Welgeschikt komt te laat op stoom en moet drie punten afstaan aan Futsal t Hoekje Ferwert

Speelronde vier is een feit al zijn de verschillen in de gespeelde wedstrijden een feit. Waar sommige nog maar één duel in de benen hebben daar is het voor de andere alweer de vierde speelronde. De dagen worden steeds kouder maar het zaalvoetballende vermogen laat de meeste harten sneller kloppen. Ondanks dat er geen publiek is zie je soms erg leuke potjes en soms ook winterse slaap taferelen. De hoop is natuurlijk dat het altijd een feest wordt maar voor hoelang dat nog duurt is nog maar de vraag. Één ding is wel zeker vanavond is er weer gespeeld in vijftien wedstrijden en dus was er weer genoeg te beleven.

Hoofdklasse

Autobedrijf Haitsma – Jansma wonen – Bogt fen Gune 2-2
Een duel tussen twee ploegen die normaliteit weinig voor elkaar onder doen. De onderlinge duels zijn altijd leuke duels om te zien met daarin twee teams die vol strijden voor de punten. Zo ook heden avond waarin beide teams gebrand waren op een resultaat. Vanaf minuut één was het een echte schaakwedstrijd. Beide ploegen stonden goed compact en gaven de andere weinig ruimte. Toch waren de betere mogelijkheden er voor de thuisploeg maar op enkele kansjes na van Haitsma werden beide teams niet gevaarlijk. De Bogt daarentegen kreeg in het eerste bedrijf helemaal geen 100% kans en daardoor werd de ruststand bepaald op 0-0. Het tweede bedrijf werd iets scherper geopend want na twee minuten en achtendertig seconden spelen was het wel raak. Henk Vonk speelde de bal van achteruit in op Hassan waarna deze de bal goed vast hield en breed legde op de doorgelopen Henk en deze wist hard de 1-0 binnen te werken. Maar lang duurde deze voorsprong niet want amper twee minuten later was daar het eerste schot van de wedstrijd binnen de palen voor de gasten en deze vloog in de kruising via Jordy Stecking 1-1. Dit doelpunt deed de Bogt goed want in de fase hierna zocht het steeds meer de aanval en dat leidde ook tot enkele goede mogelijkheden. Uiteindelijk duurde het even voordat het volgende doelpunt een feit was maar deze viel uiteindelijk met nog zes minuten en dertig seconden op de klok. Na een goed één tweetje kwam de bal voor de voeten van Jan de Haan terecht en deze wist de bal strak binnen te werken 2-1. In deze fase van de wedstrijd kon het alle kanten op gaan en dus zou de meest effectieve ploeg er vandoor gaan met de winst. En dan met nog vijftig seconden op de klok komt Desmond Louwers aan de bal en zijn schot eindigde in de kruising en daarmee bepaalde hij de eindstand op 2-2.

Sportcafé de Trije – Foto Techniek Service 7-1
Beide ploegen gingen vorige week nog nipt ten onder en dus wouden beide ploegen iets goed maken. De messen werden geslepen en dus werd er een leuke potje verwacht. Vanaf minuut één bleek eigenlijk wel dat de thuisploeg de bovenliggende partij was. De meeste mogelijkheden waren er voor hen maar het duurde uiteindelijk zes minuten en drieënveertig seconden voordat de score werd geopend. Gerlof Dijkstra zette een goede actie in waarna zijn schot in de rechterhoek binnen viel 1-0. Maar ondanks dit doelpunt bleef het spannend en de stand had zomaar gelijk kunnen staan als de gasten iets scherper waren geweest in de afwerking. Resultaat was dat de ruststand dan ook een minimale stand was. In het tweede bedrijf werd het tempo door Sportcafé de Trije verder opgevoerd en dat leidde uiteindelijk na drie minuten en drieëntwintig seconden spelen in de verdubbeling van de score. Na een mooi één tweetje kwam de bal terug bij Erin van Duyneveldt en deze wist daar wel raak mee en schoot goed binnen 2-0. Het gaatje was geslagen en deze werd even later nog iets groter gemaakt. Wederom was Erin van Duyneveldt het eindstation en ditmaal schoot hij de bal in de rechterhoek 3-0. Hiermee leek het duel beslist te wezen maar de mannen van Foto Techniek Service zette toch nog alles op alles om die aansluitingstreffer te maken en daarmee de wedstrijd weer spannend te maken. Maar het mocht niet meer baten want er kwam meer ruimte op het veld te liggen en hiervan wist de behendige Gerlof Dijkstra optimaal van te profiteren. In een tijdsbestek wist hij namelijk drie keer te scoren en daarmee bracht hij de tussenstand op 6-0. Toen ook nog de 7-0 een feit was leek dit dan ook de eindstand te worden. Maar niets was minder waar want met nog tien seconden op de klok tekende Frank van der Zee voor de eretreffer en daarmee bepaalde hij de eindstand op 7-1.

Royal Steensma – Moto Delicato 3-3
Waar Royal Steensma vorige week hun duel won daar verloor Moto Delicato. Beide ploegen hebben dus een doel en dat was om een goede pot voetbal op de mat neer te leggen. Toch bleek al snel dat beide ploegen weinig voor elkaar onder deden. Beide ploegen stonden goed georganiseerd en kwamen er enkele malen gevaarlijk uit. Toch duurde het tot één minuut en vijftig seconden voor rust voordat het eerste doelpunt een feit was. Het was Johan de Vries met een actie over de linkerkant waarna zijn schot eindigde in de verre rechterhoek 0-1. In het tweede bedrijf moest de thuisploeg met een antwoord komen en de gasten moesten proberen om de score verder uit te breiden. Dat uitbreiden gebeurde ook en wel na drie minuten en eenenvijftig seconden. Een schot op doel kwam op de paal waarna de bal opstuiterde en via de rug van Sander Hoekstra in het doel eindigde 0-2. Een klein gaatje was geslagen al werd deze marge al snel weer genormaliseerd. Een kleine twee minuten later werd namelijk Bauke Tjalle Anema ingespeeld waarna deze goed wist weg te draaien en de bal strak in de hoek zou schieten 1-2. Beide ploegen bleven aanvallen en kansen creëren maar dit leidde nog niet tot een uitbreiding of een gelijkmaker. En dan met nog zes minuten en vijftig seconden op de klok weet Jacob van Althuis zich goed vrij te spelen waarna zijn schot eindigde in de linkerhoek. Gezien de wedstrijd was dit wel een verdiende tussenstand maar het is natuurlijk zuur dat je een voorsprong uit handen geeft. Lang leek het erop dat er niet meer gescoord zou worden maar daar dacht Jacob van Althuis blijkbaar anders over. De bal kwam in het midden van het veld bij hem terecht waarna hij alle ruimte had om uit te halen en de bal zag eindigen in het mandje 3-2. Hiermee waren de drie punten vast en zeker veilig gesteld maar niets is wat het leek en dus kregen we nog een spannende slotfase. Met nog vijftig seconden op de klok word Sander Hoekstra ingespeeld waarna hij een goede actie wist in te zetten waarna de bal eindigde in de linkerhoek 3-3. Een verdiende stand op dat moment en dat zou tevens ook de eindstand wezen van dit duel en dus behaalde beide ploegen een verdiend punt.

Eerste klasse

Zijlstra Beroepskleding – Man of the World Lwd. 2-3
Een duel tussen twee ploegen die tot op heden aardig in hun fel zitten. Het begin van de competitie is even wennen maar hoe meer de ploeg in het seizoen komt des te meer groeit het in de competitie. Beide ploegen deden in deze wedstrijd ook weinig voor elkaar over en dat liet maar eens extra zien dat beide ploegen dicht bij elkaar zitten in het voetballende vermogen. Uiteindelijk duurde het een kleine acht minuten voordat de score eindelijk geopend werd. Dani van Eijk ontving de bal in de as waarna zijn schot in de rechter onderhoek eindigde 1-0. Hiermee was het bal geopend maar toch zou dit niet de ruststand wezen. Want het spelbeeld wees uit dat een gelijke stand verdiend was geweest en dat gebeurde dan ook. Met nog drie minuten en zesentwintig seconden op de klok is het Jens de Ruyter die de bal ontvangt aan de zijkant van het veld waarna zijn schot in de verre hoek eindigt 1-1. Daarmee bepaalde hij de russtand in een evenwichtige balans en dus konden we ons opmaken voor een interessante tweede helft. En deze helft werd interessant want na twee minuten en tweeënveertig seconden spelen was het wederom raak voor Zijlstra Beroepskleding. Het was Justin Reitsma met een bekende beweging waarna zijn geplaatste schot in de linkerhoek eindigde 2-1. Maar wie dacht dat dit een tegenslag was voor de mannen uit Leeuwarden die hadden het volledig mis want één minuut en twee seconden later was alles alweer in evenwicht. Wederom was het Jens de Ruyter die de bal keurig wist te plaatsen en daarmee bepaalde hij de tussenstand op 2-2. Beide ploegen gingen hierna opzoek naar de winnende treffer maar de geboden kansen werden niet omgezet in doelpunten en dus leek het duel te eindigen in een gelijkspel. Inderdaad leek want met nog vijftig seconden op de klok is het een speler van de gasten die zich goed weet vrij te spelen waarna zijn schot strak in het mandje eindigde 2-3. Daarmee was het laatste doelpunt van de avond gemaakt en dus behaalde de gasten drie belangrijke punten.

Sportcentrum Het Noord – Huhtamaki 3-1
Hier stonden twee jonge teams tegen over elkaar en dus zou je een felle wedstrijd verwachten waarin de druk op elkaar werd opgevoerd. Dit gebeurde uiteindelijk ook en dus werd het een open en leuke wedstrijd waar het beide kanten op kon gaan. Beide ploegen kregen kansen om te scoren maar deze mogelijkheden werden tot op heden niet benut. Toch zouden er doelpunten vallen wel na elf minuten spelen. Rimar Uijthof ontving de bal waarna zijn schot strak in het rechter onderhoekje eindigde 1-0. Hiermee was de ban gebroken en dus moest Huhtamaki in de achtervolging. Helemaal toen het twee minuten voor rust ook nog 2-0 werd. Ditmaal was het Martin Jansen die de bal terug kreeg na een goed één tweetje en deze wist de bal goed binnen te werken 2-0. Nu moesten de gasten wel alles op alles zetten wilde het nog kans maken op een doelpunt. Toch werd de marge na drie minuten spelen verder uitgebreid. Ditmaal ontving de vrijstaande Douwe Daniel Uythof de bal en vanuit een moeilijke positie ging zijn schot in de korte hoek binnen 3-0. Hiermee leek de weedstrijd wel gespeeld te wezen ondanks dat beide ploegen nog genoeg mogelijkheden kregen op meer. Uiteindelijk wisten de gasten drie minuten voor tijd nog een eretreffer te maken via Chris Outhuyse en daarmee bepaalde hij de eindstand op 3-1.

Bouwbedrijf Haarsma Franeker – MC Donalds Harlingen 6-1
Een duel tussen twee ploegen die wat wisselvallig presteren tot nu toe. En dus waren beide ploegen gebrand op een goede wedstrijd waardoor er weer eens drie punten bij geschreven konden worden. Waar de openingsfase nog aardig gelijkwaardig verliep daar kwam de thuisploeg verdiend op voorsprong. Een strak schot van Jeffrey Jellema liet het netje lekker bollen en daarmee zette hij zijn team op een 1-0 voorsprong. Maar ondanks dat bleven de gasten opzoek naar kansen en dus ook doelpunten en deze viel dan uiteindelijk ook. Wie anders dan Gerben Nauta was het die de bal goed voor zichzelf wist klaar te leggen waarna hij deze snoeihard wist binnen te werken 1-1. Maar ondanks dit doelpunt was de thuisploeg de bovenliggende partij en dat kwam via een eigen doelpunt dan ook weer op voorsprong 2-1. Nu was het zaak om dit vast te houden en de score verder uit te bouwen. En dit lukte ook want nadat Cornelis Krol de stand op 3-1 had gebracht tekende hij vervolgens ook voor de 4-1. De gasten uit Harlingen probeerde het wel maar de mogelijkheden werden niet omgezet in doelpunten en dus bleef de marge van drie op het scorebord staan. Dat Cornelis Krol een ware doelpuntenmachine is dat bleek ook wel weer in dit duel. Nadat hij al getekend had voor twee doelpunten wist hij er uiteindelijk nog twee op zijn naam te zetten en daarmee bepaalde hij de eindstand op 6-1.

Futsal t Hoekje Ferwert – Welgeschikt 5-4
Beide ploegen gingen in de vorige speelronde ten onder al was dat voor de ene ploeg minder pijnlijk dan voor e andere. Beide ploegen hadden dus iets goed te maken en dus beloofde het een interessante wedstrijd te worden. En interessant werd het zeker want er lag genoeg ruimte om te voetballen en dus leek het een open wedstrijd te worden. Dit leidde na zeven minuten spelen in het eerste doelpunt van de wedstrijd. Nouqui Kuwas speelde de verdediging simpel uit waarna hij de bal simpel wist binnen te tikken 1-0. Maar lang duurde het niet of alles was weer in evenwicht. Drie minuten na de openingstreffer ontving Stijn Beerends de bal en deze eindigde in het rechter gedeelte van het doel 1-1. Maar ook deze stand bleef maar kort op het scorebord staan want twee minuten later was het alweer raak aan de andere kant van het veld. Durk Bierma zette een goede actie in waarna zijn schot in de linker onderhoek eindigde 2-1. Toch zou dit niet de ruststand wezen want met nog vier minuten op de klok is het wederom Durk Bierma met een strakke poeier en deze vloog er strak langs de linkerpaal in het doel 3-1. Was het duel hiermee definitief gespeeld? Ja leek het antwoord te wezen want vier minuten na rust maakte Durk Bierma zijn hattrick compleet door de bal onder de keeper door te schuiven 4-1. De marge was drie maar ondanks dat kreeg ook Welgeschikt wel mogelijkheden om aan te vallen maar tot doelpunten leidde dit niet. En dan met nog zes minuten op de klok probeert Arjan Dijkstra het maar eens van afstand en ook zijn schot vloog in de linkerhoek binnen 5-1. De wedstrijd leek hiermee wel gespeeld, leek inderdaad want twee minuten na dit doelpunt was daar de aansluitingstreffer. Na een actie over de linkerkant van Stijn Beerends schoot hij de bal tegendraads in de rechterhoek en daarmee bracht hij de stand terug tot 5-2. Was er dan toch nog een comeback mogelijk? Ja leek het antwoord te wezen want nadat er een eigen doelpunt viel in de achttiende minuut 5-3, daar schoot Oscar Elsinga een minuut later de 5-4 tegen de touwen. Maar ondanks dit terug komen in de wedstrijd werd er niet meer gescoord en daarmee eindigde dit duel in een minimale overwinning voor Futsal t Hoekje Ferwert

Tweede Klasse

Offinga Kappers – R.E.S 0-5
Waar de ene vorige week simpel hun wedstrijd won daar speelde de andere in een interessante wedstrijd gelijk. We hebben hier dus te maken met twee voetballende ploegen en dus beloofde het een wedstrijd te worden met veel kansen en hopelijk ook veel doelpunten. De verwachtingen die gesteld waren kwamen ook wel uit. Het spel ging over en weer al hadden de gasten toch iets de overhand. Dit werd uiteindelijk ook omgezet in het eerste doelpunt van de wedstrijd. Jesper Landskroon ontving de bal waarna zijn schot hard en strak binnen ging 0-1. Nu moest de thuisploeg meer en meer komen en dus zou er ook meer ruimte op het veld komen liggen. Hiervan werd uiteindelijk optimaal van geprofiteerd. Eerst was het Colin Kruihaar die de bal op prachtige wijze achter de doelman wist te leggen 0-2, waarna Niels Altenburg de marge op drie bracht 0-3. Kregen de heren van Offinga dan geen kansen op doelpunten? Zeker wel maar in de afronding was men niet scherp genoeg en dus bleven zij deze wedstrijd steken op de nul. Uiteindelijk wist R.E.S nog tweemaal te scoren en daarmee bepaalde zij de eindstand op 0-5.

Bouwbedrijf van Marrum – Keizer Autoschade 2-2
Bij deze wedstrijd staan twee wedstrijden die aardig wat gemeen hebben. Beide teams hebben een voetballende groep, maken dingen voor de toekomst mooier en daar bouwen ze gezamenlijk aan en daarnaast zitten ze gelegen in het zelfde industriestraatje. Reden genoeg dus om aan te nemen dat het een leuke pot voetbal wordt waarin beide teams vol gas zullen gaan spelen. En leuk werd het want beide teams zochten de aanval waar mogelijk en dat leidde zeker tot enkele goede mogelijkheden. Toch duurde het even voordat de mogelijkheden werden omgezet in doelpunten. Het is minuut negen als Teunis van der Boon zich goed vrij weet te spelen waarna zijn schot in het linker gedeelte van het doel eindigt 0-1. Maar lang konden de gasten niet genieten van de voorsprong want vier minuten later was het alweer gelijk. Gerard Hoekstra had een goede actie in huis waarna zijn schot eindigde in de korte hoek 1-1. Gezien het spelbeeld een verdiende tussenstand en tevens ruststand. Ook in het tweede bedrijf gebeurde er weer genoeg. Waar de eerste mogelijkheid op een doelpunt nog gemist werd daar was het na drie minuten spelen wel raak. Na een actie vanaf de linkerkant van het veld is het Martijn Werkhoven die de bal in de linker korte hoek weet te schieten en daarmee bracht hij zijn team weer op een voorsprong. Maar de tegen reactie was er alweer snel en wel in de persoon van Jelmer Uythof die met een snoeiharde pegel de stand weer gelijk wist te trekken. En zo gebeurde er genoeg in de eerste minuten van de wedstrijd. Toch werd er een tijdje even niet gevoetbald want na een blessure lag het spel negen minuten stil en dus was het afwachten of er nog wel gevoetbald kon worden. Uiteindelijk bleek het antwoord ja te wezen maar in de laatste twee minuten werd er niet meer gescoord en daardoor eindigde het duel in een 2-2 eindstand.

SDV Projectbuilding – Braak Financiële Diensten 1-0
Beide ploegen vorige week hun duel en dus waren beide ploegen gebrand op een goed resultaat. Wil je aanhaken richting de bovenste plekken dan moest er gewonnen worden. Dat er veel druk op dit duel stond kon je al snel wel merken. Beide ploegen stonden compact en het tempo was niet al te hoog en daardoor waren de kansen makkelijk te verdedigen. Tevens waren beide ploegen nog niet scherp in de afronding en dus bleef de hatelijke nul op het scorebord staan. Toch zou deze nul verdwijnen want vijf minuten voor tijd zette Stefan van Duijneveldt een solo in waarna zijn schot in de linkerhoek eindigde 1-0. In het tweede bedrijf veranderde er eigenlijk vrij weinig aan het spelbeeld. Beide ploegen stonden goed en kregen ook wel mogelijkheden om de score uit te breiden. Toch gingen de geboden kansen er niet in en dus bleef het spannend tot aan de laatste seconden van de wedstrijd. Uiteindelijk werd er niet meer gescoord en dus kende we een eindstand met een minimale zege voor de thuisploeg.

SDV Keukens en Meer – Dikland Installatie Techniek 2-2
Waar de thuisploeg vorige week vrij was daar wonnen de gasten hun duel nipt. Tot op heden hebben beide ploegen al wel laten zien dat het goed kan voetballen en dus beloofde het een interessant potje te worden. En interessant werd het want beide ploegen deden nauwelijks iets voor elkaar onder en hierdoor ging het spel over en weer. Dat het geen 0-0 wedstrijd zou worden werd al snel duidelijk en dus was het alleen de vraag wanneer val het eerste doelpunt en hoeveel komen er. Nou het eerste doelpunt viel na zes minuten spelen. Een toegekende vrije trap werd door Richard vd Veer strak binnen gewerkt en daarmee bracht hij de stand op 1-0. De wedstrijd was los en helemaal toen het twee minuten later alweer gelijk werd. Randy de Vries wist zich knap vrij te spelen waarna hij de bal strak in de linkerhoek wist te schieten 1-1. In de fase hierna kregen beide ploegen kansen op meer maar tot doelpunten leidde dit nog niet. Nog niet inderdaad maar het kwam er dus wel en dat gebeurde een minuut voor de pauze. Sifko Jager had een goede solo in huis waarna hij de bal onder de doelman door wist te schuiven en daarmee bracht hij de stand op 1-2. In het tweede bedrijf moest de thuisploeg dus komen en dus kon het nog alle kanten op gaan. Toch bleef het spel over en weer gaan en dus was het een leuke wedstrijd om te zien. Na tien minuten spelen werd dit beloond in de vorm van een doelpunt. Het was Jonathan Meeuwis die een schot loste en deze ging er met de snelheid van een trein in en daarmee werd het bewuste eindstation bereikt 2-2. Beide ploegen gingen hierna nog vol opzoek naar de winnende treffer maar ondanks enkele mogelijkheden werden deze niet benut en dus eindigde dit duel in een verdiende 2-2 eindstand.

Derde klasse

Zaalvoetbalteam Ex BTW – Bouwbedrijf Jelle Bruinsma 3-2
Beide ploegen hebben zo hun kwaliteiten en dat hebben ze de afgelopen speelrondes ook laten zien. Punten leverde het ook zeker op maar ook onnodig puntenverlies. De winnaar zou goede zaken doen en kan zich richten op de top van de competitie en de verliezer moet toch met een schuin oog naar beneden kijken. De gasten begonnen in ieder geval fel aan het duel en dat leverde binnen twee minuten twee honderd procent kansen op maar deze gingen er niet in. In de fase hierna golfde het spel over en weer maar hele grote kansen bleven uit en dus was het wachten op de ploeg die het scherpst in de eindfase zou wezen want deze zou de voorsprong behalen. En dan is het minuut negen als daar een splijtende pass is op Siebe Greidanus en deze schiet de bal door de benen van de keeper heen 1-0. Maar lang leek deze stand niet op het scorebord te blijven staan want vanaf de aftrap was daar een grote kans voor Bouwbedrijf Jelle Bruinsma maar het schot eindigde op de keeper. In het restant van de eerste helft kon je merken dat de gasten er af waren, in balbezit was het slordig en het moest meer en meer achteruit. Maar ondanks dat Zaalvoetbalteam EX BTW meer de bal had kwam het niet tot hele grote uitgespeelde kansen en daardoor was de ruststand 1-0. In het begin van de tweede helft kwamen de teams steeds meer op één lijn te liggen en ging het spel meer over en weer maar in de afwerking was men niet scherp genoeg en dus bleef de minimale score op het bord staan. Maar uiteindelijk duurde het acht minuten voordat de gelijkmaker een feit was. Na een snelle aanval kwam de bal terecht bij Johannes Hettinga en deze wist de bal snoeihard binnen te werken 1-1. Hierna kreeg een speler van de thuisploeg een gele kaart en hiervan wisten de gasten optimaal van te profiteren. Want gelijk hierna was er een afstandschot welke er uiteindelijk in ging via Willem Terpstra 1-2. Maar deze voorsprong stond amper twee minuten op het bord of de thuisploeg zette een snelle aanval in werking en deze werd binnen gewerkt door Nando Dijkstra. Hierna bleven beide teams de aanval zoeken maar de betere kansen waren er toch voor de thuisploeg. Uiteindelijk leverde dit ook nog de verdiende winnende goal op. Met nog ongeveer veertig seconden op de klok is daar een flitsende aanval waarna Siebe Greidanus de verdiende 3-2 tegen de touwen werkt. Verdiend wegens het meeste balbezit en de meest gecreëerde en gescoorde kansen in deze wedstrijd. Dit bleek tevens het laatste doelpunt te wezen en dus werd de eindstand 3-2.

V/d Wouden fietsen – Verno Verhuur 4-2
Beide ploegen hebben er inmiddels enkele duels op zitten en dat ging niet altijd van het leije dakje. Ook vandaag ging het niet altijd makkelijk want beide teams speelde in een te laag tempo en hierdoor konden de verdedigers steeds goed staan en dus bleven de grote kansen uit. Maar ondanks dat hielden de mannen van v/d Wouden een overhand maar hele grote kansen kwamen hier niet uit en dus was de ruststand 0-0. Waar er in de eerste helft geen doelpunten vielen daar was het in het tweede bedrijf wel snel raak. Na één minuut en vierendertig seconden was daar een mooi één tweetje waarna de nummer acht van Verno Verhuur raak mocht schieten 0-1. Na dit doelpunt zakte Verno Verhuur meer in en mocht de thuisploeg de bal hebben maar tot hele grote kansen leidde dit nog niet. Maar dan met nog twaalf minuten en zesenveertig seconden op de klok is het toch raak. Jelle Jinse de Jong nam de bal goed mee waarna hij deze in de linker onderhoek wist te schieten 1-1. Maar lang bleef deze stand niet op het scorebord staan want iets minder dan twee minuten na de gelijkmaker was het wederom raak. Na een handsbal van de thuisploeg werd de bal op de stip gelegd en deze werd feilloos binnen geschoten door de nummer tien van de gasten 1-2. Nu moest de thuisploeg aanzetten en dat deed men dan ook. Na een mooie pass op Arjen Los wist hij de bal strak binnen te werken en daarmee bepaalde hij de stand op 2-2. Na dit doelpunt merkte je bij de gasten dat ze blij waren met een punt want het tijdrekken was begonnen. De fietsenmakers bleven zoeken en dat werd in de slotfase ook beloond. In de laatste één minuut vijftig sloeg de thuisploeg tweemaal toe via Arjen Los en Kristiaan Gaastra en daarmee bepaalde zij de eindstand op een verdiende 4-2 overwinning.

BSH Partyservice – Rijschool Posseth 6-1
Beide ploegen zijn jong en kennen elkaar als de beste. Weliswaar speelt de thuisploeg dit seizoen onder een andere naam in de onderlinge balans heeft het wel de voorsprong op Rijschool Posseth. Maar ondanks dat zeggen de eerdere gespeelde wedstrijden niks over de huidige tijd en dus kon het vooraf aan deze wedstrijd alle kanten op gaan. Zo bleek ook wel snel want het want het was Rimmert Vellinga die zijn team op voorsprong schoot en daarmee werd het 0-1. Maar in de fase hierna werd duidelijk dat de thuisploeg de betere en scherpere partij was. Het was de behendige René de Haan die zijn team bij de hand nam en met drie treffers bracht hij zijn team op een 3-1 tussenstand. Maar niet alleen de Haan liet van zich horen want ook Tjalling Feenstra deed een duid in het zakje en daarmee bracht hij de stand op 4-1. De wedstrijd was hiermee wel gespeeld maar daarmee was de eindstand nog niet bereikt. Het was man of the match René de Haan die ook nog zijn vierde en vijfde doelpunt van de wedstrijd wist te maken en daarmee bepaalde hij de eindstand op een simpele 6-1 eindstand.

WR Unit – Roosma Schilders 3-7
Een duel tussen twee jonge ploegen en dus werd er wel het één en andere verwacht. Vanaf het begin bleek dit ook wel want beide ploegen zette erg snel en hoog druk op elkaar. Dit leidde zelfs na drie minuten spelen al in het openingsdoelpunt. Na een snelle omschakeling van de gasten was het Nivisan Kanagaratnam die opstoomde over de rechterkant en de bal tegendraads wist binnen te werken 0-1. De score was dus geopend en in deze fase kon het alle kanten op gaan want beide ploegen kregen kansen maar de heren van Roosma waren het scherpst in de afronding. Dit zorgde na zeven minuten spelen voor de verdubbeling van de score. Ditmaal was het Tom Roorda die de bal ontving en met een ferme knal liet hij de keeper kansloos 0-2. De marge werd twee al werd dit een minuut later zelfs drie. Wederom was het Nivisan Kanagaratnam met een goede actie en vanuit een lastige hoek aan de rechterkant van het veld wist hij raak te schieten 0-3. Ondanks deze score bleef WR Unit wel zoeken naar mogelijkheden maar echte grote kansen bleven uit en dus bleven de gasten het gevaarlijkst voor het doel. Uiteindelijk werd er niet meer gescoord in het eerste bedrijf en dus was de ruststand 0-3. De thuisploeg moest wat verzinnen om nog terug te keren in de wedstrijd en dat gebeurde dan ook gelijk want binnen een minuut was daar de aansluitingstreffer Jeffrey Beeksma loste een bekeken schot waarna de 1-3 een feit was. Hierna kreeg de ploeg wederom een goede kans op de 2-3 maar het schot ging over en dus bleef de marge twee. Maar ondanks deze gemiste kans bleef WR Unit de mannen van Roosma Schilders onder druk zetten en dat leidde gelijk tot de 2-3 van Jan Tymen Eisma. De spanning was weer geheel terug en dus kon het weer alle kanten op gaan. De thuisploeg moest nu alle risico’s nemen op de gelijkmaker en dus loerde de gasten op de omschakeling. Deze omschakeling leidde uiteindelijk in minuut vijfentwintig tot de 2-4. De marge was weer terug gebracht op twee maar aan het spelbeeld veranderde er weinig. De thuisploeg had de overhand en de gasten wachtte geduldig tot het eruit kon komen. Nadat Unit tweemaal de paal had geraakt en de aansluitingstreffer verdiend had geweest daar was het aan de andere kant vervolgens wel raak door Lasse Burgsma 2-5. Maar ondanks deze score bleef het interessant duel om te zien want de jeugdigheid zorgde er ook voor dat het namaten het duel steeds slordiger werd aan de bal. En dan is daar Meindert Jan Feenstra met een goede actie en daarmee verkleinde hij het gat wee tot twee 3-5. Toch mocht dit niet baten want uiteindelijk wisten Mathijs Kramer en Tom Roorda nog eenmaal te scoren en daarmee bepaalde zij de eindstand op 3-7.