Zandstra & v.d.Meer dendert door. Lybo en Autobedrijf Strikwerda halen koplopers onderuit.

DSC 4868

In de derde klasse is debutant Zandstra & v.d.Meer goed op dreef. Het is nog ongeslagen en haalde in deze derde competitieronde zelfs de dubbele cijfers tegen Sannes & Voorintholt. In deze klasse ging Stadsherberg catering verrassend onderuit tegen A.M. Transport en kwamen Zwart Machines en Sytsma Noord tot ruime overwinningen. In de hoofdklasse hielden de favorieten zich moeiteloos staande en viel alleen het herstel op van De Strûners F.C. Freedom Energy moest het met 7-2 ontgelden. In de eerste klasse haalde Autobedrijf Strikwerda koploper Bijonslukthetwel onderuit, 1-2 en deed Huhtamaki/LR goede zaken met winst op Horeca de Trije. In de tweede klasse bewees Lybo uit Dronrijp dat het een aanwinst is voor de tweede klasse. Het won na een uitermate spannend duel met 3-2 van het tot heden ongeslagen HDJ Bouw. Bouwbedrijf Scharringa deed het ook opvallend goed met een ruime 1-5 winst op Haarsma & de Bruin. De titanenstrijd tussen Apenmeeuw en Widia Boys bleef in het voordeel van het team uit Berlikum.

Royal Steensma B.V. -Syperda Verhuur 8-3

Steensma nam al snel de leiding via Bauke Tjalle Anema en Anno Venema en dacht het verder wel rustig aan te kunnen doen tegen een zonder wisselspelers aangetreden Syperda. Niets was echter minder waar. Uit de enkele tegenstoten zorgden Wybren Slager 2x en Justin Abbema zelfs voor 2-3. Vervolgens werd de druk steeds hoger met als gevolg een ruime Steensma zege door treffers van Anno Venema 2x, Tjeerd Hoekstra 2x,

Bauke Tjalle Anema en Evert Tolsma.

Keizer Autoschade – Grand Cafe De Doelen 16-1

De Doelen diende voor schietschijf in deze ongelijke strijd. Een klein Doelen excuus was dat enkele dragende spelers ontbraken. Robbin de Klerk had de eer om tegen te scoren en de Keizer productie kwam van Remco Reversma 4x, Jan van Duyn 4x, Cees Terpstra 4x, Wiebe v.d.Meer 2x, Mart Kuperus en Edwin Hiemstra.

Autobedrijf Haitsma – Coop Tolsma Winsum 5-0

Coop Tolsma kon aangetreden zonder wisselspelers de schade beperkt houden, maar van kansen op enig resultaat was geen sprake. Drie maal Marcellino Saamangun, Jan de Haan en Mart Zwier waren de schutters.

Freedom Energy – De Strûners F.C. 2-7

Met Hendrik v.d.Baan in het veld in plaats van op de goal is De Strûners kwalitatief veel sterker. Freedom Energy bood in het begin wel goed tegenstand met twee treffers van Cornelis Zijlstra. Twee snelle doelpunten van Tjitte Dijkstra en Hendrik v.d.Baan vlak voor het einde van de eerste periode waren in feite beslissend, 2-5. Overige doelpunten kwamen van Ruben van Dokkumburg, nogmaals Hendrik v.d.Baan, Roar van Dellen en Cornelis Knol 2x.

Bogt fen Gune – Sportcafe de Trije 9-1

De Bogt bewees weer eens dat het verschil tussen de toppers en de rest in de hoofdklasse groot is. Er was alleen succes voor de Sportcafe speler Joshua Cuperus, die bij 3-0 tegen scoorde. Willem Duyn, Frank de Vries, Wilfred v.d.Zee en Bas v.d.Zee schoten ieder twee maal raak en Frank de Wit bepaalde de eindstand.

Wash ‘n Go – Salarisburosport 2-4

Het zag er halverwege niet goed uit voor het in nieuwe kleurrijke tenues gestoken Salarisburosport. Was ‘n Go had het beste van het spel en stond verdiend op 2-0 door treffers van Martijn Werkhoven. Hans Dijkstra van dichtbij ingeschoten gaf de burgers van Dronrijp weer enige moed, Hepke de Boer maakte met een gerichte inzet gelijk. Het bleef een duel met kansen aan weerszijden. Harke Hilboezen rondde een vloeiende combinatie beheerst af en Hepke de Boer zorgde in de laatste seconden voor het eindresultaat.

Bijonslukthetwel.nl – Autobedrijf Strikwerda 1-2

BOLHW was na een uitstekende competitiestart duidelijk favoriet. Het werd een vlakke vertoning. Jurrit Dijkstra opende de score terwijl Redmar Dijkstra deze verdubbelde. Het tegenvallende BOLHW scoorde via Rene van Essen tegen.

Huhtamaki/LR – Horeca de Trije 4-2

Huhtamaki stelde al snel orde op zaken. Mike Spanjersberg op aangeven van Chris Outhuyse, Gerard Hof uit de draai en Mark de Vries hard in de verre hoek betekende al snel 3-0. Het Horeca team kwam nog wel terug. Ruurd Pijpker en Patrick van Dijk scoorden tegen. Ondanks een man minder was het Mathijs Teerstra die het duel definitief besliste.

Lybo – HDJ Bouw 3-2

Lybo kwam evenals de vorige week op 2-0, maar toen werd er alsnog verloren. Hetzelfde leek nu weer te gaan gebeuren, want na de treffers van Tom Cats en Lennard Feenstra zorgde Colin Braak vanaf de stip voor 2-1. HDJ zette steeds meer druk met als gevolg de gelijkmaker van Peter Zwama. In een spannende slotfase werd Tom Cats matchwinnaar.

Bouwbedrijf Haarsma Franeker – Bouwbedrijf Scharringa 1-5

Scharringa was op alle fronten beter en dat was vrij verrassend. Pas na 0-5 was het Redmar v.d.Kooi die tegen scoorde. Voor het goed spelende Scharringa kwamen de treffers van Willem Miedema 2x, Willy v.d.Kooi, Erik de Groot en Oane Born.

Moto Delicato – Cafe de Posthoorn 4-2

Tseard Boorsma opende en was ook goed voor de 2-0 uit een penalty. Uit een vloeiende combinatie vergrootte Frank van Polen de voorsprong voordat De Posthoorn in de achtervolging ging. Twee maal stelde Thom Buwalda teamgenoot Jos v.d.Velde in staat tegen te scoren. Een spannende slotfase volgde waarin Tseard Boorsma het duel besliste.

Apenmeeuw – Widia Boys 7-3

Jelmer de Vries 1-0, Patrick Nauta 2-0 en 3-0, Kris van Hofwegen 3-1, Patrick Nauta 4-1 en 5-1, Remko Giesing 6-1, Patrick Bosje 6-2, Jort Norder 6-3, Remko Dijkstra 7-3.

Na de 1-0 van Jelmer de Vries was het meteen 2-0 via Patrick Nauta die een enorme blunder in de Widia Boys verdediging afstrafte. Dit was meteen de genadeslag voor de Boys die zonder overtuiging het duel vervolgden. Man van de wedstrijd Patrick Nauta.

Rin tec – Sportcentrum Shape 7-2

Haye Rombout wees Rintec met twee treffers al snel in de goede richting. Shape werkte hard, scoorde tegen via Sybo Offenga, maar zag Rintec steeds verder uitlopen. Rick Beimers, Leeroy Jellema en Bouke Lokhorst zorgden voor 5-1. Alain Pool deed iets terug waarna Rick Beimers 2x de eindstand bepaalde.

A.M Transport – Stadsherberg catering 6-4

Stadsherberg had al prima kansen gemist voordat Andre v.d.Meulen A.M. Transport met een rollertje op voorsprong zette. Deze trent zette zich het gehele duel voort. A.M Transport kwam gemakkelijk aan de treffers en Stadsherberg had veel energie nodig om terug te komen. Evert Jan Broersma maakte gelijk. Twee maal Jesuino Lopez, waarvan de tweede van grote afstand betekende 3-1, Ronald Post en Friso van Eyck herstelden het evenwicht en waarna Stadsherberg leek door te drukken zorgde Menno Hiemstra met een van richting veranderd schot voor 4-3. Friso van Eyck schoof vervolgens de gelijkmaker binnen. Evert Jan Broersma schoot op de lat en uit de counter schoot Jesse Terpstra uitstekend binnen. Nadat doelman Jack van Emmen de bal achter de doellijn werkte was het duel beslist.

Sannes & Voorintholt – Zandstra & v.d.Meer 0-10

Tot 10 minuten voor het einde stond het nog 0-2. Zandstra & v.d.Meer was wel beter, maar S & V kon goed volgen. Na de 0-3 lieten de latere verliezers het volledig lopen en vielen er in 9 minuten nog 8 doelpunten. De treffers kwamen van Joël Rooij 4x, Stijn van der Geest 3x, Jord Haarsma, Thomas Werkhoven en Koen Wartena.

Verno Verhuur – Bowling Bloemketerp 3-0

Een fraai herstel van Verno, dat vorige week een flink pak slaag kreeg. Dirk Jan Volbeda opende, Michel v.d.Zee verdubbelde deze met een zacht puntertje en Dirk Jan Volbeda bezegelde het lot over een matig Bloemketerp definitief.

Engineeringsburo Zuidema – Zwart Machines 3-9

Na 0-4 door Simon Houtsma 2x, Harm de Vries en Detmar Bosma kwam Zuidema uitstekend terug. Sven Bolt 2x en Martijn Metselaar brachten de aansluiting. Enkele gele kaarten bij Zuidema gaven Zwart de gelegenheid het duel alsnog in haar voordeel te beslissen. Pieter Tulner 2x, Simon Houtsma en Henk Feenstra zorgden voor deze een ruime zege.

SDV Projectbuilding – Sytsma Noord 2-6

SDV had verrassend weinig in te brengen tegen een Sytsma dat met twee snel opeenvolgende treffers van Jurjen en Jacco Algra al in de eerste periode op rozen zat. Na opnieuw Jacco Algra met een inzet in de verre hoek, een misser van gelegenheidsdoelman Kars Groothoff, en treffers van Lourens Boomsma en Jurjen Vriesinga liep de stand wel erg hoog op. Wietse Sloterdijk en Elmer Boonstra zagen hun verzet alsnog beloond.