Wervelend competitieslot geeft de supporters een lach op het gezicht

Het laatste avondje van de ZVF zaalcompetitie was aangebroken. Het was een avondje om niet snel te vergeten. Er waren leuke en spannende duels te zien , maar ook wedstrijden en scores waarvan je dacht hoe is dit mogelijk ?  Waar er nog werd gestreden om promotie of degradatie daar werd er ook een nieuw record in de boeken gezet. Met 22 treffers in 40 minuten tijd werd er haast om de twee minuten gescoord!!  Er was dus reden genoeg om op het puntje van de banken te zitten en te juichen voor jou favoriet wanneer deze scoorde. Wil jij weten hoe jou team en de daarbij horende concurrenten hebben gepresteerd?  Dat kan door de stukjes van onderstaande wedstrijden te lezen.

Hoofdklasse

Bogt fen Gune – Restaurant de Grillerije   6-4
Met een wedstrijd tussen de nummer twee en nummer vier van de competitie stond er weinig meer op het spel voor beide. Zowel kampioen worden als degraderen was niet meer mogelijk en dus was het een open en vrije wedstrijd. Dat beide ploegen goed aan elkaar gewaagd zijn dat bleek wel in het eerste onderlinge treffen tussen beide ploegen. In een spannende wedstrijd werd het toen 1-2 in het voordeel van de Bogt fen Gune. En ook deze wedstrijd werd een leuke wedstrijd om te aanschouwen. Beide teams zochten in de beginfase de aanval waar kon en zakte compact in wanneer de tegenstander de bal had. Dit leverde enkele goede kansjes op maar tot een doelpunt leidde dit nog niet. Maar toch zou er gescoord worden door beide teams en dat gebeurde in de vijfde en zesde minuut. Het werd 0-1 nadat een schot op de keeper terug kwam en de rebound simpel werd binnen geschoten. Maar lang kon de ploeg niet genieten van deze voorsprong want een minuut later was het alweer raak. Een afstandschot belande hard en strak tegen de touwen en daarmee kwam de stand op 1-1 te staan. En of dit nog niet genoeg was werd de bal vanaf de aftrap over de linkerkant gespeeld waarna de voorzet simpel binnen getikt kon worden 1-2. Hierna bleef het spelbeeld gelijk en deden ploegen niks voor elkaar onder. Dit leverde in de zeventiende minuut de gelijkmaker op. Een goede één twee tussen Frank en klaas kwam terecht bij eerst genoemde en deze kon de bal goed binnen schieten 2-2. Na rust kwamen beide teams flitsend uit de kleedkamer en dit leidde al snel tot een goede kans voor beide. Maar doordat deze er niet ingingen werd de spanning verder opgevoerd. Toch was het de 22ste minuut toen een actie over rechts goed in de verre hoek werd geschoten 3-2.  Hiermee leek de ban gebroken te zijn want nu moesten de gasten wel komen. En dit gebeurde ook namaten het duel vorderde maar ook dat leverde weer ruimtes op voor de thuisploeg. Met nog tien minuten te gaan leek het duel in het slot gegooid te worden. Een actie over de linkerkant werd in de korte hoek geschoten en daarmee werd het verschil twee in het voordeel van de thuisploeg 4-2. Een minuut later was het helemaal klaar toen opnieuw een actie over de linkerkant in de korte hoek werd geschoten 5-2. Restaurant de Grillerije probeerde het wel maar als het een kansjes kreeg dan was het niet scherp genoeg in de afronding. Met nog vier minuten te spelen werd de score voor de gasten nog droeviger. Opnieuw viel de thuisploeg aan over de linkerkant waarna de bal opnieuw in de korte hoek werd geschoten 6-2. Maar ondanks deze goal wisten de gasten een minuut later wel iets terug te doen. Een aanval over de rechterkant werd goed naar de verre hoek getransporteerd waardoende de bal prachtig binnen viel 6-3. Gezien de tijd die er nog was zat een gelijkspel er niet meer in maar een doelpunt toch zeker wel. Met nog een minuut te spelen kwam deze late aansluitingstreffer er nog. Een goed en hard afstandschot belandde achter de doelman in het netje en hiermee werd de eindstand van 6-4 op het scorebord gezet.

Autobedrijf Haitsma – keizer Autoschade   2-4
Waar de eerste onderlinge wedstrijd eindigde in een 6-1 overwinning voor Keizer Autschade, daar is het verschil op de ranglijst er ook. Met respectievelijk plek drie en één is het verschil maar twee plekken. Maar ondanks deze marge is het verschil in punten voorafgaand aan dit duel acht punten in het nadeel van Autobedrijf Haitsma. Vooraf zou je dus verwachten dat het een simpele overwinning zou worden voor de koploper. Maar niks bleek minder waar te zijn want beide ploegen gaven elkaar goed weerstand. Het zocht beide de aanval waar kon en bij balverlies sloot het de rijen. Na vijf minuten spelen werd dan eindelijk de score geopend. Het was Jan van Duyn die de bal in de verre hoek wist te prikken en daarmee de 0-1 op het scorebord wist te zetten. Dit leek een bevrijdende treffer te wezen voor de gasten want amper anderhalve minuut later was het alweer raak. Ditmaal was het Edwin Hiemstra die de bal hard en zuiver achter de keeper wist te krijgen 0-2. Maar ondanks deze achterstand bleef de thuisploeg voetballen en dat resulteerde in de verdiende aansluitingstreffer. Het was Hassan Bartouhtouh die middels een schot in de lage verre hoek de score naar 1-2 wist te tillen. In de rest van de eerste helft bleef het spelbeeld gelijk aan hoe deze in de eerste fase van de wedstrijd was. Het spel ging in een lekker tempo op en neer waarna beide teams mogelijkheden kregen om te scoren. In het begin van de tweede helft veranderde er niks aan de onderlinge strijd. Het bleef echt een schouwspel om te zien en dat leidde er toe dat beide teams ook mogelijkheden kregen om te scoren. Toch was het wachten tot de 27ste minuut van de wedstrijd voordat de volgende treffer een feit was. Het was opnieuw Hassan Bartouhtouh die de bal ontving en zichzelf met een prima actie vrij speelde om vervolgens de bal hard en hoog in de kruising te schieten 2-2. Beide teams namen in de laatste tien minuten van de wedstrijd steeds meer risico om een doelpunt te maken. Hierdoor ontstonden er steeds grotere ruimtes om te voetballen en dus was het de vraag wie hier als eerste van zal profiteren. Uiteindelijk was dit Jan van Duyn die de bal vijf minuten voor tijd simpel in een leeg doel wist te tikken en daarmee de stand naar 2-3 tilde. Nu moesten de heren van Autobedrijf Haitsma weer en dus beloofde het nog een paar leuke minuten te worden. Met nog twee minuten te spelen werd het duel definitief beslist. Het was Willem van Duyn die zich goed vrij speelde waarna hij de bal halfhoog in het doel wist te schieten 2-4. Dit bleek uiteindelijk ook de eindstand te worden.

Eerste klasse

Bouwbedrijf Hiemstra Tzummarum – Sportcafé de Trije    7-5
Met de nummer vijf tegen de nummer vier was dit een duel uit de middenmoot van de competitie. Het verschil vooraf was drie punten in het voordeel van Sportcafé de Trije. Vooraf werd dus een leuke en vooral spannende wedstrijd verwacht en dat zou uiteindelijk ook uit komen. Vanaf het begin van de wedstrijd lieten beide teams zien dat het graag met de overwinning aan de haal wou gaan. Dit leverde ook gelijk wat kansjes op maar tot doelpunten leidde dit nog niet. Maar toch hoefde men ook niet heel lang te wachten tot daar het eerste doelpunt was. Het was Rick de Graaf die een schot op het doel loste en via de binnenkant van de paal eindigde deze achter de doellijn 1-0. De toon was gezet en nu wilde Bouwbedrijf Hiemstra Tzummarum ook doorgaan. En dit lukte ook goed en al snel na de eerste treffer was daar de volgende alweer.  Het was Erwin de Boer die zijn schot op de keeper zag stuiten maar doordat de bal terug het veld in kwam kon hij alsnog de rebound binnen schieten 2-0. De gasten wilde wel maar het ontbrak hen in de scherpte en daarbij was de afronding niet nauwkeurig genoeg. Het was dan ook geen verassing dat de thuisploeg de score verder ging uitbouwen. Het was Eelco Tanghe die het maar eens vanaf de zijkant probeerde en zijn schot eindigde in het hoekje 3-0. In het laatste gedeelte van de eerste helft leken de gasten zich iets te herpakken en dat leidde er toe dat de spanning leek terug te komen. Maar dit liep toch even anders want het was Erwin de Boer die de keeper veraste met een afstandschot en daarmee de 4-0 tegen de touwen zag eindigen. Dit leek ook de ruststand te worden maar net voordat deze plaats vond wist Rob Postma een vrije trap kiezelhard binnen te schieten 4-1. In het tweede bedrijf kon Bouwbedrijf Hiemstra Tzummarum dus iets meer leunen op de voorsprong en moesten de heren van Sportcafé de Trije alle risico nemen om nog een resultaat te behalen.  Deze ploeg begon daardoor erg fel aan de tweede helft en dat leidde er al snel toe dat er gescoord werd. In een wir war van spelers wist Joshua Cuperus de bal achter de kansloze doelman te schieten 4-2. Was de terugkeer dan nog mogelijk? Jazeker want kort na de 4-2 was de spanning weer helemaal terug. Het was Marcio Tap die een schot op goal loste en zijn schot belande via een been van de tegenstander in het doel 4-3. Deze terugkeer leek iets te doen bij de thuisploeg want men werd onrustiger en kwam er minder vaak uit. En wanneer je dan helemaal onder druk komt te staan dan kan het haast niet anders dat een treffer uitblijft. En dit gebeurde ook niet want iets over de helft van de tweede helft was daar de gelijkmaker.  Het was Joshua Cuperus die het maar eens van afstand probeerde en zijn schot liet de keeper kansloos 4-4. Het onmogelijke was toch tot het mogelijke omgezet. Konden de gasten nu door duwen en vol voor de winst gaan?  Jazeker zou je zeggen en hiervoor kreeg het ook enkele kansjes. Maar ook de thuisploeg rechte de rug weer en dat leidde ook tot kansjes en zelfs een doelpunt voor hen. Het was Simon Houtsma die middels een afstandschot de stand op 5-4 bracht. Maar hier bleef het niet bij want doordat de gasten de aanval moesten zoeken daar was er de ruimte voor de Tzummarummers. Deze ruimte zorgde ervoor dat de ploeg met twee aanvallers op de keeper wist af te komen waarna Johannes Bonnema de trekker mocht overhalen 6-4. Waar de veilige marge nu zeker leek daar was dit maar van korte duur. Het was namelijk Rob Postma die een actie over de zijkant opzette en tijdens zijn rennende rush wist hij de bal in het doel te schieten 6-5. De spanning was weer terug maar net voor het einde viel daar toch de beslissende treffer. Een aantal spelers van de thuisploeg wisten op de keeper af te komen waarna de bal voor de voeten van Robin Hamer komt en deze weet de bal goed binnen te schieten 7-5. En hiermee kwam een leuke en enerverende pot ten einde.

Leo Reitsma Huhtamaki –  van Dellen Bellen   2-2
Met deze wedstrijd treffen de nummers twee en zeven van de competitie elkaar. Waar er voor de ene nog de eerste plaats op het spel staat daar zou de nummer zeven bij winst alleen kunnen stijgen naar plek zes. Het verschil vooraf bedroeg acht punten in het voordeel van de thuisploeg en gezien hun belangen zou je verwachten dat dit een simpele overwinning zou moeten worden. Maar het begin van de wedstrijd ging niet goed voor de thuisploeg, de gasten namen het heft in handen en opende na twee minuten spelen de score. Een actie over links werd in de korte hoek geschoten en hiermee was de stand 0-1. Hierna was het tempo in de wedstrijd niet al te hoog en dat leidde er toe dat beide teams de aanvalleen van de tegenstander simpel onschadelijk konden maken.  Maar toch kwam Leo Reitsma Huhtamaki er in de tiende minuut goed uit over links, waarna het schot in de verre hoek eindigde 1-1. In de rest van de eerste helft was het spelbeeld niet denderend maar wel aardig gelijkwaardig. Beide teams wilde wel maar dat ging gepaard met een te laag tempo. In de tweede helft was het spelbeeld hetzelfde als in de eerste helft. Het tempo was laag en hierdoor konden aanvallen gemakkelijk onderbroken worden. En als beide teams dan een kans kregen dan was men niet scherp genoeg in de afwerking en hierdoor bleef het lang 1-1. Deze stand bleef op het scorebord staan tot drie minuten voor tijd. De heren van, van Dellen Bellen  stoomde op over de rechterkant waarna de speler naar binnen kapte en de bal in de verre hoek wist te leggen 1-2. Dit leek uiteindelijk ook de uitslag te gaan worden maar daar dacht een speler van de thuisploeg anders over. Hij besloot in een ultieme poging van afstand de keeper te verschalken en dit slaagde uiteindelijk ook. Hiermee werd de eindstand bepaald op 2-2 en dus hadden beide ploegen weinig aan deze stand.

Tweede klasse

Welgeschikt – Braak Financiële Diensten    8-1
Met de nummer drie tegen de nummer vijf beloofde dit vooraf een leuk potje te worden. Beide ploegen hadden eigenlijk weinig meer om voor te spelen. Of het moest Braak Financiële Diensten zijn die bij winst nog een plekje steeg op de ranglijst waardoor het toch vierde zou eindigen. Het verschil vooraf was vier punten in het voordeel van Welgeschikt.  Waar het verschil in punten klein was daar lag het doelsaldo ook niet ver uit elkaar. Beide ploegen scoren er aardig op los maar krijgen ook weinig tegen. Vanaf minuut één bleek ook wel dat beide ploegen weinig voor elkaar onder deden. Natuurlijk was de ene ploeg iets meer in balbezit dan de andere maar in het aantal kansjes deed het weinig voor elkaar onder. In het eerste gedeelte van de eerste helft werd er niet gescoord en zodoende bleef er lang de brilstand op het bord staan. Maar toch veranderde dit na dertien minuten spelen. Een goede uitgespeelde aanval kwam terecht voor de voeten van Kevin A Nijeholt en deze wist de bal simpel binnen te tikken 1-0. Hiermee leek de ban iets gebroken te zijn want het was de thuisploeg die iets meer grip op de wedstrijd kreeg. Dit leidde er in de zestiende minuut toe dat Haitze Weistra de bal laag in de verre hoek kon schieten 2-0.  Maar hier zou het de eerste helft niet bij blijven want twee minuten later was het Gert Rijpstra die goed naar binnen kwam en de bal strak en hard in de lange hoek schoot 3-0. Waar het dus in het eerste gedeelte rustig bleef qua doelpunten daar veranderde dit in het tweede bedrijf van de eerste helft. In de tweede helft zou er iets moeten veranderen bij de gasten want wilde het nog kans maken op plek vier dan moest er meer risico genomen worden. Maar eigenlijk vanaf de aftrap werd dit idee de grond ingeboord door Gert Rijpstra. Hij kreeg de bal aangespeeld op de middenlijn en middels een punter verschalkte hij de keeper in de hoek 4-0. Maar ondanks deze doelpunten bleven de gasten het toch proberen maar het geluk in de afwerking zat niet mee. Maar toch werd dit harde werken uiteindelijk beloond in de vorm van een doelpunt. Het was Wessel Roorda die een goede solo opzette om vervolgens een schot op goal te lossen, dit schot werd nog van richting veranderd waardoor de keeper kansloos was 4-1. Hier leek het ook lang bij te blijven maar niets bleek minder waar. Wat er in de laatste drie minuten wel niet gebeurde is met een pen nauwelijks te beschrijven. Maar misschien dat de gasten voor de derde helft financiële zaken gedaan hadden en hierdoor safe waren. Het was namelijk de 38ste minuut dat Jorge Lopes één op één wist te komen met de keeper, deze wist te omspelen en simpel kon binnen tikken 5-1. Maar met dit doelpunt was het einde nog niet in zicht want een minuut later lagen er alweer twee treffers in. Eerst was het Eric Vellinga die de 6-1 wist binnen te schieten, waarna Gert Rijpstra in de volgende aanval de bal in de verre hoek wist te krijgen 7-1. Hiermee leek het dan ook gespeeld te wezen maar net voor het eindsignaal wist Oscar Elsinga ook nog de 8-1 binnen te schieten. Met vier goals in drie minuten tijd was dit een waanzinnige ontknoping van de wedstrijd.

Taxi Sybe – Stadsherberg Catering    2-1
Met een duel tussen de nummer zeven en negen zou je zeggen dat er niet zoveel meer op het spel stond. Echter was dit niet het geval want de nummer negen is de hekkensluiter en het verschil met plek zeven bedraagt maar twee punten. Taxi Sybe had vandaag dus genoeg aan een gelijkspel om niet te degraderen en Stadsherberg Catering moest winnen om van de laatste plaats af te komen. Het beloofde vooraf dus zeker een leuke en boeiende wedstrijd te worden. In de eerste helft merkte je dat er spanning op beide ploegen zaten. In de passing was het soms slordig en hierdoor kon de bal vaak worden onderschept. Maar toch kregen beide ploegen enkele goede kansjes maar men was niet scherp in de afronding. Beide ploegen deden weinig voor elkaar over en dus zouden de kleinste details kunnen leiden tot de winst. Uiteindelijk werd er in het eerste bedrijf niet gescoord en zodoende was de ruststand 0-0. In het tweede bedrijf ging het tempo iets meer omhoog en dit leidde er toe dat er gelijk een goede mogelijkheid kwam voor de thuisploeg, maar de bal ging net langs de verkeerde kant van de paal. Toch had je het gevoel dat een doelpunt niet kon uitblijven en dus gingen de supporters er maar eens goed klaar voor zitten. En ja hoor daar was de eerste goal dan. Het was Johannes Boersma die een goede actie in huis had om vervolgens de bal tussen een aantal spelers / inclusief keeper van de gasten te schieten 1-0. Hiermee was de toon gezet en nu moesten de gasten wel komen wilde het degradatie ontlopen. Maar de thuisploeg had nu meer grip op de wedstrijd en hierdoor leek het erop dat het voor hen wel goed zou komen. Dit werd helemaal bevestigt toen Tsjeard Halbersma een twee tegen één situatie goed uitspeelde om het vervolgens binnen te schuiven 2-0. Maar de gasten waren hiermee nog niet uit het veld geslagen want kort na het doelpunt kwamen de gasten twee op één met de keeper en het was Evert Jan Broersma die het laatste tikje mocht geven. Hierna moesten de gasten ruimte weg geven en dit leidde er toe dat de thuisploeg nog enkele kansjes kreeg. Maar ook de gasten hadden nog mogelijkheden maar ook deze gingen er niet in en zodoende eindigde dit duel in een 2-1 eindstand.

Foto Techniek Service – R.E.S.   4-0
Een heuse kraker in deze tweede klasse, zo kun je dit duel ook wel omschrijven. Het was voorafgaand gezien namelijk de nummer twee tegen één. Beide ploegen stonden op negentien punten en in het doelsaldo deed men ook niks voor elkaar onder. Degene die dus zou winnen die zou kampioen zijn en dus promoveren. Zou R.E.S minstens gelijkspelen dan zouden zij dit ook zijn op basis van doelsaldo. In de beginfase ging het spel aardig gelijk op en deden beide ploegen weinig voor elkaar onder. Beide ploegen kregen daarin ook kansjes maar gescoord werd er nog niet. Maar toch zou de eerste goal snel vinden want het was de zesde minuut dat een afstandschot van de thuisploeg hard en zuiver binnen viel 1-0. Nu moesten de gasten wel komen en de eerste goede kans was ook voor hen maar omdat men niet scherp was ging deze er niet in. En dit werd het fataal want in de tiende minuut mocht een speler van Foto Techniek Service de bal op de kop cirkel aannemen waarna hij deze hard binnen wist te schieten 2-0. Hierna bleef het spelbeeld over en weer gaan en zakte beide teams in waar kon. De mannen van R.E.S moesten nu het spel maken en dat speelde de thuisploeg bij vlagen in de kaart. Maar ondanks de kansjes van beide duurde het erg lang voor de volgende treffer een feit was. Men nog vijf minuten te spelen kwam deze er pas. Een mooi en goed afstandschot vloog zo binnen en hiermee werd de wedstrijd wel beslist 3-0. Uiteindelijk viel er een minuut voor tijd nog een doelpunt. Een goede actie kwam er over rechts waarna de bal hard en zuiver in de korte hoek werd geschoten 4-0. En hiermee eindigde een spannende strijd om de titel!

Derde klasse

Verno Verhuur – TRES.nl   19-3
Met de nummer één tegen twee beloofde dit vooraf een spannend duel te worden. Het verschil vooraf was maar één punt in het voordeel van Verno Verhuur. Wilde TRES.nl dus nog kans maken op de titel en dus promotie dan diende er gewonnen te worden. Qua doelsaldo deden beide ploegen weinig voor elkaar onder en deze was zo goed als gelijk. Er werd dus genoeg spanning verwacht en dus besloten de toeschouwers er maar eens goed voor te gaan zitten.  En het duel begon ook leuk want beide ploegen kregen gelijk een mogelijkheid om te scoren maar helaas ging deze er niet in. Maar lang hoefde men niet te wachten want al heel snel werd het 1-0. Het was Marcel Amels die een schot vanaf de zijkant loste en deze eindigde strak in de hoek. Maar lang kon men niet genieten van deze voorsprong want Robert Polee wist één op één te komen met de keeper om vervolgens koelbloedig af te ronden 1-1. Maar ook nu bleef de gelijke stand niet lang staan want het was opnieuw Marcel Amels die toesloeg. Opnieuw had hij een actie over de zijkant waarna zijn strakke schot mooi in het doel belande 2-1. Hierna zou je verwachten dat de gasten iets terug zouden doen maar niets was minder waar. De thuisploeg was de bovenliggende partij en dat wisten ze om te zetten in doelpunten. Al gauw na de voorsprong werd deze namelijk verder uitgebreid. De 3-1 en 4-1 waren identieke situaties. Tweemaal wist men twee op één te komen met de keeper waarna Egbert v.d.Veen en Tjibbe Haitsma de afmakers waren. Maar hier bleef het niet bij want Verno Verhuur was gebrand op meer doelpunten en TRES.nl kon maar niet onder de druk weg komen. Het werd dan ook al snel 5-1, nadat een snelle en goede uitgespeelde aanval werd afgerond door Tjibbe Haitsma.  Haitsma was niet te stoppen in deze fase want in het slot van de eerste helft wist hij middels een afstandschot en een schot van dichtbij de ruststand op 7-1 te brengen. Een duidelijke voorsprong dus voor de aanstaande kampioen. En wat kan je hier als nummer twee dan tegenover zetten, als je zelf al niet in de wedstrijd zit. Het was in de tweede helft dan ook te hopen dat de score beperkt zou blijven.  Maar vanaf het begin was het de thuisploeg die de aanval zocht en dat leverde al gauw weer twee doelpunten op. Eerst was het Egbert v.d. Veen die met een goed schot de 8-1 op het scorebord zette, waarna Marcel Amels van dichtbij wist binnen te tikken 9-1. Ondanks deze grote achterstand wisten de gasten toch een keer goed uit te breken via Robert Polee en zijn schot zorgde voor de 9-2. Hierna bleef elke kans er haast in gaan en dus liep de score snel op. Het was Marcel Amels die een actie zelf opzette waarna hij de keeper kansloos liet 10-2. De 11-2 was opnieuw van Amels door een schot te laten eindigen hoog in de hoek waarna Zeya Korel een los latende bal van de keeper simpel wist binnen te schieten 12-2. Dat Marcel Amels dodelijk scherp was deze avond bleek wel in de laatste fase van de wedstrijd. Bij de laatste vijf treffers van zijn ploeg was hij viermaal betrokken. Daar tussendoor wist Hein Frietema een twee tegen één situatie goed af te ronden en hiermee stond de teller op 17-2. Met nog dertig seconden te spelen wist Robert Polee nog een ere treffer te maken nadat hij de keeper omspeelt had en simpel kon binnen werken17-3. Wat vooraf een spannende wedstrijd leek te worden om de titel daar was er in deze wedstrijd geen enkele sprake van spanning. De koploper was heer en meester en dat leidde er toe dat Marcel Amels met negen doelpunten man of the match werd.

Rijschool Posseth – Engineeringsburo Zuidema    4-0
Met de nummer tien tegen negen van de competitie kon je spreken over een heuse kelderklasse kraker. Waar Rijschool Posseth nog geen punt behaald had dit seizoen daar had Engineeringsburo Zuidema nog maar drie punten in de pocket. Beide ploegen weten daarbij niet gemakkelijk te scoren en krijgen daarentegen ook aardig wat doelpunten tegen. Vooraf zou je dus een leuk en interessant duel verwachten. Vanaf het begin begon het ook leuk en deden beide ploegen weinig voor elkaar onder. Dit leverde al snel enkele goede mogelijkheden op voor beide teams, maar doordat men in de afwerking niet scherp genoeg was bleef de brilstand op het scorebord staan. Maar toch zou dit in de achtste minuut veranderen als Rients Jesse Tijsma de bal van dichtbij weet binnen te tikken 1-0. Hiermee was de wedstrijd helemaal open want dit lieten de gasten natuurlijk niet op zich zitten. Al snel leek dit ook een doelpunt op te leveren maar de bal ging langs de verkeerde kant van de paal. Waar de eerste helft eindigde in een interessante 1-0 voorsprong daar begon het tweede bedrijf net als de eerste. Beide teams gaven ruimte weg en hierdoor kon een ieder de aanval zoeken. Dit leverde in de vijfde minuut van de tweede helft ook het volgende doelpunt op. Het was Niels Walburg die de bal ontving, waarna hij goed naar binnen ging en de bal in de verre hoek wist te schieten 2-0. Dit bleek een opluchting te wezen voor de thuisploeg en dus konden zij iets meer afwachten dan vooraf verwacht. De gasten moesten steeds meer risico nemen om te scoren en ondanks dat je dan zelf kansen krijgt, zijn deze er ook voor je tegenstander. Uiteindelijk werd dit duel in de 36ste minuut beslist toen Rients Jesse Tijsma zijn tweede doelpunt van de wedstrijd tegen touwen wist te schieten 3-0. Maar hier bleef het niet bij want een minuut later kon Rients Jesse Tijsma opnieuw binnen tikken nadat hij de bal dichtbij de lijn in een leeg goal wist te krijgen 4-0. Dit was de eindstand en dus kon er gesproken worden van een verassende uitslag, al was deze zeker niet onverdiend.

Bouwbedrijf van Marrum – SDV Projectbuilding   2-1
Met de nummer zeven tegen vier was dit een duel waar er maar weinig op het spel stond. De nummer zeven kon toch niet meer stijgen, al gold dit wel voor de nummer vier die bij winst tweede zou eindigen. En dus zou je zeker een leuke wedstrijd verwachten want de ene gaat voor plek twee en de andere ging voor de eer en prestige. Dat er wat spanning aanwezig was kon je wel merken. In balbezit was het tempo soms te laag en hierdoor konden de geboden mogelijkheden niet worden omgezet in goud. Maar dit leidde er wel toe dat de spanning aanwezig bleef en dat je wist dat er gescoord zou worden. Uiteindelijk viel dit doelpunt ook want we schrijven de tiende minuut als Elmer Boonstra een schot weet te produceren in de verre kruising 0-1. Hiermee leek de ploeg dus op weg te zijn richting plek twee en dat maakte zeker krachten los bij de ploeg. Uit volle borst werd er geprobeerd om de tegenstander zoveel mogelijk weg te houden bij het eigen goal om vervolgens toe te slaan in de eigen aanval. Dit lukte een aantal maal goed maar toch kreeg ook de thuisploeg zijn kansjes. Maar omdat de scherpte in de afronding niet aanwezig was konden de geboden kansen niet worden omgezet in doelpunten. En zodoende bleef de spanning lang aanwezig in deze wedstrijd en dit maakt het voor de toeschouwers leuk om naar te zien. En dan toch het doelpunt in de negenentwintigste minuut. Het was Tjipko Vellinga die de bal van dichtbij wist binnen te tikken al ging dit via de binnenkant van de paal, maar dat maakt niet uit want hij zit 1-1. Nu was de vraag wat er zou gaan gebeuren. Gaan beide teams vol voor de winst of gaat er een team consolideren?  Uiteindelijk bleek het antwoord simpel te wezen want beide teams wouden de drie punten hebben en dus werd er de aanval gezocht. Waar de eerste mogelijkheden nog mis gingen van beide kanten daar was het in de 35ste minuut wel raak. Gerard Hoekstra zette een prima solo in waarna hij rustig bleef en de bal goed in de hoek wist te schieten 2-1. Nu was het weer de beurt aan de gasten om te komen maar in de laatste minuten wisten zij geen doel meer te treffen en dus eindigde het hier in een 2-1 eindstand. Een prima overwinning voor de ene en een gemiste kans voor de andere.