Ware ontknopingen in laatste speelronde zaalvoetbalseizoen 2023-2024

De laatste speelronde was aangebroken en dus werden de messen nog eenmaal geslepen. Wie kon er nog eenmaal vandoor gaan met de drie punten en wie moest er vrezen voor een degradatie? Alles kwam vandaag bij elkaar en dat maakte het een spannende slotronde. Weten wat jouw favoriet gedaan heeft? Je leest het hieronder!

Hoofdklasse

Royal steensma – Zijlstra beroepskleding 3-9

Waar de ene meedraait in de onderste regionen van de competitie daar is de andere overduidelijk de kampioen. En dus was het afwachten hoe dit duel zich zou vorderen. Beide ploegen begonnen dan ook fanatiek aan dit duel en dat leidde na zes minuten en vierenvijftig seconden spelen tot de openingstreffer. Het was Dani van Eijk met een goede solo en deze wist hij goed binnen te werken 1-0. De ban was gebroken en dat was een opmaat naar meer. Dat meer kwam er ook en wel met vijf minuten en achttien seconden op de klok. Het was Omar die een goede wreeftrap in huis had en daarmee tekende hij voor de gelijkmaker 1-1. Diezelfde Omar was vier minuten later wederom trefzeker nadat hij zijn tegenstander te snel af was en dus werd het 1-2. Toch zou dit niet de ruststand gaan worden want met nog vijfentwintig seconden op de klok is het Peter de Vries die de bal strak tegen de touwen weet te schieten en dus werd de ruststand bepaald op 1-3. Het gaatje was geslagen en die werd drie minuten en tweeënveertig seconden later nog een stukje groter. Het was Cornelis Zijlstra die een solo inzette waarna hij hard binnen werkte 1-4. Hiermee leek de wedstrijd wel gespeeld te wezen. Helemaal als Mark de Vries twee minuten later de bal over de doelman weet te leggen en daarmee tekende hij voor de 1-5. De gasten waren nu echt wel sterker dan de thuisploeg en dus was de vraag hoe hoog gaat de score worden? In ieder geval viel er nog één doelpunt want Johannes v/d Veen probeerde het maar eens van afstand en ook dat schot viel binnen 1-6. Toch gaven de mannen van Steensma niet op en dat leidde dan ook tot een volgende treffer. Het was Rinnert Tolsma met een ferme trap en zijn schot eindigde strak tegen de touwen 2-6. Maar veel hielp deze treffer niet want twee minuten en veertien seconden later was het Peter de Vries die de bal mooi wist binnen te leggen en dus werd het 2-7. Maar hiermee was het nog niet gedaan want anderhalve minuut later was het Cornelis Zijlstra die de bal mooi wist binnen te loppen en daarmee tekende hij voor de 2-8. In de laatste minuut wiste beide ploegen nog eenmaal te scoren en daarmee eindigde dit duel in een 3-9 eindstand.

Sportcafé de Trije – Bogt fen Gune / Veltman vloeren 7-3

Een duel tussen twee voetballende ploegen en dus beloofde het op voorhand een spannende pot voetbal te gaan worden. Dat bleek ook wel want beide ploegen deden vrij weinig voor elkaar onder. De eerste mogelijkheden waren dan ook al snel een feit maar het duurde even voordat de ban werd gebroken. Na negen minuten en negenenveertig seconden gespeeld te hebben gespeeld is het Mark Hartman met een goed strak over de grond en deze viel heerlijk binnen 0-1. De ban was gebroken en dus moest de thuisploeg in de achtervolging gaan. Dat gebeurde ook en met resultaat want met nog vier minuten en eenentwintig seconden op de klok is het Klaas de Jong met een mooi afstandschot en deze viel heerlijk binnen. Met deze stand zou er uiteindelijk ook gerust gaan worden. De tweede helft was vijfenvijftig seconden onderweg als Rob Postma een goede solo in huis heeft waarna hij simpel wist binnen te werken 2-1. Toch stond deze stand maar een kleine drie minuten op het bord want toen was daar Siard Bloemsma die een strak schot in huis had en deze scheerde hard tegen de touwen 2-2. En zo kon het weer alle kanten opvallen. Helemaal als Mark Hartman zijn man te snel af was om de bal vervolgens hard binnen te werken 2-3. En zo bleef het een interessante wedstrijd om te volgen. Helemaal als de thuisploeg ook nog een strafschop krijgt en deze wordt feilloos binnen gewerkt door Rob Postma 3-3. Maar hiermee was het nog niet gedaan want ruim twee minuten later was het Rutger van der Pol met een mooi strak schot en ook deze viel heerlijk binnen 4-3. En dus moesten de gasten weer in de achtervolging gaan. Helemaal als het drieenvijftig seconden later wederom raak was. Weer was het Rob Postma met een mooie solo en wederom trof hij doel 5-3. Hiermee leek het duel wel gespeeld te wezen want ondanks dat de gasten van alles probeerde om terug te keren in de wedstrijd daar wilde het maar niet scoren. Dat deed de thuisploeg in de laatste twee minuten en vijftig seconden wel via Rutger van der Pol en Gerlof Dijkstra en daarmee bepaalde zij de eindstand op 7-3.

Eerste klasse

Rijschool Posseth – RES / Automotive Bolsward 1-7

Waar de thuisploeg maar een punt achterstond op de koploper daar speelde de gasten nergens meer voor. En dus konden zij frank en vrij spelen om de drie punten binnen te halen. Dat gebeurde dan ook en daar had de thuisploeg het lastig mee. De thuisploeg wist wel te scoren via Jasper Hoekstra die een goede actie in huis had maar dat bleek uiteindelijk niet voldoende te wezen. De mannen van RES waren namelijk super scherp deze wedstrijd en dat leidde uiteindelijk ook tot enkele goede treffers. Voor hen waren namelijk Osman Bozkurt 2x, Daniel v/d Zee 2x, Niels Sanchez-Infante 2x en Jesper Landskroon trefzeker en daarmee bepaalde zij de eindstand op 1-7. Daarmee waren de titelkansen voor de thuisploeg vervlogen.

SDV Keukens en meer 2 – Autobedrijf Strikwerda 3-2

Door het verlies van Rijschool Posseth was dit een rechtstreeks duel voor de titel. De winnaar zou dus koploper worden en dus waren beide ploegen gebrand op een goed resultaat. Het duurde dan ook maar vijf minuten voordat de ban werd gebroken. De bal kwam voor de voeten terecht van Chris Outhuyse en deze kon de bal simpel binnen tikken 0-1. En zo was er al snel een gaatje geslagen al was dat maar van korte duur want twee minuten later was het Sander Prins met een actie over de rechterkant van het veld waarna zijn schot eindigde in de verre hoek 1-1. En dus moesten beide ploegen opnieuw gaan zoeken naar de voorsprong. Deze kwam er uiteindelijk ook en wel zeven minuten voor de pauze. Het was Biliam Herrema die de bal vanaf links in de verre hoek schoot en daarmee tekende hij voor de 1-2. Met deze stand zou er ook gerust gaan worden en dus beloofde het nog een spannende wedstrijd te gaan worden. Spannend werd het zeker want beide ploegen zochten vol de aanval waar kon en verdedigend stond her geconcentreerd te spelen. Waar het in de eerste helft al snel raak was daar gold dat ook voor de tweede helft. Deze was namelijk zeven minuten onderweg als Noah Postma een toegekende penalty weet binnen te werken en daardoor werd het 2-2. En dus moesten beide ploegen weer opzoek gaan naar de voorsprong. Toch leek deze er niet meer te komen en met deze gelijke stand zouden de gasten dan kampioen worden. Maar dan met nog een minuut op de klok is het Sander Prins met een actie over de linkerzijde van het veld waarna zijn schot eindigde in de verre hoek 3-2. De voorsprong was er en dus gingen de gasten nog alles of niets spelen maar het werd uiteindelijk niets want gescoord werd er niet meer en dus behaalde de mannen van SDV een belangrijke overwinning want daarmee was de titel een feit.

Tweede klasse

SDV Keukens en meer – Keizer autoschade 8-4

Beide ploegen speelde nergens meer om en dus beloofde het een open wedstrijd te gaan worden. En zo gezegd zo gedaan want beide ploegen maakte er een leuke wedstrijd van waarin het alle kanten op ging. En dus zou je denken er vallen genoeg treffers en dus zou het spannend blijven tot aan het einde. Zo gezegd zo gedaan want het werd inderdaad een wedstrijd met een hoog tempo en veel doelpunten. Zo scoorde voor de thuisploeg Henk Vonk 4x, Jonathan Meeuwis 2x, Richard v/d Veer en Ronald Steenstra. Daar tegenover scoorde Teunis van der Boon 3x en Tristan Osinga en daardoor eindigde dit duel in een 8-4 eindstand.

WR Unit – North Line 1-8

Met zeven punten versus tien punten kon dit nog een belangrijke wedstrijd worden in de strijd tegen degradatie. De thuisploeg moest in ieder geval winnen wilde het degradatie voorkomen. Toch bleek al snel dat de gasten sterk waren en daar had de thuisploeg het lastig mee. Dit leidde na acht minuten spelen tot de openingstreffer van dit duel. De bal kwam terecht bij Jurre Scheenstra en deze kon de bal simpel binnentikken 0-1. Toch stond deze voorsprong maar kort op het bord want twee minuten later was het alweer gelijk als Milan Derkx opkomt over de linkerkant waarna zijn schot eindigde in de verre hoek 1-1. En zo was alles weer in evenwicht al duurde dat ook maar twee minuten want toen was daar weer Jurre Scheenstra die de bal vanaf links in de korte hoek schoot en daardoor werd het 1-2. Met deze stand zou de rust ook gehaald worden en dus werd het een interessante tweede helft. Deze was vijf minuten onderweg als de bal voor de voeten terecht komt van Riemer Osinga en deze wist simpel binnen te tikken 1-3. Het gaatje was geslagen en die werd twee minuten later nog wat groter als Jurre Scheenstra ook simpel weet binnen te werken 1-4. Diezelfde Jurre Scheenstra was vier minuten later wederom trefzeker als hij ditmaal opstoomt over de rechterzijde van het veld om de bal strak in de verre hoek te schieten 1-5. De wedstrijd was hiermee wel gespeeld maar qua doelpunten was het nog niet gedaan want een minuut na de vorige treffer kwam de bal voor de voeten van Jesse Hooghiemstra terecht en deze wist simpel binnen te tikken 1-6. Het ging nu snel want weer een minuut later was het Jurre Scheenstra die simpel binnen mocht tikken 1-7. De thuisploeg probeerde wel om een doelpunt te maken maar in de afronding was men niet scherp genoeg. Het slotakkoord van deze wedstrijd kwam op naam van Riemer Osinga want uit een vrije positie kon hij de bal simpel binnen werken en daarmee bepaalde hij de eindstand op 1-8.

Rin-Tec – Offiinga kappers 2-4

Met de koploper tegen de nummer twee was dit nog een ware kraker in de tweede klasse. Het verschil tussen beide ploegen was drie punten in het voordeel van de thuisploeg. Wanneer de gasten zouden winnen dan kwamen zij dus gelijke hoogte al was het doelsaldo van de gasten een heel stuk minder. Het beloofde dus een leuke en spannende wedstrijd te worden. De wedstrijd was een minuut onderweg als Feike Nieuwhof een actie inzet over de rechterkant van het veld om de bal vervolgens in de verre hoek te schieten 0-1. Een snelle voorsprong dus al was dat maar van korte duur want drie minuten later was het alweer gelijk. Het is namelijk Menne Langhout met een actie over links waarna zijn schot eindigde in de korte hoek 1-1. En zo was alles weer in evenwicht. Drie minuten na de gelijkmaker stond Feike Nieuwhof wederom op de goede plek en weer wist hij de bal simpel binnen te werken 1-2. In de fase hierna bleven beide ploegen aan elkaar gewaagd maar tot scoren kwamen beide ploegen niet meer en dus werd de ruststand bepaald op 1-2. Waar er in de eerste helft snel gescoord werd daar gold dat ook voor de tweede helft. Daarin duurde het namelijk drie minuten voordat een volgende treffer een feit was. En wie anders dan Feike Nieuwhof wist weer te profiteren en daarmee tekende hij voor de 1-3. Toch volgde de tegen reactie gelijk en wel via Menne Langhout die zijn schot vanaf links in de korte hoek zag eindigden 2-3. Hierdoor was de spanning weer terug in de wedstrijd. Maar dan met nog twaalf minuten op de klok is daar de koning van de goals Feike Nieuwhof die raak wist te prikken 2-4. Het gaatje was weer geslagen en dat bleef er ook want in het restant van dit duel werd er niet meer gescoord en dus behaalde de gasten drie gouden punten. Voor de titel was het niet genoeg maar voor een mooi slot van de competitie wel.

Derde klasse

Frankena loonbedrijf – Roosma schilders 3-3

Beide ploegen speelde nergens meer om behalve het feit dat beide zo hoog mogelijk willen eindigen. Het verschil op voorhand was vier punten in het voordeel van de thuisploeg. En dus werd er een spannende wedstrijd verwacht. Spannend werd het zeker want al snel bleek dat beide partijen weinig tot niets voor elkaar onder deden. Het duurde dan ook even voordat de score werd geopend. Na dertien minuten spelen kreeg de thuisploeg een strafschop te nemen en deze werd feilloos binnengeschoten door Daniel Rob 1-0. De ban was gebroken maar de tegen reactie volgde al gauw want twee minuten later was het Tom Roorda die de bal vanaf links in de verre hoek wist te schieten 1-1. Diezelfde Tom Roorda herhaalde dat kunstje drie minuten later nog eens en daarmee bepaalde hij de ruststand op 1-2. In de tweede helft veranderde er vrij weinig aan het spelbeeld. Beide ploegen bleven de aanval zoeken en dat leidde na zeven minuten spelen tot een volgende treffer. Wederom werd er een strafschop gegeven en deze werd binnengeschoten door Jordi Hoek 1-3. Het gaatje was geslagen al was dat van korte duur want een minuut later was het Tsjeard Halbersma die de bal simpel kon binnentikken en daardoor werd het 2-3. De spanning was weer terug en dus werd de achtervolging vol ingezet. Dat resulteerde zes minuten voor tijd zelfs tot de gelijkmaker. Jelle Jan Rodenhuis kwam op over de linkerkant van het veld waarna zijn schot eindigde in de verre hoek 3-3. Beide ploegen gingen hierna nog opzoek naar de winnende treffer maar deze viel niet meer en dus eindigde dit duel in een gelijkspel.

Lahaise schoonmaak & glasbewerking – Zaalvoetbalteam ex BTW 4-5

Dit was een wedstrijd in de middenmoot van de competitie en dus werd er een open wedstrijd verwacht. Leuk werd het zeker want al snel bleek dat beide ploegen weinig voor elkaar onder deden. Het duurde dan ook maar zeven minuten voordat de ban werd gebroken. Na een goede aanval werd de bal goed breed gelegd op Clint Baks en deze kon de bal simpel en laag binnenschuiven 1-0. En daarmee was de wedstrijd geopend en dus konden we vol gas doorgaan. Zes minuten na de openingstreffer werd de score verder verdubbeld. Waar een eerste schot nog geblokt kon worden daar kwam de rebound voor de voeten van Robin Heijn en deze wist daar wel raad mee en schoot strak binnen 2-0. Het gaatje was geslagen maar toch gaven de gasten niet op en dat werd drie minuten later ook beloond met een treffer. Jelle Scharringa vond de bal terug voor zijn voeten waarna hij van dichtbij wist binnen te werken 2-1. Dit doelpunt deed de gasten goed want twee minuten later was daar al de gelijkmaker. Het was Gerrit Scharringa die de bal via de binnenkant van de paal wist binnen te werken en daarmee tekende hij voor de 2-2 ruststand. In de tweede helft veranderde er vrij weinig aan het spelbeeld. Beide ploegen zochten veelvuldig de aanval en hierdoor ontstonden er genoeg mogelijkheden om te scoren. Uiteindelijk gebeurde dat ook en wel na negen minuten spelen. De bal kwam terecht bij Steven Visser en die schoof de bal laag langs de keeper het doel in 3-2. En dus moesten de gasten weer in de achtervolging gaan. Helemaal wanneer de thuisploeg vier minuten voor tijd wederom weet te scoren. Wederom was het Steven Visser met een hard en laag schot en weer liet hij de keeper kansloos achter want de bal ging er via de paal in 4-2. En dus leek de wedstrijd wel gespeeld te wezen. Inderdaad leek want een minuut later was het Gerrit Scharringa met een hard laag schot en daarmee tekende hij voor de 4-3. Maar hiermee was het nog niet gedaan want wederom een minuut later was het Tjitte Bonnema die de bal van dichtbij wist binnen te werken en dus was de gelijkmaker alweer een feit 4-4. Beide ploegen gingen toen nog vol voor de winst en deze kwam er ook nog want in de laatste minuut was het Jan Pieter Walda met een goede volley en daarmee tekende hij voor een 4-5 eindstand.

CK Corporation – Braak financiële diensten 2-1

Met de nummer zes tegen de kampioen leek dit op voorhand een zwaar duel te gaan worden voor de thuisploeg. Maar in werkelijkheid bleek het toch heel anders te wezen want er werd goed weerstand geboden en de gasten hadden het daar lastig mee. Uiteindelijk leidde dat na negen minuten spelen ook tot een achterstand. De bal kwam terecht bij Aadil Doada en deze wist de bal van dichtbij simpel binnen te werken 1-0. En dus moesten de gasten een tandje bijzetten wilde het langszij komen. Dit werd steeds lastiger want drie minuten voor de pauze was het wederom Aadil Doada met een mooie actie waarna hij de bal heerlijk over de keeper heen schoot 2-0. Met deze stand zou er uiteindelijk ook gerust worden en dus beloofde het een spannende tweede helft te gaan worden. In de tweede helft veranderde er vrij weinig aan het spelbeeld. Beide ploegen zochten veelvuldig de aanval en hierdoor ontstonden er genoeg mogelijkheden om te score. Dat gebeurde uiteindelijk ook maar wel pas in de laatste minuut. Kevin A Nijeholt kwam aan de bal en zijn schot eindigde in de rechter onder hoek 2-1. Dit was tevens de laatste treffer van de wedstrijd en dus behaalde de thuisploeg drie heerlijke punten.

Vierde klasse

Horeca de Trije – Beumako 1-6

Waar de ene de hekkensluiter is daar is de andere de oppermachtige kampioen. En dus zou je een makkelijk potje verwachten voor de gasten. Deze kwamen dan ook flitsend uit de kleedkamer en dat leidde al snel tot de openingstreffer van dit duel. Jochem Wielenga had een goede solo in huis waarna hij de score opende 0-1. Dit doelpunt was een opmaat naar meer en dat meer kwam er uiteindelijk ook. Met nog een doelpunt van Jochem Wielenga, Thijs Vrij 2x, Beiar Khalaf en Gerben Jellema wisten zijn hun productie uit te breiden tot zes doelpunten. Voor de thuisploeg wist Patrick Poelstra te scoren en daardoor eindigde dit duel in een 1-6 eindstand.

Verno verhuur – Martens Fish & Chips 6-4

Een duel tussen twee voetballende ploegen en dus beloofde dit op voorhand een interessant potje voetbal te worden. En dat werd het ook want beide ploegen deden vrij weinig voor elkaar onder. Het duurde dan ook maar vijf minuten voordat de ban werd gebroken. Tjibbe Haitsma kwam één op één met de doelman en hij bleef rustig en schoot beheerst binnen 1-0. En daarmee was het bal geopend en dat was een opmaat naar meer. Dat meer kwam er ook want na negen minuten spelen is het Marcel de Keizerr die het maar eens van afstand probeert en zijn schot eindigde laag in de hoek 1-1. Beide ploegen gingen hierna vol opzoek naar de voorsprong en deze kwam er ook en wel drie minuten voor tijd.Dyano Watters kwam aan de bal en met een hard schot in de rechterhoek liet hij de keeper kansloos achter 1-2. De voorsprong was er en deze werd een paar seconden voor rust nog een stukje groter. Arjen Hogenhuis probeerde het maar eens van afstand en zijn schot viel heerlijk binnen 1-3. En dus moest de thuisploeg in de tweede helft aan de bak. Dat gebeurde dan ook en met resultaat want na vier minuten spelen in de tweede helft was het Tjibbe Haitsma die de bal ontving en hij stuurde de bal in de linker onder hoek 2-3. Dit doelpunt deed de thuisploeg goed want twee minuten later gooide doelman Jelte Hanenburg de bal naar voren en deze vloog er in één keer in 3-3. De thuisploeg ging nu door want een minuut na dit doelpunt kwam Pieter Tulner aan de bal en zijn schot ging via de doelman binnen 4-3. En dus was de wedstrijd helemaal omgedraaid en nu moesten de gasten in de achtervolging gaan. Toch was het nog niet gedaan qua doelpunten want negen minuten voor tijd was het Klaas Auke Dijkstra met een goede actie over de rechterkant waarna zijn schot tegendraads binnenviel 5-3. Daarmee leek de wedstrijd wel gespeeld te wezen. Helemaal als het drie minuten voor tijd ook nog 6-3 wordt via Ane Jan Jukema die de bal zo in de voeten gespeeld kreeg van de doelman en daar wist hij wel raad mee. Het slotakkoord van dit duel kwam op naam van Dyano Watters die de bal via de binnenkant van de paal binnenschoot en daarmee tekende hij voor de 6-4 eindstand.

Vijfde klasse

Stadsherberg catering – Connexa 8-3

Waar de ene meedraait in de middenmoot van de competitie daar heeft de andere nog kans om de laatste plek te verlaten maar dan moet er wel gewonnen worden. Die boodschap leek aan te slaan bij de gasten want na vier minuten en veertien seconden gespeeld te hebben was het Mel Zorge die de bal strak tegen de touwen wist te schieten 0-1. Maar lang stond deze voorsprong niet op het scorebord want gelijk na deze goal was het Edwin Lodewijk die toesloeg en dus stond het alweer gelijk 1-1. En zo kende we een leuke openingsfase en deze bleef leuk om te zien want een minuut later zette Sem de Graaf een solo in waarna hij de bal simpel wist binnen te werken 1-2. Maar ook ditmaal was de voorsprong maar van korte duur want negenendertig seconden later was het Wayne Cuttress die de bal strak en hard achter de doelman wist te werken en dus was het alweer 2-2. Beide ploegen kregen hierna nog enkele goede kansen om de score verder uit te breiden maar waar men in de openingsfase scherp was in de afronding daar was dat in de laatste fase van de eerste helft niet het geval en dus gingen we rusten met een gelijke stand. In de tweede helft hield dit spelbeeld ook even aan en het duurde dan ook zeven minuten en veertien seconden voordat de score verder werd uitgebreid. Het was Edwin Lodewijk met een goede actie waarna zijn schot strak tegen de touwen eindigde 3-2. Dit doelpunt deed de thuisploeg goed want twee minuten en zesentwintig seconden later was het wederom raak. Wayne Cuttres stifte de bal mooi over de doelman heen en daardoor stond het al 4-2. Het gaatje was geslagen en dus moesten de gasten iets verzinnen om terug te keren in de wedstrijd. Dit werd steeds lastiger want Edwin Lodewijk had een goede solo in huis waarna zijn schot heerlijk binnenviel 5-2. Toch wisten de gasten drie minuten voor tijd nog iets terug te doen via Rico Posthumus en daarmee bracht hij de stand op 5-3. Toch mocht dit niet baten want in de laatste drie minuten wist de thuisploeg nog driemaal te scoren via Edwin Lodewijk 2x en Evert Jan Broersma en daarmee bepaalde zij de eindstand op 8-3.

Ventura systems – Bouwbedrijf van Marrum 3-5

Met dertien en vijftien punten draaien beide ploegen mee in de middenmoot van de competitie. En dus stond er voor beide ploegen niks meer op het spel en dus kon er open gestreden worden. Dat gebeurde dan ook en dat leidde ertoe dat het na drie minuten en vierentwintig seconden spelen al raak was. Na goed samenspel kwam de bal terecht bij Rein Jan de Witte en deze schoot de bal hard binnen1-0. De voorsprong was er maar ondanks dat bleven de gasten vol de aanval zoeken. En met resultaat want met nog negen minuten te spelen is het Jelmer Uythof met een goede wreeftrap en deze viel heerlijk binnen 1-1. Vijf minuten na dit doelpunt kwam Geert Dijkstra in goede positie te staan waarna zijn bal strak tegen de touwen eindigde 2-1. En zo was de voorsprong er weer voor de thuisploeg. Maar gerust werd er niet met deze stand want Axel de Vries was zijn man te snel af waarna zijn schot hard achter de doelman eindigde 2-2. En zo gingen we rusten met een gelijke stand. De tweede helft was één minuut en eenenveertig seconden onderweg als Timo Heijn een goede solo in huis heeft en de bal hard binnen legt 2-3. En zo was daar voor het eerst de voorsprong voor de gasten. Deze werd binnen twee minuten nog een stukje groter als Jelmer Uythof een toegekende vrije trap weet binnen te leggen en daardoor werd het 2-4. Het gaatje was geslagen en dus moest de thuisploeg iets verzinnen om terug te keren in de wedstrijd. Dat gebeurde ook en met resultaat want met nog iets minder dan elf minuten op de klok is het Roel Frijling met een mooie volley en deze viel heerlijk binnen 3-4. Alles was weer mogelijk en dus werd het een spannende slotfase. Uiteindelijk zou in deze slotfase nog maar één doelpunt vallen en deze kwam van de voet van Timo Heijn die wederom sneller was dan zijn tegenstander om de bal vervolgens hard binnen te werken en daarmee tekende hij voor de 3-5 eindstand.

Team Aboubakar – VDV- Techniek 1-4

Waar de ene vooral onder in de competitie mee draaide daar vinden we de andere terug aan de bovenkant van de competitie. Het verschil op de ranglijst kon je wel een beetje terugzien in de wedstrijd zelf al gaf de thuisploeg goed weerstand. Toch was het na drie minuten spelen toch al raak. De bal kwam terecht bij Sikke Brandsma en deze kon simpel binnen tikken 0-1. In de fase hierna golfde het spel over en weer en kregen beide ploegen mogelijkheden om te scoren. Toch duurde het tot de twintigste minuut voordat het echt raak was. Het was Pieter Schaafsma die de bal ontving en hij schoof de bal simpel in het lege doel 0-2. Het gaatje was geslagen en die werd acht minuten later nog een stukje groter als Rudmer Scharringa het eens probeert van afstand waarna zijn bal laag en strak in de hoek eindigt 0-3. Hiermee was de wedstrijd wel gespeeld al wist Oskar Ijpe nog wel een eretreffer te maken door de bal van afstand binnen te werken en daardoor werd het vijf minuten voor tijd 1-3. Maar dit bleek niet de eindstand te gaan worden want in de laatste minuut is daar dom balverlies in de verdediging van de thuisploeg waarna Jan van der Veer de bal simpel in het lege doel kan schuiven en daarmee tekende hij voor de 1-4 eindstand.