Winst op Regina’s Lingerie voor Bloemketerp uitermate belangrijk.

Er zijn voor Bowling Bloemketerp betere tijden geweest. Toen ging men voor de titel. Tijden veranderen en de belangrijke winst die vrijdagavond werd behaald op Regina was nodig om niet in de onderste regionen terecht te komen. Regina verweerde zich overigens uitstekend waardoor het slechts 1-2 werd. In deze hoogste klasse won koploper Bogt fen Gune afgetekend van Zijlstra Beroepskleding en lieten de achtervolgers Oosterlaar/Verhoeven, Autobedrijf Haitsma en Keizer Autoschade belangrijke steken vallen. In de eerste klasse had Sijperda Verhuur het niet moeilijk tegen Maxstuc en haalde Yildiz Stucadoors verrassend uit tegen Sportcentrum Shape. In de tweede klasse delen De Strûners en Shipkits de lakens uit. Betterfit/Combistralen blijft hier goed volgen, al was de zege op het zwak presterende Horeca de Trije niet overtuigend. In de derde klasse ging Verno Verhuur in de slotfase onderuit tegen Leo Reitsma/Huhtamaki waardoor het de aansluiting met de top enigszins verloor. In de vierde klasse tenslotte blijft Sportcafe de Trije domineren. In een waar schuttersfestijn werd Praxis op de pijnbank gelegd. Het herstel van Bouwbedrijf Scharringa verloopt langzaam en Rin-Tec komt hier flink opzetten.

 DSC6349

 

 

Regina’s Lingerie – Bowling Bloemketerp 1-2

En weer was er geen winst voor het sympathieke en hardwerkende team van coach Benny Talhout. Het zat er deze maal ook niet in al waren de krachtsverhoudingen gering. Marcellino Saamangun scoorde voor en na de “thee’’ waarna Dennis Riemersma het in de laatste minuten nog even spannend maakte.

Bogt fen Gune – Zijlstra Beroepskleding 10 – 2

De Bogt toonde zich in dit duel een waardig koploper. Overigens verliep de openingsfase troef. Frank de Wit opende waarna Clint Baks zijn team twee maal aan de leiding hielp. Naar mate het duel vorderde werd het overwicht van De Bogt groter en vooral in de slotfase vielen er nog verschillende treffers. Voor De Bogt scoorden verder Jan Faber 2x, Willem Duyn 2x, Frank de Vries 2x, Frank de Wit en Jordi Stecking.

Keizer Autoschade – Oosterlaar/Verhoeven 4-4

Een enerverend duel waarbij beide teams weinig opschoten met het behaalde resultaat. Keizer opende sterk met treffers van Sander Hoekstra en Edwin Hiemstra. Oosterlaar kwam vervolgens beter in de wedstrijd.Eerst raakte Ane Schaap nog het aluminium, even later scoorde hij alsnog met een fraaie dropkick. Nog voor de wisseling werd het gelijk door een van richting veranderde vrije trap van Patrick Amels. Keizer raakte niet onder de indruk, nam het initiatief en kwam opnieuw op voorsprong. Wiebe v.d.Meer bediende Mart Kuperus op maat. Oosterlaar kwam langszij uit een vrije trap van Ane Schaap. Vlak voor het einde leek Sander Hoekstra het duel te beslissen, maar de mee opgekomen doelman Jordi Torenbeek zorgde er voor dat beide teams kregen waar ze recht op hadden.

Van Dellen Bellen – Autobedrijf Haitsma 4 – 3

Dillen Drent weer aanwezig scheelt voor van Dellen een slok op een borrel. Toch gaf Haitsma het duel in de slotfase evenals de vorige week uit handen. Oscar Elsinga opende de score en aan de andere kant testte Dylan Drent eerst de lat en schoot hij even later de gelijkmaker binnen. Opnieuw Oscar Elsinga zorgde voor 1-2 en Hassan Bartouhtouh zelfs voor 1-3. Er leek in deze fase voor Haitsma geen vuiltje aan de lucht. Beide teams kregen kansen totdat Dylan Drent het duel deed kantelen. Hij soleerde naar 2-3, Jan Bouke Tolsma maakte gelijk en Dylan stelde Keimpe Pols in staat het duel te beslissen. Een verdiende van Dellen zege omdat het collectief meer uitstraalde.

De Skearmessen – Warmtetechniek 3 – 1

De teams ontliepen elkaar weinig. Spelen ook het zelfde spelletje, geven weinig kansen weg en opereren zorgvuldig. De eerste helft gaf dan ook weinig hoogtepunten te zien, alleen Jan Willem van Beem wist met een schuiver het status quo te doorbreken. Warmtetechniek ging vervolgens beter spelen en kwam op gelijke hoogte waarbij Erik Kamstra doelman Louis Stockmann poorte. Het eigen doelpunt van Frank Hoekstra werd Warmtetechniek fataal. De Skearmessen kon nu lekker achterover leunen en wachten op het beslissende moment en die kwam via Tjibbe Krottje van grote afstand.

Tapperij ‘t Noord – Cafe De Posthoorn 9 – 1

Elmer Boonstra en Lindert Visser ieder met vier treffers konden zich uitleven tegen een zwak De Posthoorn. De eerste periode werd nog afgesloten op een redelijke 3-1, Jitze Landman scoorde tegen en Arnold Bergsma zorgde voor het restant.

Sijperda Verhuur – Maxstuc 6 – 3

Maxstuc verweerde zich goed, maar kwam iets te kort. Het had meteen pech toen een kansloos schot van Mart Zwier van richting werd veranderd en doel trof. Even later tekende Mart wel voor een duidelijke treffer. Twee treffers van Richard Hoenderdaal betekende 2-2, Mart Zwier liet Maxstuc maar een moment genieten en Erwin Boiten maakte zorgde voor 3-3. Wybren Slager, Justin van Abbema en Klaas Meinsma brachten vervolgens de beslissing.

Sportcentrum Shape – Yildiz Stucadoors 3 – 10

Yildiz was vooral fysiek sterk waarop tegenstander Shape totaal geen antwoord had. De uitblinkers waren Vetinho D.Vemba 5x en Edwin Westra 3x. Ook Freek Topfer 2x toonde zich een speler met veel inzicht. Ondank de grote achterstand bleef Shape vol overgave tegenstand bieden wat werd beloond met treffers van Jos v.d.Meulen 2x en Hedzer Timmermans.

Betterfit/Combistralen – Horeca de Trije 2 – 1

Het werd geen overtuigende Betterfit zege. Roland van Santen opende de score en pas laat in het duel hielp debutant Niels Kuperus zijn team met twee treffers over het dode punt heen.

Shipkits B.V. – Primera Haitsma 7 – 4

Pieter Zijlstra 0-1, Detmar Bosma 1-1, Erwin de Boer 2-1, Joep Verhei 2-2, Erwin de Boer 3-2, 4-2 en 5-2, Pieter Zijlstra 5-3, Rick de Graaf 6-3 en 7-3, Cornelis Zijlstra 7-3.

De eerste periode ging gelijk op en toen kwam Erwin de Boer met de beslissende drie treffers. Een terechte uitslag.

Schroevenkopen.nl – T.G.J. communicatie 2 – 2

Beide teams zagen het belang van het duel blijkbaar in, want er werd in de eerste periode behoudend gespeeld. Hendrik Hiemstra bracht wat het duel nodig had en deed dit meteen twee maal. Twee minuten voor het einde kwam de tegentreffer van Johannes Boersma en het werd in de laatste seconden verrassend gelijk via Wouter Hylkema.

De Strûners – Devicamp.nl 6 – 2

Kris van Hofwegen 0-1, Roar van Dellen 1-1, Dani van Eijk 1-2, Tjitte Dijkstra 2-2, 3-2 en 4-2, Yme Wietse Dijkstra 5-2, Roar van Dellen 6-2.

Devicamp heeft een beweeglijk en goed voetballend team wat nog moet groeien. Het maakt vooral verdedigend niet altijd de juiste keuzes waardoor het te veel doelpunten tegen krijgt. Het was overigens weer een typische Strûners wedstrijd, de eerste periode niet los kunnen komen gevolgd door een sterke tweede periode. De wisselstand was 2-2.

Autobedrijf Strikwerda – De Tap 3-1

Strikwerda won, maar speelde niet goed en er werd in een te laag tempo gespeeld. De Tap beschikte niet over wisselspelers, maar kon lang volgen. Redmar Dijkstra scoorde twee maal, Justin Boomstra scoorde tegen en Jurrit Dijkstra zorgde voor het eindresultaat.

Verno Verhuur – Leo Reitsma/Huhtamaki 1 – 2

Tjibbe Haitsma was voorlopig het enige hoogtepunt in deze vlakke wedstrijd, 1-0. Pas in de laatste minuten maakte eerst Eelco Boonstra gelijk en vervolgens Chris Outhuyse 1-2.

De Korenaar – SDV Projectbuilding 0 – 7

Een herboren SDV had weinig te duchten van een matig De Korenaar. De treffers kwamen van Richard v.d.Veer 3x, Karst Groothoff 2x en Mark Kerkhof 2x.

Expert Franeker – H. Vijver Rietdekkers 6 – 3

Mark Kuipers 0-1, Erik Menks 1-1, Friso van Eijck 2-1, Alexander Terluin 2-2, Tjipko Vellinga 3-2, Patrick Vijver 3-3, Marcel Kruize 4-3, Friso van Eijck 5-3 en 6-3.

Een foutenfestival vooral v.w.b. de aanval van Expert. Vijver kon niet beter omdat het zonder wisselspelers aantrad. Pas in de tweede periode werd het verschil gemaakt.

Sportcafe de Trije – Praxis 13 – 7

Een doelpuntenfestijn wat vooral in de tweede periode gestalte kreeg. Het stond halverwege pas 4-2 en toen ging doelman Peter v.d.Schoot mee voetballen. Erwin Arjun kwam als nood tussen de palen. Praxis ging totaal ten aanval waarbij elk counter van het snel combinerende de Trije raak was. Doelpuntenmakers Rob Postma 5x, Marco de Groot 4x, Joost Meijer 2x, Wibo Ypma, Joshua Cuperus met tegentreffers van Niek Steensma 3x, Pieter v.d.Schoot 2x, en Robin Zandberg. Wel een duel met van beide kanten fraaie acties.

Zuidema Scheepsbouw – Rin-Tec 2 – 9

Dit ging voor de mannen van Ale Zuidema te snel. Het eerste succesje kwam van Willem Buurstra bij 0-5 en Ids v.d.Ende deed dat bij 1-8. Iwan Hibma 2x, Leeroy Jellema 2x, Rick Beimers 2x, Luuk Steensma 2x en Jeffrey Jellema zorgden er voor dat Rin-Tec mee blijft doen voor de bovenste plaatsen.

Stadsherberg catering – Grand Cafe De Doelen 4 – 6

De Stadsherberg kon redelijk bij blijven in een duel dat pas in de laatste minuten werd beslist.

Willem Beimers opende maar dit leverde niets op want even later schoot een teamgenoot in eigen doel. Jordy Wijk en Johannes Talhout leken De Doelen naar veilig vaarwater te loodsen, maar nog in de eerste speelperiode was het Willem Beimers die de teams weer naast elkaar bracht, 3-3. Opnieuw leek De Doelen op een beslissende voorsprong te komen toen Dayley Lolkama en Robbin de Klerk 3-5 lieten aantekenen. Nog gaf De Stadsherberg zich niet gewonnen. John Maljaars bracht de spanning terug en in de slotminuut werd het duel pas definitief beslist door Robbin de Klerk.

W.I.K. – Bouwbedrijf Scharringa 0 – 2

Scharringa had een vrije trap nodig om op voorsprong te komen. Erik de Groot scoorde. Het gemakkelijker spelende Scharringa kwam via Jeremy Krijnen op 0-2. Een juiste eindstand in een duel waar te weinig gebeurde.