Zijlstra Beroepskleding en Oosterlaar/Verhoeven schieten met scherp

Het seizoen is nog niet halverwege, maar het moet al raar lopen wil de dominerende eersteklasser Zijlstra Beroepskleding het volgend jaar niet op het hoogste podium opereren. Vrijdagavond werd het Dronrijpster Pluimveeservice D. Smeding afgeslacht, uitslag 13-2. Geen schande, want Zijlstra is een klasse apart Verder komt Oosterlaar/Verhoeven flink opzetten. De Harlingers lieten geen spaan heel van Devicamp.nl., 14-4. Wat ook opvalt in deze klasse is het optreden van Maxstuc. Nu werd Warmtetechniek aan de zegekar gebonden. De derby tussen Cafe De Posthoorn en De Skearmessen eindigde na een spannend gevecht in 2-2. In de hoofdklasse blijft het jonge team van Keizer Autoschade maar winnen en dan ook nog met opvallend gemak. Regina’s Lingerie kon in de tweede periode niet volgen. Autobedrijf Haitsma haakt voorlopig af na verlies tegen het altijd moeilijk te bestrijden Bouwbedrijf Scharringa. Onderin zitten Tapperij ‘t Noord en Martens Vis nog op de eerste winst te wachten. In de derde klasse was er het eerste puntverlies voor De Strûners. Het bleef op 4-4 steken tegen Miedema Bouw waarbij de gelijkmaker pas in de slotminuten tot stand kwam. In de vierde klasse wonnen de koplopers. Wel had Leo Reitsma Huhtamaki het moeilijker tegen H. Vijver Rietdekkers dan The Phone House tegen W.I.K. Verrassend was hier de winst van Sportcafe de Trije op Stadsherberg Catering. Met Bar Yn ‘e Stal gaat het steeds beter. Het hernieuwde Fitnesscentrum CCM werd met 2-7 verslagen.

Interessante wedstrijden voor vrijdag a.s.. In de hoofdklasse 21.30 uur Keizer Autoschade – Autobedrijf Haitsma, in de tweede klasse om 19.30 uur de topper tussen Primera Haitsma en Schroevenkopen.nl en om 21.30 uur in de derde klasse de wedstrijd Betterfit- de Jager Accountancy om de tweede plaats. Tevens is er deze avond de loting voor de Open Friese Kampioenschappen. Er doen 144 teams mee aan dit grootste zaalvoetbaltoernooi uit het noorden.

Tapperij ‘t Noord – Steensma F.I. 1 – 4

Beide teams begonnen slordig met veel balverlies. E. Tolsma brak het duel open waarna T. Sikkema gelijk maakte. Er werd met een terechte 1-1 van speelhelft gewisseld. Op de 1-2 van T. Hoekstra bleef Tapperij het antwoord schuldig. Beide teams hielden de verdediging gesloten waardoor er weinig kansen ontstonden. Een rush van J. Hijlkema werd beheerst afgerond door R. Oosterbaan en de laatste treffer kwam van D. Tigchelaar met een intikker

 

Bowling Bloemketerp – Martens Vis 6 – 3

M. Saamangun 1-0, D. Kingma 2-0, W.v.d.Zee 3-0, M. Saamangun 4-0, J. Jongsma 4-1, T. Bonnema 5-1, T. Bonnema 5-2 e.d., K. Hoogteijling .

6-2, R. Pijpker 6-3.

Bloemketerp kijkt na dit resultaat weer stiekem naar de kop van de ranglijst, al is de weg nog lang. Martens Vis heeft het moeilijk en was in dit duel kansloos. Een terechte uitslag.

 

Bogt fen Gune – v.Dellen bellen 0 – 7

K. Pols 3x, D. Drent 2x, R. Jelgersma en N. Bakker

De Bogt trad aan zonder wisselspelers en was vooral aanvallend machteloos tegen en v.Dellen team dat de laatste tijd goed op dreef is. Het heeft in K. Pols en D. Drent ook geweldige troeven in handen.

 

Bouwbedrijf Scharringa – Autobedrijf Haitsma 6 – 4

J. Hofstee 1-0, L. Visser 1-1, O. Elsinga 1-2, L. Visser 1-3, J. Hofstee 2-3, P.Y. Walda 3-3, H. Vonk 3-4, P.Y. Walda 4-4, 5-4 en 6-4.

Een prima duel tussen de runners – up uit de hoofdklasse. Scharringa trok aan het langste eind, al leek het daar lang niet op. Het was in de slotfase P.Y. Walda die met een fraaie hattrick de wedstrijd besliste.

 

Keizer Autoschade – Regina’s Lingerie 4 – 0

In de eerste periode ging het duel gelijk op en kreeg Regina ook mogelijkheden. Het bleef bij een treffer van Keizer speler E. Hiemstra. Pas in de laatste 10 minuten werd de beslissing geforceerd via E. Hiemstra 2x en R. Reversma

 

Maxstuc – Warmtetechniek 4 – 2

Maxstuc behield het gehele duel de controle over de wedstrijd. Het opende via S. Lutgendorff en H. Huisman. C. Boonstra bracht de spanning terug. Na de 1-3 van opnieuw H. Huisman was er de aansluiting door A.J. Jukema. S. Lutgendorff zorgde er voor dat Maxstuc haar zegereeks kon voortzetten Een verdiende overwinning.

 

Zijlstra Beroepskleding – Pluimveeservice D. Smeding 13 – 2

T. Grond 6x, Y. Shire 4x, S. de Bruin 2x, J. Dijkstra met tegentreffers van D.v.d.Wal en F. Koster.

Een onvolledig Pluimveeteam had weinig in te brengen en stond binnen 10 minuten al met 3-0 achter. Zijlstra nam geen genoegen met een lage score en bleef het tempo hoog houden. T. Grond was met zijn goede acties en 6 treffers de meest opvallende speler.

 

Cafe De Posthoorn – De Skearmessen 2 – 2

T. Adolfs 1-0, H. Mulder 1-1 en 1-2, P.v.Rootselaar 2-2.

Deze derby was niet hoogstaand, maar wel spannend. T. Adolf opende de score met een gericht schot in de verste hoek. Beste man bij De Skearmessen H. Mulder maakte met een puntertje onder de vallende G.J. Wispelweij door gelijk en dezelfde speler poeierde zijn team ook naar een voorsprong. De Posthoorn drong vervolgens steeds meer aan. P.v.Rootselaar maakte na een fout in de Skearmessen afweer gelijk en hij raakte kort hierna nog de paal. Gescoord werd er niet meer en dit was ook wel terecht.

 

Sportcentrum Shape – Herberg de Bogt 4 – 2

J.v.d.Meulen 1-0, H. Timmermans 2-0 en 3-0, G. Hoekstra 4-0, L.Looijenga 4-1, D. Scholten 4-2.

Shape heeft eindelijk het ritme te pakken en had in dit duel duidelijk de overhand. Pas na een 4-0 voorsprong scoorde het Herberg de Bogt team tegen.

 

Sans Souci – G. Pars Graanhandel 3 – 3

Een spannend duel met wisselende kansen. Beide teams vonden dat ze recht hadden op de overwinning. Na de openingstreffer van M.v.Zwieten was het G.J. Marra die met 3 treffers zijn team naar 1-3 bracht. J.E.v.d.Meij 2x herstelde vervolgens het evenwicht. Een terecht eindresultaat.

 

Oosterlaar/Verhoeven – Devicamp.nl 14 – 4

P. Amels 5x, Q. Zondervan 4x, A. Schaap 3x, S. Beuker, A.Alberts met tegentreffers van Y. de Jong 2x, J. Broersma en P. Hibma.

Devicamp stelde zich aanvallend op waardoor de snelle Harlingers naar hartelust konden counteren en scoren. Deze moedige tactiek leverde Devicamp in ieder geval vier treffers op.

 

De Jager Accountancy – TGJ communicatie 3 – 2

De Jager had lang het initiatief en scoorde ook via H. Brandes 2x en E.v.Sertima. In de slotfase werd het echter nog spannend toen H. Hiemstra vlot achter elkaar twee maal tegen scoorde.

 

Zuidema Scheepsbouw – SDV Projectuilding 2 – 3

Een moeizame en niet geheel verdiende SDV zege. Zuidema kwam twee maal op voorsprong met treffers van M. Wijbenga. Twee maal maakte R.v.d.Veer gelijk waarbij de tweede met een gelukje. J. Meeuwis werd de matchwinaar in dit gelijkopgaande duel.

 

De Struners – Miedema Bouwbedrijf 4 – 4

Twee snelle treffers van R. de Vries deed voor Miedema het ergste vrezen. Echter nog in de eerste periode werd de schade gerepareerd door H.G. Westra 2x. Beide teams gingen voor de winst. R.v.Dellen bracht de koploper weer op voorsprong waarna Miedema flink druk zette. Nadat S. Hoekstra eerst nog een grote mogelijkheid om zeep had geholpen was hij het wel die met twee treffers de stand naar 3-4 tilde. J.H. Kooistra punterde in een bloedstollend slotfase de gelijkmaker binnen.

 

Expert Franeker – Betterfit 0 – 7

R. de Klerk 3x, T. Post 3x en E. Vellinga

Binnen enkele seconden lag de bal al in het net. De Expert verdediging stond blijkbaar nog te slapen. Verder schoot het team op snelheid veel te kort tegen het beweeglijke Betterfit en was de opbouw zwak. Het duel was snel beslist. Betterfit was een klasse beter.

 

W.I.K. – Phone House 1 – 9

K. Zeinstra 3x, A. Hoekstra 3x, T. Osinga, M. Koning en S. Driessen met een tegentreffer van B. Veenstra

Een pikant duel tussen vader en zoon Osinga waarbij vader Osinga het behoorlijk moest afleggen. Het stond al 0-7 toen B. Veenstra op aangeven van R. Dongelmans tegen scoorde. Man van de wedstrijd Phone House speler A. Hoekstra

 

Fitnesscentrum CCM – Bar Yn ‘e Stal 2 – 7

K.J. Hendriks 0-1, R. Bruinsma 1-1, . Rusticus 1-2, J.K. Huong 1-3, J. Zijlstra 1-4, W. Buurstra 2-4, N. Rusticus 2-5, K.J. Hendriks 2-6, J. Zijlstra 2-7.

Yn ‘e Stal heeft in de gebroeders Huong goede versterking. Toch bleef het lang spannend. Bij 2-4 schoot CCM speler en beste man van het veld J. Krijnen zelfs twee maal op de paal. In de slotfase werd het nog een duidelijke Rypster zege mede omdat CCM niet over wisselspelers beschikte.

 

Sportcafe de Trije – Stadsherberg catering 5 – 4

W.Beimers 0-1, J. Cuperus 1-1, J. Meijer 2-1, E. Bootsma 2-2, W. Beimers 2-3 en 2-4, M. Werkhoven 3-4, J. Meijer 4-4 en 5-4

W. Beimers leek in dit treffen de man die met drie treffers het verschil zou gaan maken. Het Sportcafe team toonde echter karakter waarbij J. Meijer matchwinnaar werd in dit spannende duel.

 

H. Vijver Rietdekkersbedrijf – Leo Reitsma/Huhtamaki 2 – 4

G. Hof 0-1, E. Boonstra 0-2, C. Outhuyse 1-2, E. Boonstra 1-3, J. Outhuyse 2-3, C. Outhuyse 2-4.

Vijver gaf de koploper meer dan verdienstelijk tegenstand. Het kon niet verhinderen dat het sterkere Leo Reitsma verdiend won. Ook de routine speelde een duidelijke rol.