ZVF 1 overklast het Groninger Usquert 1 door de dubbele cijfers aan te tikken

Het nieuwe seizoen voor ZVF 1 is alweer van start. Na de tweede promotie op rij en het winnen van het NNRD OFK 2023 begon op 15 september 2023 een nieuwe uitdaging in de topklasse. Hierin startte de ploeg voortvarend door met 2-3 te winnen van Futsal Dragten 1. Een mooie start van de competitie dus. De eerste thuiswedstrijd vond vijf dagen later plaats en dat was tegen het leeuwarder Futsal Frisia/ SpinOff 1. In een spannende pot voetbal streden beide ploegen vol voor de drie punten maar op deze avond werd er niet gescoord en hierdoor eindigde het duel in 0-0.

Het Groninger Usquert 1 op bezoek

Wedstrijd nummer drie vond plaats op woensdagavond 27-9-2023 te Franeker. Ditmaal was het Groninger team Usquert 1 de tegenstander van dienst. Deze ploeg had nog geen wedstrijd gespeeld en dus was het even afwachten hoe deze ploeg in elkaar zat.

In de openingsfase kon je merken dat beide ploegen gebrand waren op een goed resultaat. Het tempo lag hoog en het spel ging over en weer en dus kon je er wel vanuit gaan dat er doelpunten zouden  gaan vallen. Uiteindelijk werd de ban na vijf minuten spelen gebroken. Het was Jan van Duijn met een goede actie over de rechterkant waarna hij niet nadacht en de bal kiezelhard tegen de touwen wist te jagen 1-0. De gasten moesten dus in de achtervolging en dat gebeurde dan ook maar het was lastig om door de hechte muur van de Franekers te komen. En dan is het de negende minuut als er een snelle combinatie is over verschillende schijven waarna Kevin Tankink de bal bij Wiebe van der Meer weet te krijgen en deze wist daar wel raad mee en schoot goed binnen 2-0. Het gaatje was geslagen en dus konden de mannen van ZVF geduldig wachten op de foutjes van de gasten. In de elfde minuut leken de gasten er goed doorheen te komen maar de bal werd goed onderschept waarna er een snelle tegenaanval volgde via de zijkant, Wiebe van der Meer gaf ditmaal de bal af en Kevin Tankink wist binnen te werken 3-0.  Waar de thuisploeg ook na dit doelpunt geduldig bleef wachten op de tegenaanval daar probeerde de gasten het middels gehaaste schoten of steekballen. Nadat Kevin Tankink in minuut dertien de lat raakte daar was het twee minuten later aan de andere zijde van het veld ook bijna raak. De aanvaller werd namelijk goed diep gestuurd en één op één wist hij keeper Irolt Biesma niet te passeren want deze keerde de bal vakkundig. Met nog vier minuten op de klok wilde ZVF van achteruit opbouwen maar de gasten zette gelijk hoog druk waardoor het lastig leek om eruit te komen. Maar niets was minder waar want onder de volle druk werd Sander Hoekstra ingespeeld die gelijk doorspeelde op Kevin Tankink , waarna deze de bal retourneerde aan Sander Hoekstra die goed opstoomde over de linkerzijde van het veld om de bal vervolgens hard binnen te werken 4-0. Maar hiermee was het nog niet gedaan want een minuut na dit doelpunt was het wederom raak. Na een snelle aanval kwam de bal bij Wiebe van der Meer terecht en deze bleef ijzig kalm en schoot de bal beheerst binnen 5-0. Dit bleek uiteindelijk ook de ruststand te wezen en dus leken de drie punten wel binnen te wezen.

Zeer effectief en rustig

De tweede helft begon en gelijk merkte je dat de mannen van Usquert het niet op gingen geven. Deze ploeg begon namelijk zeer fanatiek aan het tweede bedrijf met veel druk en balbezit. Dit leidde uiteindelijk al snel tot de eerste treffer van de bezoekers. Na een goede snelle aanval over de linkerzijde van het veld wist de speler in kwestie goed tegendraads binnen te werken en daarmee tekende hij voor de 5-1. Het was nu zaak om rustig te blijven en je eigen spel te blijven spelen. Dit deden de mannen van ZVF dan ook en uiteindelijk ook met resultaat. Het is minuut eenendertig als er een aanval wordt opgezet over de rechterzijde van het veld, vervolgens kwam er een pass naar links waar aanvoerder Edwin Hiemstra stond deze kapte zijn tegenstander goed uit om de bal vervolgens in de korte hoek binnen te werken 6-1. Dit doelpunt deed goed want een minuut na deze treffer was het Sander Hoekstra die de bal ontving en met een hard schot liet hij de doelman kansloos achter 7-1. Een monsterscore leek er aan te komen want op de klok stonden op dat moment nog achttien minuten te spelen. Maar ondanks de achterstand bleven de Groningers strijden voor elke meter. Dit leidde er toe dat de thuisploeg ook wat vaker hoog druk ging zetten en daardoor moesten de gasten de bal wel snel lang spelen waardoor het de bal soms snel kwijt was. Maar dan is daar een tijdstraf van twee minuten voor Sander Hoekstra en dus was er een man meer situatie voor de gasten. Hiervan werd echter niet van geprofiteerd en daardoor liep de thuisploeg geen schade op.  Waar Edwin Hiemstra nog een grote kans kreeg om de score verder uit te breiden daar miste hij helaas van dichtbij. Toch maakte dit niet uit want met nog zes minuten te spelen is daar een drie tegen drie actie, Jan van Duijn speelde de bal naar rechts waar Edwin Hiemstra stond deze behield vervolgens goed het overzicht waarna hij de bal transporteerde naar links waar Wesley Tankink stond en deze kon de bal simpel binnen werken 8-1. Maar de koek was nog niet op want na wederom een goede onderschepping werd Edwin Hiemstra ingespeeld, deze kapte zijn man uit om de bal vervolgens naar Jan van Duijn te spelen en deze schoot simpel raak 9-1. Was een tiende treffer dan ook nog mogelijk? Ja zeker want na een aanval over links werd het schot in eerste instantie nog gekeerd door de doelman waarna de bal bij de tweede paal terecht kwam en daar stond Stijn van der Geest die de bal nog goed kon leggen waarna hij deze simpel binnen werkte 10-1. Uiteindelijk bleek dit ook de laatste treffer van het duel te wezen en daarmee boekte de mannen van ZVF 1 een klinkende zege.

Fantastische start competitie

Door deze gigantische overwinning in combinatie met de al behaalde punten kon je dus spreken van een geweldige start van de competitie. Met zeven uit drie en een doelsaldo van dertien voor en drie tegen is het team de huidige koploper van de competitie. Dit wil de ploeg zeker vast houden en daarbij kan het natuurlijk alle steun gebruiken. De volgende wedstrijd is op woensdag 11 oktober 2023 uit tegen CSVC 1 uit Coevorden. Dit team vinden we met drie punten uit drie duels terug op plek vijf van de competitie en dus kunnen de Franekers bij winst goede zaken doen op de ranglijst. De volgende thuiswedstrijd is op woensdag 8 november 2023 om 20:30 in de Trije in Franeker. Dan staat het duel op de planning tegen de nummer twee van de competitie PKC’83 2. Dus wees dan welkom en steun de ploeg richting de drie punten.