Zandstra en vd Meer laat Braak Financiële Diensten terug komen in de wedstrijd en op de ranglijst

20190308 AWA5222

Met nog drie speelrondes voor de boeg daar loopt het seizoen en het jaar ten einde. De meeste poules zijn inmiddels beslist en dus spelen de meeste ploegen de laatste speelrondes om de eer. Toch zullen een aantal ploegen nog vol aan de bak moeten voor een goede klassering en daar heeft het dus nog enkele speelrondes voor. Welke cadeautjes worden en uitgepakt en welke surprise leidt er tot de meeste verontwaardiging? Hieronder lees je ingeval de eerste van de drie laatste speelrondes en dus kan jij goed zien of jou favoriet klaar is of niet!

Hoofdklasse

Technea Duurzaam – Sportcafé de Trije  1- 10
Met de nummer laatst tegen de nummer één was dit een wedstrijd waarin gewerkt kon worden aan het doelsaldo. Waar Technea Duurzaam veel tegendoelpunten krijgt en weinig scoort daar is het bij Sportcafé de Trije juist andersom. Op voorhand zou je dus zeggen een simpele overwinning voor de gasten In de wedstrijd bleek ook al snel dat de koploper de betere ploeg was en heel simpel kon voetballen. De thuisploeg moest hierdoor naar achteren toe en moest loeren op een counter. Na vijf minuten en zevenendertig seconden was daar de openingstreffer en een opmars naar meer. Het was Daan Bootsma met een aanval over de linkerkant en zijn schot eindigde in het midden van het doel 0-1. In de komende drie minuten was het de beurt aan Erin van Duyneveldt en Marco de Groot. Met twee goede acties wisten zij de bal tegen de touwen te werken en daarmee de stand naar 0-3 te tillen. Het gat was geslagen en dus leek de wedstrijd al vroeg gespeeld. Helemaal toen Marco de Groot het maar eens van afstand probeerde en zijn schot eindigde hard tegen de touwen 0-4. Het thuisteam wilde wel maar het kon gewoon weinig uitrichten en als het er dan doorheen kwam dan was men niet scherp genoeg. En dan met nog vier en een halve minuut op de klok is het Rob Postma met een schot vanuit de rechterhoek en deze eindigde vervolgens in de linkerhoek 0-5. Toch was dit niet de ruststand want met nog zevenentwintig seconden op de klok is het Eric Miedema met een afstandschot en deze viel binnen 1-5. Kan het dan nog in de tweede helft, of word de score verder uitgebreid? Het antwoord was uiteindelijk heel simpel want de score zou verder worden uitgebreid en Technea Duurzaam kon vrij weinig uitrichten. Uiteindelijk zou er nog vijfmaal gescoord worden. De 0-6 en 0-7 kwam op naam van Erin van Duyneveldt die de bal eerst vanaf de linkerkant wist binnen te werken waarna hij vervolgens de bal simpel kon binnen tikken. De laatste drie treffers kwamen op naam van Marco de Groot en daarmee tekende hij voor zijn vijfde doelpunt van de wedstrijd. Daarbij moet aangetekend worden dat al zijn schoten in de rechterhoek eindigde. Daarmee werd de eindstand bepaald op 1-10 en dus behaalde de koploper een simpele overwinning!

Bogt fen Gune – Autobedrijf Haitsma  3-2
Bij deze wedstrijd staan twee ploegen tegen elkaar die beide goed en slim kunnen voetballen. Aanvallend genoeg kwaliteit en verdedigend kan het staan als een huis. De eerste onderlinge ontmoeting was één om je vingers bij af te likken want het werd maar liefst 6-7 in het voordeel van de Bogt. Ook ditmaal lieten beide ploegen zien dat het weinig voor elkaar onder deed. Mogelijkheden kwamen er zeker maar doelpunten niet en dus was de ruststand 0-0. In de tweede helft hetzelfde beeld want beide ploegen kwamen er goed uit maar dan stond de tegenstander weer goed om het op te vangen. Uiteindelijk viel het eerste doelpunt van de wedstrijd pas twaalf minuten voor tijd. Het is Henk Vonk die het maar eens van afstand probeert en zijn schot eindigde in de rechter onderhoek 0-1. Daarmee was de ban gebroken want nu kwamen de doelpunten snel achter elkaar. Twee minuten na het openingsdoelpunt is het alweer gelijk. Het is Jordi Stecking die de bal vanaf de corner hoek in één keer in het doel weet te draaien 1-1. Maar bij deze twee mooie doelpunten bleef het dus niet want een minuut later is het Frank de Vries die de bal vanuit de midden cirkel op het doel weet te schieten en deze bal draaide mooi in de rechterhoek 2-1. Een snelle ommekeer dus en dus kon het alle kanten op gaan. Zo bleek ook maar weer een minuut later toen Edwin Hiemstra over rechts opstoomde en de bal in de korte hoek weet binnen te schieten 2-2. Uiteindelijk leek deze gelijke stand ook de eindstand te worden maar dan is daar de laatste minuut als Jordi Stecking een actie over rechts weet in te zetten waarna hij voor de keeper komt te staan en de bal in de rechterhoek weet te leggen 3-2.

Moto Delicato – Royal Steensma 1-4
Waar Royal Steensma de laatste weken de weg naar boven heeft ingezet daar blijft Moto Delicato bivakkeren op de ene laatste plek. Het verschil was echter maar drie punten en dus moest de thuisploeg winnen wilde het nog klimmen op de ranglijst. De vorige ontmoeting won het ingeval van de gasten en wel met 8-1. Word het vandaag opnieuw zo’n wedstrijd? In de eerste helft leek het niet zo’n wedstrijd te worden, al was dat alleen zo omdat de doelpunten uit bleven. Mogelijkheden kregen beide ploegen maar gescoord werd er niet en dus was de ruststand 0-0. Ook in de beginfase van de tweede helft bleven beide ploegen weinig voor elkaar onder doen. Uiteindelijk duurde het acht minuten voordat het bal geopend werd. Het was Stijn v/d Geest die voor de keeper kwam te staan waarna hij de bal door de benen van de keeper in het doel wist te krijgen 1-0. Nu moest Royal Steensma weer komen en dat deden ze ook en wel een minuut later. Een actie over de rechterkant werd goed en strak voor het doel geschoten waarna Bauke Tjalle Anema de bal bij de tweede paal kan binnen tikken 1-1. Nu kon het weer alle kanten op en dus leek de wedstrijd nog niet gespeeld te wezen. Zo was het ook want drie minuten na deze goal was het wederom raak. Het was Evert Tolsma met een afstandschot en zijn schot eindigde in de linker kruising 1-2. Nu moest Moto Delicato weer komen en dus zouden er meer ruimtes op het veld komen. Met nog drie minuten op de klok werd het duel definitief in het slot gegooid. Het was Tjeerd Hoekstra met een actie over de rechterkant en zijn schot eindigde in de korte hoek 1-3. Uiteindelijk zou de eindstand 1-4 worden want een minuut voor tijd was het Lammert Wagenaar die de bal van dichtbij wist binnen te tikken.

Eerste klasse

Zandstra en vd Meer – Braak Financiële Diensten  2-4
Een wedstrijd tussen twee teams die veel voetballend vermogen hebben. Dat beloofde dus zeker een leuke en spannende wedstrijd te worden. Dat beide teams weinig voor elkaar onder deden dat was wel te merken in de openingsfase. Beide ploegen zochten de aanval waar mogelijk en stonden goed in balbezit tegenstander. Het duurde uiteindelijk tot de vijftiende minuut voordat er gescoord werd. Het was Jesse Terpstra die aan de bal kwam en hij wist de bal langs verschillende verdedigers heen te schieten waarna deze in het mandje binnen viel 1-0. Deze openingstreffer gaf blijkbaar kracht want een minuut later was het opnieuw raak. Ook het schot van Yannick Strampel ging door de verdediging heen waarna deze in de hoek verdween 2-0. Nu moest Braak Financiële Diensten komen wilde het nog punten behalen en dat gebeurde dan ook. Twee minuten na de rust was daar al de aansluitingstreffer. Het was Wessel Roorda die helemaal vrij stond en hij ramde de bal hard tegen de touwen 2-1. De spanning was dus weer terug maar ook Zandstra en vd Meer bleef leuk voetballen en hierdoor leek het een kwestie van tijd voordat er weer gescoord werd. Zo gezegd, zo gedaan want het is minuut zesentwintig als de thuisploeg in de aanval is, de bal onderschept wordt waarna Wessel Roorda één op één komt met de keeper en de bal koelbloedig weet binnen te werken 2-2. Nu waren de gasten dus weer geheel terug in de wedstrijd en dat werd extra bevestigd een minuut later. De keeper van de thuisploeg was volledig uit zijn doel waarna Frank Hoekstra de bal in het lege doel weet te schuiven 2-3. Nu moest de thuisploeg weer komen wilde het nog iets behalen maar dat zou er wel toe leiden dat het veel ruimte weg zou geven. Dit leidde er toe dat de marge naar twee werd gebracht. Het was Wessel Roorda die ten aanval trok waarna hij de keeper wist uit te spelen en de bal simpel kon binnen tikken 2-4. In de slotfase kwamen beide ploegen nog voor het vijandelijk doel maar gescoord werd er niet meer en dus was de 2-4 de eindstand.

Bouwbedrijf Hiemstra Tzummarum – Skearmessen 2-4
Met de rode lantaarndrager tegen de nummer vijf is dit een duel van twee ploegen die wisselvallig presteren. Dit is dus ook terug te zien op de ranglijst en dus zou je verwachten dat dit ook het geval zou wezen op het veld. Maar uiteindelijk bleek dit niet het geval te wezen want beide ploegen speelde leuk voetbal en kregen ook de mogelijkheden om te scoren. Toch duurde het tot minuut twaalf voordat de score geopend werd maar vanaf dat moment ging het ook echt los. Een twee tegen één actie werd binnen gewerkt door Simon Houtsma en daarmee bracht hij zijn ploeg op 1-0. Maar deze voorsprong was maar van korte duur want twee minuten later was de stand alweer in evenwicht. Een snelle uitgevoerde counteraanval werd binnen gewerkt door Roel Frijling 1-1. Attractief was het zeker en hierdoor was het een leuk duel om te zien. Met nog drie minuten op de klok komt de bal voor de voeten van Erwin de Boer en zijn schot was net buiten het bereik van de keeper en eindigde keurig in het hoekje 2-1. Maar toch zou de ruststand in evenwicht zijn want met nog een minuut op de klok is het Jelle Zwanenburg die de keeper wist uit te spelen waarna hij de bal simpel kon binnen tikken 2-2. In het tweede bedrijf ging skearmessen meer aanzetten en dat leidde al snel tot de volgende treffer. Na een goede combinatie aanval kwam de bal voor de voeten terecht van Harke Hilboezen en deze schoot de bal genadeloos binnen 2-3. Nu moest Bouwbedrijf Hiemstra Tzummarum meer risico’s nemen om nog een punt te zien behalen en dus zou er meer ruimte komen voor de nummer vijf. Toch kreeg de thuisploeg mogelijkheden om de gelijkmaker te produceren maar deze gingen er niet in. Wanneer je hem dan niet maakt dan is de regel dat de tegenstander dat wel doet en dat gebeurde dan ook zes minuten voor tijd. Opnieuw was daar een snelle counteraanval en ditmaal kwam de bal terecht bij  Rein Jan van de Witte en deze liet het netje keurig bollen. Dit bleek uiteindelijk de laatste treffer te wezen en daardoor wist de hekkensluiter geen aansluiting naar boven te vinden.

Foto Techniek Service – R.E.S   2-1
Het duel tussen een ploeg uit de bovenste regionen en de andere uit de middenmoot. Qua punten verschil was het gat aardig groot maar hoe zou dat zijn op het veld. Vanaf minuut één bleek het verschil niet heel groot te wezen. Beide ploegen lieten zien goed te kunnen voetballen en daarnaast ook te kunnen verdedigen. Toch viel na vijf minuten gespeeld te hebben het eerste doelpunt van de wedstrijd. Na goed combineren kwam de bal aan de linkerkant van het veld terecht bij Toine Muizer en deze wist de bal strak in de verre hoek te schieten 1-0. Diezelfde Toine Muizer probeerde het in de elfde minuut maar eens van afstand en ook dit schot viel binnen en daarmee bracht hij zijn teams op een 2-0 voorsprong. Nu moest R.E.S komen wilde het nog aanspraak maken op punten. Dit gebeurde ook want twee minuten na het vorige doelpunt was het alweer raak aan de andere zijde van het veld. Het was Frans van Assen die de bal aangespeeld kreeg en deze wist hij door de benen van de keeper heen te schieten 2-1. Dit was ook de ruststand en dus moest het in de tweede helft gebeuren. Die tweede helft was een kopie van de eerste helft want beide teams deden weinig voor elkaar onder en dus kregen beide teams mogelijkheden om te scoren. Toch werden de kansen niet omgezet in doelpunten en hierdoor was de ruststand ook de eindstand.

Man of the World Lwd. – Welgeschikt  2-1
Beide ploegen hebben voorafgaand aan dit duel acht punten behaald en daarmee waren beide teams terug te vinden in de onderste regionen van de competitie. Winst was dus noodzakelijk wilde het uit deze regionen komen. In de eerste helft deden beide ploegen weinig voor elkaar onder. Welgeschikt was wel meer aan de bal en kreeg ook de meeste kansen maar gescoord werd er niet en dus was de ruststand 0-0. In de tweede helft moest het dan gebeuren maar het duurde uiteindelijk vrij lang voordat het dan ook werkelijk gebeuren. Met nog negen minuten op de klok was het Jelmer Nawijn die de bal ontving en door een woud van spelers wist hij de bal door het midden in het doel te schieten 1-0. Toch zou dit niet de eindstand worden want met nog twee minuten op de klok was daar de verdiende gelijkmaker. Het was doelman Stijn Beerends die mee op kwam zodat er een meerderheid was in het veld waarna hij de bal ontving en deze hard tegen de touwen wist te schieten 1-1. Hiermee leek de eindstand bepaald te wezen maar inderdaad leek want met nog een minuut te gaan is het Dirk de Vries die de bal dichtbij het doel ontving en met een vlammend schot liet hij de keeper kansloos 2-1. Dit bleek het laatste doelpunt te wezen en dus behaalde Man of the World Lwd drie belangrijke punten.

Tweede klasse

Horeca de Trije – Verno Verhuur  3-4
Met de nummer negen tegen de nummer tien was dit een heuse degradatiekraker. Waar Horeca de Trije drie punten had tot nu toe daar had Verno Verhuur er maar één. De winnaar zou dus goede zaken doen en dus beloofde het een spannende pot te worden. Spannend werd het zeker want na twee minuten spelen werd de score dan eindelijk geopend. Het was Sicco de Vries met een actie over de linkerkant waarna zijn schot in het midden van het doel binnen viel 0-1. De eerste klap is vaak een daalder waard en dus moest de nummer negen nu aanzetten want op dit moment draaide beide ploegen hun plek op de ranglijst. Nadat er wat mogelijkheden waren geweest om te scoren daar duurde het uiteindelijk tot de dertiende minuut voordat er gescoord werd. Een splijtende voorzet kwam terecht voor de voeten van Keimpe Pols en deze wist de bal via de paal in het doel te tikken 1-1. Toch zou de ruststand bepaald worden op 2-1 want twee minuten voor de rust was het Wiebren met een actie over de rechterkant en zijn schot ging viel in de linkerhoek binnen 2-1. De openingsfase van de tweede helft was boeiend want het kon alle kanten op gaan en dus moesten beide teams scherp blijven vanuit hun organisatie. Toch duurde het tien minuten voordat er weer gescoord werd en ditmaal was het Wiebren met een goede actie waarna zijn bal via de paal binnen viel 3-1. Nu moest Verno Verhuur alles of niets spelen want anders zou het gat met de nummer negen vijf punten worden en dan leek de strijd te zijn gestreden. Het antwoord kwam er dan ook snel want twee minuten na de vorige treffer was daar al de aansluitingstreffer. Het was Tjibbe Haitsma die de bal terug vond voor zijn voeten en zijn schot ging via de onderkant van de lat binnen 3-2.De spanning was weer volledig terug en dus beloofde het een spannende slotfase te worden. De druk werd steeds groter en met nog drie minuten te spelen was daar toch de gelijkmaker. De goede voorzet kwam terecht voor de voeten van Alex v/d Bosch en hij wist de bal simpel binnen te tikken 3-3. Alles was weer in evenwicht en dus was het de vraag komt er nog een winnaar? Ja bleek het antwoord te wezen want met nog een minuut op de klok is het Dirk Jan Volbeda met een actie over de linkerkant en zijn schot eindigde strak in het rechterhoekje 3-4.  Wat een ommekeer en hierdoor wisselen beide ploegen van positie op de ranglijst.

Stukadoorsbedrijf Yildiz – Bouwbedrijf van Marrum  5-4
Dit was een duel tussen twee teams die de laatste weken steeds beter draaien en ook steeds vaker de punten weten binnen te halen. Met respectievelijk tien en negen punten staan beide ploegen dus dicht bij elkaar op de ranglijst. Wie doet er goede zaken en kan de stijgende lijn door trekken? Beide ploegen deden weinig voor elkaar onder en dat leidde er toe dat het een leuke en open wedstrijd werd waarin beide ploegen mogelijkheden kregen om te scoren. Uiteindelijk duurde het zes minuten en twintig seconden voordat de score geopend werd. Nadat de keeper van de thuisploeg uit zijn doel was kon er geschoten worden op het doel maar de verdediger kon de bal nog raken alleen niet goed genoeg waardoor deze in het eigen doel belande 0-1. Maar lang duurde deze stand niet want vijfendertig seconden later was de stand weer in evenwicht. Jorge Lopes probeerde het maar eens van afstand en zijn schot zeilde mooi binnen 1-1.  De spanning bleef aanwezig en het kon beide kanten op gaan. Met nog acht minuten en elf seconden op de klok was het Jan Bosma die aan de bal kwam en zijn schot ging langs de keeper de linkerhoek in 1-2. Maar ondanks deze achterstand bleven de heren van Stukadoorsbedrijf Yildiz gevaarlijk en dat leidde met nog vier minuten op de klok tot de verdiende gelijkmaker. Het was Ayhan Yildiz die de bal vlakbij het doel ontving en zijn schot ging door het midden binnen 2-2. Uiteindelijk zou er voor rust nog eenmaal gescoord worden en deze treffer kwam op naam van Jorge Lopes die de bal vanaf een meter van het doel door de keeper zijn benen wist te schieten 3-2. Nu moesten de heren van Bouwbedrijf van Marrum weer komen en helemaal toen het na twee minuten en twaalf seconden spelen 4-2 werd. Het was Erdogan Yildiz die de bal voor zijn voeten terug vond en deze wist hij simpel binnen te tikken 4-2. Het gaatje was dus geslagen maar ook dit was maar van korte duur want een dikke minuut later was het Jan Bosma die de bal in een leeg doel weet te schieten en daarmee bracht hij de spanning weer terug 4-3. De gelijkmaker hing hierna in de lucht maar deze kwam er niet en dan is het vaak zo dat de tegenstander daar wel raad mee weet. Dit was ook nu weer het geval want met nog negen minuten en zevenenveertig seconden op de klok probeerde Wesley Schaap het maar eens van afstand en deze bal plofte prachtig tegen de touwen 5-3. De marge was er weer maar deze werd met nog een dikke drie minuten weer verkleind want de gasten kregen een penalty toegekend en deze werd feilloos binnen geschoten door Mart Beuker 5-4. Uiteindelijk kregen beide ploegen nog mogelijkheden om te scoren maar dit gebeurde niet en dus was de eindstand 5-4.

Frankena Loonbedrijf – Café de Kleine Beurs  3-3
Een ware kraker binnen de tweede klasse want vandaag is er de wedstrijd tussen de nummer drie en één. Het verschil vooraf was vier punten in het voordeel van de gasten en dus moest de thuisploeg winnen wilde het aansluiting vinden. Je merkte vanaf het begin van de wedstrijd dat de spanning er vol op stond en dat beide ploegen weinig voor elkaar onder deden. Gescoord zou er zeker worden dat gevoel kreeg je ingeval en dus gingen de mensen er maar eens goed voor zitten. Uiteindelijk zou het eerste en enige doelpunt van de eerste helft vallen na vier minuten en vierenveertig seconden. Het was Lieuwe Beuker die zich goed wist vrij te spelen waarna hij de bal door de benen van de keeper wist te spelen 0-1. Dit was dus ook de ruststand en dus moest Frankena Loonbedrijf in het tweede bedrijf meer komen. Mogelijkheden kwamen er zeker maar dan wel voor beide maar gescoord werd er nog niet en dus bleef de spanning aanwezig. Na acht minuten spelen was het Wessel Elting die de bal goed wist mee te nemen waarna hij de bal door het midden van het doel wist te schieten 0-2. Het gat was geslagen en deze werd met nog zes minuten en acht seconden op de klok nog groter gemaakt. Het was Tjitse Hoeksta die de bal door de benen van de keeper wist heen te schuiven waardoor de 0-3 een feit was. Hiermee leek het duel gespeeld te wezen maar kort na dit laatste doelpunt was daar alweer de aansluitingstreffer. Het was Tsjeard Halbersma met een actie over de rechterkant waarna hij de bal van grote afstand in de linkerhoek wist te leggen 1-3. De spanning was enigszins terug maar deze werd nog groter toen Daniel Rob de bal wist binnen te tikken met nog anderhalve minuut op de klok 2-3. Kan de ommekeer dan toch nog worden beklonken? Ja was het antwoord want met nog achtenvijftig seconden op de klok is het Wouter Hylkema met een actie over de linkerkant van het veld waarna hij de bal in de rechterhoek weet binnen te schieten 3-3. De ommekeer is een feit en dat was tevens de eindstand en dus werden de punten verdeeld tussen twee voetballende ploegen.

Derde klasse

Zijlstra Beroepskleding – Bouwbedrijf Jelle Bruinsma  6-0
De aanstaande kampioen Zijlstra Beroepskleding speelde vanavond tegen de nummer acht Bouwbedrijf Jelle Bruinsma. Op voorhand zou je dus denken dat wordt een simpele overwinning voor de nummer één. Maar toch zegt het niet alles want de laatste paar weken zijn de resultaten minder groot geworden en hierdoor kregen teams het idee dat er wat te behalen viel. Vanaf het begin kon je het verschil wel merken en hierdoor moesten de gasten wat meer terug en compacter staan. Uiteindelijk viel het openingsdoelpunt pas na zeven minuten spelen. Het was Johannes vd Veen met een actie over de rechterkant en zijn schot ging in de rechterhoek binnen 1-0. Nu was het ijs gebroken en dat wak werd een minuut later nog een stukje groter. Opnieuw was het Johannes vd Veen die wist te scoren nadat hij de bal terug kreeg vanuit de combinatie waarna hij de bal in de linker kruising wist te schieten 2-0. In het restant van de eerste helft waren er aan beide kanten wel wat kansen te noteren maar gescoord werd er niet meer en dus was de ruststand 2-0.  De tweede helft was amper bezig of het was raak via Justin Reitsma. Bij de middenlijn krijgt hij de bal aangespeeld waarna hij de bal vanaf deze plek in de linker onderhoek weet te punteren 3-0. Hiermee leek het duel te zijn gespeeld en helemaal toen het elf minuten voor tijd opnieuw raak was. Het is wederom Johannes vd Veen die de bal krijgt aangespeeld vanuit de intrap, waarna hij goed weet weg te draaien en de bal in de linker onderhoek weet te leggen 4-0. Maar hiermee was de scoringsdrang van de aanstaande kampioen nog niet verdwenen want twee minuten later was het wederom raak. En wie anders dan Johannes vd Veen scoorde dit doelpunt! Met een knappe actie over de rechterkant wist hij de bal genadeloos in de linker kruising binnen te werken en daarmee de stand naar 5-0 te tillen. Het slotakkoord was uiteindelijk voor Justin Reitsma die één op één met de keeper rustig bleef en de bal beheerst wist binnen te schieten 6-0. Hierna werd er niet meer gescoord en hierdoor behaalde Zijlstra weer eens een grote overwinning.

Van Mossel Autolease – SDV Projectbuilding  3-2
Met een middenmoter tegen een team uit de top. Normaal gesproken winnen de ploegen uit de top dat en dus zou je een overwinning verwachten voor SDV Projectbuilding. Zeven punten was het verschil op voorhand en met een overwinning konden beide ploegen goede zaken doen. Het duurde dan ook niet lang voordat het eerste doelpunt een feit was want na vier minuten en drieënveertig seconden lag de eerste bal al in het netje. Het was Thomas Dijkstra met een actie vanuit de linkerhoek waarna hij de bal keurig in de rechterhoek wist te krijgen 1-0. De score was geopend en dus stond de ploeg uit de middenmoot voor. Toch bleven beide teams weinig voor elkaar onder doen en hierdoor kon het alle kanten op gaan. Met nog dik tien minuten op de klok was het Mathieu van der Veen die de bal in de rechterhoek goed wist mee te nemen waarna hij de bal goed in de linkerhoek wist te krijgen 1-1. Dit zou uiteindelijk ook de ruststand wezen en dus beloofde het een interessante tweede helft te worden. Dit was ook het geval want beide ploegen wilde voetballen en dus kwamen de mogelijkheden om te scoren er zeker. Het duurde uiteindelijk zes minuten en drieëndertig seconden voordat het volgende doelpunt een feit was. Het was Timo Tuinenga met een actie over de rechterkant en zijn schot eindigde in de linkerhoek 2-1. Hierna leek het duel snel in het slot te worden gegooid want een dikke minuut later werd de marge verder uitgebreid. Thomas Dijkstra stoomde over de linkerkant van het veld op waarna zijn schot in de rechterhoek eindigde 3-1. SDV Projectbuilding probeerde het nog wel maar uiteindelijk wist het nog maar eenmaal te scoren. Luc de Vries kwam oog in oog te staan met de doelman waarna zijn schot via de knie van de keeper binnen viel 3-2. Dit was tevens het laatste doelpunt van de wedstrijd en daarmee behaalde Van Mossel Autolease een prima overwinning.

Stadsherbeg Catering – Lukkes Arum  3-3
Met vier en zeven punten zijn beide ploegen terug te vinden in de onderste regionen van de kelderklasse. Welke ploeg kan een beetje omhoog klimmen? Winst is dan wel noodzakelijk en dus beloofde het een interessante pot te worden. Zo gezegd zo gedaan want beide ploegen lieten zien dat er wel degelijk voetbal in de ploeg zit en dus waren er in de openingsfase mogelijkheden aan beide kanten. Toch duurde het tot het slotstuk van de eerste helft voordat de motor aan doelpunten begon te draaien. Het is minuut veertien als Tjalling Feenstra de verdediging te kijk zet waarna hij de bal simpel weet binnen te schieten 0-1. Dit doelpunt gaf blijkbaar vleugels want twee minuten later werd de score verder uitgebreid. Het was Arne Tigchelaar met een actie over de rechterkant en zijn schot viel simpel binnen 0-2. Maar met deze doelpunten waren we nog niet klaar met de eerste helft want een minuut voor rust was het Mark Ypma die de keeper kansloos liet 1-2. De spanning was weer terug maar werd ook al  weer snel opgevoerd want binnen een minuut was het Simon Kooistra die de bal kreeg aangespeeld en zijn schot ging door de benen van de keeper het doel in 1-3. Wilde de Stadsherbeg Catering nog punten pakken dan zou het snel met een reactie moeten komen. Deze reactie kwam er uiteindelijk ook snel want we waren drie minuten bezig in het tweede bedrijf of de aansluitingstreffer was al een feit. Op enkele meters van het doel kwam de bal voor de voeten terecht van Mark Ypma en deze wist de bal strak binnen te werken 2-3. De spanning was weer terug en dus kon het weer alle kanten op gaan. Beide ploegen kregen ook nog wel mogelijkheden om te scoren maar uiteindelijk zou er nog eenmaal gescoord worden. Met nog acht minuten op de klok is het Jelle Rodenhuis die aan de bal kwam en zijn schot vanaf de penaltystip hoogte ging er strak in 3-3. Dit bleek dus de laatste treffer te wezen en dus eindigde dit duel in een gelijkspel.

Offinga Kappers – Engineeringsburo Zuidema  4-0
Met de nummer vier tegen de nummer elf en een verschil van zeven punten leek deze wedstrijd een eitje te worden voor de thuisploeg. Maar toch is de bal rond en dus kan het alle kanten op. Vanaf het begin kon je merken dat Offinga Kappers een lichte overhand had en dus moest Engineeringsburo Zuidema wat vaker naar achter dan het lief was. Dit leidde na tien minuten spelen in de openingstreffer voor de thuisploeg. Het was Feike Nieuwhof die aan de bal kwam en hij wist de bal met volle snelheid hard en hoog door het midden binnen te schieten 1-0. Nu moest de hekkensluiter komen en het kreeg ook wel mogelijkheden maar deze werden niet omgezet in doelpunten. Met nog vier minuten en vierendertig seconden op de klok is het Willem NIeuwhof met een actie over de rechterkant en zijn schot eindigde in de linkerhoek tegen de touwen 2-0. Hiermee was het gat geslagen en dus was het afwachten hoe de tweede helft zou gaan velopen. Uiteindelijk verliep die zoals de eerste helft ook gespeeld werd. Mogelijkheden waren er zeker om te scoren en dat was voor beide zo maar in de afronding was men niet heel scherp. Toch was het na vijf minuten spelen wel raak. Joran Riemersma zette een aanval op over de rechterkant waarna de bal eindigde in de korte hoek 3-0. Uiteindelijk zou er dit duel nog eenmaal gescoord worden en wel door Klaas Offenga die de bal door de benen van de keeper wist heen te schieten en daarmee de eindstand bepaalde op 4-0.