20190426 DSC 2089

Na een korte pauze van enkele weken begon de ZVF zaalcompetitie afgelopen avond weer. Waar de afgelopen competitie spannend eindigde en de prijzen werden verdeeld op het einde daar begint een ieder nu weer vanaf nul. Op basis van de eerste seizoenshelft zijn de competities opnieuw ingedeeld en hierdoor zullen de ploegen nog meer aan elkaar gewaagd zijn. Hieronder lees je in ieder geval hoe de eerste speelronde is verlopen en welke teams een goede start gemaakt hebben.

Eerste klasse

Technea Duurzaam – Huhtamaki 4-4
Waar de ene ploeg is gedegradeerd daar eindigde de andere ploeg in de top van de eerste klasse. Beide ploegen wilde snel weer omhoog en daarom was winst in een eerste wedstrijd noodzakelijk. De wedstrijd begon en in de eerste tien minuten bleek dat Technea Duurzaam aanvallender sterker was en hierdoor ook de meeste kansen kreeg. Maar ondanks dat probeerde Huhtamaki er ook snel uit te komen en dat gebeurde voornamelijk door snel om te schakelen vanuit de counter. Maar dan is daar de dertiende minuut als Eric Reversma de bal ontvangt en zijn schot ging door de benen van de keeper het doel in 0-1. Maar een snel antwoord kwam er want een minuut later speelde Martijn Werkhoven de gehele verdediging uit waarna hij de bal hard binnen wist te schieten 1-1. Na dit doelpunt namen de gasten het heft in handen en dat leidde twee minuten later in het volgende doelpunt. Een goede en snelle counter werd koelbloedig afgemaakt door Eric Reversma en daarmee werd het 1-2. Maar ook ditmaal bleef de voorsprong maar van korte duur want twee minuten voor rust scoorde Cornelis Zijlstra met een goed schot de 2-2. Tot op heden was dit een leuk en aantrekkelijk duel en dus kon je verwachten dat beide ploegen in het tweede bedrijf er vol voor zouden gaan. Dit gebeurde ook want net na rust was het Klaas Meinsma die de bal ontving en met een geplaatst schot wist hij de keeper kansloos te laten 2-3. Voor de derde maal dus de voorsprong voor Huhtamaki maar konden ze het dit keer wel volhouden? Nee bleek het antwoord te wezen want met nog elf minuten op de klok is het Jeffrey Jellema die zijn tegenstander op het verkeerde been weet te zetten waarna hij de bal keurig weet binnen te schieten 3-3. De spanning bleef hoog en het kon alle kanten op gaan. Na drieëndertig minuten gespeeld te hebben leek Technea Duurzaam op voorsprong te komen maar het schot werd van de lijn gehaald en hierdoor bleef het gelijk. Maar twee minuten later was het wel raak en wederom was het Jeffrey Jellema die de bal in de hoek wist te plaatsen en daarmee zijn team voor het eerst op voorsprong wist te schieten. De spanning in de laatste drie minuten was erg hoog en dus waren de punten zeker nog niet binnen. Dit bleek ook wel want met nog zestien seconden op de klok is het Jort Hogendorp die de bal ontving, waarna zijn schot kiezelhard tegen de touwen eindigde 4-4. Zo eindigde een interessante ontmoeting in een verdiend gelijkspel en daarmee kregen beide ploegen waar ze recht op hadden namelijk een punt!

Skearmessen – Sportcentrum Het Noord  1-3
Beide ploegen deden het voor de winterstop aardig goed en daarmee eindigde het hoog op de ranglijst. Maar hoe presteren beide teams wanneer de druk er echt op komt te staan? één ding was ingeval zeker beide teams hebben genoeg voetballende kwaliteiten in huis om er een leuke wedstrijd van te maken. Dit bleek in de wedstrijd ook het geval te wezen want beide teams deden weinig voor elkaar onder en hielden elkaar goed in evenwicht. Beide stonden goed en kwamen er scherp uit wanneer mogelijk. Toch leidde dit nog niet tot doelpunten en dus leek de begin stand ook de ruststand te worden. Maar dit bleek niet het geval te wezen want met nog drie minuten op de klok werd de ban gebroken. Het was Gijs Bergsma met een aanval over de rechterkant waarna zijn schot laag in het doel eindigde 0-1. Maar ondanks dit doelpunt kwam het antwoord er al snel. Het was Harke Hilboezen die één op één met de keeper wist te komen waarna hij de bal strak in de rechterhoek wist te plaatsen 1-1. Alles was weer in evenwicht en dus was het even afwachten hoe de tweede helft zou gaan verlopen. Uiteindelijk bleek deze weinig te verschillen van het eerste bedrijf. Beide ploegen voetbalde waar kon en kregen ook de mogelijkheden om te scoren. Maar ook nu bleek men niet scherp genoeg te wezen in de afronding. Waar het in de eerste helft lang duurde voordat er gescoord werd daar was dat in het tweede bedrijf ook het geval. Ook ditmaal duurde het tot drie minuten voor tijd voordat de ban gebroken werd. Het was Nahimro Lacroes die wist op te stomen waarna hij een schot van grote afstand wist te lossen en deze viel hard binnen in de hoek 1-2. Nu moesten de gasten weer maar met nog een minuut op de klok werd het duel definitief beslist. Het was Brandon Derambure die de keeper wist uit te spelen waarna hij simpel kon scoren op het lege doel 1-3.

Zandstra en vd Meer – Man of the World Lwd.  5-3
Beide ploegen hebben al aangetoond dat het voetballen in hun bloed zit. Het beloofde dus een leuke en open wedstrijd te worden waarin het alle kanten op kon gaan. Dit gebeurde uiteindelijk ook en waar de eerste mogelijkheden nog gemist werden daar was het na zeven minuten en tweeënvijftig seconden spelen wel raak. Het was Thomas Werkhoven die het maar eens van afstand probeerde en zijn schot eindigde in de linker kruising 1-0. Blijkbaar was dit het duel van de afstand schoten want met nog vier minuten en vierentwintig seconden op de klok probeerde Steyn Potma het ook maar eens van afstand en ook dit schot viel binnen. Toch zou dit niet de ruststand wezen want met nog één minuut en tweeëndertig  seconden op de klok is het Jort Haarsma met een aanval over de linkerkant waarna zijn schot eindigde in de rechterhoek 2-1. Nu moest Man of the World Lwd. Wel komen in het tweede bedrijf. In het begin bleven beide ploegen niet veel voor elkaar onder te doen en dus kon het nog alle kanten op gaan. Maar na zeven minuten spelen werd daar toch het gaatje geslagen. Wederom Thomas Werkhoven kwam aan de bal en vanaf de rechterkant kwam hij goed naar binnen toe waarna zijn schot eindigde in de linkerhoek 3-1. De wedstrijd leek hiermee enigszins gespeeld te wezen en helemaal toen Yannick Strampel de stand op 4-1 wist te zetten. Maar inderdaad leek want amper een minuut later werd de spanning weer terug gebracht. Het was Dirk de Vries met een actie over de linkerkant waarna hij van dichtbij de bal in de rechterhoek wist te schieten 4-2. Kan de ommekeer dan toch nog komen. Ja leek het antwoord te wezen want met nog drie minuten en dertig seconden op de klok is het Steyn Potma die de bal ontving en zijn schot eindigde strak in de bovenhoek 4-3. Hierna gingen de gasten alles of niet spelen en hierdoor zou er meer ruimte ontstaan voor de mannen van Zandstra en vd Meer. Hier werd uiteindelijk van geprofiteerd want met nog vijftig seconden op de klok is het Jesse Terpstra die vanaf rechts naar binnen komt en zijn schot eindigde in de linkerhoek van de doelman 5-3. Dit was het laatste doelpunt en daarmee behaalde de thuisploeg een minimale overwinning.

Tweede klasse

R.E.S. – Dikland Installatie Techniek   0-5
Dit duel is uiteindelijk niet gespeeld en hierdoor kwam er een reglementaire 0-5 eindstand op het bord te staan.

Welgeschikt – Stukadoorsbedrijf Yildiz  4-3
Beide teams hebben voor de winterstop laten zien dat het weinig voor elkaar onder deed. Zowel in de onderlinge duels als op de ranglijst. Je zou dus verwachten dat beide teams ook vandaag veel weerstand aan elkaar zouden geven. Dit bleek uiteindelijk ook het geval te wezen want beide ploegen deden weinig voor elkaar onder en hierdoor bleef de spanning in de wedstrijd. De ploegen stonden goed compact wanneer de tegenstander de bal had en kwamen er snel uit wanneer men zelf balbezit had. Het duurde uiteindelijk negen minuten en negenentwintig seconden voordat de score geopend werd. Het was Jorge Lopes met een aanval over de linkerkant en zijn schot eindigde in de rechterhoek 0-1. Maar Welgeschikt liet zich niet uit het veld staan en met nog drie minuten en éénenvijftig seconden op de klok wisten zij de ruststand te bepalen op 1-1. Een toegekende vrije trap werd door Bas vd Baan strak in de linkerhoek binnen geschoten. De tweede helft verliep gelijk aan die van de eerste helft. Beide teams lieten weinig toe en probeerde te komen waar het kon. Opnieuw duurde het even voordat er weer gescoord werd. In een man minder situatie wist Frank Visser aan de bal te komen en zijn schot ging strak en hard tegen de touwen 2-1. Maar lang bleef deze stand niet op het scorebord staan want vanaf de aftrap was daar een snelle aanval die terecht kwam bij Jorge Lopes en deze schoot de bal overtuigend binnen 2-2. Nu ging het snel met de doelpunten want amper een minuut later lag de bal er alweer in aan de andere kant van het veld. Het was Oscar Elsinga met een aanval over de linkerkant waarna zijn schot laag in het doel binnen plofte 3-2. Nu was het weer de beurt aan stukadoorsbedrijf Yildiz om de aansluiting te zoeken maar dit ging lastiger dan gedacht. Er werd wel meer risico genomen maar dat leidde er ook toe dat Welgeschikt meer ruimte zou krijgen. Met nog zes minuten en éénentwintig seconden op de klok leek het duel definitief beslist te worden. Het was Oscar Elsinga met een actie in de linkerhoek waarna zijn schot knap eindigde in de rechterhoek van het doel 4-2. Was de wedstrijd hiermee gespeeld? Nee was het antwoord want een halve minuut later was daar alweer de aansluitingstreffer. Het was Ayhan Yildiz met een actie over de rechterkant van het veld, waarna hij van dichtbij de bal via de paal wist binnen te werken 4-3. In de slotfase kregen beide ploegen nog mogelijkheden op meer maar gescoord werd er niet meer en dus eindigde dit duel in een minimale overwinning voor de thuisploeg.

Braak Financiële Diensten – Frankena Loonbedrijf  6-3
Een wedstrijd tussen twee teams die goed kunnen voetballen en dus beloofde het een leuke en spannende pot te worden. Normaal gesproken scoren beide ploegen veel en dus kon men het telraam er vast bij pakken. Zo gezegd, zo gedaan want het eerste doelpunt was na drie minuten spelen al een feit. Het was Daniel Rob die aan de bal kwam en zijn schot eindigde buiten het bereik van de doelman in de hoek 0-1. De voorsprong was er maar lang duurde dit feestje niet want binnen een minuut was de stand alweer gelijk. Een snelle actie vanaf de aftrap kwam terecht bij Wessel Roorda en met een snoeihard schot liet hij het netje bollen 1-1. Een leuke open begin dus en beide ploegen bleven leuk voetballen. Het tempo was hoog en de kansen kwamen er genoeg. Vier minuten na de gelijkmaker was het wederom raak. Na een goede steekbal tussendoor kwam de bal voor de voeten van Tsjeard Halbersma terecht en deze wist de bal knap binnen te tikken 1-2. Opnieuw was daar de voorsprong maar wederom was dit maar van korte duur want twee minuten later werd het alweer gelijk. Het was Niels Krikke die enkele spelers op het verkeerde been zette waarna hij de bal strak tegen de touwen wist te schieten 2-2. Beide teams bleven spelen in een hoog tempo en deden niks voor elkaar onder. Hierdoor was het een leuke wedstrijd om te zien en dus kon het alle kanten op gaan. Lang leek deze stand de ruststand te worden maar dan met nog een minuut op de klok is het Wessel Roorda die de bal onverwachts voor zijn voeten terug vind en met een goede scherpe beweging weet hij de bal knap in de hoek te leggen 3-2. De tweede helft begon en de heren van Braak Financiële Diensten namen het heft gelijk stevig in handen. Hierdoor hadden de heren van Frankena Loonbedrijf het erg lastig en dus leek het een kwestie van tijd voor de volgende treffer een feit was. Dit gebeurde uiteindelijk ook en wel na drie minuten spelen. Wederom was het Wessel Roorda die aan de bal kwam en met een goed schot in het hoekje liet hij de keeper kansloos 4-2. Het gaatje was geslagen en deze werd een minuut later verder uitgebreid. Het was Colin Braak die de keeper goed wist uit te spelen waarna hij de bal simpel in het lege doel wist te tikken 5-2. Hiermee werd het sterke spel beloond en dus moesten de gasten iets bedenken wilde het nog terug komen. In de fase na dit doelpunt werd Frankena een stuk sterker en hierdoor kon het de thuisploeg veel moeilijker maken . Een speler van Braak kreeg hierna een gele kaart maar de gasten wisten niet te profiteren van deze man meer situatie. Met nog tien minuten op de klok leek het duel definitief beslist te worden. Wederom Wessel Roorda kwam vrij voor de keeper te staan en met een goede beweging zette hij de doelman op het verkeerde been waarna hij de bal simpel kon binnen werken 6-2. Toch was het slotakkoord van deze wedstrijd er voor Robert Grovestein die de keeper met een strak schot langs de paal kansloos liet 6-3. Dit bleek tevens de eindstand te wezen en dus eindigde een boeiend duel in een overwinning voor de thuisploeg.

Zijlstra Beroepskleding – Mc Donalds Harlingen  5-3
Met de promovendus van de derde klasse tegen de nummer twee van de tweede klasse beloofde dit een duel te worden waarin veel strijd en passie zou zitten. Beide teams kunnen goed voetballen en at liet het de eerste seizoenshelft wel zien. Beide teams zouden dus weinig voor elkaar onder hoeven te doen en dus beloofde dit duel zeker vuurwerk te worden. Het duel begon uiteindelijk flitsend en dat leidde na zestien seconden spelen zelfs in de openingstreffer. Het was Pedro Lopes met een goede actie waarna zijn schot eindigde in de rechterhoek 1-0. De ban was hiermee gebroken en dus beloofde het een interessante pot te worden. In het restant van de eerste helft bleven beide ploegen weinig voor elkaar onder doen en ontstonden er aan beide zijde kansen om te scoren. Dit gebeurde uiteindelijk niet en hierdoor was de ruststand 1-0.. Toch beloofde het een leuke tweede helft te worden en kon je verwachten dat er zeker nog doelpunten zouden gaan vallen. Uiteindelijk gebeurde dit ook en wel na vier minuten spelen. Het was Mateusz Roman Ijpe die het maar eens probeerde en zijn schot werd van richting veranderd waarna deze in het doel eindigde 1-1. De kansen bleven en drie minuten later was daar ook al het volgende doelpunt. Het was Axel de Vries met een goede actie en zijn strakke schot viel prima binnen 2-1. Hierna ging het snel want eerst was het Justin Reitsma die zijn ploeg op 3-1 zette, waarna enkele seconden later Gerben Nauta de spanning terug bracht door de 3-2 te maken. Maar een minuut na de aansluitingstreffer werd het gat alweer vergroot. Het was Justin Reitsma die de bal goed meenam en zijn schot eindigde in de linker onder hoek 4-2. Maar hiermee was het nog niet gedaan want veertig seconden later was het Jeep Outhuijse die de bal door het midden wist binnen te schieten en daarmee de marge weer verkleinde 4-3. Uiteindelijk zou er nog één doelpunt vallen en deze kwam op naam van Mathieu van der Veen en daarmee bepaalde hij de eindstand op 5-3.

Derde klasse

Bouwbedrijf van Marrum – SDV Projectbuilding  3-3
Een nieuwe ronde en dus weer nieuwe kansen. Beide teams willen ditmaal wat hoger eindigen dan voor de winterstop en dus wilde beide teams de eerste wedstrijd graag winnen. De openingsfase was levendig want beide ploegen gaven ruimte weg om te voetballen. Hierdoor ontstonden er voor beide ploegen mogelijkheden om te scoren maar dit gebeurde nog niet. Nog niet inderdaad want gescoord zou er zeker worden. Wel moesten we hiervoor wachten tot de vijfde minuut van de wedstrijd. Een toegekende penalty werd feilloos binnen geschoten door Luc de Vries en daarmee zette hij zijn team op een 0-1 voorsprong. Na dit doelpunt ging het vlug want veertig seconden later was het wederom raak. Het was Cas Bankert met een aanval over de rechterkant en zijn schot eindigde hard tegen de touwen 0-2. Het gaatje was geslagen en dus moesten de heren van Bouwbedrijf van Marrum wel komen. Dit gebeurde ook want drie minuten na de verdubbeling van de voorsprong was het raak aan de andere kant van het veld. Een snelle uitgevoerde counter kwam terecht voor de voeten van Mart Beuker en deze bleef ijzig kalm waarna hij de bal simpel wist binnen te werken 1-2. De spanning was weer terug en dus kon het weer alle kanten op gaan. Veertig seconden na de aansluitingstreffer was het opnieuw Mart Beuker die aan de bal kwam en met een goed schot in de rechterhoek bracht hij de stand weer in evenwicht 2-2. Lang leek het erop dat deze stand ook de ruststand werd maar hier dacht Stefan anders over. Met een goede actie wist hij zich knap vrij te spelen waarna hij de bal in de linkerhoek wist te deponeren 2-3. Dit was uiteindelijk de ruststand en daarmee beloofde het een interessante tweede helft te worden. Het spelbeeld veranderde nauwelijks want beide ploegen bleven gelijkwaardig aan elkaar en dus kon het alle kanten op gaan. Mogelijkheden ontstonden er ook zeker maar tot doelpunten leidde dit niet. En dan is daar toch Jelmer Uythof die de bal goed weet mee te nemen waarna hij de bal in de linkerhoek weet te plaatsen 3-3.

Bouwbedrijf Hiemstra Tzummarum – van Mossel Autolease  7-3
Wat konden we verwachten van deze twee ploegen? Dat was de vraag voorafgaan aan dit duel. Het duel begon aardig en voor beide teams was het even aftasten hoe men het beste ten aanval kon trekken. Nadat enkele mogelijkheden onbenut waren gelaten daar was het naar acht minuten en achtendertig seconden spelen wel raak. Het was Rick de Graaf met een goede actie waarna hij de bal in de rechterhoek wist te schieten 1-0. Maar lang was het niet wachten op het antwoord van de gasten want vier minuten later werd de stand weer gelijk getrokken. Het was Mark Minnesma die aan de bal kwam en zijn schot eindigde in de linker onder hoek 1-1. Toch zou dit niet de ruststand worden want met nog één minuut en twee seconden op de klok was Erwin de Boer met een bekeken schot in de linker onder hoek en daarmee bracht hij de ruststand op 2-1. In de tweede helft deed Bouwbedrijf Hiemstra Tzummarum er een schepje boven op en dat leidde in een korte periode tot twee doelpunten. Eerst was Simon Houtsma die raak wist te schieten 3-1 waarna Rick de Graaf zijn bal in het midden van het doel zag eindigen 4-1. Het gat was nu geslagen maar nu moest men dat wel vast zien te houden. Maar dan met nog tien minuten en negenentwintig seconden op de klok komt de snelle Thimo Hellinga aan de bal en met een strak schot in de linkerhoek bracht hij de spanning terug 4-2. Maar deze spanning bleek maar van korte duur te wezen want een kleine twee minuten later lag de bal er alweer in aan de andere kant van het veld. Het was Johan Westerhof die aan de bal kwam en zijn kanonskogel eindigde hoog in het midden van het doel 5-2. Twee minuten later werd het duel definitief in het slot gegooid. Na een goed 1 tweetje kwam de bal terecht bij Johannes Bonnema en deze wist de bal rustig binnen te schuiven 6-2. Toch deed van Mossel Autolease iets terug in de persoon van Thomas Dijkstra en daarmee bracht hij de stand op 6-3. Het slotakkoord was er vervolgens voor Erwin de Boer en daarmee bepaalde hij de eindstand op 7-3.

SDV Keukens en meer – Verno Verhuur  6-2
Beide ploegen waren geen onbekende van elkaar want ze troffen elkaar al vaker. In de meeste gevallen deden beide ploegen weinig voor elkaar onder en dus beloofde het op voorhand een leuke wedstrijd te worden. Dat beide ploegen weinig voor elkaar onder deden dat bleek ook wel in het eerste bedrijf. Wanneer het kon dan werd de aanval gezocht en wanneer het de bal niet had dan stond het goed compact. Toch duurde het acht minuten en tien seconden voordat het eerste doelpunt een feit was. Een goed genomen corner kwam voor de voeten van Richard vd Veer terecht en deze schoot de bal knap binnen 1-0. Nu moesten de gasten komen en uiteindelijk gebeurde dat ook..Een dikke zeven minuten na het eerste doelpunt was het Dirk Jan Volbeda die de bal goed mee nam en met een goede schuiver liet hij de keeper kansloos. Diezelfde Volbeda bepaalde de ruststand uiteindelijk op 1-2. Hij kreeg de bal goed mee waarna hij de bal laag door het midden wist binnen te werken 1-2. Nu moest de thuisploeg in de tweede helft komen en dat gebeurde dan ook want het antwoord was er al snel. Vanaf de aftrap ging de bal richting Richard vd Veer en zijn schot eindigde linksonder in de hoek 2-2.  Alles was weer in evenwicht maar lang zou dat niet duren twee minuten en drie seconden na de gelijkmaker was daar alweer de voorsprong. Het was Jonathan Meeuwis die de bal goed mee kreeg en zijn schot eindigde aan de rechterkant van het midden van het doel 3-2. De wedstrijd was nu enigszins gedraaid en dus moesten de heren van Verno Verhuur zich zien te herpakken. Dit ging niet gemakkelijk en de mannen van SDV Projectbuilding waren een stuk scherper. Uiteindelijk werd de stand met nog tien minuten te spelen naar een verschil van twee gebracht. Wederom was het Jonathan Meeuwis die aan de bal kwam en ditmaal eindigde zijn schot in de linker onderhoek 4-2. Het gaatje was geslagen en dus was de vraag blijft het hier bij , wordt het gaatje groter of juist verkleind? Op die vraag kwam al snel een antwoord want twee minuten en tien seconden later werd de score verder uitgebreid. Ditmaal was het Wibo Brouwer die zich keurig vrij speelde en zijn schot eindigde strak in de onderhoek 5-2. Hiermee was de wedstrijd wel gespeeld, al zou er toch nog eenmaal gescoord worden. Het was wederom Richard vd Veer die zijn schoen als laatste tegen de bal wist te zetten en daarmee bepaalde hij de eindstand op 6-2.

Bouwbedrijf Haarsma – Offinga Kappers 2-7
Beide ploegen eindigde hun competitie in de middenmoot en dus was het afwachten hoe beide teams zich zouden herstellen. Beide teams deden uiteindelijk niks voor elkaar onder en speelde een goede sterke partij. Toch waren het de heren van Offinga Kappers die de meeste kansen kregen maar tot doelpunten leidde dit nog niet. De spanning bleef in de slotfase hoog en dus kon het alle kanten op gaan. Lang leek de ruststand 0-0 te wezen maar daar dacht Feike Nieuwhof blijkbaar anders over. Met nog een minuut op de klok kwam Nieuwhof aan de bal en zijn schot eindigde keihard tussen de palen in het doel 0-1. Nu moest Bouwbedrijf Haarsma komen met een antwoord en deze kwam er ook heel snel. Na vier minuten spelen was er een mooi 1 tweetje waarna Albert v/d Weide aan de bal kwam en deze goed wist binnen te schieten 1-1. Maar blijkbaar bracht dit doelpunt de hoofden op hol bij de thuisploeg want in de volgende twee minuten ontvingen zij twee gele kaarten. Hiervan wisten de gasten optimaal van te profiteren want een minuut na de tweede gele kaart was het Feike Nieuwhof die aan de bal kwam en hij plaatste de bal super mooi in het hoekje 1-2. Maar hier bleef het niet bij want wederom wisten de gasten te profiteren van de man meer situatie. Gelijk na het vorige doelpunt was het Klaas Offemga die aan de bal kwam en met een goed schot bracht hij de stand op 1-3. Hierna was de wedstrijd wel gespeeld want een minuut later kreeg Haarsma een rode kaart getoond en hierdoor moest deze ploeg een achterstand goed maken met een man minder. Deze klap kwam de ploeg niet meer te boven want binnen twee minuten maakte Willem Nieuwhof en Klaas Offenga het verschil en daarmee tilde zij het verschil naar 1-5. Met nog vijf minuten te spelen werd het nog erger voor de thuisploeg want het was Sander Prins die de bal prachtig hoog in het doel wist te werken en daarmee de stand op 1-6 bracht. Toch kwam er nog een eretreffer voor Haarsma via Albert v/d Weide en daarmee zorgde hij voor een tweede treffer voor zijn team 2-6. Het leek niet meer te kunnen maar dan zijn daar twee gele kaarten voor Offinga en dus had de thuisploeg wellicht nog een mogelijkheid. Toch kon men hier niet van profiteren en was het slotakkoord er vervolgens voor Klaas Offenga die met een goed schot de eindstand bepaalde op 2-7.

Vierde klasse

WR Unit – Lukkes Arum  2-1
Een wedstrijd tussen twee teams die vrij weinig voor elkaar onder doen. Beide ploegen hebben aardig wat voetballend vermogen in de ploeg en dus kon het alle kanten op gaan. In de eerste seizoenshelft waren beide ploegen niet heel hoog geëindigd en dus wilde beide ploegen zich daarvoor revancheren. Het duel was in de eerste tien minuten van de wedstrijd erg spannend en daarin ging de bal snel en goed rond. Beide ploegen kregen daarin ook mogelijkheden maar gescoord werd er niet. Maar dan is daar de elfde minuut als er een goed uitgespeelde aanval is die uiteindelijk wordt binnen gewerkt door Rene de Haan 1-0. Uiteindelijk bleek dit ook het enige doelpunt te wezen van het eerste bedrijf en dus was de ruststand 1-0. De tweede helft begon en het spelbeeld veranderde niet echt. Beide ploegen wilde aanvallen waar kon en gaven ook kansen weg. Na vier minuten gespeeld te hebben werd de score verder uitgebreid. Na een snelle counter kwam de bal voor de voeten van Mica Swart en deze wist de bal strak binnen te werken 2-0. Het gaatje was geslagen maar de mannen van Lukkes Arum gaven niet op. Met nog tien minuten te spelen was daar de aansluitingstreffer. De toegekende vrije trap werd onberispelijk binnen geschoten door Tjitse Oegema en daardoor was de spanning weer terug 2-1. Even later kregen beide teams tegelijk een gele kaart maar met drie tegen drie wist men niet te profiteren van de ruimte. Toch bleven beide teams gelijkwaardig aan elkaar en hierdoor kon het nog alle kanten op gaan. Met nog vijf minuten op de klok nam de spanning steeds meer toe maar gescoord werd er niet meer en dus eindigde dit duel in een minimale overwinning voor WR Unit.

Horeca de Trije – Engineeringsburo Zuidema  5-0

Futsal t Hoekje Ferwert – Stadsherbeg catering  8-2
Waar de ene voor de winterstop eindigde in de middenmoot daar eindigde de andere onderin de competitie. Maar nieuwe rondes en dus weer nieuwe kansen. Vanaf minuut één deden beide ploegen vrij weinig voor elkaar onder. Beide ploegen wilde voetballen waar kon en dus leek het een open wedstrijd te worden. Na vijf minuten en twintig seconden gespeeld te hebben werd de score dan eindelijk geopend. De keeper van Futsal t Hoekje stond iets te ver voor zijn doel en dit werd opgemerkt door Wietse Blauw en zijn schot stuiterde in de rechterhoek binnen 0-1. Nu moest de thuisploeg komen en dat gebeurde uiteindelijk ook. Vier minuten na het openingsdoelpunt was het Thijs van Hijum met een actie over de linkerkant en zijn schot eindigde in de rechterhoek 1-1. Alles was dus weer in evenwicht maar uiteindelijk zou deze stand niet de ruststand worden. Met nog vier minuten en twintig seconden op de klok was het Arjan Dijkstra met een actie over de linkerkant en ook zijn schot eindigde in de rechterhoek 2-1. Nu moest de stadsherberg Catering weer komen maar deze weten de laatste weken lastig te scoren en dus werd het nog een hele opgave in de tweede helft. De thuisploeg begon scherp en namen al snel het heft in handen. Toch duurde het vier minuten en vijfendertig seconden voordat er weer gescoord werd. Het was Thijs van Hijum met een goede actie waarna hij de bal links van de keeper wist binnen te schieten 3-1. Het gat was geslagen en deze werd in de volgende vijf minuten verder uitgebreid. Door doelpunten van Durk Bierma en Thijs van Hijum werd de stand naar 5-1 getild. Nu moesten de gasten in de laatste tien minuten aanzetten wilde het nog tot een stunt komen. De aansluitingstreffer viel uiteindelijk ook maar dit gebeurde met nog drie minuten en vierenveertig seconden op de klok. Opnieuw was het Wietse Blauw met een goed schot en deze eindigde in de linkerhoek 5-2. Uiteindelijk zou er in de laatste drie minuten nog driemaal gescoord worden. Met twee doelpunten van Pieter Hoekstra en één van Arjan Dijkstra werd de eindstand bepaald op 8-2.

Rijschool Posseth – Bouwbedrijf Jelle Bruinsma  1-3
Rijschool Posseth presteerde voor de winterstop prima en eindigde aan de bovenkant van de middenmoot Bouwbedrijf Jelle Bruinsma moest nog een beetje hun weg zien te vinden en zij waren dan ook terug te vinden aan de onderkant van de middenmoot. Toch deden beide ploegen weinig voor elkaar onder en dat was ook wel terug te zien in dit duel. Beide ploegen wilde snel de bal veroveren waarna het op volle snelheid de aanval kon zoeken. Toch duurde het tot de vijfde minuut voordat de score geopend werd. Middels een snelle counteraanval kwam de bal terecht bij Wim Zuidema en deze schoot de bal van dichtbij in de rechterhoek binnen 0-1. Maar ondanks deze achterstand kregen de heren van Rijschool Posseth zeker kansen om te scoren maar in de afronding was men niet scherp genoeg en hierdoor bleven de doelpunt vooralsnog uit. Inderdaad vooralsnog want in de twaalfde minuut was het wel raak. Het was Jorrit Vellinga die de bal dichtbij het doel ontving en zijn schot ging strak in de hoek binnen 1-1. Alles was weer in evenwicht maar dat zou niet zo zijn met de rust want met nog drie minuten te spelen is daar wederom een snelle counteraanval, waarna Marc Galema één op één met de keeper weet te komen waarna hij de bal har weet binnen te werken 1-2. De tweede helft begon weer maar net zoals in het eerste bedrijf deden beide ploegen weinig voor elkaar onder. Beide ploegen bleven voetballen en loeren op de ruimte. Mogelijkheden om doelpunten te maken kregen beide zeker maar het vizier stond niet op scherp en hierdoor bleef de marge één. Toch moest de thuisploeg steeds meer risico’s nemen wilde het nog een gelijkmaker produceren en dus beloofde het een spannende slotfase te worden. Uiteindelijk werd het duel een minuut voor tijd in het slot gegooid. Een twee tegen één actie werd goed uitgespeeld waarna Gerben Bruinsma de eindstand bepaalde op 1-3.