Zijlstra Beroepskleding toont karakter. Weer verlies Sportcafe de Trije.

In de derde klasse van de Visual Reklame competitie won koploper Pluimveeservice opnieuw. De concurrentie liet punten liggen waardoor de Rypsters de titel bijna niet meer kan ontgaan. In deze klasse toonde Zijlstra Beroepskleding karakter door tegen Techniservice Tijsma een 4-0 achterstand om te buigen in een 5-4 voorsprong. Pech was het daarom dat S. Lahaise in de laatste minuten in eigen doel schoot waardoor het nog een gelijk spel werd. In de hoofdklasse wordt het na hernieuwde nederlagen van Herberg de Bogt en Cafe De Harmonie voor de betreffende teams moeilijk om zich te handhaven. In de eerste klasse won koploper The Phone House met moeite van MaxStuc en had Bogt fen Gune weinig te stellen met Rijschool v.d.Harst. Bouwbedrijf v.Marrum verspeelde hier onnodig een 4-0 voorsprong tegen Pannendekkers. In de tweede klasse komt Regina’s Lingerie steeds dichter bij koploper Hanzedruk Bolsward. Door de winst van Benny Talhout en zijn mannen op Sportcafe de Trije en het gelijke spel van Hanzedruk bedraagt het verschil nog slechts een punt. Sportcafe de Trije en Offinga Kappers zijn in deze tweede klasse inmiddels gedegradeerd.

Cafe De Harmonie – Bouwbedrijf Bruinsma 5 – 9 J. Althuis 0-1 en 0-2, J. Norder 1-2, R. Vlieger 1-3, J.Althuis 1-4, 1-5 en 1-6, J. Kingma 2-6, J. Althuis 2-7, J. Norder 3-7, J. Faber 4-7, J. Kingma 5-7, M. Reinsma 5-8, J. Althuis 5-9. Bruinsma dicteerde het duel. Het was veel beweeglijker en sneller. Halverwege stond er al 2-6 op het scorebord. Even was er hoop voor De Harmonie toen de stand van 2-7 naar 5-7 werd gebracht. Nog in dezelfde minuut van de vijfde treffer maakte M. Reinsma aan alle onzekerheid een eind.

Herberg de Bogt – Autowascentrum A.Dijkstra 1 – 3 Dijkstra was duidelijk sterker. Aanvankelijk ging de strijd gelijk op, maar nadat J. Broersma uit een vrije trap het duel opende werd het krachtsverschil steeds duidelijker. Met een inzet hoog in het dak van het doel verdubbelde E. Boonstra de voorsprong en met een inzet in de verste hoek zorgde laatstgenoemde speler ook voor 0-3. Herberg de Bogt bleef strijden. P. Poelstra schoot op de lat en J.v.Duyn scoorde tegen.

The Dance Factory – Saab W./Black Horse 1 – 5 Het zat TDF met het scoreverloop in de eerste periode niet mee. Het team uit Berlikum was in deze fase beter, maar dit leverde slechts een inzet van T. de Graaf op die via de binnenkant paal het veld weer in sprong. Meer geluk had D. Wassenaar die uit eenzelfde situatie wel raak schoot. Dezelfde speler zorgde er in openingsfase van de tweede periode voor dat de Menaldumers naar 0-2 konden uitlopen. TDF bleef goed volgen en de tegentreffer van R. de Vries was verdiend. Hierna werd Saab steeds sterker. Uit een voorzet tikte C. Terpstra de 1-3 binnen, aan de andere kant had T. Dijkstra pech met een inzet op de paal waarna S. Visser en D. Wassenaar de stand naar een geflatteerde 1-5 tilden.

Pannendekkers – Bouwbedrijf v.Marrum 4 – 4 Bouwbedrijf v.Marrum ging uitstekend uit de startblokken waarop een gehavend Pannendekkers totaal geen antwoord had. R. Broersma, K. Tankink 2x en J. Kooistra zorgden er voor dat de tweede periode met vertrouwen kon worden ingegaan. Het team liet zich echter onnodig onder druk zetten waarbij te tegenaanvallen zeer slordig werden uitgevoerd. Na de tegentreffer van R. Hiemstra was er eigenlijk nog weinig aan de hand ofschoon v.Marrum zich steeds verder terug liet dringen. Na de 2-4 van S. de Bruin brak er plotseling paniek uit. De ballen werden lukraak weggeschopt en kwam er een goede counter, dan werd de kinderlijk verprutst. Het was dan ook niet verwonderlijk dat in de slotfase Pannendekkers nog kon toeslaan via twee treffers van P. Terpstra..

MaxStuc – The Phone House 4 – 5 R. Vlieger 1-0 en 2-0, C. Zijlstra 3-0, E. Hartog 3-1, A. Beuker 3-2 en 3-3, J. Elting 3-4 en 3-5, C. Zijlstra 4-5. Met opportunistisch spel knokte MaxStuc zich naar een 3-0 voorsprong en er hing een verrassing in de lucht. The Phone House kwam steeds beter in de wedstrijd en halverwege de tweede periode zelfs op gelijke hoogte. Hierna werd het spel steeds harder. Dit kwam mede doordat The Phone House het initiatief naar zich toe trok en verdiend op voorsprong kwam. Het duel eindigde met veel irritatie.

Rijschool v.d.Harst – Bogt fen Gune 1 – 9 F.de Wit 0-1, M. Hiemstra 0-2, W.v.d.Vaart 0-3 en 0-4, N. Bruinsma 0-5, F. de Wit 0-6 en 0-7, N. Bruinsma 0-8, T. Zwier 0-9, G. Bosma 1-9. Rijschool is onherkenbaar vergeleken bij de seizoenstart toen het prima duels afleverde. Het kostte de Bogt weinig moeite om deze grote zege op papier te zetten

Hanzedruk Bolsward – Warmtetechniek Franeker 4 – 4 Het leek weer een specifieke Hanzedruk zege te worden, moeizaam uit de startblokken en in de tweede periode toeslaan. Het ging echter de laatste minuten alsnog fout. C. Boonstra zette Warmtetechniek via de binnenkant paal op voorsprong en B. Kuiper tikte de 2-0 binnen. Op dat moment zeker verdiend. Na de aansluitingstreffer van F. Tichelman kantelde het duel. De mee opgekomen doelman J. Hylkema herstelde het evenwicht en Warmtetechniek was duidelijk aangeslagen. Door twee treffers van F. Tichelman leek het duel beslist. In de laatste minuten gloorde er weer hoop in de Warmtetechniek gelederen nadat B. Kuiper een verdedigende blunder beheerst afrondde en uit een afstandschot scoorde S. Kuiper de niet meer verwachte gelijkmaker.

Keizer Autoschade – Anytyme ‘t Park 4 – 2 W.v.d.Meer 1-0, J. Torenbeek 2-0, P. Hibma 2-1, R. Reversma 3-1 en 4-1, J. Torenbeek e.d. 4-2. Van de twee teams die elkaar op de ranglijst weinig ontlopen was Keizer duidelijk beter. Keizer heeft de zwakke periode al enige tijd achter de rug en ‘t Park blijft wisselvallig presteren. Deze maal was het dus matig.

Regina’s Lingerie – Sportcafe de Trije 14 – 0 R.v.d.Veer 4x, G.J.v.Dijk 4x, H. Wassenaar 3x, F. Feenstra, J. Groeneveld en D. Riemersma. Voor De Trije is het elke keer weer de vraag wie er binnen de lijnen verschijnt. Ook deze maal kon het team geen beroep doen op wisselspelers en was vooraf al volkomen kansloos. Binnen 10 minuten had Regina al 5 treffers geproduceerd en achteraf viel de schade voor de Trije nog mee al vielen er in de laatste minuten wel 3 treffers.

Ulenburgh Adviseurs – Snackhouse 11 – 0 R. Geilenkirchen 5x, M. Haven 2x, F. v Eyck 2x, A. Veltman en J. Vos. Deze ruime Ulenburgh zege is wel verklaarbaar. Snackhouse kwam totaal verzwakt binnen de lijnen en was er alleen maar op uit om de nederlaag zo klein mogelijk te houden. In deze opzet is het team dus niet geslaagd. Verder dan een enkele aanvallende actie van E. Lodewijk kwam men niet.

Offinga Kappers – Bouwbedrijf Scharringa 0 – 4 De eerste periode werd zonder treffers afgesloten, al was Scharringa toen al sterker. J.P. Walda brak vervolgens het duel open met een schot in de kruising nadat hij de voltallige Offinga verdediging had gepasseerd. Na de 0-2 van S. Zijlstra was het duel beslist. Aanvallend bleef Offinga machteloos en konden P.Y. Walda en opnieuw S. Zijlstra aan de andere kant de score opvoeren.

Bar Yn ‘e Stal – Pluimveeservice Smeding 3 – 7 D. Smeding 0-1, R. Kuiken 0-2, D. Smeding 0-3, J. Diertens 1-3, H. Voordewind 1-4, J. Diertens 2-4, H. Voordewind 2-5, P. Kooistra 3-5, D. Smeding 3-6 en 3-7. In deze derby moest de onderste het tegen de koploper uit de derde klasse opnemen en hoewel het krachtsverschil duidelijk was werd het toch een echte wedstrijd. Yn ‘e Stal liet zich zeker niet weg spelen. Man van de wedstrijd D. Smeding.

G. Pars Graanhandel – Frankena Winsum 5 – 3 G.J. Marra 1-0, W.S. Hylkema 1-1, 1-2 en 1-3, G.J. Marra 2-3 en 3-3, G. Pars 4-3, S. Dost 5-3. Een duel met een verrassend scoreverloop. Hoewel G.J. Marra de score voor Pars opende lag het initiatief lang bij Frankena. Dit resulteerde in een 1-3 voorsprong. Met de aansluitingstreffer van G.J. Marra werden de rollen meteen omgedraaid. Een leuk en sportief duel.

Primera Haitsma – Autobedrijf Strikwerda 2 – 4 Uit een voorzet opende S. Didden de score en nog voor de wisseling werd het 0-3 via J. Dijkstra en J.v.Abbema via de binnenkant paal. Aan de andere kant waren P. Vijver en L. Dalstra dicht bij succes. Primera kwam verrassend terug. L. Dalstra besloot een goed opgezette aanval met een prima treffer en M. Dekker bracht zelfs de spanning terug. Verder liet Strikwerda het niet komen, want uit een counter besliste A.P. Strikwerda het duel.

Eco Protecta – De Posthoorn Dronrijp 2 – 1 Het werd geen hoogstaand duel tussen de twee laatst overgebleven concurrenten van de koploper uit de derde klasse. Uit de eerste periode was er enkel een schot van T. Adolfs op de paal het vermelden waard. In de tweede periode was er meer druk van Eco Protecta. J. Mosselman zag zijn goede inzet nog door doelman Wispelweij gestopt, maar even later was het wel raak toen E. Reitsma voor een leeg doel simpel kon intikken. Uit een vrije trap was het opnieuw E. Reitsma die scoorde en was het duel in feite beslist. Het was de mee opgekomen G.J. Wispelweij die tegen scoorde.

Zijlstra Beroepskleding – Techniservice Tijsma 5 – 5 D. Groen 0-1, J. Jongsma 0-2, S. Karadag 0-3, P. Dijkstra 0-4, Y. Shire 1-4, 2-4, 3-4, J. Grond 4-4, Y. Shire 5-4, S. Lahaise e.d. 5-5. Het leek er tot halverwege niet op dat het nog spannend zou worden. Tijsma nam een 0-4 voorsprong en de tegentreffer van Y. Shire was niet verontrustend. Toen dezelfde speler vlot hierop nog twee maal het doel trof kantelde het duel en kwam Zijlstra zelfs op een 5-4 voorsprong. Het was daarom sneu voor S. Lahaise dat hij in de laatste minuten zijn eigen doelman passeerde.

W.I.K. – Noord Ned. Wikkelcentrale 6 – 1 R. Boonstra 1-0, R. Baron 1-1, J. Boot 2-1, S. Osinga 3-1, B. Veenstra 4-1, J. Boot 5-1 en 6-1. Tot 10 minuten voor het einde stond het nog 1-1 en was er van alles mogelijk. N.N.W. was beweeglijker, maar technisch was WIK veel sterker. Toen NNW bij een 2-1 achterstand nog meer de aanval koos was er voor het slimme WIK meer ruimte. Hierdoor vielen er nog 4 treffers wat een geflatteerde 6-1 opleverde.

Happy Boys – Fitnesscentrum CCM 8 – 4 E. Herrema 0-1, M. Metselaar 1-1, E. Reversma 2-1, J.Krijnen 3-1, J.H. Koops 3-2, J. Krijnen 4-2, M. Metselaar 5-2, E. Reversma 6-2, J. Krijnen 7-2, E. Herrema 7-3, M.v.d.Bos 7-4, E. Herrema 8-4. De uitslag geeft de krachtsverhouding goed weer. Het Fitnessteam deed in dit levendige duel goed mee, maar kwam op beslissende momenten te kort.

H.B.M. – De Reizende Herbergier 3 – 2 A.J. Jukema 0-1, E. Hoekstra 1-1, G.J. Dreyer 1-2, K. Meinsma 2-2, F. Hoekstra 3-2. In dit volkomen gelijkopgaande duel opende A.J. Jukema de score. Vlak voor de wisseling maakte E. Hoekstra door de benen van de doelman gelijk, maar nog in dezelfde minuut zette G.J. Dreyer zijn team weer op voorsprong. Het bleef een duel met wisselende kansen. K. Meinsma herstelde het evenwicht en F. Hoekstra had de beslissende op zijn slof.