Zijlstra Kleding en De Korenaar blijven ongeslagen. Boeiende topper in derde klasse onbeslist.

In de Visual Reklame competitie stonden er slechts 12 wedstrijden op het programma. Dit had te maken met de Agrarische Dagen. Van deze duels vielen er om verschillende reden ook nog eens twee af zodat het rustig was in “de Trije”. In de derde klasse stond er wel een echte topper op het programma., namelijk tussen Zijlstra Beoepskleding en De Korenaar. Het werd een boeiend duel met een spectaculair slot. Toen de kruitdampen waren opgetrokken stond er 4-4 op het scorebord en daarmee konden beide teams tevreden mee zijn. Zijlstra speelde iets beter, maar De Korenaar leek in de slotfase er met de buit vandoor te gaan. Zijlstra kwam alsnog en terecht langszij. Hier profiteerde Offinga Kappers van, want het kwam na overigens een moeizame 2-3 tegen Techniservice Tijsma op gelijke hoogte. In de vierde klasse was er een volledig programma. Preton Nederland, Primera Haitsma en De Struners wonnen en kwamen met evenveel punten aan de leiding. W.I.K. verloor na verlies veel terrein en De Jager Accountancy had deze avond de hoogste score, namelijk 9-1.Buiten de sportieve verrichtingen waren meerdere zaken het vermelden waard. Zo was er door het gebrek aan spelers de plotselinge terugtrekking van Ulenburgh Adviseurs.De Skearmessen komen hiervoor in de plaatst en dit team verdwijnt dus uit de tweede klasse. In de tweede klasse kwam Elektrokoopjes.nl tegen Verno Verhuur niet binnen de lijnen waardoor het reglementair met 5-0 verloor. Tenslotte was er de naamswijziging van Bouwbedrijf van Marrum. Dit gaat verder onder de naam van Bouwbedrijf Haarsma & de Bruin.

Autobedrijf Strikwerda – Anytyme ‘t Park 4 – 2 Strikwerda ging als laatste team over naar de tweede klasse. Dit leek een moeilijke klus, maar voorlopig is dit niet aan de orde. Het team past zich uitstekend aan en ook tegen het wisselvallige ‘t Park was het sterker. D. Wybenga brak voor ‘t Park het duel open en even later maakte de uitblinkende B. Strikwerda gelijk. De 2-1 en 3-1 waren het gevolg van het verzorgder Strikwerda spel met treffers van A.P. Strikwerda en B. Strikwerda. Via O. Hof kwam de spanning nog even terug waarna B. Strikwerda het duel definitief besliste.

Verno Materieelverhuur – Elektrokoopjes.nl. 5 – 0 reglementair.

Techniservice Tijsma – Offinga Kappers 2 – 3 Offinga Kappers blijft het goed doen in de derde klasse. Het team is ook in dit duel geen enkele maal in de problemen geweest. G. Vriesema en de gemakkelijk scorende R. Bruinsma brachten de stand naar 0-2 en nog voor de wisseling scoorde J. Uythof met een bekeken schuiver tegen. L. Horst herstelde het verschil na een vloeiende combinatie en pas in de laatste minuut zorgde J. Lopez met een solo voor de eindstand.

Braak Financiele Diensten – Sans Souci 2 – 5 W. Beimers was bij Braak weer present, maar dit leverde geen winst op. Wel was hij verantwoordelijk voor de twee tegentreffers. Het team uit Berlikum was duidelijk sterker, had steeds het initiatief en in S. Bosma de onbetwiste uitblinker met vier treffers. De resterende treffer kwam van F.v.d.Meij.

Zijlstra Beroepskleding – De Korenaar 4 – 4 Het werd ook een echte topper. Beide teams gingen voor de winst wat vooral in de slotfase veel spektakel opleverde. T. Grond brak het duel open en nadat Zijlstra verzuimde afstand te nemen maakte T. Zwier gelijk. Het was een boeiend duel met wisselende kansen en goed voetbal. De Korenaar nam verrassend de leiding met een puntertje van L. Ghandy. Na een verdedigende blunder kon C. Baks gemakkelijk gelijk maken. H. Vonk zorgde voor 2-3, aan de andere kant had E. Tanghe pech met een schot op de lat en J. Grond scoorde in de verre hoek. In de slotfase leek T. Zwier zijn team naar de zege te schieten, maar even later moest hij met geel naar de kant. Zijlstra gooide nu alles op de aanval en het was C. Baks die van afstand de terechte gelijkmaker binnen schoot.

Cafe De Posthoorn – Frankena Winsum 9 – 3 Een merkwaardig duel omdat de strijd lang volkomen gelijk op ging, 2-2. Toen T. Adolfs halverwege de 4-2 maakte brak er iets bij Frankena en kreeg het binnen zes minuten nog vijf treffers te verwerken. Doelpuntenmakers T. Adolfs 4x, J. Hoogterp 2x, J.D.v.d.Wal, J. Landman en W. Kingma met tegentreffers van N. Vietor, G. Dijkstra en J. Boersma.

Preton Nederland – De Reizende Herbergier 5 – 4 T. Helfferich 1-0, A. Schaap 2-0, G.J. Dreijer 2-1, S. Bootsma 2-2 en 2-3, H. Braaksma 3-3, A. Schaap 4-3, S. Annema 4-4, P.S. Scharringa 5-4. Een volkomen gelijk opgaand duel met wisselende kansen. De gelukkigste won.

De Jager Accountancy – Bouwbedrijf Kooistra Kubaard 9 – 1 Na de verrassende 0-1 van E. Abma en de 1-1 van J. de Jager bleef het in de eerste periode hierbij. De tweede periode pakte De Jager het energieker aan, Kooistra kon niet meer volgen waarna E.v.Sertima 3x, L.v.d.Laan, L. Wouters, J. de Jager 2x en R. Outhuyse de score opvoerden.

W.I.K. – De Struners 6 – 4 Een duel met twee gezichten. In de eerste periode schoten T. Dijkstra 3x, M.v.Overbeek en R.v.Dellen de stand naar 5-0 en leek W.I.K. flink afgestraft te worden. De schok die S. Osinga zijn teamgenoten bezorgde door een strafschop naast te schieten werkte positief. R. Dongelmans, J. Boot, E. Bruinsma en S. Osinga scoorden tegen. C. Knol maakte aan alle onzekerheid een einde.

Leo Reitsma/Huhtamaki – Fitnesscentrum CCM 5 – 0 Het was C. Outhuyse die het verschil maakte met drie treffers in een duel met weinig krachtsverschil, maar wel een winnaar die veel sterker was in de afwerking. Verder scoorden G.J. Plat en J. Rodenhuis.

Primera Haitsma – Zuidema Scheepsbouw 4 – 2 C. Zijlstra 1-0, H. Mulder 1-1, P. Zijlstra 2-1 en 3-1, C. Zijlstra 4-1, H. Mulder 4-2. Primera liet goed veldspel zien, maar was onvoldoende in de afwerking. Zuidema was duidelijk de mindere.