Widia Boys haalt Cafe De Posthoorn onderuit. Moto Delicato morst punten tegen Salarisburosport

 

DSC 9670

Widia Boys kon na een matige reeks wel weer wat succes gebruiken. Tegenstander en ongeslagen koploper Cafe De Posthoorn leende zich echter niet voor een gemakkelijk avondje . Het eindresultaat werd echter een verrassende, maar verdiende 7-4 overwinning. Mede koploper in deze derde klasse Apenmeeuw F.C. maakte geen fout. Het won het lastige duel tegen Rintec met 5-3. In de hoofdklasse bleef De Bogt fen Gune in de topper tegen Autobedrijf Haitsma aan de goede kant van de score. Het deelt nu met het eveneens winnende Keizer Autoschade de eerste plaats. De Strûners F.C. leed hier een gevoelige nederlaag tegen Zijlstra Beroepskleding en moet oppassen dat het niet op de onderste plaats blijft hangen. In de eerste klasse is het uitermate spannend, maar ook onoverzichtelijk. Moto Delicato verslikte zich in Salarisburosport, 2-2, en wordt nu op de huid gezeten door alle 6 volgers uit deze poule. Het kan hier werkelijk alle kanten op met een onderling verschil van een enkel punt. In de tweede klasse lijkt Bosma Timmerwerken de sterkste. Het won deze maal overtuigend van het terugvallende Huhtamaki/LR. Onderin in deze klasse wacht Grand Cafe De Doelen nog op haar eerste punten. In de vierde klasse had koploper Zandstra & v.d.Meer alle geluk van de wereld nodig om de punten binnen te halen tegen Sportcentrum Shape. In de aller laatste seconden viel de beslissende goal. Concurrent Stadsherberg catering deed het met een ruime zege op Bouwbedrijf Scharringa met meer overtuiging. In de vijfde klasse zag het niet spelende Schroevenkopen.nl dat de concurrentie verzuimde dichter bij te komen. Zo ging Bowling Bloemketerp flink onderuit tegen Sannes & Voorintholt en ook Verno Verhuur kon het niet bolwerken tegen Zwart Machines.

Autobedrijf Haitsma – Bogt fen Gune  3-4
Weer zo’n heerlijke topper uit deze hoogste klasse. Haitsma was nog ongeslagen, maar moest volkomen terecht haar meerdere erkennen in De Bogt. Al snel opende Haitsma via Hassan Bartouhtouh de score, maar vervolgens lag het initiatief bij De Bogt wat treffers opleverde via Bas v.d.Zee in een volley, Frank de Vries in de rebound en Frank de Wit met een intikkertje. Met een behendige actie van Hassan Bartouhtouh kwam de spanning nog in de eerste periode terug. Vanuit een moeilijke hoek besliste Willem van Duyn feitelijk het duel, al kwam er nog wel een aansluitingstreffer in de slotfase van Marcellino Saamangun.

De Strûners F.C. – Zijlstra Beroepskleding  1-5
De Strûners kregen een lesje in effectiviteit. Het veldspel was verzorgd, maar er ging aanvallend totaal geen dreiging vanuit. Zijlstra deed dit veel beter. Het benutte de ruimtes goed en was veel gevaarlijker. Het won dan ook dik verdiend met treffers van  Marc Wijbenga 2x, Pedro Lopez, Zeya Korel en Durk Ennema. Toen de wedstrijd al lang was beslist scoorde Jelle Harm Kooistra nog tegen.

Freedom Enery – Keizer Autoschade  2-9
Het Freedom team had zich blijkbaar al snel met deze ruime nederlaag verzoend. Het bood te weinig tegenstand. Keizer kon zich dan ook uitleven in heerlijke staaltjes voerbal. Er werd gewisseld op 0-3, tegen scoorden Pieter Zijlstra en Mark Kuipers en de Keizerlijke voltreffers kwamen van Keimpe Pols 3x, Sander Hoekstra 2x, Wiebe v.d.Meer, Edwin Hiemstra, Jan van Duyn en Cees Terpstra.

Sportcafe de Trije – Autobedrijf Strikwerda  6-5
Sportcafe de Trije had het beste van het spel, maar zag Strikwerda in de beslissende fase van het open duel nog dicht bij komen. Twee maal zette Daan Bootsma zijn team op voordeel en maakte Klaas Meinsma gelijk, 2-2. Hierna nam De Trije duidelijk het initiatief en werd de score opgevoerd naar 5-2. Doelpuntenmakers Daan Bootsma, die er duidelijk zin in had en Rob Postma 2x. Topschutter Klaas Meinsma en Bote Strikwerda brachten de spanning terug, Erin van Duyneveld besliste het duel en Edwin de Boer besloot dit boeiende duel.

Salarisburosport – |Moto Delicato  2-2
Salarisburosport bestreed de koploper uit de eerste klasse met de haar beschikbare middelen, namelijk verdedigend weinig ruimte weggeven en aanvallen wanneer dit zinvol is. Tseard Boorsma opende, maar hier raakten de Rypsters niet van onder de indruk, al liep het wel tegen enkele gele kaarten op. Tjibbe Krottje maakte gelijk en Rein Jan v.d.Witte zorgde voor 2-1. Het duurde tot de laatste minuut voordat Moto Delicato aan een nederlaag kon ontkomen. Rowan de Vries had de oplossing.

Coop Tolsma Winsum – Syperda Verhuur  4-5
Coop zakt de laatste weken iets terug en Syperda is na een moeizame start in opmars. Het werd een spannend duel met wisselende kansen. Coop startte uitstekend. Jeffrey Draaisma en Joost v.d.Meulen tilden de stand naar 2-0. Reyer v.d. Eems, Rene Cnossen en Wybren Slager hadden het antwoord klaar. Twee maal Jeffrey Draaisma betekende wel dat Coop met voordeel de slotfase in ging, maar het laatste woord was aan Syperda. Jelmer Elting maakte gelijk en Rene Cnossen werd matchwinnaar.
Ook dit eerste klasse duel kende een uitermate spannend verloop.

BijOnsLuktHetWel – Was ‘n Go  2-3
Een verrassende Was ‘n Go zege die pas in de laatste seconden werd bereikt. Twee maal zette Joost Soolsma zijn team op voordeel, maar dat was in dit gelijkopgaande duel niet genoeg. Eerst was het Marcel Koning en na de 2-1 Martijn Werkhoven die gelijk maakte. Martijn werd in de laatste seconden matchwinnaar.

Huhtamaki/LR – Bosma Timmerwerken  1-3
Bosma deed met dit resultaat belangrijke zaken. De eerste periode werd afgesloten zonder treffers. Steven Beuker pikte een afvallende bal goed op, Jarco Kingma in de korte hoek en even later met een actie om de doelman heen bracht de  beslissing, 0-3. Uit een vrije trap had Cor Boonstra aan de andere kant nog succes.

Grand Cafe De Doelen – Horeca de Trije  5-7
Ruurd Pijpker 0-1, Roy Hoekstra 1-1, Michel v.d.Veen 1-2, Erwin Boiten 1-3, Ruurd Pijpker 1-4, Huub Tiemersma e.d. 1-5, Robbin de Klerk 2-5 en 3-5, Ruurd Pijpker 3-6, Roy Hoekstra 4-6, Jelmer Rodenhuis 4-7, Huub Tiemersma 5-7.
Beide teams hadden het zoet der overwinning nog niet geproefd. Het was het Horeca team dat vanaf het begin het initiatief had, geregeld scoorde een niet in de problemen kwam.

Sytsma Noord – HDJ Bouw  4-5
De eerste HDJ Bouw zege en meteen op een concurrent moet het nodige zelfvertrouwen geven. Collin Braak 0-1, Erik Terpstra 1-1, Albert Jan Jukema 1-2 en opnieuw Erik Terpstra betekende dat de teams met gelijke kansen aan de tweede periode konden beginnen. Vervolgens legde HDJ de basis voor de zege met succes voor Arjen Koning, Lars Bijlsma en Albert Jan Jukema. De tegentreffers van Erik Terpstra en Evert Telenga kwamen voor Sytsma te laat.

Apenmeeuw F.C. – Tintec  5-3
Het was weer net niet voor Rintec dat in Apenmeeuw een iets betere tegenstander had. Frank v.d. Zee zette Rintec wel op voordeel, Aenmeeuw zette hierna flink aan en liep uit naar 4-1 via Jelmer de vries 2x, Remko Giesing en Marnix Hoekstra. Rintec bleef strijden, scoorde tegen via Frank v.d.Zee en Jan Lyckle Bijlsma, maar kon de nederlaag niet voorkomen omdat Hein Joostema het verschil in stand hield.

Widia Boys – Cafe De Posthoorn Dronrijp  7-4
De eerste periode ging volkomen gelijk op met Justin Reitsma 1-0 en Hoite Schaap 1-1. Plotseling had Widia Boys de smaak te pakken. Dani van Eyck 2x, Alwin Bierema 2x en Dani van Eyck tilden de stand in korte tijd naar 6-1. De Posthoorn liet niet verder over zich heen lopen, kwam tot treffers van Hoite Schaap en Jos v.d.Velde, maar het duel was beslist. De laatste activiteiten kwamen van Dani van Eyck en Jos v.d.Velde in dit opmerkelijke duel.

A.M.Transport – Lybo  4-3
De gelukkigste won in dit gelijkopgaande treffen. Lybo had lang het beste van het spel en kwam op 1-3. Na de 0-1 van Lennard Feenstra maakte Jesse Terpstra gelijk en  scoorden Rene Baarda en Lennard Feenstra. Halverwege de tweede periode vond Arie de Waal na een vloeiende combinatie de aansluiting, betekende de inzet binnenkant paal van Jesuino Lopez een gelijke stand en werd Arie de Waal matchwinnaar.

Stadsherberg catering – Bouwbedrijf Scharringa  6-1
De eindstand geeft al aan dat Stadsherberg duidelijk meer had in te brengen. Al heel snel opende Friso van Eyck de score en even later had hij nogmaals succes. Uit een goede pass van Lieuwe Beuker scoorde Danick Sikkema tegen en leek de spanning terug. Wessel Roorda, Friso van Eyck 2x en Evert Jan Broersma lieten er geen twijfel over bestaan wie de sterkste was.

Zandstra & v.d.Meer – Sportcentrum Shape  5-4
Twee heel snelle treffers van Joël Rooij en Koen Wartena gaven de indruk dat het voor Zandstra een gemakkelijk avondje zou gaan worden. Shape kwam uitermate sterk terug, zette de tegenstander onder druk en deed het duel kantelen met treffers van Daniël Wybenga 2x en Jos v.d.Meulen 2x. Shape had toen al veel gegeven en kon niet over voldoende aanvulling beschikken. Het kwam steeds verder onder druk en moest treffers toestaan van Jord Haarsma en Koen Wartena. Dit leek ook de eindstand, maar een dekkingsfout in de laatste seconden bracht Joël Rooij alleen voor doelman Wesley Haarsma en dat betekende een gelukkige Zandstra zege.

Verno Verhuur – Zwart Machines  3-5
En weer liet Verno zich in de openingsfase aftroeven, maar deze maal kon het de schade niet repareren. Het kreeg hier overigens wel alle gelegenheid toe. Jelle Pieter v.d.Walt en Gersyd Regales openden en Jeroen Mosselman 2x herstelde het evenwicht. Drie maal Jelle Pieter v.d.Walt was beslissend, al had Jeroen Mosselman aan de andere kant ook nog succes.

Sannes & Voorintholt – Bowling Bloemketerp  8-2
Een overduidelijk zege van S & V op een falend Bloemketerp. De eerste periode ging nog vrijwel gelijk op. Beste man bij S & V Noah Redda opende, Laurens Looijenga maakte gelijk en na een blundertje van Jan Bosma kon Noah Redda de wisselstand op 2-1 bepalen. Hierna liep de sscore snel op. Laurens Looijenga deed bij 5-1 nog iets terug en verder werd het veel betere spel van S & V bekroond met streffers van Tom Voorintholt 2x, Noah Redda 2x Tim de vrien en Randy de Vries.

SDV Projectbuilding – Engineeringsburo Zuidema  8-3
Een overwinning was voor SDV broodnodig en hier leende Zuidema zich goed voor. Een positief resultaat was aan de Zuidema mannen nog niet besteed, al wist het wel drie maal het doel van SDV te doorboren. Bij 4-0, 7-1 en 8-2 was er succes voor Andries Zuidema, Martijn Metselaar en Maurice Kooistra. Het dominerende SDV had schutters in Elmer Boonstra en Frans de Beer ieder vier maal.