Visual Reklame kent mooie avond na tien klapper

Een nieuwe ronde en dus weer nieuwe kansen op die felbegeerde drie punten. Wie kon er deze week het beste met de stress omgaan? En welke ploeg wist een doelpuntje meer te scoren dan de tegenstander? Je leest het hieronder!

Hoofdklasse

Sportcafé de Trije – Zijlstra Beroepskleding 6-11

Een duel tussen twee voetballende ploegen en dus werd er veel van deze wedstrijd verwacht. Het duel was twee minuten onderweg als Gerlof Dijkstra de bal voor zijn voeten vindt waarna hij simpel kan binnentikken 1-0. Een snelle start van dit duel en dat bleek een opmaak naar meer te wezen. Twee minuten na de openingstreffer werd de bal in het eigen doel geschoten en daardoor werd het 1-1. In deze fase van de wedstrijd ging het snel met de score want drie minuten na de gelijkmaker was het Mark de Vries die de bal in de verre hoek schoot en daardoor werd het 1-2. Twee minuten na deze treffer kwam de bal terecht bij Peter de Vries en van dichtbij wist hij simpel binnen te tikken 1-3. Het gaatje was geslagen en die werd vier minuten later nog wat groter. Wouter de Vries wist de bal in de korte hoek te schieten en daarmee tekende hij voor de 1-4. Maar hiermee was het nog niet gedaan want in de laatste vijf minuten van de eerste helft ging het nog meer los. Waar Cornelis Zijlstra eerst de 1-5 wist binnen te tikken daar schoot Mark de Vries de bal in de korte hoek voor de 1-6. Hiermee leek de wedstrijd wel gespeeld te wezen al dacht Marco de Groot daar blijkbaar anders over want hij ramde de bal nog in de kruising 2-6. Het slotakkoord van de eerste helft kwam op naam van Karst Hannema en hij bracht de ruststand op 3-6. Veel doelpunten dus in de eerste helft en daar zou het uiteindelijk niet bij blijven. De tweede helft is twee minuten onderweg als Cornelis Zijlstra simpel weet binnen te tikken en daardoor werd het 3-7. En zo beloofde het ook een leuke tweede helft te gaan worden. Helemaal als Karst Hannema aan de bal kwam en zijn schot eindigde strak in de kruising 4-7. En dan met nog tien minuten te spelen is het Peter de Vries die simpel weet binnen te tikken 4-8. Ook nu bleef de score maar oplopen want twee minuten na deze treffer was het Johannes v/d Veen die binnen tikte 4-9. Ondanks de grote achterstand bleef de thuisploeg goed meedoen en dat resulteerde zelfs nog in een treffer van Gerlof Dijkstra die de bal strak in de korte hoek wist te schieten 5-9. In de slotfase werd er uiteindelijk nog driemaal gescoord en daarmee werd de eindstand bepaald op 6-11.

Royal steensma – ZM Beweegcentrum 2-5

Met tien versus negen punten zijn beide ploegen vol in strijd om plek twee. Of wellicht zelfs nog plek één al moeten beide ploegen dan alles winnen en hopen op een misstap van de koploper. Beide ploegen waren dan ook gebrand om te vlammen en dat kon een leuke wedstrijd opleveren. De wedstrijd was nog maar drie minuten onderweg als Jort Scheffer de bal in de verre hoek wist te scchieten en daarmee tekende hij voor de 0-1. De ban was gebroken en de eerste klap was uitgedeeld. Diezelfe Jort Scheffer herhaalde het kunstje zes minuten later nogmaals want opnieuw stond hij op de goede plek en kon hij simpel binnen werken 0-2. Het gaatje was geslagen al was dat maar van korte duur want drie minuten na deze treffer was het Arno Galema die het maar eens probeerde vanuit zijn eigen zestienmeter gebied en deze bal vloog heerlijk binnen 1-2. De spanning was weer geheel terug al zou dit uiteindelijk niet de ruststand gaan worden. Met nog een minuut op de klok is het Jort Scheffer die een solo weet in te zetten waarna hij de bal keurig over de doelman heen wipte en daardoor werd het 1-3. Het slotakkoord van het eerste bedrijf kwam op naam van Mart Beuker die de bal simpel kon binnen tikken en daarmee bepaalde hij de ruststand op 1-4. Het spelbeeld in de tweede helft veranderde eigenlijk niet want beide ploegen bleven de aanval zoeken en kregen ook mogelijkheden om te scoren. Toch duurde het dertien minuten voordat de trekker werd overgehaald. De bal kwam voor de voeten terecht van Dani van Eijk en deze kon simpel binnen tikken 2-4. En dus leek een terugkeer in de wedstrijd weer mogelijk te wezen. Maar dan met nog twee minuten op de klok is het Timo die de bal simpel weet binnen te tikken en daarmee bepaalde hij de eindstand op 2-5.

Wlelgeschikt – Bogt fen gune / Veltman vloeren 3-2

Beide ploegen hebben tot op heden drie punten behaald en daarmee bezetten zij de onderste twee plekken van de competitie. Een belangrijke strijd dus om degradatie te voorkomen. En dus werd er een spannende wedstrijd verwacht. Spannend werd het zeker want beide ploegen gingen geduldig opzoek naar de openingstreffer van het duel. Deze kwam er uiteindelijk ook en wel na negen minuten spelen. Het is Joris Tijdeman die de bal simpel kan binnen tikken en daarmee tekende hij voor de 1-0. Dit doelpunt deed de thuisploeg goed want twee minuten later was het wederom raak. Ditmaal kwam de bal terecht bij Sonay Yilmaz en ook hij kon de bal simpel binnen werken 2-0. Het gaatje was geslagen al was dat maar van korte duur want gelijk na deze treffer was het Frank de Vries die wist binnen te schieten en dus werd het 2-1. En zo was de spanning weer geheel terug. Toch zouden we niet gaan rusten met deze stand want met nog twee minuten te gaan is het Jay de Vries die de bal in de korte hoek weet te schieten 3-1. De ruststand werd een paar seconden voor de pauze bepaald op 3-2 nadat Frank de Vries de trekker wist over te halen. En zo beloofde het een spannende tweede helft te gaan worden. Spannend werd het zeker want beide ploegen bleven niks voor elkaar onder doen. Beide ploegen stonden goed en kwamen er snel uit waar mogelijk. Toch werd er in de tweede helft niet meer gescoord en dus behaalde de thuisploeg drie gouden punten.

Eerste klasse

Bouwbedrijf Hiemstra – SDV Keukens en meer 2 2-6

Met beide drie punten was dit een ware clash om de onderste plek. Beide ploegen bezetten namelijk de onderste twee plekken. En dus sprintte beidde ploegen uit de startblokken. Het duurde dan ook maar zeven minuten voordat de ban gebroken werd. Stijn Cevat kwam op door de as van het veld waarna zijn schot in de rechter onder hoek eindigde 0-1. De ban was gebroken en de score werd drie minuten later verder uitgebreid. Het was Stijn Cevat die opkwam over de linkerzijde van het veld waarna zijn schot eindigde in de verre hoek 0-2. En dus moest de thuisploeg vol in de achtervolging gaan wilde het terug keren in de wedstrijd. Dit werd een stuk lastiger want twee minuten voor de pauze was het Stijn Cevat die zijn hattrick compleet maakte en daarmee bepaalde hij de ruststand op 0-3. Toch volgde de tegen reactie gelijk na rust want de tweede helft was twee minuten onderweg als Rick de Graaf op komt over rechts waarna zijn schot eindigde in de korte hoek 1-3. En dus leek het weer spannend te gaan worden. Leek inderdaad want drie minuten na deze treffer was het Stijn Cevat die op kwam over de linkerkant van het veld waarna zijn schot hard eindigde in de korte hoek 1-4. De wedstrijd werd elf minuten voor tijd definitief in het slot gegooid als Doeke Hofstra de bal simpel weet binnen te tikken en daardoor werd het 1-5. Ondanks dat de wedstrijd wel gespeeld was gaf de thuisploeg niet op en dat resulteerde uiteindelijk tot een volgende treffer. Rick de Graaf wist namelijk simpel binnen te tikken en daardoor werd het 2-5. Het slotakkoord van dit duel kwam op naam van Doeke Hofstra die de bal een minuut voor tijd simpel wist binnen te tikken en daardoor eindigde dit duel in een 2-6 eindstand.

Autobedrijf Strikwerda – RES/ Automotive Bolsward 1-1

Met negen versus zes punten strijden beide ploegen vol mee voor de bovenste plek. En dus waren beide ploegen gebrand op een goed resultaat. Dat beide ploegen op de ranglijst weinig voor elkaar onder deden dat bleek ook wel in deze wedstrijd. Beide ploegen waren gelijkwaardig aan elkaar en dus moest er met scherp geschoten worden wilde je de voorsprong pakken. Deze kwam er uiteindelijk ook want met nog vier minuten en eenentwintig seconden op de klok is het Sander Bootsma die het maar eens van afstand probeerde en met dit goede schot liet hij de keeper kansloos achter 0-1. De ban was gebroken en uiteindelijk werd er ook met deze stand gerust. In de tweede helft veranderde er vrij weinig aan het spelbeeld. Het enige wat veranderde was dat de score veel sneller geopend werd dan in het eerste bedrijf. Na drie minuten en negen seconden gespeeld te hebben is het Biliam Herrema die de bal met gevoel binnen legde en daardoor werd het 1-1. Beide ploegen gingen hierna vol opzoek naar de voorsprong maar de geboden mogelijkheden werden maar niet omgezet in doelpunten en dus eindigde dit duel in een 1-1 eindstand.

Tweede klasse

Keizer Autoschade – Rin-Tec 1-8

Waar de ene ploeg strijdt tegen degradatie daar doet de andere volop mee voor de titel. En dus waren beide ploegen gebrand op een goed resultaat. Het duurde uiteindelijk vijf minuten en één seconden voordat de score werd geopend. Het was Jeffrey Jellema die aan de bal kwam en met een mooi schot liet hij de keeper kansloos achter 0-1. De ban was gebroken en dus moest de thuisploeg al snel in de achtervolging gaan. Helemaal omdat Jorn Lars van Beem het maar eens van afstand probeerde en dit schot viel heerlijk binnen 0-2. Een verdiende voorsprong en die moest uiteindelijk verder worden uitgebreid. Dat gebeurde niet meer in de eerste helft en dus beloofde het een spannende tweede helft te worden. Deze tweede helft was drie minuten en één seconden onderweg als Leeroy Jellema de bal keurig in de hoek weet te leggen en daarmee tekende hij voor de 0-3. Toch bleef de thuisploeg vol strijden voor die aansluitingstreffer en deze kwam er uiteindelijk ook. Het was Marcel Koning die de bal strak wist binnen te leggen en daardoor werd het 1-3. Was een ommekeer dan toch mogelijk? Nee bleek het antwoord te wezen want Gerco Thom de Boer was zijn man te snel af waarna hij hard raak schoot 1-4. Maar hiermee was het nog niet gedaan want een toegekende strafschop werd binnen gewerkt door Sander Deinum 1-5. Twee minuten na deze treffer kwam de bal terecht bij Jorn Lars van Beem en met een mooie boogbal liet hij de keeper kansloos achter 1-6. De wedstrijd was hiermee wel gespeeld maar qua doelpunten was het nog niet gedaan want in de laatste twee minuten wist Leeroy Jellema nog tweemaal te scoren en daarmee bepaalde hij de eindstand op 1-8.

WR Unit – SDV Keukens en meer 3-3

Met de nummer vijf tegen één leek dit op voorhand een simpele overwinning te gaan worden voor de gasten. Maar niets bleek minder waar te wezen want de thuisploeg wist goed weerstand te bieden. Dat leidde al snel tot de openingstreffer van dit duel. De bal kwam voor de voeten van Harry van der Veen terecht en hij kon simpel binnen tikken 1-0. De voorsprong was er al duurde dat niet heel lang want Henk Vonk kwam opstomen over de as van het veld waarna zijn schot in de rechterhoek binnen viel 1-1. En zo bleef het een leuke wedstrijd om te volgen want beide ploegen deden vrij weinig voor elkaar onder. En dan is daar weer Harry van der Veen die aan de bal komt en zijn schot eindigde strak in de kruising 2-1. Maar ook de gasten kregen genoeg mogelijkheden om te scoren en dat gebeurde dan ook via Frans de Beer die de bal simpel kon binnentikken 2-2. Het spel bleef over en weer gaan en dus kon het alle kanten opvallen. Met nog acht minuten te spelen komt de bal terecht bij Winston Menig en deze wist daar wel raad mee en schoot binnen 3-2. Lang stond deze voorsprong niet op het bord want twee minuten later was het Henk Vonk die de bal wist binnen te tikken en daardoor werd het 3-3. Beide ploegen gingen hierna opzoek naar de voorsprong maar gescoord werd er niet meer en dus werden de punten eerlijk verdeeld.

North line – Offinga kappers 7-2

Waar de ene strijd tegen degradatie daar doet de andere juist mee om de bovenste plekken. En dus waren beide ploegen gebrand op een goed resultaat. Beide ploegen begonnen dan ook fel aan dit duel en dat leidde na zes minuten spelen tot de openingstreffer van dit duel. De bal kwam voor de voeten terecht van Jesse Hooghiemstra en deze wist simpel binnen te tikken 1-0. En dus moest de gedeeld koploper in de achtervolging gaan. Dat gebeurde dan ook gelijk maar in de afronding was men niet scherp genoeg. Een minuut voor de pauze werd de score dan eindelijk verdubbeld. Het was Thijs Haak die opkwam van achteruit en met een hard schot liet hij de keeper kansloos achter 2-0. Met deze stand werd er uiteindelijk ook gerust. De tweede helft was twee minuten onderweg als de aansluitingstreffer een feit was. Een toegekende vrije trap werd door Willem Nieuwhof in de korte hoek geschoten en dus was de spanning weer terug 2-1. Toch was dit maar van korte duur want zes minuten na de treffer was het Jesse Hooghiemstra die simpel wist binnen te werken 3-`1. Het gaatje was geslagen en dat werd vier minuten later nog wat groter. Het was Rudmer Hoekstra met een actie over rechts waarna zijn schot in de verre hoek eindigde 4-1. Het gaatje was geslagen ondanks dat Willem Nieuwhof een minuut later een actie inzette over links waarna zijn schot eindigde in de verre hoek 4-2. Toch mocht dit doelpunt niet baten want twee minuten later was het Jilles Groen met een actie over links waarna zijn schot eindigde in de korte hoek 5-2. Maar hiermee was het nog niet gedaan want een minuut later was het Rudmer Hoekstra met een actie over rechts waarna zijn schot eindigde in de korte hoek 6-2. Het slotakkoord van deze wedstrijd kwam op naam van Stijn de Goede die de bal simpel kon binnen tikken en daarmee tekende hij voor de 7-2 eindstand.

Derde klasse

CK Corporation – BSH Partyservice 1-2

Met de nummer ene laatst tegen de nummer laatst was dit een ware degradatiekraker. Winst was noodzakelijk voor beide ploegen en dus beloofde het een spannende wedstrijd te worden. En dat beide ploegen op de ranglijst dichtbij elkaar stonden dat kon je ook wel zien in deze wedstrijd. Beide ploegen deden weinig voor elkaar onder en kregen mogelijkheden om te scoren. Het duurde dan ook zeventien minuten en vijftien seconden voordat de ban gebroken werd. Het was Kevin de Boer die een solo inzette waarna zijn schot hard tegen de touwen vloog 0-1. Diezelfde Kevin de Boer was zijn tegenstander acht seconden voor de rust te snel af waarna hij de bal feilloos binnen werkte 0-2. En dus was het gaatje geslagen en moest de thuisploeg vol in de achtervolging gaan. In de tweede helft veranderde er vrij weinig aan het spelbeeld en dus bleef de spanning aanwezig. Uiteindelijk duurde het zestien minuten en acht seconden voordat we weer een treffer konden noteren. Het was Joel Lopez met een mooie geplaatste bal en deze viel heerlijk binnen 1-2. De spanning was dus weer terug en dus ging de thuisploeg in de slot minuten nog alles of niets spelen. Het werd uiteindelijk niks want gescoord werd er niet meer en dus behaalde de gasten drie belangrijke punten.

Lahaise schoonmaak & glasbewerking – Frankena loonbedrijf 1-6

Met dertien en tien punten was dit een duel tussen twee ploegen die nog kans maken op de titel. De thuisploeg kon bij winst een groter gat creëren en wanneer de gasten wonnen kwam het op gelijke hoogte met de koploper. En zo beloofde het een spannende pot voetbal te worden. Beide ploegen vlogen uit de startblokken en de eerste mogelijkheden waren al snel een feit. Uiteindelijk waren de gasten deze wedstrijd het meest effectief in de afronding en dat leverde zes treffers op. Doelpuntenmakers voor de gasten waren Tsjeard Halbersma 3x, Daniel Rob 2x en Jelle Jan Rodenhuis. Voor de thuisploeg scoorde Robin Heijn en daarmee eindigde dit duel in een 1-6 eindstand.

Roosma schilders – Zaalvoetbalteam ex BTW 6-5

Met twaalf en elf punten draaien beide ploegen bovenin mee in de competitie. Degene die winnen zou die zou dus goede zakendoen. Waar beide ploegen op de ranglijst dicht bij elkaar staan daar gold dat ook op het veld. Het duurde dan ook maar vier minuten voordat de ban werd gebroken. Het was Elmer Feenstra die het maar eens van afstand probeerde en zijn schot viel heerlijk binnen 1-0. De voorsprong was er maar het verschil in kwaliteit was er nauwelijks. Dit leidde uiteindelijk ook tot de gelijkmaker. Het was Paulus Yde Walda die goed vrijkwam waarna hij heerlijk raak schoot 1-1. Toch stond deze stand maar vijftien seconden op het bord want toen was daar Elmer Feenstra die een vrije trap wist binnen te schieten 2-1. Diezelfde Elmer Feenstra was een minuut later wederom trefzeker nadat hij sneller was dan zijn tegenstander en de bal hard binnen werkte 3-1. Maar ook deze stand stond maar een minuut op het scorebord want toen was daar Jos van der Velde die de bal via de paal binnen schoot en daardoor werd het 3-2. Toch werd dit niet de ruststand want met nog één minuut en tweeëndertig seconden te spelen is het Elmer Feenstra die het van afstand probeert en zijn schot viel heerlijk binnen en dus was de ruststand 4-2. Maar ondanks de achterstand gaven de gasten niet op en dat werd na vijf minuten spelen in de tweede helft beloond. Het was Jan Pieter Walda die het ook maar eens probeerde van afstand en ook zijn schot viel binnen 4-3. En dus was de spanning weer geheel terug. Deze werd nog groter toen Paulus Yde Walda een goede pass kreeg waarna hij de bal hard in de kruising schoot en dus was het 4-4. En zo kende we nog tien spannende minuten waarin alles mogelijk was. Dat bleek ook wel want met nog vier minuten te spelen was het Elmer Feenstra die zijn tegenstander te snel af was waarna hij de bal hard binnen werkte 5-4. Diezelfde Feenstra besliste de wedstrijd een minuut later. Na een goede solo wist hij de bal binnen te werken en daardoor werd het 6-4. De wedstrijd leek hiermee gespeeld te wezen maar daar dacht Tjitte Bonnema blijkbaar anders over want hij stifte de bal heerlijk over de doelman heen waardoor het 6-5 werd. Verder dan dit kwamen beide ploegen niet en dus behaalde de thuisploeg drie belangrijke punten.

Vierde klasse

Verno verhuur – Project eindbaas 5-3

Waar de ene strijd tegen degradatie daar wil de andere nog kans maken op de titel. En dus waren beide ploegen gebrand op een goed resultaat. Het duurde dan ook maar twee minuten voordat de score werd geopend. Het was Randy de Vries die het maar eens van afstand probeerde en zijn schot ging lekker binnen 0-1. De ban was dus al snel gebroken en dat kwam de wedstrijd alleen maar ten goede. Beide ploegen bleven de aanval zoeken en uiteindelijk ook met resultaat. Het is Duco Hilverda die de bal met een mooie curve in de kruising schiet en daardoor werd het 0-2. Toch bleef de thuisploeg goed meedoen en dat leidde drie minuten voor de pauze tot de aansluitingstreffer. Dirk Jan Volbeda kreeg de bal en met een ferme trap liet hij de keeper kansloos 1-2. Dit bleek uiteindelijk ook de ruststand te wezen. In de tweede helft bleef het spelbeeld gelijkwaardig aan elkaar. Het duurde dan ook dertien minuten en zevenendertig seconden voordat de ban wed gebroken. Het was Aldrik Dijkstra die met een harde pegel de keeper kansloos achterliet en daardoor werd het 2-2. Diezelfde Aldrik Dijkstra lobte de bal twee minuten later over de doelman heen en daardoor was de voorsprong een feit 3-2. De drie punten leken wel binnen te wezen en helemaal als Jelte Hanenburg de bal anderhalve minuut voor tijd weet binnen te stiften en daarmee tekende hij voor de 4-2. Toch gaven de gasten niet op en dat leidde zelfs nog tot een aansluitingstreffer. Met nog achtenvijftig seconden te spelen is Duco Hilverda zijn tegenstander te snel af waarna hij de trekker hard over haalde 4-3. Kon een gelijkspel dan toch nog? Nee bleek het antwoord te wezen want acht seconden voor het eindigde was het Jelte Hanenburg die tekende voor de 5-3 en daarmee pakte de thuisploeg belangrijke punten.

Visual Reklame – Horeca de Trije 10-2

Met zes versus drie punten vonden we beide ploegen terug in de onderste regionen van de competitie. En dus moest er gestreden worden voor elke meter wilde men degradatie ontlopen. Maar al snel bleek dat de thuisploeg heer en meester was en de betere partij was. Dit leidde al snel tot de eerste treffers van het duel. De gasten daarentegen probeerde het wel maar verder dan twee doelpunten wist het niet te komen. De thuisploeg daarentegen bleef jagen voor zoveel mogelijk treffers. Uiteindelijk stokte voor hen de teller na tien treffers en daardoor eindigde dit duel in een 10-2 eindstand.

Beumako – Anytime fitness Harlingen 6-3

Met de koploper tegen de nummer vijf was dit voor beide een spannende wedstrijd om te spelen. De ene wil zo snel mogelijk kampioen worden en de andere wil niet degraderen. En dus waren beide ploegen gebrand op een goed resultaat. Dit leidde na één minuut spelen al tot de openingstreffer van dit duel. Monem Hanzabek kwam aan de bal en zijn schot eindigde strak in de kruising 1-0. Toch stond deze stand maar vier minuten op het scorebord want toen was het Wesley Kuperus die een voorzet vanaf rechts in de verre hoek wist te werken 1-1. En zodoende kende we een levendige openingsfase. Deze werd alleen nog maar mooier want drie minuten later was het Jeroen Bronger die de bal simpel wist binnen te tikken 1-2. En zo stonden de gasten op voorsprong en moest de thuisploeg in de achtervolging gaan. Dat gebeurde ook en wel met resultaat want zes minuten voor de rust was het Levi voor ’t Hekke die opkwam door het midden van het veld waarna zijn schot eindigde in de linker onder hoek 2-2. Dit bleek uiteindelijk ook de ruststand te wezen. Waar het in de eerste helft al snel raak was daar gold dat ook voor het tweede bedrijf. Na vier minuten spelen is het nanmelijk Gerben Jellema met een actie over de rechterkant waarna zijn schot eindigde in de korte hoek 3-2. Dit doelpunt deed de thuisploeg goed want een minuut later was het Beiar Khalaf met een actie over links waarna zijn schot eindigde in de korte hoek 4-2. Het gaatje was geslagen en deze werd elf minuten voor tijd nog een stukje groter. Het was Jochem Wielenga met een actie over de linkerzijde van het veld waarna zijn schot door de benen van de keeper ging 5-2. Hiermee leek de wedstrijd wel gespeeld te wezen en dus was het de vraag hoe hoog wordt de score? Drie minuten na het vorige doelpunt was het wel raak voor de gasten. Enrico Post kwam op over de linkerzijde van het veld waarna zijn schot eindigde in de korte hoek 5-3. Kan het dan toch nog spannend worden? Nee bleek het antwoord te wezen want een minuut voor tijd was het Monem Hanzabek die een toegekende vrije trap vanaf de linkerkant van het veld in de korte hoek wist te schieten en daarmee bepaalde hij de eindstand op 6-3.

Vijfde klasse

Stadsherberg catering – Van de Woude fietsen 4-6

Beide ploegen draaien een goed seizoen en maken nog steeds kans op de titel. De gasten staan al bovenaan maar hebben maar een voorsprong van drie punten op de thuisploeg. Winst kon voor beide ploegen dus een gouden zet wezen. Beide ploegen begonnen dan ook met volle moed aan de wedstrijd. Dit leidde na vijf minuten spelen tot de openingstreffer van dit duel. Andrys Monsma zette een actie in over links waarna zijn schot eindigde in de korte hoek 0-1. De opening was er maar binnen negen minuten kwam er al een tegen reactie. Wayne Cuttress zette een actie in over rechts waarna zijn schot eindigde in de korte hoek 1-1. Diezelfde Wayne Cuttress zette een minuut later een actie in over links waarna zijn schot wederom eindigde in de korte hoek 2-1. De voorsprong was er al was dat maar van korte duur want twee minuten later was het alweer raak aan de andere zijde van het veld. De bal kwam terecht voor de voeten van Andrys Monsma en deze kon simpel binnentikken 2-2. Diezelfde Andrys Monsma wist twee minuten later zijn hattrick aan te tikken. Na een actie over rechts eindigde zijn schot in de korte hoek 2-3. Toch zou dit niet de ruststand gaan worden want gelijk hierna was het Patrick Prosee die de bal simpel kon binnen tikken en daarmee werd de ruststand bepaald op 3-3. In de tweede helft veranderde er vrij weinig aan het spelbeeld. Beide ploegen bleven gelijkwaardig aan elkaar en dus kon het alle kanten opvallen. Het duurde uiteindelijk negen minuten voordat de volgende treffer een feit was. De bal kwam terecht bij Edwin Lodewijk en deze wist de bal simpel binnen te tikken 4-3. Toch was deze stand maar van korte duur want twee minuten later werd het alweer gelijk. Menno Limburg kwam opzetten door de as van het veld waarna zijn schot eindigde in de linkerbovenhoek 4-4. En zo bleef het een spannende wedstrijd om te zien. En dan met nog drie minuten te spelen komt de bal terecht bij Mark Ypma en deze kon simpel binnentikken 4-5. En dus moest de thuisploeg weer in de achtervolging gaan. Dat gebeurde ook maar daardoor kwam er meer ruimte voor de gasten en daar werd in de laatste minuut optimaal van geprofiteerd. De bal kwam terecht bij Menno Limburg en deze kon simpel binnen werken en daarmee tekende hij voor de 4-6 eindstand.

Team Aboubakar – Ventura systems 1-6

Een duel tussen twee ploegen die meedraaien in de middenmoot van de competitie. En dus verwachtte je een open wedstrijd. Het duurde dan ook maar zes minuten voordat de ban werd gebroken. Het was Rients Hietkamp die opkwam over de linkerkant van het veld waarna zijn schot eindigde in de verre hoek 0-1. De ban was gebroken en het gaatje werd zelfs nog wat groter als Roel Frijling de bal simpel weet binnen te tikken 0-2. De ruststand werd uiteindelijk bepaald op 0-3 nadat Marc Visser de bal in de verre hoek wist te schieten. In de tweede helft bleven de gasten de bovenliggende partij en dat resulteerde na vier minuten spelen tot de volgende treffer. Rein Jan de Witte ontving de bal en deze wist hij simpel binnen te tikken 0-4. De wedstrijd was hiermee wel gespeeld en dus was de vraag alleen nog hoe hoog wordt de score? Qua doelpunten was het in ieder geval nog niet gedaan want met nog tien minuten te spelen komt de bal terecht bij Jesse Brouwers en deze kon simpel binnenwerken 0-5. Toch zou de thuisploeg nog iets terug doen in dit duel en wel via Pranavan Parameswaran die de bal simpel binnen legde en daardoor was de eretreffer een feit 1-5. Toch maakte dit doelpunt geen verschil want gelijk hierna was het Rein Jan de Witte met een actie over links waarna zijn schot eindigde in de verre hoek 1-6. Uiteindelijk bleek dit ook de laatste treffer van het duel te wezen en dus pakte de gasten drie belangrijke punten.

Bouwbedrijf van Marrum – VDV-Techniek 1-3

Beide ploegen willen nog kans maken op plek één maar dan moest er gewonnen worden om de eerste plek in zicht te houden. Beide ploegen waren dan ook gebrand op een goed resultaat en hierdoor werd het een spannende wedstrijd. Het spel ging over en weer en de mogelijkheden waren er genoeg. Uiteindelijk wist de thuisploeg maar eenmaal te scoren via Daniel Scholten. De gasten waren wel iets effectiever in de afwerking. Deze wisten namelijk drie keer te scoren via Sikke Brandsma en daardoor eindigde dit duel in een 1-3 eindstand en daardoor maken de gasten nog kans op de titel.