Zandstra & v.d.Meer handhaaft zich in eerste klasser. Belangrijke winst Huhtamaki/L.R.

 AWA0924

Vooral voor de eerste klasse stonden er nog belangrijke duels op het programma. Dit in verband met de nieuwe indeling vanaf het nieuwe jaar.  Een goede prestatie leverde het jonge team van Zandstra & v.d.Meer door als derde te eindigen en zich naast Salarisburosport zich te plaatsen voor de nieuw te vormen eerste klasse. Onderin verloor v.Dellen het belangrijke treffen tegen Huhtamaki/LR waardoor het een vrij val maakt naar de derde klasse.In de hoofdklasse waren de beslissingen al gevallen, al was de winst van Keizer Autoschade in de topper tegen Bogt fen Gune een flinke opsteker. In de tweede klasse ging Horeca de Trije vreselijk onderuit waardoor de plaats in de eerste klasse vrij kwam voor Cafe De Posthoorn Dronrijp. In de derde klasse was het de vraag wie na het eindsignaal tussen Rijschool Posseth en Fote Techniek Service een sprong voorwaarts mocht maken. Posseth won en maakte eem flinke sprong voorvaarts.

 

Bogt fen Gune – Keizer Autoschade  2-3
Het prestige, maar meer stond er in deze editie voor beide teams niet op het spel. Aanvankelijk domineerde De Bogt en dit leverde via Willem van Duyn en Mark Hartman twee treffers op. Keizer trok alsnog aan het langste eind met scores van Wiebe v.d.Meer, Mart Kuperus en Jan van Duyn.

Autobedrijf Haitsma – Autobedrijf Strikwerda 3-2
Haitsma was beter en won verdiend. Henk Vonk en Rene Foss tekenden voor 2-0, topschutter  Klaas Meinsma zorgde voor de aansluiting waarna Steven Bootsma het verschil herstelde. Strikwerda probeerde het nog wel, maar verder dan 3-2 via Frits Hoekstra kwam het niet.

Coop Tolsma – Royal Steensma 4-9
Het Coop team was kansloos en pas na 0-8 werd er enig succes geboekt. Coop sloot het verblijf in de hoofdklasse dan ook teleurstellend af. Royal Steensma gaat verder in deze hoogste klasse. De doelpunten kwamen van Anno Venema 4x, Durk Tichelaar 2x, Jacob van Althuis 2x en Evert Tolsma met tegentreffers van Gerben Pieter Prins 2x, Jelmer Zijlstra en Remon Jorritsma.

Van Dellen – Huhtamaki/LR  2-3
Voor beide teams stond er veel op het spel. Huhtamaki greep de kans om niet als laatste te eindigen met als gevolg degradatie naar de derde klasse. Van Dellen kwam op voorsprong na een actie van Jan v.d.Wal. Toen vervolgens Arjan Veltman vrij opdook voor de van Dellen veste was het weer gelijk. Met een van richting veranderde inzet kwam Van Dellen opnieuw aan de leiding. Francisco de Boer was de aanstichter. Een lange actie vanaf de zijlijn van Arjan Veltman betekende 2-2. Chris Outhuyse werd van dicht bij matchwinnaar.

Syperda Verhuur – BijOnsLuktHetWel  2-4
BOLHW was in de afronding iets beter in een verder gelijk opgaand duel.Jorge Lopez bekroonde een fraaie actie langs enkele tegenstanders en dezelfde speler verdubbelde de voorsprong nog in dezelfde minuut. Syperda kwam sterk terug. Eelco Tanghe 2x maakte recht door de midden en in de rebound gelijk. Een misser van de Syperda doelman was in feite beslissend en Joost Soolsma bepaalde de eindstand.
|
R.E.S. – Sportcafe De Trije  0-5 reglementair

Zandstra & v.d.Meer – Apenmeeuw  4-2
In de eerste periode gebeurde er weinig. Wel kwam Zandstra op voorsprong via Jord Haarsma. Koen Wartena had de 2-0 op zijn slof en Marnix Hoekstra bracht de spanning terug. Het bleef stuivertje wisselen met Thomas Werkhoven en Cornelis Knol waarna Jesse Terpstra het duel definitief besliste.

Salarisburosport – Restaurant De Grillerije  1-1
De nummers één en twee uit de eerste klasse maakten er een pittig duel van, goed voetbal met defensief weinig fouten. Rinze Procee opende en Gerlof Dijkstra maakte terecht gelijk.

HDJ Bouw – Bouwbedrijf Haarsma Franeker  1-1
Henk Stienstra onderschepte een HDJ aanval en dat betekende 0-1 en Peter Zwama maakte in tweede instantie gelijk. Dit gebeurde allemaal in de tweede periode.

Taxi Sybe – Cafe De Kleine Beurs  3-3
Het duel ontbrandde pas in de tweede periode nadat Tsjeard Halbersma de score had geopend. De Kleine Beurs nam het initiatief en kwam tot treffers via Danick Sikkema, Tristan Osinga en Eric de Groot. De veerkracht van de Taxi mannen was groot en dit leverde nog resultaat op met scores van Geert Dijkstra en Robert Grovestein.

Cafe de Posthoorn Dronrijp – Betterfit  8-1
De winst leverde De Posthoorn een dubbel slag op, namelijk koploper en plaatsing voor de eerste klasse. Betterfit kwam er totaal niet aan te pas al opende het wel via Rick Koning. Het verdere verloop was voor De Posthoorn met treffers van Thijs Adolfs 3x, Patrick Rootselaar 2x, Hoite Schaap 2x en Jacob Tijmersma.

Horeca de Trije – Stadsherberg catering  0-7
Verrassend maar zeker niet geflatteerd was de grote zege van Stadsherberg op een falend Horeca team. Op de snelle uitbraken van Stadsherberg had Horeca totaal geen vat. De treffers kwamen van Wietse Blaauw 3x, Friso van Eyck, Sjaak Roorda, Wessel Roorda en Edwin Lodewijk.

Widia Boys – Sportcentrum Shape  6-8
Widia Boys had een mooie reeks opgebouwd, maar is na het verlies in de topper tegen Horeca de Trije volledig van slag. Dit in tegenstelling tot Shape dat de laatste weken goed boert. Door het scoreverloop liep Widia Boys steeds achter de feiten aan. De doelpunten kwamen van Caio Augustinho 3x, Daniël Wijbenga 2x, Almer Ament, Jos v.d.Meulen, Almer v.d.Voorn met tegentreffers van Patrick Vijver 3x, Dani van Eyk 2x en Harry Oenema.

SDV Projectbuilding – Autorijschool v.d.Harst  5-0
De ervaring speelde hier een grote rol. Bij v.d.Harst was het technisch wel in orde, maar het rendement  bij SD veel hoger. De treffers kwamen van Frans de Beer 2x, Jelle Jan Rodenhuis, Richard van Nijnatten en Ronald Steensma.

Foto Techniek Service – Rijschool Posseth  2-4
In dit duel stond er nog wel iets op het spel, namelijk de eerste plaats met recht op een hoge klassering bij de nieuwe indeling. De eerste periode werd afgesloten op 0-1 na een vloeiende actie van Luuk Steensma. Vlak na de wisseling schoot Luuk nogmaals raak met een snoeiharde uithaal. Toen het zelfs 0-3 werd na een solo van Aristote Lumputu leek het duel beslist. Toch kwam FTS nog sterk terug. Eerst was het Toine Muizer die een vloeiende combinatie goed afrondde en vervolgens schoot Tjitte Sijbesma de aansluitingstreffer binnen. Het was tenslotte Aristote Lumputu die het gevaar goed inschatte en het duel besliste.

Verno Verhuur – Lukkes Arum  2-3
Het goed gestarte Verno is momenteel volledig vam slag. Al snel keek het met een treffer van Arne Tichelaar tegen een achterstand aan, maar hier had Egbert v.d.Veen nog wel een antwoord op. Ook de 1-2 van Maarten de Vries werd via Egbert nog gladgestreken, maar dit was niet voldoende. Maarten de Vries had in de slotfase het laatste woord en dat was ook nog verdiend.

A.M.Transport  – Zuidema Engineeringsburo  14-4
En weer was er een klein succesje voor Zuidema. Het kwam tot maar liefst 4 treffers. Het moest daarvoor wel boeten met veel tegengoals. Voor A.M. Transport kwamen de treffers van Joël Rooij 5x, Menno Hiemstra 3x, Jesus Lopez 3x, Andre v.d.Meulen, Yun Riemersma en Arie de Waal.
Zuidema scoorde via Haije Meijer, Wim Buurmeester, Willem Buurstra en Andries Zuidema.