ZM Beweegcentrum en Sportcafé de Trije promoten de handbalsport met de voeten

De winterstop zit er weer op en dus ging de competitie voor de meeste teams vandaag weer van start. Waar vorige week al de eerste vier potjes op de planning stonden daar waren dat er vandaag achttien. Welke ploegen komen er goed uit de winterslaap en voor welke ploegen had de start nog wel even langer mogen duren? Je leest het in ieder geval hieronder.

Hoofdklasse

Welgeschikt – Royal Steensma  8-4

Waar de ene vorige seizoenshelft aardig presteerde daar had de andere het lastig. En dus waren beide ploegen gebrand op een goed resultaat. Toch kon je merken dat de thuisploeg veel individuele kwaliteiten had en dat leidde al snel tot de 1-0 van Jay de Vries die de bal in de verre hoek wist te schieten. Dit was een opmaat naar meer want even later schoof Jens de Ruyter de bal door de benen van de keeper en daardoor werd het 2-0. Het verschil was dus al snel gemaakt en dit werd uiteindelijk zelfs nog groter want middels een eigen doelpunt werd het zelfs 3-0. Steensma had het lastig al probeerde het wel het één en ander maar de geboden kansen werden nog niet omgezet in doelpunten. Nog niet inderdaad want dit doelpunt kwam er wel via Jacob van Althuis die de bal door de benen van de keeper schoof en daardoor werd het 3-1.  Was een ommekeer dan toch mogelijk?  Nee bleek het antwoord te wezen want nadat de bal eerst in het eigen doel werd verwerkt 4-1, daar was het vervolgens Jelmer Nawijn die de bal van ver in de kruising wist te schieten 5-1 om vervolgens de bal simpel binnen te tikken 6-1. Het duel was hiermee wel gespeeld al was het alleen de vraag hoe hoog gaat de score worden? Jeroen van Dellen deed in ieder geval iets terug voor de gasten want hij schoot de bal door de benen van de keeper en daarmee werd het 6-2. Maar hiermee was het nog niet gedaan want even later was het Jay de Vries met een kiezelhard schot over de keeper heen en daarmee werd het 7-2. Maar Steensma bleef voetballen waar kon en hierdoor kwam Rinnert Tolsma één op één met de keeper waarna hij de bal simpel wist binnen te schieten 7-3. In de slotfase wisten Jelmer Nawijn en Jorrit Tolsma nog simpel binnen te tikken en daarmee tekende zij voor een 8-4 eindstand.

Sportcafé de Trije – ZM Beweegcentrum  6-7

Een wedstrijd tussen twee teams die goed presteerde voor de winterstop en dit natuurlijk ook wilde doorzetten in het tweede gedeelte van het seizoen. En dus beloofde het een leuke wedstrijd te worden. En leuk werd het want de score werd al snel geopend door Sofian Azehaf die de bal simpel wist binnen te tikken 0-1. Maar lang wachtte de tegen reactie niet op zich want kort er na kon Karst Hannema de bal simpel binnen tikken en daardoor was het alweer 1-1. Het bleef een leuke wedstrijd om te volgen want beide ploegen zochten de aanval veelvuldig. En dan is daar Gert Jan Zagema die de bal eerst in de korte hoek weet te schieten 2-1 waarna zijn volgende schot in de verre hoek eindigde 3-1. Het gaatje was geslagen en dus moesten de gasten in de achtervolging gaan. Dit leidde uiteindelijk tot een twee tegen één situatie die goed werd uitgespeeld waarna Karst Hannema de bal simpel wist binnen te werken 4-1. Een flinke tik voor de mannen van het Beweegcentrum en dan is daar ook nog Rob Postma die de bal weet binnen te tikken en daarmee werd het 5-1. De wedstrijd leek hiermee wel gespeeld te wezen maar niets was minder waar want Wessel Roorda en Mart Beuker stonden op bij de tegenstander en met beide twee treffers wisten zij de stand terug te brengen tot 5-5. Alles was weer mogelijk en dus bleef het een leuke wedstrijd om te volgen. Beide ploegen bleven lekker de aanval zoeken en dat resulteerde uiteindelijk ook in de 5-6 door Marten Jansen die de bal goed in de korte hoek wist te schieten. Nu moesten de mannen van de Trije weer komen en dat gebeurde uiteindelijk ook. Het is Rob Postma die de bal ontving waarna zijn schot eindigde in de korte hoek 6-6. Gezien de wedstrijd verdiende beide ploegen een punt maar toch ging men nog opzoek naar meer. Uiteindelijk kwam dat meer er ook want middels een eigen doelpunt werd de stand 6-7. Uiteindelijk bleek dit het laatste doelpunt van de wedstrijd te wezen en daardoor pakte de mannen van ZM Beweegcentrum drie hele knappe punten.

Bogt fen gune – Zijlstra Beroepskleding 1-4

Beide ploegen kennen elkaar goed en deden in de eerste seizoenshelft weinig voor elkaar onder. En dus beloofde het een spannende wedstrijd te gaan worden. Beide ploegen stonden goed waardoor het zoeken was naar de ruimtes op het veld. Uiteindelijk kwam deze ruimte er ook en dat leidde uiteindelijk ook tot een doelpunt.  De bal kwam terecht bij Marcel Logchief en zijn schot eindigde in de verre hoek 0-1. De ban was gebroken maar de tegen reactie liet niet lang op zich wachten want kort erna werd de bal in het eigen doel gewerkt en daardoor werd de stand naar 1-1 getild. Beide ploegen bleven de aanval zoeken waar kon en dus zou je denken dat een treffer niet uit kon blijven. Deze gedachten klopte inderdaad want Wayne Cuttress nam zijn ploeg bij de hand en middels een schot in de korte hoek wist hij de stand op 1-2 te zetten. De voorsprong was er en dus moesten de mannen van de Bogt meer risico’s gaan nemen en dat deed het dan ook. Dit leidde er uiteindelijk toe dat de gasten meer ruimte zouden krijgen en daarvan wist Wayne Cuttress optimaal van te profiteren want hij wist de bal in een vrij leeg doel te plaatsen en daardoor werd het 1-3. Het gaatje was geslagen en dus leek het duel wel gespeeld te wezen. Uiteindelijk werd de eindstand bepaald op 1-4 door Marcel Logchief die de bal simpel kon binnen tikken en daarmee bezorgde hij zijn ploeg drie belangrijke punten.

Eerste klasse

Vynx Records – Koopmans schilders  4-1

Waar het ene team nieuw is in competitieverband daar kent de andere de klappen van de zweep. En dus was het even afwachten hoe dit duel zich zou ontaarden. De gasten begonnen wel scherp en dat leidde na drie minuten spelen tot de openingstreffer. Mike van Dorselaar kreeg de bal waarna zijn schot strak eindigde in de hoek 0-1. De ban was hiermee gebroken maar de thuisploeg bleef goed mee doen in dit duel. Dat leidde er na twaalf minuten spelen toe dat de gelijkmaker een feit was. De bal kwam terecht bij Toine Muizer en deze wist de bal hard in de korte hoek te schieten 1-1. Alles was weer in evenwicht en dus kon het nog alle kanten op gaan. Met nog vier minuten te gaan is daa Tjitte Sijbesma die de bal voor zijn voeten terug vind waarna hij niet nadacht en de bal strak wist binnen te werken 2-1. Uiteindelijk bleek dit ook de ruststand te wezen en dus beloofde het een interessante tweede helft te worden. Beide ploegen begonnen dan ook fel aan het tweede bedrijf en daardoor waren de eerste mogelijkheden al gauw een feit. Uiteindelijk duurde het zes minuten voordat een volgend doelpunt een feit was. Na goed samenspel kwam de bal terecht bij Toine Muizer en deze wist de bal lekker binnen te werken 3-1. Het gaatje was geslagen en dus moesten de mannen van Koopmans meer risico gaan nemen wilde het nog wat terug doen. Dit gebeurde ook want de aanval werd meer en meer gezocht maar de geboden mogelijkheden werden niet benut. Uiteindelijk besliste Tjitte Sijbesma drie minuten voor tijd het duel door een goede pass te controleren waarna zijn schot binnen viel 4-1. Dit bleek het laatste doelpunt van dit duel te wezen en daarmee behaalde de nieuwkomer drie goede punten.

Skearmessen – Huhtamaki  1-3

Beide ploegen zijn voetballende ploegen en dat was ook wel terug te zien op het veld. Zo deden beide ploegen weinig voor elkaar onder. Het duurde uiteindelijk vijf minuten voordat de score geopend werd. Na goed samenspel kwam de bal terecht bij Frits Hoekstra en deze schoot de bal goed in de korte hoek binnen 0-1. De ban was gebroken en hierna bleven beide ploegen zoeken naar meer. Maar dat meer kwam er in het eerste bedrijf niet meer en dus gingen we rusten met een minimaal verschil. In de tweede helft moest het dan gaan gebeuren voor beide ploegen en dus zou ht een open wedstrijd blijven. Na drie minuten spelen viel dan eindelijk het volgende doelpunt te noteren. Lars Koster ontving de bal en met een grote poeier van afstand eindigde de bal in de verre hoek binnen en daarmee werd het 0-2. Nu moesten de mannen van Skearmessen meer risico’s nemen en dus konden de mannen van Huhtamaki rustig loeren op die ene kans die nog komen ging. Na enkele mogelijkheden die onbenut waren gebleven daar was het zes minuten voor tijd wel raak. Wederom was het Lars Koster die de bal ontving na goed samenspel waarna hij de bal netjes in het hoekje wist te prikken 0-3. De wedstrijd was hiermee wel gespeeld maar qua doelpunten was het nog niet gebeurd want met nog drie minuten op de klok is het Friso van Eijck die een rebound wist binnen te werken en daarmee bepaalde hij de eindstand op 1-3.

Keizer Autoschade – Bouwbedrijf Hiemstra Tzummarum  1-3

Waar de thuisploeg een lastige eerste seizoenshelft draaide daar kende de gasten juist een geweldige goede seizoenshelft. En dus was de vraag er wie kan er deze tweede helft goed beginnen. Beide ploegen stonden goed op het veld en deden vrij weinig voor elkaar onder. Mogelijkheden kwamen er zeker en dus zou je verwachten dat er ook doelpunten zouden gaan vallen. Dit gebeurde ook en wel door Robin Hamer die wist op te stomen over de rechterkant van het veld waarna zijn schot eindigde in de verre hoek 0-1. De ban was gebroken en het duurde uiteindelijk ook niet lang voor het volgende doelpunt een feit zou wezen. Wederom was het Robin Hamer die de bal ontving maar ditmaal aan de linkerzijde van het veld waarna hij de bal strak in de verre hoek wit te transporteren 0-2. Het gaatje was geslagen maar de gasten bleven de aanval zoeken en dat leidde uiteindelijk tot de aansluitingstreffer. Marcel Koning stoomde op over de linkerkant van het veld waarna zijn schot eindige in de korte hoek 1-2. De spanning was weer aanwezig en dus kon er nog van alles gebeuren in de tweede helt. En spannend bleef het want beide ploegen waren aardig aan elkaar gewaagd en dus kon het beide kanten op vallen. Beide ploegen kregen ook de kansen om te scoren maar de ballen wouden er nog niet in. Maar dan is daar Jelle Pieter vd Wal met een actie over de rechterkant van het veld waarna zijn schot eindigde in de rechterhoek van het doel 1-3. Het gaatje was weer geslagen en dus moest de thuisploeg meer risico’s gaan nemen en dus konden de gasten geduldig wachten op de mogelijkheden. Maar uiteindelijk wisten beide ploegen niet meer te scoren in dit duel en dus eindigde het in een 1-3 eindstand.

Tweede klasse

Rijschool Posseth – SDV Keukens en meer 2   6-2

Ook voor beide ploegen een nieuwe seizoenshelft en dus wouden beide ploegen vol voor de drie punten gaan. Op voorhand zou je denken dat de thuisploeg de favoriet was maar de gasten verkochten hun huid duur in het eerste bedrijf. Toch kwam de thuisploeg het scherpste uit de kleedkamer en dat leidde na vier minuten spelen in de openingstreffer. Het was Jasper Hoekstra met een strak schot in de hoek en daarmee werd het 1-0. Drie minuten later was het wederom raak. Een vrije trap werd binnen gewerkt door Alwin Bierema en daardoor werd het 2-0. Maar de mannen van SDV gaven niet op en met nog vijf minuten te spelen was het Sander Prins die de bal strak in de hoek legde en daardoor werd het 2-1. De spanning was weer terug en helemaal toen het twee minuten later ook nog gelijk werd. Cas Bankert probeerde het maar eens van afstand en zijn schot viel lekker binnen 2-2. In het tweede bedrijf moest het dan gebeuren voor beide ploegen. Beide ploegen zochten de aanval en daardoor werd het een open duel. Na zeven minuten spelen was het wederom raak. Na goed samenspel kwam de bal terecht bij Rick Beimers en deze wist de bal goed binnen te werken 3-2. De voorsprong was er weer voor Steensma en deze werd een minuut later verder vergroot. Na een mooie actie wist Alwin Bierema de bal goed binnen te werken en daardoor werd het 4-2. Het gaatje was geslagen maar dat was de vorige keer ook zo en toen kwamen de gasten terug in de wedstrijd. Maar ditmaal gebeurde dat niet ondanks alle druk die het zette. Het duel werd vier minuten voor tijd definitief beslist. Na een goede pass wist Bas van der Sluis de bal in de korte hoek te werken en daarmee werd de score naar 5-2 gebracht. Het uiteindelijke slotakkoord was er voor Jasper Hoekstra die de bal na goed samenspel wist binnen te werken en daarmee bepaalde hij de eindstand op 6-2.

v.v.. R.E.S. Bolsward – Frankena Loonbedrijf  6-2

Voor beide teams weer nieuwe kansen op goede prestaties en dat te beginnen vandaag tegen elkaar. Het bleek al snel dat beide teams niet heel veel voor elkaar onder deden en dus werd het een leuke eerste helft om te zien. Uiteindelijk werd de ban dan ook gebroken en wel door Ruurd Bouwma die de bal aan de rechterkant van het veld kreeg waarna zijn schot eindigde in de verre hoek 0-1. De ban was gebroken maar langde duurde het niet of de tegen reactie een feit was. Een voorzet vanaf de linkerkant werd door Niels Sanchez Infante in de korte hoek binnen gewerkt en daardoor werd het 1-1. Beide ploegen gingen opzoek naar meer maar dit kwam er niet en dus werd de ruststand bepaald op 1-1. In het tweede bedrijf moest het dan gaan gebeuren voor beide ploegen. Je merkte al gauw dat de thuisploeg het tempo meer wist op te voeren en dat leidde er uiteindelijk toe dat Nagy Norbert wist op te stomen over de linkerkant van het veld waarna zijn schot eindigde in de korte hoek 2-1. Maar de mannen van Frankena lieten zich niet kisten en de tegen reactie was er dan ook al gauw. Een voorzet vanaf links werd door het midden binnen gewerkt door Berthil Gruppen en daarmee bracht hij de stand op 2-2. Maar hier zou het niet bij blijven want even later dribbelde Frans van Assen op over de linkerkant van het veld waarna hij naar het midden trok om de bal verwoestend hard binnen te werken en daarmee werd het 3-2. Hiermee was het gaatje geslagen en dus moesten de gasten weer in de achtervolging gaan. Helemaal toen Sander Bootsma tweemaal wist op te stomen over de linkerkant van het veld waarna zijn eerste schot eindigde in de korte hoek 4-2, om vervolgens wederom raak te schieten vanaf de linkerkant maar dan in de verre hoek 5-2. De wedstrijd was hiermee wel gespeeld al zou er in de slotfase nog eenmaal gescoord worden. Een voorzet vanaf de linkerkant werd binnen gewerkt door Nagy Norbert en daarmee bepaalde hij de eindstand op 6-2.

Bouwbedrijf Haarsma Franeker – Offinga kappers  5-3

Een duel tussen twee teams die wisselvallig presteerde in de eerste fase van het seizoen. En dus waren beide ploegen gebrand op een goed resultaat vandaag. In de beginfase ging het spel over en weer en dus was het een leuke wedstrijd om te zien. Toch duurde het elf minuten en negentien seconden voordat de score geopend werd. Jeffrey Jellema kreeg de bal aangespeeld waarna hij de bal goed in de linkerhoek wist te schieten 1-0. Dit doelpunt gaf gelijk een bevrijdend gevoel want één minuut en achtentwintig seconden later was het wederom raak. Henk Jan Wijma dribbelde op waarna hij nadacht en de bal strak in de kruising wist te schieten 2-0. Maar toch zou er met deze stand niet gerust worden want met nog twee minuten en veertig seconden op de klok kwam de bal terecht bij Jelte Meijer en deze schoot hard op doel waarna de bal via de hand van de keeper in de rechterhoek eindigde 2-1. De spanning was weer terug en dus kon er in het tweede bedrijf nog van alles gebeuren.  Het duel begon gelijk levendig in het tweede bedrijf en daarin gingen beide ploegen opzoek naar meer. Uiteindelijk duurde het iets korter dan vier minuten voordat een volgende treffer een feit was. Een schot op doel werd door Leonardo Wassenaar aangeraakt waarna de bal over doelman heen ging en eindigde in het mandje 3-1. De voorsprong deed de thuisploeg goed en vier minuten later werd deze zelfs nog verder uitgebreid. Menne Langhout werd in de as van het veld aangespeeld waarna zijn schot strak binnen viel 4-1. Hiermee leek de wedstrijd wel gespeeld te wezen maar daar dacht Feike Nieuwhof blijkbaar anders over want een halve minuut na het vorige doelpunt wist hij goed op te dribbelen om de bal vervolgens hard achter de keeper te schieten 4-2. Was een terugkeer dan toch nog mogelijk? Nee leek het antwoord te worden want met nog zes minuten en tweeëndertig seconden op de klok besloost Henk Jan Wijma het maar eens van afstand te proberen en zijn schot eindigde in de linkerhoek 5-2. Uiteindelijk besliste Feike Nieuwhof het duel op 5-3 nadat hij een goede dribbel wist binnen te werken in de linkerhoek.

Derde klasse

SDV Keukens en meer – Lahaise schoonm & Glasbew  6-1

Waar de thuisploeg in het eerste gedeelte van het seizoen aardig presteerde daar zijn de gasten nieuw in de competitie. En dus was het even afwachten hoe beide ploegen er voor zouden staan. In het begin kon je merken dat de thuisploeg iets sterker was. Het kreeg gemakkelijker een kans om te scoren en daarnaast gaf het niet veel weg. Uiteindelijk duurde het acht minuten voordat er gescoord werd. Het was Henk Vonk die de bal ontving aan de rechterkant van het veld waarna zijn streep hard in de verre hoek eindigde 1-0. De score was geopend maar alles lag nog dicht bij elkaar en dus kon het alle kanten nog op gaan. En dan met nog twee minuten te op de klok is het Jonathan Meeuwis die de bal voor zijn voeten terug vond en deze kon de bal simpel binnen tikken 2-0. Het gaatje was wel geslagen maar de gasten gaven niet op en dat kwam de wedstrijd alleen maar ten goede. En dan na drie minuten spelen is het Meindert Jan Feenstra die de bal ontving en middels een afstandschot in de verre hoek bracht hij de spanning volledig terug 2-1. Was er dan toch een ommekeer in de maak? Nee bleek het antwoord te wezen want Henk Vonk kreeg de bal op het midden van het veld waarna hij de bal strak in de hoek wist te schieten 3-1. De marge was twee maar het tempo bij de thuisploeg ging omhoog en dus konden meer doelpunten niet uit blijven. En dan met nog vijf minuten te spelen wordt het duel definitief in het slot gegooid. Een schot van Eric Reversma ging via de keeper binnen en daarmee werd het 4-1. Maar hiermee was het nog niet gespeeld want een minuut later was het wederom raak. Richard v/d Veer ontving de bal waarna hij de keeper goed uitspeelde om de bal vervolgens simpel binnen te werken 5-1. Het slotakkoord kwam er uiteindelijk via Meindert Jan Feenstra die de bal in eigen doel wist te werken en daarmee bepaalde hij de eindstand op 6-1.

WR Unit – North Line 5-6

Een duel tussen twee ploegen die op papier weinig voor elkaar onder hoeven te doen. En dus gingen de supporters er maar eens goed voor zitten. En met resultaat want de ploegen deden inderdaad niks voor elkaar onder en dus ging het spel over en weer. Het eerste doelpunt was dan ook al gauw een feit. Een voorzet vanaf de linkerkant werd in de korte hoek geschoten door Timen van de Zee en daarmee werd het al gauw 0-1.  Maar de tegen reactie liet niet lang op zich wachten. Het was Sander  Frank Rodenburg die de bal aan de linkerkant van het veld kreeg waarna zijn schot eindigde in de kruising 1-1. En zo bleef het een leuke open wedstrijd waarin beide ploegen opzoek waren naar meer. Dat meer kwam er ook en wel via Leon Timmer die de bal op het midden van het veld ontving om deze vervolgens in de linkerhoek binnen te schieten 2-1. Maar toch zou dit niet de ruststand worden want het was Jilles Groen met een actie over de rechterkant van het veld waarna zijn schot eindigde in de verre hoek 2-2. In het eerste bedrijf zou er niet meer gescoord worden en dus beloofde het een leuke tweede helft te worden. En leuk werd het want al snel werd er weer een doelpunt gemaakt. Sjoerd van Wijk kreeg de bal aangespeeld op het midden van het veld waarna zijn schot eindigde in de linker kruising 3-2. Maar ook ditmaal kwam er een snelle tegen reactie. Een voorzet vanaf rechts werd door de benen van de keeper geschoten en daarmee bracht Jurre Scheenstra de stand op 3-3. Diezelfde Jurre Scheenstra stoomde even later op over de linkerkant van het veld waarna zijn schot eindigde in de korte hoek 3-4. Maar ook de thuisploeg beet weer van zich af en middels een goed actie van Tieme van Marrum werd de stand al snel weer hersteld 4-4. Wat een wedstrijd tot op heden en dan waren we er ook nog niet want even later was er een goede voorzet vanaf de linkerkant waarna Rients van Sluis de bal door de benen van de keeper wist heen te schieten en daardoor werd het 4-5. Maar ook ditmaal was het maar van korte duur want niet lang daarna was het Tieme van Marrum die een voorzet vanaf links wist binnen te werken en daarmee was het 5-5. Gezien de wedstrijd een verdiende stand maar beide ploegen wouden meer en dus werd er vol ingezet op een volgende treffer. Deze kwam er uiteindelijk ook nog. Wederom was er een voorzet vanaf de linkerkant en ditmaal was het Rudmer Hoekstra die de bal in de korte hoek schoot en daarmee was het 5-6. Wat een wedstrijd was dit! Uiteindelijk bleek deze laatste treffer ook de winnende treffer te wezen en zo sloten beide ploegen een mooie wedstrijd af.

Vierde klasse

BSH Partyservice – Beumako 4-3

Waar de thuisploeg voor de winterstop in topvorm was daar moesten de gasten soms nog wat zoeken naar het niveau. Maar de bal is rond en dus kan iedereen elkaar pijn doen. Uiteindelijk duurde het in dit duel zeven minuten en vierenvijftig seconden voordat er gescoord werd. Nick Tiebesl dribbelde goed waarna zijn schot in de linkerhoek eindigde 0-1.  De ban was gebroken maar uiteindelijk duurde deze voorsprong maar vier minuten want toen kreeg Tjitse Oegema de bal aangespeeld waarna hij de bal deponeerde in de rechterhoek en daarmee was alles weer in evenwicht 1-1. Het bleek een leuke pot om te volgen want beide ploegen deden vrij weinig voor elkaar onder. Drie minuten en achttien seconden na de gelijkmaker was het wederom raak. Jochem Wielenga werd aangespeeld waarna zijn schot eindigde in de linker onderhoek en daarmee bepaalde hij de ruststand op 1-2. En dus moesten de mannen van BSH aanzetten en dat gebeurde dan ook. Het duurde dan ook zeven minuten en negenenveertig seconden voordat de gelijkmaker een feit was. Het was Tjalling Feenstra die de bal kreeg aangespeeld waarna zijn schot eindigde in de linker onderhoek 2-2.  Alles was weer mogelijk en helemaal toen Arne Tigchelaar één minuut en tien seconden later een gele kaart kreeg maar de mannen van Beumako wisten daarvan niet te profiteren en dus stonden beide ploegen twee minuten later nog met dezelfde stand op het scorebord. En dan met nog zeven en een halve minuut op de klok probeert Tjalling Feenstra het maar eens van afstand en dit schot viel keurig in de linkerhoek binnen en daarmee werd het 3-2. En dus moesten nu e gasten in de achtervolging gaan. Lang leek bovenstaande stand de eindstand te worden maar dan met nog één minuut en vijftien seconden op de klok is het Jort Scherer die een dribbel inzet waarna zijn schot eindigde in de rechterhoek van het doel 3-3. De punten leken dus verdeeld te worden maar inderdaad leek want met nog eenentwintig seconden op de klok was het Rene de Haan die opkwam over de linkerzijde van het veld, hij produceerde een hard schot dat nog op de paal ging maar in tweede instanties ging de bal er alsnog in en daarmee besliste hij deze wedstrijd in een 4-3 eindstand.

Roosma schilders – Ventura systems 5-1

Een duel tussen twee ploegen die elkaar wel kennen en dus wist men wat ze konden verwachten van elkaar. Maar hoe zou zich dat gaan ontwikkelen in de wedstrijd zelf? In de eerste helft was de thuisploeg wel de wat betere partij maar de geboden mogelijkheden werden niet omgezet in doelpunten. Datzelfde gold ook voor de gasten en dus leek het erop dat we met een 0-0 zouden gaan rusten. Maar niets was minder waar want het was Tom Roorda die opkwam over de rechterkant waarna zijn schot door de benen van de keeper binnen viel 1-0. De ban was gebroken en dus moest er in de tweede helft een reactie komen. Zeker omdat het vrij vroeg in de tweede helft al 2-0 werd via Nivisan Kanagaratnam die op kwam over de rechterkant en de bal in de verre hoek wist te schieten. Maar ondanks de achterstand kwam de tegen reactie al vrij vlot. Sander Boomsma had een actie door het midden van het veld waarna zijn schot in de rechterhoek eindigde 2-1. De spanning was terug maar de thuisploeg wilde meer en dus werd het tempo verder opgevoerd. En met effect want een diepe bal door het midden van het veld kwam terecht bij Tom Roorda en deze legde de bal keurig in de rechterhoek binnen 3-1. Het gaatje was weer twee en dus moesten de mannen van Ventura meer en meer risico gaan nemen wilde het nog de drie punten binnen halen. Dit leek een onmogelijke opdracht want na een voorzet vanaf de linkerkant wist Elmer Feenstra de bal in de rechterhoek te werken en daarmee werd het 4-1. Deze klap kwamen de gasten niet meer te boven ondanks nog enkele mogelijkheden maar deze werden niet omgezet in doelpunten. Het slotakkoord was er uiteindelijk voor Skelte Eemsing die de bal kreeg op het midden van het veld waarna hij de bal keurig in het rechterhoekje legde en daarmee bepaalde hij de eindstand op 5-1.

Horeca de Trije – CK Corporation  4-3

Een duel tussen twee ploegen die wel houden van lekker voetballen en dus konden we een leuke en open wedstrijd verwachten. Dit bleek ook zeker het geval te wezen en zodoende kregen beide ploegen mogelijkheden om te scoren. Zo’n mogelijkheid werd al snel omgezet in een doelpunt van Michel van der Veen die de bal strak in de hoek wist te schieten 1-0. De eerste treffer was een feit maar een tweede zou er ook snel komen want het was Keimpe Pols die de bal voor zijn voeten terug vond waarna hij deze simpel kon binnen tikken. Ondanks de achterstand bleven de gasten strijden voor elke bal en dat werd uiteindelijk ook beloond middels een doelpunt. Junior Lopez ontving de bal waarna zijn bal strak eindigde in de verre hoek 2-1. De spanning was weer terug en dus kon het alle kanten nog op gaan. En dan is daar wederom Keimpe Pols die de bal ontving en ditmaal schoof hij deze door de benen van de keeper heen en daardoor werd het 3-1. De gasten moesten meer en meer komen en dat gebeurde dan ook. Dit werd uiteindelijk ook beloond middels een treffer van Menno Hiemstra die de bal simpel kon binnen tikken en daarmee was de spanning weer terug 3-2. Beide ploegen bleven de aanval zoeken en dus werd de jacht op meer doelpunten ingezet. Uiteindelijk kwamen deze er ook want een toegekende vrije trap werd hard binnen gewerkt door Michel van der Veen en daardoor werd het 4-2. Het slotakkoord was er uiteindelijk voor Pedro Lopez die de bal kiezelhard door het midden van het doel heen jaagde en daarmee bepaalde hij de eindstand op 4-3.

Vijfde klasse

VDV-Techniek – Verno verhuur 2-6

Een duel tussen twee ploegen die in de eerste seizoenshelft wisselvallig presteerde en dus was het wel lekker om vandaag goed te beginnen. Dit gebeurde dan ook zeker want na vier minuten en negenenveertig seconden spelen was het al raak. Jelte Hanenburg dribbelde goed op waarna zijn schot eindigde in de linkerhoek 0-1. Hiermee was de ban gebroken en dus was er tijd voor meer spektakel. De tegenreactie kwam er ook al snel want vier minuten en vierentwintig seconden later was het al raak aan de andere kant van het veld. Auke Heida dribbelde een heel stuk op waarna zijn schot strak tegen de touwen eindigde 1-1. Het tempo bleef hoog en met nog vijf minuten op de klok kwam er een bal richting Aldrik Dijkstra, deze omspeelde de keeper waarna hij de bal simpel kon binnen schuiven 1-2. De voorsprong was er weer en dus moest de thuisploeg weer in de achtervolging gedaan. Maar we waren er nog niet want met nog ruim twee minuten te spelen werd Klaas Auke Dijkstra aangespeeld en met een ferme trap zette hij de 1-3 op het scorebord. Maar toch zou dit niet de ruststand wezen want met nog enkele seconden op de klok gaf Pieter Tulner een goede bal op Dirk Jan Volbeda en deze wist daar wel raad mee en schoot de bal hard binnen 1-4. Hiermee leek de wedstrijd wel gespeeld te wezen of konden de mannen van VDV nog wat terug doen? Nee leek het antwoord te wezen want na twee minuten en vijfentwintig seconden gespeeld te hebben in de tweede helft ging Klaas Auke Dijkstra een dribbel aan om vervolgens de bal in de linkerhoek te schieten en daarmee werd de marge vergroot naar vier verschil 1-5. Maar ondanks deze achterstand bleef de thuisploeg het proberen en dat werd uiteindelijk ook beloond. Met nog acht minuten en twaalf seconden op de klok was het Jan van der Veer met een schot op doel en deze bal ging over de voet van de keeper heen het doel in 2-5. Een ommekeer was niet realistisch maar hoe meer treffers je maakt hoe beter. Uiteindelijk zou er in dit duel nog eenmaal gescoord worden en wel door Zeya Korel die een vrije trap in de laatste seconden nog in de linker kruising wist te schieten en daarmee bepaalde hij de eindstand op 2-6.

Zaalvoetbalteam ex BTW – Team Aboubakar  2-1

Waar de thuisploeg vorige week goed begon met een overwinning daar debuteerde de gasten met een nederlaag. En dus was het de vraag hoe zou het vandaag gaan bij beide ploegen? Beide ploegen bleken vrij weinig voor elkaar onder te doen. Ze stonden goed en wachtte op het juiste moment om er door te komen. Uiteindelijk duurde het zeven minuten voordat de eerste treffer een feit was. Oscar Busser ontving de bal waarna zijn schot door de benen van de keeper heen ging 0-1. De ban was gebroken en dus moest de thuisploeg in de achtervolging gaan. Uiteindelijk zou er niet meer gescoord worden in het eerste bedrijf en dus konden we ons opmaken voor een spannende tweede helft. En spannend werd het zeker want de druk werd er gelijk op gezet door beide ploegen en dus kon het beide kanten op vallen. Uiteindelijk duurde het vijf minuten voordat de gelijkmaker een feit was. Na goed samenspel kwam de bal terecht bij Tjitte Bonnema en deze wist daar wel raak mee en wist de bal simpel binnen te werken 1-1. Beide ploegen gingen hierna opzoek naar meer en uiteindelijk kwam dat meer er ook voor de thuisploeg. Het is de dertiende minuut als Siebe Greidanus de bal ontvangt en zijn harde schot eindigde in de verre hoek. 2-1. De gasten gingen meer risico’s nemen en dus zou er meer ruimte ontstaan voor de thuisploeg maar uiteindelijk wisten beide ploegen niet meer te scoren en dus eindigde deze clash in een 2-1 eindstand.

v/d Woude fietsen – Stadsherberg catering  2-4

Waar de thuisploeg vandaag voor het eerst aantrad daar verloren de gasten vorige week hun eerste duel. En dus was de vraag wie zou er als grote winnaar uit deze wedstrijd komen? Het werd een leuke wedstrijd waarin beide ploegen de aanval zochten waar kon. Dit leidde tot goede mogelijkheden en uiteindelijk zelfs tot de openingstreffer. De bal kwam terecht bij Edwin Lodewijk en vanaf links wist hij de bal goed tegendraads binnen te schieten en daarmee werd het 0-1. De ban was gebroken maar de tegen reactie volgde al vrij snel. Een voorzet vanaf de linkerkant werd door Wytze Lanting in de korte hoek gewerkt en daarmee werd het 1-1. Maar toch zou dit niet de ruststand worden want het was de avond van Edwin Lodewijk die ditmaal vanaf rechts opstoomde om de bal vervolgens in de verre hoek te werken 1-2. Dit bleek uiteindelijk ook de ruststand te wezen en dus moesten de mannen van v/d Woude iets verzinnen om terug te komen in de wedstrijd. De tweede helft begon fel van beide kanten en met ook mogelijkheden voor beide ploegen. Toch waren het de gasten die als eerste doel wisten te treffen. Gerton Oost kreeg de bal aan de linkerkant van het veld waarna zijn schot eindigde in de korte hoek 1-3. Het gaatje was geslagen en deze zou alleen nog maar groter worden want Edwin Lodewijk kwam wederom op over de rechterkant waarna zijn schot eindigde in de linkerhoek 1-4. Hiermee was de wedstrijd wel gespeeld al wist de thuisploeg toch nog iets terug te doen. Mark Ypma kreeg de bal op het midden van het veld waarna zijn goede schot eindigde in de rechter kruising 2-4. Maar verder dan deze score kwamen beide ploegen niet en daardoor behaalde de mannen van de Stadsherberg catering drie belangrijke punten.