Welgeschikt behoudt ongeslagen status in hoofdklasse na waar spektakelstuk

Inmiddels begint het weer buiten een stuk aangenamer te worden en dat slaat over op de zaalteams van de ZVF zaalcompetities. Of komt dit juist doordat we richting de helft van de competities gaan en dus de eerste contouren van de standen zichtbaar worden? Één ding is in ieder geval wel zeker de teams hadden er heden avond weer zin aan en dat was ook terug te zien in de behaalde resultaten. Weten wat jou favoriet heeft gedaan? Je leest het hieronder!

Hoofdklasse

Royal Steensma – Zijlstra Beroepskleding 3-2

Met respectievelijk één en drie punten uit twee wedstrijden waren beide ploegen niet echt lekker begonnen aan dit seizoen. En dus zou je verwachten dat beide ploegen vandaag gebrand waren op een goed resultaat. Uiteindelijk bleek dit ook zo te wezen en daardoor kregen we een duel waarin beide ploegen weinig voor elkaar onder deden. Beide ploegen kregen ook zo hun kansen om te scoren en uiteindelijk zou dat eerste doelpunt er ook komen. De bal kwam voor de voeten terecht van Bauke Tjalle Anema en deze wist de bal van dichtbij binnen te tikken 1-0. De ban was gebroken maar de ruststand zou dit niet worden want het was Johannes v/d Veen die de bal even later ontving en zijn schot ging door de benen van de doelman heen 1-1. Met deze stand zou er gerust worden en dus beloofde het een interessante tweede helft te worden. Beide ploegen bleven op een goede manier voetballen en daarmee kregen zij ook enkele goede mogelijkheden om te scoren. Waar de eerste mogelijkheden mis gingen daar was het vervolgens wel raak. Het was wederom Johannes v/d Veen die aan de bal kwam en ditmaal schoot hij de bal strak in de verre hoek 1-2. Nu moest Steensma dus in de achtervolging gaan en dat gebeurde dan ook met de volle overtuiging. Uiteindelijk leidde dit zelfs tot de gelijkmaker van Kevin Hoekstra die de bal strak langs de tegenstanders heen schoot waarna de keeper kansloos achter bleef 2-2. Beide ploegen wouden meer en dus gingen beide opzoek naar dat volgende doelpunt. Deze zou er uiteindelijk ook nog komen en wel via Kevin Hoekstra die de bal in het open doel wist te schieten en daarmee werd het 3-2. De mannen van Zijlstra bleven hierna alles of niets spelen maar het werd niks en daardoor eindigde dit duel in een 3-2 eindstand.

Welgeschikt – Sportcafé de Trije 5-4

Waar de thuisploeg hun eerste twee potjes wist te winnen daar gold voor de gasten dat ze er één wonnen en één verloren. En dus waren beide ploegen gebrand op een goed resultaat en dat zou de wedstrijd alleen maar ten goede komen. Beide ploegen zochten ook gelijk de aanval en dat leidde al snel tot de openingstreffer van dit duel. De bal kwam voor de voeten terecht van Gert Jan Zagema en deze wist de bal simpel binnen te tikken 0-1. Hiermee was het bal geopend en dus moest de thuisploeg mee in dit feest. Dat deden ze ook en bij twee schoten van Alper Bokat ging de keeper in de fout waarna de stand werd omgedraaid naar 2-1. Maar hiermee was het nog niet gedaan want even later ging de keeper wederom de fout in en ditmaal bij een schot van Jens de Ruyter en daardoor werd het 3-1. De ban leek gebroken te wezen en dus moesten de gasten iets verzinnen wilde het nog terug keren in de wedstrijd. Helemaal omdat Jens de Ruyter later ook nog de 4-1 wist binnen te tikken en daarmee was het gat geslagen 4-1. Hiermee leek de wedstrijd wel gespeeld te wezen en dus leek de vraag alleen nog te worden hoe hoog word de score? En dan is daar Jay de Vries die aan de bal komt en met een strak schot in de verre hoek tekende hij voor de 5-1. Maar ondanks deze grote achterstand bleven de gasten toch voetballen waar kon en dat leidde zelfs tot de volgende treffer van dit duel. De bal kwam terecht bij Rutger vd Pol en deze wist de bal simpel binnen te tikken 5-2.  Maar hiermee was het nog niet gedaan want even later was het Gert Jan Zagema die een stukje feller was dan de doelman waarna hij de bal simpel kon binnen werkern 5-3. Was een ommekeer dan toch nog mogelijk ? Ja leek het antwoord te worden want de gasten begonnen er weer in te geloven en helemaal toen Jens de Ruiter de bal simpel wist binnen te tikken waardoor het ook nog 5-4 werd. De spanning was weer terug maar gescoord zou er niet meer worden en dus behaalde de thuisploeg een minimale overwinning en daarmee blijft het nog ongeslagen in deze competitie.

ZM Beweegcentrum – Bogt fen Gune  1-2

Waar de thuisploeg vier punten behaalde uit de eerste twee wedstrijden daar waren de gasten nog puntloos. En dus waren beide ploegen gebrand op een goede pot voetbal en dus konden de supporters zich klaar maken voor een ware strijd. Al snel bleek al dat beide ploegen vrij weinig voor elkaar onder deden. Verdedigend stond het goed en aanvallend kwam het er snel uit wanneer mogelijk. Mogelijkheden kwamen er wel maar in de eindfase was men nog niet scherp genoeg of wisten de doelmannen goed redding te brengen. Maar dan is daar een voorzet vanaf de linkerkant van het veld waarna Mark Hartman de bal in de verre hoek wist te werken en daardoor werd het 0-1. Met deze stand zou er uiteindelijk ook gerust worden en dus moest de thuisploeg in de achtervolging gaan. Ook in het tweede bedrijf lieten beide ploegen zien dat het volwassen kan voetballen. De ruimtes werden goed dicht gehouden en dus moest elke actie met perfectie worden uitgevoerd. En dan komt de bal op de as van het veld terecht bij Willem van Duijn en middels een strak schot liet hij de keeper kansloos achter 0-2. Het gaatje was geslagen en dus moest er een tegen reactie komen van de thuisploeg. Uiteindelijk kwam deze er ook en wel via Lennard Feenstra die een goede actie over de linkerkant van het veld inzette waarna zijn schot eindigde in de korte hoek 1-2. De spanning was weer terug en dus beloofde het een spannende slotfase te worden. Spannend werd het zeker maar doelpunten werden er niet meer gemaakt en dus behaalde de gasten de eerste drie punten van deze competitie.

Derde klasse

North Line – Killtrition  6-2

Met vier uit drie vs zes uit twee waren dit twee teams die aardig goed waren begonnen aan de competitie. Wie kon daar vanavond een verder gevolg aan geven? Vanaf het begin kon je merken dat beide teams niet heel veel voor elkaar onder deden. De thuisploeg was wel iets de bovenliggende partij maar dit werd nog niet omgezet in doelpunten. Nog niet inderdaad want deze zouden er wel komen. De eerste kwam op naam van Thijs Haak die een voorzet vanaf rechts in de verre hoek wist te schieten 1-0. Hiermee was de ban gebroken en dat was een opmaat voor meer. De gasten kwamen er zeker wel uit maar na balverlies kwam Jilles Groen 1 op 1 met de doelman terecht waarna hij de bal hard wist binnen te werken 2-0. Een prima voorsprong voor de thuisploeg maar toch zouden we niet gaan rusten met deze stand want kort voor de rust was het Gijs Bakker met een actie over de linkerkant waarna zijn schot eindigde in de korte hoek 2-1. Alles was dus nog mogelijk in het tweede bedrijf en dus gingen de supporters er nog maar eens goed voor zitten. De eerste treffer van dit tweede bedrijf kwam op naam van Jurre Scheenstra die een goede actie over rechts inzette waarna zijn schot eindigde in de korte hoek 3-1. Het verschil was weer twee en dus moesten de gasten meer risico’s gaan nemen. Helemaal omdat het even later ook nog 4-1 werd via Jilles Groen die een voorzet vanaf de rechterkant wist binnen te werken in de korte hoek. De wedstrijd leek hiermee wel gespeeld te wezen ook omdat de thuisploeg de bovenliggende partij was. Maar dan is daar de mooiste treffer van de avond. Het is Timen van der Zee die het maar eens probeert vanaf de middenlijn waarna zijn schot strak eindigde in kruising 5-1. De wedstrijd was hiermee wel gespeeld al wist Liam van der Heuvel nog wat terug te doen middels een tegendraads schot dat eindigde in de rechterhoek 5-2. Het slotakkoord van deze wedstrijd kwam uiteindelijk op naam van Thijs Haak die opstoomde over de rechterzijde van het veld om de bal vervolgens in de korte hoek binnen te werken en daarmee bepaalde hij de eindstand op 6-2.

Braak financiële diensten – SDV Keukens en meer  1-5

Beide ploegen zijn wisselvallig begonnen aan het seizoen. Waar de ene ploeg drie uit twee had daar had de andere vier punten uit drie wedstrijden. De winnaar kon dus een goede slag slaan en dus waren beide ploegen gebrand op een goed resultaat. Toch waren het de gasten die het scherpst uit de kleedkamer kwamen en dat leidde al snel tot de voorsprong. De bal kwam terecht bij Jonathan Meeuwis en deze lobte de bal over de doelman heen 0-1. Het bal was geopend en dus konden de supporters er goed voor gaan zitten want even later was daar een voorzet vanaf de rechterkant waarna Eric Reversma de bal wist binnen te leggen 0-2. Het gaatje was geslagen al zou dit maar van korte duur zijn want kort hierna was het Stijn Beerends met een actie over de linkerkant van het veld waarna zijn schot eindigde in de korte hoek 1-2. De spanning was weer terug en dus kon het nog alle kanten op gaan. Uiteindelijk werd de ruststand bepaald op 1-3 nadat Mark Kerkhof een voorzet vanaf links in de verre hoek wist te schieten. En dus moesten de mannen van Braak in de tweede helft aanzetten wilde het nog terug keren in de wedstrijd.  Het probeerde het wel maar de gasten stonden goed en dus was het lastig om er goed doorheen te komen. En dan komt er een voorzet vanaf de linkerkant terecht bij Jonathan Meeuwis en deze wist de bal in de korte hoek te plaatsen 1-4. Hiermee leek de wedstrijd wel gespeeld te wezen en dus zouden de gasten goede zaken doen op de ranglijst. Uiteindelijk wist Frans de Beer ook een voorzet vanaf de linkerzijde binnen te werken want zijn bal eindigde in de rechterhoek 1-5.  Uiteindelijk bleek deze treffer de laatste van dit duel te wezen en daardoor hadden we een eindstand van 1-5.

Dikland installatie techniek – WR Unit  1-4

Beide ploegen vonden we voorafgaand aan dit duel terug in de onderste regionen van de competitie. En dus waren beide ploegen gebrand op een goed resultaat.  Beide ploegen begonnen dan ook ffel aan het duel en dus waren de eerste mogelijkheden al gauw een feit. Maar de geboden mogelijkheden gingen er maar niet in en dus leek de ruststand uit te draaien op een 0-0 tussenstand. Maar niets was minder waar want met nog een minuut op de klok kwam de bal na goed samenspel terecht bij Sjoerd van Wijk en deze wist de bal goed binnen te werken 0-1. Waar het scoren in de eerste helft lastig verliep qua doelpunten daar gold dat ook voor de openingsfase van de tweede helft. Mogelijkheden kwamen er wel maar de goals vielen nog niet. Uiteindelijk duurde het tot acht minuten voor tijd voordat er weer gescoord werd. Harry van der Veen kreeg de bal aan de rechterzijde van het veld waarna zijn schot eindigde in de verre hoek 0-2. Hiermee was er een gaatje geslagen al kwam de tegen reactie er al snel want twee minuten later was het alweer raak aan de andere kant van het veld. Randy de Vries kwam met een goede actie over de rechterkant van het veld waarna zijn schot eindigde in de verre hoek 1-2. Alles was weer mogelijk en dus moest de thuisploeg nog meer risico’s gaan nemen wilde het nog een punt binnen halen. Maar dan met nog twee minuten op de klok is het Leon Timmer met een goede loopactie waarna hij de bal goed mee krijgt om deze vervolgens hard binnen te werken 1-3. Hiermee was de wedstrijd wel gespeeld al zou er toch nog eenmaal gescoord  worden. We zitten in de laatste secondes van de wedstrijd als Tieme van Marrum nog eenmaal op rukt over de linkerzijde van het veld waarna hij de bal tegendraads weet binnen te werken en daarmee bepaalde hij de eindstand op 1-4.

Vierde klasse

Visual reklame – BSH partyservice  5-5

Met drie vs zes punten was dit een duel van aanhaken of afhaken voor beide. Wie kan er profiteren en wie moet er pas op de plaats maken?  Het duel begon in ieder geval lekker actief en dus kon het beide kanten opvallen. Dat er doelpunten zouden gaan vallen werd al snel wat duidelijk want beide ploegen speelde veel de aanval en gaven ook ruimtes weg. Uiteindelijk was het Sem Andoh die de score wist te openen met een strak schot in de korte hoek en daarmee werd het 1-0. De ban was gebroken en de score werd zelfs nog verder uitgebreid. De bal kwam voor de voeten van Jesper Groeneveld terecht en deze wist de bal simpel binnen te tikken 2-0. Maar ondanks deze stand gaven de gasten niet op en dat werd uiteindelijk ook beloond. Waar Rene de Haan de bal eerst in de verre hoek wist te schieten 2-1, daar wist hij de bal even later ook nog simpel binnen te tikken 2-2. Alles was weer in evenwicht en dus moesten beide ploegen weer opnieuw beginnen. En dan is daar een geweldig doelpunt van Elmar Haitsma die de bal vanuit de volley in één keer op de pantoffel nam waarna deze strak in de kruising eindigde 3-2. De voorsprong was er opnieuw en dus was het weer aan de gasten om te gaan reageren. Helemaal omdat het even later wederom raak was. Een schot van Sem Andoh werd door de doelman niet goed verwerkt waarna de 4-2 een feit was. Het gaatje was weer geslagen maar wederom kwam BSH met een antwoord. Ditmaal was het Arne Tigchelaar die het maar eens vanaf de middenlijn probeerde en zijn schot ging kiezelhard de hoek in 4-3. De spanning was weer terug en dat kon je ook wel merken op het veld. Beide ploegen wilde meer scoren en dus wisten de supporters dat er nog wel wat ging gebeuren. En zo gezegd, zo gedaan want het was Rene de Haan die de bal ontving en met een goed schot eindigde zijn bal in de verre hoek 4-4. Diezelfde de Haan brak even later wederom uit en ditmaal wist hij 1 op 1 met de doelman rustig te blijven en wist hij de bal keurig binnen te werken 4-5. De wedstrijd was omgekeerd en dus moesten de mannen van Visual nu in de achtervolging gaan. Dit gebeurde dan ook en dat werd ook nog beloond middels een gelijkmaker. Thom Boskeljon naam de bal goed mee waarna zijn schot eindigde in de verre hoek 5-5. Beide ploegen probeerde het hierna nog wel maar gescoord werd er niet meer en dus deelde beide ploegen de punten.

Ventura systems – CK Corporation  4-11

Met nul vs. drie punten troffen we twee teams die in de onderste regionen verkeren. En dus was het de vraag hoe gaan beide teams hiermee om. Vanaf minuut één was het een open wedstrijd waarin de gasten wel een lichte overhand hadden. Dit leidde na vier minuten spelen tot de openingstreffer van dit duel. Pedro Lopez kwam op over de rechterzijde van het veld waarna zijn schot tegendraads in de verre kruising eindigde 0-1. De voorsprong was er al kon men daar maar drie minuten van genieten want toen kwam er een goede pass op Geert Dijkstra die middels een goede actie zijn tegenstander voorbij was om vervolgens raak te schieten 1-1. Alles was weer in evenwicht al zou dit maar van korte duur wezen want in een tijdsbestek van twee minuten was het tweemaal raak. Eerst had Junior Lopez een actie over de rechterkant waarna zijn bal in de kruising ging 1-2, waarna Menno Hiemstra in een volgende aanval de bal van grote afstand wist binnen te werken 1-3. Nu was het weer de beurt aan de thuisploeg om te reageren. Maar dan met nog vijf minuten op de klok is het Ari Lumputu met een actie over de rechterkant waarna zijn zachte schot toch binnen viel 1-4. De wedstrijd leek hiermee beslist te wezen maar daar dacht de thuisploeg blijkbaar anders over want twee minuten later kwam er een mooie pass op Rients Hietkamp en deze punterde de bal binnen 2-4. Maar hiermee was het nog niet gedaan want een minuut na deze treffer kreeg Geert Dijkstra de bal aangespeeld en met een zachte roller verschalkte hij de keeper 3-4. Alles was weer mogelijk maar toch zou dit niet de ruststand wezen want in de laatste minuut schoot Pedro Lopez de bal nog over de keeper heen in het doel en daarmee bepaalde hij de ruststand op 3-5. En zo eindigde dit ware spektakelstuk in een doelpuntrijke eerste helft. De tweede helft was amper onderweg of Menno Hiemstra wist twee diepteballen goed mee te nemen waarna hij tweemaal scoorde en daamee tekende hij al gauw voor de 3-7. Maar hier bleef het niet bij want een minuut later tekende diezelfde Hiemstra voor zijn hattrick door de bal van grote afstand binnen te werken 3-8. Nu was het duel wel definitief gespeeld en dus was de vraag alleen nog hoe hoog word de score? Zes minuten later was het wederom raak voor de gasten. Na goed samenspel kwam de bal terecht bij Adil en deze wist daar wel raak mee en daarmee tekende hij voor de 3-9. Maar hiermee was het nog niet gedaan want een minuut later was daar wederom een goede bal op Menno Hiemstra en wederom was hij trefzeker en daarmee bracht hij zijn ploeg in de dubbele cijfers. Uiteindelijk zouden beide ploegen in de laatste drie minuten nog eenmaal score en daarmee eindigde deze wedstrijd in een 4-11 eindstand.

Horeca de Trije – Roosma schilders 3-4

Met een ploeg die bivakkeert in de onderste regionen tegen de huidige koploper. En dus zou je op voorhand denken dat de gasten wel even gemakkelijk zouden gaan winnen. Maar op voorhand was het verschil maar vier punten in het nadeel van de thuisploeg en dus waren zij gebrand op drie punten. De wedstrijd begon dan ook fanatiek en beide ploegen zochten de aanval veelvuldig. Toch lukte het nog niet om de trekker over te halen. Maar uiteindelijk gebeurde dit toch en wel vijf minuten voor rust. Keimpe Pols kwam aan de bal en middels een mooi strak afstandschot bracht hij de score op 1-0. En dus had de thuisploeg wat het wou hebben en dus moest de koploper in de achtervolging gaan. Dit gebeurde dan ook en na negen minuten spelen in het tweede bedrijf leverde dat de verdiende gelijkmaker op. Mathijs Kramer kwam aan de bal waarna zijn afstandschot eindigde tegen de touwen 1-1. Dit doelpunt deed de gasten goed en dat vertrouwen leidde een minuut later tot wederom een afstandschot van Mathijs Kramer en ook dit schot viel heerlijk binnen 1-2. En zo hadden de mannen van Roosma een achterstand om gebogen naar een voorsprong en deze werd twee minuten later nog groter. Na een goed schot kwam de rebound voor de voeten van Nivisan Kanagaratnam terecht en deze schoof de bal door de benen van de keeper heen 1-3. Het gaatje was geslagen naar twee al zou dat maar van korte duur zijn want twee minuten later schoot Mathew Guertin de bal via een tegenstander het doel in en daardoor werd het 2-3. De spanning was weer volledig terug en dus ging de thuisploeg vol  opzoek naar de gelijkmaker. Deze kwam er uiteindelijk ook en wel  twee minuten voor tijd, Een goede pass kwam terecht bij Keimpe Pols en deze wist de bal simpel binnen te werken 3-3. Alles was weer in evenwicht en dus leken de punten gedeeld te worden. Maar niets was minder waar want een minuut later probeerde Mathijs Kramer het wederom van grote afstand en ook ditmaal viel zijn schot binnen en daarmee bepaalde hij de eindstand op 3-4.

Vijfde klasse

Verno Verhuur – Bouwbedrijf van Marrum  2-3

Met  drie uit twee vs. zes uit twee was dit een duel voor aanhaken of afhaken. En dus beloofde het voorhand een interessant potje te worden. De gasten lijken hun draai te hebben gevonden en dus kon de thuisploeg hun borst nat maken. Maar ook de mannen van Verno hebben een doel en dat is minstens in de top drie eindigen. Zodoende beloofde het op voorhand een interessant potje te worden. Interessant werd het zeker want in het eerste bedrijf wisten beide ploegen de aanval veelvuldig te zoeken maar de geboden mogelijkheden werden niet omgezet in doelpunten en dus gingen we rusten met een brilstand. In het tweede bedrijf moest het dus gaan gebeuren. Beide ploegen bleven de geboden ruimtes benutten en uiteindelijk leidde dat zelfs tot de openingstreffer van dit duel. Het was Jelte Hanenburg die aan de bal kwam en met een mooi geplaatste bal in de verre hoek wist hij de stand op 1-0 te zetten. De ban was gebroken en dat kwam de wedstrijd nog meer ten goede want nu moesten de mannen van Bouwbedrijf van Marrum nog meer komen en dat kon tot meer ruimte lijden voor de thuisploeg.  Maar net als je dat denkt gaat de keeper van Verno de fout in en daarvan wist Laurens Looijenga optimaal van te profiteren en dus werd het 1-1. Maar gezien de wedstrijd was het hiermee nog niet gedaan en dat bleek uiteindelijk ook. De aanval bleef gezocht worden door beide ploegen en daarvan wist Laurens Looijenga opnieuw van te profiteren want zijn schot ging via de binnenkant van de paal binnen 1-2. Nu moest de thuisploeg weer komen en dat gebeurde dan ook met als uiteindelijke resultaat de gelijkmaker van Pieter Tulner die de bal hard door het midden wist binnen te werken 2-2. Beide ploegen gingen hierna opzoek naar de winnende treffer en uiteindelijk zou deze ook nog vallen. Waar de thuisploeg in de aanval was daar werd de bal goed onderschept waarna Laurens Looijenga de bal ontving en hij wist de bal  in het lege doel te werken en daarmee tekende hij voor de 2-3 eindstand.

Stadsherberg catering – Zaalvoetbalteam ex BTW  1-8

Waar de gasten nog ongeslagen waren in deze competitie daar vinden we de thuisploeg met drie punten terug in de onderste regionen van de competitie. Op voorhand zou je dus een lastige wedstrijd verwachten voor de thuisploeg maar de bal is rond en dus kon er van alles gebeuren.  Maar vanaf minuut één merkte je dat de gasten het tempo op wouden voeren en dat leidde na vijf minuten spelen zelfs tot de openingstreffer van dit duel. De bal kwam terecht bij Jan Pieter Walda en middels een goed afstandschot eindigde zijn bal in de verre hoek en daarmee was de 0-1 een feit.  Maar hier bleef het niet bij want binnen een minuut hierna was het al 0-2 nadat een goede diepe bal terecht kwam bij Nando Dijkstra en deze wist de bal goed te controleren om vervolgens raak te schieten 0-2. Het gaatje was geslagen en de mannen van de stadsherberg kwamen deze klap lastig te boven.  Dit leidde na twaalf minuten spelen tot goed samenspel waarna de bal terecht kwam bij Jelle Scharringa en deze wist de bal keurig binnen te werken 0-3. De wedstrijd leek hiermee al vroeg gespeeld te wezen en helemaal omdat het drie minuten later wederom raak was. Gerrit Scharringa kwam op over de rechterkant van het veld waarna zijn schot hard eindigde in de verre hoek 0-4. De vraag was niet of de drie punten binnen waren maar eerder hoe hoog word de eindstand? Maar dan met nog vier minuten op de klok is het Gerard Vaas met een mooie loopactie over de rechterkant waarna zijn schot hard tegen de touwen eindigde 1-4. De eer was sowieso gered maar kon de thuisploeg dan nog iets terug doen in de tweede helft? Nee bleek het antwoord te wezen want na zes minuten gespeeld te wist Siebe Greidanus de bal netjes binnen te werken en daardoor werd het 1-5. De wedstrijd was wel gespeeld maar de mannen van ex BTW wilde meer en dat kregen ze uiteindelijk ook. Want drie minuten na het vorige doelpunt kreeg Jan Pieter Walda de bal aan de linkerzijde van het veld waarna hij de bal netjes wist binnen te punteren en daarmee werd het 1-6. Maar het mooiste doelpunt van de avond kwam wellicht van Tjitte Bonnema die de bal met een hakje achter de keeper wist te werken en daarmee tekende hij voor 1-7. Uiteindelijk kwam de laatste treffer van dit duel op naam van Jan Pieter Walda en daarmee bepaalde hij de eindstand op 1-8.

v/d Woude fietsen – Team Aboubakar 3-5

Beide ploegen zijn nog niet heel lekker begonnen aan deze competitie en dus zou je denken dat dit een bepalend duel kan wezen. Wie vind het vertrouwen en wie moet er met weemoed kijken naar de laatste plek op de ranglijst. Waar beide ploegen op de ranglijst weinig voor elkaar onder deden daar gold dat ook voor wat men liet zien op het speelveld zelf. Beide ploegen stonden verdedigend gegroepeerd en in aanvallende zin kwam men enkele malen er goed  uit. Dit leidde uiteindelijk zelfs tot de openingstreffer van dit duel. De bal kwam voor de voeten van Mark Ypma terecht en deze wist de bal simpel binnen te tikken 1-0. De ban was enigszins gebroken al kwam de tegen reactie er ook vrij snel. Het was Kevin Menks die aan de bal kwam en met een strak schot in de linkerhoek wist hij de ruststand op1-1 te bepalen. En dus moest het voor beide ploegen gebeuren in het tweede bedrijf. Beide ploegen begonnen dan ook fel aan deze helft en dat leidde al snel tot de volgende treffer van dit duel. Johannes Abma kreeg de bal aan de rechterzijde van het veld waarna zijn schot tegendraads eindigde in de verre hoek 2-1. De voorsprong was er weer en deze werd even later nog verder uitgebreid. Een voorzet vanaf de rechterkant van het veld werd in de korte hoek gewerkt door Mark Ypma en daarmee bracht hij zijn team op een 3-1 voorsprong. Maar ondanks deze achterstand bleven de gasten strijden en de mogelijkheden kregen zij ook zeker. Uiteindelijk wist Kevin Menks hiervan te profiteren. Eerst had hij een goede actie door het midden waarna zijn schot eindigde in de linkerhoek 3-2, om vervolgens een voorzet vanaf de linkerzijde in de verre hoek te werken en daarmee bracht hij de stand weer in evenwicht 3-3. Deze achterstand weg werken deed de gasten goed en zelfs zo goed dat het zelfs op voorsprong wist te komen. Oscar Busser stoomde op door het midden van het veld waarna zijn schot eindigde in de linkerhoek 3-4. De voorsprong was er en dus moest de thuisploeg nu alles of niets gaan spelen. Uiteindelijk zo het voor hen niks worden want uiteindelijk zou er in dit duel nog eenmaal gescoord gaan worden en wel door Pranavan Parameswaran die een snelle counter door het midden wist binnen te werken en daarmee bepaalde hij de eindstand op 3-5.