ZM Beweegcemtrum laat Huhtamaki alle kanten van de zaal op bewegen

Hoofdklasse

Foto Techniek Service – Royal Steensma 3-3
Beide ploegen hebben de eerste wedstrijd laten zien dat het zin heeft in komend seizoen. De turboknop werd door beide opgezocht en dus beloofde dit onderlinge treffen een interessant potje te worden. En interessant werd het want beide ploegen stonden goed als de tegenstander de bal had. Het was Gijs Bergsma die de bal goed wist te onderscheppen aan de rechterzijde van het veld waarna zijn schot in de hoek binnen viel 1-0. Maar ondanks deze achterstand liet Royal Steensma zien dat het beschikt over voldoende klasse en denkend vermogen. De ploeg bleef rustig en dat leidde na een blunder van de keeper tot de gelijkmaker van Bauke Tjalle Anema 1-1. Maar lang stond deze stand niet op het bord want even later was het Toine Muizer die de ball kreeg en zijn schot ging door de benen van de keeper heen het doel in 2-1. Maar het spel bleef over en weer gaan en de spanning was om te snijden. Helemaal toen Bauke Tjalle Anema een mooi schot loste en deze eindigde mooi in het hoekje 2-2. In de slotfase gingen beide ploegen opzoek naar de drie punten en deze leken te gaan naar Royal Steensma want na een fout achterin bij de thuisploeg was het Hylke Talsma die wist te profiteren en daarmee bracht hij zijn team op een 2-3 voorsprong. Maar waar Steensma knokte daar lieten ook de mannen van Foto Techniek Service zien dat ze kunnen knokken. De bal kwam in bezit van Gijs Bergsma en middels een vlammend schot eindigde zijn bal in het midden van het doel en daarmee eindigde deze kraker in een 3-3 eindstand.

Bogt fen Gune – Sportcafé de Trije 5-1
Een duel tussen twee teams die weten hoe ze elkaar moeten bestrijden. De laatste edities waren dit leuke potjes met veel doelpunten en veel sensatie. Vaak ging het gelijkwaardig op en dus konden de supporters zich opmaken voor een interessante wedstrijd. Toch was het de thuisploeg die de score wist te openen. Het was Siard Bloemsma die de bal ontving en middels een mooi schot wist hij de 1-0 op het scorebord te zetten. Dit doelpunt leek vleugels te geven want even later was het Willem van Duijn met een mooie bal in het hoekje en daarmee zette hij zijn team op een 2-0 voorsprong. Maar ondanks deze stand kreeg de Trije ook zeker mogelijkheden om de score te openen. En dit gebeurde uiteindelijk ook. Gerlof Dijkstra had een actie door het midden van het veld waarna hij de bal goed in het hoekje wist te schieten 2-1. De spanning was weer volledig terug maar dit veranderde nadat Sytse Jorrit Jorritsma de 3-1 wist binnen te schieten. De gasten probeerde het hierna nog wel maar doelpunten wisten zij niet meer te maken. De Bogt daarentegen kreeg nog enkele goede kansen en hieruit wist men nog tweemaal te scoren. Feite de Haan legde de bal netjes in het hoekje waarna Sytze Jorrit Jorritsma tekende voor de 5-1 eindstand.

Moto Delicato – Auto Haitsma- Jansma Wonen 5-4
Met dit duel treffen we twee teams die altijd goed aan elkaar gewaagd zijn. Dit leidt er ook altijd toe dat het spannende potjes zijn met veel tempo en veel doelpunten. Hoe verliep dit vandaag dan? Eigen verliep het spel zoals je vooraf verwacht. Wanneer de tegenstander de bal heeft staan beide ploegen compact goed en in balbezit wil het er snel uitkomen op volle snelheid. Toch duurde het niet lang voordat de scores werden geopend. Nadat Hassan tekende voor de 0-1 voorsprong middels een goed geplaatst schot, daar had Stijn van der Geest een goede actie in huis waarna zijn schot door de benen heen ging van de doelman 1-1. De wedstrijd ging gelijk op en de geboden kansen werden niet onbenut gelaten. De 2-1 was een rare goal want de bal werd gespeeld richting Sander maar deze miste de bal waarna de bal in het doel rolde. Niet veel later maakte Karst Hannema de 3-1 en daarmee was er een gaatje van twee geslagen. Maar desondanks bleven de gasten geloven in een resultaat en dus kwam deze ploeg weer opzetten. Marcellino nam de bal goed mee waarna hij met een vlammend schot de keeper kansloos liet en daarmee werd het 3-2. Waar het spel over en weer bleef gaan daar gold dat ook voor de score. Was het niet Karst die de stand op 4-2 wist te brengen, daar was het Jan de Haan met een schot binnenkant paal binnen en daarmee werd het 4-3. Het kon alle kanten op gaan zo bleef ook dit duel net als de andere spannend tot het einde. Wellicht verdiende beide ploegen wel een puntje want beide streden vol overgave voor elke bal. Blijkbaar dacht Edwin Hiemstra hier anders over want na een goede snelle aanval bracht hij de stand weer in evenwicht 4-4. Dit leek de eindstand ook te worden maar inderdaad leek want nadat een kans voor Haitsma mis ging daar was het in de laatste seconden aan de andere kant van het veld wel raak. Het was Stijn van der Geest die het laatste tikje mocht toe dienen en daarmee bepaalde hij vijfentwintig seconden voor tijd de eindstand op 5-4.

Eerste klasse

Koopmans Schilders – Zijlstra Beroepskleding 10-5
Een duel tussen twee voetballende ploegen en dus beloofde het een interessante wedstrijd te worden. En interessant werd het want het werd een open en snelle wedstrijd waarin het alle kanten op ging. De eerste doelpunten waren al gauw een feit en deze twee kwamen op naam van Oscar Elsinga 2-0. Maar de aansluiting was er alweer gauw via Johannes v/d Veen en dus was de spanning weer terug 2-1. Maar het minimale verschil werd al gauw omgezet in een groter gat want door doelpunten van Ronald Post, Jeffrey Guertin en Oscar Elsinga werd het 5-1. Maar ondanks deze stand bleef het tempo hoog en kon het alle kanten op gaan. Het grote gat werd uiteindelijk weer een gaatje van twee verschil want Maarten v/d Vies en Johannes v/d Veen wisten hun doelpuntjes ook mee te pikken en daarmee werd het 5-3. De spelers waren in vorm en zeker Oscar Elsinga en Johannes v/d Veen want wederom wisten zij te scoren en daarmee werd het 6-4. Uiteindelijk vielen in het verloop van het duel nog vijfdoelpunten en daarmee werd de eindstand bepaald op 10-5. Een leuk duel eindigde dus met veel sensatie en doelpunten.

Skearmessen – Futsal t Hoekje Ferwert 6-3
Waar de thuisploeg vorige week hun wedstrijd verloor daar waren de gasten een rondje vrij. Dit weekje vrij leek de gasten iets de das om te doen. De mannen van Skearmessen ware iets scherper en dat leidde al snel tot de openingstreffer. Na een goede aanval kwam de bal voor de voeten van Harm Schuitemaker en deze wist de bal simpel binnen te tikken 1-0. Hiermee was de ban reeds gebroken en daarvan wist diezelfde Schuitemaker wederom van te profiteren. Ditmaal punterde hij de bal in het doel en daarmee was het 2-0. De mannen van Futsal t Hoekje probeerde het wel maar zij konden niet voorkomen dat een toegekende vrije trap werd binnen geschoten door Hepke de Boer 3-0. Het gaatje was dus een gat geworden en dat triggerde de gasten blijkbaar erg. Want deze gingen nu even hard aanzetten en dat leidde gelijk tot twee treffers. Eerst tikte Marco van Dijk simpel binnen 3-1, waarna de aansluitingstreffer kwam middels een afstandschot van Kewin Koers 3-2. Maar hiermee was het eerste bedrijf nog niet gespeeld want ook Roel Frijling probeerde het maar eens van afstand en ook deze ging er in 4-2. Tot op heden was het dus een levendige wedstrijd en dan zijn we nog niet eens op het einde. Konden de gasten ook dit gaatje nog dichten? Nee leek het antwoord want na een goede combinatie was het Jelle Zwanenburg die wist te profiteren en daarmee bracht hij de marge weer op drie verschil 5-2. Maar ondanks deze stand kregen beide ploegen mogelijkheden om te scoren en dat gebeurde op het einde uiteindelijk nog. Eerst werd een counter goed binnen gewerkt door Kwein Koers 5-3, waarna Jelle Zwanenburg een goede combinatie wist binnen te werken 6-3. Dit was tevens het laatste doelpunt van dit duel en dus kon de thuisploeg drie mooie punten bijschrijven.

Huhtamaki – ZM Beweegcemtrum 1-8
Waar de thuisploeg in hun eerste duel een punt behaalde daar wonnen de gasten hun eerste wedstrijd. Wie pakt vandaag de o zo belangrijke drie punter? Vanaf minuut één was duidelijk dat ZM Beweegcentrum heer en meester was. Huhtamaki werd achteruit gedrukt en de meeste kansen waren dan ook voor de gasten. Dat zij de score dan ook zouden openen was geen verassing. Via een rebound werd de 0-1 op het bord gezet en dit bleek een begin van meer te wezen. De thuisploeg probeerde het wel en kregen wel wat mogelijkheden maar gescoord werd er niet. De bewegende heren lieten de kansen niet onbenut en uiteindelijk wisten zij uit te lopen naar een 0-8 voorsprong. De wedstrijd was hiermee wel gespeeld en dus was alleen de vraag komt de score boven de tien? Nee was het antwoord want er viel nog één treffer en die kwam op naam van Chris Outhuyse en daarmee bepaalde hij de eindstand op 8-1.

Man of the World Lwd. – Stukadoorsbedrijf Yildiz 2-7
Waar de thuisploeg één punt behaalde uit de eerste twee duels daar wonnen de gasten hun eerste twee wedstrijden beide. Op voorhand zou je dus denken dat Stukadoorsbedrijf Yildiz de favoriet was gezien de stand maar of dat in werkelijkheid ook zo zou wezen moest blijken. Vanaf minuut één was het tempo aardig hoog en moesten de mannen van Man of the World Lwd. naar achteren. Dit leidde zelfs tot de achterstand nadat de bal door de benen van de keeper binnen viel 0-1. Maar ondanks deze treffer wilde de thuisploeg wel en deze energie werd uiteindelijk ook omgezet in de gelijkmaker. Na een goede solo werd de bal via de binnenkant van de paal in het mandje gelegd en daarmee werd het dus gelijk 1-1. Nu moest het antwoord er weer komen van de gasten en daardoor kon de thuisploeg iets meer achterover leunen. Toch duurde het niet lang voordat de volgende treffer een feit was. Marcel Amels zette een goede solo in waarna zijn schot hard binnen viel 1-2. Uiteindelijk bleek dit de ruststand te wezen en dus bleef het een spannende wedstrijd. Maar van lange duur was deze spanning er niet want al snel was het Reinier die op de doelman af ging en met een mooi lobje liet hij deze kansloos 1-3. De thuisploeg moest hierna risico nemen maar dat leidde er toe dat het meer ruimte ging weg geven. Hiervan werd uiteindelijk optimaal van geprofiteerd. Eerst was het Erdogan Yildiz die een rebound wist binnen te werken 1-4, waarna Defano een counter wist binnen te werken en daarmee bracht hij het verschil op vier 1-5. Hiermee leek het duel wel gespeeld te wezen. Maar dan is daar Stijn Potma die de bal strak binnen weet te werken 2-5. Was er dan nog wat mogelijk voor de thuisploeg? Nee was het antwoord want de gasten bleven de bovenliggende partij en uiteindelijk wisten zij nog twee doelpunten te maken en daarmee werd deze wedstrijd bepaald op een 2-7 eindstand.

Tweede klasse

Dikland Installatie Techniek – Frankena Loonbedrijf 2-4
De start voor beide ploegen is een niet hele fijne start. Beide ploegen draaien onderin mee en dus waren de punten vanavond broodnodig. De openingsfase kende een leuke fase. Het tempo was aan beide kanten hoog bij balbezit tegenstander stonden beide ploegen compact. Vooral de thuisploeg stond goed en hierdoor was het voor de gasten lastig om er doorheen te komen. Waar het de verwachting was dat de thuisploeg de score zou openen daar waren dit toch de gasten. De keeper van Frankena ging eens mee naar voren waarna zijn voorzet in twee instanties werd binnen gewerkt vanuit een lastige hoek 0-1. Maar toch zou dit niet de ruststand wezen want na een snelle aanval over de rechterkant werd goed strak in de verre hoek geschoten en daarmee werd het verdiend 1-1. In het tweede bedrijf veranderde er vrij weinig aan het spelbeeld. Het tempo bleef hoog en over en weer kwamen er mogelijkheden. Dat er gescoord zou gaan worden was geen verassing en dus konden we een leuke tweede helft verwachten. En dan was daar een snelle counter van Frankena waarna deze in de linkerhoek werd binnen geschoten 1-2. Maar hierbij liet Dikland het niet zitten en dat leidde al snel tot de gelijkmaker. Nadat de keeper van de thuisploeg mee op dribbelde daar werd het schot in twee instanties binnen gewerkt en daarmee speelde de keepers een belangrijke rol deze wedstrijd. Het kon alle kanten op gaan en dat maakte het een leuke en intensieve wedstrijd. En dan is daar de volgende treffer van de gasten. Wederom was daar een rebound voor nodig maar dat boeide niemand en daarmee werd het 2-3. Nu moest de thuisploeg alles of niets spelen en dus werden de ruimtes groter en opener. Waar Dikland de gelijkmaker leek te maken daar ging dat niet door en dus bleven zij steken op twee doelpunten. Uiteindelijk wisten de gasten nog eenmaal te scoren door de bal in het open doel te schieten en daarmee bepaalde zij de eindstand op 2-4.

Bouwbedrijf Hiemstra Tzummarum – SDV Projectbuilding 3-2
Waar de thuisploeg haar eerste duel verloor, daar wisten de gasten één duel te winnen en de andere te verliezen. Op papier deden beide ploegen dus weinig voor elkaar onder maar hoe was dat in de praktijk? Nou in de praktijk bleek dit ook zo te wezen. Beide ploegen lieten het spel over en weer gaan en dat leidde er toe dat het een open wedstrijd werd. Uiteindelijk werd het 0-1 nadat een rebound werd weg gegeven en deze kon simpel worden binnen getikt. Maar heel lang duurde deze voorsprong niet want middels een fantastisch strak schot in de kruising werd het 1-1. De mogelijkheden waren er zeker maar de scherpte in de afronding nog niet. Toch was daar het volgende doelpunt alweer. Een uitgespeelde aanval werd koeltjes binnen gewerkt en daarmee werd het 2-1. Nu moest SDV weer in de aanval en dat deden ze ook met ferve. Uiteindelijk leidde dit tot een twee tegen één situatie en deze werd goed uitgespeeld waarna de 2-2 een feit was. Maar toch zou dit niet de eindstand worden want Bouwbedrijf Hiemstra wist nog eenmaal te scoren. De gasten speelde alles of niets waarna de bal onderschept werd en de bal simpel in het lege doel gewerkt kon worden 3-2. Met dit doelpunt werd het duel beslist en daarmee behaalde de thuisploeg haar eerste drie punten.

Braak Financiele Diensten – Offinga Kappers 0-5
De start van dit seizoen is voor de gasten beter dan de thuisploeg. Toch kan je niet zeggen dat de thuisploeg kansloos zou wezen in dit duel. Maar daarbij had men vandaag niet gerekend op de grote Feike Nieuwhof show. Met een onvervalste hattrick wist hij de score op 0-3 te brengen en daarmee was het gaatje geslagen. De thuisploeg probeerde hierna nog wel terug te komen maar de geboden kansen werden niet benut. Het vierde doelpunt van Nieuwhof was al gauw een feit waarna Leonardo Wassenaar de eindstand bepaalde op 0-5.

Derde klasse

Verno Verhuur – Horeca de Trije 3-6
Een duel tussen twee ploegen die heel graag de drie punten wilde bijschrijven. Het beloofde op voorhand dus een interessante pot te worden en dus gingen de toeschouwers er maar eens goed voor zitten. Uiteindelijk kwam de thuisploeg goed uit de startblokken en dat leidde al snel tot een 1-0 voorsprong. Maar lang duurde deze voorsprong niet want een goed uitgespeelde aanval werd binnen gewerkt door Patrick van Dijk en daarmee was alles weer in evenwicht. Verno bleef compact spelen lieten de bal vooral aan de mannen van Horeca de Trije. Maar ondanks de compactheid waren de meeste kansen er voor de gasten en deze wisten dat ook om te zetten in doelpunten. Het was Keimpe Pols die tweemaal wist te scoren en daarmee bracht hij de marge naar twee verschil 1-3. In het tweede bedrijf mocht de thuisploeg iets meer de bal hebben en gingen de gasten wat compacter staan en daardoor was het wachten op de omschakeling. Zelfs de keeper van Verno deed mee in de aanvallen en dus zou je zeggen dat er steeds meer mogelijkheden zouden komen om de score verder uit te breiden. Uiteindelijk was het Patrick van Dijk die de bal ontving en met een ferme trap bracht hij de stand op 1-4. Het spel leek gespeeld te wezen en helemaal toen Keimpe Pols de 1-5 wist binnen te schieten. Maar dan is daar de thuisploeg met een goede aanval waarna de bal keurig in het hoekje eindigde 2-5. Maar ondanks deze tweede goal was er te weinig tijd om de verdere aansluiting te vinden. Uiteindelijk wisten beide ploegen nog eenmaal te scoren en daarmee werd de eindstand bepaald op 3-6.

Bouwbedrijf Jelle Bruinsma – v/d Woude Fietsen 2-4
Waar de thuisploeg vorige week een dikke nederlaag moest incasseren daar behaalde de gasten een puntje. Voor beide ploegen stond er dus zeker iets op het spel want de drie punten konden wel eens belangrijk wezen. Dit leken beide teams goed te snappen want beide gingen vol enthousiasme van start. Dit leidde na twee minuten spelen al in de openingstreffer van dit duel. Een aanval vanaf rechts werd geopend naar de linkerkant waarna de bal verplaats werd naar het midden van het veld waarna Autger Zijlstra de 1-0 wist binnen te schieten. Maar lang duurde deze voorsprong niet want ongeveer veertig seconden later was het alweer raak. Een snelle opbouw over de zijkant kwam terecht bij Kristiaan Gaastra en deze wist de bal strak binnen te werken 1-1. Het tempo bleef hoog maar er waren niet heel veel grote kansen te noteren en dus bleef het spannend. En dan noteren we minuut zeven als er een diepe bal komt vanaf de rechtsachter positie van de thuisploeg, de gasten leken de bal simpel te kunnen onderscheppen maar door miscommunicatie onderschepte Autger Zijlstra de bal en één op één met de keeper bleef hij rustig waarna de bal simpel binnen ging 2-1. Het tempo bleef de rest van het eerste bedrijf hoog en dit leidde er toe dat beide ploegen ook veel slordigheden hadden. Waar er in de eerste helft snel gescoord werd daar was dit nu ook het geval. Een goede onderschepping werd snel naar rechts gespeeld waarna de bal door Wytze Lanting in de verre hoek werd geschoten 2-2. In de loop van de tweede helft bleef het tempo hoog maar ook de slordigheden bleven actief in het spel. Uiteindelijk wist diezelfde Wytze Lanting een goede aanval af te ronden met een man meer situatie en daarmee kwam de stand in minuut 33 op 2-3. Hierna moest Bouwbedrijf Jelle Bruinsma meer risico nemen en dus kwam er steeds meer ruimte voor v/d Woude maar profiteren deed de ploeg hiervan niet. Uiteindelijk kreeg de thuisploeg nog een gele kaart en dat werd de ploeg uiteindelijk fataal. Met nog 2,5 minuten op de klok komt de bal bij Rick Atsma en deze schiet de bal keihard binnen en daarmee bepaalde hij de eindstand op 2-4.

Stadsherberg catering – Zaalvoetbalteam ex BTW 1-4
Waar de thuisploeg vorige week een punt behaalde daar verloren de gasten hun duel. Beide waren daarom gebrand om drie punten binnen te halen om zodoende de aansluiting te behouden met de bovenkant van de competitie. Vanaf het begin kon je merken dat de spanning hoog was want het tempo was niet al te hoog en beide ploegen hadden enkele slordigheden in het spel. Toch kwamen de gasten uiteindelijk verdiend op voorsprong. Een flitsende counter werd hard tegen de touwen gewerkt en hierdoor werd het 0-1. Dit doelpunt voelde goed aan want nu namen de mannen van Zaalvoetbalteam ex BTW het heft meer in eigen handen en dat leidde uiteindelijk tot de volgende treffer van dit duel. Na een goede actie werd er een goed hard schot gelost waarna de keeper alleen maar de touwen kon horen ritselen 0-2. De mannen van de Stadsherberg catering kregen zeker mogelijkheden maar deze werden niet omgezet in doelpunten en dus bleef het verschil twee. Maar dan is daar toch de aansluitingstreffer. Na een aanval over de zijkant werd de bal strak en tegendraads binnen geschoten in de verre hoek 1-2. Hiermee was de spanning weer terug en dus kon het alle kanten weer op gaan. Maar het gaatje werd al snel weer na twee gebracht. De aanvaller werd goed aangespeeld waarna deze de bal vanuit de draai in het doel wist te schieten 1-3. Nu moest de thuisploeg alles of niet gaan spelen en dus zou er meer ruimte komen voor de gasten. Uiteindelijk zou er in dit duel nog eenmaal gescoord worden en wel door de gasten en daarmee werd de eindstand bepaald op 1-4.