Welgeschikt en Bouwbedrijf Haarsma Franeker werken aan kijkcijferrecord in sporttheater de Trije

Waar sommige ploegen weinig zicht meer hebben op een goede rangschikking daar moet de andere juist strijden om een goede positie. Van laag naar hoog en van hoog naar laag, daar zit bij enkele ploegen nog de emotie om punten te pakken. Maar al heb je niet echt meer een doel om ergens voor te strijden dan vindt je vaak een nieuw doel waardoor je toch wilt presteren. Een koploper verslaan, een score boven de tien halen , derde worden in plaats van vierde worden, topscorer worden of toch het kijkcijferrecord verbreken. Het kan allemaal bij de ZVF zaalcompetitie en zo ook afgelopen vrijdagavond. Wil jij weten wie wat heeft gedaan en op welke manier? Lees dan hieronder verder.

Hoofdklasse

Keizer Autoschade – Bogt fen Gune   1-2
Een heuse topper in de hoofdklasse van de zvf zaalcompetitie. Het zijn namelijk de nummers één en twee van de competitie die elkaar treffen. Het verschil bedroeg vooraf zeven punten en dus moesten de gasten winnen om nog enige aansluiting te vinden. Het eerste duel eindigde in een 1-5 overwinning voor Keizer Autoschade en dus zou je verwachten dat het vandaag een zware dobber zou worden voor de Bogt fen Gune. Het duel begon zoals dat werd verwacht. Beide teams zakken rustig in en wachten op het moment dat de tegenstander een foutje maakt en het zelf kan profiteren. Dit zorgde ervoor dat beide ploegen wel mogelijkheden kregen maar in het afrondende gedeelte was men nog niet scherp genoeg. In de achtste minuut kregen de gasten een penalty te nemen en deze werd feilloos ingeschoten door Wilfred van der Zee 0-1. Hierna bleef het spelbeeld aardig gelijk en dus bleef het spannend bij elke aanval. Waar de thuisploeg moest daar wisten de gasten feilloos toe te slaan. Het is de zeventiende minuut als Wilfred van der Zee de bal ontvangt aan de rechterkant waarna hij de actie goed in weet te zetten en de bal in de korte hoek schiet 0-2. In de tweede helft konden de gasten rustig inzakken en moest het thuisteam steeds meer komen. Nadat er enkele kansjes gemist waren daar was het met nog tien minuten te spelen wel raak. Edwin Hiemstra stoomde over de rechterkant op waarna hij de bal goed en strak in de korte hoek wist te schieten 1-2. De spanning was weer terug en dus beloofde het nog tien spannende minuten te worden. Dat gebeurde ook en het kon alle kanten uit gaan qua scores, maar uiteindelijk bleven de plankjes op het scorebord op 1-2 staan. Een broodnodige overwinning voor de gasten die daarmee het gat weer iets verkleinen.

Moto Delicato – Autobedrijf Haitsma     7-3
Met de nummer zes tegen de nummer drie is het gezien de stand op de ranglijst niet echt een topper. Voorafgaand aan het duel was het gat tussen beide ploegen maar liefst elf punten in het voordeel van Autobedrijf Haitsma. Ook qua doelsaldo stonden de gasten er beter voor en dus zou je er vanuit mogen gaan dat dit een makkie zou worden voor de nummer drie. Maar beide moesten punten pakken want de gasten wilde kort achter de nummer twee blijven en Moto Delicato wilde aansluiting vinden met de nummer vijf. De vorige ontmoeting eindigde in 4-1 voor de nummer drie van de competitie. Maar dit duel zou toch anders verlopen. De thuisploeg begon fanatiek en dat leidde al snel tot de eerste mogelijkheid. De gasten daarentegen stonden goed en compact en probeerde via de snelle omschakeling het doel van de tegenstander te bereiken. Toch kwam de thuisploeg na acht minuten spelen op een voorsprong. Een actie over de rechterkant werd goed in de korte hoek geschoten 1-0. Een verassende wending dus maar de gasten wouden zich niet van de wijs laten brengen en dus bleef het kalm. Toch werd de ploeg in de elfde minuut verast, toen een steekbal vanaf rechts naar links bij Tseard Boorsma terecht kwam waarna hij de bal rustig kon binnen tikken 2-0. De thuisploeg voelde zich prettig en vrij bij deze stand en dit leidde ertoe dat de ploeg vrij uit kon voetballen. Dit gevoel werd verder omhoog gestuwd nadat een schot vanaf de middenlijn zo maar binnen kon vallen 3-0. De gasten konden hun ogen niet geloven want ondanks dat het zelf wel kansjes kreeg om te scoren daar stond het toch naar een kwartier met 3-0 achter. En of dit nog niet genoeg was in de eerste helft werd het een minuut voor rust ook nog 4-0. Een actie over de rechterkant werd goed in de korte hoek geschoten en zodoende werd de rust bereikt met een mooie stand voor de thuisploeg. Nu moesten de heren van Autobedrijf Haitsma in de tweede helft wel va-banque spelen om de schade enigszins te beperken / eventueel de score om te draaien. Maar dit leverde natuurlijk veel ruimte op en dus nam het zeker enige risico. Maar blijkbaar hielp dit wel want er waren amper drie minuten gespeeld in de tweede helft of de aansluitingstreffer was alweer gemaakt. Er werd een goede actie gemaakt over de linkerkant, waarna de bal met een mooi lobje over de keeper getild werd en eindigde tegen de touwen 4-1. Gaat de ommekeer er dan toch komen? Het antwoord was nee want amper anderhalve minuut later was daar alweer de volgende treffer voor Moto Delicato. Een goede actie over rechts werd vervolgens in de korte hoek geschoten en hiermee werd de stand naar 5-1 getild. Toch wilde de gasten de bijl niet in de grond werpen en dus bleef het fanatiek opzoek naar de volgende treffer. Dit jagen op de treffer werd uiteindelijk in de 31ste minuut beloond. Middels een afstandschot vanaf de middenlijn werd de keeper verslagen en hiermee de 5-2 op het scorebord gezet. Zo bleef het een leuke wedstrijd om te zien en bleven beide teams de aanval zoeken. In de 35ste minuut leidde dit tot de 6-2 door een afstandschot vanaf eigen helft tegen de touwen te werken. Met nog twee minuten te spelen wisten beide teams nog eenmaal te scoren. Eerst waren het de gasten die de 6-3 aantekende waarna de thuisploeg de eindstand van 7-3 op het scorebord lieten noteren.

Eerste klasse

Bouwbedrijf Hiemstra Tzummarum – van Dellen bellen   2-9
Een duel tussen twee ploegen die graag de punten willen binnen halen. De thuisploeg om de aansluiting te houden richting de top drie en de gasten om de ingezette weg naar boven door te zetten. De eerste onderlinge wedstrijd eindigde in 3-3 en dus was het even afwachten hoe het in deze speelronde zou lopen. In de beginfase deden beide teams niks voor elkaar onder en ging het spel op en neer. Dit leidde er ook toe dat beide teams wat mogelijkheden kregen, maar dit leidde uiteindelijk niet tot doelpunten. Toch merkte je dat dit geen wedstrijd zou worden waarin geen doelpunten zouden vallen. En dit zou ook niet gebeuren want in de 12de minuut was het Jan van der Wal die middels een goed schot de score opende 0-1. Vanaf dit doelpunt zou het pas echt gaan lopen qua doelpogingen en doelpunten. Want twee minuten na de eerste treffer was het opnieuw raak. Haye Rombout wist van dichtbij goed binnen te tikken / schieten 0-2. Het gaatje was geslagen en dit voelde goed voor de gasten. Uiteindelijk werd dit gevoel versterkt in de zeventiende minuut wanneer Randy de Vries de bal door de benen van de keeper weet heen te tikken 0-3. Wist Bouwbedrijf Hiemstra Tzummarum dan helemaal niks terug te doen? Jazeker wel want een minuut later was daar alweer de aansluitingstreffer van Erwin de Boer die de bal van dichtbij wist binnen te tikken 1-3. Door dit doelpunt was de spanning weer wat terug en dus kon er in de tweede helft weer van alles gebeuren. Maar toch liep dit even anders want van Dellen bellen was een stuk scherper en feller dan de thuisploeg en hierdoor was het een kwestie van tijd voor het volgende doelpunt zou vallen. Uiteindelijk viel dit volgende doelpunt in de 25ste minuut. Haye Rombout zag zijn schot afketsen op de keeper maar deze kon de bal niet goed verwerken waarna de bal in het mandje viel 1-4. Hierna ging de ploeg door en wist het zichzelf te belonen in de 28ste minuut toen Bauke Lokhorst een afstandschot achter de keeper wist te deponeren 1-5. Twee minuten later was Lokhorst weer scherp want een scherpe bal kwam bij hem terecht waarna hij de bal door de benen van de keeper wist te spelen en tegen de touwen zag eindigen 1-6. Toch wist de thuisploeg twee minuten later iets terug te doen middels een doelpunt van Simon Bonnema 2-6. Maar uiteindelijk hielp dit weinig want in de laatste vijf minuten wisten de gasten nog driemaal te scoren. De 2-7 kwam op naam van Randy de Vries, de 2-8 op naam van Bauke Lokhorst en de 2-9 eindstand op naam van Jan van der Wal.

Auto Strikwerda – Zandstra en vd. Meer    5-1
Met de nummer vier tegen de nummer acht leek het voorafgaand aan dit duel niet een boeiend duel te worden. Maar dat bleek wel even anders te wezen want beide ploegen wilde vol strijden voor de volle drie punten. Bij winst kon  Auto Strikwerda aansluiting vinden met de top en wanneer Zandstra en vd. Meer zou winnen dan kon het een stap zetten richting de middenmoot. In het vorige onderlinge duel eindigde het in een 5-6 overwinning voor Strikwerda. Afgaand op die wedstrijd beloofde het dus een leuke wedstrijd te worden. En zo gebeurde ook vanaf het eerste fluitsignaal want beide teams deden weinig voor elkaar onder. Het wachtte rustig tot de kansen kwamen waarna het keihard wilde toeslaan. Maar omdat men niet scherp was in de afwerking leek de eerste helft te eindigen in een 0-0 stand. Maar met nog een minuut te spelen nam de speler van de thuisploeg de bal goed aan waarna deze met een goede volley de bal strak in de onderhoek wist te schieten 1-0. Door dit doelpunt zou de wedstrijd meer opener moeten worden. De gasten moesten meer komen en de thuisploeg kon loeren op de kansen. En zo gebeurde ook in de eerste minuten van het tweede bedrijf. Toch was het in de 25ste minuut raak voor de thuisploeg. De keeper werd goed uitgespeeld waarna de bal simpel in het lege doel getikt kon worden 2-0. Dit was een mooie opsteker en deze werd een minuut later nog mooier. Opnieuw wist een speler van de thuisploeg de keeper te omspelen waarna hij opnieuw de bal in een leeg goal wist te prikken 3-0. Nu leek de wedstrijd wel gespeeld te zijn en dus kon de thuisploeg vaart minderen en rustig afwachten wat er zou gaan gebeuren. De gasten moesten nu steeds meer risico nemen en dat werd beloond in de 31ste minuut toen Jort Norder de bal van dichtbij tegen de touwen wist te tikken 3-1. Maar ondanks deze goal had de ploeg het lastig om de gecreëerde kansjes af te ronden en dan wordt het ook lastig om de aansluiting te vinden. In de 35ste minuut werd dit duel helemaal in het slot gegooid. Een goede aanval werd mooi uitgespeeld waarna de bal simpel in het lege doel geschoten kon worden 4-1. Het slotakkoord was uiteindelijk ook voor de thuisploeg. Het goal was helemaal leeg en hierdoor was het een koud kunstje om de bal over de lijn te deponeren 5-1.

Freedom Energy – Leo Reitsma Huhtamaki    6-4
Een ware treffer in de eerste klasse van de ZVF zaalcompetitie. Zo kon je dit duel tussen de nummer drie en één van de competitie ook wel noemen. Vooraf was er een verschil van vier punten in het voordeel van Leo Reitsma Huhtamaki en dus konden zij bij een overwinning goede zaken doen. Wilde Freedom Energy nog kans maken op de bovenste plek dan zouden ook zij moeten winnen. Het beloofde dus een interessant potje te worden waarin voor beide dus het één en andere op het spel stond. Vanaf minuut één kon je terug zien dat er van alles op het spel stond. Beide ploegen zochten wel de aanval maar lette tegelijk ook op dat het niet te veel ruimte weg gaf. Hierdoor bleef het een interessant potje om te zien en dus was het afwachten wie het eerste de ban zou breken. En dat deed uiteindelijk de thuisploeg in de negende minuut. Het was Cornelis Zijlstra die een goede solo wist in te zetten waarna hij de bal rustig in het mandje wist te leggen 1-0. Hiermee was de ban gebroken en dus beloofde het een iets lossere wedstrijd te worden. Dit bleek helemaal het geval te worden toen Leeroy Jellema in de twaalfde minuut de score wist te verdubbelen 2-0. Hierna moesten de gasten wel meer uit de schulp kruipen en dat gebeurde ook. Twee minuten na de 2-0 was het alweer 2-1. Jort Hogendorp schoot de bal hoog in de hoek en hiermee liet hij de keeper kansloos. Blijkbaar heeft Hogendorp een potentie op mooie doelpunten want anderhalve minuut na de aansluitingstreffer wist hij alweer het net te vinden. Ditmaal was het een afstandschot dat half hoog in het doel eindigde en daarmee werd de 2-2 op het bord getoverd. Het beloofde dus een leuke en interessante tweede helft te worden want de spanning was weer helemaal terug. En zo gezegd, zo gedaan want vanaf de eerste minuut ging het spel weer op en neer en dit leidde al gauw tot het eerste doelpunt. We schrijven namelijk minuut 25 als Jort Hogendorp zijn derde van de avond weet te maken. Van dichtbij weet hij de bal via de binnenkant van de paal in het doel te krijgen 2-3. De wedstrijd was weer omgedraaid maar hier kon men maar kort van genieten. Want een minuut na dit doelpunt was het Leeroy Jellema die de gelijkmaker achter de keeper wist te schieten 3-3. Het kon beide kanten opgaan in deze fase van de wedstrijd en dus was het afwachten wie het volgende doelpunt zou maken. Uiteindelijk kwam deze in 29ste minuut van de voet van Leeroy Jellema, die de toegekende penalty in de kruising weet te schieten 4-3. Maar dit bleek blijkbaar niet genoeg te wezen want amper een minuut na de voorsprong reageerde Remco de Valk als een echte scherpe valk door de bal snoeihard tegen de touwen te werken 5-3. Was hiermee de wedstrijd dan definitief gepeeld? Nee was het antwoord want drie minuten na deze treffer was het Gerard Hof die de spanning terug wist te brengen in de wedstrijd door de bal in de verre hoek te schieten 5-4. Hiermee was de spanning dus weer terug en nu gingen de gasten alle risico’s nemen om de gelijkmaker nog te forceren. Uiteindelijk leidde dit er toe dat het alsnog een tegentreffer moest incasseren. Het was opnieuw Cornelis Zijlstra die de bal van dichtbij wist binnen te werken en hiermee de eindstand op 6-4 bracht.

Tweede klasse

Sportcentrum Het Noord – Horeca de Trije    9-1
Met een duel tussen de nummer zes en zeven van de competitie was dit dus een echte kelderklasse duel. Het verschil vooraf tussen beide teams bedroeg twee punten in het voordeel van Sportcentrum Het Noord. Maar voor beide teams was het verschil met de nummer laatst ook maar klein en dus zou de winnaar goede zaken doen. In de eerste minuten was het nog een leuk duel waarin beide teams niet heel veel voor elkaar onder deden. Dit leidde uiteindelijk in een mooie aanval die goed werd afgerond door Brandon Derambure 1-0. Maar niet veel late stond het alweer gelijk. Een snelle aanval werd goed afgerond door Jelmer Rodenhuis 1-1. Wat er na dit doelpunt gebeurde was eigenlijk niet te geloven. De thuisploeg was scherp in de aanval en haast elke aanval ging er haast in. De gasten daarentegen probeerde het wel maar het lukte vrij lastig onder de druk uit te komen. Dit leidde uiteindelijk in de 2-1 van Sofian Azehaf middels een afstandschot vanaf de middenlijn. Vervolgens ging het razendsnel met de doelpunten en dus was het lastig te voorspellen hoe dit zou eindigen. De 3-1, 4-1 en 6-1 kwamen opnieuw van de voet Sofian Azehaf, waar tussendoor Brandon Derambure nog de 5-1 aantekende. Het slotakkoord van de eerste helft was vervolgens voor Rimar Uijthof die middels een goede trap de ruststand op 7-1 bracht. In de tweede helft speelde de thuisploeg iets rustiger en hierdoor konden de gasten iets mee komen, maar tot echt heel veel kansen leidde dit ook niet. Waar men in de eerste helft zo scherp was in de afronding daar was het in de tweede helft iets minder scherp. Maar toch wist Diego Ardjosoediro middels een schot vanaf de zijkant de score naar 8-1 te tillen. Waar hij het eerste bedrijf al besloot daar was de laatste treffer in de tweede helft opnieuw van Rimar Uijthof. Hiermee zette hij de dodelijke eindstand van 9-1 op het scorebord.

Braak Financiële Diensten – Taxi Sybe     3-1
Met een ploeg die bivakkeert in de middenmoot vs. in de onderste regionen beloofde het een wedstrijd te worden waar voor de ene weinig op het spel stond en de andere juist meer. Braak Financiële Diensten kon zich bij winst definitief veilig spelen waarna Taxi Sybe in de gevarenzone zou blijven. Ook de gasten waren dus gebaad bij een overwinning en dus kon het wel eens een spannen potje worden. In de eerste helft ging de bal veelvuldig over en weer en dat leidde er toe dat beide ploegen kansen kregen. Echter was het vizier niet op scherp en hierdoor bleef de stand bij rust op 0-0 steken. In het tweede bedrijf beloofde het ingeval een iets leukere wedstrijd te worden. Ook nu ging het spel op en neer waarna er zeker kansjes ontstonden. Beide ploegen leken dichter bij een doelpunt te komen en dus leek het wachten op de ploeg die het eerste toe zou slaan. En als snel in het tweede bedrijf gebeurde dit. Het was Johannes Boersma die middels een goed schot de score op 0-1 wist te brengen. Nu moest de thuisploeg wel want wilde  het zich vandaag al veilig spelen dan moest er gewonnen worden. En dit leek de ploeg zich ook te beseffen en dus besloot het even aan te zetten. Dit leverde al snel de gelijkmaker op van Colin Braak, die één op één met de keeper rustig bleef en de 1-1 binnen schoot. Hierna kon het alle kanten op en dus was het voor de neutrale toeschouwer een leuke wedstrijd om te zien. Deze mensen konden iets over de helft van het tweede bedrijf opveren toen Sietse Kuipers middels een afstandschot de keeper kansloos liet 2-1. Nu was het weer de beurt aan de gasten om iets te doen want met deze stand blijft het team in de gevarenzone staan en dat wilde men natuurlijk voorkomen. Hierdoor gaf het wel wat ruimte weg en daarvan wist de thuisploeg optimaal van te profiteren. Het was Wessel Roorda die één op één met de keeper kwam maar de bal in eerste instantie op de keeper schoot waarna de rebound terug kwam voor Roorda zijn voeten, om de bal vervolgens in het doel te schieten 3-1. Hierna kregen beide teams nog wel kansjes maar tot doelpunten leidde dit niet meer en dus was de eindstand 3-1.

Welgeschikt – Bouwbedrijf Haarsma Franeker   5-5
Een onderling duel tussen de nummers drie en vier van de competitie. Met vooraf zes punten achterstand op de nummers één en twee en een voorsprong van respectievelijk drie a vier op de nummers vijf en zes, lijkt het er dus op dat de deze twee ploegen gaan uitmaken wie er derde zou gaan worden. Degene die zou winnen zou dus een goede stap zetten in die richting. Het duel begon gelijk leuk en dat leverde al gauw een goede mogelijkheid op voor de thuisploeg. De bal ging in een aardig tempo’tje rond en dus was het wachten op de juiste opening. Al gauw kwam deze opening er waarna een voorzet goed werd binnen getikt door Haitze Weistra 1-0. Maar lang duurde deze voorsprong niet want nadat Henk Stienstra op de keeper had geschoten liet hij deze in de rebound kansloos 1-1. Het spel kon in deze fase van de wedstrijd alle kanten op gaan en dus was het voor beide ploegen goed opletten dat het niet teveel kansen weg zou geven. Toch waren het de gasten die voor het eerst op voorsprong wisten te komen. Het was Redmer v.d. Kooi die het maar eens van afstand probeerde en de keeper kansloos liet 1-2. Hierna een goede mogelijkheid voor de Welgeschikt maar doordat de bal niet goed geraakt werd ging deze langs de verkeerde kant van de paal. Aan de andere zijde besloot opnieuw Redmer v.d. Kooi een aanval op te zetten via de zijkant en middels een goed schot in de hoek wist hij de keeper kansloos te laten 1-3. Maar hiermee was het zeker niet gespeeld want beide ploegen geloofde erin dat er kansen zouden komen en dat er zeker nog doelpunten gemaakt zouden worden. En die gedachte klopte ook want aan het einde van een goede aanval stond Oscar Elsinga en deze wist de bal goed binnen te schieten 2-3. Hiermee was de spanning weer volledig terug en dus beloofde het een leuke tweede helft te worden. Maar nog voor deze kon beginnen wist Albert vd. Weide middels een schot de 2-4 op het scorebord te zetten. Maar waar de eerste helft een feest was om naar te kijken daar zou het feest in de tweede helft nog groter worden. Het voetbalgala leek geopend te zijn want door de strijd en passie ging het spel in een heerlijk tempo op en neer en hierdoor zaten de aanwezige gasten op het puntje van hun stoel. Helemaal toen Joost Soolsma een zacht schot vanaf de zijkant wist te produceren, deze leek een prooi te wezen voor de doelman maar niets was minder waar en dus stond het weer 3-4. Het geloof was weer terug en dat werd verder opgekrikt toen even na de aansluitingstreffer de gelijkmaker viel. Een goede opgezette aanval werd keurig binnen gewerkt door Kevin A Nijeholt en daarmee was de spanning weer terug 4-4. In het laatste gedeelte van de tweede helft gingen beide teams vol voor de overwinning en dat leverde leuke momenten op. Waar je dacht daar valt een doelpunt daar was het toch de keeper die wist te redden of een speler gooide zich in alle machte ervoor waardoor de kans verloren ging. Beide teams verdiende zoveel meer maar toch was het Oscar Elsinga die van dichtbij wist binnen te tikken en de stand op 5-4 wist te brengen. Maar gezien deze leuke en enerverende pot verdiende Bouwbedrijf Haarsma Franeker ook zeker een punt. Maar kwam deze er nog? We zitten namelijk in de absolute slotfase en daarin werd alles gegeven voor de overwinning en het punt. En ja hoor daar was die dan!! Een mooie aanval werd goed uitgespeeld waarna Henk Stienstra de 5-5 wist binnen te schieten. Uiteindelijk kwamen beide team niet meer tot scoren en zodoende werden de punten verdeelt in waar spektakelstuk.

R.E.S – Stadsherberg Catering    8-0
Een duel der nummer één en nummer laatst ( 9de ) van de competitie. Het verschil bedroeg vooraf maar liefst in het voordeel van R.E.S. Stadsherberg Catering kende daarin ook een veel minder doelsaldo van de koploper en dus leek het vooraf een oneerlijke strijd te worden. Vanaf minuut één werd het duidelijk dat de thuisploeg vol overgave de aanval wilde opzoeken en de gasten moesten inzakken om te grote ruimtes te voorkomen. Toch werd de score naar drie minuten spelen al gepend. Er was een actie over links waarna het schot op de keeper terecht kwam maar de rebound werd wel binnen geschoten 1-0. Hiermee was de toon gezet maar toch duurde het even voordat er verder afstand genomen kon worden. Het is de veertiende minuut waarna een steekbal vanaf rechts naar links word gegeven en de bal simpel ingetikt kon worden 2-0. Hiermee was het wel gespeeld en helemaal toen twee minuten later er tweemaal was gescoord en de stand op 4-0 was gezet. In de tweede helft hadden de gasten het in de eerste tien minuten goed onder controle. Men kreeg wel kansjes tegen maar minder dan in de eerste helft en zodoende stond het nog met tien minuten te spelen 4-0. Maar waar het in de eerste tien minuten rustig bleef daar scoorde men in de volgende negen minuten enkele malen. Eerst was er een actie over de rechterkant waarna een schot uit de hoek in de kruising werd geschoten 5-0. In de 36ste minuut was het opnieuw raak. Eerst was het een actie door de midden waarna het schot in de rechterhoek eindigde 6-0 en in dezelfde minuut was e een actie over rechts waarna de bal in de verre hoek werd geschoten 7-0. Met nog een minuut te  spelen werd het ook nog 8-0 nadat een rebound simpel binnen gewerkt kon worden. En hiermee eindigde het duel overtuigend in het voordeel van de koploper.

Derde klasse

Lukkes Arum – Rijschool Posseth      4-1
Een duel der kelderklasser, zo kon je dit duel voorafgaand ook wel omschrijven. Het was de nummer acht tegen tien en daarbij was het verschil maar drie punten in het voordeel van de thuisploeg. De gasten hebben dit seizoen nog geen punten gepakt en dus was men er op gebrand om dit duel om te zetten in winst zodat het in punten gelijk wist te komen met de thuisploeg. Toch was Lukkes Arum vanaf het begin van de wedstrijd de bovenliggende partij. Het speelde rustig de bal rond en wachtte op de ruimte die geboden zou worden. In de achtste minuut ontving Tjitse Oegema de bal waarna hij via een goede actie de bal hard achter de keeper wist te werken 1-0. De ban was gebroken en nu moest Rijschool Posseth wel komen. Dit deed het ook zeker en hierdoor kreeg het zelfs enkele goede kansjes, maar tot scoren wist men in eerste instantie niet te komen. Toch kon de ploeg in de zestiende minuut juichen nadat Rients Jesse Tijsma de bal in de lange hoek wist te krijgen 1-1. Deze gelijke stand werd ook meegenomen naar het tweede bedrijf en ook daarin bleven beide teams vol voor de tweede treffer gaan. Maar ondanks de kansen over en weer duurde het toch wat lang voordat de tweede treffer zou vallen. Het was wachten tot de dertigste minuut voordat daar de volgende treffer kwam. Opnieuw was het Tjitse Oegema die de bal hard tegen de touwen wist te krijgen 2-1. Dit leek de definitieve doodsteek te wezen want amper een minuut na de voorsprong werd deze verder vergroot. Het was Jitze de Jong die middels een laag hard schot in de lange hoek de stand op het scorebord verhoogde naar 3-1. Nu was het de beurt aan de gasten om aan te vallen, maar doordat deze vol in de aanval moesten gaan ontstonden er ruimtes voor de thuisploeg. Hier werd met nog twee minuten te spelen goed van geprofiteerd. Opnieuw was het Jitze de Jong die wist te scoren nadat hij een voorzet simpel kon binnen tikken 4-1. Hiermee eindigde het duel ook en dus lijkt het met deze score een gemakkelijke wedstrijd te zijn geweest maar dit bleek toch even anders te wezen.

Verno verhuur – Mc Donalds Harlingen   4-2
Bovenin de derde klasse is het erg spannend en dus was dit duel een ware topper. Het was namelijk de koploper tegen de nummer vier. Het verschil vooraf was maar twee punten in het voordeel van de thuisploeg en dus was er alle reden om op het puntje van je stoel te gaan zitten. Het duel begon leuk en daarin kregen beide teams mogelijkheden om te scoren. Maar toch duurde het tot de vijfde minuut voordat er gescoord werd. Een schot vanaf de kop cirkel vloog hard en aardig strak tegen de touwen aan 1-0. Maar ondanks deze voorsprong en de kansen die Verno verhuur kreeg wist het niet te scoren en dus wisten de heren van Mc Donalds Harlingen dat er iets te halen was. Hier kreeg het ook wel de kansen voor maar ditmaal was men niet zo scherp in de afronding en hierdoor bleef de nul op het scorebord staan. Het duurde uiteindelijk tot de vijfentwintigste minuut dat er weer gescoord werd. Een aanval over rechts werd goed in de verre hoek geschoten en hiermee werd de stand op 2-0 gezet. Dit was blijkbaar het zetje wat de gastheren nodig hadden want amper een minuut na de 2-0 was daar alweer de 3-0. Een goede aanval over de linkerkant werd voorgegeven op Alex v/d Bosch en deze wist de bal van dichtbij binnen te tikken. Het werd nu een hele toer voor de gasten uit Harlingen om dit om te buigen. Het probeerde het wel en kreeg er ook wel de kansen voor maar men was niet dodelijk genoeg in de afronding. En dan weet je het ‘’als je zelf niet weet te scoren dan doet de tegenstander het wel.’’ En zo gebeurde ook in de dertigste minuut nadat een schot op goal niet goed gekeerd werd waarna de rebound simpel binnen gewerkt kon worden 4-0. De zege was nu wel binnen en dus konden de bierglazen in de kantine klaar gezet worden. Blijkbaar zat men al met de gedachten in de kantine want met nog drie minuten te spelen werd er niet opgelet waarna een aanval over rechts in de verre hoek werd geschoten 4-1. En of dit nog niet goed genoeg was daar was het twee minuten later alweer raak. Ditmaal een aanval over de linkerkant en deze werd keurig binnen geschoten in de korte hoek 4-2. Maar verder kwamen beide teams niet meer en dus deelde de koploper een goede sneer uit richting de tegenstander.

Engineeringsburo Zuidema – Man of the World Lwd     3-1
Een duel tussen twee teams die allebei een verschillend seizoen kennen. De ene had voorafgaand aan dit duel nog geen punt gehaald en de andere doet vol mee om de bovenste plekken. Je zou dus verwachten gezien de stand op de ranglijst dat de gasten deze wedstrijd gemakkelijk zouden gaan winnen. Vanaf het begin van de wedstrijd liep het even anders want beide ploegen zochten gedurende de wedstrijd de helft van de tegenstander op en dit leidde uiteindelijk tot goede kansjes. Verassend was het dan ook niet dat deze wedstrijd zou eindigen met doelpunten. En dit zou ook gebeuren want het was Vibushan Kanagaratnan die een counteraanval wist om te zetten in een doelpunt 0-1. Maar hierdoor gingen de heren van Engineeringsburo Zuidema niet bij de pakkenneer zitten en dus besloten zij weer de aanval te zoeken. Aan beide kanten lagen er openingen en dus was het afwachten wie hier van zou profiteren. Uiteindelijk zou de thuisploeg hier het beste van profiteren want een twee tegen één situatie werd goed uitgespeeld waarna Freek Tichelman de bal tegen de touwen wist te schieten 1-1. Maar hier zou het niet bij blijven want vlak voor rust was het opnieuw Freek Tichelman die een snelle aanval wist af te ronden 2-1. Het spelbeeld in de tweede helft was gelijkwaardig aan die van de eerste helft. Beide teams wilde voetballen maar gaven daardoor wel ruimtes weg. Vanuit deze ruimtes werden er kansen gecreëerd maar tot scoren wist men niet te komen. En zo bleef het een spannende wedstrijd die alle kanten op kon gaan. De gelijkmaker hing in de lucht maar ook de uitbreiding in de score was een optie en dus beleefde de supporters een leuke wedstrijd. Uiteindelijk werd er nog eenmaal gescoord deze avond en dat gebeurde door Jelle de Jong. Hij wist de bal van dichtbij in het mandje te tikken en hiermee de eindstand van 3-1 op het scorebord te zetten.