Zeerobben Harlingen wint kerstzaalvoetbaltoernooi

 De Froonacker Assurantien bokaal gaat voor een jaar naar Harlingen. Zeerobben was op tweede kerstdag veel te sterk voor De Lange Plastics en dat was een verrassing. De finalisten hadden een zwaar programma achter de rug. De loting bracht de achteraf vier sterkste teams bijeen, namelijk De Bogt fen Gune ,Grand Cafe De Doelen en de latere finalisten. In deze fase leek het er niet op dat Zeerobben er met de toernooiwinst vandoor zou gaan. D.L. Plastics werd in dit geweld eerste gevolgd door De Bogt, Zeerobben werd derde en De Doelen vierde. Op slechts een punt werd het sterke Ulenburgh Adviseurs uitgeschakeld. Een voordeel van deze loting was wel dat deze favorieten elkaar pas in de halve finales weer tegen kon komen en dat gebeurde ook. In poule A maakte Schroevenkopen.nl een sterke indruk en werd onbedreigd eerste gevolgd door Autobedrijf Haitsma. Tapperij ‘t Noord en Saab Wassenaar. Het verrassende Offinga Kappers kwam hier op doelsaldo te kort. In poule B bleef Keizer Autoschade het geroutineerde S.D.S. voor terwijl van Dellen bellen en Snackbar De Posthoorn mee gingen naar de finalewedstrijden. In poule C tenslotte stak Bowling Bloemketerp er ruim boven uit. De Korenaar en Shape werden tweede en derde terwijl Zijlstra Beroepskleding op doelsaldo Cafe De Posthoorn aftroefde.

De achtste finale bracht de volgende teams binnen de lijnen.

 

S.D.S. – Tapperij ‘t Noord 5 – 1

Het team uit Oosterend gaf in dit duel haar visitekaartje af. Een misrekening was de openingstreffer van M.v.d.Veen aan de andere kant uit een strakke pass van T. Sikkema. Het duurde niet lang of S. Anema tikte de gelijkmaker in de verre hoek. Op dat moment ging de strijd gelijk op. De beslissing viel toen S. Anema opnieuw scoorde. Tapperij had niet het vermogen om terug te komen. F. de Haan counterde naar 3 -1 en vervolgens voerden E. Haitsma en S. Anema de score op.

 

Bogt fen Gune – Sportcentrum Shape 3 – 1

Shape was geruisloos deze finale wadstrijden binnen geslopen, maar kon het De Bogt niet lastig maken. Vanaf het begin kwam Shape onder druk en nadat enkele goede kansen onbenut bleven was het P.J. Schuts die scoorde. Verrassend was het dat S. de Boer vlak hierop gelijk maakte. Pas twee minuten voor het einde was de druk te hoog en bezweek Shape alsnog. Twee kanonskogels van K.J. Bijlsma brachten de terechte 3 – 1 op het scorebord.

 

Schroevenkopen.nl – Snackbar De Posthoorn 0 – 3

Schroevenkopen had een sterke voorronde achter de rug, maar kwam al snel op achterstand na een uitbraak via K. Roersma. De druk op de Posthoorn afweer werd wel opgevoerd, maar de kansen kwamen aan de ander kant. P. v. Rootselaar en B. Kingma schoten hun team naar de volgende ronde en dat was zeker een verrassing.

 

Keizer Autoschade – Saab Wassenaar 0 – 1

Een heerlijk open duel met wisselende kansen. Al snel kwam Saab aan de leiding toen J. Tiemersma door het centrum te veel vrijheid genoot. Keizer kwam geweldig terug en kreeg goede mogelijkheden, maar M. Kuperus raakte de paal en W.v.d.Meer kon voor open doel de voet niet tegen de bal krijgen. Ook J. Tiemersma kreeg aan de andere kant nog een open kans, maar hij faalde.

 

Autobedrijf Haitsma / van Dellen Bellen 0 – 0 Autobedrijf Haitsma w.n.s

Van Dellen was wel meer in de aanval, de beste mogelijkheden waren voor Haitsma waar E. Boonstra de paal raakte. Beide teams gokten duidelijk op de strafschoppen en na diverse missers besliste E. Boonstra dit duel.

 

Grand Cafe De Doelen – Bowling Bloemketerp 4 – 1

De Doelen presteert altijd sterk op dit toernooi en dat was ook deze maal het geval. Het schakelde met gemak het in de reguliere competitie toonaangevende Bloemketerp met gemak uit. Het leek er in eerste instantie niet op omdat Y. Brijker vanaf de zijkant opkomend de score opende. Het was K. Kuiken die onder de vallende doelman C. Hoek vrij snel gelijk maakte. Ook de 2 – 1 was van de opvallend goed spelende K. Kuiken. Nadat S. de Vries aan de andere kant een mooie actie in het zijnet was het F. Topfer die het duel in feite besliste. Opnieuw K. Kuiken bepaalde het eindresultaat.

 

De Korenaar – Zeerobben 0 – 0 Zeerobben w.n.s.

De Korenaar was zeker niet minder dan Zeerobben, maar sneuvelde via strafschoppen.

Zeerobben schoot alles binnen terwijl de Korenaar spelers J. Brouwer en T. Zwier faalden.

 

De Lange Plastics – Zijlstra Beroepskleding 4 – 0

Het in de voorronde ongeslagen De Lange zette haar koers onbedreigd voort. Zijlstra was kansloos, stond steeds onder druk en moest treffers toestaan van P.J. Klomp 2x, J.Keuning en G. Strikwerda.

 

De kwartfinale

 

Snackbar de Posthoorn – Zeerobben 0 – 1

Een duel met weinig kansen. Met een achterwaartse kopbal over doelman B.Buwalda besliste M. Laros dit gelijkopgaande duel. Ondanks de uitschakeling toch een uitstekende prestatie voor het team uit Dronrijp.

 

Saab Wassenaar – De Bogt fen Gune 0 – 3

Al heel snel bracht S.J. Jorritsma zijn team in de gewenste uitgangspositie, 0-1. Saab moest nu in de aanval waardoor er verdedigend veel ruimte ontstond. Een snel opkomende P.J. Schuts besliste het duel en SJ. Jorritsma counterde naar 0-3.

 

Autobedrijf Haitsma – Grand Cafe De Doelen 1 – 4

De Doelen had duidelijk meer actie radius dan het uitgebluste Haitsma dat al tevreden was met het behaalde resultaat. Nadat eerst nog een treffer van De Doelen ten onrechte werd afgekeurd opende K. Kuiken met een subtiel hakje. Het waren vervolgens E. Tolsma 2x en opnieuw K. Kuiper die de score opvoerden. E. Elsinga zorgde voor de tegentreffer.

 

S.D.S. – De Lange Plastics 0 – 4

De Lange startte de wedstrijd met veel druk en dat resulteerde al snel in twee treffers. S.D.S. kreeg verrassend weinig kansen en verloor kansloos. De doelpuntenmakers waren H. Dijkstra, P.J. Klomp, J. Keuning en D.J. Kooistra.

Halve finales

 

De Bogt fen Gune – De Lange Plastics 0 – 1

Dit was het eerste duel in dit toernooi dat De Lange het moeilijk had. Het team opende sterk zonder dat het echt grote kansen opleverde. De Bogt nam in het verdere verloop het initiatief over, K.J. Bijlsma kwam gevaarlijk door, maar doelman B. Terpstra bleef overeind. In de verlenging was het P.J. Klomp die De Lange vanaf de zijkant naar de finale schoot.

 

Zeerobben – Grand Cafe De Doelen 4 – 2

Een duel met wisselende kansen. M. Visser brak het duel open, maar plotseling keerden de kansen via E. Tolsma en K. Kuiken. Een spanende slotfase volgde toen C. Smaal gelijk maakte. M. Visser bracht Zeerobben weer op voorsprong en E. Oosterom maakte aan alle onzekerheid een einde.

De Finale.

 

Zeerobben – De Lange Plastics 6 – 0

Titelverdediger De Lange was vooraf favoriet, maar het pakte volkomen anders uit. De eerste aanvallende acties waren voor De Lange, maar uit een vloeiende tegenaanval via J. Torenbeek was het M. Visser die raak schoot. Direct hierna moest De Lange doelman B. Terpstra terecht voor twee minuten naar de kant en hier profiteerde M. Laros goed van. In het vervolg probeerde De Lange het nog wel, G. Vellinga moest zelfs een bal van de lijn halen, maar de mannen uit St. Anna Parochie liepen steeds meer achter de feiten aan. Toen de uitblinkende M. Visser de stand naar 0-3 schoot haalde De Lange de doelman naar de kant voor een veldspeler, maar dit bracht achterin alleen maar meer onrust. J Torenbeek 2x van heel ver en M. Laros uit een counter voerden in de slotminuten de score nog op tot 6-0. Het winnende team van Zeerobben bestond uit Gideon Vellinga, Jordy Torenbeek, Marcel Visser, Cees Smaal, Etienne Oosterom, Dirk Alkema, Mitchel Laros en coach Anthoon Elzinga.