Zijlstra Beroepskleding met overmacht naar derde kampioenschap

Dat Zijlstra Beroepskleding in de eerste klasse de titel zou gaan pakken stond al een hele tijd vast. Uniek is het dat dit al de derde opeenvolgende keer is. Cafe De Posthoorn uit Dronrijp was de tegenstander en het team van coach speler Gert Jan Wispelwey kreeg een geweldig pak voor de broek, uitslag 6-18. Zijlstra moest dit seizoen slechts een enkele nederlaag toestaan. In deze klasse haalde Sans Souci een belangrijke 4-3 zege binnen op het wisselvallige Shape waardoor Pluimveeservice Smeding en Herberg de Bogt verder in de problemen zijn gekomen. In de hoofdklasse blijft het spannend tussen Keizer Autoschade en v.Dellen bellen. Het lijkt er steeds meer op dat de laatste wedstrijddag het onderlinge duel de beslissing gaat brengen. In de tweede klasse maakte Koopmans Schilders meer indruk dan Sijperda Verhuur. Koopmans liet het lastige De Korenaar met 1-6 kansloos terwijl Sijperda het onderaanstaande Verno Verhuur met moeite voor kon blijven, 3-2. Alinex Uitzendbureau deed goede zaken met een royale 8-3 op Schroevenkopen.nl. In de derde klasse vond Expert Franeker aansluiting bij de concurrentie. Het won met 4-2 van Miedema Bouw. In de vierde klasse herstelde Bar Yn ‘e Stal zich tegen W.I.K. Concurrent Leo Reitsma Huhtamaki kwam niet binnen de lijnen.

v.Dellen bellen – Bouwbedrijf Scharringa 5 – 1

Het was D. Drent die v.Dellen met drie treffers over de streep moest trekken. R. Jelgersma opende de score nadat P.Y. Walda aan de andere kant een goede mogelijkheid onbenut liet. Scharringa kwam zelfs langszij en de tijd drong toen voor v.Dellen omdat dit gebeurde in de tweede periode. P.Y. Walda scoorde. Na een schot op de lat van M. Hartman kwam de fraaie hattrick van D. Drent en bepaalde K. Pols de eindstand.

 

Autobedrijf Haitsma – Bowling Bloemketerp 1 – 1

In de openingsfase was Bloemketerp sterker, maar dwong geen kansen af, dit in tegenstelling tot Haitsma. H. Vonk en L. Visser raakten in deze fase de paal en dezelfde Vonk scoorde. Vervolgens kwam Haitsma onder druk te staan mede omdat het niet over wisselspelers beschikte. Er was echter een penalty na hands voor Bloemketerp nodig om tot scoren te komen. S. de Vries benutte dit buitenkansje. Dit was meteen het eindresultaat.

 

Keizer Autoschade – Steensma F.I. 4 – 1

Keizer kwam moeizaam los van een zich goed verwerend Steensma. Wel had het vanaf het begin een licht overwicht, maar kansen waren schaars. Daarom kwam de openingstreffer van J.v.Duyn met een puntertje vrij onverwachts. Steensma antwoordde snel. J.v.Althuis counterde naar 1-1. De uitblinkende J.v.Duyn was wederom succesvol met een verwoestende uithaal en nu ging de koploper door. M. Kuperus vergrootte de voorsprong en E. Hiemstra maakte aan alle onzekerheid een einde.

 

Martens Vis – Bogt fen Gune 2 – 9

J. Stecking 3x, F. de Wit 3x, F. de Vries 2x, W.v.Duyn met tegentreffers van R. Pijpker 2x.

Een regelmatig Bogt zege na een 1-3 wisselstand. Even leek het nog spannend te worden toen R. Pijpker vlak na de wisseling voor 2-3 zorgde.

Dit was slechts van korte duur. De Bogt was gretig en liep met snel aanvalsspel naar deze hoge score.

Tapperij ´t Noord – Regina´s Lingerie 2 – 7

F. Feenstra 0-1, R. Post 1-1, P. Algra 1-2, J.v.d.Zee 1-3, R. Post 2-3, F. Feenstra 2-4 en 2-5, G. Glazema 2-6 en 2-7.

Het is al vaker gememoreerd, Ragina leek het in deze hoogste klasse moeilijk te krijgen, maar niets is minder waar. De jongens van Bennie Talhout doen het uitstekend. Tapperij kon alleen in de eerste periode het snelle Regina volgen.

Pars Graanhandel – Warmtetechniek 10 – 3

S. Wijnstok 3x, J. Kingma 3x, H. Schiphof 2x, J. de Vries en K. Kobus met tegentreffers van M. Oegema 2x en A.J. Jukema.

Pars komt te laat op gang om nog mee te doen om de prijzen. In dit duel kwam Warmtetechniek niet aan te pas. Het was al 7-0 voordat M. Oegema tegen kon scoren

 

De Skearmessen – Herberg de Bogt 8 – 2

R. Frijling 1-0, J.W.v.Beem 2-0 , D. Scholten 2-1, J.W.v.Beem 3-1, R. Frijling 4-1, J.W.v.Beem 5-1, H. de Boer 6-1 en 7-1, G. Hoekstra 7-2, R. Frijling 8-2.

De Skearmessen heeft een prachtig team met spelers uit Dronrijp van een bepaalde generatie waar de uitzondering R. Frijling als snelle centrumspits uitstekend tussen pas. Hij pikte ook nu weer zijn doelpunten mee. Herberg de Bogt schoot in dit duel op alle onderdelen te kort.

De Skearmessen straalden ook nu weer rust en overtuiging uit.

 

Pluimveeservice Smeding – Oosterlaar/Verhoeven 1 – 3

Het team uit Harlingen was wel sterker, maar kwam in de eerste periode slechts tot een treffer van L. Purvis. Het hoogtepunt in deze fase was het afstandschot van A. Schaap op de lat. Plotsekling stond het gelijk toen D. Smeding één van de weinige Pluimveekansen verzilverde. M. Visser stelde hierna orde op zaken en pas in de slotfase besliste Q. Zondervan het duel.

 

Sans Souci – Sportcentrum Shape 4 – 3

J. Strikwerda 1-0, S. Offenga 1-1, J. Strikwerda 2-1, D. Deinum 2-2, J. Strikwerda 3-2, J.v.d.Meulen 3-3, J. Strikwerda 4-3

J. Strikwerda was met alle vier treffers de grote uitblinker bij Sans Souci. Hij zette zijn team steeds weer op voorsprong nadat S. Offinga, D. Deinum en J.v.d.Meulen gelijk hadden gemaakt. De winnende treffer kwam in de laatste minuut.

 

Cafe De Posthoorn – Zijlstra Beroepskleding 6 – 18

T. Grond 5x, E. Tanghe 4x, Y. Shire 3x, M. Tichelaar 2x, S. de Bruin 2x, J. Dijkstra 2x met tegentreffers van P.v.Rootselaar 2x, T. Adolfs 2x, H. Schaap en T. Kemper

Al heel snel liet De Posthoorn het verdedigend zitten waardoor het team van Zijlstra met snelle acties vlot het net achter doelman G.J. Wispelweij wisten te vinden. De titel werd zo gemakkelijk binnen gehaald.

 

Devicamp.nl – Maxstuc 5 – 6

R. Reitsma 0-1 en 0-2, J. Rozema 1-2, R. Reitsma 1-3 en 1-4, P. Hibma 2-4, J. Rozema 3-4, R. Reitsma 3-5, P. Hibma 4-5, J. Broersma 5-5, B.v.d.Veen 5-6.

Devicamp had lang geen antwoord op de acties van R. Reitsma die vier maal scoorde. Hierna kwam het team beter in haar spel. Het werd van 1-4 zelfs 5-5 waarna B.v.d.Veen matchwinnaar werd.

 

Alinex Uitzendbureau – Schroevenkopen.nl 8 – 3

S. Klees 1-0, S. Gumrukuioglij 2-0, J. Zuiderhof 3-0, N. Vietor 3-1, R. Bouma 3-2, J. Zuiderhof 4-2, S. Klees 5-2, N. Idsardi 6-3, G. Dijkstra 6-3, N. Idsardi 7-3, S. Klees 8-3.

Alinex is na een aarzelende seizoenstart goed op dreef. Het heus niet zwakke Schroevenkopen is geen moment in de wedstrijd geweest.

 

Sijperda Verhuur – Verno Verhuur 3 – 2

J.v.Abbema 1-0, D.J. Volbeda 1-1, D. Kleiterp 2-1, J.v.Abbema 3-1, D.J. Volbeda 3-2.

Hoewel de stand anders doet vermoeden had Sijperda het duel redelijk onder controle. Na de 3-2 van D.J. Volbeda kon Verno niet verder doordrukken.. Een verdiende, maar niet overtuigende overwinning van de koploper.

 

Autobedrijf Strikwerda – Horeca de Trije 2 – 3

T. Haitsma 0-1, A.P. Strikwerda 1-1, B. Strikwerda 2-1, P. Quarre 2-2, T. Haitsma 2-3

Een volkomen gelijkopgaand duel met wisselende kansen. P.Poelstra zette T. Haitsma vrij voor het doel en dat werd de beslissing.

 

Preton Nederland – De Tap 5 – 2

O. Peksa 1-0, J. Soolsma 1-1, R.H. Joostema 2-1, D.P. Weistra 2-2, J.v.d.Veen 3-2, O. Peksa 4-2, J. Scharringa 5-2.

Een duel met veel kansen en een terechte winnaar. Toch ging de strijd lang gelijk op en werd pas in de tweede periode het verschil gemaakt.

 

De Korenaar – Koopmans Schilders 1 – 6

M. Guertin 3x, G.J. Herrema 2x, B.v.d.Zee met een tegentreffer van T. Bijma

Vooraf werd verwacht dat het de laatste tijd zonder overtuiging spelende Koopmans het moeilijk zou krijgen. Het krachtsverschil was echter opvallend groot en dit leidde tot deze royale en verdiende Koopmans zege.

 

Zuidema Schaapsbouw – De Jager Accountancy 3 – 6

K. Mulder 1-0, M. Wybenga 2-0, L. Wouters 2-1, M. Wybenga 3-1, H. Brandes 3-2, J.de Jager 3-3,, M. Snippe 3-4, L. Wouters 3-5, J. de Jager 3-6.

Zuidema startte uitstekend en leidde halverwege na snel aanvalsspel met 3-1 en dit had gezien de kansen wel hoger kunnen uitvallen. De Jager trok vervolgens het duel naar zich toe wat in de slotfase nog een ruime zege opleverde.

 

Expert Franeker – Miedema Bouwbedrijf 4 – 2

E. Menks 1-0, F.v.Eijck 2-0, H.G. Westra 2-1, F.v.Eijck 3-1, E. Atsma 3-2, E. Lodewijk 4-2.

Expert was sterker, maar liet te veel mogelijkheden onbenut waardoor Miedema steeds in de wedstrijd kon blijven.

 

Bar Yn ‘e Stal – W.I.K. 9 – 3

N. Rusticus 5x, K.J. Hendriks 3x, T.B.Huong met tegentreffers van S. Osinga 2x en J. Boot.

Yn ‘e Stal herstelde zich prima van de misser in het laatste duel. Vooraf mocht WIK geen onoverkomelijke hindernis zijn, maar de oudjes hebben wel vaker voor een stunt gezorgd. Even kwam er bij WIK een opleving toen de stand van 5-0 naar 5-3 werd getild, maar verder lieten de Rypsters het niet komen.

 

The Phone House – Stadsherberg catering 5 – 1

K. Zeinstra 1-0, D. Sijbesma 2-0, M. Koning 3-0, T. Osinga 4-0, K. Zeinstra 4-1, D. Sijbesma 5-1..

Phone House was duidelijk beter in een duel met te veel gele kaarten.