ZM Beweegcentrum swingt op tempo langs Royal Steensma

Inmiddels zijn we al een tijdje onderweg en dus worden de eerste contouren van de competities zichbaar. Toch stond er nog genoeg op het spel want je wilt nooit verliezen en / of degraderen. Winnen en promoveren dat is het doel en dus werd er heden avond wederom gestreden voor elke meter zaal.

Hoofdklasse

Royal Steensma – ZM Beweegcentrum 4-7

Op voorhand een leuk duel tussen twee voetballende ploegen en dus konden de supporters rekenen op een leuke wedstrijd.  Toch bleek vanaf minuut één dat de gasten scherper uit de kleedkamer waren gekomen want middels hoog baltempo zette zij de thuisploeg onder druk. Dit leidde al snel tot de openingstreffer van de wedstrijd. Het is minuut zeven als Wessel Roorda een schot lost, deze likt gepakt te kunnen worden door de keeper maar deze laat de bal uit zijn handen glijden waarna de bal in het doel ging 0-1. De thuisploeg moest in de achtervolging maar het ging lastig tegen een sterk ZM Beweegcentrum. Na twaalf minuten werd de score verdubbeld door Mart Beuker die een goede actie door het midden van het veld had waarna hij raak wist te schieten 0-2. Het gaatje was geslagen maar deze zou voor rust nog groter worden want met nog drie minuten op de klok is het Wessel Roorda die de bal van afstand wist binnen te schieten en daarmee werd het 0-3. Hiermee leek de wedstrijd wel gespeeld te wezen maar het tegen antwoord kwam er al snel want een minuut na dit doelpunt is het Jorrit Tolsma met een goede actie waarna hij de bal in het hoekje wist te leggen 1-3. Maar toch zou dit niet de ruststand worden want gelijk hierna ging de bal naar Henk Jansma en deze prikte de bal in het hoekje 1-4. Royal Steensma moest in het tweede bedrijf uit een ander vaatje tappen wilde het nog in de wedstrijd komen maar dit leek lastig te worden want na een minuut spelen is het Dani van Eijk met een mooie dribbel waarna hij de bal hard weet binnen te schieten 1-5. De wedstrijd was hiermee wel gespeeld maar daar dachten ze bij de thuisploeg anders over. Een minuut na de vorige treffer was het namelijk alweer raak aan de andere kant van het veld. Het is Kevin Hoekstra die aan de bal kwam en met een ferme knal bracht hij de stand op 2-5. Na dit doelpunt werd de bal weer snel onderschept waarna er een mooie combinatie word gemaakt waarna de bal werd binnen gewerkt door Pieter van der Breejen en daarmee werd het 3-5. Kon de omekeer dan toch nog komen? Nee leek het antwoord te worden want vanaf de aftrap ging de bal naar Wessel Roorda en deze schoot de bal strak tegen de touwen aan 3-6. Het was dus een levendige openingsfase en dat werd alleen nog maar leuker toen het na vijf minuten spelen wederom raak was. Na goed spel wist Rinnert Tolsma binnen te werken en daarmee werd het 4-6. In de fase hierna bleef het spel over en weer gaan en dus kon het alle kanten op gaan. Uiteindelijk zou er in dit duel nog eenmaal gescoord worden en wel door Lennard Feenstra die de bal van afstand wist binnen te werken en daarmee bepaalde hij de eindstand op 4-7.

Autobedrijf Haitsma – Bogt fen Gune 3-9

Een duel tussen twee teams die graag voetballen willen maar ook verdedigend hun mannetje kunnen staan. En dus werd er een interessant potje verwacht. Vanaf de eerste minuut bleek dat beide ploegen goed stonden. Uiteindelijk duurde het acht minuten voordat de score werd geopend. Na goed samenspel werd de bal goed binnen geschoten en daarmee werd het 1-0.. Maar lang stond deze stand niet op het bord want vanaf de aftrap was het Willem van Duijn die de bal van afstand wist binnen te werken en daarmee werd het 1-1. Uiteindelijk leek dit de ruststand te worden maar niets was minder waar want met nog drie minuten te gaan is er een mooie bal richting Jordy Stecking en deze kon de bal simpel binnen tikken 1-2. Maar ook ditmaal was het antwoord er snel want gelijk hierna was er een mooi afstandschot en daarmee werd het 2-2. Dit zou de ruststand moeten wezen maar dan heb je de laatste secondes van het eerste bedrijf als de bal wederom van afstand werd binnen geschoten en daarmee werd de ruststand bepaald op 3-2. Het beloofde dus een leuke tweede helft te worden en dat bewees Willem van Duijn in de eerste minuut van de tweede helft want na een mooie actie werd het 3-3. Hiermee was de wedstrijd ontbrand want hierna ging het snel. Twee minuten na deze treffer was er een mooie combinatie waarna Willem van Duijn de bal simpel kon binnen tikken 3-4. Hierna ging het snel want na een voorzet van Willem kon de bal simpel binnen getikt worden door Jordy Stecking en daarmee werd het 3-5. Het gaatje was geslagen en het tempo bij de Bogt ging meer en meer omhoog en dus was het meer loeren op de omschakeling voor de thuisploeg. Met nog elf minuten op de klok leek de wedstrijd beslist te worden. Het is Mark Hartman die een super hard schot in huis had en middels de onderkant van de lat viel de bal binnen 3-6. Het gaatje was geslagen en deze zou alleen nog maar grote worden want twee minuten later was er een mooie tikki takkie aanval waarna Feite de Haan de bal wist binnen te werken 3-7. De drie punten waren binnen maar de vernedering was nog niet compleet en dus ging keeper Frank de Vries mee naar voren waarna hij de bal mocht binnen schieten 3-8. Uiteindelijk was het slotakkoord er voor Siard Bloemsma die de bal na een goede actie wist binnen te werken en daarmee bepaalde hij de eindstand op 3-9.

Eerste Klasse

Skearmessen – Keizer Autoschade 4-2

Waar de thuisploeg nul punten behaalde uit de eerste drie duels daar hadden de gasten er drie uit drie. Het stond dus dicht bij elkaar en dus was elk punt nu mooi mee genomen. Vanaf minuut één zag je dat beide teams weinig voor elkaar onder deden. Beide ploegen kregen dus wel mogelijkheden maar uiteindelijk zou er in het eerste bedrijf maar eenmaal gescoord worden. Het was Roel Frijling met een actie over de rechterkant waarna hij de bal in de verre hoek wist te schieten 1-0. Dit bleek uiteindelijk ook de ruststand te wezen. In het tweede bedrijf wist je dat gasten zouden moeten gaan komen en dus waren de mannen van Skearmessen gewaarschuwd. Maar zij kwamen ook geweldig uit de kleedkamer en dat leidde al snel tot een verdubbeling in de score. Harm Schuitemaker kwam opzetten waarna hij de bal in de verre hoek wist te leggen 2-0. Het gaatje was geslagen en deze zou even later nog groter worden. Het was Roel Frijling die opstoomde over de rechterkant waarna zijn schot eindigde in de verre hoek 3-0. Het wilde maar niet bij Keizer en dat leidde tot een verdiende achterstand. Deze werd zelfs nog groter want Harm Schuitemaker kwam op over de linkerkant waarna hij de bal in de korte hoek wist te leggen 4-0. Hiermee leek de wedstrijd gespeeld te wezen maar dan is daar Marcel Koning die opstoomt door het midden van het veld waarna hij de bal door de benen van de keeper weet heen te schieten 4-1. Was een ommekeer dan toch mogelijk? Ja leek het antwoord te wezen want Martijn Werkhoven stoomde op over de rechterkant waarna zijn schot tegendraads in het doel eindigde 4-2. Maar uiteindelijk zou er niet meer gescoord worden en dus behaalde de thuisploeg een verdiende overwinning.

Welgeschikt – Bouwbedrijf Haarsma Franeker 7-4

Met de nummer één tegen vier en een verschil van zes punten was dit een belangrijke pot voor beide. De koploper wilde ongeslagen blijven en de gasten wilde uit de onderste regionen weg komen.  Het werd gelijk een leuke wedstrijd waarin beide ploegen weinig voor elkaar onder deden. Na vijf minuten en twintig seconden spelen werd de ban uiteindelijk gebroken. Luke Glas schoot de bal  over de verdediger heen waarna zijn schot in de rechterhoek eindigde 1-0. De ban was gebroken en dit was het startsein voor meer. Dat meer kwam een minuut later al en wederom was het Luke Glas die de bal ontving en zijn schot ging door de benen van de keeper heen het doel in 2-0.  Het gaatje was geslagen maar de tegen reactie was er ook alweer snel. Oane Born ontving de bal en deze wist daar wel raak met en schoot de 2-1 binnen.  In de drie minuten hierna ging het snel en daarin kreeg Jan Tymen Eisma het op zijn heupen waarin hij driemaal wist te scoren en daarmee bracht hij de stand op 5-1.  Maar de gasten bleven gewoon voetballen en dat leidde kort voor de rust in een doelpunt van Danick Sikkema en daardoor werd het 5-2. De ruststand werd uiteindelijk bepaald op 6-2 door Jay de Vries die de bal in de rechterhoek wist te schuiven. Waar de eerste helft levendig was daar was dat minder het geval in de tweede helft. Het stond goed aan beide kanten en dus was het lastiger om er doorheen te komen. Het duurde dan ook zeven en een halve minuut voordat de volgende treffer een feit was. Jelmer Nawijn ontving de bal en zijn schot eindigde in de linkerhoek 7-2. Maar de tegen reactie liet maar twee minuten op zich wachten. De bal werd gespeeld naar Danick Sikkema en deze schoot de bal strak tegen de touwen 7—3. Uiteindelijk zou er in dit duel nog eenmaal gescoord worden en wel door Leeroy Jellema die de bal in de rechterhoek schoot en daarmee bepaalde hij de eindstand op 7-3.

Koopmans Schilders – Huhtamaki  6-3

Beide teams hadden tot op heden zes punten verzamelt uit drie wedstrijden. Wilde het nog aanspraak maken op plek één dan moest er dus gewonnen worden. Dat beide ploegen weinig voor elkaar onder deden bleek al snel. Het spel ging over en weer en middels een eigen doelpunt werd het uiteindelijk 1-0. Hiermee was het startsein gegeven voor nog meer doelpunten en uiteindelijk kwamen deze er ook zeker. Na een schot wist Sjoerd Anema de bal middels de buik binnen te werken en daarmee werd het 2-0. Het gaatje was geslagen al was dit maar van korte duur want even later kopte Frits Hoekstra de bal netjes binnen en daarmee werd de kloof verkleind 2-1. Maar toch zou dit niet de ruststand worden want het was Albert Beuker met een actie over de linkerkant waarna hij de bal in de verre hoek wist te schieten 3-1. Huhtamaki moest dus komen in het tweede bedrijf en uiteindelijk gebeurde dat ook.  Chris Outhuyse had een actie over de linkerkant waarna hij de bal in de korte hoek wist te schieten 3-2. De spanning was weer terug en dus was er weer van alles mogelijk. Helemaal toen Mike Spanjersbergh opstoomde door het midden van het veld waarna hij de bal in de rechter kruising wist te schieten 3-3. Alles was weer in evenwicht en dus besloot Koopmans dat het tijd was om de duimschroeven aan te draaien. Albert Beuker dribbelde op via het midden van het veld waarna zijn schot eindigde in de linkerhoek 4-3. De voorsprong was er weer en het heft had men in handen. Dit lichte overhand werd uiteindelijk omgezet in een volgend doelpunt. Het was Mike van Dorselaar met een actie over de rechterkant waarna zijn schot eindigde in de korte hoek 5-3. Nu moesten de gasten meer en meer risico nemen en dat werd hen uiteindelijk ook fataal. Lee-Roy Purvis stoomde op over de rechterkant waarna zijn schot door de benen van de keeper ging en daarmee bepaalde hij de eindstand op 6-3.

Derde klasse

WR Unit – Dikland installatie techniek 5-4

Met zes vs vier punten was dit op voorhand een interessant duel. Het staat allemaal dichtbij elkaar in deze klasse en dus kon je bij winst klimmen maar bij een nederlaag ook naar de onderste plek kijken. Op voorhand dus een interessant potje tussen twee voetballende teams. En interessant werd het want beide ploegen bleken weinig voor elkaar onder te doen. Het duurde uiteindelijk zes minuut twintig voordat de score geopend zou worden. Tieme van Marrum ontving de bal en met een strak schot in de rechterhoek liet hij de keeper kansloos achter 1-0. De score was geopend en dus moesten de gasten komen met een antwoord. Dit antwoord kwam er ook zeker en wel vier minuten na de openingstreffer. Na een schot dook de keeper om de bal te pakken maar de bal belandde voor de voeten van Patrick Hoekstra en deze wist daar wel raad mee en schoot de bal goed binnen 1-1. Beide ploegen bleven hierna opzoek naar meer en dat meer kwam er uiteindelijk voor de gasten. Met nog twee minuten en veertig seconden op de klok ging Duco Hilverda op de doelman af, deze kwam goed uit maar de bal werd door Duco over de doelman heen gechipt waarna hij de bal zo in het doel kon schieten 1-2. Dit was ook de ruststand en dus moest WR Unit in het tweede bedrijf de achtervolging inzetten. Dit gebeurde dan ook zeker weten en dat resulteerde na drie en een halve minuut spelen in de gelijkmaker. Leon Timmer kreeg de bal waarna hij deze in de rechter bovenhoek wist te schieten 2-2. Alles was weer in evenwicht al zou dit maar van korte duur zijn want vijf minuten na de gelijkmaker was het alweer raak. Sander Frank Rodenburg schoot de bal over de uitkomende doelman heen waarna de bal in het doel plofte 3-2. De voorsprong was er weer en deze werd een minuut later nog verder vergroot. Sjoerd van Wijk pakte de bal van de doelman af waarna hij de bal simpel kon binnen tikken 4-2. Het gaatje was er en dus moesten de gasten komen met een antwoord. Dit antwoord kwam er ook en wel met nog vijf minuten en dertien seconden op de klok. Duco Hilverda kwam aan de bal en hij schoot deze strak in de rechter bovenhoek 4-3. Alles was weer mogelijk maar dat betekende ook dat de gasten meer ruimtes moesten gaan weg geven. Uiteindelijk profiteerde Sander Frank Rodenburg hiervan want hij kwam goed aan de bal waarna zijn schot door het midden binnen viel 5-3. De wedstrijd leek hiermee gespeeld, inderdaad leek want met nog een minuut op de klok was het Duco Hilverda die bal in de rechter bovenhoek schoot en daarmee werd het 5-4. Maar verder dan dit kwamen beide ploegen niet meer en dus eindigde dit spannende potje in een driepunter voor de thuisploeg.

SDV Keukens en meer – Ventura Systems 4-3

Met de koploper tegen de hekkensluiter en een verschil van zeven punten was dit op voorhand een gespeelde wedstrijd. Maar de bal is rond en dus kon er van alles gebeuren. Vanaf minuut één merkte je inderdaad een verschilletje, de thuisploeg was de bovenliggende partij al streden de gasten voor de volle 100%. Toch kon men niet voorkomen dat de score na bijna acht minuten werd geopend. Het was Richard v/d Veer die vanuit een corner de bal wist binnen te werken en daarmee tekende hij voor de 1-0. Een kleine vier minuten later werd de marge verder vergroot. Het was Karst Groothoff die de bal in de linkerzijde van het doel wist te prikken en daarmee werd het 2-0. Met deze stand zou er uiteindelijk ook gerust worden. Het gaatje was geslagen maar de mannen van Ventura lieten het hierbij niet zitten en dus werd het gaspedaal volledig ingedrukt. En met effect want na vier minuten en acht seconden te spelen was de aansluitingstreffer een feit. Dennis Soepboer passeerde zijn mannetje waarna hij de bal in de linkerhoek wist te schieten 2-1. Deze treffer gaf de gasten vleugels en dat leidde drie minuten later tot de gelijkmaker van Sam Brouwers die de bal hard wist binnen te schieten 2-2. Maar hiermee was het nog niet gedaan want achtendertig seconden later was het wederom raak. De keeper van SDV deed een tackle richting de bal maar Rients Hietkamp kon de bal nog over het been van de keeper heen liften en daarmee werd het 2-3. Een totale ommekeer dus van de hekkensluiter en dus moest de koploper in de achtervolging. Dit gebeurde ook want vanaf de aftrap kwam de bal terecht bij Henk Vonk en deze schoot de bal hard in de rechterhoek binnen 3-3. Wat een sensatie en wat een strijd van beide ploegen. Uiteindelijk leek het bij deze stand te blijven maar dan met nog twee minuten en vijftien seconden op de klok is daar een goed één tweetje waarna Richard v/d Veer de bal weet binnen te werken 4-3. Uiteindelijk bleek dit de winnende treffer te wezen en dus behaalde SDV een benauwde overwinning maar wel drie belangrijke punten.

Braak financiële Diensten – Rijschool Posseth 2-3

Beide ploegen vinden we terug in de middenmoot van de competitie. Waar de ene zes punten heeft daar heeft de andere er drie. Alles zat dus dichtbij elkaar en dat kon je ook wel merken in deze wedstrijd. Beide ploegen deden weinig voor elkaar onder en zodoende werd het een leuke open wedstrijd met kansen voor beide. Toch werd er in het eerste bedrijf niet gescoord en dus was de ruststand 0-0. In het tweede bedrijf moest het gaan gebeuren voor beide ploegen. Toch duurde het zeven minuten en vijfenveertig seconden voordat er voor het eerst gescoord werd. Sander Hoekstra ging zijn tegenstander gemakkelijk voorbij waarna hij de bal in de rechterhoek wist te schieten 0-1. Hiermee was het bal geopend en dat was een opzet naar meer. Dat meer kwam er ook en wel via Bas van der Sluis die de bal tegen zich kreeg aangeschoten waarna de bal zo het doel in kaatste 0-2. De wedstrijd leek hiermee gespeeld te wezen maar niets was minder waar want met nog vijf en een halve minuut op de klok ging de bal via Leon Wever het doel in en daardoor werd het 1-2. Nu ging Braak alles of niets spelen en dus kregen de mannen van Posseth meer ruimte. Dit leidde er toe dat Bas van der Sluis vanaf de middenlijn alleen op de doelman af kon en de bal hard wist binnen te werken 1-3. Uiteindelijk wist Sietse Kuipers tweeëndertig seconden voor tijd nog te scoren maar verder dan 2-3 kwamen beide ploegen niet.

Vierde klasse

Roosma schilders – Bouwbedrijf van Marrum 11-2

Waar de thuisploeg nog ongeslagen is daar zijn de gasten hekkensluiter met nul punten. Op voorhand zou  je dus denken dat de drie punten al verdeeld waren. Lang duurde het dan ook niet voordat de score geopend was. Het was de vierde minuut toen er een mooie aanval plaats vond waarna Mathijs Kramer de bal beheerst wist binnen te schieten 1-0. De score was geopend en dat was het teken van meer doelpunten want een minuut later was het alweer gelijk toen Daniel Scholten het maar eens van afstand probeerde en zijn schot viel prachtig binnen 1-1. Dit was een opzet naar meer en met nog tien minuten te spelen was het Elmer Feenstra met een actie over rechts waarna zijn schot strak in de hoek eindigde 2-1. Diezelfde Elmer Feenstra bepaalde vijf minuten later de ruststand op 3-1 nadat hij een mooie aanval wist binnen te schieten. Het gaatje was geslagen en dus moesten de mannen van , van Marrum aan de bak. Waar de score in het eerste bedrijf snel werd geopend daar gold dat niet voor de tweede helft.  Na negen minuten spelen scoorde Nivisan Kanagaratnam geweldige goal en daarmee werd het 4-1. Hierna ging het snel want twee minuten later scoorde Daniel Scholten een geweldige goal door de bal hard en hoog binnen te werken 4-2. Was er dan nog een ommekeer mogelijk? Nee bleek het antwoord te wezen want in de laatste acht minuten wisten de mannen van Roosma nog zevenmaal te scoren en daarmee bepaalde zij de eindstand op 11-2.

Horeca de Trije – North Line  1-8

Met zes vs negen punten stonden beide ploegen dichtbij elkaar op de ranglijst. Zo is het namelijk de wedstrijd van de nummer drie tegen één. Wilde de thuisploeg nog mee doen om deze plek dan moest er dus gewonnen worden. Maar je merkte al gauw dat de gasten sterker waren en dat leidde al snel tot de openingstreffer van dit duel. Thijs Haak kreeg de bal rond de middenlijn waarna hij op dribbelde en de bal hard door het midden wist binnen te schieten 0-1. De score was geopend en deze werd even later verdubbeld door Timen van der Zee die een voorzet vanaf links wist binnen te schieten 0-2. Was de wedstrijd hiermee al beslist? Ja zou je denken want even later was het Jilles Groen die een voorzet vanaf rechts wist binnen te tikken 0-3. Uiteindelijk werd de ruststand bepaald op 0-4 nadat Jurre Scheenstra vanaf links naar binnen dribbelde om vervolgens de bal door de benen van de keeper te schieten 0-4. De Trije  moest nu iets verzinnen wilde het nog iets gaan betekenen in deze wedstrijd. Maar het eerste doelpunt van het tweede bedrijf kwam op naam van Olaf Dijkstra die een voorzet vanaf rechts in de korte hoek wist te tikken 0-5. Maar dan is daar Michel van der Veen die opstoomde over rechts waarna hij de bal in de korte hoek wist te schieten 1-5. De eer was gered maar qua doelpunten waren we nog niet klaar want het volgende doelpunt  was van Timen van der Zee die een penalty hard in de rechterhoek wist te schieten 1-6. Maar hiermee was het nog niet gebeurd want even later gaf de doelman een rebound weg waarna Wieger Broersma de rebound hard wist binnen te werken 1-7. Het slotakkoord was er uiteindelijk voor Jilles Groenn die de bal hard in de kruising wist te schieten en daarmee bepaalde hij de eindstand op 1-8.

CK Corporation – Beumako 3-3

Met drie vs. nul punten vinden we beide ploegen onderin de competitie terug. En dus waren beide gebrand op een goed resultaat zodat het de onderste regionen kan verlaten. Vanaf minuur één merkte je al dat beide ploegen weinig voor elkaar onder deden. Mogelijkheden kwamen er en zelfs een doelpunt na zeven minuten spelen. Na een goede corner kwam de bal voor de voeten van Junior Lopez terecht en deze schoot de bal goed binnen 1-0. Maar ondanks de snelle achterstand bleven de gasten gewoon lekker voetballen en dat leidde in de vijftiende minuut tot de verdiende gelijkmaker. Na een goede aanval door het midden van het veld wist Nick Tiebesl de bal goed binnen te werken en daarmee werd het 1-1.  Maar toch zou dit niet de ruststand worden want twee minuten later was er wederom een goede corner en ditmaal werd die binnen gewerkt door Ari Lumputu 2-1. Dit bleek uiteindelijk de ruststand te wezen en dus beloofde het een interessante tweede helft te worden. Net als in het eerste bedrijf duurde het nu ook weer zeven minuten voordat er gescoord werd. Na een mooie aanval kwam de bal terecht bij Ari Lumputu en deze bleef ijzig kalm en schoot de bal goed binnen 3-1. Het gaatje was geslagen maar de punten waren nog niet binnen. En dat bleek ook wel want de mannen van Beumako bleven de aanval zoeken en dat leidde uiteindelijk tot de aansluitingstreffer. Jurre Span probeerde het maar eens van afstand en zijn schot eindigde strak in de kruising 3-2. De spanning was weer terug en dus kon er nog van alles gebeuren. En dan met nog twee minuten op de klok is het wederom Jurre Span die aan de bal komt en wederom probeert hij het maar eens van afstand en ook dit schot vloog lekker binnen 3-3. Beide ploegen zochten hierna nog naar de overwinning maar deze kwam er niet meer en dus behaalde beide ploegen een verdiend puntje.

Vijfde klasse

Stadsherberg catering – VDV-Techniek  4-3

Met de nummer ene laatst tegen de nummer laatst zo stond deze wedstrijd te boek. En dus zou je verwachten dat beide ploegen weinig voor elkaar onder zouden doen. Uiteindelijk bleek dit ook zo te wezen want het spel golfde over en weer en beide ploegen kregen ook zo hun mogelijkheden. Uiteindelijk werd het 1-0 via Edwin Lodewijk die een voorzet simpel wist binnen te tikken. Maar de tegen reactie kwam er ook snel toen Tjerk Kemper aan de bal kwam en zijn schot eindigde strak en hard in de kruising 1-1. Toch zou dit niet de ruststand worden want Jelle Rodenhuis zette een actie in over de rechterkant waarna hij de bal goed in de korte hoek wist te schieten 2-1. Uiteindelijk bleek dit ook de ruststand te wezen en dus konden we een leuke tweede helft verwachten. Leuk werd het zeker al was de thuisploeg wel de betere partij en dat werd ook al snel vertaald in de volgende treffer van dit duel. Wederom was het Jelle Rodenhuis met een actie over de rechterkant en wederom schoot hij de bal in de korte hoek binnen 3-1. Het gaatje was geslagen en deze werd even later nog wat groter toen Evert Jan Broersma naar het midden trok om de bal vervolgens hard door de benen van de keeper heen te schieten en daarmee werd het 4-1. Maar de gasten bleven strijden en die inzet werd uiteindelijk beloond met de 4-2 van Tjerk Kemper die een toegekende vrije trap hard in de linker kruising wist te schieten. Maar hiermee was het nog niet gedaan want Auke Heida stoomde op over de rechterkant waarna zijn schot eindigde in de verre hoek 4-3.  Beide ploegen kregen hierna nog mogelijkheden op meer maar gescoord werd er niet meer en dus eindigde dit duel in een 4-3 eindstand.

V/d Woude fietsen – Zaalvoetbalteam ex BTW 0-6

Waar we de thuisploeg terug vinden in de middenmoot met vier punten uit drie duels daar zijn de gasten de trotse koploper met negen uit drie. Wanneer je kijkt naar de stand dan zou je dus kunnen concluderen dat de gasten favoriet waren voor de overwinning.  Vanaf de eerste minuut waren de zaalvoetballers ook wel beter en moesten de mannen van v/d Woude wat meer naar achteren maar tot doelpunten leidde dit nog niet. Uiteindelijk duurde het ruim acht minuten voor de openingstreffer een feit was. Nadat de keeper nog goed kon redden op een hard schot daar was de rebound een eitje voor Gerrit Scharringa die de bal vervolgens in de linkerhoek wist te leggen 0-1. Hiermee was de score geopend en deze één minuut en vijftien seconden later verdubbeld. De bal kwam voor de voeten van Siebe Greidanus terecht en deze schoot de bal via de paal het doel in 0-2. Het gaatje was geslagen en die werd met nog vijf minuten en vijfenvijftig seconden op de klok nog verder vergroot. Nando Dijkstra stoomde op over de rechterkant van het veld waarna hij de bal tegendraads in de verre hoek wist te leggen 0-3. Met deze stand werd er uiteindelijk gerust. De thuisploeg moest iets verzinnen wilde het terug keren in de wedstrijd maar de gasten waren gewoon een maatje te groot voor hen. Het was dan ook geen verassing dat er nog meer doelpunten zouden gaan vallen. Uiteindelijk gebeurde dit ook en wel na zes minuten en negentien seconden. Siebe Greidanus kwam aan de bal en zijn schot ging door de keeper zijn benen en daardoor werd het 0-4. Maar hiermee was het nog  niet gedaan want drie en een halve minuut later kon de keeper een eerste schot nog keren maar bij de rebound van Siebe Greidanus was hij kansloos en dus werd het 0-5. De wedstrijd was hiermee wel gespeeld en dus was alleen nog de vraag hoeveel doelpunten zouden er nog vallen? Het antwoord kwam een halve minuut na het vorige doelpunt. De bal kwam bij Pieter Sybren Scharringa en deze schoot de bal in de rechterhoek 0-6. Uiteindelijk bleek dit de laatste treffer van de wedstrijd te wezen en dus behaalde de gasten een klink en klare overwinning.