Warmtetechniek bedwingt koploper Autobedrijf Strikwerda komt langzaam op gang.

In de tweede klasse van de Visual Reklame competitie was het Warmtetechniek Franeker die het ongeslagen Hanzedruk een puntendeling afdwong, 1-1. Het winnende Ulenburgh Adviseurs profiteerde hiervan en staat op slechts een enkele punt van het team uit Bolsward. In de derde klasse herstelt Autobedrijf Strikwerda zich langzaam van een dramatische start. Het was in de eerste competitieronde verhinderd waardoor het met een negatief saldo aan de competitie begon. Pas nu zijn de eerste punten binnen na een overigens moeizame 1-0 winst op Primera Haitsma. In de hoofdklasse eindigde de kraker tussen Lovis Design en Bowling Bloemketerp onbeslist, 2-2. Het was ook duidelijk waarneembaar dat hier de sterkste teams uit deze competitie aan het werk waren. Dit boeiende treffen bleef lang doelpuntloos. J. de Haan nam in het begin van de tweede periode de bal ineens op zijn schoen en brak zo het duel open. In de slotfase verdubbelde E. Hiemstra de Lovis Design voorsprong en leek het duel beslist. Met een beheerste schuiver bracht K. Hoogtijling de spanning terug en even later zorgde D. Kingma met enig geluk in de rebound voor de gelijkmaker. Een prima duel met een verrassend slot. In deze klasse toonde Martens Vis karakter door zonder wisselspelers na een 0-4 achterstand er nog een puntendeling uit te slepen en was er belangrijke winst voor Bouwbedrijf Bruinsma. In de eerste klasse kreeg Shape de winst in de schoot geworpen omdat Bijlsma Meubelen niet binnen de lijnen verscheen en bleef Phone House goed volgen door Max Stuc met ruime cijfers te verslaan.

Bowling Bloemketerp – Lovis Design 2 – 2 Een echte topper. Mede door het uitstekende verdedigen aan beide kanten werd er in de eerste periode niet gescoord. Meteen in de tweede periode was het wel raak. De sterk spelende F. Visser bediende J. de Haan op maat en deze nam het leer meteen op de pantoffel. Bloemketerp moest nu wel komen, maar verder dan een schot van W.v.d.Zee naast de verkeerde kant van de paal kwam men niet. Aan de andere kant was het H. Bartouhtouh die met gevaarlijke acties steeds aandacht en was het E. Hiemstra die voor open doel miste. In de slotfase leek het duel beslist toen J. de Haan het overzicht behield en E. Hiemstra een niet te missen kans bood. Het duel leek beslist, maar niets was minder waar. Bloemketerp gooide alles op de aanval. Na een subtiele beweging scoorde K. Hoogtijling in de verste hoek tegen en vlak hierna had D. Kingma geluk dat hij in de rebound de bal voor de voeten kreeg. Zo eindigde deze topper onbeslist al was Lovis iets beter.

Bouwbedrijf Bruinsma – Cafe De Harmonie 4 – 3 J. Norder 0-1, R.Reinsma 1-1, J. Norder 1-2, R. Vlieger 2-2, R. Reinsma 3-2, R. Vlieger 4-2, A.v.d.Zee 4-3. De Harmonie beschikte niet over wisselspelers en dat was mede bepalend voor het eindresultaat. Bruinsma was beter en won verdiend, maar maakte het zichzelf moeilijk door te veel goede mogelijkheden ongebruikt te laten Vooral A. Anema maakte zich hier schuldig aan.

Van Dellen Bellen – Tapperij ‘t Noord 3 – 6 G. de Boer 0-1, G. Vellinga 1-1, A. Knipper 2-1, T. Sikkema 2-2, R. Post 2-3, A. Venema 2-4, W. Blaauw 2-5, G. Vellinga 3-5, A. Venema 3-6. Van Dellen liep bij een 2-2 stand tegen 2 gele kaarten aan en dat was beslissend. R. Post en A. Venema maakten van deze situatie dankbaar gebruik en deze voorsprong liet het team van S. Burggraaff zich niet meer ontnemen.

Autowasbedrijf Dijkstra – Herberg de Bogt 5 – 2 L. Visser 1-0 en 2-0, O. Elsinga 3-0, M. Guertin 3-1, J. Broersma 4-1, J. Bosma 4-2, L. Visser 5-2. Een regelmatige Dijkstra zege welke in een vroeg stadium al was beslist. L. Visser scoorde al vrij snel twee maal.

Martens Vis – Steensma 4 – 4 E. Tolsma 0-1, J. Hylkema 0-2, E. Tolsma 0-3 en 0-4, P.S. Rollingswier 1-4, S. Amels 2-4 en 3-4, P.S. Rollingswier 4-4. Een merkwaardig duel. In de eerste periode liep Steensma vrij vlot naar 0-4 en er had wel meer ingezeten wanneer A. Siemensma een niet te missen kans aan de verkeerde kant van de paal had gedeponeerd. Martens Vis toonde karakter en knokte zich terug in de wedstrijd. In de laatste minuten kreeg het zelfs nog winstkansen.

Saab W./Bl.Horse – The Dance Factory 8 – 7 P. Algra 1-0, D. Wassenaar 2-0 en 3-0, T.v.d.Graaf 3-1 en 3-2, T. Hoekstra 3-3, P. Algra 4-3, R. de Vries 4-4, H.v.d.Baan 4-5, D. Wassenaar 5-5, H.v.d.Baan 5-6, M. Roersma 5-7, S. Vogel 6-7, P.v.d.Veen 7-7, P. Algra 8-7. Een knotsgekke wedstrijd met wisselende kansen. Zoals de uitslag al aangeeft was het verdedigend chaotisch, maar als kijkspel boeiend. Saab nam vlot een 3-0 voorsprong, maar TDF kwam moeiteloos langszij. Hierna kwam TDF op een 5-7 voorsprong waarna Saab er alsnog met de winst vandoor ging. T.D.F. had meer verdiend.

The Phone House – Max Stuc 6 – 0 Halverwege stond de teller nog op 1-0, maar vooral in de laatste 10 minuten van de wedstrijd was het goed presterende Phone House oppermachtig en scoorde nog 4 maal. W. Mariman3x en A. Beuker 3x zorgden voor de productie.

Bouwbedrijf v.Marrum – Pannendekkers R.S. 2 – 5 G. Smits 0-1, S. de Bruin 0-2, D. Deinum 1-2, G. Smits 1-3, R. Zijlstra 1-4, G. Smits 1-5, D. Deinum 2-5. Pannendekkers had het in dit duel niet moeilijk. Het bleef op ruime afstand en had in G. Smits de beste man.

Bogt fen Gune – Autorijschool v.d.Harst 9 – 0 W.v.Duyn 3x, J.W. Punter 3x, H. Visser, K. Bijlsma, F. de Wit. Een herboren De Bogt team had van v.d.Harst weinig te vrezen. Het was op alle onderdelen sterker waarbij het weer beschikbaar zijn van J.W. Punter ook meespeelde.

Bijlsma Meubelen – Shape 0 – 5 reglementair

Warmtetechniek Franeker – Hanzedruk Bolsward 1 – 1 Deze rommelige topper uit de tweede klasse kreeg een terecht eindresultaat. In de eerste periode joeg S. Kuiper de bal in de kruising en in de tweede periode maakte M. Rienstra gelijk. Beide teams kregen nog genoeg kansen om het af te maken, maar de nauwkeurigheid ontbrak.

Anytyme ‘t Park – Keizer Autoschade 6 – 6 R. Reversma 0-1, M. Kuperus 0-2, W.v.d.Meer 0-3, P. Hibma 1-3, S. Roorda 1-4, R. Reversma 1-5, Y. de Jong 2-5, D. Wybenga 3-5, P. Hibma 4-5, Y. de Jong 5-5, S. Roorda 5-6, Y. de Jong 6-6. Voorheen liet ‘t Park het na een ruime achterstand lopen, maar het team heeft duidelijk meer inhoud gekregen. Het kwam deze maal uit verloren positie uitstekend terug.

Sportcafe De Trije – Regina’s Lingerie 3 – 5 D. Riemersma 0-1, F. Feenstra 0-2 en 0-3, G.J. v.Dijk 0-4, F. Feenstra 0-5, F. Alkema 1-5 en 2-5, J. Deelstra 3-5. Het was ook in dit duel voor De Trije een kansloze missie, Regina was te sterk. Toch was het verrassend dat F. Alkema twee maal tegen scoorde.

Snackhouse – Ulenburgh Adviseurs 2 – 3 L. Looijenga 1-0, A. Veltman 1-1, L. Looijenga 2-1, R. Geilenkirchen 2-2 en 2-3. Ulenburgh had het moeilijk tegen een goed spelend Snackhouse en moest zelfs twee maal een achterstand wegwerken.

Bouwbedrijf Scharringa – Offinga Kappers 5 – 0 Scharringa kwam pas in de tweede periode op gang. In de eerste periode scoorde alleen P.Y. Walda, maar hierna werd het verschil steeds groter. P.Y.Walda drie maal en S. Zijlstra tekenden voor het restant.

Pluimveeservice Smeding – Bar Yn ‘e Stal 7 – 3 D. Smeding 1-0, H. Voordewind 2-0, D.v.d.Wal 2-1, J. Smeding 3-1, R. Marra 4-1, D.v.d.Wal 4-2, R. Kuiken 5-2, D.v.d.Wal 5-3, H. Voordewind 6-3, J. Smeding 7-3. Koploper Smeding had in deze derby weinig moeite met de mannen uit de Stal. D.v.d.Wal scoorde tegen zijn oude ploegmaten wel drie maal, maar dat was niet genoeg.

Frankena Winsum – G. Pars Graanhandel 3 – 3 Een levendig duel met twee gezichten. Eerst was het Frankena dat het spel dicteerde wat resulteerde in treffers van N. Vietor, G. Dijkstra en J. Boersma. Hierna was het G.J. Marra die met een gave hattrick zijn team langszij bracht. Beide teams kregen hierna volop kansen voor de winst, maar het bleef bij een terechte puntendeling.

Autobedrijf Strikwerda – Primera Haitsma 1 – 0 In dit duel met weinig kansen werd S. Didden matchwinnaar.

Techniservice Tijsma – Zijlstra Beroepskleding 3 – 2 .Y. Shire brak het duel met een inzet vanaf de zijkant open en J. Uythof maakte gelijk in een fase dat Uythof flink aandrong. K. de Beer zette Tijsma met een schot in de verste hoek op voorsprong en T. Grond liet Tijsma doelman P. Dijkstra met een harde inzet kansloos, 2-2. Het was tenslotte K. de Beer die Tijsma de zwaarbevochten zege bracht.

De Posthoorn Dronrijp – Eco Protecta 2 – 6 E. Reitsma 0-1, G. Scheffer 1-1 e.d., H. Schaap 2-1, E. Reitsma 2-2, J. Mosselman 2-3, G. Scheffer 2-4, E.v.d.Veen 2-5 en 2-6. De Posthoorn liet Eco Protecta te veel ruimte waardoor het te gemakkelijk de vrije man kon vinden. Het werd mede hierdoor een gemakkelijke zege voor de mannen uit Sexbierum die de laatste tijd goed presteren.