Volop sensatie in laatste speelronde zvf zaalcompetitie 2018 – 2019

20190308 AWA4957

Afgelopen vrijdag stond de laatste speelronde van de zvf zaalcompetitie 2018 – 2019 op het programma. Waar de ene ploeg al was uitgespeeld daar was het in andere groepen weer erg spannend. Er stonden dus nog genoeg belangen op het spel en dat beloofde veel vuurwerk op te leveren. Dit kwam er uiteindelijk ook en hierdoor werd de competitie op sensationele wijze afgesloten. Hieronder nog eenmaal het overzicht van de gespeelde wedstrijden.

Hoofdklasse

Restaurant de Grillerije – Autobedrijf Haitsma   0-1
Met de nummer één tegen drie was het een wedstrijd waar zeker het één en ander op het spel stond. Restaurant de Grillerije stond voorafgaand aan deze wedstrijd op plek één en daarbij kende het maar een voorsprong van één punt op de nummer twee. Bij winst zou men dus zeker kampioen wezen en bij een andere resultaat moest het afwachten. Autobedrijf Haitsma zou ingeval derde worden en dus speelde zijn alleen om de eer en de sportieve kant van het voetbal. Zoals in eerdere ontmoetingen deden beide ploegen weinig voor elkaar onder. Men stond in balbezit tegenstander goed compact en hierdoor kwam men er lastig doorheen. Aanvallend wist het zeker wel iets te creëren maar gescoord zou er niet worden in het eerste bedrijf . Het moest dan gebeuren in de tweede helft en dus zou de spanning alleen maar meer toenemen wanneer de tijd steeds dichterbij de nul zou komen. Het begin was hetzelfde als wat men liet zien in het eerste bedrijf. Het enige verschil nu was dat er nu wel gescoord zou worden. Het is de 25ste minuut als Hassan Bartouhtouh aangespeeld word en met een soepele beweging weet hij de bal simpel binnen te tikken 0-1. Nu moest de thuisploeg wel komen en dat leidde er weer toe dat de gasten meer ruimte zouden krijgen in de omschakeling. Kansen waren er zeker voor beide maar beide doelmannen zorgde ervoor dat hun doel verder schoon bleef. Hierdoor was de eindstand 0-1 en dat kwam wel even aan want Keizer Autoschade wist hun duel te winnen en daarmee eindigde Restaurant de Grillerije op de tweede plek. Natuurlijk een knappe prestatie maar men had gehoopt op het kampioenschap.

Bogt fen Gune – Keizer Autoschade   5-7
Met de nummer vier tegen twee was dit een wedstrijd waar zeker nog het één en ander op het spel stond. De thuisploeg moest winnen wilde het niet nog een plekje zakken op de ranglijst en de gasten moesten winnen wilde het kampioen worden. Genoeg belangen dus op het spel en dus beloofde het een leuke wedstrijd te worden. Leuk werd het zeker want beide ploegen deden niks voor elkaar onder en dus kon het alle kanten op gaan. Druk lag er zeker op deze wedstrijd en dat kon je ook wel merken.  Na vier minuten spelen werd de score dan eindelijk geopend. Het was Jordy Stecking met een actie over de linkerkant en zijn schot eindigde in de verre hoek 1-0. Hierna ging het snel met de doelpunten want zowel in de zesde als achtste minuut zou er gescoord worden. Eerst was het Wilfred vd Zee met een actie over links waarna de bal in de verre hoek eindigde 2-0, waarna twee minuten later Klaas Jan Bijlsma een actie over rechts inzet en de bal in de korte hoek ziet verdwijnen 3-0. Een royale voorsprong dus en dus moest Keizer Autoschade meer risico nemen in dit duel. Maar doordat je risico moet nemen geef je ook ruimte weg en dit leverde in de veertiende minuut een volgende tegentreffer op. Na een goede aanval over de linkerkant werd de bal voorgezet waarna Siard Bloemsma de bal simpel kon binnen tikken 4-0. Maar ondanks dat wisten de gasten voor rust toch nog iets terug te doen. Na een actie over de linkerflank werd de bal voorgezet en binnen getikt door Cor Boonstra 4-1. Maar ondanks dat was er een ruime voorsprong voor de Bogt fen Gune en dus gingen zij met een goed gevoel rusten. Wilde de nummer twee nog kampioen worden dan moest het in de tweede helft gebeuren. Dit leek men ook te beseffen want men begon fel en na drie minuten spelen was daar de eerste aansluitingstreffer al. Het was Willem van Duijn die het maar eens van afstand probeerde en dit schot vloog binnen 4-2. Was het geloof enigszins terug ? Ja lek het te worden want drie minuten later was daar de volgende treffer. Na een goede voorzet vanaf de zijkant werd de bal binnen getikt door Jan van Duijn en daarmee werd de stand 4-3. De spanning was weer helemaal terug en dus moest de thuisploeg op zijn hoede wezen. Maar ondanks dat was de gelijkmaker al snel een feit. Opnieuw was het Willem van Duijn die het van afstand probeerde en ook ditmaal ging het schot binnen 4-4. Het onmogelijke werd mogelijk gemaakt en dus kon het nu alle kanten opgaan in de slotfase. Nu wou men door drukken en dus werd het gas nog verder ingedrukt. Dit leverde ook al gelijk het volgende doelpunt op. Het is Cor Boonstra met een actie over rechts waarna zijn schot in de korte hoek binnen viel 4-5. De wedstrijd was nu helemaal op zijn kop maar hiermee was het nog niet gebeurd. Een minuut later was het namelijk alweer gelijk. Het is Mark Hartman met een goede actie over de linkerkant waarna zijn schot in de korte hoek binnen vloog 5-5. Wat een wedstrijd maar hiermee was het nog niet gebeurd want het kon in de slotfase nog alle kanten opvallen. En dit bleek ook zo want even later kwam er een goede voorzet vanaf de zijkant waarna Remco Reversma de bal simpel wist binnen te tikken 5-6. De Bogt moest nu alles of niets spelen wilde het nog een puntje behalen maar dit lukte uiteindelijk niet. Er viel namelijk nog één doelpunt in deze wedstrijd en dat was een afstandschot van Cor Boonstra en daarmee bracht hij de eindstand op 5-7. Een heerlijk wedstrijd dus waarin het onmogelijke mogelijk werd gemaakt. Door dit resultaat gaat Keizer over Restaurant de Grillerije heen en is het de kampioen van de hoofdklasse.

Moto Delicato – Freedom Energy    5-4
Een duel waarin voor beide meer weinig op het spel stond. Waar de ene bij winst nog een plekje kon stijgen daar zou de andere hun eerste punten van de competitie kunnen behalen. Er stond dus zeker nog wat op het spel en beloofde het een leuke wedstrijd te worden. Dit gebeurde ook want beide ploegen deden weinig voor elkaar onder. Beide wilde voetballen waar kon en stonden compact wanneer nodig. Het duurde dan ook tot de tiende minuut voordat het eerste doelpunt een feit was. Na een actie over de linkerkant weet Stijn van der Geest de bal in de korte hoek binnen te schieten 1-0. Hiermee was het bal geopend en dit werd feestelijker toen het een minuut later al 2-0 stond door een afstandschot. De gasten moesten iets verzinnen maar dat leidde er in de zeventiende minuut wel toe dat men de aansluitingstreffer wist te maken. Ook ditmaal was het een goal middels een afstandschot en zo werd de ruststand bepaald op 2-1. In de tweede helft was het spelbeeld aardig gelijkwaardig. Beide ploegen wilde wel maar stonden ook goed wanneer de tegenstander de bal had. Uiteindelijk duurde het tot zes minuut voor tijd voordat er weer gescoord werd. Het is Cornelis Zijlstra met een actie over de rechterkant waarna de bal in de verre hoek eindigde 2-2. Hierna ging het snel want in elke minuut hierna viel er een doelpunt. Eerst werd het 2-3 door Cornelis Zijlstra die de bal in de verre hoek wist te schieten waarna het een minuut later alweer gelijk stond door een afstandschot 3-3. Maar hier bleef het dus niet bij want vanaf de volgende minuut was het eerst Lars Koster die raak wist te schieten 4-3. waarna Sander Hoekstra de definitieve nekslag leek te geven door een schot in de korte hoek binnen te jassen 5-3. Toch zou er nog eenmaal gescoord worden en dat gebeurde via een afstandschot 5-4. Hiermee eindigde een boeiend duel in een nipte overwinning voor de thuisploeg.

Eerste klasse

Auto Strikwerda – Bouwbedrijf Hiemstra Tzummarum   3-1
Een duel tussen de nummer zeven en vijf van de competitie. Beide ploegen hebben niets meer te winnen en niets meer te verliezen. Het eergevoel is dus het enige waar men voor speelt.. In de wedstrijd bleek dit ook wel aardig. Het werd een wedstrijd waarin het vrij spelen was voor beide teams en dat zorgde ervoor dat de spanning aanwezig bleef. Nadat er enkele mogelijkheden gemist waren was het in de vijftiende minuut dan toch raak. Nadat de bal voor het doel kwam was het Aede Dijkstra die de bal simpel wist binnen te tikken 1-0. Maar lang kon men niet genieten van deze voorsprong want in dezelfde minuut was het alweer raak aan de andere kant van het veld. Het was Erwin de Boer die opstoomde over de linkerkant en zijn schot eindigde in de korte hoek 1-1. In de tweede helft moest het dan voor beide gebeuren en dus leek het een boeiende helft te worden. Het eerste doelpunt van dit bedrijf lag er na twee minuten al in. Na een goede actie van Frits Hoekstra werd de bal van richting veranderd waarna deze via een speler van Bouwbedrijf Hiemstra Tzummarum  in het eigen doel belande 2-1. Nu moesten de gasten wel komen en konden de heren van Autobedrijf Strikwerda rustig afwachten. Na 32 minuten spelen ontving een speler van de thuisploeg een gele kaart maar hiervan wisten de gasten niet van te profiteren en dus bleef de stand zoals deze was. Uiteindelijk viel er nog één doelpunt in deze wedstrijd en deze werd gescoord een minuut voor tijd. De bal kwam voor het doel waarna Aede Dijkstra de bal simpel wist binnen te tikken 3-1.

Foto Techniek Service – Sportcafé de Trije   5-2
Waar het in deze klasse erg spannend is in de top daar zijn deze beide teams mede verantwoordelijk voor. Waar de ene speelt om nog tweede / derde te kunnen worden daar maakt de andere nog kans op de titel. Wel moesten de heren van Sportcafé de Trije deze wedstrijd winnen en hopen op een mis stap van de mede koploper. Je kon vanaf het begin merken dat beide ploegen hoog meedraaien in deze competitie. Beide deden weinig voor elkaar onder en hierdoor moesten beide ploegen alert zijn in verdedigende zin. Het duurde uiteindelijk tot de vijfde minuut voordat het eerste doelpunt een feit was. Het was Toine Muizer die aan de bal kwam en met zijn linkerbeen wist hij de bal binnen te werken 1-1. Lang leek deze stand ook de ruststand te worden want de geboden mogelijkheden gingen er in eerste instantie niet in. Maar dan is het de zeventiende minuut als een voorzet vanaf de rechterkant terecht komt bij Rob Postma en deze weet de bal goed in de verre hoek te schieten 1-1. Maar lang kon er niet genoten worden van deze gelijkmaker want een minuut later was het Kastijn Post die de bal beheerst wist binnen te schieten 2-1. In de tweede helft moesten de gasten komen en dus konden de heren van Foto Techniek Service geduldig wachten. Mogelijkheden kwamen er zeker voor beide ploegen maar gescoord werd er niet en dus bleef de spanning aanwezig. En dan met nog vier minuten op de klok is het Tim Bijlsma die op avontuur gaat, een één tweetje aan gaat en de bal hard binnen weet te schieten 3-1. Hiermee leek de wedstrijd gespeeld te wezen en helemaal toen een minuut later Gertjan Zagema alleen op de doelman af ging en de bal beheerst in de hoek wist te leggen 4-1. Maar dan is daar nog een gele kaart voor Tim Bijlsma en deze kwam de ploeg even duur te staan. Een toegekende vrije trap werd binnen geschoten door Jens de Vries en daarmee bracht hij de stand terug naar 4-2. Maar uiteindelijk zou dit niks meer uitmaken want vervolgens was het Tim Bijlsma die een individuele actie in huis had en de bal tegen de touwen wist aan te schieten 5-2. Door deze nederlaag verspeelde de gasten de titel.

Zandstra en vd Meer – Royal Steensma   0-3
Door de misstap van Sportcafé de Trije kon de winnaar van dit duel het kampioenschap in ontvangst nemen. Het verschil was vooraf maar één punt in het voordeel van Royal Steensma en dus hadden zij de beste papieren om het kampioenschap binnen te halen. Beide ploegen deden weinig voor elkaar onder in de openingsfase en dus bleef het een interessante wedstrijd om te zien. Waar de kansen minimaal waren daar duurde het ook tot de zeventiende minuut voordat er gescoord zou worden. Het was Anno Venema die de bal dichtbij het goal ontving en hij wist deze kans wel te verzilveren 0-1. Dit leek vleugels te geven want twee minuten later werd de score verder uitgebreid. Het was Jorrit Tolsma die geheel vrij stond en de bal simpel en wel binnen wist te tikken 0-2. Was hiermee het duel gespeeld? Het antwoord kon nog niet gegeven worden want beide ploegen zagen mogelijkheden voorbij komen om te scoren. Deze score bleef dan ook lang staan en namaten de tijd vorderde leek het kampioenschap weg te wezen voor Zandstra en vd Meer. Deze hoop vervloog uiteindelijk ook drie minuten voor tijd. Het was Tjeerd Hoekstra die een vrije trap mocht nemen en deze ging hard en strak tegen de touwen 0-3. Dit was het laatste doelpunt van de wedstrijd en daarmee behaalde Royal Steensma het kampioenschap. Na een half seizoen van afwezigheid keren zij terug in de hoofdklasse en dat is een knappe prestatie.

Tweede klasse

Bouwbedrijf Haarsma Franeker – van Dellen bellen  4-1
Een duel tussen twee teams die onderin de competitie zullen eindigen. Beide ploegen konden niet meer stijgen en dus ging het in dit duel om de eer. Dit zou er toe leiden dat het een leuke en open wedstrijd zou worden. Uiteindelijk duurde het tot de achtste minuut voordat de score geopend werd. Het is Randy de Vries die het eens van afstand probeerde en dit schot zeilde prachtig binnen 0-1. Maar lang kon men niet genieten van deze voorsprong want een minuut later was het alweer gelijk. Na een goede aanval kwam de bal voor de voeten van Sjouke  Stienstra terecht en deze wist de bal simpel binnen te tikken 1-1. Hierna bleef het een leuke wedstrijd om te zien want beide teams wilde voor de winst gaan. Met nog vijf minuten op de klok was het Henk Stienstra die een actie opzette over de rechterkant en de bal in de korte hoek wist binnen te schieten 2-1. Nu moest van Dellen bellen in de tweede helft wel komen maar dat leidde al snel tot een grotere achterstand. Het was Henk Stienstra die het van afstand probeerde en zijn schot eindigde hard en hoog in de rechter kruising 3-1. Hiermee leek het duel gespeeld al bleven beide ploegen zoeken naar een doelpunt. Uiteindelijk viel het laatste doelpunt van de wedstrijd zes minuten voor tijd.  Na een prima actie kwam de bal voor de voeten van Albert vd Weide en deze wist de bal van dichtbij binnen te tikken 4-1. Dit bleek dus de laatste treffer te wezen en hierdoor won hekkensluiter Bouwbedrijf Haarsma Franeker hun laatste duel in deze klasse.

Welgeschikt – R.E.S..   1-7
Met de nummer vier tegen twee was het een duel waar voor beide niks meer op het spel stond. Men kon niet meer stijgen of dalen en dus was het een echte wedstrijd om de eer. De eerste wedstrijd eindigde in een nipte 3-2 overwinning voor R.E.S. en dus beloofde ook dit duel spannend te worden. Vanaf minuut één wilde beide ploegen voetballen maar het duurde even voordat het eerste doelpunt een feit was. Het is minuut zes als een actie over de rechterkant wordt voorgezet en binnen getikt wordt door Jesper Landskroon 0-1. Welgeschikt moest nu wel in de achtervolging en helemaal toen het in de negende minuut alweer raak was. Het is Ferdi Zijlstra met een goede actie over de linkerkant en zijn schot eindigde in de korte hoek 0-2. Maar toch zou de thuisploeg via Gert Rijpstra iets terug doen. Nadat hij één op één kwam met de keeper schoot hij de bal zuiver in de linkerhoek binnen 1-2. Hiermee leek de spanning terug te wezen in de wedstrijd maar met nog vier minuten te spelen in de eerste helft werd het gat verder vergroot. Jesper Landskroon probeerde het van afstand en deze eindigde hard tegen de touwen 1-3. Met deze stand beloofde het een leuke tweede helft te worden. Ondanks dat beide ploegen het wel probeerde waren de gasten een stuk effectiever in de afronding. Jesper Landskroon had een goede actie over de rechterkant waarna hij naar binnen toe kapt en de bal in de verre hoek weet te leggen 1-4. Hiermee was het duel wel gespeeld en dus was het geloof bij de thuisploeg verdwenen. Ze wilde wel maar het lukte gewoon niet en daarentegen lukte het bij de Bolswarders wel. Het is de dertigste minuut als Ferdi Zijlstra één op één komt met de keeper en de bal in de rechterhoek weet te leggen 1-5. Twee minuut later was het Colin Kruishaar die het van afstand probeerde en ook dit schot ging binnen 1-6. Uiteindelijk zou er nog eenmaal gescoord worden en dat gebeurde drie minuten voor tijd. Na een actie over rechts van Daniel van der Zee ging de bal in de verre hoek binnen en daarmee bracht hij de eindstand op 1-7.

Skearmessen – Braak Financiële Diensten  2-4
Met de kampioen tegen de nummer twee was het een wedstrijd tussen de twee hoogst geplaatste teams van de competitie. In het eerste duel won Braak Financiële Diensten met 6-3 van de kampioen en dus wou Skearmessen graag revanche nemen.  Beide teams deden dan ook weinig voor elkaar onder en dus kregen beide teams ook mogelijkheden om te scoren. Toch duurde het uiteindelijk tot de zevende minuut voordat het eerste doelpunt een feit was. Het was Niels Krikke die de bal goed meenam en de bal strak in de linkerhoek wist te schieten 0-1. Maar de thuisploeg gaf niet op en ook deze wisten hun kansjes te creëren. Toch werd het gat in de vijftiende minuut verder vergroot. Na een goede actie kreeg Erik Kamstra de bal en deze wist hij simpel binnen te schuiven 0-2. In de tweede helft moest de kampioen dus wel komen en dat gebeurde uiteindelijk ook. Het is de 24ste minuut als Roel Frijling aan de bal komt en deze in de rechterhoek weet te schieten 1-2. De druk zou dus nu meer toenemen en dus konden de gasten er meer uitkomen in de tegenaanval. Met nog elf minuten op de klok is het Erik Kamstra die de bal ontving en met een soepele beweging zette hij de stand op 1-3. Toch zou deze stand maar kort op het scorebord blijven staan. Het is namelijk een minuut later als Roel Frijling de bal goed mee neemt en deze in de linkerhoek weet te schieten 2-3. De spanning was dus weer terug en dus kon het nog alle kanten opgaan. Uiteindelijk leek deze stand de eindstand te wezen maar niets bleek minder waar te zijn. Het is de laatste minuut als Erik Kamstra de bal voor zijn voeten terug vind en hij weet de bal strak binnen te werken 2-4.

Derde klasse

Taxi Sybe – Horeca de Trije   6-0
Met drie ploegen die nog kans maakte op de titel was het een spannende laatste speelronde van de competitie. Taxi Sybe had daarbij wel de beste papieren om het kampioenschap te behalen maar dan moest er wel gewonnen worden. Vanaf minuut één deden beide ploegen weinig voor elkaar onder en hield men elkaar redelijk in evenwicht. Mogelijkheden om te scoren waren er zeker maar de netten trilde nog niet. Uiteindelijk duurde het tot vijf minuten voor rust voordat er gescoord werd. Het was Wessel Hilverda die de bal voor zijn voeten vond en deze simpel wist binnen te tikken 1-0. Nu moest Horeca de Trije in de tweede helft wel komen maar dat leidde er al snel toe dat men een tegentreffer moest incasseren. Het was Robert Grovestein die aan de bal kwam en zijn schot eindigde in de linkerhoek 2-0. Kon het tij nog gekeerd worden door de gasten of weet Taxi Sybe deze stand over de finish te trekken?  Het laatste leek het geval te worden want in de 30ste en 32ste minuut wist Berthil Gruppen tweemaal toe te slaan door de bal simpel binnen te tikken en in de rechterhoek te schieten 3-0 en 4-0. Hiermee was het duel wel gespeeld en helemaal toen Ruurd Bouma de 5-0 tegen de touwen wist te schieten. Uiteindelijk zou er nog één doelpunt vallen en deze kwam op naam van Berthil Gruppen 6-0. Door deze overwinning is het kampioenschap een feit en dus kon de thuisploeg een mooi feestje vieren.

Man of the World Lwd. – Café de Kleine Beurs   4-3
Waar de thuisploeg vooraf nog kans maakte op het kampioenschap daar speelde de gasten alleen om de eer. Wilde men kampioen worden dan moest er gewonnen worden en dus was het doel vooraf duidelijk. Dit leek motiverend te werken want men startte furieus en dat leidde in de derde minuut al tot het eerste doelpunt van de wedstrijd. Het was Stein Potma die de bal voor zijn voeten terug vond en deze wist hij simpel binnen te tikken 1-0. De opening was er en nu ging men ook door want twee minuten later was het opnieuw raak. Sven Flikkema ontving de bal waarna hij de bal in de linkerhoek wist te deponeren 2-0. In de rest van het eerste bedrijf werd het spelbeeld wat rustiger. Café de Kleine Beurs zette wel aan en men kreeg ook wel kansjes maar tot doelpunten leidde dit niet. In de tweede helft moesten de gasten dus komen wilde het nog wat uitrichten. Dit gebeurde uiteindelijk ook en dat leidde in de 25ste minuut tot de aansluitingstreffer. Het was Yuri Riemersma die de bal goed mee nam en in de linkerhoek schoot 2-1. De spanning leek terug te wezen maar dit bleek van korte duur te wezen. Het is namelijk twee minuten later als Rutger van der Pol de bal in de rechterhoek weet te leggen 3-1. Maar ondanks deze score zou het toch weer spannend worden want opnieuw twee minuten later is het Willem Miedema die de bal simpel weet binnen te tikken 3-2. Het leek wel een fase waarin om de twee minuten gescoord werd want drie minuten na dit doelpunt lag de volgende treffer alweer in het mandje. Het is Stein Potma die de bal goed mee neemt en deze in de linkerhoek weet te schieten. Opluchting dus voor de mannen van Man of the World Lwd. want nu kon het niet meer mis gaan. Maar dan met nog vier minuten op de klok is het Willem Miedema die van dichtbij de trekker weet over te halen en de bal simpel weet binnen te leggen 4-3. Uiteindelijk bleek dit de laatste treffer te wezen en zodoende deed de thuisploeg wat het moest doen en dat was winnen. Uiteindelijk bleek dit niet genoeg te wezen en hierdoor eindigde de ploeg op een keurige tweede plaats in de competitie.

Sportcentrum Het Noord – TRES.nl  6-5
Waar Sportcentrum Het Noord op voorhand nog kans maakte om kampioen te worden daar speelde TRES.nl nergens meer voor. Op voorhand werd dus een vrije en open wedstrijd verwacht waarin de strijd vol overgave gespeeld zou worden. En leuk werd het want je merkte al gauw dat beide ploegen weinig voor elkaar onder deden en dat er genoeg kansen zouden komen. Beide ploegen traden ten aanval en dus kon het alle kanten opgaan. Uiteindelijk was daar in de zevende minuut een actie over de linkerkant waarna Almer Ament de bal in de korte hoek schoot 0-1. Maar lang kon men niet genieten van deze stand want een minuut later viel er aan de andere kant van het veld een vrije trap binnen 1-1. Hiermee was de wedstrijd helemaal open en dus kon je verwachten dat het hier niet bij zou blijven. En dat gebeurde ook niet want in de zestiende minuut was het opnieuw raak. Ditmaal was het Almer Ament met een actie over rechts waarna de bal in de verre hoek belande 1-2. Een minuut later was het opnieuw raak nadat Caio Agostinho de bal in de verre hoek wist te schieten 1-3. Maar uiteindelijk was dit niet de ruststand met nog een minuut voor tijd vloog er een afstandschot binnen en daardoor werd het 2-3. Maar hiermee was het nog niet gedaan want vanaf de aftrap werd de bal onderschept waarna Sofian Azehaf vanaf links op stoomde en de bal in de korte hoek wist binnen te schieten 3-3. In de tweede helft bleef het spelbeeld ongewijzigd en dat leidde er toe dat beide teams mogelijkheden kregen. Uiteindelijk moest men wachten tot minuut 22 voordat er weer gescoord werd. Na een goede actie over links wist Sofian Azehaf de bal keurig in de korte hoek binnen te werken 4-3. Maar lang bleef deze stand niet staan want een minuut later was het alweer gelijk. Het was Caio Agostinho met een actie over links en zijn schot eindigde in de verre hoek 4-4. Maar ondanks de kansen die bleven komen was het Diego Ardjosoerdiro die de stand met een goed schot weer op 5-4 bracht. Maar Almer Ament dacht daar anders over want hij probeerde het even later van afstand en ook dit schot viel binnen 5-5. Word het dan gelijk of komt er nog een winnaar?  Uiteindelijk gebeurde het laatste want er zou nog één doelpunt vallen en deze werd gemaakt door Gijs Bergsma 6-5. Dit was uiteindelijk de eindstand en zo werd een leuke partij op memorabele wijze afgesloten.

Vierde klasse

Rijschool Posseth – Bouwbedrijf van Marrum   0-7
Met de nummer laatst tegen de kampioen stond er weinig op het spel voor beide. Beide spelen voor de eer en dus leek het op voorhand een open wedstrijd te worden. Het verschil op voorhand was groot en dus leek het een simpele overwinning te worden voor Bouwbedrijf van Marrum. De wedstrijd begon rustig met wel een lichte overhand voor de gasten. Rijschool Posseth had het lastig en dus was het afwachten wanneer het eerste doelpunt een feit zou wezen. Dit gebeurde uiteindelijk na vijf minuten spelen. Het was Tjipko Vellinga die de bal van dichtbij hard wist binnen te schieten 0-1 Hiermee was de ban gebroken en helemaal toen in de tiende minuut de score werd verdubbeld. Op een schot van Gerard Hoekstra blunderde de keeper waarna de 0-2 een feit was. In de rest van de eerste helft werd er niet meer gescoord en dus ging men rusten met een 0-2 tussenstand. In het begin van de tweede helft ging het snel. Het tempo werd opgevoerd door de gasten en dat leverde uiteindelijk drie doelpunten op in vijf minuten tijd. Eerst was het Laurens Looyenga die van dichtbij wist binnen te tikken 0-3 waarna Mart Beuker een goede uitgespeelde aanval wist binnen te schieten 0-4. De 0-5 kwam ook op naam van Mart Beuker. Het was een mooie actie van Gerard Hoekstra die afspeelde op Beuker en deze wist de 0-5 simpel binnen te werken. De thuisploeg had weinig in te brengen en dus leek de nul op het scorebord te blijven staan. Uiteindelijk werd er nog gescoord in de 31ste en 33ste minuut. Tweemaal was het Mart Beuker die wist te scoren, eerst door een kopdoelpunt waarna hij een goede aanval wist binnen te schieten 0-6 en 0-7. Dit was uiteindelijk de eindstand en dus werd er een simpele overwinning geboekt door de kampioen.

WR Unit – Engineeringsburo Zuidema   4-3
Een duel tussen twee team waarvoor weinig meer op het spel staat. De eindplekken zijn zo goed als vergeven en dus was dit meer een potje voor de eer. In de beginfase kon je dit ook wel merken want beide ploegen deden niet heel veel voor elkaar onder. Mogelijkheden ontstonden er zeker maar gescoord werd er nog niet. Uiteindelijk zou dit wel gaan gebeuren en wel in de veertiende minuut. Na een goede aanval kwam de bal voor en deze werd binnen getikt in de korte hoek door Mathijs Dijkstra 1-0. Met nog een minuut op de klok leek het duel in het slot gegooid te worden. Een afstandschot van Mathijs Dijkstra, vanaf de rechterkant eindigde in de korte hoek 2-0. In de tweede helft moest er dus wat gebeuren voor Engineeringsburo Zuidema en dus zouden de ruimtes er zeker komen om te voetballen. Na zes minuten spelen in het tweede bedrijf werd de spanning in de wedstrijd volledig terug gebracht. Het was Freek Tichelman met een goede actie over de rechterkant waarna de bal eindigde in de lange hoek 2-1. Deze aansluitingstreffer leek er voor te zorgen dat het geloof in een goed resultaat weer terug kwam. Met nog negen minuten op de klok kregen de gasten een vrije trap te nemen en deze werd kiezelhard binnen geschoten door Freek Tichelman 2-2. De spanning was weer volledig terug en dus moest WR Unit weer gas geven om de score om te buigen. Uiteindelijk gebeurde dit ook vijf minuten voor tijd als Mathijs Dijkstra de bal van dichtbij weet binnen te tikken 3-2. Nu moesten de gasten weer risico nemen en helemaal toen een minuut later Rene de Haan zijn klasse liet zien en de bal van afstand in de linker kruising wist te schieten 4-2. Maar twee minuten later moest de thuisploeg met een mannetje minder spelen en daar profiteerde de gasten optimaal van. Het was Freek Tichelman die de bal voor zijn voeten kreeg en deze simpel weet binnen te schuiven 4-3. Maar verder dan dit kwam men niet en dus eindigde dit duel in een minimaal verschil.

Stadsherberg Catering – Lukkes Arum   1-2
Met de nummer vijf tegen drie was het een wedstrijd waar niks meer op het spel stond. Beide ploegen konden dan ook vrij voetballen en dat was ook te merken. Beide ploegen deden niks voor elkaar onder en beide kregen ook wel mogelijkheden om te scoren. Toch duurde het tot de zevende minuut van de wedstrijd voordat er gescoord werd. Het was Tjitse Oegema die het vanaf de middenlijn probeerde en zijn schot ging hard tegen de touwen 0-1. In de rest van de eerste helft waren er nog wel mogelijkheden te noteren maar gescoord werd er niet meer en dus was de ruststand 0-1. De tweede helft was een soort gelijke aan de eerste. Beide boden goed weerstand en hierdoor kwam men er niet gemakkelijk door. Ook ditmaal werd er na zeven minuten gescoord. Een goed genomen corner kwam voor de goal waarna deze werd binnen getikt door Patrick Vijver 1-1. Maar lang kon men niet genieten van deze voorsprong want een minuut later was het alweer raak. Het was Tjitse Oegema met een actie over de linkerkant en zijn schot eindigde in de verre hoek 1-2. Uiteindelijk kwamen er nog enkele mogelijkheden maar gescoord werd er niet meer en hierdoor eindigde het duel in 1-2.