Vijfde klassers Engineeringsburo Zuidema en Lukkes Arum roeren zich.

 AWA3929

In de vijfde klasse waren Zuidema en Lukkes Arum goed bezig. Voor het sympathieke Zuidema betekende de 4-1 zege op Autorijschool v.d.Harst meteen de eerste zege van dit seizoen. Ook de 1-0 zege van Lukkes op koploper A.M. Transport was een regelrechte sensatie. In de hoofdklasse kwamen de koplopers niet in moeilijkheden en speelde Keizer Autoschade al haar frustraties van de laatste weken van zich af met een klinkende overwinning. In de eerste klasse  ging Autobedrijf Haitsma voort op de ingeslagen weg  door deze maal Coop Tolsma ruimschoots achter zich te laten. Zijlstra Beroepskleding lijkt nog de enige bedreiging door Salarisburosport achter zich te laten.
In de derde klasse blijft Widia Boys op koers. Het lastige Horeca de Trije werd met 4-6 verslagen. In de vierde klasse bleef Foto Techniek Service onbedreigd eerste. Het duel met Betterfit leverde weinig problemen op.

 

Royal Steensma – Restaurant De Grillerije  0-4
Het waren bij De Grillerije weer de bekende spelers die het verschil maakten, namelijk Sander Hoekstra 2x en Jort Beimers 2x. Het werd een verdiende zege op een enigszins tegenvallend Steensma team.

Autobedrijf Strikwerda – Keizer Autoschade  2-11
Bij Keizer gingen na een teleurstellende fase in deze competitie alle remmen los en Strikwerda werd er de dupe van. Pas na 0-6 kreeg Klaas Meinsma de ruimte om tegen te scoren en hij tekende ook voor het resterende succesje. Bij Keizer waren de schutters Edwin Hiemstra 5x, Wiebe v.d.Meer 2x, Jan van Duin 2x, Remco Reversma en Rinard Post.

Moto Delicato – Bogt fen Gune  2-4
De koploper had weinig moeite met het anders zo lastige Moto Delicato team. Frank de Wit 2x, Wilfred v.d.Zee en Kevin Tankink zorgden voor een ruime 0-4 voordat Tsjeard Boorsma en Rowan de Vries hier iets tegenover stelden.

Autobedrijf Haitsma – Coop Tolsma Winsum  8-1
Coop Tolsma laat de laatste tijd veel minder zien dan waar het toe in staat is. Haitsma daarentegen is behoorlijk in vorm en maakte er geen spannende wedstrijd van. Pas bij 6-0 kwam er een tegentreffer van Jelte Dijkstra en voor Haitsma was er succes voor Melvin Hempenius 3x, Marcellino Saamangun 3x, Stijn Soeten en Henk Vonk.

Salarisburosport – Zijlstra Beroepskleding  5-7
Salarisburosport heeft niet veel scorend vermogen, maar is ook zuinig in het weggeven van kansen. Dit duel was dan ook een grote uitzondering op dat gegeven. De Rypsters kwamen snel op een 1-4 achterstand en liepen vervolgens achter de feiten aan. Scoreverloop; Tjibbe Krottje 1-0, Marc Wybenga 1-1, Pieter Hoekstra 1-2 en 1-3, Marc Wybenga 1-4,Roel Frijling 2-4, Arjan Dijkstra 2-5, Hans Dijkstra 3-5, Marc Wybenga 3-6 en 3-7, Hepke de Boer 4-7, Roel Frijling 5-7.

Cafe De Posthoorn Dronrijp – Freedom Energy  4-11
De Posthoorn stelde hevig teleur tegen een op revanche belust Freedom team. Er stond al 0-6 op de teller voordat het Rypster team aan bod kwam. De doelpunten kwamen van Cornelis Zijlstra 6x, Leeroy Jellema 2x, Gerard Zijlstra 2x met tegentreffers van Nando Dijkstra 2x en Hoite Schaap 2x.

BijOnsLuktHetWel – Bosma Timmerwerken  5-4
Een duel waarin BOLHW steeds aan de leiding kwam en Bosma gelijk maakte. In de laatste minuut werd Jorge Lopez matchwinnaar en hij was nog drie maal trefzeker. Stijn Beerends schoot ook nog raak en de tegentreffers kwamen van Marcel Amels en Jarco Kingma ieder twee maal.

Apenmeeuw – Sportcafe de Trije  4-4
Sportcafe leek na treffers van Marco Tap 2x en Olger Iedema de buit binnen te hebben, maar Apenmeeuw kwam op karakter alsnog langszij. Cornelis Knol 2x, Patrick Nauta en Ruben Eijzinga sleepten er een onverwacht punt uit.

Huhtamaki/LR – R.E.S. 2-1
Arjan Veltman zette Chris Outhuyse alleen voor de doelman en dit betekende 1-0. Met een vloeiende beweging verdubbelde Mark de Vries de voorsprong en de aansluiting via Niels Sanchez kwam voor de Bolswarders te laat.

HDJ Bouw – Rijschool Posseth  5-10
Beide teams presteren wisselvallig. Het was deze maal bij HDJ hommeles terwijl bij Posseth alles lukte. Karst Hannema was bij Posseth de grote man met vijf treffers en Artistote Lumputu 2x, Isaac Boogaard, Rik Roosenburg en Luuk Steensma maakten het tiental vol. Tegentreffers waren er van Colin Braak 2x, Arjen Koning 2x en Niels Krikke.

Bouwbedrijf Haarsma Franeker – Cafe De Kleine Beurs 1-4
De Kleine Beurs is goed bezig. Haarsma was kansloos en kwam pas na 0-4 tot een tegentreffer van Hilbrand Brouwer. De goals voor de winnaars kwamen van Tjitse Hoekstra 2x, Marcel Koning en Danick Sikkema.

Horeca de Trije – Widia Boys  4-6
Het was niet zo maar een gelopen koers voor de koploper tegen de onderste uit de derde klasse. Patrick van Dijk nam de volledige Horeca productie op zich, maar dit was niet genoeg. Na een gelijk opgaand duel viel de beslissing halverwege de tweede periode en voor Widia Boys scoorden Dani van Eyk 3x, Fabian Donderwinkel 2x en Patrick Vijver.

Betterfit – Foto Techniek Service 1-5
Een eenzijdig duel waarin F.T.S. twee maal in de eerste periode scoorde en na 0-5 een tegentreffer moest incasseren van Jeep Outhuyse. Voor de koploper uit de vierde klasse scoorden Brandon Derambure 2x, Tjitte Sijbesma 2x en Toine Muizer.

Bowling Bloemketer – Verno Verhuur  3-6
Laurens Looijenga brak het duel open, maar vervolgens was Verno aan zet. Het besliste het duel nog in de eerste periode via Dirk Jan Volbeda 2x, Hein Frietema en Egbert v.d.Veen. Er was verder succes voor Zeija Korel en opnieuw Dirk Jan Volbeda en aan de andere kant voor Jan Bosma twee maal.

Sportcentrum Shape – Taxi Sybe 3-2
Shape is na een moeizame start volledig terug met drie zeges op rij. Het was ook een verdiende zege, al kwam Taxi Sybe nog angstvallig dicht bij. Twee maal Almer Ameni en Pieter Hermens leek genoeg voor de winst. De veerkracht van Taxi Sybe was groot, al waren de twee treffers van Teunis Regeling niet voldoende.

Autobedrijf v.d.Harst – Engineeringsburo Zuidema  1-4
De eerste winst in dit seizoen werd door Zuidema gevierd als het behalen van een titel. Het was ook verdiend want het team liet v.d.Harst veelvuldig aanvallen, maar dit leverde weinig kansen op. Aan de andere kant kwam steeds meer ruimte vrij en hier wisten Lieuwe Jongsma 2x, Willem Buurstra en Wim Buurmeester wel raad mee. Na 0-4 scoorde Mica Swart tegen.

Lukkes Arum – A.M.Transport  1-0
Het initiatief lag bij A.M.Transport, maar het was aanvallend krachteloos. Lukkes had weinig mogelijkheden nodig om de winst via Arne Tigchelaar naar zich toe te trekken.