Winst Saab W/Bl.Horse op Keukenland.

In de eerste klasse van de Visual Reklame competitie viel de eerste winst van Saab Wassenaar/Black Horse te bewonderen. Het team uit Menaldum leek vorige week al voor een stunt te gaan zorgen tegen Big Ben, maar ging in de slotminuten alsnog de boot in. Deze avond liet het Keukenland niet zo ver komen, al was er van krachtsverschil nauwelijks sprake. Scoreverloop; P. Vriesema 0-1, E. Herrema 1-1, S. Vogel 2-1. In deze klasse deed Bowling Bloemketerp goede zaken. Het won het belangrijke duel tegen concurrent Prinsbouw/v.Dellen verdien met 4-2, al werd het in de slotfase nog wel even spannend. Hier scoorden B. Kuiper 2x, K. Hoogteijling en G. Herrema met tegentreffers van J. Prins en R. Jelgersma. In de hoofdklasse eindigde de topper tussen Plus van Zuuk en Autowas Dijkstra zonder doelpunten. Plus van Zuuk was wel sterker, maar doelman F. Hoekstra was een te grote sta in de weg. De kans die Panbakker kreeg om de koppositie over te nemen werd niet gegrepen, omdat het verloor van Postbank, 4-5. In de derde klasse bleef Sportcentrum v.Hurck het niet spelende Bruinsma goed volgen, 6-7, al was de winst op Cafe De Posthoorn niet overtuigend. Het was zelfs het Rypster team dat lang de beste papieren had mede door 4 treffers van T. Kemper. Voor de Harlingers scoorden H. Timmermans en J.v.d.Meulen ieder 3 maal. In de vierde klasse lijkt halverwege deze competitie dat de kampioen zich al heeft gepresenteerd. Autorijschool won vrij eenvoudig van concurrent Strikwerda en staat een straatlengte voor op de concurrentie. Scoreverloop C. de Vries 1-0, R. Geertsma 2-0, D. Weistra 3-0, B. Strikwerda 3-1, F. de Beer 4-1, C. de Vries 5-1 en S. Vietor 5-2.

 

Postbank – Panbakker 4 – 3

Een duel met wisselende kansen. Postbank leek het duel lang onder controle te hebben en kwam via D. Bous uit een vrije trap en J. Bosch uit een counter op 2-0. Plotseling kantelde de wedstrijd toen J. Talhout in de rebound voor de aansluiting zorgde en kort hierna M.v.d.Veen en J. Bosma voor 2-3 zorgden. Met nog enkele minuten op de klok verdedigde M.v.d.Veen foutief uit, moest C. Alkema aan de noodrem trekken een schoot H. Reitsma de vrije trap hard onder de lat. Panbakker was aangeslagen en liep nog tegen een counter op van D. Bous. Een boeiend duel.

 

Tapperij ‘t Noord – Grauwe Paard 5 – 4

F. de Vries 1-0 en 2-0, D. Aalbers 2-1, S. de Schiffart 2-2, D.Aalbers 2-3, K. Breidenbach 3-3, F. de Vries 4-3, B.v.d.Baan 4-4, A. Venema 5-4. Ook hier een gelijkopgaand duel met wisselende kansen. F. de Vries was the man of the match met 3 treffers.

 

Bar Yn ‘e Stal – Bogt fen Gune 3 – 9

Yn ‘e Stal startte zonder wisselspelers en toen de in de tweede periode 3 maal scorende R. Kuiken binnen de lijnen kwam stond het al 0-5. Voor de Bogt zorgden L. Vlaskamp 3x, K.J. Bijlsma 3x, N. Bruinsma 2x en F. de Wit voor de productie.

 

Cafe De Kleine Beurs – Snackhouse Specialiteiten 5 – 5

R. Hoenderdaal 1-0, N. Sanchez 1-1, D. Kooistra 2-1, P. Huisman 2-2 en 2-3, A. Hussein 3-3, P. Huisman 3-4, A. Hussein 4-4, N. Hallovic 5-4, N. Sanchez 5-5. Een prima duel tussen twee teams die knokten voor de winst. Elk doelpunt werd beantwoord waardoor het tot de laatste minuut spannend bleef.

 

Expert Franeker – Meijer Plaatbewerking 5 – 1

E.J. Broersma 1-0, M. Kerkhof 2-0, J. Broersma 3-0, H.A. Sybesma 4-0 en 5-0, A. Meijer 5-1. Expert zocht de vrije man veel beter en won bijna alle duels. De uitslag geeft een goede afspiegeling van de onderlinge krachtsverhouding.

 

Herberg de Bogt – Big Ben 2 – 4

A.Walburg 1-0, J. Faber 1-1, R. Peters 2-1, R. Ysbrandy 3-1, A. de Vries 3-2, R. Peters 4-2. Het Bogt team raakt door blessures steeds verder achterop bij de toppers. Hoewel de teams weinig voor elkaar onder deden was de Big Ben winst verdiend.

 

Bouwbedrijf v.Marrum – Bijlsma Meubelen 2 – 6

Ondank dat de teams op de ranglijst onderling weinig verschilden was Bijlsma duidelijk de sterkste. Pas bij 0-4 en bij 1-5 kon R. Broersma tegen scoren en voor Bijlsma kwamen de treffers van L. Looijenga 2x, J. Elting 2x en R. Hollander 2x.

 

Sportcafe de Trije – The Dance Factory 2 – 3

P. Bootsma 1-0, S. Bosma 1-1, N. de Zeeuw 1-2 en 1-3, D. Molenaar 2-3. Voor beide teams een belangrijk duel om de positie onderin iets te verlichten. Het werd een gelijkopgaand duel waarin de gelukkigste won.

 

Ganzinga Schilders – Warmtetechniek 5 – 2

P. v.Rootselaar 1-0, C. Outhuyse 1-1, S. Kuiper 2-1 en 3-1, N. Stofbergen 4-1, P. Rootselaar 5-1, R. Robijn 5-2. Ganzinga was technisch beter en sterker aan de bal. Een verdiende zege.

 

Anytyme ‘t Park – Big Boss 2 – 2

P. Hibma 1-0, L. Dalstra 1-1, M. Dekker 1-2, P. Hibma 2-2. Een verrassende puntendeling. ‘t Park liet twee dure punten liggen en Big Boss leverde een goede prestatie.

 

Regina’s Bruidskamer – Gekroonde Leeuw 3 – 5

Na de 0-2 door F. Bruinsma en T. Jaarsma kwam Regina via drie maal H. Wassenaar sterk terug. N. Bruinsma herstelde het evenwicht en routinier E. Sjollema 2x besliste het duel.

 

V.V.O.E. – Selekt Maet Product 4 – 7

V.V.O.E. had geen wisselspelers, maar bood goed tegenstand. J. Soolsma en K. Buwalda voor SMP en E. Zijlstra voor V.V.O.E. scoorden ieder drie maal. Leo Reitsma – H & B Miedema 0 – 1 HBM had wel het meest recht op de zege, maar had te veel kansen nodig. E. v Alphen werd matchwinnaar.

 

Offinga Kappers – Tijsma Installatie/ 1 Hyp. 2 – 4

D. Sommer 0-1, K. de Beer 0-2, W.v.Duyn 0-3 en 0-4, w. Mariman 1-4 en 2-4. Tijsma had weinig problemen tegen een Offinga Kappers dat wel hard werkte, maar te weinig kansen creeerde.