Zijlstra Beroepskleding vindt aansluiting. Sijperda Verhuur blijft strijdbaar.

Het is overduidelijk dat de toppers uit de hoofdklasse weinig voor elkaar onder doen. Zo moest Steensma F.I. een 1-1 stand toestaan aan Oosterlaar/Verhoeven en leek het hierdoor een prima avond te zullen worden voor koploper Bogt fen Gune. Autobedrijf Haitsma was de tegenstander. De Bogt keek echter lang tegen een achterstand aan en moest tot het uiterste gaan voor een punt, 2-2. In deze klasse heeft Zijlstra Beroepskleding onderin de aansluiting gevonden bij Bowling Bloemketerp door het onderlinge duel met winst af te sluiten. Ook het winnende van Dellen Bellen bivakkeert in de nabije omgeving zodat hier nog van alles mogelijk is. In de eerste klasse blijft Sijperda Verhuur dapper volhouden in de strijd om de titel Het won het lastige duel tegen Preton Nederland. Koploper A.B.Texel bleef op afstand na de regelmatige 3-0 tegen Tapperij ’t Noord. In de tweede klasse is Betterfit/Combistralen de nieuwe koploper na een moeizame 5-4 op Devicamp. Het niet spelende De Strûners heeft betere papieren. Het moet nog enkele wedstrijden inhalen. Ook Shipkits doet nog mee in de strijd na winst op Horeca de Trije. De derby tussen Schroevenkopen en Autobedrijf Strikwerda werd 2-1 voor de mannen uit Tzum. In de derde klasse kwam Phone House tegen SDV Projectbuilding met de hakken over de sloot , 5-4 en deed Verno Verhuur goede zaken door winst op De Korenaar , 4-1. Minder verging het koploper Bar Yn ‘e Stal. Het kreeg met 4-1 klop van het onberekenbare Expert. In de vierde klasse was het verwachte krachtsverschil tussen Sportcafe de Trije en Zuidema groot en hier strijden Rin-Tec en Grand Cafe De Doelen om de tweede plaats. Het eerstvolgende programma is pas op vrijdag 10 januari.

 

 DSC6365

 Hoofdklasse

Bogt fen Gune – Autobedrijf Haitsma 2-2

Autobedrijf Haitsma streed in dit duel voor wat het waard was en dat was heel wat. De koploper opende wel snel via Willem van Duyn op aangeven van de slimme Frank de Vries. Na een schot op de paal en een fraaie redding van Koen Oosterveld op een inzet van Henk Vonk was het even later wel raak via dezelfde Vonk. Ook Haitsma doelverdediger Rene Foss onderscheidde zich enkele malen met prima reddingen. Nog voor de wisseling kwam Haitsma zelfs op voorsprong na een loeier in de kruising van de uitblinkende Henk Vonk. De Bogt moest nu komen en deed dit ook. Haitsma ging ver terug, al dan niet gedwongen, maar hield lang stand. De gelijkmaker kon niet uitblijven. Jordy Stecking scoorde uit een fraaie combinatie. Dicht bij de zege was in de laatste minuut Willem Duyn. Hij raakte slechts de paal. Een uitstekend treffen waarbij Haitsma het maximale er uit haalde.

 

Regina’s Lingerie – van Dellen bellen 3-14

En eindelijk was het dan zo ver, een spetterend v.Dellen optreden. Regina was het slachtoffer. Vooral Dylan Drent 7x was niet af te stoppen en Robert Jelgersma was voor zijn doen uitermate productief met drie treffers. Regina ging de laatste tijd beter spelen, maar was hier niet tegen opgewassen. De resterende treffers kwamen van Klaas Kuiken en Keimpe Pols ieder twee maal en tegen scoorden Henry Wassenaar, Jan Rodenhuis en Dennis Riemersma.

 

Steensma F.I. – Oosterlaar/Verhoeven 1-1

Steensma kreeg in dit treffen wel de betere kansen, maar de scherpte was ook nu weer niet aanwezig. Omdat Oosterlaar ook niet uitblonk in het afmaken waren de doelpunten schaars. Met een beetje geluk was het Marijn Helfferich die de score opende. Pas laat in de tweede periode kwam Evert Pieter Tolsma met de verdiende gelijkmaker.

 

Zijlstra Beroepskleding – Bowling Bloemketerp 8-5

Niek Tiemersma 0-1, Jacob Dijkstra 1-1, Tim Grond 2-1, Eelco Tanghe 3-1, Yoonis Shire 4-1, Davy Kingma 4-2, Eelco Tanghe 5-2, Davy Kingma 5-3, Sander de Vries 5-4, Yoonis Shire 6-4, Steven de Bruin 7-4, Marcellino Saamangun 7-5, Jacob Dijkstra 8-5.

Bloemketerp keek bijna het gehele duel tegen een achterstand aan en moest wel voor de aanval kiezen. Het lukte echter niet om dichter bij te komen, omdat de counters van Zijlstra levensgevaarlijk waren en veelal resulteerde in doelpunten. Een verdiende Zijlstra zege waardoor de strijd onderin weer volledig open is.

 

Sportcentrum Shape – Cafe De Posthoorn 9-2

Ondanks het grote verschil indoelpunten lijkt De Posthoorn zich enigszins te herstellen. Pas in de slotfase liep de score nog flink op. Hedzer Timmermans was de man van de wedstrijd met vier treffers. Jos v.d.Meulen 2x, Alain Pool. Sybo Offenga en Phillip Hibma waren de andere producenten en Hoite Schaap vond twee maal het doel aan de andere kant.

 

A.B. Texel – Tapperij t Noord 3-0

Bas v.d.Zee 2x en Jeffrey Guertin waren de doelpuntenmakers in dit weinig opwindende treffen.

 

De Skearmessen – Herberg de Bogt 1-1

Het duel was volkomen in evenwicht. Edwin Dijkstra opende al vrij snel en Marc Wijbenga maakte gelijk. Beide teams kregen hierna even veel kansen, de stand bleef verder ongewijzigd.

 

Preton Nederland – Sijperda Verhuur 3-6

Klaas Meinsma was met vijf treffers geweldig op dreef in een duel met weinig krachtsverschil. Toen Klaas was uitgeraasd zorgde teamgenoot Jelmer Elting voor het eindschot. Hier tussen door scoorden Kevin Hoekstra, Willy v.d.Kooi en Jeroen van Dellen en bleef de stand lang in evenwicht.

 

Warmtetechniek – Maxstuc 5-2

Voor Maxstuc was het herstellen van de zware nederlaag vorige week vrijdag en hierin is het team redelijk geslaagd. Het kon ook weer beschikken over een volledige bezetting. Warmtetechniek was deze maal wel te sterk. Erik Kamstra was met drie treffers man van de wedstrijd en verder scoorden Albert Jan Jukema en Colin Braak met tegentreffers van Hidde Huisman en Ritske Reitsma.

 

Yildiz Stucadoors – G.Pars Graanhandel 8-4

Yildiz scoort er de laatste tijd lustig op los, wint royaal, maar de tijd lijkt te kort om nog voor de prijzen in aanmerking te komen. Daar zijn in de openingsfase van de competitie te veel punten voor verspeeld. Pars deed in dit duel lang en goed mee, maar verloor de aansluiting in de slotfase.

Scoreverloop; Jarco Pars 0-1, Kelvin Kobus 0-2, Edwin Westra 1-2, Vetinho D.Vemba 2-2, Edwin Westra 3-2, Vetinho D.Vemba 4-2, Ilhan Yildiz 5-2, Jarco Pars 5-3, Hendrik Schiphof 5-4, Ilhan Yildiz 6-4 en 7-4, Erdogan Yildiz 8-4.

 

Tweede klasse

 

Shipkits B.V. – Horeca de Trije 9-5

Edwin de Boer 1-0, Rick de Graaf 2-0, Chris van Dijk 2-1, Chris van Dijk 3-1 e.d., Rick de Graaf 4-1, Ruurd Pijpker 4-2, Rick de Graaf 5-2, Chris van Dijk 5-3, Pieter Quarre 5-4, Robin Hamer 6-4, Cornelis v.d.Ploeg 6-5, Erwin de Boer 7-5, Willem de Jong 8-5, Robin Hamer 9-5.

Het was jammer dat Chris van Dijk bij een 2-1 stand zijn doelman Frank van West passeerde, want in deze fase kreeg het Horeca team meer grip op de wedstrijd. Het team deed in het verdere verloop goed mee, bleef in het spoor, maar haakte in de slotfase af. Shipkits B.V. was sterker, won verdiend maar speelde ondanks de negen treffers met te weinig overleg.

 

Schroevenkopen.nl – Autobedrijf Strikwerda 2-1

Deze derby werd een prooi voor de Tzummers en dat was zeker verdiend omdat het meer strijd leverde. Bouwe Strikwerda opende voor het team uit Achlum, Neno Viëtor maakte gelijk en Ruurd Bouwma werd matchwinnaar.

 

Betterfit/Combistralen – Devicamp.nl 5-4

Jonathan Meeuwis 1-0, Nils Podt 1-1, Jonathan Meeuwis 2-1, Siemen de Vries 3-1, Marcel Amels 3-2, Dion Groen 4-2, Gert Rijpstra 5-2, Marcel Amels 5-3, Dani van Eijk 5-4.

Betterfit was beter en won verdiend, maar Devicamp toonde andermaal aan dat dit jonge team groeiende is. Het werd in de slotfase nog even spannend na de aansluitingstreffer van Dani van Eijk.

 

Derde klasse

 

Expert Franeker – Bar Yn ‘e Stal 4-1

Een verrassende, maar zeker verdiende Expert zege. In de openingsfase had Yn ‘e Stal wel pech dat enkele aanvallende acties slechts op de paal terecht kwamen. Er was toen ook veel druk op het Expert doel, maar de sterk keepende Olav de Bruin bleef heer en meester. Aan de andere kant was Friso van Eyck moeilijk af te stoppen. Hij scoorde drie maal. Met een gelukje scoorde Wytze Jelmer Griedanus via Expert speler Edwin Lodewijk tegen en Tjipko Vellinga maakte aan alle onzekerheid een eind.

 

The Phone House – SDV Projectbuilding 5-4

Marcel Koning 1-0, Sammy de Vries 1-1, Martijn Werkhoven 2-1, Lars Zeinstra 3-1, Mark Kerkhof 3-2, Richard v.d.Veer 3-3, Martijn Werkhoven 4-3 en 5-3, Mark Kerkhof 5-4.

SDV Projectbuilding leverde een goede prestatie en kwam van 3-1 zelfs verrassend terug tot 3-3. Toch bleef Phone House overeind en won verdiend.

 

Leo Reitsma/Huhtamaki – H.Vijver Rietdekkersbedrijf 4-3

Een verrassing leek in de lucht toen Dicky Vijver en Mark Kuipers de stand naar 0-2 schoten. Leo Reitsma herstelde zich en kwam op voorsprong via Chris Outhuyse 2x en Mathijs Teerstra. Toch kwam Vijver nog terug. Mark Kuipers maakte gelijk. Mike Spanjersbergh werd tenslotte matchwinnaar. Vijver bood uitstekend tegenstand.

 

Verno Verhuur – De Korenaar 4-1

In de vijftiende minuut van de tweede periode besliste Verno speler Egbert v.d.Veen het duel met twee snelle treffers. Hiervoor ging de strijd gelijk op. Michel v.d.Zee opende de score, Dirk Jan Volbeda maakte gelijk en N. Krikke zorgde voor 2-1.

 

Vierde klasse

 

Miedema Bouwbedrijf – Grand Cafe De Doelen 2-4

Beide teams begonnen in een hoog tempo wat leidde tot snelle aanvallen van doel tot doel, maar er werd ook veel balverlies geleden. De Doelen profiteerde hier het meest van. Na de openingstreffer van Peter Jan Kroese lag het initiatief bij De Doelen wat uitmondde in treffers van Robbin de Klerk 2x en Robert Hooghiemstra. Na de aansluiting via Harmen G. Westra kreeg Miedema nog goede mogelijkheden welke geen echter geen resultaat opleverden. Het was Roy Hoekstra die het duel definitief besliste.

 

Bouwbedrijf Scharringa – Rin-Tec 2-2

Beide teams streden om de tweede plaats op de ranglijst, maar wisten geen beslissing af de dwingen. Het werd een duel met wisselende kansen. Het was koningsschutter Luuk Steensma die de score opende en daar bleef het lang bij. De kansen keerden toen Erik de Groot gelijk maakte en Lieuwe Beuker Scharringa op voorsprong zette. Het was tenslotte Luuk Steensma die met een bal in de kruising de teams op gelijke hoogte bracht. Een terechte uitslag.

 

Zuidema Scheepsbouw – Sportcafé de Trije 1-10

Sportcafe de Trije was volgens de verwachting veel te sterk. Wel werd de tegentreffer van Willem Buurstra bij 0-10 met veel vreugde werd begroet. Ale Zuidema had het als doelwachter maar druk, maar dit ging hem redelijk goed af. Voor de ongeslagen koploper uit de vierde klasse scoorden Joshua Cuperus 4x, Marco de Groot 2x, Joost Meijer 2x, Rob Postma en Wibo Ypma.