Zaalvoetbalseizoen 2010-2011 begonnen!

Het zaalvoetbalseizoen is weer begonnen. Terwijl het buiten met bakken uit de hemel kwam, regende het binnen de nodige doelpunten. Het was voor de meeste teams wel weer even wennen om onder een dak en een harde vloer, maar na 10 minuten wisten de meeste weer hoe het spelletje ging. En dat er volgens sommige teams enorme belangen op het spel staan bleek tijdens de wedstrijden wel. Er werd over een aantal wedstrijden tot op de tribune en kantine nog lang nagesproken.

Autobedrijf Haitsma – Bouwbedrijf Bruinsma 4-4 Hoewel Autobedrijf Haitsma op een gemakkelijke voorsprong van 2-0 kwam, kon je wel zien dat dit nog alle kanten uit kon. Jan de Haan tikte 1-0 binnen en Lindert Visser schoot knap van afstand raak. Daarna verdedigde Autobedrijf Haitsma een paar keer slecht uit en wist J. van Althuis nog voor de wisseling 2-2 te maken. Bruinsma speelde zijn man meer situaties slecht uit en wist Autowas de lat te raken. R.Reinsma maakte 3-4 en Oscar Elsinga schoot hard 3-3 en 4-3 binnen. In de laatste minuut maakte J van Althuis 4-4.

Martens Vis-van Dellen Bellen 3-5 Een gemakkelijke overwinning voor van Dellen. Pas bij 0-3 deed Martens Vis iets terug. Daarna werd van Dellen wat te gemakkelijk en werd het op het einde nog spannend. K.Pols 0-1, M.Visser op aangeven van K.Pols 0-2 en K.Kuiken puntert 0-3. R.Pijpker 1-3. K.Kuiken en K.Pols 1-5. Harry 2-5 en E.Boiten 3-5

Bloemketerp-Shape 5-2 Op papier een niet al te moeilijke tegenstander maar in de praktijk viel het toch tegen. Voor de rust ging het gelijk op. S. de Vries en K.Hoogteijling maakten 2-0. Shape kwam knap terug door een rebound in te schieten, M.Hoekstra en J. van der Meulen. Na het wisselen schiet wederom K.Hoogteijling 3-2 in. Maar na de 4-2 van Marcelino was het verzet gebroken. D.Kingma maakte de 5-2

Bogt fen Gune-Tapperij ’t Noord 3-7 Bij deze wedstrijd ging de Tapperij voortvarend van start. Ze stonden zomaar 0-2 voor door A.Venema. K.J. Bijlsma werd toen wakker en zorgde voor de aansluitingstreffer 1-2. W. van Duyn zorgde voor de gelijkmaker. Daarna liep de Tapperij gemakkelijk uit door H.Bartouhtouh 2x, G. de Boer, T.Sikkema en A.Venema. K.J. Bijlsma schoot nog een keer raak.

Steensma-The Phone House 2-2 Na een spetterende 1e helft waarin Steensma met 2-1 voor stond kwam er een wat minder interessante 2e helft achteraan. Voor The Phonehouse liep deze goed af. Ze konden toch nog een punt pakken tegen het stugge en snel counterende Steensma. De doelpuntenmakers waren: T.Hoekstra, D.Tichelaar, W.Mariman en A.Beuker.

Herberg de Bogt-Bouwbedrijf van Marrum 3-2 De herberg kwam na een benauwde ruststand knap terug. E.Boonstra wist als matchwinnaar uit de zaal te komen. Hij maakte de verlossende 3-2. Andere schutters waren: J.Bosma 2x, J.Jongsma en J.Kooistra.

Max Stuc – Reginas Lingerie 1-8 Bij Regina hebben ze een topschutter in huis gehaald. Gerlof Glazema schoot maar liefst 5x raak. Daarnaast wisten D.Riemersma, G.J. van Dijk en H.Wassenaar ook het net te vinden. R.Reitsma redde de spreekwoordelijke eer.

Saab Wassenaar-Bouwbedrijf Scharinga 2-9 Na een spannende 1e helft en een stukje 2e helft liep Scharringa gemakkelijk uit naar een ruime overwinning. Paulus Walda schoot meer dan de helft van de Scharringa productie raak 5x. De mannen Hofstee deden dit beide 1x, net als J.P. Walda, S.Zijlstra, S.Visser en P.Algra.

Rijschool van der Harst-Hanzedruk Bolsward 2-11 De mannen van van der Harst kregen ouderwets voetballes. Vooral de keeper van de Rijschool heeft veel te doen gehad. Ze wisten 2x te scoren door F. de Beer en R.Geerstma. Jacob van Wieren deed dit 5x, M.Rienstra 3x en K.Gaastra en J.Hijlkema 1x.

Braak Financiele Diensten – Zijlsta Beroepskleding 3-5 E.Bootsma en T.Grond 2x. J.Dijkstra, W.Beimers, M.Tichelaar en S. de Bruin 1x

Posthoorn Dronrijp-Tegelzetbedrijf Miedema 2-4 1e helft 0-0, daarna lekker veel doelpunten. W.Kingma 2x, R.Miedema 4x

De Trije – Korenaar 0-7 Een gemakkelijke overwinning voor de Korenaar. M.Zwier 2x, H.Vonk 3x en L.Gandi 2x.

Tech. Tijsma – Frankena Winsum 5-0 S.Karadag wist 5x raak te schieten, de een nog mooier dan de ander. Frankena had geen antwoord op deze handige speler.

De Tap – Offinga Kappers 1-1 J.Soolsma 1-0, vrije trap R.Bruinsma 1-1

De Reizende Herbergier-Bar Yn e Stal 5-3 G.J. Dreyer 2x, J.Talhout 2x en S.Bootsma. Voor Yn e Stal D.Verboon, N.Rusticus en M.Zondervan.

Zuidema-Leo Reitsma 3-2 A.Zuidema 2x en H.Meyer 1x. J.Hof en G. de Bruin scoorden tegen.

Kooistra Kubaard – Fitness C.C.M. 2-4 J.J. de Jong en E.A. Abma 1x. Voor CCM W.Breemen-Schneider 2x en M. v.d. Bos 1x

De Jager Accoun. – de Struners 2-3 E van Sertima en J v.d. Laan 1x, voor de Struners H. van de Wal, T.Dijkstra en Y.W. Dijkstra 1x.

Preton Ned. – Primera Haitsma 5-2 A.Schaap 2x, S.Beuker, P.Scharringa en N.Dijkstra 1x. D.Vijver, E.Miedema allen 1x.