Winst de Trije na grillig scoreverloop. Ulenburgh verrast favoriet Strikwerda.

In de hoofdklasse van de Visual Reklame competitie kwamen de koplopers Panbakker BSP en Lovis Design niet binnen de lijnen. De winst van Prinsbouw/v.Dellen, De Harmonie en Autowas Dijkstra betekende dat deze teams iets op konden schuiven. In de eerste klasse was er het herstel van Cafe De Kleine Beurs, al had het heel veel moeite met de routiniers van Herberg de Bogt. De meest verrassende uitslag was hier de winst van Sportcafe De Trije op Steensma. Het werd uiteindelijk 4-3 waarbij De Trije een 3-1 achterstand moest wegwerken. In de tweede klasse was er het toptreffen tussen The Phone House en Rijschool v.d.Harst. Het werd een spectaculair duel met wisselende kansen waaruit v.d.Harst uiteindelijk als winnaar naar voren kwam. The Dance Factory bleef in deze klasse ongeslagen door een regelmatige 5-3 tegen Primera Haitsma. In de derde klasse blijft Bouwbedrijf Scharringa de foutloze koploper. Leo Reitsma kreeg weinig kans, 4-1. Verrassend was de winst van Ulenburgh Adviseurs op het favoriete Autobedrijf Strikwerda.

Bowling Bloemketerp – Prinsbouw/v.Dellen 4 – 5 E. Broekhuizen 0-1, 0-2 en 0-3, Y. Brijker 1-3 en 2-3, K.Hoogteijling3-3, E. Broekhuizen 3-4, J. Prins 3-5, S. de Vries 4-5. Bloemketerp heeft de laatste tijd te weinig mankracht om tot goede prestaties te komen. Nu liep het zonder wisselspelers ook weer achter de feiten aan, al kwam het nog van een 3-0 achterstand goed terug tot 3-3. De hard ingeschoten penalty van J. Prins in de slotfase was beslissend en E. Broekhuizen was de man van de wedstrijd.

Autowasbedrijf Dijkstra – Martens Vis 4 – 2 Een duel met twee gezichten. In de eerste periode was Martens Vis sterker, het was beweeglijker en scoorde uit de vele kansen twee maal via S. Amels. Dijkstra kreeg vervolgens steeds meer grip op het duel, L. Visser scoorde op de hem bekende manier fraai tegen en E. Boonstra was sneller bij een voorzet, 2-2. Opnieuw L. Visser zette Dijkstra op voorsprong en J. Broersma joeg de bal op aangeven van broertje Evert Jan in de kruising.

Cafe De Harmonie – Kr8werk/ Publicar 6 – 3 De eerste periode kon Kr8werk goed volgen. J. Willekes, D.J. Volbeda en aan de andere kant R. Zijlstra en R. de Zeeuw scoorden, 2-2. Hierna toonde De Harmonie zich duidelijk de sterkste met doelpunten van J.v.d.Wal, D.J. Volbeda, J. Norder en C. Malda waarna Kr8werk speler H. Luimstra de eindstand bepaalde.

Sportcentrum Shape – Bouwbedrijf Bruinsma 0 – 3 De strijd bleef heel lang in evenwicht en het werd op het laatst duidelijk dat het eerst scorende team ook de punten mee ging nemen. Halverwege de tweede periode was het J. de Snoo die het duel met twee snelle treffers besliste. R. Reinsma bracht in de slotminuut de eindstand op het scorebord.

Pannendekkers R.S. – Expert Franeker 2 – 4 Er gebeurde in de eerste periode weinig, al waren de beste kansen voor Expert. Uit een onoverzichtelijke situatie opende G. Vaas de score en E. Boes verdubbelde deze van afstand. Een volkomen vrijstaande G. Smit bracht de spanning terug waarna M. Kerkhof en M. Baggelaar het duel beslisten. R. Schat scoorde van afstand nog tegen.

Cafe De Kleine Beurs – Herberg de Bogt 2 – 1 Herberg de Bogt maakte het Kleine Beurs flink moeilijk, al kwam de winst wel terecht bij het team wat er het meeste recht op had. Het was F. Elmaziani die vlak voor de wisseling het duel open brak Herberg de Bogt bleef loeren op een kans en die kreeg het via T. Piebenga, 1-1. Kleine Beurs zocht steeds meer de aanval en dit leverde vlak voor het einde de verdiende 2-1 op via Y. Elmaziani.

Saab Wassenaar/Black Horse – Bouwbedrijf v.Marrum 8 – 5 W. Atsma 0-1, D. Wassenaar 1-1, B. Braaksma 2-1, R. Broersma 2-2, S. Vogel 3-2, D. Wassenaar 4-2, R. Broersma 4-3, D. Wassenaar 5-3, C. Terpstra 6-3 en 7-3, R. Broersma 7-4, S. Vogel 8-4, R. Broersma 8-5. Een open duel waarin v.Marrum in de tweede periode te kort schoot. Toch was v.Marrum speler R. Broersma met 4 treffers de man van de wedstrijd.

Sportcafe de Trije – Steensma F.I. 4 – 3 De eerste periode kende weinig hoogtepunten, al was het T. Hoekstra die uit de draai in de verste hoek schoot. De tweede periode werd een boeiende vertoning. Vanaf de aftrap soleerde M. Nijenhuis naar 1-1 en twee handige acties van routinier E. Tolsma betekende 1-3. De Trije toonde karakter. J. Soolsma en R. Prins, de laatste vanuit een moeilijke hoek, herstelden het evenwicht waarna M. Nijenhuis in de laatste seconden De Trije zelfs naar de overwinning schoot.

Rijschool v.d.Harst – The Phone House 5 – 4 Met treffers van W. Mariman, G. Nieuwenhuis en D.P. Weistra kwam The Phone House al snel op een comfortabele 0-3. Het scoreverloop in dit soms te levendige duel werd grillig. Beste man bij v.d.Harst F. de Beer 2x en C. de Vries schoten deze topper naar een spannende eindfase. J. Elting zorgde uit een vrije trap voor 3-4, F. de Beer maakte in de korte hoek gelijk en S. Haijma bezorgde v.d.Harst zelfs de winst.

Regina’s Lingerie – Offinga Kappers 2 – 1 Een vrij vlak duel tussen twee gelijkwaardige teams. R.v.Nijnatten was bij Regina de grote man met twee treffers en toen de beslissing al was gevallen scoorde P. Groothoff tegen.

The Dance Factory – Primera Haitsma 5 – 3 Het team uit Berlikum bleef ook na dit duel ongeslagen. Primera Haitsma kwam duidelijk te kort. H.v.d.Baan opende met een luckey de score, hij kreeg een herkansing nadat hij had gefaald, en R. de Vries zorgde al snel voor 2-0. F.J. Pander met een geplaatst schot en M. Roersma in de verre hoek bepaalden de wisselstand op 3-1. TDF bleef domineren wat treffers opleverde via J. Kooistra en M. Roersma terwijl P. Vijver en F. Poorte tegen scoorden.

Warmtetechniek – Anytyme ‘t Park 5 – 6 D. Wybenga 0-1, P. Hibma 0-2, J. Visser 0-3, A. Koning 1-3, P. Hibma 1-4, D. Wybenga 1-5, C. Outhuyse 2-5, 3-5, 4-5, C. Braak 5-5, Y. de Jong 5-6. Anytyme ‘t Park nam een schijnbaar beslissende 5-1 voorsprong. Drie treffers van de uitblinkende C. Outhuyse gaf Warmtetechniek weer hoop en het werd zelfs gelijk toen C. Braak een vloeiende combinatie binnen schoot. Niet geheel terecht was het dat Y. de Jong in de laatste minuut ‘t Park naar de zege schoot. Warmtetechniek had wel een punt verdiend.

Frankena Winsum – Happy Boys 4 – 2 J. Boersma 1-0 en 2-0, J. Hogendorp 2-1, E. Keijzer 2-2, G. Dijkstra 3-2, J. Boersma 4-2. De teams waren volkomen gelijkwaardig, maar Frankena was gelukkiger in de afwerking. Happy Boys raakte nog enkele malen de paal.

Bouwbedrijf Scharringa – Leo Reitsma 4 – 1 H. Westra 0-1, J. Hofstee 1-1 en 2-1, S. Greidanus 3-1 en 4-1. Leo Reitsma kon de koploper redelijk volgen, al was de zege verdiend.

Eco Protecta – De Posthoorn 1 – 3 G.J. Wispelwey 0-1, J. Mosselman 1-1, G.v.Dijk 1-2, J. Hoogterp 1-3. De Posthoorn kende de laatste tijd wat problemen voor wat de beschikbaarheid van spelers betreft, maar dit lijkt opgelost. De zege kwam in dit duel niet in gevaar.

Pluimveeservice D. Smeding – Techniservice Tijsma 4 – 3 H. Voordewind 1-0, J.v.Duyn 1-1, S. Boersma 1-2, R. Marra 2-2, H. Voordewind 3-2, D. Smeding 4-2, C. Alkema 4-3. Door dit resultaat verliest Tijsma de aansluiting met de top. Het Dronrijper team gaat na een aarzelend begin steeds beter speler. De winst van het Pluimveeteam was volkomen verdiend.

Ulenburgh Adviseurs – Autbedrijf Strikwerda 2 – 1 Strikwerda was vooraf favoriet, maar het team bleef aanvallend onder de maat. Ulenburgh scoorde halverwege de eerste en tweede periode via J. Vos en R. Geilenkirchen en J. Dijkstra bracht de spanning terug.

W.I.K. – Zuidema Scheepsbouw 1 – 3 Er stonden in dit duel nog al wat Golden Oldies in het veld waarbij WIK doelman G. Hof (62) en Zuidema speler F. Veneman (62) de kroon spanden. Na de punter van H. Meijer was het N. Rusticus die de voorsprong verdubbelde. WIK kwam met een spetter van J. Boot in de kruising terug in de wedstrijd. Het was Abraham Meijer die in de rebound het duel definitief besliste.