Zijlstra Beroepskleding raakt in de problemen. Belangrijke winst voor Horeca de Trije.

dsc 9070

In de hoofdklasse lijkt het krachtsverschil tussen de bovenste en onderste teams groter te worden. Zo haalde Bogt fen Gune de dubbele cijfers tegen Mr.On & Offshore Service en deed het opkomende Autocentrum Harlingen hetzelfde met Zijlstra Beroepskleding. Laatstgenoemd team raakt hierdoor steeds verder in de problemen. Interessant was het treffen tussen de runner-ups Oosterlaar/Verhoeven en Autobedrijf Haitsma. Oosterlaar/Verhoeven won met een magere 1-0. In de eerste klasse haalde Cafe ‘t Wap fors uit tegen het de laatste tijd goed op dreef zijnde G.Pars Graanhandel, 4-14. Koploper Van Dellen bellen had weinig moeite met Sportcentrum Shape en Cafe De Posthoorn had meer verdiend dan de 3-4 nederlaag tegen Sijperda Verhuur. In de tweede klasse had koploper Strikwerda vrijaf en verloor achtervolger Primera Haitsma na een spannend duel van The Phone House waardoor laatstgenoemd team zich ook weer kan mengen in de strijd om de prijzen. Onderin was Horeca de Trije te sterk voor Maxstuc. In de derde klasse raakt Huhtamaki/Leo Reitsma verder achterop na verlies tegen koploper Sportcafe de Trije. Grand Cafe De Doelen en Schapie Multiservice wonnen overtuigend en blijven goed volgen. In de vierde klasse was koploper Bouwbedrijf Scharringa veel te sterk voor Stadsherberg catering en doet Preton Nederland bovenin ook weer mee na winst op Rintec.

 

Mr. On & Offshore Service – Bogt fen Gune 2-10
De Bogt was blijkbaar snel over de misser van de vorige week heen, want het liet het Offshore team kansloos. De basis voor de winst werd al gelegd in de eerste periode, 0-3. Frank de Wit was met vier treffers de meest opvallende speler en verder zorgden Willem van Duyn 3x, Kevin Tankink 2x en Frank de Vries voor het tiental. Jacob Dijkstra en Erwin de Boer scoorden voor het teleurstellende Offshore team tegen.

Steensma F.I. – A.B.Texel 5-3
Anno Venema 1-0, Jeffrey Guertin 1-1, Anno Venema 2-1, Evert Pieter Tolsma 3-1, Tjeerd Hoekstra 4-1, Matthew Guertin 4-2, Bas v.d.Zee 4-3, Jacob Althuis 5-3                                                                                                                            A.B.Texel verweerde zich goed, maar kwam iets te kort. Lang leek het duel op een ruime Steensma uit te lopen, maar twee snelle tegentreffers betekende een spannende slotfase. A.B.Texel speelde in deze fase alles of niets waardoor Jacob Althuis de bal in een verlaten doel kon schieten en zo het duel beslissen.

Oosterlaar/Verhoeven – Autobedrijf Haitsma 1-0
Door dit resultaat blijft Oosterlaar kansen behouden voor een toppositie en is de rol van Autobedrijf Haitsma praktisch uitgespeeld. Het duel kende weinig hoogtepunten. Marcel Visser werd van afstand matchwinnaar.

Zijlstra Beroepskleding Autocentrum Harlingen 4-12
Een gemakkelijk Harlinger zege op een in moeilijkheden verkerend Zijlstra. Het duel was al snel beslist, want de teller stond halverwege al op 2-6. Doelpuntenmakers; Erdogan Yildiz 3x, Freek Topfer 2x, Ventinho Vemba 2x, Michel v.d.Ploeg 2x, Klaas Kuiken 2x en Ayhan Yildiz met tegentreffers van Yoonis Shire, Sander Lahaise, Pieter Hoekstra en Robin Boersma.

Warmtetechniek -De Skearmessen 1-3
Beide teams konden wel een succesje gebruiken en dit lukte De Skearmessen. De eerste periode ging gelijk op evenals de score, Tjibbe Krottje-Albert Jukema 1-1. Het breekpunt was de solo van Hans Dijkstra waarna Jan Willem van Beem voor 1-3 zorgde.

G.Pars Graanhandel – Cafe ‘t Wap 4-14
Een ongekend groot verschil tussen twee teams die op de ranglijst niet veel van elkaar verschillen. Het stond in de eerste periode binnen een tijdsbestek van zeven minuten 0-4 en meteen was het duel beslist. Het Leeuwarder team had er duidelijk zin in, want het ging onverminderd voort en overklaste de mannen uit St. Jacob. De Schutters waren Hung Pham 4x, Sietse Jansma 4x, Kerst Hofman 3x, Loukens Kleefstra 2x en Lieuwe Tiemersma met tegentreffers van Wyb Wijnstok 3x en Menno van Zwieten.

Sportcentrum Shape – van Dellen bellen 0-4
Een regelmatige van Dellen zege op een zonder wisselspelers opererende Shape. Elmer Boonstra opende in de eerste periode, Ronald Post zorgde voor 0-2 en 0-4 en verder was er nog succes voor Jesse v.d.Molen.

Cafe De Posthoorn Dronrijp – Sijperda Verhuur 3-4
De Posthoorn nam een verrassende 3-0 voorsprong via Thijs Adolfs, Keimpe Oenema en Cornelis Saakstra. Het kostte het favoriete Sijperda heel veel moeite om deze schade te repareren, maar dit lukte alsnog door Wybren Slager, Justin van Abbema, Jelmer Elting en Marco ter Horst. Nog was de strijd niet gestreden. De Posthoorn drong in de slotfase steeds meer aan en Jitze Landman raakte zelfs de paal. Een gelukkige Sijperda zege.

De Jager Accountancy -Schroevenkopen.nl 3-0
Het duel ging volkomen gelijk op en de beslissing viel pas in de slotminuten. Ronald Boersma profiteerde van een man meer situatie en Hans Brandes 2x besliste het duel hierna definitief.

Primera Haitsma – The Phone House 4-5
Jort Beimers binnenkant paal 0-1, Pieter Zijlstra vrij voor doel 1-1, Allard Hoekstra van afstand 1-2, Allard Hoekstra in de verre hoek 1-3, Cornelis Zijlstra van dicht bij 2-3, Cornelis Zijlstra onder doelman Sido Reitsma door 3-3, Dennis Sijbesma van afstand 3-4, Frans Poorte via onderkant lat 4-4. Martijn Werkhoven op maat bediend door Allard Hoekstra 4-5. Een boeiend duel tussen twee gelijkwaardige teams waarbij de gelukkigste won.

Maxstuc – Horeca de Trije 2-5
Michel v.d.Veen was hier de uitblinker die met vier treffers het verschil maakte. Richard Hoenderdaal en Erwin Boiten scoorden tegen en Kevin Egbers zorgde voor het restant.

Bar Yn ‘e Stal – Bowling Bloemketerp 3-0
Een terechte uitslag na een duel waarin Yn ‘e Stal duidelijk de sterkste was. Gescoord werd er door Ian Roersma 2x en Jelmer Zijlstra.

Huhtamaki/Leo Reitsma – Sportcafe de Trije 5-6
Huhtamaki begon sterk met twee treffers van Chris Outhuyse, maar was in het verdere verloop duidelijk de mindere. Na 2-1 zorgde Mathijs Teerstra nog voor 3-1, maar verder lag het initiatief bij De Trije. Rob Postma 2x, Joshua Cuperus en Marco de Groot bogen de stand om naar 3-5.Mathijs Teerstra maakte het nog even spannend, Joshua Cuperus vergrootte de voorsprong en Chris Outhuyse had het laatste woord in dit aantrekkelijke duel.

Grand Cafe De Doelen – Rijschool Posseth 6-3
Pedro Lopez intikker 0-1, Robin Zandberg beheerst 1-1 en 2-1, Robbin de Klerk snoeihard uit een vrije trap 3-1, Luuk Steensma meteen in de tweede periode 3-2, Robin Zandberg goed aangespeeld 4-2, Robin de Klerk na mooie combinaties 5-2 en 6-2, Luuk Steensma met punter van afstand 6-3. De eindstand geeft een juiste afspiegeling van het krachtsverschil.

Huis & Hypotheek – Expert Franeker 2-1
Huis & Hypotheek won verdiend gezien het aantal kansen, maar de overwinning kwam moeizaam tot stand. De beslissing viel vanaf de strafschopstip. Dirk Pieter Weistra scoorde. Hiervoor hadden Ward Mariman en Marcelino Samangun de stand lang in evenwicht gehouden.

SDV Projectbuilding – Schapie Multiservice 2-5
Wesley Schaap 0-1 en 0-2, Tjerk Helfrich 0-3, Sammy de Vries 1-3, Wilfred v.d.Zee 2-3, Wesley Schaap 2-4, Kevin Hoekstra 2-5.
Een overtuigende Schapie zege, al kwam SDV in de slotfase nog verrassend dicht bij.

Stadsherberg catering – Bouwbedrijf Scharringa
De eerste periode kon De Stadsherberg nog redelijk volgen en had Willem Beimers met zijn acties niet altijd geluk. De tweede periode was het eenrichtingsverkeer en was Willy van der Kooi 5x niet te stuiten. Verder waren het Tjitse Hoekstra en Wessel Elting die scoorden.

Rintec – Preton Nederland 2-4
De Start van Preton was slecht met een eigen doelpunt van Ewoud Walda. Hij herstelde dit even later en zorgde zelfs vanaf de stip voor 1-2. Rintec kwam wel onder de druk vandaan, maar liep tegen een counter op van Gerrit Scharringa. Jurjen Vriesinga zorgde voor 2-3 nadat Preton een geweldige mogelijkheid niet wist te verzilveren en in de laatste minuut besliste Tom van Dijk het duel definitief.

Miedema Bouwbedrijf – Sannes & Voorintholt 4-2
Soujyan Souicat 0-1, Harmen G. Westra 1-1, Erwin Atsma 2-1, Soujyan Souicat 2-2, Harmen G. Westra 3-2, Erwin Atsma 4-2. Het volkomen gelijkopgaande duel werd pas laat beslist. S & V komt er steeds beter in waarbij succes niet uit kan blijven.