Winst productief A.M.Transport. Meevaller voor Engineeringsburo Zuidema.

 AWA1038

In de vijfde klasse was A.M.Transport net iets beter dan Autorijschool v.d.Harst. Het werd na een enerverend duel 7-8. In deze klasse kreeg Zuidema de winst in de schoot geworpen omdat Sytsma Noord verstek moest laten gaan. Het betekende de eerste winst in deze jaargang en gezien het enthousiasme waarmee het team steeds weer de strijd aangaat is dit een verdiende bijkomstigheid. In de hoofdklasse had De Bogt fen Gune een prima eerste competitieronde. Het won zelf met overmacht van Royal Steensma terwijl Keizer Autoschade niet langs Moto Delicato kwam. Het duel bleef zelfs doelpuntloos. Debutant De Grillerije sloot haar eerste optreden in deze hoogste klasse af met een uitstekende 4-2 zege op Autobedrijf Strikwerda. In de eerste klasse blijft Zijlstra Beroepskleding het goed doen al kwam de winst op Coop Tolsma niet gemakkelijk tot stand. Autobedrijf Haitsma kwam met enig geluk in de laatste seconden nog naast Salarisburosport. In de tweede klasse was er opnieuw winst voor Huhtamaki /LR en haalde Syperda Verhuur flink uit. In de vierde klasse was het meest opvallend de ruime zege van Kleine Beurs op Bouwbedrijf Haarsma.

Bogt fen Gune – Royal Steensma  9-3
Voorheen vaak een spannend duel, maar deze maal was Royal Steensma volkomen kansloos. De eerste periode werd afgesloten op 4-0 met een fraaie hattrick van Willem van Duyn en het restant was voor Wilfred v.d.Zee. Na de 5-0 en 6-1 van Siard Bloemsma kwam Steensma meer in beeld en dit leverde nog succes op voor Bauke Tjalle Anema 2x en Lammert Wagenaar. Verder kwamen er nog treffers van Frank de Wit, Frank de Vries en nogmaals Willem Duyn.

Restaurant De Grillerije – Autobedrijf Strikwerda  4-2
Een regelmatige overwinning van een beter Grillerije team. Het ging voortvarend van start en kwam op 3-0 via Martijn Werkhoven 2x en Gerlof Dijkstra. Strikwerda maakte het vervolgens spannend na treffers van Klaas Miedema en Bouwe Strikwerda. Dennis Sijbesma maakte hierna aan alle onzekerheid een einde.

Keizer Autoschade – Moto Delicato  0-0
Teleurstellend voor Keizer, maar zeker verdiend was het punt voor Moto Delicato dat de verdediging goed gesloten hield en ook mogelijkheden kreeg.

Autobedrijf Haitsma – Salarisburosport  3-3
De start van de Rypsters was uitstekend. Hepke de Boer 2x en Harke Kilboezen schoten raak. Auto Haitsma kwam beter in het ritme en raakte via Melvis Hempenius en Mart Zwier dicht bij, maar hier leek het bij te blijven. Echter uit de laatste vrije trap wist Henk Vonk nog gelijk te maken.

Cafe De Posthoorn – Zijlstra Beroepskleding  3-4
De gelukkigste won in dit gelijk opgaande duel. De eerste periode was De Posthoorn sterker en kwam op 3-1. Marc Wijbenga opende en aan de andere kant scoorden Jacob Tijmersma 2x en Jos v.d.Velde. Een sterke eindsprint bracht Zijlstra de niet meer verwachte zege. Marc Wijbenga, Jort Norder en Huub Tiemersma deden het duel volledig kantelen.

Zandstra & v.d.Meer – Freedom Energy  5-3
De teams hielden elkaar lang in evenwicht, maar het slotaccoord was voor Zandstra. Twee maal Cornelis Zijlstra en aan de andere kant Jord Haarsma en Thomas Werkhoven betekende een 2-2 wisselstand. Ook hierna ging het gelijk op via Leeroy Jellema en Henk Jansma. Het verschil werd gemaakt door Lennerd Feenstra en Koen Wartena.

Huhtamaki/L.R. – BijOnsLuktHetWel  6-3
Met een puntertje opende Chris Outhuyse de score en vervolgens besliste Mattew Guertin het duel al vroegtijdig met een hattrick. Even spartelde BOLHW nog tegen. Rene van Essen in de verste hoek en Stijn Berends hard onder de lat deden iets terug waarna Huhtamaki zich herpakte met acties van Gerard Hof en Chris Outhuyse. Stijn Berends besloot dit open duel.

Apenmeeuw – Syperda Verhuur  2-11
De krachtsverhouding in het veld was niet extreem groot, maar hoe meer Apenmeeuw op achterstand kwam hoe meer ruimte Syperda in de counter kreeg.. De treffers kwamen van Jurjen Steegstra 4x, Wybren Slager 2x, Reyer v.d.Eems 2x, Jelmer Elting 2x en Dave Sommer. Tegen scoorden Ruben van Dokkumburg en Remko Giesing.

Widia Boys – Horeca de Trije  4-3
Een spannend duel wat pas  in de slotfase werd beslist. De doelpunten werden tot 2-2 broederlijk verdeeld. Patrik van Dijk opende van dicht bij, Dani van Eyk bekroonde zijn fraaie solo, Ronald van Santen zorgde bij de tweede paal voor 1-2 en weer Dani van Eyk herstelde het evenwicht. Justin Reitsma bracht Widia Boys voor het eerst op voorsprong en verder was er een hoofdrol weggelegd voor Sean de Boer met een bal in eigen goal en de beslissende aan de andere kant.

Cafe De Kleine Beurs – Bouwbedrijf Haarsma Franeker  4-0
Belangrijke winst voor De Kleine Beurs in deze nieuwe opzet. Het werd een regelmatige overwinning met twee voor en twee treffers na de wisseling. Haarsma was aanvallend machteloos. De doelpunten kwamen van Tristan Osinga 2x, Willem Miedema en Johan Kingma.

Sportcafe de Trije – R.E.S. 2-0
Een duel met weinig hoogtepunten Rob Postma scoorde in de eerste perioe twee maal en R.E.S. was niet bij machte om deze achterstand weg te werken

Rijschool Posseth – HDJ Bouw  5-5
Het Rijschool team kwam aan de leiding toen Patrik Hoekstra een vrije doorgang kreeg. Het was Colin Braak die in de rebound gelijk maakte. HDJ kwam op voorsprong toen Lars Bijlsma bij de tweede paal volkomen vrij stond. Nu was het Karst Hannema die een vlioeiende aanval goed afrondde. Nog was het in de eerste periode niet gedaan met de doelpunten. Jacco Nijkamp knalde de stand naar 2-3. De dadendrang van Karst Hannema met een fraaie hattrick leek beslissend, maar HDJ gaf niet op. Eerst was het Jacco Nijkamp die een snelle combinatie in de korte hoek schoot en even later was het Niels Krikke die voor de Rijschool doelman opdook en het beheerst afmaakte.

Sportcentrum Shape – Verno Verhuur  2-18
Shape kwam zonder wisselspelers binnen de lijnen, Phillip Hibma moest al vrij snel geblesserd afhaken waarna ook nog een speler op halve kracht verder moest. Van een wedstrijd was dan ook geen sprake. Doelpuntenmakers waren Tjibbe Haitsma 6x, Dirk Jan Volbeda 5x, Egbert v.d.Veen 4x, Alex v.d.Bos 2x en Michel v.d. Zee. Tegen scoorden Sybo Offenga en Jos v.d.Meulen.

SDV Projectbuilding – Betterfit  3-5
Een duel met wisselende kansen. Rick Koning kon vanaf de stip openen en vervolgens deed Elmer Boonstra met twee treffers de kansen keren. Na de gelijkmaker van Rick Koning was het Frans de Beer die een tot dan beter SDV opnieuw aan de leiding bracht. Hiermee had SDV haar kruit verschoten en maakten Jeep Outhuyse, Jochum de Vries en Lolke Dijkstra er nog een ruime Betterfit zege van.

Foto Techniek Service – Bowling Bloemketerp 4-2
De eerste periode gebeurde er weinig, al had het FTS team toen ook al het beste van het spel. Alleen Tim Bijlsma schoot van afstand raak. Toine Muizer verdubbelde de voorsprong en Tjitte Sijbesma zorgde in feite voor de beslissing. Rimar Uythof deelde nog een plaagstootje uit, 3-1, Tim Bijlsma vergrootte de voorsprong en Gerard Hoekstra had het laatste woord.

Autorijschool v.d.Harst – A.M.Transport  7-8
Na de 0-1 van Menno Hiemstra was het Joël Rooy de met een hattrick de stand naar 0-4 tilde. Aanvankelijk had v.d.Harst hier geen antwoord op. Na de 1-4 van Niels Walburg herstelde Tymo Terpstra het verschil. Nog in de eerste periode kwam v.d. Harst sterk opzetten en het werd zelfs 6-5 via Hidde Jonker, Sjoerd van Wijk en een fraaie hattrick van Mica Swart. Het bleef een spannend treffer met een onvoorspelbare uitkomst. Twee maal Ari de Wal bracht A.M.Transport weer aan de leiding, Sjoerd van Wijk zorgde voor 7-7 en Ari de Waal werd de man van de wedstrijd met de winnende treffer.

Sytsma Noord – Engineeringsburo Zuidema 0-5 reglementair.

Stadsherberg catering – Lukkes Arum  8-1
Na 3-0 stokte de doelpuntenmachine bij Stadsherberg en kon Lukkes tegen scoren. Stadsherberg bleef veel beter en vooral in de slotfase liep de score nog flink op. Doelpuntenmakers Wessel Roorda 3x, Friso van Eyck 3x, Evert Broersma, Sjaak Roorda met een tegentreffer van Maarten v.d.Vies.