Warmtetechniek laat Bouwbedrijf Scharringa ontsnappen. Geweldige uithaal Maxstuc.

 AXL5604

Onderin in de tweede klasse leek Warmtetechniek een flinke slag te slaan tegen concurrent Bouwbedrijf Scharringa. Het kwam op een 1-4 voorsprong, maar had geen rekening gehouden met de veerkracht van Scharringa, eindstand 4-4. In deze klasse blijft het bovenin ongemeen spannend. Zijlstra Beroepskleding won na een spannend duel met de oneven goal van koploper Rijschool Posseth en de overige kanshebbers bleven zonder puntverlies. In de hoofdklasse bewees Mr. On & Offshore dat het op volle oorlogssterkte voor ieder team een geduchte tegenstander is. Topper Bogt fen Gune was met 5-7 kansloos. Omdat Keizer Autoschade zoals verwacht weinig moeite had met G.Pars Graanhandel liep de gewezen titel houder drie punten uit. In de eerste klasse bewees Sportcafe de Trije opnieuw veruit de beste te zijn. Coop Tolsma Winsum ging royaal onderuit. De Skearmessen behaalde eindelijk weer eens een positief resultaat. Grand Cafe De Doelen werd overtuigend verslagen. In de derde klasse is Maxstuc aan een geweldige opmars bezig. Tegenstander SDV Projectbuilding ging met 12-1 onderuit. Apenmeeuw had weinig te stellen met Miedema Bouw en Sytsma Noord raakt steeds meer op gang. De teams Autocentrum Harlingen en Cafe De Posthoorn konden geen team binnen de lijnen brengen en verloren reglementair met 5-0.

Oosterlaar/Verhoeven – Autobedrijf Haitsma 5-1

Beide teams hadden blijkbaar last van het Sinterklazen want ze hadden niet de beschikken over wisselspelers. Het jongere Oosterlaar kon hier het beste mee omgaan. De eerste periode ging nog gelijk op, 1-0, maar vervolgens lag het initiatief duidelijk bij de Harlingers. Doelpuntenmakers Kristian Feenstra 3x, Ane Schaap, Lars Borgman met een tegentreffer van Hassan Bartouhtouh.

Cafe ´t Wap – Steensma F.I. 2-8

Qua veldverhouding deden de teams weinig voor elkaar onder, maar Steensma was veel effectiever in de afronding. Bij de Leeuwarders duurde het veel te lang. In feite was het duel in de eerste periode al beslist, 0-3 en werd er gescoord door Anno Venema 3x, Bauke Tjalle Anema 2x, Durk Tichelaar en Lammert Wagenaar. Bij 0-1 en 1-7 waren er tegentreffers van Mark Kleefstra en Pieter Jelle de Jong.

G. Pars Graanhandel – Keizer Autoschade 0 – 11

Een verwachte Keizer zege, al liep deze na een 0-2 wisselstand wel extra snel op. Voor de koploper waren er treffers van Keimpe Pols 5x, Sander Hoekstra 2x, Wiebe v.d.Meer, Mart Kuperus, Edwin Hiemstra en Cees Terpstra.

Bogt fen Gune – Mr. On & Offshore Service 5-7

Eelco Tanghe 0-1, Willen van Duyn 1-1 en 2-1, Tim Grond 2-2 en 2-3, Rick de Graaf 2-4, Feite de Haan 3-4 en 4-4, Rick de Graaf 4-5, Tim Grond 4-6 en 4-7, Feite de Haan 5-7.

Het Offshore team is te wisselvallig om mee te dingen naar de titel, maar een niet te onderschatten tegenstander. De Bogt kwam na een voorspoedige start op achterstand, moest verdedigend risico’s nemen en ging ten onder na snelle counters vooral via Tim Grond, die zoals bekend weinig kansen nodig heeft om deze te verzilveren. Uitblinkers Tim Grond 4x en aan de andere kant Feite de Haan 3x. Een verrassende maar verdiende Offshore zege.

Autocentrum Harlingen – De Strûners F.C. 0-5 reglementair

De Skearmessen – Grand Cafe De Doelen 9-2

Het was wel weer eens nodig, een Rypster succes. Beide teams ontliepen elkaar in de stand op de ranglijst weinig, maar het krachtsverschil was aanzienlijk. Hepke de Boer was de man van de wedstrijd met vijf prima doelpunten, Tjibbe Krottje 3x deed niet veel voor hem onder en ook mannetjesputter Edwin Dijkstra wist het goede spoor te volgen. Bij 2-0 en 6-1 was er succes aan de andere kant voor Grand Cafe De Doelen.

The Phone House – Horeca de Trije 8-1

Na het wissel van speelhelft stond er al 7-1 op de teller en leek de dubbele cijfers een kwestie van tijd. Horeca de Trije herstelde zich en liet nog slechts een enkele treffer toe. Patrick van Dijk scoorde bij 2-0 tegen en voor Phone House was er succes voor Marcel Koning 3x, Kars Zeinstra 2x, Martijn Koning, Tristan Osinga en Allard Hoekstra.

Sportcentrum Shape – Freedom Energy 1-8

In de eerste periode was er voor Shape nog weinig aan de hand. Cornelis Zijlstra, Pieter Zijlstra en Alain Pool betekende 1-2. Na de 1-3 van Gerard Zijlstra stond het binnen vier minuten 1-7. Shape liet het verdedigend in deze fase volledig afweten. De resterende treffers kwamen van Ramon Hoogerhuis, Robin Hamer en twee maal Cornelis Zijlstra.

Coop Tolsma Winsum – Sportcafe de Trije 4-12

Deze uitslag geeft ook aan dat het Sportcafe team in deze klasse veruit de sterkste is. Het heeft in Marco de Groot 5x en Evert Pieter Tolsma twee geweldige afmakers en Joshua Cuperus deed hier met twee treffers niet veel voor onder. Wytze Jelmer Greidanus 2x, Jelte Pieter Dijkstra en Ynte v.d. Veen deden iets terug in deze ongelijke strijd.

Syperda Verhuur – Bouwbedrijf Haarsma & de Bruin 3-0

Na een voortvarende start moet H. & de B. een stapje terug doen. Syperda daarentegen is juist op de weg naar de top en bezet inmiddels de tweede plaats op de ranglijst. Syperda was sterker en bracht dit tot uitdrukking in treffers van Sander de Vries 2x en Dirk Pieter Weistra.

Rijschool Posseth – Zijlstra Beroepskleding 3-4

In deze topper in de derde klasse was Zijlstra na een spannend duel de gelukkigste. De strijd ging volkomen gelijk op. De goed spelende Tjibbe Haitsma opende met een geplaatst schot in de hoek en Luuk Steensma maakte met een pegel van afstand gelijk. Via een goede actie van Kees v.d.Schoot kwam Zijlstra opnieuw aan de leiding waarna Fabian Donderwinkel meteen het antwoord klaar had. Uit een penalty zorgde Tjibbe in de rebound voor 2-3 en aan de ander kant werd het uit een identieke situatie 3-3. Het was tenslotte Tjibbe Haitsma die van dicht bij matchwinnaar werd.

Huis & Hypotheek – Verno Verhuur 7-4

Jorge Lopez 1-0, Haitze Weistra 2-0 en 3-0, Dirk Jan Volbeda 3-1, Ward Mariman 4-1, Eric Vellinga 5-1, Jorge Lopez 6-1, Dirk Jan Volbeda 6-2 en

6-3, Kevin á Nijeholt 7-3, Albert v.d.Zee 7-4

Verno streed naar vermogen, maar kon het sterkere H. & H. niet verontrusten. Het eindresultaat was een goede afspiegeling van de onderlinge krachtsverhouding.

R.E.S. – Schroevenkopen.nl 2-1

Door dit resultaat doen de Bolswarders nog goed mee in de kop van de ranglijst, maar het kostte ook nu weer de nodige moeite om tot winst te komen. De score werd zelfs geopend via W.S. Hylkema. Frans van Assen maakte gelijk en ver in de tweede periode werd nieuwkomer Henk Koster matchwinnaar.

Bouwbedrijf Scharringa – Warmtetechniek 4-4

Sietse Kuiper brak het duel open en Erik de Groot maakte gelijk. Zo werd de eerste periode afgesloten. Meteen na de aftrap bracht Sietse Kuiper zijn team op 1-2 en nadat Frank Hoekstra 2x vervolgens de stand naar 1-4 schoot leek de wedstrijd beslist. Oane Born reageerde echter goed op een pass van Erik de Groot en in de laatste minuten zorgden Wessel Elting en Erik de Groot dat het zelfs nog gelijk werd.

Cafe De Posthoorn – Huhtamaki/Leo Reitsma 0-5 reglementair.

Schapie Multiservice – Preton Nederland 3-10

Preton lijkt de zaak nu goed op de rails te hebben. Voor Schapie was het weer eens een wedstrijd waarbij het team er verdedigend weinig van bakte.

De beslissende 1-4 was halverwege al bereikt en gescoord werd er door Anne Jent Visser 4x, Tom van Dijk 3x, Bauke Sieswerda 2x, Ewoud Walda met tegentreffers van Pieter Beuker, Joel Bosma en Tjerk Helfrich.

Stadsherberg catering – Sytsma Noord 2-8

De mannen van Sytsma waren te snel voor de routiniers. Toch mocht Siep Vellinga het geheel openen. Verder was het de beurt aan Bauke Idsardi 4x, Jim van Marle 2x, Sebas van Gils en Hidde Berg. Goaltjesdief Willem Beimers mocht het duel afsluiten.

Bowling Bloemketerp – Expert Franeker 6-4

Bloemketerp won verdiend, al bleef het lang spannend. Gerard Hoekstra had met vier treffers een productieve bui, Tjipko Vellinga 2x en Jeroen de Vries 2x konden er aan de andere kant ook wat van en het verschil werd gemaakt door Arne Tichelaar en Laurens Looijenga.

Maxstuc – SDV Projectbuilding 12-1

Niet verrassend was het dat Maxstuc er met de zege vandoor ging, het krachtsverschil was dat wel. Maxstuc kwam heel snel op voorsprong, SDV wilde forceren en liep in het mes van de gretige Hoenderdaaltjes. Bij 1-0 was er nog wel succes voor Marc Wijbenga, maar verder kon het team geen potten breken. Voor Maxstuc scoorden Richard van Hoenderdaal 6x, Justin Reitsma 2x, Patric Vijver 2x, Erwin Boiten en Ritske Reitsma.

Apenmeeuw – Miedema Bouwbedrijf 9-1

Eén periode kon Miedema het bijsloffen, 1-1 via Marnix Hoekstra en Erwin Atsma en toen was het over. Apenmeeuw wist vervolgens de productie op te voeren via Remko Giesing 2x, Marnix Hoekstra 2x, Ruben Eijzinga, Roelof Zwart Andre van Dellen en Patric Nauta.