Winst in toptreffen voor Lovis Design en Steensma.

De toppers in de hoofdklasse tussen Lovis Design en Autowascentrum Dijkstra en in de tweede klasse tussen Shape en Steensma voldeden aan de hoge verwachtingen. Lovis Design won na een uitermate spannend duel met 2-1 en Steensma was goed op dreef in de met 6-3 gewonnen wedstrijd tegen concurrent Shape . In de derde klasse stuntte Warmtetechniek met een 5-3 overwinning op de ongeslagen koploper Elektrokoopjes. Door dit resultaat is het winnende Phone House op gelijke hoogte gekomen. Een bijna identieke situatie deed zich voor in de vierde klasse. Hier kwam Frankena tegen het onberekenbare Pars Graanhandel niet verder dan 5-5 waardoor Autobedrijf Strikwerda langszij is gekomen.

Autowascentrum A.Dijkstra – Lovis Design 1 – 2 Dit onderlinge duel geeft garantie voor goed en spannend voetbal. Ook in dit duel waren het de momenten die beslissend waren. In de eerste periode kreeg Dijkstra de meeste mogelijkheden, al waren dit wel kleine. Het was al in de tweede periode dat O. Elsinga die met een snoeihard genomen vrije trap de openingstreffer binnen schoot. Toen J. de Haan met een behendige actie voor 0-2 zorgde leek het duel beslist. In de slotfase werd het nog uitermate spannend toen eerst R. Hofstede de lat raakte en even later R. Post na een overtreding van H. Bartouhtouh vanaf de penaltystip tegen scoorde. Dijkstra drong nog wel aan, maar dit leverde geen uitgespeelde kansen meer op. Op grond van de tweede periode was de zege van Lovis Design verdiend.

Expert Franeker – Prinsbouw /v.Dellen 0 – 4 In de eerste periode werd er niet gescoord, al had Pr/vDellen toen al een licht overwicht. Met een klutsgoal brak R. Jelgersma het duel open. Bij Expert ontbrak het totaal aan stootkracht en toen er verdedigend ook nog enkele missers plaatsvonden was het duel snel beslist. G. Vellinga 2x en J. Prins voerden de score verder op.

Grauwe Paard – Bouwbedrijf Panbakker 6 – 6 B.Boonstra 1-0, J. Talhout 1-1, K. Pols 1-2, H. de Ruiter 1-3, F. v.Assen 1-4, J. Bosma 1-5, B.Boonstra 2-5, S. de Schiffart 3-5, B.v.d.Baan 4-5, K. Pols 4-6, B. Boonstra 5-6 en 6-6. Het verdedigen was aan beide kanten niet goed verzorgd. Ondanks dat er van krachtsverschil geen sprake was liep Panbakker vlot uit naar 1-5. Grauwe Paard kwam sterk terug, 4-5, maar K. Pols leek met een inzet die van paal naar paal en hierna ternauwernood de doellijn passeerde het duel te beslissen. Er waren toen nog enkele minuten te spelen. Het werd nog een remise door treffers van B. Boonstra en gezien het spelbeeld ook wel terecht.

Bowling Bloemketerp – Bogt fen Gune 3 – 3 Ook in dit duel bewees Bowling Bloemketerp met fris aanvalsspel een aanwinst te zijn voor de hoofdklasse. Bloemketerp bleef lang aan de goede kant van de score, 3-1, maar het team kwam in de slotfase steeds meer onder druk met als eindresultaat een terechte puntendeling. De treffers kwamen van S. de Vries 3x en K.J. Bijlsma 3x.

Meijer Plaatbewerking – Cafe De Kleine Beurs 4 – 2 A. Hussein 0-1, G.v.d.Boon 1-1 en 2-1, T. Lodewijks 3-1, P. Hoenderdaal 3-2, T. Lodewijks 4-2. Weer een nuttige zege voor Meijer, al ging het niet gemakkelijk Kleine Beurs kwam via P. Hoenderdaal in de tweede periode goed terug, 3-2, nam ook het initiatief, maar dit leverde verder geen treffers op. T. Lodewijks loodste zijn team vervolgens in veilige haven.

Tapperij ‘t Noord – Cafe De Harmonie 5 – 4 R. Reitsma 0-1, W. Blaauw 1-1, R. Ysbrandy 1-2, G. de Boer 2-2, J. Stecking 3-2, R. Ysbrandy 3-3, W. Blaauw 4-3, R. Reitsma 4-4, J. Stecking 5-4 In dit volkomen gelijkopgaande duel met wisselende kansen kreeg De Harmonie te weinig. Met een wanhoopsschot in de laatste seconden van de wedstrijd besliste J. Stecking dit duel alsnog in het voordeel van Tapperij.

Sportcentrum Shape – Steensma 3 – 6 T. Hoekstra 0-1, E. Tolsma 0-2, H. Timmermans 1-2, T. Hoekstra 1-3 en 1-4, H. Timmermans 2-4, E. Tolsma 2-5, G. Hoekstra 3-5, R. Oosterbaan 3-6. Steensma was het gehele duel sterker en bracht dit ook in de score tot uitdrukking. Door een snel verkregen achterstand maakte Shape de fout geforceerd de aanval te zoeken. Dit leidde tot veel balverlies en hier maakte Steensma optimaal gebruik van.

Rijschool v.d. Harst – De Gekroonde Leeuw 3 – 2 Uit de eerste goede v.d.Harst aanval counterde E. Bouwman naar 1-0 en J. Reinsma soleerde naar 1-1. S. Torenbeek kon over de zijkant volkomen vrij opkomen en hij schoot de bal in de verste hoek, 1-2. Na enkele tijdstraffen was het F. de Beer die al zijn frustraties in een schot legde waarbij de bal in de kruising verdween. Het was tenslotte R. Geertsma die het duel besliste.

Bouwbedrijf Bruinsma – The Dance Factory 4 – 2 J.v.Althuis 1-0, A. Anema 2-0, H.v.d.Baan 2-1, R. Miedema 3-1, R. de Vries 3-2, R. Reinsma 4-2 Een levendig duel met een terecht eindresultaat. Bruinsma was collectief beter, al maakt het volledig nieuwe team van TDF ook nu weer een goede indruk.

Anytyme ‘t Park – De Posthoorn Dronrijp 6 – 2 D. Wybenga was met 4 treffers de grote uitblinker. Hij was voor de Rypsters ongrijpbaar. Pas bij 5-0 scoorde R.v.d.Wagen 2 maal tegen P. Hibma en A. Houtsma waren voor het sterkere ‘t Park de resterende doelpuntenmakers.

Braak Financiele Diensten – Primera Haitsma 4 – 3 In de openingsfase was Primera Haitsma beter, maar verzuimde ruim afstand te nemen. W. Beimers 2x en D. Vijver 2x scoorden in deze fase. Hierna nam Braak het initiatief over en was het opnieuw W. Beimers die scoorde 3-2 en toen P. Vijver in eigen doel schoot was het duel in feite beslist. F.J. Pander bracht in de laatste minuten de spanning nog even terug.

Regina’s Bruidskamer – Keukenland 7 – 2 Een geflatteerde maar verdiende Regina zege na een matig duel. Keukenland speelde zonder overtuiging en mede hierdoor kreeg Regina de zege wel heel gemakkelijk binnen. Na 6-0 scoorden P. Vriesema en P. Brandsma pas tegen en voor Regina waren dit R.v.d.Veer 3x, J.v.d.Zee, H. Wassenaar, B. Talhout en D. Riemersma.

Selekt Meat Product – Eco Protecta 3 – 2 De eerste winst van S.M.P. is binnen. Daar leek het in de eerste periode niet op. Toen was Eco Protecta beter en kwam door een treffer van G. Scheffer op 0-1. In de tweede periode waren de rollen omgedraaid. K. Buwalda herstelde het evenwicht en twee vlotte treffers van P. Roorda en J. Soolsma waren beslissend. De aansluitingstreffer van G. Scheffer kwam pas in de laatste minuut tot stand.

Warmtetechniek – Elektrokoopjes 5 – 3 A. Koning 1-0, C. Boonstra 2-0, W.Hew-A-Kew 2-1, J. Nijeholt 2-2, C. Boonstra 3-2, J. Nijeholt 3-3, C. Koning 4-3, R. Robijn 5-3. Dit was misschien wel de grootste verrassing van deze avond. Elektrokoopjes was wel meer in de aanval, maar Warmtetechniek was veel gevaarlijker. De koploper keek steeds tegen een achterstand aan en wanneer deze dan was weggewerkt had Warmtetechniek meteen het antwoord klaar.

Tijsma Installatie/ nr.1 Hypotheek – Phone House 1 – 4 Vanaf de start was Phone House sterker, maar het duurde tot halverwege dat D. Sommer het duel open brak. Meteen had R. Zondervan echter het antwoord klaar zodat er met een gelijke stand kon worden gewisseld. Phone House behield het initiatief en dit leverde via D.P. Weistra 2x en W. Mariman een afgetekende zege op.

Keizer Autoschade – W.I.K. 0 – 10 De oudjes kunnen het nog wel, al worden de kunststukjes met de jaren uiteraard wat minder. Deze maal was het weer zo’n hoogtijdag dat alles lukte en de mannen genoten er in het duel, maar vooral in de derde helft zichtbaar van en dat allemaal nog wel zonder de geblesseerde J. Boot. Keizer beschikte niet over wisselspelers, maar dat mag geen excuus zijn voor deze enorme afstraffing. De treffers kwamen van S. Osinga 2x, R. Boonstra 2x, G. Wolbers 2x, E. Bruinsma, P.v.Dijk, H. Blaauw en B. Veenstra.

H.B.M. – Leo Reitsma 3 – 4 H. Westra 0-1, B. Miedema 1-1, D.v.Baarsen 2-1, E. Hiemstra 2-2, D.v.Baarsen 3-2, E. Hiemstra 3-3 en 3-4. Door dit resultaat houdt Leo Reitsma aansluiting met de koplopers terwijl H.B.M. iets achter op raakt. Toch zijn de krachtsverschillen in deze klasse klein en dat bewees ook dit duel.

G. Pars Graanhandel – Frankena Winsum 5 – 5 De eerste periode was voor Frankena Winsum, maar het resultaat was te gering, L. Hartkamp 1-0, W. Hijlkema 1-1 en J. Boersma 1-2. Frankena beschikte niet over wisselspelers en kwam steeds meer onder druk. Wel zorgde J. Boersma nog voor 3-1, maar vervolgens deden S. Drost 2x en J. Marra de kansen keren. Debutant R. Grovestein maakte vervolgens twee maal gelijk nadat M. Houtsma voor 5-4 had gezorgd. Een spectaculair duel met een terechte puntendeling als resultaat.

Offinga Kappers – Autobedrijf Strikwerda 2 – 7 Offinga kwam via E. Nauta en G. Nietopiel op 2-0 en was de eerste periode ook sterker. De laatste 20 minuten waren volledig voor Strikwerda met treffers van A. Strikwerda 3x, R. Dijkstra 2x, B, Strikwerda en S. Didden.