Vynx Records breekt nog geen record maar blijft ongeslagen lijstaanvoerder

Met nog tien speelrondes te gaan en met de lente in zicht betekent het dat we steeds verder in de competities raken. De eerste contouren worden steeds zichtbaarder en hierdoor neemt de spanning per week meer en meer toe. Maar wie kan er het beste met deze spanning om gaan ? Strijd passie en inzet daar ontbreekt het in ieder geval niet aan en dus viel er wederom genoeg te beleven!

Eerste klasse

Vynx Records – Keizer Autoschade  6-0

Waar de thuisploeg zes uit twee behaalde daar wisten de gasten nog geen punten te behalen. En dus zou je denken dat de thuisploeg de favoriet was voor deze pot.  Het bal werd in ieder geval snel geopend want na één minuut en vijfentwintig seconden  gespeeld te hebben kwam de bal aan de rechterkant van het veld terecht waar Tjitte Sijbesma stond en deze wist de bal hard binnen te werken 1-0. De gewenste voorsprong was er en dus moesten de gasten al gauw in de achtervolging gaan. Mogelijkheden vielen er uiteindelijk wel te noteren voor beide ploegen maar het omzetten in doelpunten was een ander verhaal. Uiteindelijk zou er toch nog eenmaal gescoord worden in het eerste bedrijf en wel door Brandon Derambure die een goed één tweetje wist te controleren warna hij de bal simpel binnen schoot 2-0. Het gaatje was geslagen en dus konden de mannen van Vynx rustig wachten op meer kansen. Uiteindelijk duurde het in het tweede bedrijf negen minuten voordat er weer gescoord werd. De bal werd naar de vrijstaande Toine Muizer gespeeld en deze kon de bal in een vrij leeg doel schieten en daarmee werd het 3-0. Maar hiermee was het nog niet gedaan want enkele minuten later werden er enkele schoten achter elkaar op doel gelost maar deze gingen er in eerste instanties niet in tot Stijn van der Geest zijn voet tegen de bal zette en daardoor werd het 4-0. De drie punten waren binnen maar qua het maken van doelpunten was het nog niet gedaan want met nog vier minuten en eenenveertig seconden op de klok word Brandon Derambure aangespeeld waarna deze om de keeper heen ging en de bal in het lege doel wist te werken 5-0.  De gasten hadden het lastig, mede ook omdat de eigen kansen niet benut werden. Uiteindelijk zou er in dit duel nog eenmaal gescoord worden en wel door Stijn van der Geest die de bal na een goed één tweetje wist binnen te werken en daarmee bepaalde hij de eindstand op 6-0.

Koopmans Schilders – Huhtamaki 0-4

Met de hekkensluiter tegen de nummer vier en een verschil van drie punten was dit een duel van aanhaken of afhaken. De winnaar kon goede zaken doen en dus stond er genoeg op het spel. En dat men gebrand was bleek wel want razendsnel werd de score al geopend. De bal werd naar Mathieu van der Veen gespeeld en deze wist de bal simpel binnen te werken 0-1. En zo kende we een vliegende start van de wedstrijd. Dit was wel even een klapje voor de thuisploeg en die klap werd zeven minuten later nog groter want het was Chris Outhuyse die goed opdribbelde waarna zijn schot eindigde in de linkerhoek van het doel 0-2. Het gaatje was geslagen maar de thuisploeg ging gelijk in de achtervolging maar doelpunten werden er niet gemaakt en dus bleef het verschil hangen op twee. Maar dan met nog drie minuten en achtendertig seconden op de klok weet de keeper een schot in eerste instantie nog goed te keren maar dan valt de bal voor de voeten van Mathieu van der Veen en deze wist de bal simpel binnen te tikken 3-0. Met deze stand zou er uiteindelijk ook gerust worden en dus moesten de mannen van Koopmans iets verzinnen om terug te keren in de wedstrijd. Dat gebeurde uiteindelijk ook en hierdoor werd het een spannende tweede helft waarin beide ploegen opzoek gingen naar doelpunten. Mogelijkheden ontstonden er ook wel voor beide ploegen maar uiteindelijk zou er in de tweede helft maar eenmaal gescoord worden en wel door Lars Koster die zijn tegenstander goed voorbij speelde om de bal vervolgens in de linkerhoek te leggen en daarmee bepaalde hij uiteindelijk de eindstand op 0-4.

Bouwbedrijf Hiemstra Tzummarum – Skearmessen  6-2

Met een marge van drie punten verschil begonnen beide ploegen aan deze wedstrijd. Een ware strijd werd het zeker en dat leidde na vier minuut zestien al tot de openingstreffer van dit duel. Het was Jelle Pieter v/d Wal die aan de bal kwam en zijn schot eindigde in de rechterhoek 1-0. De ban was gebroken en dat was het startsein voor meer. Dat meer kwam er ook want twee minuten na de openingstreffer trok Jelle Pieter v/d Wal naar binnen toe waarna zijn schot eindigde in de linkerhoek 2-0. Nu moesten de gasten in de achtervolging gaan maar de geboden mogelijkheden werden niet omgezet in doelpunten. En dan met nog zes minuut twintig op de klok is het wederom Jelle Pieter v/d Wal die aan de bal komt en vanuit een lastige hoek weet hij de bal binnen te werken 3-0. De hattrick was compleet en de rust werd behaald met een goede voorsprong. In het tweede bedrijf veranderde er weinig aan het spelbeeld. De mogelijkheden werden gezocht door beide teams en dus was het hopen op doelpunten. Deze kwamen er uiteindelijk dan toch want na ongeveer negen minuten spelen was het wederom v/d Wal die goed wist op te dribbelen waarna zijn schot eindigde in de linkerhoek 4-0. De wedstrijd was hiermee wel gespeeld al zou dat nog niet gelden voor de doelpuntenregen. Want drie minuten na het vorige doelpunt kwam de bal opnieuw terecht bij Jelle Pieter v/d Wal en ook ditmaal bleef hij rustig en schoot de bal binnen 5-0. Maar ondanks deze tussenstand wist Friso van Eijck toch nog iets terug te doen voor de gasten en daarmee werd het 5-1. Uiteindelijk wisten beide ploegen in de laatste halve minuut nog eenmaal doel te treffen en daarmee eindigde deze wedstrijd in een 6-2 eindstand.

Derde klasse

Dikland installatie techniek – North Line 5-4

Met de hekkensluiter tegen de nummer twee leek dit op voorhand een gespeeld duel te wezen. Maar de bal is rond en dus kan er van alles gebeuren.  Maar ondanks dat werd de score geopend door Jilles Groen die goed op dribbelde door het midden van het veld waarna zijn schot eindigde in de linkerhoek 0-1. Maar ondanks deze achterstand bleef de thuisploeg toch goed strijden en dat leidde uiteindelijk zelfs tot de gelijkmaker. Na een voorzet vanaf de linkerkant was het Patrick Hoekstra die de bal in de korte hoek wist te werken en daarmee tekende hij voor de 1-1. Diezelfde Hoekstra was even later weer trefzeker na wederom een voorzet vanaf de linkerkant maar ditmaal wist hij de bal in de rechterhoek te werken 2-1. De voorsprong was en feit en zo zie je maar dat het raar kan lopen. De gasten bleven de aanval zoeken hierna maar tot doelpunten leidde dit nog niet. Maar dan is daar een snelle counter van de thuisploeg waarna Patrick Hoekstra de bal ontving en met en hard schot door het midden liet hij de keeper kansloos achter 3-1. En dus zouden we een spannende tweede helft krijgen want beide ploegen bleven zoeken naar meer. En leuk werd het zeker want de aansluitingstreffer was al gauw een feit. Thijs Haak had een goede aanval door het midden van het veld waarna hij de bal in de linkerhoek wist te deponeren 3-2. Het gaatje was weer minimaal maar werd ook weer verder uitgebreid. Wederom een snelle counter kwam terecht bij Patrick Hoekstra en deze ging links om de keeper heen om de bal vervolgens binnen te werken 4-2. Maar ondanks de achterstand bleven de gasten de aanval zoeken. Uiteindelijk met resultaat want een voorzet vanaf de linkerkant van het veld werd door Jurre Scheenstra in de verre hoek gelegd en daarmee werd het 4-3. De spanning was weer terug en dus konden beide ploegen zich op gaan maken voor een leuke slotfase. Leuk werd het zeker want even later was het wederom raak. Een voorzet vanaf de rechterkant werd door Rients van Sluis in de korte hoek gewerkt en daarmee werd het 4-4. Alles was weer in evenwicht en dus gingen beide ploegen opzoek naar die ene winnende treffer. Die kwam er uiteindelijk ook want kort voor tijd was het Wesley Dijkstra met een actie over de linkerkant waarna zijn schot eindigde in de linkerhoek van het doel 5-4. De gasten gingen nog wel opzoek naar de gelijkmaker maar deze kwam er niet meer en dus behaalde de mannen van Dikland installatie techniek hun eerste drie punter van het seizoen.

Lahaise schoonmaak & glasbew – Braak financiële diensten  4-9

Met de nummer vijf tegen zes en een verschil van drie punten was dit een duel van aanhaken of afhaken. En dus waren beide ploegen gebrand om goed te beginnen. Dit bleek ook wel want na een minuut spelen was het al raak. Na goed samenspel kwam de bal terecht bij Stijn Beerends en deze wist de bal rustig binnen te leggen 0-1. De ban was gebroken en dus kon het een open wedstrijd gaan worden. Na acht minuten spelen werd de score verder verdubbeld. Na twee rebounds was het Colin Braak die de bal simpel wist binnen te tikken en dus werd het 0-2. Maar lang zou het niet duren of een tegen reactie was een feit. We schrijven minuut tien als Jens Jellema het maar eens probeert van afstand en zijn schot eindigde strak in de kruising 1-2. Zo bleef het een leuke en open wedstrijd welke over en weer vloog. En dan met nog vier minuten te spelen is er een mooi één tweetje waarna Kevin A Nijeholt de bal kon binnen werken en daarmee werd het 1-3. Toch zou dit niet de ruststand worden want met nog een minuut te spelen is daar Meindert Jan Feenstra die weet binnen te werken en dus werd er gerust met een 2-3 tussenstand. Het kon beide kanten op gaan en dus beloofde het op voorhand een spannende tweede helft te worden. Dit was ook zeker het geval en na vijf minuten spelen was de volgende treffer al een feit. Na goed samenspel wist Colin Braak binnen te werken en daarmee werd het 2-4. Maar ondanks dat duurde het maar drie minuten voordat de tegen reactie een feit was. Na een mooie pass kwam de bal terecht bij Meindert Jan Feenstra en deze wist simpel de 3-4 binnen te werken.  Maar hiermee was het nog niet gespeel want twee minuten later was het Niels Krikke die het maar eens van afstand probeerde en ook dit schot viel binnen 3-5. Hierna ging het snel want tweemaal was Dirk Pieter Weistra scherp en wist hij de bal simpel binnen te werken en daarmee tilde hij de stand naar 3-7. De wedstrijd leek hiermee wel gespeeld te wezen ook omdat de thuisploeg tweemaal een gele kaart kreeg gepresenteerd. Hiervan werd ook van geprofiteerd want met nog twee minuten te gaan wist Kevin A Nijeholt de bal simpel binnen te tikken en daarmee bracht hij de stand op 3-8. Toen de thuisploeg ook nog een rode kaart pakte was het helemaal wel gespeeld. Uiteindelijk wisten beide ploegen nog eenmaal doel te treffen en daardoor eindigde deze wedstrijd in een 4-9 eindstand.

WR Unit – Killtrition 2-1

Beide ploegen stonden met zes punten er goed voor en dus beloofde het een spannende wedstrijd te gaan worden. De winnaar zou de nieuwe nummer één worden dus daarmee stond er gelijk genoeg spanning op dit duel. Beide ploegen deden op de ranglijst dus weinig voor elkaar onder maar ook op het veld bleven beide ploegen dicht bij elkaar. Mogelijkheden kwamen er zeker voor beide maar de trekker werd nog niet over gehaald. Nog niet inderdaad want het zou wel gaan gebeuren. Een voorzet vanaf de linkerkant van het veld kwam terecht bij Liam van der Heuvel en deze wist de bal in de korte hoek binnen te werken 0-1. De ban was gebroken maar lang duurde het niet voordat een tegen reactie een feit was. Een hoge lange bal van achteruit kwam op het hoofd terecht van Tieme van Marrum en deze kopte de bal keurig in het doel 1-1. Met deze stand werd er uiteindelijk ook gerust en konden we ons gaan opmaken voor een interessante tweede helft. Ook in dit bedrijf bleef het uiterst spannend. Beide ploegen stonden goed en zochten de aanval waar mogelijk. Mogelijkheden kwamen er wel maar uiteindelijk zou er in deze tweede helft maar eenmaal gescoord worden. De bal kwam terecht bij Tieme van Marrum en deze schoot de bal strak in de rechterhoek binnen 2-1. Meer goals zouden er dus niet meer gaan vallen en dus behaalde de mannen van WR Unit drie belangrijke punten en daarmee steeg het tevens naar de koppositie van de competitie.

Vierde klasse

Horeca de Trije – Ventura systems  6-4

Beide ploegen vinden we terug in de onderste regionen van de competitie. En dus konden beide ploegen een overwinning goed gebruiken. Er werd een leuke wedstrijd verwacht maar al snel merkte je dat de thuisploeg toch wel de iets betere partij was. Dat resulteerde na zes minuten spelen tot de openingstreffer van het duel. Na een goede pass wist Keimpe Pols de bal simpel binnen te tikken en daarmee werd het 1-0. De ban was gebroken en dus moesten de gasten gaan reageren. Helemaal omdat het drie minuten later wederom raak was. Het was Keimpe Pols die een vrije trap goed wist in te schatten waarna de bal binnen ging 2-0. Maar ondanks dat kwam er een snelle tegen reactie. Na een goede redding van de doelman kwam de bal voor de voeten van Dennis Soepboer terecht en deze wist de rebound hard door het midden binnen te werken 2-1. Maar toch zou dit niet de ruststand worden want wist Michel van der Veen de bal eerst simpel binnen te tikken 3-1, daar wist hij een minuut voor de rust de bal in de korte hoek binnen te werken en daarmee bepaalde hij de ruststand op 4-1. De wedstrijd leek wel gespeld te wezen en helemaal omdat de tweede helft nog maar twee minuten onderweg was waarna Patrick van Dijk een actie over links wist in te zetten waarna zijn schot eindigde in de verre hoek 5-1. Toch bleven de gasten de aanval zoeken en dat werd na zes minuten spelen ook beloond. Na goed samenspel kwam de bal terecht bij Dennis Soepboer en deze wist de bal simpel binnen te leggen 5-2. Het geloof leek enigszins terug te wezen en alleen al omdat het vier minuten later wederom raak was. Na een goede pass kwam de bal terecht bij Jetze Waltje en deze wist de bal ijzig kalm binnen te werken 5-3. De achtervolging was dus vol ingezet en dat resulteerde met nog zes minuten op de klok tot een volgend juichmoment. Na een goede actie wist Dennis Soepboer binnen te werken en daarmee bracht hij de stand terug tot 5-4. Alles was weer mogelijk en dus gingen de supporters er nog maar eens goed voor zitten. Maar een minuut na dit doelpunt was het alweer raak aan de andere zijde van het veld. Na goed samenspel kwam de bal terecht bij Patrick van Dijk en deze bleef ijzig kalm en schoot de bal binnen 6-4. In de laatste vijf minuten zou er niet meer gescoord worden en dus behaalde de thuisploeg drie belangrijke punten.

Beumako – Visual Reklame 2-3

Met beide vier punten op zak beloofde het een spannende strijd te worden. Welke ploeg kan de aansluiting met de top behouden en wie valt er even af? Beide ploegen begonnen fanatiek en hierdoor we het een leuke strijd om te zien. Toch duurde het elf minuten voordat er eens gescoord werd. Het was Tijmen Lousma met een goede pass op Jesper Groeneveld en deze wist hard binnen te werken 0-1. De ban was gebroken en het gaatje werd drie minuten later nog iets meer vergroot. Na goed samenspel was het uiteindelijk Jesper Groeneveld die de bal ontving en hij wist zijn tweede van de avond te maken 0-2. Het gaatje was geslagen en dat zou in het eerste bedrijf ook zo blijven.  In de tweede helft moest het dus gaan gebeuren en dus zou je een spannende strijd verwachten. In de openingsminuten wilde beide ploegen opzoek gaan naar meer maar doelpunten vielen er niet. En dan krijg Elmar Haitsma een gele kaart van de scheidsrechter en dus een twee minuten tijdstraf. Hiervan wist de thuisploeg optimaal van te profiteren want een toegekende vrije trap wordt hard binnen gewerkt door Monem Hanzabek en daardoor werd het 1-2. De spanning was weer terug al zou dat maar van korte duur zijn want drie minuten later werd de score verder uitgebouwd. Roy Groeneveld kwam op over de rechterzijde van het veld waarna zijn schot eindigde in de korte hoek 1-3. Het gaatje was weer geslagen maar de tegen reactie volgde al vrij snel. Na goed samenspel kwam de bal terecht bij Jort Scherer en deze wist de bal strak binnen te werken 2-3. Spannend werd het weer en helemaal omdat Jesper Groeneveld in de laatste minuut nog een rode kaart kreeg, maar hier werd niet meer van geprofiteerd en dus eindigde deze spannende strijd in een 2-3 eindstand.

Roosma schilders – CK Corporation 1-4

Beide ploegen zijn aardig goed begonnen aan de competitie en dus vinden we beide ploegen terug aan de bovenkant van de competitie. De winnaar kon dus goede zaken doen en dus zou je kunnen spreken van een ware kraker. In het eerste bedrijf deden beide ploegen vrij voor elkaar onder. Mogelijkheden ontstonden er zeker maar het duurde uiteindelijk even voordat deze omgezet werden in doelpunten. Aadil Doadat zette op over de rechterzijde van het veld waarna zijn schot eindigde in de verre hoek 0-1. De ban was gebroken en dus moest de koploper in de achtervolging gaan. Helemaal omdat het kort voor rust ook nog 0-2 werd via Pedro Lopez die vanaf het midden van het veld de bal in de linkerhoek wist te schieten. Het gaatje was geslagen en dus moest de thuisploeg iets terug zien te doen. Dat deed het uiteindelijk ook want via Elmer Feenstra werd de stand naar 1-2 getrokken en daardoor leek de spanning terug te wezen. Maar e makken van CK Corporation hadden het goed voor elkaar en hierdoor bleven zij gemakkelijker voetballen. Dit leidde uiteindelijk tot de 1-3 via Aadil Doada die opstoomde over de rechterzijde van het veld waarna zijn schot eindigde in de verre hoek. Het slotakkoord was er uiteindelijk voor Ari Lumputu die een voorzet vanaf de rechterkant in de korte hoek wist te schieten en daarmee bepaalde hij de eindstand op 1-4.

Vijfde klasse

Stadsherberg catering – Verno verhuur 3-7

Beide ploegen hadden op voorhand drie punten behaald en dus was het de vraag wie kan deze score verdubbelen? Al snel bleek dat de gasten wel de beter voetballende ploeg waren en dat leidde al snel tot de voorsprong. Dirk jan Volbeda had een actie over de rechterkant van het veld waarna zijn schot eindigde in de verre hoek 0-1. Hiermee was de score geopend en deze werd even later nog verder vergroot. Een voorzet vanaf de linkerkant van het veld werd door Ane Jan Jukema in de verre hoek gewerkt en daarmee werd het 0-2. Het gaatje was geslagen en deze werd even later nog groter door Ane Jan Jukema die nu een voorzet vanaf de rechterkant in de verre hoek wist te werken 0-3. Hiermee leek de wedstrijd wel gespeeld te wezen maar daar dacht Erik Menks blijkbaar anders over want hij wist een voorzet vanaf links in de korte hoek te werken en daarmee werd het 1-3. Was een ommekeer dan toch weer mogelijk? Nee leek het antwoord te wezen want wederom was het Ane Jan Jukema die een voorzet vanaf links in de verre hoek wist te leggen en daardoor werd het 1-4. Uiteindelijk werd de ruststand bepaald op 1-5 door Dirk Jan Volbeda die een zelfde voorzet vanaf links in de verre hoek wist te leggen. De wedstrijd leek hiermee wel gespeeld te wezen want het verschil was gewoon wat te groot. De tweede helft is nog maar net onderweg als er een snelle counter is van de gasten die vervolgens word afgerond door Tjibbe Haitsma 1-6. Maar de thuisploeg gaf niet op en bleef strijden voor elke meter en dat leidde uiteindelijk nog tot een volgende treffer. Wietse Blauw zette een actie in over de linkerzijde van het veld waarna zijn schot eindigde in de verre hoek 2-6. En zo bleef het een levendig duel waarin genoeg doelpunten te noteren vielen. En dan waren we nog niets eens klaar met dit duel want de doelpunten bleven maar vallen. Zo wist Dirk Jan Volbeda zijn derde van de avond binnen te werken en daarmee tekende hij voor de 2-7. Uiteindelijk kwam het slotakkoord er deze avond via Evert Jan Broersma die na een goede actie over de rechterkant de bal in de verre hoek wist te werken en daarmee tekende hij voor de 3-7 eindstand.

VDV- Techniek – v/d Woude fietsen 2-4

Beide ploegen vonden we terug in de onderste regionen van de competitie en dus was een winstpartij van groot belang. En dus stond er genoeg op de spelers en dus was het de vraag hoe gaan beide ploegen hier mee om.  Beide ploegen begonnen fel en de eerste mogelijkheden waren al gauw een feit. Toch duurde het negen minuten en tien seconden voordat de eerste treffer een feit was. Een goed genomen vrije trap kwam voor de voeten terecht van Mark Ypma en deze wist de bal strak binnen te werken 0-1. Dit doelpunt deed de gasten goed en zij gingen vol overgave opzoek naar meer. En dat meer kwam er ook en wel twee minuten na de openingstreffer. De bal kwam bij Ken Knoeff terecht en met een strak schot in de linkerhoek liet hij de keeper kansloos 0-2. Het gaatje was geslagen en dus moest de thuisploeg in de achtervolging gaan. Uiteindelijk werd er in het eerste bedrijf niet meer gescoord en dus gingen we rusten met een 0-2 tussenstand. Maar ook deze stand verdween al snel want we waren één minuut en vijfentwintig seconden bezig in het tweede bedrijf of de volgende treffer was alweer een feit. Wederom was het Ken Knoeff die werd aangespeeld en ook ditmaal wist hij de bal in de linkerhoek te schieten 0-3. Hiermee leek de wedstrijd wel gespeeld te wezen. Helemaal omdat Jelle Jitse de Jong met nog ruim zeven minuten te gaan op avontuur ging en via een goede solo wist hij de bal netjes binnen te werken 0-4. Uiteindelijk wist Jan van der Veer in de laatste vijf minuten nog tweemaal te scoren en daarmee bepaalde hij de eindstand op 2-4.

Bouwbedrijf van Marrum – Zaalvoetbalteam ex BTW  2-0

Een ware kraker vanavond in de vijfde klasse van het zaalvoetbal in Franeker. Het was namelijk een duel tussen de nummer twee ( 9 uit 3 ) en één ( 12 uit 4 )van de competitie. En dus stond er genoeg op het spel. Want zou de thuisploeg winnen dan nam het de koppositie over en wanneer de gasten wonnen dan zouden ze verder uitlopen. Waar de stand op de ranglijst dus eigenlijk weinig voor elkaar onder deed daar gold dat ook voor op het veld. Beide ploegen stonden goed en hierdoor moest men via snelle aanvallen er doorheen zien te komen. Uiteindelijk werd er in het eerste bedrijf niet gescoord en dus zochten we met een brilstand de rust op. In het tweede bedrijf moest het dus gaan gebeuren voor beide ploegen. Beide ploegen besloten dan ook de aanval in te gaan waar kon en dus kon het beide kanten op vallen. Uiteindelijk duurde het zes minuten voordat de ban werd gebroken. Het was Jan Bosma die over de rechterkant kwam opzetten waarna hij de bal in de verre hoek wist te punteren 1-0. De ban was gebroken en dus moesten de gasten met een tegen reactie komen. Dit probeerde ze ook wel en dus zou er meer ruimte komen voor de thuisploeg. Uiteindelijk werd het duel zes minuten voor tijd beslist nadat een mooie pass terecht kwam bij Laurens Looijenga en deze wist de bal netjes in de korte hoek binnen te schieten 2-0. De mannen van ex BTW probeerde het hierna nog wel maar gescoord werd er door beide ploegen niet meer en dus pakte de mannen van, van Marrum drie hele belangrijke punten.