Winst voor Panbakker,T.D.F., v.d.Harst en S.M.P.

De winst die het zaalvoetbalteam Autorijschool v.d.Harst vrijdagavond binnen haalde was uitermate belangrijk. Het won in de tweede klasse met 4-1 van Braak Financiele Diensten waardoor het meteen de onderste plaats van de ranglijst kon verlaten. In deze klasse won The Dance Factory verrassend van Regina Lingerie, 7-5. In de derde klasse was er winst voor de koplopers Elektrokoopjes en Phone House. Hier was opvallend de winst van het onderaan staande Selekt Meat Product op Warmtetechniek. In de hoofdklasse was er de reglementaire 5-0 winst van koploper Lovis Design omdat tegenstander Meijer Plaatbewerking niet op kwam dagen. Verder was er na drie nederlagen weer eens winst voor Panbakker PSP.

Cafe De Harmonie – Grauwe Paard 9 – 1 Grauwe Paard is de laatste tijd volledig van slag. Het Sexbierumer team daarentegen is aan een goede serie bezig en was in dit duel veel te sterk. Halverwege stond het al 3-0 en de treffers kwamen van J. Kingma 3x, J. Faber 3x, J.v.d.Wal 2x, R. Ysbrandy met een tegentreffer van T. Kramer.

Bouwbedrijf Panbakker – Expert Franeker 7 – 2 Uiteraard was de Panbakker zege verdiend, al was die enigszins geflatteerd. Uit een vrije trap brak J. Broersma het duel open, maar door dekkingsfouten kwam Panbakker al snel op 4-1. Beide teams kregen hierna genoeg kansen waarbij Expert enkele malen weinig geluk had. Bij 6-1 scoorde opnieuw J. Broersma tegen en de Panbakker treffers kwamen van E. Hiemstra 3x, J. Bosma 2x, K. Pols en H. de Ruiter.

Bowling Bloemketerp – Autowas Dijkstra 6 – 3 Y. Brijker 1-0, R. Hofstede 1-1, Y. Brijker 2-1, L. Visser 2-2, T. Bonnema 3-2, S. de Vries 4-2, G. Herrema 5-2, L. Visser 5-3, D. Kingma 6-3. De eerste periode ging gelijk op, 2-2, maar toen Dijkstra moest forceren om een achterstand weg te werken werd het op snelheid afgetroefd.

Cafe De Kleine Beurs – Prinsbouw/ v.Dellen 3 – 5 Kleine Beurs liep door een snel verkregen achterstand het gehele duel achter de feiten aan, maar bleef strijden voor een zo goed mogelijk resultaat. R. Jelgersma maakte in de openingsfase het verschil. Eerst scoorde hij uit een counter en even later verhoogde hij de score met een geplaatst schot in de hoek. Kleine Beurs kreeg weer hoop toen R. Wierema van afstand doelman M.J. Besselink verraste. Prinsbouw bleef sterker, A. Knipper schoof de bal in de verste hoek en W. de Wit tikte de 1-4 binnen. Nog in de eerste periode schoot R. Wierema een vrije trap in het dak van het doel. Pech had Kleine Beurs dat R. Vlieger zijn eigen doelman passeerde en N. Hallovic bepaalde de eindstand. Een goed duel met een terechte eindstand.

Bijlsma Meubelen – Cafe Zalen ‘t Holt 6 – 4 E. Westra 1-0, D. Visser 1-1, R. Hollander 1-2, H. Hallema 2-2, B. Okkema 2-3, P. v. Gunst 2-4, E. Westra 3-4, L.Looijenga 4-4, E. Westra 5-4 en 6-4. Het was E. Westra die in de slotfase zijn team aan de winst hielp, waarbij de laatste treffer in de slotseconden, maar het gehele duel kon het twee kanten op. ‘t Holt speelde een goede wedstrijd en doelman D. Groen was bij Bijlsma een betrouwbare sluitpost.

Herberg de Bogt – Pannendekkers 6 – 2 Een gehavend Pannendekkers was kansloos tegen het Herberg team. De eerste periode ging nog gelijk op. G. Smits bracht het team uit Tzummarum aan de leiding, E.v.d.Geest maakte gelijk en H. Roggeveen maakte gebruik van een misser van de doelman. Toen dit scenario nogmaals werd opgevoerd, misser doelman en doelpunt Roggeveen, was het duel beslist. E.v.d.Geest, W. Herrema en H. Roggeveen voerden de score verder op en H. Struiksma scoorde nog tegen.

The Dance Factory – Regina Lingerie 7 – 5 Verdedigend was het aan beide kanten zwak, maar door het scoreverloop bleef het tot de laatste seconden een boeiend duel. TDF begon sterk met twee prima acties van T. Dijkstra. Regina was aangeslagen totdat D. Riemersma en F. Feenstra van grote afstand het leer in de kruising joegen. Het bleef een op en neer gaand gevecht waarbij het Berlikummer team vlak voor de wisseling binnen de minuut op 4-2 kwam via M. Roersma en T. Hoekstra. F. Feenstra worstelde zich naar 4-3, T. Dijkstra schoot de 5-3 vlak onder de lat en F. Feenstra stiftte de stand naar 5-4. Uit een penalty werd het door T. de Graaf 6-4, D. Riemersma bracht van afstand opnieuw de spanning terug en T.de Graaf velde het vonnis over Regina definitief.

De Posthoorn Dronrijp – De Gekroonde Leeuw 4 – 10 De Posthoorn opende slecht. Het stond al snel 0-4. De Posthoorn liet hierna alle verdedigende activiteiten varen en dit resulteerde zelfs in twee tegentreffers. Het team uit Arum bleef superieur, kreeg veel ruimte en had in J. Reinsma met vijf treffers de grote uitblinker. Voor de Rypsters scoorden T. Kemper 2x en G.v.Dijk 2x.

Braak Financiele Diensten – Rijschool v.d.Harst 1 – 4 De openingsfase was voor het Rijschool team. G. Bosma strafte slecht uitverdedigen van Braak koelbloedig af en E. Bouwman kapte de verdediging uit, 0-2. Braak verlegde het accent en kwam via een harde inzet van J. Maljaars weer in de wedstrijd. Hier bleef het lang bij, al kreeg Braak de beste mogelijkheden. In de slotfase besliste R. Geertsma met een van richting veranderd schot het duel en in de laatste seconden werd het nog een geflatteerde 1-4 via E. Bouwman.

Primera Haitsma – Bouwbedrijf Bruinsma 3 – 5 P. Vijver 1-0, J.Althuis 1-1 en 1-2, F.J. Pander 2-2, J.Althuis 2-3, L. Dalstra 3-3, J. Althuis 3-4, R. Vlieger 3-5. In dit gelijkopgaande, pittige duel had Bruinsma meer moeite om de winst binnen te halen dan werd verwacht. J. Althuis was de grote uitblinker met vier treffers.

Steensma – Keukenland 6 – 2 Keukenland kon de koploper redelijk lang volgen, maar kwam in de slotfase duidelijk te kort. A. Simensma tikte de openingstreffer binnen, een volkomen vrijgelaten D. Tichelaar zorgde voor 2-0 en P. Vriesema bracht de spanning halverwege terug. Uit een steekpass vergrootte R. Oosterbaan de voorsprong en P. Groothoff bezorgde Keukenland een flinke opleving met een wereldgoal. Dat was ook het laatste wapenfeit van Keukenland, want R.Oosterbaan, H. Talsma en A. Siemonsma brachten het verschil goed tot uitdrukking

Elektrokoopjes – W.I.K. 10 – 1 De oudjes hadden het moeilijk tegen de snelle jongens van Elektrokoopjes. Het was J. Boot die zich bij 2-0 kon beroemen op het scoren van de tegentreffer. Voor Elektrokoopjes kwamen de treffers van de uitblinkende W.Hew-A-Kew 5x, T. Siersema 2x, T. da Silva 2x en F. Hoekstra.

The Phone House – Keizer Autoschade 7 – 4 D.P. Weistra 1-0,M. Kuperus 1-1, T. Looge 1-2, P. Dijkstra 2-2, M. Kuperus 2-3, J. Vellinga 2-4, E. Hartog 3-4, P. Dijkstra 4-4, D.P. Weistra 5-4 en 6-4, D. Sommer 7-4. Keizer zat de laatste tijd wat in de lift, leek nog wat titelaspiraties te hebben, maar moest het tegen de koploper uit de derde klasse afleggen. Daar leek het lang niet op, want de eerste periode lag het initiatief duidelijk bij T. Looge en zijn mannen en tot halverwege de tweede periode gaven de teams elkaar weinig toe, 4-4. De 5-4 van D.P. Weistra was beslissend.

Warmtetechniek – Selekt Meat Product 2 – 3 Een spannend duel tussen twee gelijkwaardige teams en dat was verrassend gezien de stand op de ranglijst. D. Bosma gaf al snel een signaal dat SMP wat van plan was met een beheerste actie langs de keeper. K. Nijholt verdubbelde de voorsprong met een schot in de kruising. Warmtetechniek kwam goed terug toen eerst C. Braak van dichtbij binnen tikte en C. Outhuyse vanaf de zijkant gelijk maakte. Lang kon Warmtetechniek niet genieten van de gelijkmaker, want vlot hierna besliste K. Nijholt het duel.