ZM Beweegcentrum winnaar na gouden slotfase

De voorlaatste speelronde staat op de rol en dus is het nog tweemaal vlammen voor een goede eindklassering. En dus stond de spanning er vol op bij alle ploegen. Ondanks de spanning werd er volop gescoord en dus werd het een levendige avond. Weten wat jou favoriet gedaan heeft? Je leest het hieronder!

Hoofdklasse

Bogt fen gune/ Veltman vloeren – Welgeschikt 4-0

Met nog twee speelrondes te gaan was het gat op voorhand zes punten in het voordeel van de thuisploeg. Winst voor de gasten was dus noodzakelijk maar gezien het competitieverloop leek dit lastig te gaan worden. Toch deden de gasten het goed in het begin van de wedstrijd en hierdoor werd het een spannende strijd. Het duurde dan ook dertien minuten voordat de ban werd gebroken. Het was Sytse Jorrit Jorritsma die aan de bal kwam en zijn schot eindigde in de verre hoek 1-0. De ban was gebroken en dus moesten de gasten in de achtervolging gaan. Helemaal omdat het drie minuten later opnieuw raak was. Een goede uitgespeelde aanval kwam terecht bij Sytse Jorrit Jorritsma en deze schoof de bal simpel in het lege doel 2-0. Met deze stand zou er uiteindelijk ook gerust gaan worden. In de tweede helft veranderde er vrij weinig aan het spelbeeld, de thuisploeg stond goed en dus kwamen de gasten er niet gemakkelijk doorheen. Na vijf minuten spelen schoot Mart Zwier op doel waarna zijn schot via de paal en keeper binnenviel en dus werd het 3-0. De wedstrijd leek hiermee wel gespeeld te wezen. Dat bleek ook wel want de volgende mogelijkheden vielen maar niet binnen en dus leek het te blijven bij 3-0. Maar niets was minder waar want een minuut voor tijd leverde de keeper van de gasten de bal in bij Frank de Vries en deze bleef één op één met de keeper rustig waarna hij de bal hard wist binnen te schieten en daarmee bepaalde hij de eindstand op 4-0.

ZM Beweegcentrum – Royal Steensma 3-2

Met de nummer twee tegen vier was dit een leuke pot om te volgen. Beide teams kunnen namelijk goed voetballen en dus beloofde het een spannende strijd te worden. Dat beide ploegen weinig voor elkaar onder deden bleek wel want het duurde veertien minuten voordat de ban werd gebroken. Een goed genomen corner kwam terecht bij Mateusz Roman Ijpe en deze wist de bal strak binnen te werken 1-0. De voorsprong was er en deze werd drie minuten later verder uitgebreid. Het was Mart Beuker met een goede actie waarna hij beheerst wist binnen te werken 2-0. Toch stond deze stand maar kort op het scorebord want een minuut later was het Mathijs Buma die zacht en rustig wist binnen te werken en dus werd de ruststand bepaald op 2-1. In de tweede helft veranderde er vrij weinig aan het spelbeeld en dus bleef het een spannende strijd. En dan met nog tien minuten op de klok is het Thomas Tolsma die van dichtbij hard raak wist te schieten en dus werd de stand weer in evenwicht gebracht 2-2. En dus kon het weer alle kanten op vallen voor beide ploegen. Toch stond deze gelijkmaker maar een minuut op het scorebord want toen was daar Lennard Feenstra die hard wist raak te schieten en daarmee tekende hij voor de 3-2. En dus moesten de gasten weer in de achtervolging gaan. Dat gebeurde ook zeker wel maar gescoord zou er in dit duel niet meer worden en dus eindigde dit duel in een 3-2 eindstand.

Zijlstra Beroepskleding – Sportcafé de Trije 7-2

Met de koploper tegen de nummer drie was dit een leuke clash om te volgen. En dus beloofde het een spannende strijd te worden. Beide ploegen begonnen dan ook fel aan dit duel. Het duurde echter tien minuten voordat de score werd geopend. Roy Vermaning probeerde het maar eens van afstand en zijn schot vloog hard binnen 1-0. De ban was gebroken maar toch zou dit niet de ruststand gaan worden want twee minuten later was het Karst Hannema met een hard schot en deze eindigde hoog in het doel 1-1. Nu ging het snel want een minuut later was het Cornelis Zijlstra met een mooie individuele actie waarna zijn schot hard binnenviel 2-1. Maar ook deze stand stond maar kort op het scorebord want twee minuten later was het Karst Hannema met een mooie actie en zijn schot eindigde in de korte hoek 2-2. Dit bleek uiteindelijk ook de ruststand te wezen en dus beloofde het een spannende tweede helft te gaan worden. Waar het in de eerste helft even duurde voordat de score werd geopend daar gold dat ook voor de tweede helft. Welgeteld zeven minuten want toen was daar Cornelis Zijlstra die van dichtbij hard raak schoot en dus werd het 3-2. Maar hiermee was het nog niet gedaan want een minuut later was daar een goede voorzet en deze werd keurig binnen gewerkt door Omar en daarmee tekende hij voor de 4-2. Het gaatje was geslagen en die werd alleen nog maar groter want zes minuten voor het einde kwam de bal voor de voeten terecht van Mark de Vries en deze wist van dichtbij simpel raak te schieten 5-2. De gasten bleven de aanval zoeken maar daardoor ontstond er ook meer ruimte voor de thuisploeg. Deze profiteerde daar optimaal van want twee minuten later was het Peter de Vries die een rebound wist binnen te werken en dus werd het ook nog 6-2. De eindstand werd een minuut later bepaald op 7-2 nadat Pieter Zijlstra de bal vanaf de zijkant wist binnen te schieten. En zodoende behaalde de thuisploeg alsnog een grote overwinning al leek dat er lang niet in te zitten.

Eerste klasse

Bouwbedrijf Hiemstra – Rijschool Posseth 6-4

Met de hekkensluiter tegen de nummer twee was dit een wedstrijd van aanhaken of afhaken. En dus zou je een leuke wedstrijd verwachten. Dat bleek ook wel want na éénenveertig seconden spelen was het Rick Beimers met een goede solo waarna hij de bal hard binnenschoot 0-1. En zo was de ban al snel gebroken en dat was een opmars naar meer. Toch kwam de tegen reactie er al snel want iets meer dan vijf minuten later was het Rick de Graaf met een mooie wreeftrap en deze bal eindigde heerlijk tegen de touwen 1-1. De thuisploeg zette nu door en met profijt want één minuut en vijfendertig seconden later was het Robin Hamer met een goede solo en met een hard schot liet hij de keeper kansloos achter 2-1. De voorsprong was er maar met deze stand zou er niet gerust worden want Leon Wever wist de bal goed te plaatsen waarna hij tekende voor de 2-2. Met die stand zou er ook gerust gaan worden en dus konden we ons gaan opmaken voor een spannende tweede helft. Deze tweede helft was drie minuten en negentien seconden onderweg als Rick de Graaf sneller is dan zijn tegenstander om vervolgens hard raak te schieten 3-2. Dit doelpunt deed de thuisploeg goed en dat zorgde ervoor dat de score even late verder uitgebreid werd. Johannes Bonnema kwam aan de bal en zijn schot eindigde knap in het hoekje 4-2. Het gaatje was geslagen en die werd vier minuten en dertig seconden voor tijd nog een stukje groter. Robin Hamer probeerde het maar eens van afstand en dat schot viel heerlijk binnen 5-2. Hiermee leek de wedstrijd wel gespeeld te wezen en helemaal als Rick de Graaf wederom een goede solo in huis heeft om vervolgens raak te prikken 6-2. Toch wisten de gasten in de laatste achtendertig seconden nog tweemaal te scoren via Rick Beimers en Alwin Bierema en daardoor eindigde dit duel in een 6-4 eindstand.

RES/ Automotive Bolsward – SDV Keukens en meer 2 2-4

Beide ploegen spelen eigenlijk nergens meer voor en dus zou je denken dat het een leuke open wedstrijd zou gaan worden. Beide ploegen begonnen dan ook fel en gedreven aan dit duel. Toch duurde het negen en een halve minuut voordat de eerste treffer een feit was. Het was Sander Prins die een goede solo inzette waarna hij beheerst scoorde 0-1. Dit doelpunt deed de gasten goed want amper twee minuten later was het wederom raak. Weer was het Sander Prins die doel trof en wel door een schot te lossen van een aardige afstand 0-2. Waar Prins het van afstand deed daar was het Stijn Cevat die datzelfde kunstje ook wist na te doen en ook zijn schot trof doel en daarmee bepaalde hij de ruststand op 0-3. Ondanks de achterstand bleef de thuisploeg vol strijden voor elke meter en bal en dat werd na zes minuten en zestien seconden spelen beloond in de vorm van een doelpunt. Nagy Norbert kwam aan de bal en met een mooie boogbal over de doelman heen tekende hij voor de 1-3. Was een ommekeer dan toch nog mogelijk? Ja leek het antwoord te gaan worden want met nog zes minuten en veertig seconden op de klok is het Osman Bozkurt die een mooie volley in huis heeft en deze vloog heerlijk binnen 2-3. En dus was alles weer mogelijk en zou het een spannende eindfase worden. Een kleine twee minuten na de aansluitingstreffer was daar Stijn Cevat die vrij kwam en met een mooie trap tekende hij voor de 2-4. Dit bleek uiteindelijk ook de laatste treffer van de wedstrijd te wezen en dus behaalde de gasten drie belangrijke punten.

Tweede klasse

North Line – Rin-Tec 1-4

Waar de ene zich nog een beetje zorgen moet maken om te degraderen daar is de andere bij winst zo goed als kampioen. En dus stond er genoeg op het spel voor beide ploegen. Het beloofde dus een leuke en spannende strijd te gaan worden. Lang duurde het dan ook niet voordat de score werd geopend. Na vier minuten spelen was het Jilles Groen die aan het einde stond van een mooie aanval en daardoor werd het 1-0. De voorsprong was er en dus moest de koploper in de achtervolging gaan. Dat gebeurde ook en met resultaat want met nog negen minuten te spelen in het eerste bedrijf was het Max Cuperus die de bal met enige mazzel over de doelman heen wist te schieten en dus werd het 1-1. Met deze stand werd er uiteindelijk ook gerust en dus beloofde het een interessante tweede helft te gaan worden. De tweede helft was vijf minuten onderweg als Menne Langhout een hard en laag schot loste en deze vloog strak tegen de touwen 1-2. De voorsprong was er en deze werd zeven minuten later nog een stukje groter als Gerco Thom de Boer de bal hard en strak in de korte hoek weet te schieten en daarmee verdubbelde hij de score 1-3. De drie punten leken hiermee wel binnen te wezen al ging de thuisploeg nog vol in de achtervolging. Uiteindelijk mocht dit niet baten want twee minuten voor tijd werd de eindstand bepaald op 1-4 als Jeffrey Jellema een goede actie weet af te ronden.

Offinga kappers – SDV Keukens en meer 5-4

Een duel tussen twee voetballende ploegen en dus belooft het op voorhand een waar spektakel te worden. Beide ploegen lieten gelijk zien vol voor de punten te willen gaan en dus ging het spel over en weer. Het duurde uiteindelijk negen minuten voordat de ban werd gebroken. Het was Leonardo Wassenaar die het maar eens van afstand probeerde en dat schot viel heerlijk binnen 1-0. En dus moesten de gasten komen met een tegen reactie. Die kwam er uiteindelijk ook en wel drie minuten voor de pauze. Het was Jonathan Meeuwis die de bal ontving en van dichtbij wist hij raak te schieten 1-1. Toch stond deze stand maar kort op het scorebord want een minuut later was het Feike Nieuwhof met een mooie actie en zijn schot eindigde in de verre hoek 2-1. En dus was de voorsprong er weer en met deze stand gingen beide ploegen ook rusten. In de tweede helft veranderde er weinig aan het spelbeeld. Het enige wat er veranderde was dat de score na zes minuten spelen verder werd uitgebreid. De doelman van de gasten schoot de bal tegen Feike Nieuwhof aan en via hem ging de bal dan ook in het doel 3-1. Maar hiermee was het nog niet gedaan want vier minuten later was het Klaas Offenga die een mooie uitgespeelde aanval wist binnen te werken en daardoor werd het 4-1. Toch gaven de gasten niet op en dat resulteerde met nog zes minuten op de klok tot de 4-2 van Henk Vonk en daarmee bracht hij de spanning weer terug in de wedstrijd. Diezelfde Henk Vonk was een minuut later wederom trefzeker door de bal hard binnen te werken 4-3. En dus gingen de gasten in de slotfase alles of niets spelen voor nog een puntje. Het leek niets te gaan worden want twee minuten voor tijd was het Willem Nieuwhof die één op één komt met de doelman en hij bleef ijzig kalm om vervolgens hard binnen te werken 5-3. Toch was het slotakkoord er voor Henk Vonk die de bal in de laatste secondes van dichtbij weet raak te schieten en daarmee bepaalde hij de eindstand op 5-4.

Keizer Autoschade – WR Unit 2-0

Met beide zeven punten uit hun eerste acht duels vinden we beide ploegen terug op de onderste twee plekken van de competitie. En dus was dit een ware kraker om de laatste plek. Dat beide ploegen op de ranglijst weinig voor elkaar onder doen dat bleek ook wel op het veld zelf want in de eerste helft ging het spel over en weer en kregen beide ploegen genoeg mogelijkheden om te scoren. Toch gebeurde dit niet en dus gingen we met een brilstand op het bord de rust in. Waar er in de eerste helft niet gescoord werd daar was het in de tweede helft al gauw raak. Na één minuut en éénendertig seconden gespeeld te hebben is het Tristan Osinga die een goede aanval hard tegen de touwen ramt en daarmee tekende hij voor de 1-0. Maar ondanks deze treffer bleef de spanning hoog en kon het nog beide kanten op vallen. Het duurde dan ook tot de laatste twee minuten voordat dit duel beslist werd. Het was Teunis van der Boon met een goede individuele actie en zijn schot scheerde tegen de touwen 2-0. De wedstrijd was hiermee wel gespeeld en gescoord zou er ook niet meer worden en dus behaalde de thuisploeg drie belangrijke punten.

Derde klasse

Lahaise schoonmaak & Glasbewerking – BSH Partyservice 7-3

Waar de ene ploeg nog meedraait om plek twee daar eindigt de andere laatste in de competitie. En dus zou je op voorhand tekenen voor een overwinning van de thuisploeg. Al snel bleek ook wel dat de thuisploeg een maatje te groot was en dat leidde al snel tot de openingstreffer van Tim Bergsma die het maar eens van afstand probeerde en dus werd het 1-0. De toon was gezet en dus werd de score voor de thuisploeg alleen maar hoger en hoger. Het waren Tim Bergsma , Clint Baks , Jens Jellema en Dirk de Vries driemaal die nog scoorde voor de thuisploeg. Voor de gasten wist Arne Tigchelaar nog de eer te redden door driemaal te scoren en dus eindigde dit duel in een 7-3 eindstand.

Frankena Loonbedrijf – CK Corporation 3-1

Waar de ene plek twee wil verdedigen daar strijdt de andere juist om plek zes. En dus stond er voor beide ploegen weinig meer op het spel. En dat leidde ertoe dat het een open wedstrijd werd waarin het alle kanten op ging. Nadat de eerste mogelijkheden gemist waren was het na zestien minuten en vijfendertig seconden spelen wel raak. Het was Thomas Regeling die aan de bal kwam en met een ferme trap liet hij de keeper kansloos achter 1-0. De voorsprong was er en deze werd een minuut voor de rust nog een stukje groter. Het was Cees Sietsma die het maar eens van afstand probeerde en zijn schot viel heerlijk binnen en daarmee tekende hij voor een 2-0 ruststand. In de tweede helft veranderde er vrij weinig aan het spelbeeld. Beide ploegen bleven kansen krijgen maar in de afwerking was men niet scherp genoeg. Toch zou er wel gescoord worden en wel na twaalf minuten spelen. Het was Jelle Jan Rodenhuis die het maar eens van afstand probeerde en dit schot vloog heerlijk binnen 3-0. De wedstrijd was hiermee wel gespeeld al zouden de gasten toch nog iets terug doen via Pedro Lopez die de bal heerlijk wist binnen te leggen en dus werd het 3-1. Dit bleek uiteindelijk ook de laatste treffer van dit duel te wezen en dus pakt de nummer twee van de competitie belangrijke punten.

Braak financiële diensten – Roosma schilders 3-1

Met de koploper tegen de nummer vier was dit een aardig leuk potje om te volgen. Bij winst van de thuisploeg waren zij de kampioen maar daar wouden de gasten natuurlijk een stokje voor steken. Beide ploegen maakte er daarom ook een leuke wedstrijd van en daardoor kon het alle kanten opvallen. Het duurde dan ook zeventien minuten en vijfendertig seconden voordat de ban gebroken werd. Een toegekende strafschop werd door Jan van Duijn binnengeschoten en daarmee tekende hij voor de 1-0. Met deze stand zou er ook gerust gaan worden en dus was de thuisploeg goed op weg naar de titel. Maar daar wouden de gasten niet aan mee werken en dus gingen zij de tweede helft vol op jacht naar de gelijkmaker. Deze kwam er uiteindelijk ook en wel via Jordi Hoek die de bal keurig binnen legde 1-1. Toch liet de thuisploeg zich niet kennen en dus gingen ook zij vol opzoek naar de volgende treffer. Deze kwam er ook en wel met nog acht en een halve minuut te spelen. Het was Jan van Duijn die het eens van afstand probeerde en zijn schot viel heerlijk binnen 2-1. De gasten gingen hierna steeds meer alles of niets spelen maar uiteindelijk werd het niets want met nog acht seconden te spelen was het Jort Snijdelaar die binnen volleerde en daarmee tekende hij voor de 3-1 eindstand en het kampioenschap.

Vierde klasse

Horeca de Trije – Verno verhuur 2-4

Beide ploegen speelde nergens meer om en dus zou je denken dat het een open wedstrijd zou gaan worden. Leuk werd het zeker want al snel bleek dat beide ploegen weinig voor elkaar onder deden. Het was dan ook Patrick van Dijk die de ban brak en middels een intikker tekende hij voor de 1-0. De ban was gebroken en niet veel later werd de score ook nog verder uitgebreid nadat Michel van der Veen de bal in de korte hoek wist te schieten en dus was het al snel 2-0. Het gaatje was geslagen al deden de gasten er alles aan om terug te keren in de wedstrijd. Dat gebeurde uiteindelijk ook want het was Tjibbe Haitsma die aan de bal kwam en zijn schot eindigde in de verre hoek en daarmee bepaalde hij de ruststand op 2-1. En dus beloofde het een spannende tweede helft te gaan worden. Spannend werd het zeker want al snel was het Jelte Hanenburg die de bal in de verre hoek wist te draaien en dus was de stand weer in evenwicht 2-2. Zodoende kon het weer alle kanten op gaan en dus gingen de supporters er maar eens goed voor zitten. En dit werd een levendige slotfase waarin genoeg mogelijkheden ontstonden om te scoren. Het was uiteindelijk Tjibbe Haitsma die de grote man werd want in de slotfase wist hij tweemaal de bal in de kruising te werken en daarmee tekende hij voor een 2-4 eindstand.

Beumako – Martens fish & chips 3-2

Met vijfentwintig versus éénentwintig punten staan beide ploegen dichtbij elkaar op de ranglijst. Het zijn dan ook de nummers één en twee van de competitie. Wilde de gasten nog kans maken op de titel dan moest er dus gewonnen worden. Beide ploegen begonnen dan ook fel aan dit duel en deden vrij weinig voor elkaar onder. Er waren genoeg mogelijkheden om te scoren en dus zou je wel verwachten dat er veel doelpunten zouden gaan vallen. Dat gebeurde uiteindelijk ook want voor de thuisploeg wisten Levi voor ’t Hekke , Monem Hanzabek en Jochem Wielenga te scoren en voor de gasten scoorde Marcel Keizer en Allard de Jong. Hierdoor eindigde dit duel in een 3-2 eindstand en daarmee verzekerde de thuisploeg zich van de titel.

Visual Reklame – Project eindbaas 1-3

Voor beide ploegen stond er niks meer op het spel en dus zou je denken dit wordt een open en leuke wedstrijd. Zo gezegd zo gedaan want beide ploegen streden voor elke meter op het veld. En zodoende kon het alle kanten opvallen en hierdoor ontstond er een waar schouwspel. Het was Duco Hilverda die de bal strak tegen het plafon van het doel wist te punteren en hierdoor was de voorsprong al een feit. Maar ondanks dat gaven de gasten niet op en dus bleef de spanning in de wedstrijd. Waar Wesley Dijkstra nog tweemaal scoorde voor de gasten daar wist Tijmen Lousma de eer te redden voor de thuisploeg door de bal in de rechter onder hoek te schieten en daarmee werd de eindstand bepaald op 1-3.

Vijfde klasse

Connexa – Bouwbedrijf van Marrum 0-10

Met acht en twaalf punten staan beide ploegen dichtbij elkaar op de ranglijst en dus zou je een leuke en spannende wedstrijd verwachten. Leuk werd het zeker maar dan vooral voor de gasten. Deze braken namelijk al snel de ban via Daniel Scholten die de bal simpel wist binnen te tikken 0-1. De ban was gebroken en de score werd niet veel later verder uitgebreid door Timo Heijn die de bal strak in de verre hoek wist te schieten 0-2. Het gaatje was dus geslagen en dus moest de thuisploeg komen met een tegen reactie. Ze probeerde het wel maar daarbij kon niet voorkomen worden dat Alex de Vries de bal in de verre hoek wist te schieten en daardoor was het 0-3. De ruststand werd uiteindelijk bepaald op 0-4 nadat Timo Heijn de bal in de korte hoek wist te werken. De wedstrijd was hiermee wel gespeeld en dus was het de vraag hoe hoog wordt de score? De tweede helft zou de helft worden van Timo Heijn want met vijf treffers achter elkaar wist hij de stand op 0-9 te brengen en dus kwam de tien in zicht. Deze kwam er uiteindelijk ook want Jelmer Uythof wist de bal in de korte hoek te schieten en daarmee bepaalde hij de eindstand op 0-10.

Ventura systems – Stadsherberg catering 6-3

Beide ploegen speelde nergens meer om behalve de eer en dus kon het een open wedstrijd worden. Dat gebeurde dan ook want beide ploegen maakte er een ware strijd van. Mogelijkheden ontstonden er aan beide zijde van het veld en dat leidde al snel tot de openingstreffer van het duel. Roel Frijling wist de bal namelijk in de rechter onderhoek te schieten en daarmee was het bal geopend. Uiteindelijk zou Roel Frijling de grote man worden voor de thuisploeg want hij tekende vanavond voor vier treffers. De overige treffers kwamen op naam van Sam Brouwers en Rients Hietkamp. Voor de gasten wisten Wietse Blauw en Evert Jan Broersma 2x te scoren en daardoor eindigde dit duel in een 6-3 eindstand.

Team Aboubakar – Van der Woude fietsen 1-4

Met een team uit de onderste regionen versus de kampioen leek dit op voorhand een simpele overwinning te gaan worden voor de gasten. Maar zo makkelijk als het op voorhand leek zo makkelijk ging het uiteindelijk niet. De thuisploeg gaf goed weerstand en wisten zelfs te scoren via Kevin Menks en dus was die ene treffer er alsnog. Maar ondanks die treffer waren de gasten wat scherper in de afwerking en dan voornamelijk Mark Ypma die driemaal wist te scoren. Maar naast die drie treffers van Mark Ypma wist ook Johannes Abma het doel te treffen en daardoor eindigde dit duel in een 1-4 eindstand.