WR Unit in waar spektakelstuk langs strijdend SDV Keukens en meer

Inmiddels zijn we beland in de vierde speelronde van de ZVF zaalcompetitie. Waar sommige ploegen inmiddels drie potjes gespeeld hebben daar kwamen de meeste heden avond voor de tweede maal binnen de lijnen. Een goed begin is het halve werk en dus werd er vol overgave begonnen aan deze speelronde. Weten wat jou favoriet en hun concurrenten gedaan hebben? Je leest het hieronder!

Hoofdklasse

Sportcafé de Trije – Bogt fen Gune  3-1

Een duel tussen twee teams die weten hoe je het voetbalspelletje moet spelen. Toch verloren beide ploegen hun openingsduel en dus was de druk al enigszins aanwezig. Wie kon er met deze druk het beste omgaan? Het werd inderdaad een interessante wedstrijd want beide ploegen deden niks voor elkaar onder. Verdedigend stond het bij beide ploegen goed en dus moest men de geboden mogelijkheden wel af maken. Toch ging dit lastig en dus leek een gelijke ruststand het meest logische te wezen. Maar dan is daar Rob Postma met een goede actie waarna hij de bal simpel in het open doel weet te schieten 1-0. In de tweede helft moest het dus gaan gebeuren en dus konden de supporters er maar eens goed voor gaan zitten. Leuk werd het en een snelle gelijkmaker was al gauw een feit. Frank de Vries kwam aan de bal en middels een mooi lobje liet hij de keeper kansloos achter 1-1. En zodoende bleef het een leuke wedstrijd om te zien. Beide ploegen wilde vol voor de overwinning gaan en dus nam de spanning toe. En dan is daar wederom Rob Postma die aan de bal kwam en met een goede beweging liet hij de keeper de verkeerde kant op duiken waarna de bal in het andere hoekje binnen viel 2-1. Nu moesten de mannen van de Bogt weer in de achtervolging gaan en dat gebeurde dan ook. Maar helaas voor hen ging de bal er niet in en dan weet je het wel doe je het zelf niet dan valt die wel aan de andere kant van het veld. Zo gezegd zo gedaan want het was Rob Postma die aan de bal kwam en zijn schot ging door de benen van de keeper binnen en daardoor werd het 3-1. Er ontstonden in de slotfase nog enkele mogelijkheden om te scoren maar deze ballen vielen niet binnen en dus eindigde dit duel in een 3-1 eindstand.

Royal Steensma – ZM Beweegcentrum 3-3

Waar de thuisploeg opende met een nederlaag daar wonnen de gasten hun eerste pot. En dus konden beide ploegen de drie punten goed gebruiken. Beide ploegen deden uiteindelijk vrij weinig voor elkaar onder en dus kon het beide kanten op vallen. Uiteindelijk kon een doelpunt dan ook niet uitblijven en dat gebeurde dan ook niet. Het was Sofian Azehaf die aan de bal kwam en zijn schot eindigde in de verre hoek 0-1. Die score werd even later verder verdubbeld toen de bal door de thuisploeg in het eigen doel werd gewerkt en daarmee werd het dus 0-2. Maar ondanks de achterstand bleef Steensma ook goed voetballen en dat werd uiteindelijk ook beloond. De bal kwam terecht bij Jorrit Tolsma en deze wist de bal in het open doel te schieten en daarmee werd het 1-2. De spanning was weer volledig terug en dus kon het weer alle kanten op vallen. En dan is daar wederom Sofian Azehaf die aan de bal komt en middels een mooi boogballetje over de keeper heen werd het 1-3. Het gaatje was weer vergroot naar twee maar ondanks dat bleef de thuisploeg zoeken naar doelpunten. En deze kwam er uiteindelijk ook en wel via Jorrit Tolsma die de bal in de verre hoek wist te schieten en daarmee werd het 2-3. De spanning was weer terug en dus gingen de supporters er maar eens goed voor zitten. Beide ploegen zochten naar meer en uiteindelijk kwam er ook nog meer want kort voor tijd was het Bauke Tjalle Anema die de bal ontving en met een goed schot eindigde zijn bal strak in de bovenhoek 3-3. Beide ploegen gingen hierna nog opzoek naar meer maar dat kwam er niet meer en dus eindigde dit duel in een 3-3 eindstand.

Welgeschikt – Zijlstra Beroepskleding  6-1

Beide ploegen wonnen hun eerste pot en dus was de vraag op voorhand wie blijft en ongeslagen naar vandaag? Het duel begon en al snel merkte je dat de thuisploeg wat sterker was en dus was het wachten op de openingstreffer. Uiteindelijk kwam deze er ook en wel via Jan Tymen Eisma die de bal keurig in de korte hoek wist te leggen 1-0. De ban was gebroken en dus moesten de gasten in de achtervolging gaan. Helemaal toen het ook nog 2-0 werd via Jelmer Nawijn die de bal strak in de bovenhoek wist te leggen. Het gaatje was geslagen en deze zou uiteindelijk zelfs nog iets groter worden. De bal kwam hoog in de diepte richting Jens de Ruyter en deze was er net eerder bij dan de doelman waarna deze de bal over hem heen wist te koppen en eindigde in het doel 3-0. De mannen van Zijlstra moesten iets verzinnen wilde het nog terug keren in de wedstrijd.  Dit gebeurde uiteindelijk ook want middels een goed één tweetje kwam Johannes v/d Veen vrij voor het doel te staan waarna hij de bal simpel binnen kon leggen 3-1. Was de spanning hiermee dan weer terug? Uiteindelijk werd er in het eerste bedrijf niet meer gescoord en dus gingen we rusten met een verschil van twee. In het tweede bedrijf bleef de thuisploeg de bovenliggende partij en dat werd al snel omgezet in een treffer. De bal kwam terecht bij Jan Tymen Eisma en deze schoot de bal in de verre hoek binnen 4-1. Het verschil was weer naar drie gebracht en dus leek de wedstrijd wel gespeeld te wezen. Helemaal omdat de gasten meer en meer risico gingen nemen en dat werd ze uiteindelijk zelfs fataal. De keeper was niet meer op het doel waarna Jay de Vries het maar eens van grote afstand probeerde en ook dit schot viel binnen 5-1. De gasten kregen wel mogelijkheden maar het vizier stond niet op scherp en dus bleef het bij deze ene treffer. Het slotakkoord was er voor Jan Tymen Eisma die de bal simpel kon binnen tikken en daarmee bepaalde hij de eindstand op 6-1.

Eerste klasse

Keizer Autoschade – Skearmessen 0-7

Beide ploegen verloren hun eerste duel en dus was het afwachten wie er het beste met deze tegenslag om kon gaan. Het begin van dit duel was nog aardig evenredig. Beide ploegen kregen wel mogelijkheden maar deze werden niet omgezet in doelpunten. Uiteindelijk duurde het vijftien minuten en vijfenveertig seconden voordat de ban gebroken werd. Het was Wilke Hoogterp die een goede dribbel in huis had waarna hij zijn tegenstander voorbij speelde om de bal vervolgens hard in de rechterbovenhoek te schieten 0-1. De ban was gebroken en dus moest de thuisploeg in de achtervolging gaan. Helemaal omdat het twee minuten later wederom raak was. Harm Schuitemaker probeerde het maar eens van afstand, zijn schot leek nog gepakt te kunnen worden door de doelman maar middels een hand aanraking ging deze bal toch het doel in en daarmee werd de ruststand bepaald op 0-2. In het tweede bedrijf moest het dus gaan gebeuren voor Keizer en dus zou er meer ruimte komen voor de mannen van Skearmessen. Waar de treffer in het eerste deel lang uitbleef daar duurde dat nu maar twee minuten en zeven seconden. Roel Frijling probeerde het ook maar eens van afstand en zijn schot eindigde in de linker bovenhoek 0-3. De ban was hiermee wel gebroken en dus leek de wedstrijd gespeeld te wezen. Helemaal omdat het vier minuten later wederom raak was. Harm Schuitemaker dribbelde wederom op waarna hij de bal rechts langs de keeper heen schoot die de bal wederom nog wist te beroeren maar niet voorkwam dat de bal binnen  viel 0-4. De gasten waren nu beter en dat werd dus ook vertaald in de score.  En dan met nog acht minuten en negenendertig seconden op de klok is het Rein Jan van de Witte die aan de bal kwam en middels een aardig afstandschot liet hij de keeper kansloos achter 0-5. De drie punten waren nu wel binnen al was de vraag alleen nog hoe hoog word de score? De 0-6 zou ook nog een feit worden want met nog twee minuten en zestien seconden te spelen kwam de bal bij Wilke Hoogterp terecht en deze wist de bal nog in de linker bovenhoek te schieten en daarmee was de volgende treffer een feit. Uiteindelijk bepaalde Rein Jan van de Witte een halve minuut voor tijd de eindstand op 0-7 nadat hij een goede dribbel wist binnen te werken.

Vynx Records – Huhtamaki  6-2

Beide ploegen wonnen hun eerste duel en dus was het de vraag wie houd de ongeslagen status vast? Je merkte al gauw dat de thuisploeg scherp was en de bovenliggende partij was. Het was dan ook geen verassing dat zij al gauw de score wisten te openen. Een voorzet vanaf rechts werd door Brandon Derambure in de korte hoek geschoten en daardoor werd het 1-0. Maar hier bleef het niet bij want even later was het Rimar Uijthof die een schot vanaf de linkerzijde van het veld loste en deze eindigde in de verre hoek 2-0. Het gaatje was geslagen en dus moesten de mannen van Huhtamaki iets verzinnen. Helemaal omdat Jarno Hoogerhuis er even later 3-0 van maakte door een voorzet vanaf links in de korte hoek binnen te werken. Hiermee leek het duel wel gespeeld te wezen want wanneer de gasten een mogelijkheid kregen ging deze er niet in en dus bleef de nul op het scorebord staan. De ruststand werd uiteindelijk door Stijn van der Geest bepaald op 0-4 nadat zijn schot door de benen van de keeper binnen viel. De drie punten leken wel binnen en dus was de vraag alleen nog hoe hoog word de score? De volgende treffer kwam op naam van Toine Muizer die een voorzet vanaf de rechterkant goed wist in te schatten om deze vervolgens hard en hoog door het midden raak te schieten 0-5. Maar dan is daar Arjan Veltman met een actie over de rechterkant van het veld waarna zijn schot eindigde in de korte hoek 5-1. De ere treffer was een feit, al zou het hier niet bij blijven want even later kregen de gasten ook nog een penalty te nemen en deze werd door Chris Outhuyse in de linkerhoek binnen geschoten 5-2. Kon er dan toch nog een ommekeer komen? Nee was het antwoord want uiteindelijk zou er nog maar eenmaal gescoord worden. Een voorzet vanaf links werd door Brandon Derambure in de korte hoek geschoten en daarmee bepaalde hij de eindstand op 6-2.

Tweede klasse

Rijschool Posseth – Frankena Loonbedrijf  5-4

Waar de thuisploeg de eerste wedstrijd won daar verloren de gasten hun openingsduel en dus was het gelijk een duel van aanhaken of afhaken. Maar ondanks de stand kon je niet merken dat er een verschil zat tussen beide ploegen. Het werd welliswaar 1-0 door Jasper Hoekstra die e bal door de benen van de keeper wist te schuiven maar ondanks dat bleven de gasten goed mee doen. Dat leidde uiteindelijk tot de gelijkmaker van Ruurd Bouma die de bal in de korte hoek wist te schieten 1-1.  Maar  hier bleef het niet bij want in een kort tijdsbestek wist Sjoerd Pieter Jousma tweemaal te scoren en daarmee zette hij zijn team middels een intikker en een schot in de verre hoek op 1-3. Het gaatje was geslagen maar de mooiste treffer van het duel moest nog vallen want kort voor rust kwam de bal terecht bij Bas van der Sluis en deze wist de bal achter het standbeen langs te halen waarna deze het doel in ging 2-3. De spanning was terug en dus moest de thuisploeg in het tweede bedrijf doordrukken. Dit gebeurde ook en middels Jasper Hoekstra werd het 3-3 na een goed schot in de korte hoek. Maar hiermee was het nog niet gedaan want even later kreeg Posseth een penalty te nemen en deze werd binnen geschoten door Rick Beimers 4-3. Het bleef een leuk duel wat over en weer ging en dus kon het beide kanten op vallen. Uiteindelijk werd het zelfs gelijk toen een goed genomen vrije trap werd binnen gewerkt door Theunis Regeling en daarmee werd het 4-4. Je zou denken beide ploegen verdienen een punt en gezien de wedstrijd was dat wellicht verdiend. Maar dit gelijkspel kwam er niet want het was Sander Hoekstra die de bal strak in de bovenhoek wist te schieten en daarmee bepaalde hij de eindstand op 5-4.

Bouwbedrijf Haarsma Franeker – vv R.E.S. Bolsward  7-3

Op papier zouden beide ploegen weinig voor elkaar onder hoeven te doen. En zodoende ging het publiek er maar eens goed voor zitten. Beide ploegen begonnen fel al was de thuisploeg wel het meest gevaarlijk. Toch duurde het uiteindelijk twaalf minuten voordat de eerste treffer een feit was. De bal kwam terecht bij Leeroy Jellema en deze punterde de bal in de rechter onderhoek 1-0. Dit doelpunt was het startschot voor meer want drie minuten later was het wederom raak. Menne Langhout dribbelde langs enkele spelers waarna hij de keeper kansloos achter liet 2-0. Met deze stand zou er uiteindelijk ook gerust worden. In het tweede bedrijf moest de ploeg uit Bolsward dus gaan komen. Helemaal omdat er na twee minuten spelen alweer gescoord werd. Jeffrey Jellema probeerde het eens van afstand en zijn schot viel in de korte hoek binnen 3-0. Maar hier zou het niet bij blijven want wederom twee minuten later was het raak. Na goed samenspel kwam de bal terecht bij Menne Langhout en deze wist daar wel raak mee 4-0. Maar de tegen reactie kwam er al snel want een minuut later was het Colin Kruishaar die de bal ontving waarna hij tekende voor de 4-1. Het ging nu snel want een minuut na de aansluitingstreffer was het wederom raak. Vanaf de aftrap werd de bal onderschept waarna een goede diepe bal terecht kwam bij Frits Schreefel en deze tekende voor de 4-2. Was een ommekeer dan toch weer mogelijk? Nee bleek het antwoord te wezen want wederom vanaf de aftrap was het raak. Wederom een diepe bal kwam terecht bij Nick van Dorsselaar en ook hij bleef ijzig kalm en tekende voor de 5-2. En zo bleef het een levendige wedstrijd om te zien. Tien minuten voor tijd werd het duel dan definitief beslist. Na goed samenspel kwam de bal terecht bij Leeroy Jellema en deze wist de bal hard binnen te werken 6-2. Uiteindelijk wisten beide ploegen in de laatste vijf minuten nog eenmaal te scoren en daarmee eindigde deze wedstrijd in een 7-3 overwinning voor Haarsma.

SDV Keukens en meer 2 – Offinga kappers 0-0

Een duel tussen twee ploegen die tot op heden nog geen punt hadden behaald maar normaal wel goed voetballen kunnen. En dat bleek vandaag ook wel weer want beide ploegen deden vrij weinig voor elkaar onder en dus kon het beide kanten op vallen. Mogelijkheden kwamen er dan ook voor beide maar de trekker werd niet over gehaald en dus bleef het 0-0. In het tweede bedrijf moest het dan ook gaan gebeuren voor beide ploegen en dus konden beide keepers zich opmaken voor een spervuur aan schoten. Maar beide keepers stonden goed te keepen en dus eindigde geen mogelijkheid nog tegen de touwen. Uiteindelijk vlogen de ballen er niet in en daardoor eindigde dit spannende duel in een 0-0 eindstand. Gezien de wedstrijd pakte beide ploegen een verdiend punt.

Derde klasse

North Line – Lahaise schoonm & glasbew 2-3

Waar de thuisploeg uit de eerste twee wedstrijden vier punten behaalde daar hadden de gasten er drie uit twee. Beide ploegen waren dus gebrand op een goed resultaat en dat zou het spel er alleen maar spannender op kunnen maken. En dat beide ploegen op de ranglijst weinig voor elkaar onder doen dat was ook wel te merken op het veld zelf want ook daar was men aardig gelijkwaardig aan elkaar. Uiteindelijk kwam de thuisploeg dan ook op een 1-0 voorsprong via Jilles Groen die de rebound via de tweede paal wist binnen te werken. De ban was gebroken maar de gasten gingen vol overgang in de achtervolging en dat leidde uiteindelijk zelfs tot de verdiende gelijkmaker. Een voorzet vanaf de rechterkant kwam terecht bij Jens Jellema en deze wist de bal in de korte hoek te werken 1-1. Beide ploegen bleven mogelijkheden krijgen om te scoren maar uiteindelijk zou er in het eerste bedrijf nog eenmaal gescoord worden. Jilles Groen kwam op stomen over de linkerkant van het veld waarna zijn schot eindigde in de korte hoek 2-1. De gasten moesten dus terug komen in het tweede bedrijf en dus ging men vol de aanval in. Uiteindelijk leverde dit ook resultaat op want een voorzet vanaf de rechterkant kwam terecht bij Karst Bloemsma en deze wist de bal in de korte hoek te werken 2-2. Alles was weer in evenwicht en dus bleef het een spannend duel. Beide ploegen gingen hierna opzoek naar meer en dus werd het een open wedstrijd waarin het beide kanten op kon vallen. En dan is daar een voorzet vanaf de rechterkant van het veld die terecht komt bij Jens Jellema en deze weet de bal in de verre hoek te werken 2-3. Nu moesten de mannen van North Line meer en meer komen maar scoren lukte hen niet meer en daardoor bleef de 2-3 score op het bord staan. Uiteindelijk werd er ook door de gasten niet meer gescoord en dus eindigde dit duel in een 2-3 eindstand.

Braak Financiële Diensten – Dikland installatie techniek  2-1

Beide ploegen vonden we in dit nog prille seizoen in de onderste regionen van de competitie. En dus waren beide ploegen gebrand op een goed resultaat. Beide ploegen begonnen dan ook fel aan de wedstrijd en mogelijkheden ontstonden er al snel maar benut werden deze uiteindelijk niet. Maar toch zouden we niet gaan rusten met een brilstand score want twee minuten voor tijd was daar dan de openingstreffer. Een toegekende vrije trap werd kiezelhard door het midden binnen geschoten door Niels Krikke en daarmee bezorgde hij zijn ploeg een 1-0 voorsprong. In de tweede helft moesten de gasten dus komen en dat gebeurde ook waardoor het ook een leuke en open wedstrijd werd. Dit leidde uiteindelijk na zeven minuten spelen tot de gelijkmaker. Na een goede redding van de doelman was Randy de Vries er als de kippen bij en zijn rebound ging strak tegen de touwen 1-1. Alles was weer in evenwicht en gezien het duel was dat ook wel prima. Beide ploegen gingen hierna vol voor de winnende treffer en dus zou het spannend blijven tot het einde. En dan met nog zes minuten te gaan krijgt Bouke Lokhorst een rode kaart wegens zijn taalgebruik en daardoor benadeelde hij zijn ploeg. Daar wist de thuisploeg uiteindelijk van te profiteren want met nog een minuut te gaan is daar goed samenspel van de thuisploeg waarna Dirk Pieter Weistra de trekker mocht over halen en daarmee bepaalde hij de eindstand op 2-1.

SDV Keukens en meer – WR Unit 4-7

Een duel tussen twee ploegen die weten hoe ze een potje zaalvoetbal moeten spelen. En dus beloofde het op voorhand een interessant potje te worden. Dat beide ploegen weinig voor elkaar onder deden bleek ook al snel en dus kon het beide kanten op vallen. Uiteindelijk werd de score geopend door Elmer Boonstra die een goede actie had door het midden van het veld waarna zijn schot eindigde in de linkerhoek 1-0. De ban was gebroken maar de tegen reactie kwam er ook al snel want het was Harry vd Veen met een actie over de rechterkant van het veld waarna zijn schot door de benen van de keeper ging 1-1. En zo was alles weer in evenwicht en dus konden beide ploegen weer opzoek gaan naar meer. Dat meer kwam er ook en wel voor de gasten. Tieme van Marrum zette een aanval op over de rechterkant van het veld waarna zijn schot eindigde in de verre hoek 1-2.  En of het hiermee nog niet genoeg was ging de doelpuntenmachine vrolijk door. Een diepe bal door de as van het veld kwam terecht bij Sjoerd van Wijk en deze bleef ijzig kalm en schoot de bal in de linkerhoek 1-3. Maar hiermee waren we er nog niet want de thuisploeg kwam knap terug in dit duel. Was het eerst Eric Reversma die een vrije trap strak in de linkerhoek wist te schieten 2-3, daar schoot hij vervolgens hard raak door het midden 3-3. Alles was weer gelijk en dus genoten de supporters van een spannende pot voetbal. Uiteindelijk werd de ruststand bepaald op 3-4 door Harry vd Veen die een actie over rechts wist in te zetten waarna zijn schot eindigde in de korte hoek 3-4. En zo beloofde het een spannende tweede helft te worden en dus werden de stoelriemen maar weer eens verder aangetrokken. De mensen zaten nog maar net goed of het was Richard vd Veer met een actie over linkerzijde van het veld waarna zijn schot eindigde in de verre hoek 4-4. Beide ploegen bleven strijden voor elke meter op het veld en dus kon je wel vaststellen dat het nog niet gedaan was met de doelpunten. Zo gezegd zo gedaan want kort hierna was het Sander Frank Rodenburg  met een schot vanuit het midden van het veld en deze eindigde keurig in de linkerhoek 4-5. Nu moesten de mannen van SDV weer en helemaal omdat het even later ook nog 4-6 werd via Sjoerd van Wijk die een actie inzette over de linkerzijde van het veld waarna hij de bal in de korte hoek wist te schieten. De thuisploeg probeerde het wel maar ondanks een rode kaart wist het niet te scoren en dus leken de drie punten wel binnen te wezen voor WR Unit. Het slotakkoord was er uiteindelijk voor Tieme van Marrum die een actie inzette over de linkerkant van het veld waarna zijn schot eindigde in de korte hoek en daarmee bepaalde hij de eindstand op 4-7.

Vierde klasse

Ventura systems – Beumako 3-7

Met respectievelijk nul en één uit drie wedstrijden vonden we beide ploegen terug in de onderste regionen van de vierde klasse. Winst was dus voor beide noodzakelijk wilde het nog enigszins mee spelen in deze competitie. Beide ploegen waren dus gebrand op een goed resultaat maar al gauw bleek dat de gasten een maatje te groot waren. Dit leidde na twee minuten spelen al tot de openingstreffer van Gerben Jellema die de bal na een goede actie strak in de kruising wist te schieten 0-1. De ban was hiermee gebroken en dus moest de thuisploeg met een reactie komen. Het wilde wel maar de gasten waren overal net wat scherper. Na acht minuten spelen leek het duel dan ook al beslist te wezen want na goed samenspel wist Jort Scherer de bal binnen te werken en daarmee werd het 0-2. Gelijk vanaf de aftrap werd de bal wederom onderschept waarna Jort Scherer opnieuw aangespeeld werd en ook ditmaal bleef hij rustig en schoot hij de 0-3 binnen. De wedstrijd leek hiermee wel gespeeld te wezen, helemaal omdat Gerben Jellema twee minuten later wederom doel trof en daarmee zette hij zijn team op 0-4. De overwinning was wel binnen alleen was nu de vraag nog hoe hoog word de score?  De ruststand werd vijf minuten voor rust bepaald op 0-5 nadat Jort Scherer de bal rustig wist binnen te tikken. Konden de mannen van Ventura systems nog wat bedenken om terug te keren in de wedstrijd of gingen zij juist de score beperkt houden? Dat laatste leek een lastig verhaal te worden want we waren nog maar vijf minuten in het tweede bedrijf onderweg toen er een mooie pass werd gegeven op Koen Beuker en deze wist de bal simpel binnen te tikken 0-6. Maar ondanks deze achterstand bleef de thuisploeg de aanval zoeken waar kon en dat resulteerde vier minuten later zelfs tot de eerste treffer van dit duel. Dennis Soepboer kwam aan de bal en met een strak schot in de hoek liet hij de keeper kansloos achter 1-6. De eer was gered maar toch wou de thuisploeg meer en dat kwam er uiteindelijk ook. Wederom was het Dennis Soepboer met een actie over de linkerkant en met een ferme knal eindigde zijn schot in de linker kruising 2-6. Voor de drie punten zou dit niet meer uitmaken want drie minuten later was het Momem Hanzabek die een vrije trap wist binnen te werken en daarmee werd het 2-7. Maar ondanks dat zou het slotakkoord van deze wedstrijd er toch zijn voor Dennis Soepboer die een goede steekpass wist binnen te werken en daarmee bepaalde hij de eindstand op 3-7.

Visual Reklame – Horeca de Trije 1-0

Waar de thuisploeg nog geen punten had behaald daar hadden de gasten er al drie te pakken. En dus stond alles dichtbij elkaar op de ranglijst. En dat er weinig verschil was op de ranglijst dat kon je ook wel terug zien in deze wedstrijd zelf. Beide ploegen waren namelijk aardig gelijkwaardig aan elkaar en beide ploegen zochten de aanval waar kon en stonden verdedigend stabiel genoeg. Uiteindelijk werd er in het eerste bedrijf maar eenmaal gescoord en wel door Jesper Groeneveld die de bal strak in de verre hoek wist te schieten 1-0. De ban was gebroken en dus moesten de gasten in de achtervolging gaan. Beide ploegen kregen in het tweede bedrijf zeker mogelijkheden om te scoren maar de geboden kansen werden niet omgezet in doelpunten. Hierdoor bleef de 1-0 op het scorebord staan en dat bleek uiteindelijk ook de eindstand te wezen.

BSH Partyservice – Roosma schilders  1-6

Waar de thuisploeg al een tijdje goed draait in competitieverband daar kun je dat ook wel zeggen van de gasten. Met vier uit twee bestormen zij namelijk ook de eerste drie plaatsen en dus kon er van alles gaan gebeuren nog. En leuk werd het zeker want beide ploegen kwamen vol vreugde het veld op en dus kon het beide kanten op gaan. Maar toch hadden de gasten een lichte overwicht en dat resulteerde na elf minuten en zevenentwintig seconden spelen in de openingstreffer van dit duel. Het was Elmer Feenstra die een korte dribbel inzette waarna zijn schot eindigde in de linkerhoek 0-1. De ban was gebroken en dus moest BSH de achtervolging inzetten. En dan met nog veertig seconden op de klok is het wederom Elmer Feenstra die wordt aangespeeld en wederom wist hij de linkerhoek te vinden 0-2. Het gaatje was enigszins geslagen en met deze stand zou dat de koppositie betekenen. Deze kennis gaf vleugels want we waren nog maar drie minuten onderweg in het tweede bedrijf toen Mathijs Kramer werd aangespeeld en met een ferme knal in de rechterhoek liet hij de keeper kansloos 0-3. Een verassende tussenstand wellicht maar gezien het spelbeeld niet onverdiend.  De gasten bleven de aanval zoeken en met iets minder dan elf minuten op de klok werd het duel definitief in het slot gegooid. De bal kwam terecht bij Lasse Burgsma en deze schoot de bal hard en hoog door het midden binnen 0-4. De drie punten waren wel binnen al was de vraag nu alleen nog hoeveel gaat het worden? Groot zeker want met nog vijf minuten en zevenendertig seconden op de klok was het Mathijs Kramer die opdribbelde om de bal vervolgens in de linkerhoek te schieten 0-5. Maar toch wist de thuisploeg zesentwintig seconden later nog iets terug te doen via Tymo Zijlstra die langs de verdediging glipte om de bal vervolgens in de linkerhoek te schieten 1-5. De eer was gered maar hiermee was het nog niet gespeeld want met nog twintig seconden op de klok werd de bal langs de keeper gespeeld waarna Elmer Feenstra de bal hard en hoog wist binnen te werken en daarmee eindigde dit duel in een 1-6 eindstand.

Vijfde klasse

Stadsherberg catering – Team Aboubakar 5-7

Waar de thuisploeg al een duel won daar hadden de gasten nog geen punten behaald. Beide ploegen waren gebrand op een goed resultaat en dat leidde gelijk tot een leuke wedstrijd. Toch duurde het even voordat de mogelijkheden werden omgezet in doelpunten. We schrijven de twaalfde minuut als de bal voor de voeten terecht kwam van Kevin Menks en deze wist de bal simpel binnen te tikken 0-1. Hiermee was de ban gebroken en dus moest de thuisploeg in de achtervolging gaan. Helemaal omdat het twee minuten later wederom raak was. Na een goede steekpass kwam de bal terecht bij Andreas Tsingros en deze werkte de bal keurig binnen 0-2. Maar toch zou dit niet de ruststand worden want met nog een minuut te gaan kwam er een goede pass op Wietse Blauw en deze schoot de bal keurig in de korte hoek 1-2. Alles was dus nog mogelijk in het tweede bedrijf en dus waren de teams erg gebrand op een goede helft. Wederom duurde het even voordat een volgende treffer een feit was. We hadden negen minuten gespeeld als Kevin Menks op dribbelt over de linkerzijde van het veld waarna zijn schot eindigde in de verre hoek 1-3.  Hiermee leek de ban gebroken te wezen want een minuut later was het Oskar Ijpe die aan de bal kwam en zijn schot eindigde in de kruising 1-4. Diezelfde Oscar Ijpe wist twee minuten later wederom te scoren nadat hij de bal simpel kon binnen tikken 1-5. De wedstrijd was hiermee wel gespeeld en dus was het alleen nog de vraag hoe hoog de score zou gaan worden. Het ging nu hard met de doelpunten want een minuut later was het wederom raak. Naar goed samenspel kwam de bal terecht bij Andreas Tsingros en deze wist de bal simpel binnen te tikken 1-6. De wedstrijd was wel gespeeld maar qua doelpunten was het nog niet gedaan want met nog drie minuten op de klok is het Edwin Lodewijk die de bal weet binnen te werken na goed samenspel en daarmee werd het 2-6. Diezelfde Lodewijk deed het vanaf de aftrap nogmaals al wist hij dit keer de bal simpel binnen te tikken 3-6. Maar de vreugde was maar van korte duur want vanaf de aftrap was het ook raak aan de andere zijde van het veld. Vanaf de aftrap werd de bal diep gegeven op Andreas Tsingros en deze schoot de bal hard binnen 3-7. Maar hiermee was het nog niet gedaan want een minuut later was het Wietse Blauw die raak schoot en daarmee werd het 4-7. Het slotakkoord was er vervolgens voor Gerton Oost die de bal langs de uitkomende keeper wist te spelen en daarmee bepaalde hij de eindstand op 5-7.

Bouwbedrijf van Marrum – VDV-Techniek  5-4

Waar de thuisploeg hun eerste wedstrijd won daar behaalde de gasten ook al drie punten al was dat uit twee duels. En dus wouden beide ploegen goede zaken doen op de ranglijst en dat kon door te winnen. Dat beide ploegen weinig voor elkaar onder deden op de ranglijst bleek wel want beide ploegen voetbalde aanvallend leuk maar gaven verdedigend ook wel het één en andere weg. Dit leidde al vrij vlot tot de openingstreffer van Jan van der Veer die een voorzet vanaf rechts in de verre hoek wist te leggen 0-1. Diezelfde van der Veer wist even later wederom doel te treffen door een voorzet vanaf rechts binnen te koppen in de rechterhoek 0-2. De ban was gebroken maar de thuisploeg liet zich niet kisten en kwamen al snel terug in de wedstrijd. Eerst was het Jelmer Uythof met een actie over de rechterkant van het veld waarna hij raak schoot in de verre hoek 1-2, waarna een pass van achteruit terecht kwam bij Laurens Looijenga die de bal door de benen van de keeper wist heen te schieten 2-2. Zodoende kende we een levendige eerste helft en dan was die nog niet eens afgelopen. Want even later was het Tjipko Vellinga met een actie over de rechterkant van het veld waarna zijn schot eindigde in de korte hoek 3-2. En zodoende was was de achterstand omgebogen in een voorsprong.  Maar ook de gasten bleven niet tobben want ook hun tegen reactie was al vrij snel. Het was Jan van der Veer met een actie over de rechterkant van het veld waarna zijn schot strak eindigde in de verre hoek 3-3. Met deze stand werd er uiteindelijk ook gerust en dus beloofde het een interessante tweede helft te worden. Leuk bleef het zeker want het bleef een open wedstrijd waarin beide ploegen opzoek gingen naar meer. Dat meer kwam er uiteindelijk ook want een goed genomen corner kwam voor de voeten van Laurens Looijenga terecht en deze schoof de bal door de benen van de doelman heen 4-3. En dus konden de mannen van VDV Techniek weer in de achtervolging gaan. Helemaal toen het ook nog 5-3 werd via Tjipko Vellinga die de bal vanaf de linkerzijde van het veld in de verre hoek wist te schieten. Die achtervolging kwam er uiteindelijk ook en met resultaat want wie anders dan Jan van der Veer stoomde op over de linkerzijde van het veld waarna zijn schot eindigde in de verre hoek 5-4. Het werd nog een spannende slotfase maar gescoord werd er niet meer en dus eindigde dit duel in een knappe overwinning voor Bouwbedrijf van Marrum.

Zaalvoetbalteam ex BTW – vd Woude fietsen  3-0

Waar de thuisploeg met zes uit twee de koppositie te pakken heeft daar verloren de gasten hun eerste duel. En dus waren beide ploegen gebrand op de drie punten. De ene om de koppositie te versterken en de andere juist om op te klimmen naar de middenmoot. In de openingsfase kon je merken dat de druk er wel wat op stond. De aanval werd wel gezocht maar hele grote kansen vielen nog niet te noteren. Maar dan als we vijf minuten en eenentwintig seconden onder weg is het Siebe Greidanus die aan de bal komt en zijn schot ging door de benen van de keeper het doel in 1-0. De ban was gebroken en dat was een opzet naar meer. De gasten moesten de aanval meer en meer zoeken en dus zou de thuisploeg zeker zijn mogelijkheden krijgen. Hiervan werd ook zeker nog één van benut en wel één minuut twintig voor de rust. De bal kwam terecht bij Gerrit Scharringa en deze dacht niet na en schoot de bal stijf in de kruising 2-0. Maar hiermee was het nog niet gedaan want vanaf de aftrap werd de bal snel onderschept waarna deze voor de voeten stuiterde van Siebe Greidanus en met de knie wist hij de bal netjes binnen te werken 3-0. Het gat was geslagen en dus moest er in de tweede helft een tegen reactie komen van vd Woude. Beide ploegen zochten veelvuldig de aanval maar de geboden kansen werden niet omgezet in doelpunten en dus eindigde deze wedstrijd in een 3-0 stand.