Zijlstra Beroepskleding kampioen. SDV Projectbuilding pakt punt.

De eerste kampioen van de Visual Reklame competitie is bekend, namelijk Zijlstra Beroepskleding en dit gebeurde op indrukwekkende wijze. Sportcafe de Trije werd met 2-10 verslagen. Het team van coach S.Lahaise bleef in 18 wedstrijden ongeslagen en moest slechts een gelijk spel toestaan aan De Korenaar. In deze derde klasse wordt het onderin spannend omtrent de degradatie. De strijd gaat hier tussen Braak F.D., Techniservice Tijsma en Sportcafe de Trije. Voor Frankena Winsum is het doek gevallen. In de hoofdklasse is Bowling Bloemketerp een stap dichter bij prolongatie van de titel. Het liet Van Dellen Bellen kansloos, 1-7. In de eerste klasse blijft het met nog enkele wedstrijden voor de boeg uitermate spannend. TDF en Scharringa kwamen niet in actie en zij zagen Ulenburgh Adviseurs en Regina’s Lingerie dichter bij komen. In de tweede klasse is de titel voor Keizer Autoschade nabij na de winst op het lastige Verno Verhuur. Hier pakte SDV Projectbuilding een verrassend punt tegen Snackhouse en gezien de krachtsverhouding had er meer in gezeten. In de vierde klasse had koploper het niet moeilijk tegen Fitnesscentrum CCM, had concurrent Preton Nederland vrijaf en haakte de Struners na verlies tegen Zuidema definitief af.

Sportcentrum Shape – Steensma F.I. 2 – 3 Een volkomen gelijkopgaand duel. F. Oosterbaan opende van grote afstand en in deze beginfase kreeg Steensma de mogelijkheden om de voorsprong uit te bouwen. Shape kreeg steeds meer grip op de wedstrijd en de gelijkmaker van J.v.d.Meulen was dan ook verdiend. Halverwege de tweede periode legde Steensma de basis voor de zege toen R. Oosterbaan van dicht bij en F. Oosterbaan met een harde schuiver de stand naar 1-2 tilden. Het slotoffensief van Shape leverde nog mogelijkheden op, maar het leverde slechts een treffer op via H. Timmermans.

Van Dellen Bellen – Bowling Bloemketerp 1 – 7 Van Dellen streed voor de laatste kans, maar was kansloos tegen het collectief veel sterkere Bowling Bloemketerp. Na de 0-4 leek het nog even spannend te worden toen D. Drent tegen scoorde en K. Pols twee maal alleen voor doelman H. Visser verscheen. Het leverde verder niets op en zo kon Bloemketerp het initiatief weer over nemen. Voor Bloemketerp scoorden M. Saamangun 2x, K. Hoogteijling 2x, Y. Brijker, S. de Vries en C. Mertopawiro.

Ulenburgh Adviseurs – Herberg de Bogt 5 – 0 reglementair. Herberg de Bogt was bij de voorbereiding op het duel de shirts kwijt zodat er niet gespeeld kon worden.

Regina’s Lingerie – Bouwbedrijf Haarsma & de Bruin 8 – 4 G.Glazema 1-0, F.Feenstra 2-0, B. Talhout 3-0, K. Tankink 3-1, G.Glazema 4-1, J. Jongma 4-2 en 4-3, F. Feenstra 5-3 en 6-3, K. Tankink 6-4, R. Hartgers 7-4 en 8-4. Regina was niet veel sterker, maar Haarsma & de Bruin liep gezien het scoreverloop steeds achter de feiten aan. Na de 4-1 kwam Haarsma flink opzetten, kwam tot 4-3 en was op dat moment sterker. Een bevlieging met twee schitterende treffers van F. Feenstra bracht de beslissing. Individueel sterk waren R. Hartgers en F. Feenstra van Regina.

Anytyme ‘t Park – Elektrokoopjes.nl 7 – 5 S.Hirsi 0-1, O. Hof 1-1, S.Hirsi 1-2, A. Liban 1-3, O. Hof 2-3, Y.de Jong 3-3, A. Liban 3-4, S. Hirsi 3-5, Y.de Jong 4-5, O. Hof 5-5, Y.de Jong 6-5, R. Houtsma 7-5 Een duel van twee aanvallende teams en een grillig scoreverloop. Heel lang was Elektrokoopjes de boven liggende partij. Met gegroepeerd voetbal werd ‘t Park vanaf het begin onder druk gezet en dit leverde een 3-1 voorsprong op. Twee snelle tegentreffers betekende 3-3, maar even later was het verschil hersteld en gezien het spelbeeld terecht. Toch ging Elektrokoopjes er in de slotfase volkomen onder door toen ‘t Park nog vier maal het net wist te vinden.

Snackhouse – SDV Projectbuilding 1 – 1 SDV kreeg de meeste mogelijkheden, maar Snackhouse doelman J. de Vries verkeerde in grootse vorm. Daarom bleef het bij een treffer van M.Metselaar. Via een uitval maakte E. Lodewijk gelijk en omdat ook Snackhouse aanvallend onder de maat bleef betekende dit het eindresultaat..

Warmtetechniek – Autobedrijf Strikwerda 2 – 6 R.Dijkstra 0-1 en 0-2, C.Braak 1-2, S. Vietor 1-3, B. Strikwerda 1-4, S. Vietor 1-5, B. Strikwerda 1-6, A. Koning 2-6. Even als het eerste duel uit de competitie eindigde het duel in 6-2 voor Strikwerda. Het team uit Tzum was duidelijk sterker waarbij het eindresultaat de krachtsverhoudingen goed weergaf.

Keizer Autoschade – Verno Verhuur 7 – 4 Na de openingstreffer van R. Reversma stond er plotseling 1-2 op het scorebord na twee acties van J. Mosselman. Nog voor de wisseling bogen M. Kuperus en S. Roorda de stand om naar 3-2. Na de 4-2 van W.v.d.Meer kwam Verno nog terug via E.v.d.Veen, maar verder liet de koploper het niet komen. Het eindresultaat kwam na treffers van W.v.d.Meer 2x, E. Reversma en aan de andere kant de goed op dreef zijnde J. Mosselman. Verno bood de koploper goed tegenstand.

De Korenaar – Braak Financiele.Diensten 5 – 3 Braak ging na afloop met een ontevreden gevoel naar de kleedkamers omdat er meer in had gezeten Enkele verdedigende missers deed het team de das om tegen een zeker niet goed spelend De Korenaar. W. Beimers zorgde voor de Braak productie en voor de winnaars kwamen de treffers van N. Krikke 2x, H. Vonk, T. Zwier en L. Ghandy.

Offinga Kappers – De Posthoorn Dronrijp 4 – 10 De Posthoorn opende stroef. Halverwege stond het zelfs op een 3-2 achterstand. Toen de motor bij de Rypsters op volle toeren begon te draaien was de tegenstand van Offinga snel gebroken. In de laatste tien minuten vielen er maar liefst vijf Posthoorn treffers. De doelpunten kwamen van W. Kingma 5x, J.D.v.d.Wal 4x, J. Hoogterp met tegentreffers van R. Bruinsma 3x en H. de Ruiter.

Sportcafe de Trije – Zijlstra Beroepskleding 2 – 10 Onder grote publieke belangstelling werd de titel door het ongeslagen Zijlstra binnen gehaald. De doelpunten van dit collectief sterke team kwamen van E. Tanghe 4x, T. Grond 2x, C. Baks, J. Dijkstra en C. Baks en Y.Shire. Ondanks de dubbele cijfers viel het resultaat voor De Trije nog mee. Het kwam zelfs tot scoren via R. Hoekstra en T. Oegema.

Sans Souci – De Tap 5 – 2 Sans Souci won probleemloos mede omdat De Tap niet over wisselspelers kon beschikken. S. Bosma 2x en M. Elsinga zetten het team uit Berlikum halverwege al op een veilige 3-0, J. Soolsma scoorde tegen en R. de Zeeuw 2x met een tegentreffers van J. Boomstra bepaalden het eindresultaat.

Frankena Winsum – Tegelzetbedrijf Miedema 3 – 3 Miedema mocht met dit resultaat het meest tevreden zijn. De openingsfase was overigens wel voor Miedema waarbij K. Meinsma de score opende. Een knal van afstand van J. Boersma en een mooie passeerbeweging van G. Dijkstra betekende 2-1. Nadat Miedema enkele goede mogelijkheden onbenut liet was het J. Boersma die voor 3-1 zorgde. Twee treffers in de slotminuten van F. Hoekstra voorkwamen een Miedema nederlaag.

Primera Haitsma – Fitnesscentrum C.C.M. 5 – 0 Een gemakkelijke Haitsma zege tegen een CCM team dat aanvallend weinig bracht. De treffers kwamen van P. Vijver 3x, P. Zijlstra en C. Zijlstra

Zuidema Scheepsbouw – De Struners 2 – 1 Na de openingstreffer van A. Zuidema maakte R.v.Dokkumburg terecht gelijk. A. Zuidema bracht zijn team opnieuw aan de leiding en wat De Struners hierna ook probeerde, de verdiende gelijkmaker bleef uit.

Bar Yn ‘e Stal – Bouwbedrijf Kooistra 3 – 5 J. de Jong 0-1, N. Rusticus 1-1, G. Syszeling 1-2, J. Brouwer 1-3, E. Abma 1-4, N. Rusticus 2-4 en 3-4, G. Syszeling 3-5 Een zwaar bevochten , maar verdiende Kooistra zege. Na een gelijkopgaande wedstrijd was het plotseling Kooistra die een 1-4 voorsprong nam. Yn ‘e Stal deed er alles aan om deze tegenslag te verwerken en toen het langszij leek te komen was het G. Syszeling die het duel besliste.

Leo Reitsma/H. – De Jager Accountancy 4 – 2 Een gelijkopgaand duel waarbij de gelukkigste won. H. Brandes opende voor de Harlingers de score en A. Postma maakte gelijk. Dezelfde Postma zorgde ook voor 2-1 waarna Brandes voor 2-2 zorgde. De beslissing viel halverwege de tweede periode via C. Outhuyse en J. Hof.

W.I.K. – De Reizende Herbergier 2 – 10 WIK had enkele blessures en dat kon het team blijkbaar niet compenseren. Het werd een eenzijdig duel waarbij E. Bruinsma en R. Dongelmans tegen scoorden. De mannen die doelman G. Hof maar liefst tien maal wisten te passeren waren G. Zijlstra 4x, S. Bootsma 3x, M.v.d.Werf 2x en S. Anema.