Warmtetechniek in opmars. Nipte winst Regina’s Lingerie.

Het is nog niet zo lang geleden dat Warmtetechniek Franeker in de onderste regionen verkeerde van de tweede klasse. Na de winst afgelopen vrijdag op Snackhouse staat het team inmiddels op een verrassende tweede plaatst, wat recht geeft op promotie. Het wordt nog spannend omdat er maar liefst vier teams zijn met hetzelfde aantal punten. Zijlstra Beroepskleding kan de titel in deze klasse bijna niet meer ontlopen. In de hoofdklasse kreeg koploper Bowling Bloemketerp het zoals verwacht moeilijk tegen Ulenburgh Adviseurs. Het werd een terechte puntendeling, 2-2. Concurrent Bogt fen Gune profiteerde hier van door winst op Martens Vis 3-4, al viel de beslissing pas in de laatste minuut. Het wordt dus na dit nieuwe puntverlies van Bloemketerp nog onverwacht spannend. Voor vrijdag a.s. staat de topper tussen Bogt fen Gune en Bowling Bloemketerp op het programma, aanvang 22.10 uur. In de eerste klasse kreeg Keizer Autoschade veel tegenstand van Shape, maar won verdiend met 4-2. De concurrentie bleef hierdoor op ruime afstand, al had Regina een verrassend goed spelend Koopmans Schilders tegenover zich. Het werd en moeizame 3-2. In de derde klasse had G.Pars Graanhandel een moeilijke opdracht tegen Primera Haitsma. Het duurde lang voordat het team uit St. Jacob het verschil kon maken. Dat ging Oosterlaar/Verhoeven gemakkelijke af tegen Offinga Kappers, 9-1.

Martens Vis –  Bogt fen Gune 3 –  4

Een tot de laatste minuut boeiend gevecht. De Bogt moest winnen en had aan Martens Vis een geduchte tegenstander. K.J. Bijlsma brak het duel open, maar even later kwam Martens Vis al weer langszij via R. Pijpker. Zonder dat De Bogt sterker was liep het wel uit naar een schijnbaar beslissende 3-1. L. Vlaskamp en opnieuw KJ. Bijlsma waren de schutters. Martens Vis kwam sterk terug. Met nog enkele minuten op de klok zorgden R. Pijpker en W. Tankink voor een gelijke stad. De Bogt zocht nu volledig de aanval en het was W.v.Duyn die in de laatste minuut doelman M. Watters in de verste hoek passeerde. Na het gelijke spel van Bloemketerp is de spanning in de hoofdklasse weer volledig terug.

 

Ulenburgh Adviseurs –  Bowling Bloemketerp 2 –  2

Zoals verwacht werd dit een spannend duel. Het was de vraag hoe Ulenburgh het verdedigend zou redden omdat dit het kwetsbaarste deel van het team is. Aanvallend is het prima geregeld. De routine van Bloemketerp leek de doorslag te geven, maar Ulenburgh kwam twee maal een achterstand te boven. Na de openingstreffer van Y. Brijker maakte S. Scheltema gelijk en ook na de 1-2 van E. Hiemstra kwam er een antwoord via J. Hijlkema. Zo kreeg dit spannende duel een terechte uitslag.

 

Autobedrijf Haitsma –  van Dellen Bellen 1 –  2

K.B. Malda 1-0, F. Visser 1-1, K. Kuiken 1-2

Deze verdiende zege van het van Dellen team kwam niet gemakkelijk tot stand. Auto Haitsma kwam zelfs op voorsprong toen doelman R. Jelgersma mis greep op een harde inzet van K.B. Malda. Met een prachtig schot van F. Visser vlak onder de lat werd het weer gelijk. Vervolgens drong van Dellen veelvuldig aan en dit leverde de winst op via K. Kuiken.

 

Keizer Autoschade –  Sportcentrum Shape 4 –  2

Shape kon Keizer lang volgen. Een fout van S. Offenga werd al vroeg afgestraft door de uitblinkende W.v.d.Meer. Luttele seconden later raakte H. Timmermans aan de andere kant de paal. Het werd toch gelijk toen J.v.d.Meulen goed werd aangespeeld. Het duel ging nu gelijk op totdat het spel een tijd moest worden stilgelegd voor een blessure. Na de hervatting was het W.v.d.Meer die de wisselstand op 2-1 zette. Keizer ging vervolgens op zoek naar 3-1, maar het was E. Reversma die met goed keeperswerk de gelijkmaker van A. Pool voorkwam. Het waren tenslotte C. Terpstra en W.v.d.Meer die het duel op slot gooiden. J.v.d.Meulen bepaalde op aangeven van M. Hoekstra de eindstand.

 

The Dance Factory –  Herberg de Bogt 4 –  0

De eerste actie kwam van de gevaarlijke L.Looijenga, maar zijn inzet werd geblokt door doelman S.v.d.Baan. De teams waren in de eerste periode gelijkwaardig. Het was toch TDF die scoorde. T. Hoekstra was de doelpuntenmaker. Hoewel het Herberg team na deze achterstand moest aanvallen kwam het initiatief steeds meer te liggen bij de mannen uit Berlikum. Eerst schoot R. de Vries nog in het zijnet, maar vervolgens was het wel raak met treffers van H.v.d.Baan, T. Hoekstra en zelfs doelman S.v.d.Baan.

 

Regina’s Lingerie –  Koopmans Schilders 3 –  2

Regina was wel sterker, maar had in Koopmans een verrassend lastige tegenstander. B. Zondervan opende met een schot op de paal en daar had Regina in de eerste periode wel meer het patent op. Met een schot van flinke afstand brak D. Riemersma het duel open waarna S. Bootsma na goed doorzetten het evenwicht herstelde. Enkele goede reddingen van doelman M. Guertin voorkwam voor Koopmans verder onheil. Toch schoot H. Wassenaar Regina enkele seconden voor de wisseling naar 2-1. Beide teams kregen vervolgens volop kansen . B. Zondervan vergrootte de voorsprong en G. Herrema bracht de spanning terug.                            

 

De Skearmessen –  Saab Wassenaar 4 –  3

In de openigsfase kregen beide teams mogelijkheden. T. Huan miste voor open doel en H. Dijkstra strandde op de doelman. P. Algra zorgde uit een vrije trap voor 0-1 en J.W. van Beem sloot halverwege met een hard schot af op 1-1. Beide teams bleven aan elkaar gewaagd. Vanaf de stip bracht J. Vos het team uit Mealdum weer aan de leiding en aan de andere kant raakte eerst L. Stockmann de paal voordat J.W. van Beem gelijk maakte. En weer moesten De Skearmessen op jacht naar de gelijkmaker na een treffer van P. Algra. Toch ging de winst van dit spannende duel naar de Rypsters die scoorden via H. de Boer en T. Krottje.

 

The Phone House –  Verno Materieelverhuur 5 –  2

A.v.d.Bos 0-1, E. Westra 1-1 en 2-1, S. de Vries 2-2, E. Westra 3-2, J. Terpstra 4-2 en 5-2

The Phone House kwam met een man minder binnen de lijnen, maar had zo veel kwaliteit dat dit vooral in de tweede periode geen problemen opleverde. Verno hield in deze situatie het tempo veel te laag.

 

Warmtetechniek –  Snackhouse 6 –  1

C. Boonstra 3x, F. Hoekstra 2x, S. Kuiper met een tegentreffer van E. Lodewijk.

Een regelmatige zege voor een veel sterker Warmtetechniek dat nu goed in de lift zit.

 

Pluimveeservice Smeding –  Autobedrijf Strikwerda 4 –  1

J. de Wit 1-0, J. Dijkstra 1-1, J. de Wit 2-1, H.Voordewind 3-1 en 4-1.

De eerste periode was er van krachtsverschil geen sprake. Na de 2-1 van J. de Wit moest Strikwerda aanvallen en dat gaf de nodige problemen.

 

Cafe De Posthoorn –  Zijlstra Beroepskleding 2 –  3

T. Grond 0-1, J. Dijkstra 0-2, H. Schaap 1-2 en 2-2, Y. Shire 2-3.

Een verdiende Zijlstra zege, al kwam die na een rommelig duel moeizaam tot stand. Er was in de slotfase een misser van doelman G.J. Wispelweij voor nodig om de winst binnen te halen. Een als voorzet bedoelde actie van Y. Shire belandde in het Posthoorn doel.

 

Autorijschool v.d.Harst –  Devicamp.nl 1 –  1

Een tegenvaller voor Devicamp.nl en een meevaller voor v.d.Harst. Na de 1-0 van R. Houtsma maakte S. Hayma gelijk.

 

Maxstuc –  Sans Souci 1 –  6

R. de Zeeuw 3x, S. Bosma, J. Strikwerda, F.v.d.Meij met een tegentreffer van B.v.d.Veen.

Een verdiende Sans Souci zege. Na de openingstreffer van R. de Zeeuw maakte B.v.d.Veen nog gelijk. Het werd snel hierna 1-3 en toen was het duel beslist. Sans Souci gaat steeds beter presteren.

 

SDV Projectbuilding –  Betterfit 3 –  4

A.Bleeker 0-1, J. Meeuwis 1-1, A. Bleeker 1-2, M. Kerkhof 2-2, G. Rijpstra 2-3, A. Rombout 2-4, J. Meeuwis 3-4.

Een duel tussen twee gelijkwaardige teams waarbij SDV steeds achter de feiten aan liep.

 

Tegelzetbedrijf Miedema –  Braak Financiele Diensten 4 –  5

J.v.d.Meulen 1-0, W. Beimers 1-1, H. Westra 2-1, E. Atsma 3-1, F. Hoekstra 4-1, W. Beimers 4-2, J. Berg 4-3, W. Beimers 4-4, S. Vellinga 4-5

Heel lang lag het initiatief volledig bij Miedema wat resulteerde in een 4-1 voorsprong. Het was dan ook onbegrijpelijk dat de 4-2 van W. Beimers zo veel onrust veroorzaakte dat de controle volledig uit handen werd gegeven.

 

Primera Haitsma –  G.Pars Graanhandel 1 –  3

T Lodewijks 0-1, J. Pars 0-2, J. Kingma 0-3, D. Sikkema 1-3.

Pars was het gehele duel sterker, maar het duurde heel lang voordat dit ook in treffers werd uitgedrukt. Topschutter C. Zijlstra kreeg deze maal niet te kans om te scoren.

 

Oosterlaar/Verhoeven –  Offinga Kappers 9 –  1

P. Amels 2x, A. Alberts 2x, Q. Zondervan 2x, L. Purvis, A. Schaap, M. Visser met een tegentreffer van A. Dijkstra

Bij de wisselstand stond het al 5-0 voor de veel sterkere Harlingers en vervolgens kwam Offinga beter in de wedstrijd.

 

Leo Reitsma/Huhtamaki –  W.I.K. 4 –  2

G. de Bruin 1-0, C. Outhuyse 2-0, S. Osinga 2-1, C. Outhuyse 3-1, G. Hof 4-1, H. Blaauw 4-2.

De eerste drie punter voor Leo Reitsma en ook verdiend. Wik had geen antwoord op het spel van de handige C. Outhuyse. Er was wel weer een doelpuntje voor S. Osinga. Dat is al de twaalfde dit seizoen.