Zijlstra Beroepskleding behoudt hoop op degradatie ontsnapping na grote overwinning

De eerste seizoenshelft komt haast ten einde en dus kun je nu echt goed zien welke ploegen waar een beetje zullen gaan eindigen. De kaarten waren dus al aardig geschut en dat kon na vanavond nog beter in balans gebracht worden. Weten hoe jou favoriet het gedaan heeft? Je leest het hieronder.

Hoofdklasse

Welgeschikt – Zijlstra Beroepskleding 1-8

Met de nummer drie tegen de hekkensluiter leek dit op voorhand een gespeeld duel te wezen. Maar voor de thuisploeg stond er niks meer op het spel en de gasten moesten punten pakken wilde het degradatie nog voorkomen. En dus werden de messen geslepen en kon de thuisploeg zich opmaken voor een heet avondje. Dat de gasten gebrand waren op een goed resultaat dat was al te merken vanaf minuut één. Deze passie werd na vijf minuten spelen al omgezet in een treffer. Na goed samenspel kwam de bal terecht bij Cornelis Zijlstra en deze bleef ijzig kalm en schoot beheerst binnen 0-1. De voorsprong was er al was dat maar van korte duur want drie minuten later werd het alweer gelijk. Het was Sonay Yilmaz met een goede actie waarna zijn schot vanaf de linkerkant hard binnen viel 1-1. Alles was weer in evenwicht maar ondanks dat kreeg de hekkensluiter genoeg mogelijkheden op meer. Dat meer kwam er ook en wel zeven minuten voor rust. Een goede diepe bal kwam terecht bij Tiemo Postma en deze ronde bekwaam af 1-2. De voorsprong was er weer en deze werd drie minuten later nog groter. Johannes v/d Veen zette een actie in over de rechterzijde van het veld waarna zijn schot eindigde in de korte hoek 1-3. Het gaatje was geslagen en met deze stand werd er ook gerust. De tweede helft was vier minuten onderweg als de bal na goed samenspel terecht kwam bij Tiemo Postma en deze bleef ijzig kalm en schoot raak 1-4. Hiermee leek een grote verassing te gaan komen al zou het qua spelbeeld wel verdiend zijn. Een minuut na de vorige treffer was er een snelle counter van de gasten waarna Johannes v/d Veen wist binnen te werken 1-5. De thuisploeg probeerde het wel maar in de eindfase had het niet geluk en hierdoor bleef de één op het scorebord staan. Met nog zeven minuten te spelen was het Cornelis Zijlstra die de verdediging van de thuisploeg wist uit te spelen waarna hij hard raak schoot 1-6. Maar hiermee was het nog niet gedaan want twee minuten later mocht Pieter Zijlstra de trekker over halen en daarmee tekende hij voor de 1-7. Het slotakkoord kwam wederom van Pieter Zijlstra want in de laatste minuut wist hij de bal hard binnen te werken en daardoor eindigde dit duel in een 1-8 eindstand.

Vynx Records – Sportcafé de Trije  1-4

Door de overwinning van Zijlstra was de thuisploeg nu de nieuwe hekkensluiter met acht punten. Er moest dus gewonnen worden om weer te gaan stijgen en degradatie te ontlopen. Dit besef leek er te wezen want vanaf de eerste minuut werd het een leuke open wedstrijd. Beide ploegen voetbalde leuk en kregen mogelijkheden om de score te openen. Toch gebeurde dit niet want in de eindfase was men niet scherp genoeg. Hierdoor gingen we rusten met een brilstand. De tweede helft begon zoals de eerste begon en dus zou je verwachten dat een doelpunt niet uit kon blijven. Uiteindelijk duurde het negen minuten voordat de score werd geopend. De bal kwam terecht bij Marco de Groot en deze lobte de bal over de doelman heen 0-1. Hiermee was de ban gebroken en dat was een startzijn voor meer. Dat meer kwam er ook en wel één minuut en zeventien seconden later. Het was Daan Bootsma die aan de bal kwam en met een goed schot liet hij de keeper kansloos achter 0-2. Het gaatje was geslagen en dus moest de thuisploeg meer risico gaan nemen wilde het terug keren in de wedstrijd. Dit besef was er dan ook echt en met nog zes en een halve minuut te spelen was het Toine Muizer die de bal in de kruising wist te werken en daardoor was de spanning volledig terug 1-2.  Maar lang bleef de spanning er niet want één minuut veertig later was het alweer raak voor de gasten. Wederom was het Marco de Groot die aan het einde van de aanval stond en daarmee tekende hij voor de 1-3. De achtervolging werd nog wel ingezet door de hekkensluiter maar daardoor kon men niet voorkomen dat het nog een tegen treffer moest incasseren. Rutger v/d Pol deponeerde de bal in de kruising en daarmee tekende hij voor een 1-4 eindstand.

ZM Beweegcentrum – Bogt fen Gune/ Veltman vloeren 6-0

Een ware kraker in de hoofdklasse vandaag. De nummer één speelde tegen de nummer twee en het verschil op de ranglijst bedroeg maar vier punten in het voordeel van de thuisploeg. De gasten moesten dus winnen wilde het nog kans maken op de titel en dus beloofde het op voorhand een leuke wedstrijd te gaan worden. Leuk werd het zeker want beide ploegen deden vrij weinig voor elkaar onder. Het tempo was hoog en in verdedigende zin stonden beide ploegen goed. Het duurde dan ook veertien minuten voordat de ban werd gebroken. Een toegekende vrije trap aan de rechterzijde van het veld werd door Wessel Roorda in de verre hoek geschoten en daardoor werd het 1-0. De ban was gebroken en dat zou de wedstrijd alleen maar leuker maken. Maar toch werd dit niet de ruststand want met nog twee minuten te spelen kwam de bal voor de voeten terecht van Jort Scheffer en deze tikte de bal simpel binnen 2-0. Het gaatje was geslagen en dus zouden de mannen van de Bogt in de tweede helft meer risico gaan nemen. Hierdoor ontstond er ook meer ruimte voor de thuisploeg en daarvan werd optimaal van geprofiteerd. Vier minuten na de pauze was het Lennard Feenstra met een schot vanaf de rechterzijde van het veld en zijn bal eindigde in de korte hoek 3-0. Hiermee leek de wedstrijd wel gespeeld te wezen, ook omdat de gasten niet het geluk hadden in de afronding. De wedstrijd werd negen minuten voor tijd definitief in het slot gegooid. Jort Scheffer kreeg de bal aan de rechterzijde van het veld en zijn schot eindigde in de korte hoek 4-0. Hiermee was het kampioenschap wel binnen en was het alleen nog de vraag hoe hoog word de score. Twee minuten na de vorige treffer was het wederom raak. De bal kwam voor de voeten terecht van Mateusz Roman Ijpe en deze kon de bal simpel binnen tikken 5-0. Het slotakkoord kwam er vijf minuten voor tijd. Een voorzet vanaf de zijkant werd door Lennard Feenstra binnen gewerkt en daarmee tekende hij voor een 6-0 eindstand en het kampioenschap van ZM Beweegcentrum.

Eerste klasse

Bouwbedrijf Hiemstra – Autobedrijf Strikwerda 3-3

Waar de ene nog enigszins kans maakte op het kampioenschap daar moest de andere ploeg nog enigszins uit kijken voor degradatie. Er stond dus genoeg op het spel voor beide ploegen en dus beloofde het op voorhand een spannende pot voetbal te gaan worden. Beide ploegen begonnen dan ook fel aan de wedstrijd en dus konden doelpunten niet uit blijven. De wedstrijd was zeven minuten onderweg toen de ban werd gebroken. Het was Ramon Hoogerhuis die achter een vrije trap ging staan en deze wist hij keurig binnen te leggen 1-0. Toch stond deze stand maar twee minuten en zevenendertig seconden op het bord want toen was daar Sjoerd Didden die de bal in de kruising wist te werken en daardoor werd het 1-1. Alles was weer in evenwicht net als de wedstrijd zelf. Maar toch werd dit niet de ruststand want met nog zes minuten en zesendertig seconden op de klok was daar Rick de Graaf met een goede sprint waarna hij de bal hard wist binnen te werken 2-1. Maar ook ditmaal  bleef de voorsprong niet lang op het scorebord staan want het was Lars Koster die de bal netjes in het mandje wist te leggen en daarmee tekende hij voor een 2-2 ruststand. Beide ploegen begonnen fanatiek aan de tweede helft en zodoende kon het beide kanten op vallen. Mogelijkheden op meer kwam er ook zeker maar in de afwerking was men nog niet gelukkig. Nog niet inderdaad want na tien minuten en eenenvijftig seconden gespeeld te hebben was het Mathieu van der Veen die sneller was dan zijn tegenstander waarna hij hard raak wist te schieten 2-3. Maar net als in de eerste helft bleef de voorsprong maar kort op het scorebord staan. Drieëndertig seconden na de voorsprong was het Rick de Graaf die de bal ontving van de nummer acht van de thuisploeg waarna hij de keeper kansloos achter liet 3-3. Alles was weer in evenwicht en dus moesten beide ploegen opnieuw zoeken naar de voorsprong. Deze voorsprong kwam er uiteindelijk niet meer want gescoord werd er niet meer en daardoor werden de punten eerlijk verdeeld.

Royal Steensma – RES / Automotive Bolsw.  2-2

Door het puntenverlies van Bouwbedrijf Hiemstra had de thuisploeg aan een punt genoeg om het kampioenschap binnen te halen. Maar makkelijk zou dat niet gaan worden want de gasten hebben een goede ploeg die altijd veel weerstand geeft. Beide ploegen begonnen dan ook fanatiek aan de wedstrijd en hierdoor ging het gelijk over en weer. Het duurde uiteindelijk zeven minuten voordat de ban dan eindelijk werd gebroken. Het was Dani van Eijk die aan de bal kwam en zijn schot eindigde strak in de kruising 1-0. De ban was gebroken en dus moesten de gasten komen met een reactie. Ze probeerde het wel maar in de eindfase was men nog niet scherp genoeg. En dan met nog een minuut te spelen in de eerste helft komt de bal voor de voeten terecht van Dani van Eijk en deze weet de bal simpel in het lege doel te schuiven 2-0. Een comfortabele voorsprong dus voor de aanstaande kampioen, of kon daar toch nog verandering in komen? De mannen van RES begonnen in ieder geval fel aan de tweede helft en dat leidde al snel tot de aansluitingstreffer. De bal kwam voor de voeten van Niels Sanchez-Infante terecht en deze kon de bal simpel binnen tikken 2-1. De spanning was weer terug en dus kon er van alles nog gaan gebeuren. Het bleef enorm spannend want beide ploegen streden voor elke meter en bal en daardoor kon het alle kanten op gaan. En dan is daar wederom Niels Sanchez-Infante die aan de bal komt en zijn schot eindigde strak in de kruising 2-2. Alles was weer in evenwicht en dus moesten beide ploegen opnieuw gaan zoeken naar de voorspong. Dat gebeurde dan ook zeker maar gescoord werd er niet meer en daardoor eindigde dit duel in een 2-2 eindstand en daarmee kroonde Royal Steensma zich tot de kampioen van de eerste klasse.

Rijschool Posseth – Keizer Autoschade 6-2

Waar de ene nergens meer om speelde daar maakte de gasten nog een kleine kans om degradatie te ontlopen. Dat betekende dan wel dat er gewonnen moest worden. Een interessant duel werd er dus verwacht en dus gingen de supporters er maar eens goed voor zitten. Het duel was amper vijf minuten onderweg of de volgende treffer was al een feit. Het was Axel Knip die de bal simpel kon binnen tikken en daardoor werd het 1-0. Maar ondanks de achterstand bleven de gasten goed in de wedstrijd zitten en dat leidde uiteindelijk zelfs tot de gelijkmaker. Het was Marcel Koning die de bal ontving en zijn schot eindigde in de korte hoek 1-1. De gelijkmaker was een feit maar met deze stand werd er toch niet gerust. Met nog twee minuten te spelen in de eerste helft was het Alwin Bierema die de bal ontving en zijn schot eindigde strak in de korte hoek en daarmee werd de ruststand bepaald op 2-1. Maar lang stond deze stand niet op het bord want twee minuten in de tweede helft kwam de bal voor de voeten terecht van Marcel Koning en hij kon de bal simpel binnen tikken 2-2. Alles was weer in evenwicht al was dat ook maar van korte duur want drie minuten later was het Alwin Bierema die de bal strak in de verre hoek wist te werken en daardoor werd het 3-2. En dus moesten de mannen van Keizer weer in de achtervolging gaan. Helemaal als Alwin Bierema de bal zeven minuten voor tijd simpel kan binnen tikken en daardoor werd het 4-2. Het gaatje was geslagen en deze werd in de laatste minuut nog verder vergroot. Tweemaal was het Axel Knip die de bal wist binnen te werken en daarmee bepaalde hij de eindstand op 6-2.

Tweede klasse

SDV Keukens en meer 2 – Frankena Loonbedrijf 2-0

De koploper speelde vanavond tegen de hekkensluiter en voor beide stond er nog wel wat op het spel. De ene is nog in de race om het kampioenschap en de andere kan nog degradatie ontlopen maar dan moet er wel gewonnen worden. Genoeg dus op het spel en dus beloofde het een interessant potje te gaan worden. Waar het verschil op de ranglijst groot was daar zag je op het veld net hele grote verschillen. Maar toch was het de koploper die na acht minuten en negenentwintig seconden spelen op een voorsprong kwam. Het was Noah Postma die aan de bal kwam en met een mooie boog over de doelman viel de bal binnen 1-0. De score was geopend maar er was nog genoeg tijd om een tegen reactie te geven. Maar dan met nog zes minuten en zesenvijftig seconden te spelen in de eerste helft is het Stijn Cevat die zijn tegenstander voorbij sprintte waarna hij de bal wist binnen te werken 2-0. Dit bleek ook de ruststand te wezen en dus moesten de gasten alles of niets gaan spelen wilde het nog terug keren in de wedstrijd. Beide ploegen kregen in de tweede helft verschillende mogelijkheden om te scoren maar men was niet scherp in de afronding waardoor de eindstand al bepaald was bij de rust en daardoor behaalde de thuisploeg drie belangrijke punten in de strijd om het kampioenschap.

SDV Keukens en meer – North Line 2-2

Waar de thuisploeg nergens meer om speelde daar moesten de gasten nog aanzetten wilde het degradatie voorkomen. En dus leek het een open wedstrijd te gaan worden waarin het alle kanten op kon gaan vallen. In de openingsfase bleek wel dat beide ploegen weinig voor elkaar onder deden. Beide kregen mogelijkheden om te scoren maar de trekker werd maar niet over gehaald. Maar dan is het de negende minuut als Rudmer Hoekstra het maar eens van afstand probeert en zijn schot viel heerlijk binnen in de verre hoek 0-1. De ban was gebroken maar de tegen reactie kwam er vijf minuten voor de pauze. Het was Henk Vonk die op kwam over de linkerzijde van het veld waarna zijn schot binnen viel in de verre hoek 1-1. Maar toch was het hiermee nog niet gedaan want twee minuten voor de pauze werd het 1-2 via Thijs Haak die een toegekende vrije trap in de verre hoek wist te deponeren. In de tweede helft veranderde er vrij weinig aan het spelbeeld. Beide ploegen gingen de aanval in en hierdoor werd het open aan beide kanten. Het duurde uiteindelijk zes minuten voordat de score werd uitgebreid. Na een corner kwam de bal terecht bij Jonathan Meeuwis en deze schoot de bal hard tegen de touwen 2-2. Alles was weer in evenwicht en dus moesten beide ploegen wederom opzoek gaan naar de voorsprong. Deze kwam er uiteindelijk niet meer want beide ploegen wisten niet meer te scoren en daardoor eindigde dit duel in een gelijkspel.

WR Unit – Rintec glas  2-6

Twee voetballende ploegen tegen elkaar en daardoor beloofde het een leuke wedstrijd te gaan worden. Het duel was amper drie minuten onderweg of de eerste treffer was al een feit en wel door een speler van de thuisploeg al schoot die de bal in het eigen doel en daardoor stond het 0-1. Hiermee was de ban al snel gebroken en daardoor kon het alleen maar beter worden. De volgende treffer kwam er na negen minuten spelen. Het was Erik Terpstra met een actie over de rechterzijde van het veld waarna zijn schot eindigde in de verre hoek 0-2. Maar hiermee was het nog niet gedaan want een minuut later was het wederom raak. Ditmaal was het Hendrik Jelte Sijtsma met een actie over de rechterkant van het veld waarna ook zijn schot eindigde in de verre hoek 0-3. Hiermee leek de wedstrijd wel gespeeld te wezen. Helemaal omdat Willem Jetze Plat de bal vier minuten voor rust simpel wist binnen te tikken en daarmee tekende hij voor de 0-4. Maar een tegen reactie volgde er gelijk en wel via Tieme van Marrum die opstoomde door de as van het veld waarna zijn schot eindigde in de rechterhoek van het doel 1-4.  Dit was uiteindelijk ook de ruststand en dus was het de vraag of de thuisploeg nog kon terug keren in de tweede helft. Nee leek het antwoord te wezen want na vijf minuten spelen was het Willem Jetze Plat met een actie over de rechterzijde van het veld en zijn schot eindigde in de korte hoek 1-5. Diezelfde Plat wist een minuut later de bal terug te vinden voor zijn voeten waarna hij de bal simpel kon binnen tikken 1-6. De wedstrijd was dus gespeeld en dus was de vraag alleen nog hoe hoog word de score? Uiteindelijk zou er in dit duel nog eenmaal gescoord worden en wel zes minuten voor tijd.  Het was Tieme van Marrum met een actie over de rechterkant van het veld waarna zijn schot eindigde in de korte hoek en daarmee bepaalde hij de eindstand op 2-6.

Derde klasse

BSH Partyservice – Braak financiële diensten 1-4

Waar de thuisploeg nog vol moet strijden om niet te degraderen daar spelen de gasten nergens meer om. Vanaf minuut één bleek wel dat beide ploegen gedreven waren om de drie punten binnen te halen. Mogelijkheden kwamen er dan ook zeker maar het duurde uiteindelijk veertien minuten voordat de score werd geopend.  Na een blunder van de doelman kon Dirk pieter Weistra binnen werken en daardoor werd het 0-1. Hiermee was de ban gebroken en moest de thuisploeg in de achtervolging gaan. Maar hiermee was het nog niet gedaan want met nog een minuut te spelen in de eerste helft was het Jort Snijdelaar die de bal strak in de korte hoek wist te werken en daardoor werd het 0-2. De laatste minuut bracht echt spektakel want niet veel later was het Haitze Weistra die de bal in de kruising wist te rammen en daardoor werd de ruststand bepaald op 0-3. De wedstrijd leek hiermee wel beslist te wezen, ook omdat de thuisploeg niet scherp was in de afronding. Maar dan met nog vier minuten te spelen is het Rick Alberda die aan de bal komt en met een geplaats schot eindigde zijn bal in de kruising 1-3. Was een ommekeer dan toch mogelijk? Nee bleek het antwoord te wezen want een minuut voor tijd werd het duel definitief beslist. Jort Snijdelaar kwam aan de bal en zijn schot ging door de benen van de doelman heen en daardoor eindigde dit duel in een 1-4 eindstand.

Dikland installatie techniek – Offinga kappers 4-2

Waar de thuisploeg nog vol strijd tegen degradatie daar moest het vandaag spelen tegen de kampioen van de competitie. Op voorhand een oneerlijk duel maar de bal is rond en dus kon er van alles nog gebeuren. Toch lag de eerste treffer er al in na één minuut en negenenvijftig seconden spelen. Leonardo Wassenaar probeerde het van afstand en zijn schot viel lekker binnen. De voorsprong was er voor de kampioen al duurde dit maar drie minuten en negentien seconden want toen was daar Duco Hilverda die de bal netjes binnen wist te leggen en daarmee werd het 1-1. Het bleef hierdoor een spannende wedstrijd en qua doelpunten bleef het ook aantrekkelijk want een kleine vier minuten later was het wederom raak. Het was Leonardo Wassenaar die een solo wist in te zetten en deze bekroonde hij met een goede goal 1-2. De achterstand was er weer voor de ploeg die moest maar dat zorgde voor nog meer passie en strijd bij de thuisploeg. Dit leidde uiteindelijk ook tot de gelijkmaker. Het was Randy de Vries met een goede solo waarna hij de bal hard in de linker kruising wist te werken 2-2. Met deze stand werd er uiteindelijk ook gerust. In de tweede helft veranderde er vrij weinig aan het spelbeeld. Beide ploegen zochten de aanval waar kon en hierdoor ontstonden er ook enkele goede mogelijkheden op doelpunten. Toch duurde het dertien minuten en vierenveertig seconden voordat een volgende treffer een feit was. Jimte Bijlsma nam de bal goed mee om deze vervolgens over de doelman heen te liften en daardoor werd het 3-2. Een gewenste voorsprong dus alleen moesten zij dit nog even zien vol te houden. Met nog een minuut op de klok werd het duel dan definitief beslist. Het was Patrick Hoekstra die sneller was dan zijn tegenstander waarna hij de bal netjes binnen legde en daarmee tekende hij voor een 4-2 eindstand en drie belangrijke punten voor de thuisploeg.

Roosma schilders – Lahaise schoonmaak  2-1

Beide ploegen vinden we terug in de middenmoot van de competitie en dus was dit een duel om de eer. Maar wie gaat daar het meeste en beste mee om? Een leuke wedstrijd werd het in ieder geval want beide ploegen waren vanaf de eerste minuut gebrand op een goed resultaat. Toch duurde het vijftien minuten voordat de ban dan eindelijk werd gebroken. Het was Milan Hoek met een actie over de linkerzijde van het veld waarna zijn schot eindigde in de korte hoek 1-0. De voorsprong was er al duurde deze maar vier minuten. Een toegekende vrije trap werd namelijk door Tim Bergsma in de linker onder hoek geschoten en daarmee werd het 1-1. In de tweede helft veranderde er vrij weinig aan het spelbeeld. Beide ploegen zochten veelvuldig de aanval en kansen kregen ze dan ook genoeg. Lang leek het er dan ook op dat de wedstrijd zou gaan eindigen in een gelijkspel want de mogelijkheden werden maar niet benut. Maar dan met nog vier minuten op de klok is het Milan Haak met een schot vanaf de linkerzijde van het veld waarna deze eindigde in de verre hoek 2-1. Dit doelpunt bleek uiteindelijk de winnende treffer te wezen en daarmee behaalde de thuisploeg drie belangrijke punten.

Vierde klasse

Beumako – Visual Reklame 1-7

Een duel tussen de nummers drie en twee. En dus zou het betekenen dat de winnaar tweede zou gaan worden want het verschil bedroeg op voorhand maar twee punten in het voordeel van de gasten. Dat het verschil op de ranglijst klein was kon je ook wel terug zien in de openingsfase van de wedstrijd. Beide ploegen kwamen er enkele malen goed uit maar in de eindfase was men niet scherp genoeg. Maar dan met nog een minuut te spelen in de eerste helft is daar een voorzet vanaf de linkerzijde van het veld, de bal komt terecht bij Sem Andoh en deze werkt de bal in de verre hoek binnen 0-1. De ban was gebroken en nu moest deze lijn door getrokken worden in de tweede helft. Deze tweede helft was vier minuten onderweg als Elmar Haitsma een actie inzet over links waarna zijn schot eindigde in de korte hoek 0-2. Het gaatje was geslagen maar de tegen reactie kwam ook al snel want twee minuten later was het al raak aan de andere zijde van het veld. Nick Tiebesl stoomde op door de as van het veld waarna zijn schot eindigde in de rechter onder hoek 1-2. De spanning was weer volledig terug maar dat duurde ook maar voor even want vier minuten later was de volgende tegentreffer een feit. Thom Boskeljon zette een actie in over de linkerzijde van het veld waarna zijn schot eindigde in de verre hoek 1-3. Het gaatje was weer twee al zou dat maar van korte duur wezen want drie minuten later zette Sem Andoh een actie in over de rechterzijde van het veld waarna zijn schot eindigde in de verre hoek 1-4. Hiermee was de wedstrijd wel gespeeld maar qua doelpunten was het nog niet gedaan. Twee minuten later was het namelijk Timo Haitsma die aan de dribbel ging en hij ging zover dat hij het doel in dribbelde 1-5. Maar daarmee was het nog niet gedaan want ook Tijmen Lousma mocht de bal nog simpel binnen tikken en daarmee tekende hij voor de 1-6. De drie punten waren wel binnen maar klaar met de doelpunten was het nog niet. Met nog een minuut op de klok beslist Sem Andoh de wedstrijd door de bal vanaf de linkerkant in de verre hoek te schieten en daarmee tekende hij voor een 1-7 eindstand.

Anytime Fitness Harl. Horeca de Trije 0-0

Met negen versus twaalf punten was dit een duel tussen twee ploegen die mee draaien aan de onderkant van de competitie. En dus was het afwachten hoeveel spektakel we konden verwachten. Beide ploegen begonnen fel aan het duel en dat leidde al snel tot enkele goede mogelijkheden. Maar de mogelijkheden werden maar niet omgezet in doelpunten en dus gingen we rusten met een brilstand. In de tweede helft veranderde er vrij weinig aan het spelbeeld. Beide ploegen kregen mogelijkheden om de score te openen maar ook in deze helft was men niet scherp genoeg in de eindfase en daardoor eindigde dit duel in een 0-0 eindstand.

Zaalvoetbalteam ex BTW – Martens Fish & Chips  5-1

Met de koploper tegen de nummer vijf was dit een duel waarin weinig meer op het spel stond. Toch waren beide ploegen gebrand op een goed resultaat en daardoor beloofde het een leuke wedstrijd te gaan worden. Beide ploegen deden in de eerste helft vrij weinig voor elkaar onder en hierdoor kon het alle kanten op vallen. Uiteindelijk duurde het negentien minuten voordat de ban gebroken werd. Pieter Sybren Scharringa kwam aan de bal en zijn schot eindigde strak in de kruising en daarmee werd de ruststand bepaald op 1-0. Waar het in de eerste helft even duurde voordat de ban gebroken werd daar was het in de tweede helft al binnen drie minuten raak. De bal kwam voor de voeten van Pieter Sybren Scharringa terecht en deze kon de bal simpel binnen tikken 2-0. Het gaatje was geslagen en deze werd twee minuten later nog groter. Het was Bote Strikwerda die de bal ontving en zijn schot eindigde in de korte hoek 3-0. Nu ging het snel want gelijk na deze treffer was het wederom raak. De bal kwam terecht bij Jelle Scharringa en deze schoot de bal in de verre hoek binnen 4-0. De voorsprong was ruim en werd nog wat groter nadat de keeper van de gasten in de fout ging en daarvan wist Jan Pieter Walda optimaal van te profiteren en daardoor werd het 5-0. De wedstrijd was wel gespeeld maar toch kwam er nog een tegen reactie van de gasten. Mathieu de Keizer mocht de trekker over halen en daarmee tekende hij voor de 5-1. In de laatste tien minuten kwamen er nog wel kansen om te scoren maar de bal viel niet meer binnen en dus eindigde dit duel in een 5-1 eindstand.

Vijfde klasse

Van der Woude fietsen – Connexa  7-1

Waar de ene nog vol strijd voor het kampioenschap daar is de andere de hekkensluiter van de competitie. Op voorhand zou je zeggen dit wint de thuisploeg dik maar de bal is rond en dus is er wellicht een verassing mogelijk. De wedstijd was een minuut onderweg als Sem de Graaf op komt over de linkerkant van het veld waarna zijn schot eindigde in de verre hoek 0-1. En daar was de verassende voorsprong dus al. Maar lang stond deze stand niet op het scorebord want twee minuten later was het alweer gelijk. Ken Knoeff kwam op over de rechterzijde van het veld waarna zijn schot eindigde in de verre hoek 1-1. Alles was weer in evenwicht en dus moesten beide ploegen opnieuw opzoek gaan naar de voorsprong. Deze voorsprong kwam er uiteindelijk ook en wel vier minuten voor de rust als een schot erin gaat via de doelman en daardoor werd het 2-1. Met deze stand werd er uiteindelijk ook gerust. Het tweede bedrijf was vijf minuten onderweg als Folmer Osinga op komt over de linkerzijde van het veld waarna zijn schot eindigde in de korte hoek 3-1. Het gaatje was geslagen en deze werd in de volgende twee minuten verder uitgebreid. Het was namelijk Johannes Abma die tweemaal opstoomde om de bal tweemaal in de rechterhoek te leggen en daarmee tilde hij de stand naar 5-1. Hiermee was de wedstrijd definitief gespeeld en dus was de vraag alleen nog hoe hoog word de score? In de periode hierna bleven doelpunten nog uit maar dat veranderde een minuut voor tijd als Kenn Knoeff opkomt over de linkerzijde van het veld waarna zijn schot eindigde in de verre hoek 6-1. Het slotakkoord van deze wedstrijd kwam op naam van Johannes Abma die de bal vanaf de rechterkant in de verre hoek wist te leggen en daarmee tekende hij voor een 7-1 eindstand.

Verno verhuur – Team Le7nesh  4-5

Een duel tussen de nummers één en drie van de competitie en dus kon het wel eens een spannende wedstrijd gaan worden. De wedstrijd was amper een minuut onderweg als Nuel Bloos de bal in de korte hoek weet te werken en daardoor werd het 0-1. De voorsprong was er en deze werd drie minuten later verder vergroot. Het was Andreas Tsingros die de bal strak in de korte hoek wist te schieten en daardoor werd het 0-2. Diezelfde Andreas Tsingros schoot de bal drie minuten later hard door het midden binnen en daardoor werd het al gauw 0-3. Hiermee leek de wedstrijd wel gespeeld te wezen. Maar daar dacht Pieter Tulner blijkbaar anders over want hij ontving de bal en met een goede beweging schoot hij de bal door de benen van de keeper binnen en daarmee werd het 1-3. Zodoende was er weer van alles mogelijk en dus beloofde het nog een leuke wedstrijd te gaan worden. De ruststand werd een minuut voor de rust bepaald op 1-4 en dus was het gaatje weer drie verschil. De tweede helft was drie minuten onderweg als Aldrik Dijkstra de bal terug vind voor zijn voeten waarna hij de bal simpel weet binnen te tikken 2-4. De ommekeer leek ingezet te worden want een minuut na de vorige treffer was het wederom raak. De bal kwam voor de voeten terecht van Dirk Jan Volbeda en deze kon de bal simpel binnen tikken 3-4. Maar hiermee was het nog niet gedaan want drie minuten later werd de stand volledig in evenwicht gebracht. Het was Jelte Hanenburg die de bal ontving en zijn schot ging via de binnenkant van de paal binnen 4-4. En zodoende was alles weer in evenwicht en dus moesten beide ploegen verder opzoek gaan naar de voorsprong. Lang leek deze voorsprong er niet meer te gaan komen maar dan met nog drie minuten op de klok is het Nuel Bloos die de bal strak door het midden van het doel weet binnen te werken en daarmee tekende hij voor de 4-5. Dit blek tevens de laatste treffer van dit duel te wezen en daarmee behaalde de gasten drie knappe punten.

VDV Techniek – Ventura systems 7-2

Een duel tussen twee teams die strijden voor plek vier tot en met zes. En dus waren beide ploegen gebrand op een goed resultaat. De wedstrijd was een minuut oud als de bal terecht komt bij Jan van der Veer en deze haalde de trekker over 1-0. Een snelle opening dus en zodoende moesten de gasten al gauw in de achtervolging gaan. Helemaal als de score na zeven minuten spelen wederom raak is. Na een goede dieptebal kwam de bal terecht bij Jan van der Veer en wederom bleef hij rustig en schoot hij de bal binnen 2-0. Twee minuten na zijn tweede treffer maakte hij zijn hattrick compleet door de bal met een hakje binnen te werken en daarmee werd het 3-0. De wedstrijd leek hiermee gespeeld te wezen maar daar dacht Sam Brouwers blijkbaar anders over want na goed samenspel wist hij de bal binnen te werken 3-1. Maar lang stond deze stand niet op het bord want gelijk hierna was daar een snelle counter en deze werd binnen gewerkt door Hessel Jansma 4-1. Maar ook de gasten kwamen gelijk met een tegen reactie en wat voor één. Het is Rients Hietkamp die het maar eens van afstand probeert en zijn schot eindigde strak in de kruising 4-2. Was een ommekeer dan toch mogelijk in de tweede helft? Nee leek het antwoord te wezen want na drie minuten spelen was het Jan van der Veer die een diepe bal kreeg en hij schoot deze vervolgens hard binnen 5-2. Het verschil was weer drie en dus moesten de mannen van Ventura iets bedenken wilde het terug keren in de wedstrijd. Met nog tien minuten te spelen gaat de doelman van de gasten in de fout waarna Djurre Scharringa de bal van afstand weet binnen te werken en daarmee tekende hij voor de 6-2. Het slotakkoord van deze wedstrijd kwam op naam van Jan van der Veer die de bal vanaf de rechterkant in de verre hoek wist te schieten en daarmee tekende hij voor een 7-2 eindstand.