Zwaar bevochte punt voor Royal Steensma en Sytsma Noord.

 AWA8759

Er gebeurde vrijdagavond weer genoeg in de de zaalvoetbalcompetitie. In de hoofdklasse was  het Royal Steensma die het presteerde om Keizer Autoschade een punt afhandig te maken en verder sloop Autobedrijf Strikwerda stilletjes naar een plaats in de sub top na winst op Freedom Energy. De Bogt fen Gune hield zich ternauwernood staande tegen het lastige Zijlstra Beroepskleding. Voor Zijlstra was dit weer verlies met het kleinst mogelijke verschil. Koploper Moto Delicato had het verder niet moeilijk tegen Coop Tolsma terwijl Autobedrijf Haitsma  na een matige start aan een opmars bezig is. In de tweede klasse won Horeca De Trije de topper tegen Widia Boys met 3-2, maar het had gezien de krachtsverhouding ook anders om kunnen zijn. Door dit resultaat kroop het winnende HDJ Bouw geruisloos naar de tweede plaats op de ranglijst. Onderin leek Stadsherberg catering op de eerste winst af te stevenen, maar De Kleine Beurs stak hier in de laatste seconden een stokje voor. Ook Sportcentrum Shape heeft de punten hard nodig na ruim verlies tegen Bouwbedrijf Haarsma. In de derde klasse haalde Sytsma Noord een stuntje uit tegen koploper Foto Techniek Service. Het keek steeds tegen een achterstand aan, maar kwam in de slotfase op karakter langszij. Bowling Bloemketerp nam hierdoor het vaandel over. Het had weinig moeite met Zuidema Engineeringsburo.

 

Auto Strikwerda – Freedom Energy  5-3
Lang  lag het initiatief bij Freedom Energy en dat kwam ook in het scoreverloop tot uitdrukking via twee treffers van Cornelis Zijlstra. Langzaam kwam Strikwerda op gang en nadat Klaas Miedema al enkele malen aan de poort had gerammeld was hij ook verantwoordelijk voor de aansluiting. Nog in de eerste periode was het gelijk met een schot van afstand van Frits Hoekstra. Het kon nu alle kanten op. Eric Miedema en Klaas Miedema hielden de stand in evenwicht waarna Redmar Dijkstra 2x matchwinnaar werd.

Moto Delicato – Coop Tolsma  4-1
Coop Tolsma had de organisatie niet op orde, want het startte met drie veldspelers waarna halverwege de eerste periode deze met een vierde man werd aangevuld. De overwinning van Moto kwam echter moeizaam tot stand omdat Coop technisch zeker niet de mindere was. Na twee maal Rowan de Vries kwam er wat meer ruimte, voerden Johan de Vries en Tsjeard Boorsma de score  verder op en had Jelmer Zijlstra aan de andere kant nog succes.

Royal Steensma – Keizer Autoschade  3-3
Jacob Althuis opende en Cor Boonstra maakte gelijk. In de tweede periode  liep Steensma verrassend uit naar 3-1 waarna Keizer deze achterstand met veel moeite kon wegwerken door treffers van Jan van Duyn en Mart Kuperus. Voor Steensma kwamen de resterende twee doelpunten van Anno Venema en Jorrit Tolsma. Een uitstekende Royal Steensma prestatie.

Bogt fen Gune – Zijlstra Beroepskleding  2-1
De Bogt haalde een moeizame zege binnen. In de eerste periode werd er helemaal niet gescoord waarna Wilfred v.d.Zee en Willem van Duyn het vuurtje aanstaken. De tegentreffer van Siard Bloemsma was net niet voldoende.

Autobedrijf Haitsma – Bosma Timmerwerken  4-1
Haitsma speelde degelijk. Bosma bood goed tegenstand zonder echt dreigend te worden. Henk Vonk en Stijn Zoeten zorgden voor een 2-0 wisselstand, Wesley Schaap maakte het even spannend en Hassan Bartouhtouh en Mart Zwier bevestigden het verschil.

Sportcentrum Shape – Bouwbedrijf Haarsma Franeker  2-6
De eerste periode was van Haarsma kant niet overtuigend. Het bleef bij een treffer van Jorrit Terluin. De gelijkmaker van Daniël Wybenga gaf Shape zelfs enig vertrouwen. Dit was snel over want Hilbrand Brouwer 2x, Hendrik Hiemstra 2x en Henk Stienstra maakten het verschil duidelijk. Philip Hibma zorgde voor het eindresultaat.

Cafe De Kleine Beurs – Stadsherberg catering  4-4
Door een misser in de Stadsherberg verdediging opende  Dannick Sikkema vanuit een moeilijke hoek. Uit een voorzet van Wessel Roorda pegelde Dik Muilwijk de gelijkmaker binnen en uit een mooie counter schoot Wietse Blaauw de stand naar 1-2. De goal van Willem Miedema van afstand was ook van prima kwaliteit. Stadsherberg werd sterker met als logisch gevolg doelpunten van Evert Jan Broersma en Wietse Blaauw. De strijd leek beslist al kwam De Kleine Beurs nog op 3-4 uit een vrije trap van Willem Miedema. Een verdwaalde bal in werkelijk de laatste seconden werd door Danick Sikkema alsnog achter de doellijn gewerkt.

Cafe De Posthoorn – Taxi Sybe  7-2
In de openingsfase kon Taxi Sybe goed meekomen en opende ook via Robert Grovestein. De Posthoorn voetbalde gemakkelijker en kwam vrij vlot op voorsprong met treffers van Lucien van Zanten en Jorrit Hoogterp. Nog eenmaal kwam Taxi Sybe langszij na een snelle uitval via Tsjeard Halbesma. De wisselstand kwam op 3-2 na een inzet van Tom Buwalda. Hierna was het verzet van de Taxi mannen gebroken en werd het met treffers van Lucien van Zanten 2x, Thijs Adolfs, Jorrit Hoogma en Chris Hiemstra nog een ruime Posthoorn zege.

Horeca de Trije – Widia Boys  3-2
Een topper die alles in zich had. Na kansen over en weer was het Patrick Poelstra die de score opende. De gelijkmaker kwam van Dani van Eyk waarna Widia Boys het initiatief nam, maar zelfs met twee man op  Horeca doelman Cornelis v.d.Ploeg niet wist te scoren. Patrick Poelstra deed dat aan de andere kant beter. Nadat eerst paal en lat het Horeca team van een tegentreffer behoedde was het tenslotte Sjon de Boer die terecht gelijk maakte. Matchwinnaar werd Patrick Poelstra die een vloeiende aanval in de korte hoek plaatste. De gelukkigste won in dit boeiende duel.

Betterfit – HDJ Bouw 3-5
De beslissing viel pas halverwege de tweede periode. Betterfit opende met een inzet van Rick Koning en Colin Braak maakte gelijk. Na treffers van Arjen Koning en Collin Braak maakte laatstgenoemde het weer spannend door zijn eigen doelman te passeren. Hierna maakte Albert Jan Jukema 2x aan alle onzekerheid een eind en bepaalde Gerben Nauta de eindstand.

Bowling Bloemketerp – Engineeringsburo Zuidema  7-1
Ale Zuidema als sluitpost kon het team ook niet redden, al had hij er een goede kijk op. De overmacht van de nieuwe koploper was te groot. Het succes voor Zuidema kwam bij 6-0 van Wim Buurmeister en Bloemketerp trof doel via Rimar Uithof, Tjipko Vellinga 2x, Laurens Looijenga 2x, Gerard Hoekstra 2x.

Sytsma Noord – Foto Techniek Service  3-3
Voldaan verliet Sytsma het veld en dat was ook terecht. Het had lang tegen een achterstand aan gekeken waardoor het gelijk spel als een overwinning werd ervaren. Brandon Derambure en Tjitte Sybesma bepaalden de wisselstand op 0-2. De uitblinkende Bauke Idsari zorgde voor de aansluiting en Derambure herstelde het verschil. Sytsma bleef knokken voor een beter resultaat en dit lukte door twee treffers van Bauke  Idsardi.

SDV Projectbuilding – Rijschool Posseth 6-6
SDV kwam na een gelijk opgaand duel halverwege de tweede periode op een ruime 5-2 en had dit niet meer uit handen mogen geven. Toch beschikte Posseth over de langste adem en kwam zelfs aan de leiding. Het was tenslotte de mee opgekomen doelman Karst Groothoff die de gelijkmaker forceerde.
Wibo Brouwer 1-0, Richard v.d.Veer 2-0, Karst Hannema 2-1 en 2-2, Mark Kerkhof 3-2, Elmer Boonstra 4-2, Wibo Brouwer 5-2, Luuk Steensma 5-3, 5-4, 5-5, 5-6, Karst Groothoff 6-6.

A.M. Transport – Lukkes Arum  10-3
A.M. Transport speelt wisselvallig, maar is beter ingespeeld dan debutant Lukkes, dat nog vaak zoekende is en veel speelruimte weggeeft. Het was al 5-0 toen het Lukkes team beter in haar spel kwam.
Tijmo Terpstra 1-0, Joël Rooij 2-0 en 3-0, Arie de Waal 4-0, Joël Rooij 5-0, Jelmer v.d.Vries 5-1, Joël Rooij 6-1, Arne Tichelaar 6-2, Jesuino Lopez 7-2 en 8-2, Arie de Waal 9-2, Maarten v.d.Vries 9-3, Joël Rooij 10-3