Zijlstra Beroepskleding pakt op overtuigende wijze het kampioenschap van de derde klasse

20190308 AWA5287

Waar de ene laatste speelronde op het programma stond daar waren de meeste poules inmiddels al beslist. Maar ook op deze avond vielen er een aantal beslissingen waaronder het kampioenschap in de derde klasse. Zijlstra Beroepskleding speelde dit seizoen eenmaal gelijk en won voor de rest alles. Maar niet alleen in deze klasse gebeurde er genoeg ook in de overige poules werden er overtuigende zaken verricht en dat leidde weer tot aardig wat doelpunten en grote uitslagen. Was jou team vandaag de gelukkige of juist de schlemiel? Je leest het hieronder allemaal terug.


Hoofdklasse

Technea Duurzaam – Moto Delicato  1-6
De nummer laatst mocht het vanavond opnemen tegen de nummer ene laatst. Het gat op voorhand was vier punten in het voordeel van Moto Delicato en dus konden zij vandaag een goede slag slaan om lijfsbehoud veilig te stellen. Technea Duurzaam kent een lastig seizoen en hadden nog maar drie punten behaald in deze competitie. Op voorhand dus een makkelijke partij voor de gasten maar een kat in nood kan nauwe sprongen maken.  Dat het niet draait bij de thuisploeg dat was te merken na vier minuten spelen. Een aanval van de gasten zorgde ervoor dat men twee op één kwam met de keeper en vanaf de rechterkant wist Rowan de Vries de bal rechts van de keeper in het doel te schieten 0-1. Technea wilde wel en kreeg ook wel mogelijkheden maar het zat niet mee en dus zou er niet gescoord worden door deze ploeg. Wanneer jezelf niet weet te scoren dan doet de tegenstander dit wel en zo gebeurde ook in de veertiende minuut toen Sander Hoekstra de bal van korte afstand wist binnen te werken 0-2. Hiermee leek het gespeeld te wezen en helemaal toen het in de achttiende minuut wederom raak was. Het was Sander Hoekstra die het probeerde van eigen helft, dit schot leek naast te gaan maar de keeper raakte de bal nog aan waardoor deze van richting veranderde in het doel 0-3. Dit was ook de ruststand en dus moest de hekkensluiter iets bedenken wilde het nog iets overhouden aan dit duel. Dit lukte uiteindelijk niet want ondanks dat het de mogelijkheden kregen daar was het Moto Delicato dat beter in de afwerking was. Met nog elf minuten op de klok begon het scoringsfeestje aan de lopende band. Het was Stef Gale die een snelle counter wist binnen te werken 0-4, waarna Johan de Vries zes minuten voor tijd een strakke voorzet gemakkelijk wist binnen te werken 0-5. Hiermee was het duel definitief gespeeld maar tot een laatste treffer leidde dit nog niet want met nog drie minuten op de klok is het Stijn van der Geest met een actie over links en van dichtbij weet hij de 0-6 op het bord te schieten. Toch zou het slotakkoord er zijn voor de thuisploeg want met nog twee minuten op de klok is het Remco de Valk die de bal ontvangt en zijn schot ging door de benen van de keeper binnen en daarmee eindigde dit duel in een 1-6 eindstand.

Royal Steensma – Bogt fen Gune  1-8
Het duel tussen twee teams die goed kunnen voetballen. De vorige ontmoeting eindigde in een 1-4 overwinning voor Royal Steensma en dus waren de heren van de Bogt fen Gune gebrand op een goed resultaat. In de wedstrijd bleek ook wel dat beide teams weinig voor elkaar onder deden. Beide ploegen stonden verdedigend goed en aanvallend kwam het eruit wanneer het kon. Toch zou er in het eerste bedrijf maar eenmaal gescoord worden. Het was Willem van Duijn met een actie over de rechterkant waarna zijn schot in de linker bovenhoek eindigde 0-1. Dit was tevens de ruststand en dus beloofde het een leuke tweede helft te worden. Leuk werd het zeker maar dan wel voor de gasten want deze zette de aanvallende motor even aan en dat leidde tot goed kansen en zelfs doelpunten. Na anderhalve minuut spelen was het alweer raak. Wederom was het Willem van Duijn die de bal ontving en zijn schot ging door de keeper zijn benen heen 0-2. Hiermee was het wel gespeeld en helemaal toen het even later ook nog 0-3 werd. Het was Frank de Vries die aan de bal kwam en zijn schot ging richting de linkerhoek waarna de keeper naar rechts dook en de bal simpel binnen viel. In deze fase van de wedstrijd vielen de doelpunten gemakkelijk want weer enkele minuten later was het wederom raak. De keeper van Royal Steensma stond niet goed opgesteld waarna Wilfred van der Zee de bal door de benen van de keeper wist heen te schieten 0-4. Maar hiermee was de doelpunten honger nog niet gestopt want in de laatste tien minuten zouden er nog vijf treffers vallen. Eerst was het Frank de Vries die de bal via de paal wist binnen te schieten 0-5, waarna Jordy Stecking een lastige bal knap wist binnen te koppen 0-6. Maar dan met nog zes minuten op de klok is het Bauke Tjalle Anema die aan de bal komt en zijn schot eindigde in de linkerhoek 1-6. De eretreffer was een feit maar bij deze ene zou het ook bij blijven. De gasten daarentegen wisten in de laatste vier minuten nog tweemaal te scoren via Feite de Haan en Desmond Jack Louwerens en daarmee werd de eindstand bepaald op 1-8.

Autobedrijf Haitsma – Sportcafé de Trije  3-6
Met de nummer drie tegen één en een verschil van drie punten in het voordeel van de gasten begonnen we aan dit duel. Het eerste onderlinge duel eindigde in 4-4 en dus beloofde ook deze wedstrijd weer spannend te worden. Spannend was het zeker want beide ploegen deden vrij weinig voor elkaar onder en dus bleef het spel op en neer gaan. Uiteindelijk duurde het zes minuten voorat de score geopend werd. Het was Marco de Groot die in balbezit kwam en zijn schot eindigde in de kruising 0-1. Maar lang stond deze stand niet op het scorebord want in dezelfde minuut was het alweer gelijk. Het was Mart Zwier met een actie over de rechterkant en zijn schot eindigde in de linkerhoek 1-1. Maar ook ditmaal duurde het niet lang want een minuut later lag de bal er alweer in aan de andere kant van het veld. Na een goede voorzet kon Daan Bootsma de bal op de doellijn binnen schieten en daarmee bracht hij zijn team op 1-2. Vanaf de aftrap ging de thuisploeg weer in de aanval maar een goede onderschepping zorgde ervoor dat Marco de Groot één op één kwam met de keeper en deze liet hij kansloos waardoor het 1-3 werd. Maar uiteindelijk zou dit de ruststand niet wezen want met nog vier minuten op de klok is het Mart Zwier die één op één met de keeper komt en ook hij liet de doelman kansloos 2-3. Alles zou dus weer kunnen in de tweede helft en dus bleef de spanning enorm. Nadat er zes minuten gespeeld was in het tweede bedrijf was het wederom Marco de Groot die in balbezit kwam en met een ferme trap bracht hij het verschil weer naar twee 2-4. Nu moest Autobedrijf Haitsma weer komen en dat deed het ook wel maar de doelpunten vielen niet. Met nog zeven minuten op de klok word het duel dan definitief in het slot gegooid. Na een strakke voorzet vanaf de rechterkant wist Joshua Cuperus de bal in het doel te glijden en daarmee bracht hij de stand naar 2-5. Twee minuten later was het wederom raak. Het was Daan Bootsma die de bal kreeg en vanaf korte afstand van het doel wist hij de bal strak tegen de touwen te jagen 2-6. Met nog een minuut te spelen was het slotakkoord er voor Peter Visser die het maar eens van afstand probeerde en zijn schot ging langs iedereen heen en zo het doel in 3-6.  

Eerste klasse

Welgeschikt – Foto Techniek Service  3-4
Waar Welgeschikt vorige week met 2-1 verloor daar won Foto Techniek Service met dezelfde cijfers. Toch draaien beide teams verschillend in de competitie want de ene staat negende en de andere eerste. De gasten begonnen sterk en waren de iets bovenliggende partij. Dit werd in de zevende minuut omgezet in de verdiende voorsprong. Het was Toine Muizer die een voorzet via de paal wist binnen te tikken 0-1. Toch zou deze stand niet de ruststand wezen want met nog vijf minuten op de klok was het Bas vd Baan met een actie over de rechterkant en zijn schot ging hard binnen 1-1. Dit was de ruststand en dus beloofde het een interessante tweede helft te worden. Het duurde respectievelijk vier minuten voordat er weer gescoord werd. Het was Toine Muizer die de bal vanaf de rode lijn wist binnen te tikken 1-2. Hierna bleef het een tijdje rustig qua scoren al kregen beide ploegen kansen om te scoren maar deze gingen er niet in. Toch zouden de laatste zes minuten van de wedstrijd de productiefste minuten worden. Het is namelijk Jarno Hoogerhuis die de bal via de rechterpaal weet binnen te schieten en daarmee het gat weet te vergroten naar 1-3. Diezelfde Hoogerhuis gooide het duel drie minuten voor tijd in het slot nadat zijn schot in de rechterhoek binnen plofte 1-4. Maar waar het beslist leek daar werd het toch nog spannend want een minuut later was het Oscar Elsinga die de bal strak in de hoek wist te leggen en daarmee de stand wist te minimaliseren 2-4. Kan het dan toch nog ? Ja leek het antwoord te wezen want een minuut later wist Bas vd Baan simpel binnen te tikken en daarmee de stand terug te brengen naar 3-4. Toch zou het hierbij blijven en daardoor won de aanstaande kampioen nipt.

Huhtamaki – Sportcentrum Het Noord  6-4
Met de nummer drie tegen twee was dit duel een ware kraker in de eerste klasse. Op voorhand was het verschil twee punten in het voordeel van Sportcentrum Het Noord. De winnaar zou dus goede zaken doen en dus stond er genoeg op het spel. Dit was ook wel te merken in de wedstrijd want beide ploegen deden weinig tot niet voor elkaar onder. Doelpunten zouden er zeker vallen dat kon je wel merken aan de wedstrijd zelf. En inderdaad dat eerste doelpunt kwam er na zes minuten spelen. Het was Brandon Derambure die de bal voor zijn voeten terug vond en zijn intikker ging via de rechterpaal binnen 0-1. Toch duurde deze voorsprong maar vijf minuten want toen was het Chris Outhuyse  die de bal in de linkerhoek wist te leggen 1-1. Tot op heden dus een leuk duel en daarmee gingen beide ploegen ook door. Twee minuten na het vorige doelpunt was het wederom raak. Het was Eric Reversma die de bal via de rechterkant wist binnen te werken en daarmee bracht hij de stand op 2-1. Maar ook dit was maar van korte duur want drie minuten hierna was het Gijs Bergsma die de keeper kansloos liet en daarmee de stand op 2-2 bracht. Dit was ook de ruststand en dus beloofde het een leuke en enerverende tweede helft te worden. Zo gezegd zo gedaan want het spel bleef open en de doelpunten bleven vallen als rijpe appelen. Het is minuut vierentwintig als Biliam Herrema aan de bal komt en zijn schot eindigt in de linkerhoek 3-2. Maar waar het de eerste helft al over en weer ging daar was dat ook het geval in de tweede helft. Drie minuten na de voorsprong was de score weer in evenwicht. Een toegekende vrije trap werd hard binnen geschoten door Rimar Uijthof en daardoor was alles weer in evenwicht 3-3.  Maar wederom ging het snel want twee minuten later was het Chris Outhuyse die de bal wist binnen te werken 4-3. Waar de score normaal gesproken dan weer gelijk werd daar werd de score twee minuten later vergroot. Het was Eric Reversma met een bekeken schot en daarmee liet hij de keeper kansloos 5-3.  Het gat was dus nu twee verschil maar met nog vier minuten te spelen werd dit weer verkleind naar één.  Een bal vanaf de linkerkant werd binnen getikt door Nahimro Lacroes en daarmee bracht hij de spanning terug. Vervolgens kwam er een alles of niets offensief maar dit werd niks want twee minuten voor tijd werd het duel definitief beslist. Het was Arjan Veltman met een schot in de rechterhoek en daarmee bepaalde hij de eindstand op 6-4.

Tweede klasse

Bouwbedrijf Haarsma Franeker – Horeca de Trije  3-3
Met negen punten uit zeven wedstrijd versus drie punten uit zeven wedstrijden was het dus een wedstrijd tussen twee teams die wisselvallig presteren in de competitie. Waar Bouwbedrijf Haarsma Franeker eigenlijk nergens meer voor speelde daar moest Horeca de Trije winnen wil het niet degraderen. Hierdoor werd het een boeiend duel tussen twee teams die niet heel veel voor elkaar onder deden. Na vijf minuten en zeven seconden gespeeld te hebben leidde dit tot de openingstreffer van de wedstrijd. Het was Patrick van Dijk met een actie over de linkerkant en zijn schot ging rechts langs de keeper en viel in het midden binnen 0-1. Hiermee had de hekkensluiter het gewenste resultaat en dus was het nu zaak om dit vast te houden. Een aantal maal was de thuisploeg dichtbij een doelpunt maar gescoord werd er niet en dus bleef de minimale voorsprong op het scorebord staan. Uiteindelijk werd deze score verder uitgebouwd want met nog zes minuten en drieëntwintig seconden op de klok was het Patrick van Dijk die een toegekende vrije trap wist binnen te schieten 0-2. Uiteindelijk was dit ook de ruststand en dus moest de middenmoot ploeg in de tweede helft komen. Dit gebeurde ook want mogelijkheden ontstonden er en dat leverde na vier en een halve minuut spelen de aansluitingstreffer op. Het was Henk Stienstra met een actie over de rechterkant en zijn schot eindigde in de linkerhoek 2-1. De spanning was  dus weer goed en dus kon het weer alle kanten op gaan. Helemaal nadat het een minuut later alweer gelijk stond. Het was Willem Ypma die de bal ontving en van dichtbij wist hij de bal rechts langs de keeper te schieten 2-2. Maar lang was stond deze stand niet op het scorebord want één minuut en tien seconden later was daar zelfs de voorsprong. Het was Sjoeke Stienstra die de bal goed mee kreeg en met een hard en hoog schot liet hij de keeper kansloos 3-2. Een prima terug komst dus en zodoende waren de rollen gedraaid. Horeca de Trije moest nu komen en dat leverde wel mogelijkheden op maar ook voor Bouwbedrijf Haarsma want die kregen meer ruimte en dus kon het beide kanten opvallen. Uiteindelijk leek er niet meer gescoord te worden maar dan met nog tien seconden op de klok is het Patrick van Dijk met een actie over links en zijn schot eindigde hard en hoog in de rechter bovenhoek 3-3. Wat een afsluiting van de wedstrijd en hierdoor houden beide ploegen een punt over aan dit duel.

MC Donalds Harlingen – Bouwbedrijf van Marrum  2-2
Met de nummer twee tegen zeven was dit een duel tussen twee voetballende ploegen. Bij winst van MC Donalds Harlingen zouden zij de koppositie weer over nemen en dus stond er voor hen genoeg op het spel. Bouwbedrijf van Marrum daarentegen speelde eigenlijk alleen nog maar voor de eer en dus leek het een open wedstrijd te worden. Beide teams deden inderdaad weinig voor elkaar onder en voetbalde frank en vrij en dat leidde tot mogelijkheden aan beide kanten. Toch duurde het tot minuut veertien voordat de score werd geopend. Het was Mart Beuker die de bal voor zijn voeten terug vond en hij kon de bal simpel binnen tikken 0-1. Een domper dus voor de mogelijke koploper en dus moesten zij komen. Maar dan twee minuten later word het verschil weer wat groter. De bal kwam hoog waarna Daniel Scholten de bal over de keeper weet heen te koppen en deze tegen de touwen ziet eindigen 0-2. Dit bleek uiteindelijk ook de ruststand te wezen en dus moest de thuisploeg komen. Maar zoals eerder al gezegd deden beide ploegen weinig voor elkaar onder en dus was het geen verassing dat de aansluitingstreffer zou vallen. Het was Gerben Nauta die een toegekende vrije trap vanaf de linkerkant wist binnen te schieten en daarmee bracht hij de spanning volledig terug. In de fase hierna kregen beide ploegen mogelijkheden om te scoren maar deze ballen gingen er niet in en dus leek de eindstand 1-2 te worden. Maar dan de laatste seconden van de wedstrijd krijgt Mc Donalds Harlingen nog een vrije trap te nemen en deze werd keihard binnen gewerkt door Lee-Roy John Earle Purvis 2-2. Dit doelpunt zorgde voor de eindstand en daarmee behaalde beide ploegen een puntje. Met dat resultaat komt de thuisploeg op gelijke hoogte met de koploper en laat dat nou net de laatste wedstrijd van de competitie te wezen, dus genoeg spanning volgende week.

Verno Verhuur – Stukadoorsbedrijf Yildiz  8-5
Een duel tussen twee ploegen die beide verschillende belangen hebben. Verno Verhuur vecht nog tegen degradatie en Stukadoorsbedrijf Yildiz speelt alleen nog om in aanmerking te komen voor plek drie. De winnaar zou dus goede zaken doen en beide teams kennende beloofde het ook een leuke pot te worden. Zo gezegd zo gedaan want beide ploegen lieten leuk voetbal zien en dat leidde na vier minuten en drieëndertig seconden spelen in de openingstreffer. Het was Wesley Schaap die de bal  goed meenam en deze door het midden langs de keeper wist te schuiven 0-1. Dit doelpunt gaf blijkbaar vleugels want één minuut en vier seconden later was het wederom raak. Het was Ilhan Yildiz met een actie over de rechterkant en zijn schot ging in de rechterhoek binnen 0-2. Wilde de thuisploeg uit de gevarenzone komen dan moest er dus gewonnen worden en dus werd de achtervolging snel ingezet. Uiteindelijk leidde dit tot de aansluitingstreffer van Alex v/d Bosch die de bal met de borst in de linkerhoek wist te werken 1-2. Dit gaf de thuisploeg weer moed en dat leidde uiteindelijk tot de gelijkmaker Het was Egbert v/d Veen met een snelle actie waarna zijn schot in de rechterhoek eindigde 2-2. Maar toch zou dit niet de ruststand wezen want er zou  nog eenmaal gescoord worden. Het was Marcel Amels met een actie over de linkerkant en zijn schot eindigde in de rechterbovenhoek 3-2. De wedstrijd was dus volledig omgedraaid en dus moesten nu de gasten komen. De tweede helft was drie minuten en drieënvijftig seconden onderweg toen Marcel Amels weer opstoomde over de linkerkant en wederom eindigde zijn schot in de rechterhoek 4-2. Het gatje was dus geslagen en deze werd drie minuten later nog groter. Wederom Marcel Amels met een goede actie en zijn schot eindigde via de keeper in de rechterhoek 5-2. Kan het dan nog voor Yildiz? Ja leek het antwoord te wezen want met nog elf minuten en achttien seconden op de klok is het Ilhan Yildiz die van dichtbij wist binnen te schieten en daarmee de stand terug bracht naar 5-3. Uiteindelijk was de spanning terug maar deze verdween alweer snel toen Egber v/d Veen de bal vanaf de linkerkant in het lege doel wist te krijgen en daarmee de stand op 6-3 bracht. Uiteindelijk zou er in de laatste zeven minuten nog viermaal worden gescoord en daarmee werd de eindstand bepaald op 8-5. Voor de thuisploeg scoorde nog Marcel Amels en was er een eigen doelpunt en voor de gasten scoorde Ayhan Yildiz tweemaal. Door dit resultaat behaalde Verno Verhuur drie belangrijke punten in de strijd tegen degradatie.

Dikland Installatie Techniek – SDV Projectbuilding  3-2
Met de nummer vijf tegen acht was dit een duel waar voor beide ploegen weinig meer op het spel stond. Hierdoor kon er open en vrij gevoetbald worden en dus beloofde het een interessante pot te worden. Interessant werd het zeker want beide ploegen deden weinig voor elkaar onder en dus kregen beide ploegen ook de mogelijkheden om te scoren. Uiteindelijk gebeurde dit pas na tien minuten spelen. Een goede voorzet werd binnen getikt door Elmer Boonstra en daarmee maakte hij de 0-1. Maar lang kon men niet genieten van deze stand want een minuut later was alles weer in evenwicht. Het was Jose Fernando de Boer met een actie over de linkerkant en zijn schot ging tegendraads binnen 1-1. Uiteindelijk was dit ook de ruststand en dus moest alle sensatie komen in het tweede bedrijf. Wederom bleven beide ploegen niks voor elkaar onder doen en kreeg het mogelijkheden om te scoren maar net als in de eerste helft duurde het even voordat er weer gescoord werd. Met nog twaalf minuten op de klok is het Fabian Donderwinkel die een voorzet simpel weet binnen te tikken 2-1. Nu moest SDV Projectbuilding weer komen en dus zouden er nog meer ruimtes op het veld komen. Met nog vijf minuten op de klok werd het duel definitief in het slot gegooid. Na een goede actie over de linkerkant was het Fabian Donderwinkel die de bal hard achter de keeper wist te schieten 3-1. Het duel leek dus beslist maar dan met nog een minuut op de klok is het Elmer Boonstra met een actie over de linkerkant en zijn schot ging strak het hoekje in 3-2. Maar toch bleek deze aansluiting te laat te komen en dus eindigde het in een 3-2 eindstand.

Derde klasse

Rijschool Posseth – Zijlstra Beroepskleding  1-8
Met de nummer drie tegen de aanstaande kampioen was dit een wedstrijd waar niet heel veel meer op het spel stond. Rijschool Posseth wilde plek drie vast houden en Zijlstra Beroepskleding wilde de ongeslagen status vast houden en daarmee ook kampioen worden. Vanaf het begin van de wedstrijd bleek dat de koploper een dikke maat te sterk was voor de nummer drie. Dit leidde na twee minuten spelen al in de openingstreffer. Het was Justin Reitsma die de bal voor zijn voeten terug vond en hij kon de bal simpel binnen te tikken 0-1. Daarmee was de score geopend en deze werd in dezelfde minuut nog verder opgevoerd. Na een snelle aanval was het Johannes vd Veen die de bal hard wist binnen te schieten 0-2. Hiermee leek het duel al vroeg gespeeld te wezen en helemaal toen het na zeven minuten spelen ook nog 0-3 werd. Na een aanval over de linkerkant kwam de bal voor de voeten van Justin Reitsma en deze wist de bal simpel binnen te tikken 0-3. Een minuut na deze treffer was daar al de aansluitingstreffer. Het was Rick Beimers met een goed schot in de linkerhoek en daarmee bracht hij de spanning enigszins terug 1-3. Maar ook dit was maar van korte duur want hierna zette de gasten weer aan en dat leidde een minuut later alweer in de volgende treffer. Na een snelle omschakeling kwam men twee tegen één met de keeper waarna Justin Reitsma de bal simpel kon binnen werken 1-4.  In de laatste vijf minuten van het eerste bedrijf wist Axel de Vries nog tweemaal te scoren en daarmee bracht hij de ruststand op 1-6. Hiermee was het duel wel gespeeld en dat bleek ook wel want de koploper was heer en meester en dus was een grotere score niet uitgesloten. In de tweede helft kregen beide ploegen de mogelijkheden om te scoren maar de scherpte was er niet meer zo en hierdoor werden de meeste kansen onbenut gelaten. Met nog negen minuten op de klok was daar toch weer een treffer. Het was Johannes vd Veen die een actie over de rechterkant inzette en zijn schot eindigde in de verre hoek 1-7. Het slotakkoord van deze wedstrijd kwam op naam van Johannes vd Veen want met nog vijf minuten te spelen staat hij aan het einde van een twee tegen één situatie met de keeper en daarmee bepaalde hij de eindstand op 1-8.

Lukkes Arum – Offinga Kappers  1-7
Waar Lukkes Arum mee draait in de onderste regionen van de competitie daar kon je Offinga Kappers terug vinden op plek vier. Bij winst kon het goede zaken doen en plek drie overnemen. Beide ploegen waren gebrand op een goed resultaat en dat kon je wel merken. Beide ploegen voetbalde namelijk vrij en dat leidde tot veel ruimte op het veld. Toch duurde het ruim zeven minuten voordat de eerste treffer een feit was. Het was Willem Nieuwhof die aan de bal kwam en zijn schot viel in het midden van het doel binnen 0-1. Hiermee was het bal geopend en dus moest de middenmoot ploeg komen. Toch zou die gelijkmaker er niet komen en zou de score verder worden uitgebreid. Het was Sander Prins met een actie vanuit de linkerhoek en zijn schot eindigde in de rechter bovenhoek 0-2. Toch zou dit niet de ruststand worden want deze werd bepaald op 0-3. Het was Willem Nieuwhof die de bal van dichtbij wist binnen te werken en daarmee bepaalde hij de ruststand dus op 0-3. Het gat was geslagen en dus moest Lukkes Arum wat verzinnen wilde het nog terug komen. Maar deze ambities konden na twee minuten spelen alweer in de prullenbak. Het was Feike Nieuwhof met een schot van dichtbij en deze eindigde hoog in de bovenhoek 0-4.  De vraag was nu hoe gretig was Offinga Kappers nog en wilde zij nog meer treffers maken? Het antwoord was dat ze gretig genoeg waren want met nog twaalf minuten te spelen was de volgende treffer een feit. Het was Sander Prins met een actie over de rechterkant en zijn schot eindigde in de linkerhoek 0-5. Maar dan een halve minuut later is daar toch de aansluitingstreffer. Het is Tjalling Feenstra die de bal goed mee nam en zijn schot eindigde in de linkerhoek 1-5. Maar lang kon men niet genieten van deze stand want amper een minuut later was het alweer raak aan de andere kant. Het was Feike Nieuwhof met een actie over de rechterkant en zijn schot eindigde in de linkerhoek 1-6. Het slotakkoord was er vervolgens voor Sander Prins want zijn schot eindigde strak in de linkerhoek en daarmee bepaalde hij de eindstand op 1-7.

SDV Projectbuilding – Futsal t Hoekje Ferwert  5-3
Een duel tussen de nummers twee en nummer zes van de competitie. Beide teams zijn uitgespeeld en dus stond er niets meer op het veld. Het beloofde een leuke en open wedstrijd te worden waarin doelpunten gegarandeerd worden want beide teams scoren over het algemeen makkelijk maar krijgen ook aardig wat doelpunten tegen. In de openingsfase kon je merken dat er weinig meer op het spel stond en dus voetbalde beide ploegen lekker relaxed en gemakkelijk. Maar waar de eerste kansen niet binnen vielen daar was het in minuut veertien wel raak. Het is Pieter Hoekstra met een actie over de linkerkant en zijn schot ging tegendraads binnen 0-1. Dit doelpunt leek iedereen wakkeer te hebben geschut want nu begon het in de afwerking ook beter te lopen. Zo ook twee minuten later als Kevin Koers over de rechterkant op stoomt en de bal strak tegen de touwen wist te schieten 0-2. Een comfortabele ruststand en dus moest de ommekeer komen in de tweede helft. Maar deze ommekeer leek er niet te komen want drie minuten in het tweede bedrijf werd de score nog verder vergroot. Opnieuw was het Kevin Koers met een actie over de rechterkant en wederom sloeg deze bal hard tegen de touwen 0-3. Hiermee leek het duel wel beslist te wezen maar daar dachten de heren van SDV Projectbuilding anders over. Vanaf de aftrap was daar een goede aanval waarna de keeper werd uitgespeeld en Luc de Vries de bal in een leeg doel kon schuiven 1-3. Kan het dan toch nog? Ja leek het antwoord want een minuut na de aansluitingstreffer was daar de volgende al. Het was Dileth die één op één met de keeper kwam en deze liet hij volledig kansloos 2-3. De aansluiting was er weer en dus beloofde het een spannend laatste kwartier te worden. De wedstrijd bleef open en beide ploegen kregen mogelijkheden om te scoren maar het duurde uiteindelijk tot minuut 32 voordat er gescoord werd. Het was Menne Langhout die één op één kwam met de keeper en de bal strak wist binnen te werken 3-3. En daarmee was de ommekeer een feit en dus was het afwachten welke ploeg er nu zou gaan door drukken. Dit bleek de thuisploeg te wezen want met nog vier minuten op de klok wisten zij voor het eerst in deze wedstrijd op voorsprong te komen. Een schot van dichtbij kon nog gekeerd worden door de doelman van de gasten maar de rebound werd binnen gewerkt door Luca Rombout 4-3. Nu moest Futsal t Hoekje Ferwert alle risico nemen om nog de gelijkmaker te maken maar dat werd hun twee minuten voor tijd fataal. Na een gemiste kans kwam de thuisploeg in de omschakeling in een twee tegen één duel met de keeper waarna de bal binnen geschoten werd door Luca Rombout 5-3. Daarmee was de wedstrijd ook gelijk gespeeld en dat bewees maar weer eens dat een duel nooit gespeeld is voordat het laatste fluitsignaal geklonken heeft.

Engineeriingsburo Zuidema – van Mossel Autoschade  1-7
Met de hekkensluiter tegen de ploeg uit de middenmoot stond er weinig meer op het spel. Voor de thuisploeg gold alleen maar de winst want dan zouden zij de rode lantaarn overdragen. Voor de gasten stond er weinig meer op het spel want deze zullen bovenin de middenmoot eindigen. In de openingsfase deden beide ploegen weinig voor elkaar onder en hierdoor bleef het een spannende strijd. Het duurde tot de tiende minuut voordat de score pas werd geopend. Het was Willem Buurstra met een actie over de rechterkant en zijn schot viel rechts binnen 1-0. Maar lang duurde deze voorsprong niet want twee minuten later was alles weer in evenwicht. Een strakke voorzet kwam voor de voeten van Thomas Dijkstra en deze wist de bal simpel binnen te tikken 1-1. Na dit doelpunt winde van Mossel Autoschade meer en dus werd de motor verder opgevoerd. Dit leidde na zeventien minuten spelen in de voorspong. Het was Thimo Hellinga die de bal bij de zwarte lijn voor het doel ontving en zijn schot ging door de benen van de keeper binnen 1-2. Toch zou dat niet de ruststand wezen want met nog een minuut te spelen is het Thomas Dijkstra die attent is en hij kon de bal simpel binnen tikken 1-3. De tweede helft begon rustig al kregen beide wel mogelijkheden om te scoren. Maar toch duurde het zeven minuten voordat dit pas het geval was. Het was wederom Thomas Dijkstra die de bal schuin voor het doel ontving en zijn schot ging goed binnen 1-4. Hiermee leek het duel wel gespeeld te wezen maar daar dacht Dijkstra blijkbaar anders over want met een simpele in tikker tilde hij de stand naar 1-5. Toch kregen de heren van Engineeriingsburo Zuidema wel de mogelijkheden om te scoren maar het wilde maar niet en dus vielen er geen doelpunten. In de laatste tien minuten vielen er nog twee doelpunten in het voordeel van de middenmoot ploeg en daarmee bepaalde Thimo Hellinga en Timo Tuininga de eindstand op 1-7.

WR Unit – Stadsherberg Catering  7-0
Een ware kraker in de onderste regionen van de derde klasse! Met beide vijf punten bezetten zij de ene laatste en derde plek van onder. Wie kan er een plaatsje stijgen en laat de stand op de ranglijst er iets florissanter uitzien? In de openingsfase deden beide ploegen weinig voor elkaar onder en dus was het geen wonder dat beide ploegen mogelijkheden kregen om te scoren. Toch werd er pas gescoord met nog zes minuten en tweeëntwintig seconden op de klok. Het was Rene de Haan die terecht kwam in de linkerhoek en zijn schot eindigde knap in de rechterhoek 1-0. Hiermee leek de ban gebroken want iets meer dan een minuut later werd de stand verder uitgebreid. Een duel tussen de keeper en Edwin van Dijk zorgde ervoor dat beide de bal raakte met de voet waarna de bal door een draai uiteindelijk in het doel belande 2-0. Dit was de ruststand en dus moest Stadsherberg Catering komen wilde het nog wat te bewerk stellen. Maar alle hoop werd binnen één minuut en vijfendertig seconden de prullenbak in getrapt. Het was Sandry Hoekstra die aan de bal kwam en zijn schot ging rechts langs de keeper het doel in 3-0. Hiermee was het gat geslagen en nu nam WR Unit meer en meer het heft in eigen handen. Dit leidde na vier minuten en zevenendertig seconden later in de volgende treffer. De bal kwam terecht voor de voeten van Stefan de Bruin en deze kon de bal simpel binnen schuiven 4-0. De gasten wouden wel en kwamen soms ook wel maar tot doelpunten leidde het niet en dus is het een zware avond. Helemaal als je dan ook nog eens de vijfde om je oren krijgt van een solerende Rene de Haan 5-0. In de laatste zes minuten wisten Sjoerd van Wijk en Rene de Haan nog eenmaal te scoren en daarmee bepaalde zij de eindstand op 7-0.