Zuidema Scheepsbouw kan nog winnen. Onnodig verlies Expert.

Uiteraard ging vrijdagavond de meeste aandacht uit naar de hoofdklasse topper tussen Steensma F.I.en De Bogt fen Gune. In dit spannende duel had De Bogt duidelijk minder moeite met het benutten van de kansen. Het werd 1-3 en dit betekende meteen dat het team van Nick Bruinsma de nieuwe ranglijstaanvoerder is. Keizer Autoschade kwam niet dichter bij omdat het Bowling Bloemketerp naast zich moest dulden, 2-2. Onderin was er een leuk succes voor Zijlstra Beroepskleding. Het won van Bowling Bloemketerp en doet weer helemaal mee. In de eerste klasse was er een moeizame zege voor koploper Sijperda Verhuur. Warmtetechniek kon heel lang volgen. A.B. Texel maakte met een 2-6 zege op Pars Graanhandel meer indruk. In de derde klasse volop verrassingen. De twee toonaangevende teams The Phone House en Bar Yn ‘e Stal gingen onderuit en hier profiteerde Verno Verhuur van. Dit ging overigens zonder overtuiging, want het stond enkele minuten voor het einde tegen Expert zelfs op een 5-4 achterstand. In de slotseconden werd de niet geheel verdiende winst binnengehaald. In de vierde klasse had koploper Sportcafe de Trije het niet gemakkelijk tegen het steeds beter spelende Miedema Bouwbedrijf, maar bleef zonder puntverlies. Verder was er de eerste winst voor Zuidema Scheepsbouw.

 dsc2968

 

Hoofdklasse

Autobedrijf Haitsma – Regina ’s Lingerie 6-3

Autobedrijf Haitsma blijft de koplopers goed volgen. Het had aan Regina overigens een taaie tegenstander. Henk Vonk en Oscar Elsinga openden sterk en Jan Rodenhuis scoorde binnenkant paal tegen. Vervolgens schoot Oscar Elsinga een vrije trap in de kruising en weer Jan Rodenhuis zorgde voor een 3-2 wisselstand. Regina kwam zelfs langszij via Henry Wassenaar en toen kon het duel alle kanten uit. Oscar bracht Haitsma weer op voorsprong waarna Evert Jan Broersma en Hassan Bartouhtouh het duel beslisten


Keizer Autoschade – Bowling Bloemketerp 2-2

Titelverdediger Keizer kan de laatste tijd niet meer winnen. Nu had het in Bloemketerp ook niet een gewillige tegenstander, want dit team kon ook wel weer eens een succesje gebruiken. Toch leek het er op dat Keizer zou gaan winnen. Ondanks het geringe verschil bleef het team van Henk Deelstra geduldig, zelfs na de openingstreffer van Sander de Vries. Binnen enkele minuten waren de kansen gekeerd toen Sander Hoekstra twee maal scoorde. Bloemketerp kwam in de laatste minuten nog sterk opzetten en het was Sander de Vries die gelijk maakte.

Steensma F.I. – Bogt fen Gune 1-3

Steensma kreeg de meeste kansen en dan vooral in de tweede periode, maar De Bogt was beter in de afwerking. Bogt speler Kevin Tankink was in de eerste periode met twee treffers de gevaarlijkste man. Ook zijn schoten uit de tweede lijn waren voor doelman Willem Beimers moeilijk te stoppen. T. Hoekstra scoorde tegen en Willem van Duyn besliste het duel definitief.

Van Dellen bellen – Zijlstra Beroepskleding 7-8

Tim Grond 0-1, Dylan Drent 1-1, Tim Grond 1-2 en 1-3, Robert Jelgersma 2-3, Keimpe Pols 3-3, Eelco Tanghe 3-4, Tim Grond 3-5, Yoonis Shire 3-6, Klaas Kuiken 4-6, Steven de Bruin 4-7, Dylan Drent 5-7, Tim Grond 5-8, Klaas Kuiken 6-8, Keimpe Pols 7-8.

Een duel met twee aanvallend ingestelde teams waarbij v.Dellen steeds achter de feiten aan liep. Het was een verdiende Zijlstra zege.

Eerste klasse

Herberg de Bogt – Cafe De Posthoorn 3-5

Daniël Scholten 1-0, Jitze Landman 1-1 en 1-2, Marc Wijbenga 2-2, Jan Bosma 3-2, Jitze Landman 3-3, Wilke Hoogterp 3-4, Cornelis Saakstra 3-5.

Het duel ging lang gelijk op. Pas in de slotfase werd het verschil gemaakt door het sterkere De Posthoorn.

Sijperda Verhuur – Warmtetechniek 3-2

De koploper had het moeilijk tegen het goed spelende Warmtetechniek. De teams waren aan elkaar gewaagd. Mart Zwier opende met een prachtig schot in de kruising, Colin Braak maakte gelijk en Reitze Robijn zorgde voor 1-2 en dat was gezien het wedstrijdbeeld geen verrassing. Sijperda herstelde zich, kwam gelijk via Wybren Slager en Klaas Meinsma werd matchwinnaar.

G.Pars Graanhandel – A.B. Texel 2 – 6

Laurens Looijenga 0-1 ,Mathew Guertin 0-2,Jeffrey Guertin 0-3, Laurens Looijenga 0-4, Jeffrey Guertin 0-5, Syb Wijnstok 1-5, Stevan Bootsma 1-6, Albert Meijer 2-6.

Het duel was snel beslist. A.B.Texel was veel beter. Na de 0-5 kreeg Pars meer ruimte en wist nog twee maal te scoren.

Tweede klasse

Betterfit/Combistralen – TGJ.communicatie 5-1

Een duidelijke Betterfit zege welke geen moment in gevaar is geweest. Het team straalt zelfvertrouwen uit. TGJ bleef in de eerste periode in het spoor waarbij Wierd Baard de tegentreffer voor zijn rekening nam. De overige treffers kwamen van de Betterfit spelers Rinard Post 2x, Siemen de Vries, Jonathan Meeuwis en Gert Rijpstra.

Primera Haitsma – Horeca de Trije 7-3

Het was voor Primera Haitsma niet zo maar een gelopen koers. Pieter Zijlstra opende, Ruurd Pijpker maakte gelijk waarna Cornelis Zijlstra de 2-1 wisselstand op het scorebord zette. Na de gelijkmaker van Chris van Dijk was Ruurd Pijpker zo ongelukkig om zijn eigen doelman te passeren. Michel v.d.Veen herstelde dit ongemak, maar de gebroeders Pieter en Cornelis Zijlstra ieder twee maal bezorgden Haitsma in de slotfase nog een ruime maar geflatteerde zege.

De Jager Acc. – Auto Strikwerda 1-3

Een duel met weinig hoogtepunten. Jurjen de Jager opende de score en Sjoerd Didden sloot de eerste periode af op 1-1. Uit de weinige mogelijkheden aan beide kanten wisten Bouwe Strikwerda en Redmar Dijkstra het net te vinden.

Schroevenkopen.nl – De Strûners 1-4

Een regelmatige zege van de koploper op de hekkesluiter. Toch bood Schroevenkopen verdienstelijk tegenstand en scoorde bij 0-3 tegen via Ruurd Bouwma. Voor de Strûners kwamen de treffers van Jesse Herrema 2x, Jelle Harm Kooistra en Cornelis Knol.

Shipkits B.V. – Devicamp.nl 9-6

Dani van Eijk 0-1, Robin Hamer 1-1, Rick de Graaf 2-1 en 3-1, Frank ten Hoeve 4-1, Marcel Amels 4-2, Frank ten Hoeve 5-2, Rick de Graaf 6-2, Dani van Eijk 6-3, Marcel Amels 6-4, Rick de Graaf 7-4, Dani van Eijk 7-5, Detmar Bosma 8-5, Kris van Hoofwegen 8-6, Frank ten Hoeve 9-6

Een levendig duel waarin Devicamp de strijd niet op gaf, ondank de ruime achterstand. Shipkits was wel duidelijk beter en won verdiend.

Derde klasse

Bar Yn e Stal – De Korenaar 1-4

Een geweldige verrassing omdat Yn ´e Stal op voorhand torenhoog favoriet was. De Korenaar trok zich hier niets van aan en had in Jordi de Vicg de Cumptich met drie treffers de grote uitblinker. Wytze Jelmer Greidanus maakte voor de Rypsters gelijk en Michael Deinum opende de score. Een knappe en verdiende Korenaar zege.


Expert Franeker – Verno verhuur 5-6

Verno startte uitstekend. Na de openingstreffer van Tjibbe Haitsma maakte Edwin Lodewijk gelijk en het vervolg was volledig voor Verno. Dirk Jan Volbeda 2x en Jeroen Mosselman tilden de stand naar 1-4. Hierna kantelde het duel. Marcel Kruize 2x en Friso van Eyck 2x zorgden voor 5-4. Expert maakte hierna de fout meer te willen en liep in de laatste minuut nog tegen treffers op van Dirk Jan Volbeda en Tjibbe Haitsma.

H.Vijver Rietdekkers – SDV Projectbuilding 1-6

SDV is aan een goede serie bezig. Deze maal was Vijver kansloos. Het was Patrick Vijver die vanaf de strafschopstip bij 0-3 tegen scoorde en voor SDV kwamen de doelpunten van Wietse Sloterdijk 2x, Sammy de Vries, Karst Groothoff, Ronald Steenstra en Edwin Boes.


Leo Reitsma/H. – The Phone House 5-4

Dennis Sijbesma 0-1, Allard Hoekstra 0-2, Chris Outhuyse 1-2, Jort Beimers 1-3, Sebastiaan Wierda 2-3, Allard Hoekstra 2-4, Eelco Boonstra 3-4, Mike Spanjersbergh 4-4, Eelco Boonstra 5-4.

The Phone House was in de eerste periode duidelijk de sterkste, maar verzuimde genoeg afstand te nemen. Leo Reitsma heeft slimme spelers zoals Chris Outhuyse en Eelco Boonstra en die roken winstkansen. Phone House verloor de controle over de wedstrijd en toen doelman Sido Reitsma bij 4-4 ook nog naar de kant moest gaf dit Eelco Boonstra de ruimte om het af te maken.


Vierde klasse

Miedema Bouwbedrijf – Sportcafé de Trije 2-4

Het ging de ongeslagen koploper tegen het stugge Miedema niet zo gemakkelijk af. De stand bleef na een solo van Marco de Groot en Erwin Atsma lang gelijk, 1-1. Rob Postma en Joost Meijer maakten het verschil, Rintje Miedema bracht de spanning terug en Daan Bootsma kon het definitief afmaken.

Grand Cafe De Doelen – Praxis 8-4

Robin Zandberg 0-1, Willem Heslinga 0-2, Robbin de Klerk 1-2, Jordy van Wijk 2-2, Robbin de Klerk 3-2 en 4-2, Willem Heslinga 4-3, Robert Hooghiemstra 5-3, Jordy van Wijk 7-3, Robbin de Klerk 8-3, Pedro Lopes 8-4.

Het vorige duel ging met dubbele cijfers naar De Doelen. Dit duel was volkomen anders. Praxis kon zelfs lang bogen op het voorsprong en ging pas laat onderuit. Overigens een verdiende De Doelen zege.

W.I.K. – Rin-Tec 4-6           

Rin-Tec maakt als debutant duidelijk vorderingen. In het eerste duel lieten zij zich door de oudjes in de slotfase verrassen, deze maal was hier geen enkele kans toe. Het tempo werd hoog gehouden waardoor WIK het tot de wisseling kon bijbenen. Luuk Steensma was met vier treffers de grootste plaag voor WIK. Rick Beimers en Jeffrey Jellema waren de overige schutters waarbij Sicco Osinga 2x en Ronald Boonstra 2x tegen scoorden.