Zuidema Scheeps./Interieurbouw wint topper van De Jager Accountancy

Alleen de topper tussen Zuidema Scheepsbouw en De Jager Accountancy stond vrijdagavond in de vierde klasse op het programma met als inzet de koppositie in deze klasse. Na een spannende strijd trokken A.Zuidema en zijn mannen met 2-1 aan het langste eind. In de hoofdklasse had Bowling Bloemketerp het niet moeilijk met Autobedrijf Haitsma en won Steensma F.I. de derby tegen Bouwbedrijf Bruinsma met 1-4. Bij Bloemketerp dient nog opgemerkt te worden dat het team in competitieverband al 19 wedstrijden op een rij ongeslagen is waarbij slecht eenmaal een gelijk spel moest worden toegestaan. In de eerste klasse liep Keizer Autoschade verder uit omdat Sportcentrum Shape met de oneven goal verloor van Phone House. Onderin klopte Koopmans Schilders concurrent Verno Materieelverhuur en verliet hierdoor de laatste plaats. In de tweede klasse liep Mastuc vorige week in op Zijlstra Beroepskleding, maar verspeelde de punten weer bijna volledig door gelijk te spelen tegen Pluimveeservice Smeding. In deze klasse is het onderin uitermate spannend met zeven teams binnen de drie punten. In de derde klasse had koploper G.Pars Graanhandel geen enkele moeite met Braak Financiele Diensten en zakt Miedema Tegelzetbedrijf na een goede start steeds verder weg.

Ulenburgh Adviseurs – Martens Vis 5 – 5

Het was knap hoe het zonder wisselspelers aangetreden Ulenburgh er in de laatste fase nog een gelijk spel uitsleepte. Martens Vis startte vol overtuiging en kwam verdiend op 0-3 na treffers van H. Veldman 2x en K. Tankink. Ulenburgh kwam vervolgens veel beter in de wedstrijd en kreeg de aansluiting. W. Lanting en J. Hylkema scoorden. De wedstrijd werd steeds attractiever. K. Tankink tekende voor 2-4 en uit een mooie kopbal van J.v.Wieren werd het 3-4. K. Tankink leek in de slotfase het duel op slot te gooien, 3-5, maar W. Lanting en K. Gaastra zagen hun goede spel alsnog beloond met een puntendeling.

 

Bouwbedrijf Bruinsma – Steensma F.I. 1 – 4

Het duel werd pas in de laatste minuten definitief beslist. A. Siemensma was voor zijn doen met twee treffers flink op schot en M. Reinsma bracht de spanning volledig terug. Pas in de laatste minuut besliste E. Tolsma 2x het duel.

 

Bouwbedrijf Scharringa – Bogt fen Gune 1 – 6

L. Vlaskamp 0-1, K. Bijlsma 0-2, L. Vlaskamp 0-3, J.P. Walda 1-3, W.v.Duyn 1-4, J. Faber 1-5, L. Vlaskamp 1-6.

En opnieuw zat er geen winst in voor Scharringa dat de competitie zo hoopvol begon. Het team is inmiddels teruggezakt naar de middenmoot. De Bogt speelde gemakkelijker en won verdiend.

 

Bowling Bloemketerp – Autobedrijf Haitsma 7 – 1

D. Kingma 1-0, E. Hiemstra 2-0, Y. Brijker 3-0, M. Saamangun 4-0, E. Boonstra 4-1, Y. Brijker 5-1 en 6-1, E. Hiemstra 7-1.

Ook in dit duel was er voor Autobedrijf Haitsma weinig eer te behalen, Bloemketerp was duidelijk sterker. Halverwege stond het al 3-0 en was het duel beslist.

 

Keizer Autoschade – De Skearmessen 5 – 0

M. Kuperus 2, D. Drent 2x en W.v.d.Meer.

De eerste periode konden de Skearmessen het tempo van Keizer nog goed volgen en kreeg het ook enkele kansen. In de tweede periode werd het krachtsverschil steeds groter en toen vielen ook alle treffers.

 

Sportcentrum Shape – The Phone House 0 – 1

Halverwege de eerste periode tikte S. Amels de 0-1 binnen en hier bleef het bij. Shape bracht aanvallend te weinig en Phone House hield het verdedigend goed gesloten. Shape speler M. Hoekstra was nog het dichtst bij succes, hij schoot op de paal.

 

Koopmans Schilders – Verno Materieelverhuur 4 – 2

Eindelijk de eerste zege voor Koopmans en verdiend. S. Bootsma opende met een fraaie hattrick, A.v.d.Bos scoorde twee maal tegen en M. Guertin zorgde er tussen door voor 4-1.

 

The Dance Factory – Regina’s Lingerie 2 – 2

Een spannend duel en een terechte uitslag. G.v.d.Meer opende voor Regina en daar bleef het lang bij. Halverwege de tweede periode keerden de kansen toen H.v.d.Baan plotseling twee maal raak schoot. A. Hansma bracht terecht de 2-2 tot stand.

 

Herberg de Bogt – Saab Wassenaar 1 – 3

Eindelijk dan die overwinning voor Saab na diverse gelijke spelen. Vanaf het begin waren de beste kansen voor Saab, J. Vos vuurde op de lat en E.v.d.Veen opende de score. De beslissing viel pas ver in de tweede helft en nu was het P.v.d.Veen die raak schoot. Na de 0-3 van T.B. Huan scoorde L. Looijenga tegen.

 

Sans Souci – Zijlstra Beroepskleding 0 – 8

T. Grond 4x, E. Tanghe, Y. Shire, S. de Bruin en M. Tigchelaar.

Het eindresultaat zegt voldoende. Zijlstra wilde zich kennelijk revancheren voor de grote nederlaag van de vorige week, want het ging furieus uit de startblokken. Het stond binnen 12 minuten al op 0-3 en toen was het duel in feite beslist. De Berlikumers konden hier tegen weinig uitrichten.

 

Snackhouse – De Posthoorn Dronrijp 4 – 10

W. Kingma 0-1 en 0-2, T. Adolfs 0-3, M. Oegema 1-3, H. Schaap 1-4, W. Hoogterp 1-5, W. Kingma 1-6, H. Schaap 1-7, L. Hogenes 2-7, J. Landman 2-8, M. Oegema 3-8, J. Landman 3-9, F.v.Assen 4-9, J. Hoogterp 4-10.

Snackhouse had verrassend weinig in te brengen tegen het veel sterkere De Posthoorn. Pas na 1-7 kreeg Snackhouse de mogelijkheid om iets terug te doen. Man van de wedstrijd W. Kingma.

 

Warmtetechniek Franeker – Rijschool v.d.Harst 6 – 3

Eindelijk weer eens een zege voor Warmtetechniek en dat was zeker verdiend. In de openingsfase kregen de mannen van T. Wensemius al riante mogelijkheden, maar dit leverde geen treffers op. Met een kopbal brak A. Koning het duel open. Het was snel gelijk toen F. de Beer een vrije trap beheerst inschoot. C. Braak en S. Kuiper brachten de stand naar 3-1, maar in de fase hierna drong het Rijschool team steeds meer aan. G.J. Dreyer en F. de Beer herstelden het evenwicht. Een verwoestend schot recht door het midden van C. Braak betekende 4-3 en in de laatste minuten tilden C. Boonstra en C. Braak de stand naar 6-3.

 

Autobedrijf Strikwerda – Devicamp.nl 2 – 4

D. Wijbenga brak al snel het duel open, D. Bosma maakte goed gebruik van geklungel in de Strikwerda afweer en had hier ook het nodige geluk bij en dezelfde Bosma zorgde met een pegel van afstand ook voor 0-3. Twee tegentreffers van B. Strikwerda betekende weer volop spanning in dit zeker niet hoogstaande duel waarna T. da Silva aan alle onzekerheid een einde maakte.

 

Pluimveeservice D. Smeding – Maxstuc 2 – 2

Een gelijkopgaand treffen met een terechte uitslag. Vlak voor het wisselen van speelhelft was het H. Voordewind die na een vlakke eerste periode de score opende. Maxstuc voetbalde hierna meer tegen zichzelf dan tegen de tegenstander waar Pluimvee D.S. onvoldoende van profiteerde.Na de gelijkmaker van R. Reitsma veerde het Max team enigszins op, maar de 2-1 van Y.P. v.d.Meulen was in deze fase niet ingecalculeerd. Drie minuten voor het einde zorgde R. Reitsma voor de gelijkmaker en ondanks verwoede pogingen aan beide kanten bleef het hierbij.

 

Betterfit – Oosterlaar/Verhoeven 0 – 2

Een magere Oosterlaar/Verhoeven zege op een Betterfit zonder wisselspelers. De latere winnaars hadden te veel kansen nodig om tot scoren te komen. Doelpuntenmakers A. Schaap en Q. Zondervan.

 

Braak Financiele Diensten – G. Pars Graanhandel 0-11

K. Kobus 3x, S. Wijnstok 2x, J. Kingma 2x, H. Schiphof 2x, T. Lodewijks, R. Torensma

Twee zeges achter elkaar was voor Braak voorlopig blijkbaar genoeg, al was deze nederlaag wel verwacht. Braak kon namelijk maar over vier veldspelers beschikken waarbij de altijd lastige W. Beimers ook nog eens ontbrak. Pars blijft in deze klasse ruim koploper.

 

Tegelzetbedrijf Miedema – Preton Nederland 0 – 7

R. Visser 4x, R. Bussink, J. Scharringa en T. Helfferich

In de openingsfase zag het er nog niet naar uit dat het wisselvallige Preton een dergelijk hoge score zou bereiken. De teams waren toen aan elkaar

gewaagd. Naar mate het duel vorderde en de score opliep was er van het overtuigende spel van Miedema weinig meer over.

 

De Korenaar – Primera Haitsma 5 – 2

De Korenaar trok vanaf het begin het initiatief naar zich toe. Dit leverde al snel resultaat op via M. Zwier, H. Vonk, R. Hoekstra en T. Zwier. In de tweede periode kwam Haitsma beter voor de dag, scoorde twee maal tegen via C. Zijlstra waarna T. Zwier de eindstand op het scorebord zette.

 

SDV Projectbuilding – Offinga Kappers 6 – 2

M. Metselaar 1-0, K. Groothoff 2-0, R. Bruinsma 2-1, P. Quarre 2-2, M. Kerkhof 3-2, J. Meeuwis 4-2, M. Kerkhof 5-2, E. Boes 6-2.

De eerste periode ging het bij SDV moeizaam. M. Metselaar en K. Groothoff zorgden voor 2-0 en R. Bruinsma en P. Quarre brachten de teams weer naast elkaar. Hierna bleek SDV duidelijk het betere team en bracht dit tot uitdrukking via M. Kerkhof 2x, J. Meeuwis en E. Boes.

 

Zuidema Scheeps/Interieurbouw – De Jager Accountancy 2 – 1

In de laatste minuut viel de beslissing toen beide teams voor de winst gingen. A. Zuidema werd in een onoverzichtelijke situatie voor het De Jager doel de matchwinnaar. C. Alkema zorgde in het begin voor 1-0 en E.v.Sertima maakte in deze topper uit de vierde klasse gelijk.