Warmtetechniek en Primera Haitsma genadeloos.

 DSC6482

 

Warmtetechniek speelt in de eerste klasse niet meer mee om de titel, maar is wel een degelijke middenmoter. Afgelopen vrijdag bewees het maar weer eens dat het geen grijze mus is. Het versloeg Pars Graanhandel met maar liefst 1-8. In deze klasse had A.B.Texel een prima avond. Het had het zelf niet extra moeilijk tegen Herberg de Bogt terwijl Tapperij ’t Noord concurrent Sijperda Verhuur bedwong. Op de ranglijst van de tweede klasse staan Autobedrijf Strikwerda en Primera Haitsma in punten praktisch gelijk. In het onderlinge duel werd Strikwerda echter genadeloos afgestraft, 0-7. Hier ging de meeste aandacht uit naar de topper tussen Betterfit/Combistralen en De Strûners. Betterfit kwam na een achterstand nog wel op gelijke hoogte, maar het team uit Berlikum bleek over de langste adem te beschikken, 2-4. Onderin won Horeca de Trije het belangrijke treffen tegen Schroevenkopen.nl met maar liefst 1-6. In de derde klasse raakte Verno Verhuur achterop na 1-2 verlies tegen Bar Yn ‘e Stal. Leo Reitsma/Huhtamaki blijft in deze klasse ook nog goed mee doen. In de vierde klasse wees Grand Cafe De Doelen de aanval van Rin-tec op de tweede plaats gedecideerd af. Sportcafe de Trije blijft de onbetwiste koploper. In de hoofdklasse lijkt Keizer Autoschade de strijd om de titel niet vol te houden. Het wisselvallige Van Dellen Bellen was met 5-3 te sterk. De toppers Steensma F.I. en Bogt fen Gune wonnen, maar met veel overtuiging ging dit deze keer niet.

Hoofdklasse

Bowling Bloemketerp – Oosterlaar/Verhoeven 2-5

Even leek Bloemketerp terug in de wedstrijd toen Koen Hoogteijling en Marcellino Saamangun na 0-3 tegen scoorden. Verder was Bloemketerp aanvallend machteloos. Het team uit Harlingen bleef beter en won verdiend. De treffers voor Oosterlaar kwamen van David v.d.Pol 2x, Andre Alberts, Ane Schaap en Quinten Zondervan. Oosterlaar is voor de titel zeker nog niet uitgeschakeld.

 

Steensma F.I. – Zijlstra Beroepskleding 6-5

Twee maal lukte het Zijlstra om een ruime achterstand weg te werken, maar ook deze keer werd de laatste minuut haar fataal. Steensma had niet de kracht om een stempel op de wedstrijd te drukken en kwam met het eindresultaat goed weg. Evert Pieter Tolsma scoorde maar liefst vier maal. Aan de andere kant deed Steven de Bruin het met drie niet veel minder. De overige schutters waren Tjeerd Hoekstra twee maal voor Steensma en verder Melvin Tigchelaar en Tim Grond.

 

Van Dellen Bellen – Keizer Autoschade 5-3

Van Dellen was deze maal op volle oorlogssterkte en dit was te veel voor Keizer. De teams ontliepen elkaar niet veel, maar van Dellen bleef wel steeds aan de goede kant van de score. Na de openingstreffer van Keimpe Pols lag het initiatief bij Keizer hetgeen pas na de wisseling een treffer opleverde via Erwin Hiemstra met een inzet in de verre hoek. Dylan Drent was bij een snelle counter niet af te stoppen, het antwoord van Wiebe v.d.Meer kwam snel, 2-2. Keimpe Pols en Mark Hartman beslisten in feite het duel, Wiebe v.d.Meer scoorde nog tegen en de uitblinkende Keimpe Pols bepaalde de eindstand.

 

Regina’s Lingerie – Bogt fen Gune 4-6

De koploper had het maar moeilijk met het niet aflatende Regina. De strijd ging lang gelijk op waarbij Regina zelfs enkele malen de kans had om op voorsprong te komen en een keer de paal raakte. Folkert Feenstra was daarbij moeilijk af te stoppen. In de slotfase bleek De Bogt toch over meer reserves te beschikken. Scoreverloop; Willen van Duyn 0-1, Jan Faber 0-2, Folkert Feenstra 1-2, Willem van Duyn 1-3, Aron Hansma 2-3, Folkert Feenstra 3-3, Jordi Stecking 3-4, Jan Faber 3-5, Jordi Stecking 3-6, Folkert Feenstra 4-6.

 

Eerste klasse

Tapperij ’t Noord – Sijperda Verhuur 4-1

Ronald Post 1-0, Lindert Visser 2-0 en 3-0. Klaas Meinsma 3-1, Arnold Bergsma 4-1.

Tapperij had zich aangepast aan Sijperda waarbij de ruimtes klein werden gehouden en waar vanuit een gesloten verdediging werd geopereerd. Sijperda had hier geen antwoord op en kwam er aanvallend niet doorheen. Tapperij had weinig kansen nodig om tot dit succes te komen. Een terechte winnaar.

 

Maxstuc – De Skearmessen 2-5

Tjibbe Krottje 0-1, Richard Hoenderdaal 1-1, Patrick Hoenderdaal 2-1, Hepke de Boer 2-2 en 2-3, Harmen Mulder 2-4, Roel Frijling 2-5.

Toen De Skearmessen meer ruimte kreeg nadat het op voorsprong kwam was het duel snel beslist. Het Rypster team had weinig kansen nodig om tot scoren te komen. Maxstuc had voor de verandering Ritske Reitsma in het doel staan, maar daarmee miste het team wel een speler in het veld die het spel kan bepalen.

 

Preton Nederland – Sportcentrum Shape 3-6

Kevin Hoekstra opende, maar enkele tellen later stond het alweer gelijk via Hedzer Timmermans. Waar Preton in het vervolg enkele malen pech had was het aan de andere kant Dominique Deinum die wel scoorde. Ook weinig geluk had Jelle Scharringa die twee maal de binnen kant paal raakte. Preton kwam in deze fase wel verdiend op voorsprong via acties van Kevin Hoekstra en Jelle Scharringa. Een fraaie hattrick van Phillip Hibma werd Preton fataal. Alain Pool zorgde voor een geflatteerde 3-6.

                                                              

Herberg de Bogt – A.B.Texel 1-4

Het krachtsverschil was gering, al was de A.B. Texel zege verdiend. Tot halverwege kon De Bogt bogen op een 1-0 voorsprong. Marc Wijbenga scoorde. Na de 1-1 van Biliam Herrema werd het krachtsverschil steeds duidelijker en dit leverde treffers op van Stevan Bootsma 2x en Gert Jan Herrema.

 

G.Pars Graanhandel – Warmtetechniek 1-8

Een ongelijke strijd, al leek het daar in de eerste periode niet op. Jarco Pars opende de score en hierbij bleef het enige tijd, Na de 1-1 ging het snel. Voor Warmtetechniek scoorden Colin Braak 2x, Sietse Kuiper 2x, Cor Boonstra 2x, Albert Jan Jukema en Michel Oegema.

 

Cafe De Posthoorn – Yildiz Stucadoors 4-11

Ook de Posthoorn was niet opgewassen tegen de laatste tijd ontketende Yildiz. Vooral Edwin Westra was met vier treffers goed op dreef. De overige Yildiz schutters waren Vetinho D.Vemba 3x, Justin Attema 2x en Erdogan Yildiz 2x. Toch werd het een leuk duel omdat De Posthoorn veelvuldig de aanval koos en ook scoorde via Chris Hiemstra 2x, Wike Hoogterp en Jitze Landman.

 

Tweede klasse

Betterfit/Combistralen – De Strûners 2-4

Een terechte uitslag van een echte topper. In het begin kreeg het betere spel van De Strûners de beloning via Yme Wietse Dijkstra en Rinke de Vries. De Strûners verzuimden door te drukken en zo kon Jonathan Meeuwis het weer spannend maken. Het kon in deze fase even alle kanten op en Betterfit rook kansen. Het was Siemen de Vries die onverwacht gelijk maakte. Doelman Marco van Overbeek kwam niet verder onder druk terwijl aan de andere kant Hendrik v.d.Baan en Feike Vrieswijk het duel beslisten.

 

Schroevenkopen.nl – Horeca de Trije 1-6

De stand bleef heel lang in gelijk. Halverwege werd er gewisseld op 1-1. In het vervolg werd De Trije onder aanvoering van Ruurd Pijpker steeds sterker en brak het verweer van Schroevenkopen. Doelpuntenmakers Chris van Dijk 3x, Ruurd Pijpker 2x, Ronald van Santen met een tegentreffer van Wouter S. Hylkema.

 

Autobedrijf Strikwerda – Primera Haitsma 0-7

Strikwerda kwam verzwakt binnen de lijnen en vond een gretig Haitsma tegenover zich. De mannen uit Tzum waren volstrekt kansloos. De eerste periode werd afgesloten op 0-2 en gescoord werd er door Cornelis Zijlstra 3x, Gerard Zijlstra 3x en Pieter Zijlstra

 

Devicamp.nl – De Tap 6-10

Het was duidelijk zichtbaar, beide team wilden beslist winnen. Het werd dan ook een heerlijke open wedstrijd waarbij bijna elke mogelijkheid werd verzilverd. De Tap kwam met de sterkste samenstelling binnen de lijnen en haalde de winst na een spannende strijd met wisselende kansen pas in de slotfase binnen. Gescoord werd er door Jorge Lopes 3x, Justin Boomstra 2x, Kevin á Nijholt 2x, Durk Pieter Weistra 2x en Haitze Weistra met tegentreffers van Dani van Eijk 3x, Marcel Amels, Kris van Hofwegen en Bouke Lokhorst.

 

Derde klasse

Verno Verhuur – Bar Yn ‘e Stal 1-2

Bar Yn ‘e Stal verdiende om te winnen, maar het duurde tot de laatste minuut dat Kees Jan Hendriks de zege binnen haalde. Na een doelpuntloze eerste periode opende Egbert v.d.Veen de score waarna Kees jan Hendriks gelijk maakte.

 

H.Vijver Rietdekkers – Leo Reitsma/Huhtamaki 2-14

Vijver speelde zonder wisselspelers en had daardoor vooral in de slotfase weinig in te brengen. Hierin vielen nog vier treffers. Doelpuntenmakers Chris Outhuyse 5x, Eelco Boonstra 4x, Mathijs Teerstra 3x, Gerard Hof met tegentreffers van Mark Kuipers en Alexander Terluin.

 

Vierde klasse

Grand Cafe De Doelen – Rin-tec 8-5

Het was Robbin de Klerk die bij 2-3 met maar liefst vier treffers het duel deed kantelen. De treffers kwamen van Robbin de Klerk 5x, Johannes Talhout, Wesley Joustra, Jordy Wijk met tegentreffers van Luuk Steensma 2x, Rick Beimers, Leeroy Jellema en Iwan Hibma.

 

Miedema Bouwbedrijf – Bouwbedrijf Scharringa 3-1

Scharringa is na een uitstekend begin in een vrije val terecht gekomen. Het probleem zit meestal in de afwerking. Er wordt wel veen druk gezet, maar zonder resultaat. Het opende nog goed met een actie van Oane Born, attent binnen getikt door Tjitse Hoekstra. Met een harde inzet in de uiterste hoek maakte Erwin Atsma gelijk en nog in de eerste periode zorgde Harmen Westra voor 2-1. De treffer van Perseus Hellinga was beslissend.

 

Stadsherberg catering – Sportcafé de Trije 2-8

Het werd voor De Stadsherberg deze maal geen afstraffing. De beginfase was zelfs voor de routiniers die via Willem Beimers twee maal scoorden. In het vervolg van het duel kreeg De Stadsherberg het volgens verwachting moeilijk. Voor de Trije scoorden Joshua Cuperus 4x, Rob Postma 2x, Joost Meijer en Marco de Groot.

 

W.I.K. – Zuidema Scheepsbouw 3-2

Zuidema kwam via Klaas Mulder op voorsprong en vervolgens deden Rene Dongelmans en Sicco Osinga de kansen keren. Hierna drukte Willem Buurstra een groot stempel op de wedstrijd. Eerst was hij verantwoordelijk voor de gelijkmaker en vervolgens schoot hij in eigen doel.