Winst Van Dellen bellen. Herstel Stadsherberg catering.

 DSC5378

Van Dellen Bellen lijkt vanuit een diep dal te herrijzen. Het won afgelopen vrijdagavond de belangrijke wedstrijd tegen Bowling Bloemketerp met ruim verschil en kan hierdoor na de tweede opeenvolgende zege wat ruimer ademhalen. Wat er in deze hoogste klasse met Keizer Autoschade aan de hand is blijft een raadsel. Nu trof het team van coach Henk Deelstra wel een in bloedvorm verkerend Steensma F.I., maar dat kan niet alleen de oorzaak zijn van de verpletterende nederlaag, 2-8. In de eerste klasse leed de nummer twee van de ranglijst Sijperda Verhuur een verrassende nederlaag tegen De Skearmessen waardoor Tapperij ’t Noord de belangrijkste belager van koploper A.B. Texel is geworden. Overigens is dit wel op ruime afstand. Onderin wordt het in deze klasse met de week spannender. Preton Nederland pakte een belangrijk punt tegen het de laatste tijd uitstekend presterende Yildiz Stucadoors en Pars Graanhandel maakte tegen mede concurrent Maxstuc een sterke indruk, 6-2. In de tweede klasse gaat De Strûners onbedreigd naar de titel. De concurrentie, aangevoerd door Betterfit/Combistralen, blijft ver achter. Onderin sloeg Schroevenkopen een geweldige slag door Devicamp met 3-8 te verslaan. Ook hier moet door diverse teams nog flink strijd worden geleverd om het degradatiespook voor te blijven. In de vierde klasse kan sponsor Johan Bootsma het bier voor zijn team Sportcafe de Trije al vast koud zetten. Het bleef ook tegen Miedema Bouw ongeslagen en is nu al praktisch niet meer te achterhalen. Er was wel een leuk succesje voor Stadsherberg catering. Na de deceptie van afgelopen week werd dit tegen Zuidema Scheepsbouw met 0-5 rechtgezet.

 

 

 HOOFDKLASSE

Keizer Autoschade – Steensma F.I. 2-8

Tjeerd Hoekstra 0-1 en 0-2, Jelte Hijlkema 0-3, Durk Tichelaar 0-4, Anno Venema 0-5, Jan van Duyn 1-5, Jacob van Althuis 1-6 en 1-7, Jan van Duyn 2-7, Jelte Hijlkema 2-8.

Voor Keizer staat er dit seizoen nog weinig meer op het spel. Wel teleurstellend na het behalen van de titel vorig jaar. Steensma is aan een sterk seizoen bezig, het beste van de afgelopen jaren. Het team maakte ook nu weer een gedreven indruk. De winst was dan ook meer dan verdiend.

Van Dellen Bellen – Bowling Bloemketerp 6-2

Coach Dirk Dikland, tevens de doelman voor dit duel, had de trukendoos open gehaald met het toevoegen van Huub Visser. Een oude bekende die in het Franeker zaalvoetbal zijn sporen al heeft verdiend. Het leverde niet direct resultaat op, want Koen Hoogteijling opende voor Bloemketerp de score. Het was niet verrassend dat Dylan Drent hieraan iets ging doen. Hij zorgde voor 1-2. Bloemketerp ging hier niet onder gebukt, het kreeg kansen, da lat werd geraakt en Marcellino Saamangun maakte gelijk. Na de 3-2 van Klaas Kuiken kreeg Bloemketerp nog één goede mogelijkheid. Tjitte Bonnema strandde echter op doelman Dirk Dikland. Via Dylan Drent 2x en Keimpe Pols werd het vervolgens nog een ruime zege.

Zijlstra Beroepskleding – Autobedrijf Haitsma 6-8

Henk Vonk 0-1, Evert Jan Broersma 0-2, Eelco Tanghe 1-2, Tim Grond 2-2, Henk Vonk 2-3, Jacob Dijkstra 3-3, Clint Baks 4-3, Tim Grond 5-3, Wiebren v.d. Vaart 5-4, Henk Vonk 5-5 en 5-6, Wiebren v.d.Vaart 5-7, Jan de Haan 5-8, Eelco Tanghe 6-8

Een boeiende wedstrijd met een grillig scoreverloop. Haitsma opende sterk, maar Zijlstra raakte niet van slag en kwam zelfs op een ruime 5-3. Zoals wel vaker in dit seizoen heeft het team niet het vermogen om dit vast te houden. Haitsma kwam snel langszij en stoomde meteen door naar 5-8.

                        

Oosterlaar/Verhoeven – Regina’s Lingerie 7-3

David v.d.Pol 1-0, Dennis Riemersma 1-1, David v.d.Pol 2-1, Patrick Amels 3-1, David v.d.Pol 4-1, Peter Rijpstra 4-2, Ane Schaap 5-2, Henry Wassenaar 5-3, David v.d. Pol 6-3 en 7-3.

Regina streed voor wat het waard was en meer zat er niet in tegen een Oosterlaar/Verhoeven dat in David v.d.Pol de grote uitblinker had.

EERSTE KLASSE

A.B. Texel – Sportcentrum Shape 4-2

Sportcentrum Shape kwam verzwakt en zonder wisselspelers binnen de lijnen en toch had de koploper het moeilijk. Dominique Deinum, Alain Pool, Stevan Bootsma en Laurens Looijenga zorgden voor een 2-2 stand en daar bleef het lang bij. In de slotfase kreeg Shape het moeilijk en toen beslisten Jeffrey Guertin en Stevan Bootsma het duel.

De Skearmessen – Sijperda Verhuur 2-1

De Skearmessen was het gehele duel sterker,maar het ontbrak aan scorend vermogen. Sijperda kon lang teren op een vroeg doelpunt van W. Slager en een uitstekende doelman Frits Hoekstra. Pas in de laatste minuten was het Edwin Dijkstra die op aangeven van Roel Frijling gelijk maakte. In de laatste seconden schoot Harmen de niet meer verwachte winnende treffer binnen.

               

Preton Nederland – Yildiz Stucadoors 5-5

Jelle Scharringa 1-0, Ventinho Vemba 1-1, Justin Attema 1-2, Lammert Wagenaar 2-2, Edwin Westra 2-3, Ilhan Yildiz 2-4, Willy v.d.Kooi 3-4, Willem Miedema 4-4, Erdogan Yildiz 4-5, Willem Miedema 5-5.

Met uitzondering van de eerste goal lag het initiatief en hieruit voortvloeiend scoreverloop bij Yildiz. Het was dan ook verrassend dat Preton in de laatste minuut er nog een gelijk spel uit sleepte.

G.Pars Graanhandel – Maxstuc 6-2

George Jelte Marra is niet een veelscorende speler, maar in dit duel schoot hij maar liefst 4x raak. Pars was collectief sterker en had verder in doelman Karsten Waterlander en sterke troef in handen. Maxstuc kwam er niet aan te pas, scoorde wel twee maal tegen via Ritske Reitsma, maar toen was het duel al beslist. De overige productiel van Pars kwam van Syb Wijnstok en nieuwkomer Johannes Draayer .                                                                                                                                                             

Cafe De Posthoorn Dronrijp – Warmtetechniek 6-5

Frank Hoekstra 0-1, Wessel Kingma 1-1, Hoite Schaap 2-1, Reitze Robijn 2-2, Hoite Schaap 3-2 en 4-2, Jorrit Hoogterp 5-2, Wilke Hoogterp 6-2, Arjen Koning 6-3, Albert Jan Jukema 6-4, Arjen Koning 6-5.

De Posthoorn speelde met veel meer overleg en won verdiend. De zege is geen moment in gevaar geweest omdat Warmtetechniek pas in de laatste minuut de aansluiting vond. Man van de wedstrijd was Hoite Schaap die zowel aanvallend als verdedigend uitblonk.

Tapperij ’t Noord – Herberg de Bogt 3-1

Herberg de Bogt kwam vrij snel op voorsprong via Daniel Scholten. Tapperij was wel sterker, maar had moeite om deze achterstand weg te werken. Jan Geert Dijkstra maakte gelijk en zorgde ook voor de laatste treffer terwijl Elmer Boonstra de 2-1 op het scorebord bracht.

TWEEDE KLASSE

De Struners – Horeca de Trije 11-3

Horeca de Trije kon lang redelijk bij blijven, maar na een 3-3 wisselstand ging De Struners een tandje bijzetten en kon Horeca de Trije niet meer volgen. Doelpuntenmakers Tjitte Dijkstra 2x, Hendrik v.d.Baan 2x, Rinke de Vries 2x, Cornelis Knol 2x, Roar v.Dellen met tegentreffers van Chris v.Dijk, Pieter Quarre en Patrick v.Dijk.

Devicamp.nl – Schroevenkopen.nl 3-8

Schroevenkopen zette Devicamp meteen de duimschroeven aan en dit betekende treffers van Ruurd Bouwma, Geert Dijkstra en Wouter Hijlkema. Even Leek Devicamp terug in de wedstrijd. Dani van Eijk en Neno Viëtor zorgden nog wel voor 1-4, maar met twee snelle treffers van Kris van Hofwegen was er weer van alles mogelijk. Schroevenkopen raakte niet onder de indruk en trok de tweede periode volledig naar zich toe met doelpunten van Ruurd Bouwma 2x, Johannes Boersma en Geert Dijkstra.

T.G.J. communicatie – Primera Haitsma 2-4

Twee treffers van Noa van Gils waren niet voldoende voor de zege omdat Cornelis Zijlstra 3x dit aan de andere kant nog beter deed. Joep Verheij zorgde voor het restant.

DERDE KLASSE

H.Vijver Rietdekkersbedrijf – De Korenaar 1-5

Voor beide teams een belangrijk treffen om aan degradatie te ontkomen. Het sterkere De Korenaar greep deze kans met doelpunten van Pier Renze Visser 2x, Niels Krikke 2x, Simon Haijma en Patrick Vijver scoorde tegen.

Bar Yn ‘e Stal – Verno Verhuur 2 – 1

Een verdiende Rypster zege. Kees Jan Hendriks en Remco Jorritsma scoorden al vroeg in de wedstrijd en daar bleef het lang bij. In de slotfase maakte Egbert v.d.Veen het nog even spannend.

Leo Reitsma/Huhtamaki – SDV Projectbuilding 4-2

Een terechte uitslag waarin Leo Reitsma domineerde. SDV maakte een gelaten indruk. Na twee treffers van de uitblinkende Chris van Outhuyse gaf Richard v.d.Veer zijn team weer enige hoop. Deze bleek ongegrond, want Mike Spanjersberg en opnieuw Chris Outhuyse tilden de stand naar 4-1 voordat Frans de Beer in de laatste seconden de eindstand kon bepalen.

VIERDE KLASSE

Grand Cafe De Doelen – Champions 11-6

Robbin de Klerk 1-0, Robin Zandberg 1-1 en 1-2, Robbin de Klerk 2-2, Pedro Lopez 2-3, Robbin de Klerk 3-3, Roy Hoekstra 4-3, Robbin de Klerk 5-3, Pedro Lopez 5-4, Dayley Lolkema 6-4, Roy Hoekstra 7-4, Robbin de Klerk 8-4, Pedro Lopez 8-5, Robbin de Klerk 9-5 en 10-5, Pedro Lopez 10-6, Rafael Castro 11-6

Het eindresultaat geeft al aan dat het een open wedstrijd was waarbij de teams elkaar lang niet veel ontliepen. In de slotfase maakte De Doelen het verschil toen Champions de poort volledig open gooide om de achterstand weg te werken. Met dit resultaat is De Doelen goed op weg naar promotie.

Rintec – W.I.K. 7-2

Rintec had de zaken deze maal goed voor elkaar en liet zich niet uit de tent lokken door het slimme WIK. De eerste periode leverde daardoor slecht een treffer op van Luuk Steensma. WIK kwam vervolgens steeds verder onder druk en kreeg treffers te incasseren van Leeroy Jellema 2x, Rick Beimers 2xSallaheddine Souicat en Luuk Steensma. Eelco Bruinsma scoorde aan de andere kant nog twee maal tegen.

Sportcafé de Trije – MiedemaBouwbedrijf 6-3

Erwin Atsma 0-1, Rob Postma 1-1, Marco de Groot 2-1, Joshua Cuperus 3-1, Joost Meijer 4-1, Rob Postma 5-1, Dirk Jan Posthuma 5-2, Marco de Groot 6-2, Rintje Miedema 6-3.

Zuidema Scheepsbouw – Stadsherberg catering 0-5

Beide teams werkten hard, maar De Stadsherberg had zich duidelijk voorgenomen om niet opnieuw te verliezen van Zuidema. Het was ook op alle fronten beter en scoorde via Jan Berg 2x, Siep Vellinga 2x en John Maljaars.