Zijlstra Beroepskleding en Huis & Hypotheek nog zonder puntverlies. Steensma F.I. telt weer mee.

 AXL5548

In de tweede klasse is het in de kop van de ranglijst dringen geblazen. Zijlstra Beroepskleding en Huis & Hypotheek bleven ongeslagen terwijl Rijschool Posseth en R.E.S de kopposities innemen, maar deze teams hebben een wedstrijd meer gespeeld. Onderin wachten Preton Nederland, Warmtetechniek en Schroevenkopen.nl nog op het eerste succesje. In de hoofdklasse is Steensma F.I. aan een opmerkelijke opmars bezig. Deze maal was er een ruime zege op Oosterlaar/Verhoeven. Na het dipje van het vorige seizoen is het team met een tweede plaats op de ranglijst weer volledig in de running. Het altijd beladen duel tussen Autobedrijf Haitsma en van Dellen Bellen eindigde in een broederlijke 1-1. In de eerste klasse was het krachtige verweer van Sportcentrum Shape genoeg om Sportcafe de Trije van de winst af te houden, 5-5. Bouwbedrijf Haarsma & de Bruin blijft hier toch wel verrassen. Grand Cafe de Doelen werd met 5-3 verslagen. Coop Tolsma Winsum herstelde zich van een matige start met een 1-6 zege op Freedom Energy. In de derde klasse blijven Rintec en Apenmeeuw met ruime zeges de lakens uitdelen. 

Steensma F.I. – Oosterlaar/Verhoeven  4-1.

Dit duel bewees dat Oosterlaar/Verhoeven voor wat betreft de strijd om de titel een bescheiden rol zal gaan spelen. Steensma  maakte wel een goede indruk en won verdiend. Het opende met treffers van Durk Tichelaar en Lammert Wagenaar en nog voor de wisseling bracht nieuwkomer Christian Feenstra de spanning terug. Steensma bleef domineren en scoorde nog via Jildert de Vries en opnieuw Lammert Wagenaar.

G.Pars Graanhandel – Mr. On & Offshore Service  4-5

Pars kwam zonder wisselspelers binnen de lijnen, maar kon dit met veel inzet lang compenseren. Het kreeg in de eerste periode via de counter zelfs de beste mogelijkheden. Henk Schiphof en de uitblinkende Robert Machiela 2x maakten hier goed gebruik van en slechts Steven de Bruin scoorde tegen. Het Offshore team speelde slordig en kwam pas laat op gang. Pars kwam in het verdere verloop steeds meer onder druk en tegentreffers konden dan ook niet uitblijven Tim Grond 2x, Cor Grond en Rick de Graaf deden het duel kantelen en Robert Machiela scoorde in een alles of niets slotoffensief nog tegen.

De Strûners F.C. – Bogt fen Gune  3-6

De treffer van Frank de Vries was het enige hoogtepunt uit de eerste periode. Na de gelijkmaker van Yme Wietse Dijkstra schrok de koploper wakker en scoorde meteen via Willem van Duyn. Na een missertje van doelman Hendrik v.d.Baan was de treffer van Jesper Deelstra in feite beslissend. Het team uit Berlikum bleef strijden voor een goed resultaat, al kwam het niet dichter bij. De 1-5 van Jesper Deelstra werd

beantwoord door Cornelis Knol en Roar van Dellen waarna Jordi Stecking het duel op een terechte 3-6 afsloot.

Cafe ‘t Wap – Autocentrum Harlingen 4-1

De strijd ging heel lang gelijk op met wisselende kansen. De Harlingers kwamen na een actie van Ayhan Yildiz zelfs op voorsprong en het team uit Leeuwarden moest alles uit de kast halen om deze schade te repareren. Comming man Dennis Hoekstra maakte gelijk en naar mate het duel vorderde bleek ‘t Wap het betere team. De treffers kwamen in de slotfase van Niels v.d.Broek, Loukens Kleefstra en Dennis Hoekema.

Autobedrijf Haitsma – van Dellen Bellen  1-1

Met een zeer fraai hakje over doelman Wietse Hempenius opende Hassan Bartouhtouh de score en uit een eveneens fraaie combinatie tussen Ronald Post en Elmer Boonstra was het Jort Hogendorp die gelijk maakte. Van Dellen bleef verder het  beste van het spel houden zonder dat dit nog iets opleverde.

Sportcafe de Trije – Sportcentrum Shape  5-5

Shape schoot furieus uit de startblokken wat treffers van Kris van Hofwegen, Sybo Offenga en Phillip Hibma opleverde. Het waren vervolgens Thom Strikwerda Evert Pieter Tolsma en Rob Postma die het verschil ongedaan maakten, 3-3. Het sterkere De Trije leek de wedstrijd onder controle te hebben, maar niets was minder waar. De moeilijk af te stoppen Kris van Hofwegen 2x zorgde voor 3-5. Het slotoffensief van De Trije leverde een terechte puntendeling op na twee acties van Joshua Cuperus.

Bouwbedrijf Haarsma & de Bruin – Grand Cafe De Doelen  5-3

De beslissing viel pas in de slotfase. De Doelen liep steeds achter de feiten aan. Uit een penalty opende Henk Stienstra de score, maakte Robin Zandberg strak in de verste hoek gelijk en bepaalde Raymond Mobach in de rebound strak in de kruising de wisselstand. Roy Hoekstra 2-2, Raymond Mobach 3-2 en Robin Zandberg 3-3 betekende gelijke kansen in de slotfase. Haarsma trok tenslotte aan het langste eind via Noa van Gils en de excellerende Raymond Mobach.

Autobedrijf Strikwerda – De Skearmessen  0-2

De Skearmessen was duidelijk sterker, won verdiend en raakte naast de twee treffers van Roel Frijling ook nog twee maal de lat. Een duel met te weinig hoogtepunten.

Freedom Energy – Coop Tolsma Winsum  1-6

Een flinke misser van het Freedom team na de eclatante overwinning van de vorige week. Voor Coop Tolsma was dit de eerste zege.  De stand halverwege was 1-3 en de treffers kwamen van Joost v.d.Meulen 2x, Jelte Pieter Dijkstra 2x, Kees Jan Hendriks en Bauke Braaksma. Ramon Hoogerhuis scoorde uit een vrije trap tegen.

Syperda Verhuur – The Phone House 6-4

De eerste acties waren van Marcel Koning, maar dit leverde geen treffers op. Tegen de verhouding in scoorden Aede Jan Dijkstra en Davy Kingma aan de andere kant. Allard Hoekstra en Marcel Koning maakten gelijk waarna Victor Ram de wisselstand op 3-2 bepaalde. Hierna dicteerde Syperda het duel en scoorde ook via Dirk Pieter Weistra, Wybren Slager en Victor  Ram waarna Tristan Osinga het laatste woord had.

Preton Nederland – Zijlstra Beroepskleding  2-5

De eerste periode was voor Preton wat resulteerde in een 2-1 voorsprong. Na de openingstreffer van Zeya Korel waren het Tom van Dijk en Erwin Zijlstra die raak schoten. Hierna deed Pieter v.d.Schoot de kansen keren en pas in de slotfase maakten Mark Jan Ykema en Kees v.d.Schoot het verschil.

Warmtetechniek – Huis & Hypotheek  1-9

H. & H. lijkt dit seizoen heel wat van plan. Was het voorheen nog te vaak wisselvallig, hiervan is nu geen sprake. Het gedegradeerde Warmtetechniek is nog op zoek naar de eerste zege en was volkomen kansloos. De schutters waren Ward Mariman 3x, Kevin á Nijeholt 2x, Joost Soolsma 2x, Eric Vellinga en Jorrit Bootsma. Jasper Hoekstra scoorde bij 0-6 van afstand tegen.

R.E.S. – Verno Verhuur  11-1

Vooral in de eerste periode werd Verno overspeeld door het steeds beter spelend R.E.S. Na 2-0 was het Dirk Jan Volbeda die tegen scoorde , halverwege stond er al 8-1 op de teller en de Bolswarder treffers kwamen van Jesper Landskroon 5x, Remco Wierema 3x, Niels Sanchez 2x en Niels Altenburg.

Leo Reitsma/Huhtamaki – Rijschool Posseth 2-4

Een verdiende Rijschool zege in een spannend duel Marcel Amels opende en Mathijs Teerstra was dicht bij de gelijkmaker. Het was opnieuw Marcel Amels die goed profiteerde van een man meer situatie. Cor Boonstra zorgde voor de aansluiting en Luuk Steensma herstelde het verschil. Arjan Veltman verhoogde de spanning, 2-3 en pas in de laatste minuut viel de definitieve beslissing via de uitblinkende Marcel Amels.

Maxstuc – Miedema Bouwbedrijf  4-4

Harm Germ Hallema 0-1, Justin Reitsma 1-1, Harm Germ Hallema 1-2, Bauke Okkema 1-3, Harm Germ Hallema 1-4, Justin Reitsma 2-4, Erwin Boiten 3-4 en Richard v.Hoenderdaal 4-4

Miedema was beter, kwam op 2-4, maar zag vervolgens Bauke Okkema met rood verdwijnen. Maxstuc profiteerde hier goed van door de stand gelijk te trekken.

Rintec – Stadsherberg catering  6-2

Jacob Zagema verraste met een vrije trap en het kostte Rintec de nodige moeite om deze verrassende achterstand ongedaan te maken. Rick Beimers in de rebound en Jan Lyckle Bijlsma binnenkant paal betekende een 2-1 wisselstand. Jurjen Vriesinga en Jildert Boekema zorgden voor 4-1, Siep Vellinga scoorde tegen en vervolgens was het de beurt aan Leeroy Jellema en Jan Lyckle Bijlsma.

Sytsma Noord – Apenmeeuw  2-9

Sytsma deed er alles aan om het verschil zo klein mogelijk te houden, maar tegen dit aanvallende geweld waren de mannen uit Zweins niet opgewassen. Er werd gewisseld bij een beslissende 0-5 en de treffers kwamen van Jelmer de Vries 4x, Patrick Nauta 2x, Ruben Eijzenga 2x en Klaas Nieuwhof.

Engineeringsburo Zuidema – Bowling Bloemketerp  1-5

Laurens Looijenga was de man van de wedstrijd met vier treffers. Bloemketerp was sterker, maar dit kwam pas laat in het duel tot uitdrukking. Willem Buurstra scoorde bij 0-2 tegen en de resterende treffer kwam van Arne Tichelaar met een boogje over doelman Ysald Zuidema.

Expert Franeker – Sannes & Voorintholt  7-3

Tjipko Vellinga 1-0, Friso van Eyck 2-0 en 3-0, Davey Roeleven 3-1, Friso van Eyck 4-1, Sjaak Roorda 5-1, Tjipko Vellinga 6-1, Rick Langenrak 6-2, Thom Voorintholt 6-3, Friso van Eyck 7-3.

Expert speelde met meer overleg en kreeg aanvallend veel ruimte. Friso van Eyck was met vier treffers bijzonder actief. Het eindresultaat was een goede afspiegeling van de krachtsverhouding.