Widia Boys houdt Cafe Kleine Beurs op afstand. Restaurant De Grillerije topper in spe.

 AWA4200

In de hoofdklasse is debutant De Grillerij goed bezig. Het won met ruime cijfers van het gerenommeerde Keizer Autoschade. Het lijkt op weg naar een echter topper in deze hoogste klasse. De Bogt fen Gune bleef ongeslagen na winst op Autobedrijf Strikwerda en Royal Steensma herstelde zich met winst op Moto Delicato. In de eerste klasse kende koploper Zijlstra Beroepskleding geen genade met een kwakkelend Freedom Energy en bleef Autobedrijf Haitsma met moeite overeind tegen de jonkies van Zandstra & v.d.Meer. In de tweede klasse was het Kevin ä Nijeholt die Syperda Verhuur met vier treffers de das om deed. Zijn team BijOnsLuktHetWel blijft onvoorspelbaar. In de derde klasse had Widia Boys aan De Kleine Beurs een lastige tegenstander, maar bleef na lang op achterstand te hebben gestaan aan de goede kant van de score. In de vierde klasse kwam koploper Verno Verhuur niet voorbij het taaie Taxi Sybe, 4-4, en in de vijfde klasse was er succes voor Autorijschool v.d.Harst door een 4-3 zege op Lukkes Arum.

Royal Steensma – Moto Delicato  6-5
Aanvankelijk was er voor Steensma niets aan de hand, maar het had niet gerekend op de veerkracht van het Moto Delicato team. Bauke Tjalle Anema opende, Rowan de Vries maakte gelijk en nog in de eerste periode tilden Anno Venema 2x en Bauke Tjalle Anema de stand naar 4-1. Sander Hoekstra en Alper Bolat brachten de spanning volledig terug. Anno Venema maakte er 5-3 van, maar dit bleek nog niet voldoende, want Tsjeard Boorsma en Rowan de Vries zorgden voor gelijke kansen in de slotfase. Het was tenslotte Bauke Tjalle Anema die de beslissende binnen tikte.

Autobedrijf Strikwerda – Bogt fen Gune  1-3
Willem Duyn was met drie treffers de man van de wedstrijd. De zege van De Bogt is geen moment in gevaar geweest waarbij Klaas Meinsma na 3-0 tegen scoorde.

Keizer Autoschade – Restaurant De Grillerije  1-5
Gerlof Dijkstra opende uit een vrije trap de score en vervolgens was er een rode kaart voor een Keizer speler. Dit laatste had zeker invloed op het verdere verloop. Rick Beimers zorgde uit een voorzet voor 0-2 en Wiebe v.d.Meer bracht met een intikker Keizer weer in de wedstrijd. Een schot van afstand van Jesper Deelstra was beslissend. Uit de ruimte die ontstond was Gerlof Dijkstra nog twee maal trefzeker.

Salarisburosport – Coop Tolsma 5-0 reglementair.

Freedom Energy – Zijlstra Beroepskleding  2-9

Het was al 0-5 toen Cornelis Zijlstra tegen scoorde en pas bij 1-9 volgde er nog één via nieuwkomer Arjen Zagema. Verder was het een superieur Zijlstra dat de lakens uitdeelde met treffers van Stef Gale 3x, Johannes v.d.Veen 3x, Marc Wijbenga 2x en Huib TiemersmZandstra & v.d.Meer –

Autobedrijf Haitsma 3-5

Een duel met twee volkomen verschillende gezichten. De eerste periode liep voor Zandstra voorspoedig. Lennard Feenstra met een beheerste inzet, Jesse Terpstra met een lobje en Jord Haarsma uit een vloeiende aanval waren verantwoordelijk voor een 3-0 wisselstand. Een fraaie hattrick van Melvin Hempenius betekende de ommekeer. Zandstra was aangeslagen en moest zelfs het onderspit delven na acties van Klaas Posthuma en weer Melvis Hempenius.

BijOnsLuktHetWel – Syperda Verhuur  7-5
Het eindresultaat was verrassend. De eerste periode werd zelfs afgesloten met een broederlijke 1-1. Kevin ä Nijeholt, die in het vervolg uitdrukkelijk aanwezig was, en Jurjen Steegstra waren de schutters. Kevin was vervolgens goed op dreef met drie treffers en voor Syperda was er succes voor Justin van Abbema en Jurjen Steegstra, 4-3. Twee maal Eric Vellinga was beslissend. Jurjen Steegstra schoot nog twee maal raak en man van de wedstrijd Kevin á Nijeholt had het laatste woord.

R.E.S. – Bosma Timmerwerken  3-2
Beide teams konden wel weer eens een succesje gebruiken en het team uit Bolsward was de gelukkigste, al leek het daar lang niet op. De Harlingers kwamen op 0-2 via twee treffers van Wesley Schaap. Het was in de tweede periode Daniël van der Zee 2x en Frits Schreefel die voor de Bolswarders alsnog de punten binnen haalden.

Huhtamaki/LR.- Sportcafe de Trije  1-5
Deze topper was duidelijk voor Sportcafe de Trije. Het was Marco de Groot die met twee treffers duidelijk maakte dat er voor het Leo Reitsma team weinig eer viel te behalen. Pas na 0-5 kon Mark de Vries tegen scoren. Verdere treffers waren er voor Wibo Ypma, Erwin van Duyneveldt en Daan Bootsma.

Cafe De Kleine Beurs – Widia Boys  1-3
Widia Boys begint altijd sterk aan een nieuwe klus om daarna ver terug te vallen. Misschien dat het deze maal wel gaat lukken, want het maakte een 1-0 verkregen achterstand via Kleine Beurs speler Marcel Koning in de tweede periode snel ongedaan. Het waren Fabian Donderwinkel in de verre hoek, Patrick Vijver indirect uit een vrije trap en Sean de Boek met een pegel in de kruising die de ommekeer brachten.

Bouwbedrijf Haarsma – HDJ Bouw  2-1
Een duel tussen team die elkaar weinig in kracht ontlopen. Deze maal trok Haarsma aan het langste eind. Het kwam via Wierd Baarda op voorsprong, Colin Braak maakte gelijk en Willem Ypma werd matchwinnaar.

Horeca de Trije – van Dellen  3-6
Na de 0-3 via Randy de Vries 2x en Jan v.d.Wal kwam de Trije krachtig terug. Het kwam langszij via Patrick van Dijk 2x en Patrick Poelstra. Het bleek niet genoeg. Francisco de Boer, Randy de Vries en Jildert Noekem maakten het karwei af.

Betterfit – Bowling Bloemketerp  4-6
In de eerste periode besliste het betere Bloemketerp in feite het duel. Bij 3-0 was er een tegentreffer van Gerlof Nauta en tilden Laurens Looijenga, Jan Hof, Gerard Hoekstra en Rimar Uythof de stand naar 1-4. Een niet geregistreerde Betterfit speler zorgde voor 2-4, Jan Hof en Johnny Duizendstra voerden de score verder op en waren er treffers van Betterfit spelers Patrick Kootje en Gerben Nauta.

SDV Projectbuilding – Sportcentrum Shape  5-4
Met een puntertje opende Elmer Boonstra het duel en Wibo Brouwer verdubbelde de voorsprong. Daniël Wijbenga maakte het met een listig balletje weer spannend. Na de 3-1 van Wibo Brouwer kwam Shape met een afstandschot van Gijs de Groot wel weer dichter bij. De treffers van Elmer Boonstra en Wibo Brouwer leek voor SDV genoeg voor de winst, maar Gijs de Groot en Caio Augostinho maakten het in de slotfase nog uitermate spannend.

Verno Verhuur – Taxi Sybe  4-4
Dat Taxi Sybe een taaie tegenstander is ondervond Verno. Tjibbe Haitsma van afstand en Egbert v.d.Veen met een listige beweging zorgden voor 2-0, maar de reactie van Taxi Sybe kwam snel via Theunis Regeling en Ruurd Bouwma. Ook de 3-2 van Alex v.d.Bosch werd door Theunis Regeling snel beantwoord. De beste kansen kwamen er zelfs voor het Taxi team na een puntertje in de bovenhoek van Tjeard Halbesma. Egbert v.d.Veen repareerde dit voor het sluiten van de markt.

Stadsherberg catering – Engineeringsburo Zuidema  5-0
Stadsherberg was duidelijk beter, maar had moeite om doelman Remco Piek te verslaan. Friso van Eyck lukte dit het beste met drie treffers en verder scoorden Dick Muilwijk en Wessel Roorda.

Autorijschool v.d.Harst – Lukkes Arum 4-3
Eelke Anema schoot al vroeg raak en Tjitse Oegema maakte gelijk. Jelte Dotinga bracht v.d.Harst weer aan de leiding.Sjoerd van Wijk en Eelke Anema leken vervolgens het duel op slot te gooien. Lukkes kwam in de eindfase nog verrassend uit de bus met tegentreffers van Arne Tigchelaar en Tsjitse Oegema.