ZVF geeft overwinning in laatste halve minuut weg tegen kampioen zvv Borger

Binnen de zaalvoetbalcompetities zitten we ook aan het einde van de competities. Zo ook voor de mannen van ZVF 1/ Kunststofvloeren Nederland. Dit jaar spelen zij voor het eerst in de Topklasse en daarin draait het een prima seizoen. Zo goed zelfs dat het nog kans maakt om derde te worden. Dan moest het in de laatste speelronde wel winnen van de koploper zvv Borger 1. Dit team hoopte op deze woensdagavond 24-4-2024 kampioen te worden en dat zeker bij een winstpartij. Voor beide stond er dus genoeg op het spel en dus beloofde het op voorhand een interessante pot voetbal te worden.

Eerste helft

Vanaf de eerste minuut bleek al gauw dat de gasten rustig op eigen helft zouden gaan staan om vervolgens toe te slaan in de omschakeling. De mannen van ZVF waren in de openingsfase wat slordig aan de bal en dus konden de gasten zoals ze wouden er snel uit komen. De eerste goede kans was dan ook voor hen maar dit schot ging voor langs. Er zat genoeg tempo in het spel en hierdoor ging het spel veelvuldig over en weer. De thuisploeg probeerde de gasten ver van het doel af te houden door steeds snel en hoog druk te zetten. Dit leidde uiteindelijk tot een snelle omschakeling van ZVF en dat leverde een gele kaart op voor de gasten. Met die meerderheid kreeg de thuisploeg twee goede mogelijkheden maar het eerste schot ging naast en de andere eindigde op de bovenkant van de lat. En dan zitten we in minuut negen als de doelman van Borger een diepe bal geeft op de spits, deze was wat eerder bij de bal dan de doelman om deze vervolgens breed te geven waarna het schot geblokt en weggewerkt kon worden. Toch bleek dit niet voldoende te wezen want de bal kwam terecht bij Tim Edens en deze kwam twee tegen één duel waarna hij de bal met een sleep meenam om de bal vervolgens in de korte hoek te schieten 0-1. De volgende grote kans was ook voor de gasten nadat de spits goed werd ingespeeld om vervolgens goed door te kaatsen naar de zijkant waarna het schot net naast vliegt. En dan in de twaalfde minuut is daar goede bal op Marco de Groot die de bal goed wist mee te krijgen met een man in de rug waarna zijn schot hard binnenviel 1-1. Het spel bleef over en weer gaan en dat in een hoog tempo en zo bleef het een leuke wedstrijd om te volgen. Beide ploegen kregen in de eerste helft nog één goede kans maar de bal ging voor ZVF via de binnenkant van de paal eruit en het schot van Borger ging net voorlangs en dus werd de ruststand bepaald op 1-1.

Tweede helft

Bij de rust bleek al dat de concurrent van zvv Borger verloren had en daardoor waren zij bij de rust al kampioen. De tweede helft was drieënvijftig seconden onderweg als de keeper van de gasten de bal inlevert bij Marco de Groot, deze wist goed te versnellen waarna hij de bal voortrok naar de tweede paal waar Stijn van der Geest stond en deze kon simpel binnenwerken 2-1. De voorsprong was er en dus was het de vraag wat gaan de kampioenen daar nog tegenover zetten? Het bleef een wedstrijd met een hoge intensiteit en daardoor bleef de spanning hoog ondanks het feit dat de gasten de touwtjes iets lieten vieren en hierdoor waren de meeste mogelijkheden er toch voor de thuisploeg. Maar in de afwerking was men niet scherp genoeg en hierdoor bleef de spanning enorm. De gasten besloten het daarom om maar eens vaker van afstand te proberen en dat leidde tot twee goede strakke schoten maar deze konden gekeerd worden door de doelman van de thuisploeg. En dan met nog negen minuten op de klok is daar een goede blocktackle van Marco de Groot en deze kon samen met Stijn van der Geest op de doelman afgaan, de Groot bleek echter niet het overzicht te hebben en daardoor kon de keeper redding brengen. Het bleef een spannende slotfase want de gasten gingen steeds meer risico’s nemen om alsnog die gelijkmaker te maken. Hierdoor kwam er natuurlijk ook meer ruimte op het veld te liggen voor ZVF. In de laatste anderhalve minuut ging de keeper van Borger nog mee voetballen en daardoor moest de thuisploeg verdedigend dichtbij elkaar blijven om de schoten te blokken. De overwinning leek binnen te wezen maar dan met nog vijfentwintig seconden op de klok geeft de scheidsrechter opeens een strafschop aan de gasten. Er was veel protest en onduidelijkheid op het veld en aan de kant maar de scheidsrechter bleef bij zijn beslissing. De strafschop werd uiteindelijk keihard binnen gewerkt en daardoor werd de stand bepaald op 2-2. ZVF ging nog met een vliegende keeper spelen maar gescoord werd er niet meer en dus werd de eindstand bepaald op 2-2.

Sterk seizoen

De mannen van zvv Borger waren dus kampioen geworden en zij zullen het volgende seizoen een klasse hoger gaan spelen. Voor ZVF was het gelijke spel een bittere pil maar ondanks dat mogen de mannen en staf trots zijn op hun seizoen. Als debutant weten zij een knappe vijfde plek te behalen en daarmee eindigen zij in de middenmoot van de competitie. Nu eerst even genieten van een zomerstop en dan volgend seizoen wederom vlammen!