Martens Fish & Chips voelt zich als een vis in het water en behaald eerste driepunter

De tweede speelronde stond op de planning al was het voor de meeste teams pas hun eerste wedstrijd van de competitie. En dus was de vraag hoe komen deze ploegen uit de zomer break? Hieronder lees je het en zie je wat jou favoriet gedaan heeft.

Derde klasse

Braak financiële diensten – Dikland installatie techniek 3-2

Voor de thuisploeg was het de eerste wedstrijd van het seizoen terwijl de gasten vorige week een goede ommekeer kende met uiteindelijk de drie punten op zak. Beide ploegen begonnen fel aan de wedstrijd en hierdoor deden beide ploegen ook weinig voor elkaar onder. Het duurde uiteindelijk vier minuten en vijftien seconden voordat de score werd geopend. Het was Randy de Vries die het van afstand probeerde en zijn schot viel heerlijk binnen 0-1. En dus moesten de mannen van Braak in de achtervolging gaan. Dat gebeurde ook zeker maar de geboden kansen werden niet omgezet in doelpunten. Lang leek het er dan ook op dat we zouden gaan rusten met een minimale voorsprong voor dikland maar niets bleek minder waar want met nog twee minuten en vijfenvijftig seconden op de klok is het Dirk Pieter Weistra met een mooi schot en deze viel heerlijk binnen 1-1. En hierdoor beloofde het een spannende tweede helft te worden want beide teams waren aan elkaar gewaagd. Deze tweede helft was amper onderweg of de volgende treffer was al een feit. Joran Gerbranda sprintte langs iedereen heen waarna zijn schot hard binnen viel 1-2. De voorsprong was er weer maar ook dat duurde niet lang want drie minuten en eenenvijftig seconden later was het alweer gelijk. Het was Colin Braak die aan de bal kwam en zijn schot ging laag en strak binnen 2-2. Alles was weer in evenwicht en dus konden beide ploegen opzoek naar de voorsprong. Deze leek er uiteindelijk niet meer te gaan komen maar dan met nog iets meer dan twee minuten op de klok is het wederom Colin Braak die aan de bal komt en ook ditmaal weet hij de bal goed binnen te werken 3-2. Nu moesten de mannen van Dikland weer in de achtervolging gaan maar deze wisten niet meer te scoren en dus waren de eerste drie punten voor de thuisploeg een feit.

CK Corporation – Lahaise schoonmaak 4-5

Beide ploegen verloren vorige week hun eerste duel en dus was het tijd voor revanche. Beide plegen begonnen dan ook fel aan het duel en de eerste mogelijkheden waren al gauw een feit. Toch duurde het uiteindelijk veertien minuten voordat de score werd geopend. Na een goede diepe bal was het Randy Rispens die de bal goed mee nam waarna hij hard wist binnen te werken 0-1. Dit doelpunt gaf vleugels want drie minuten later was het wederom raak. Na goed samenspel was het weer Randy Rispens die raak wist te schieten en daarmee tekende hij voor de 0-2. Maar hiermee was het nog niet gedaan want een minuut later was het Jens Jellema die de bal strak in de korte hoek wist te schieten en daarmee tekende hij voor de 0-3. Hiermee leek het duel gespeeld te wezen maar niets bleek minder waar te wezen. Het is namelijk gelijk na de volgende treffer weer raak Na goed samenspel was het Dokan Karadag die wist binnen te prikken en daarmee bracht hij de spanning terug 1-3. Dit leek ook de ruststand te wezen maar dan met nog een seconden te spelen is het Junior Lopez die aan de bal komt en zijn schot vloog goed binnen 2-3. Hiermee was de spanning geheel terug en dus beloofde het een spannende tweede helft te gaan worden. Deze helft was vijf minuten onderweg toen de bal voor de voeten terecht kwam van Joel Lopez en deze wist de bal simpel binnen te tikken 3-3. Zodoende kon het weer alle kanten op vallen. Helemaal als de keeper van de thuisploeg vier minuten later geel krijgt en dus moesten zij twee minuten spelen zonder vaste doelman. Hier werd gelijk van geprofiteerd want de toegekende vrije trap werd door Tim Bergsma hard binnen gewerkt en daardoor werd het 3-4. Maar lang bleef deze stand niet op het bord staan want drie minuten later was het Junior Lopez die de bal ontving na goed samenspel en hij wist daar wel raad mee en schoot hard binnen 4-4. Maar de tegen reactie kwam er gelijk want na deze treffer kregen de gasten wederom een vrije trap te nemen en deze werd opnieuw binnen geschoten door Tim Bergsma en daarmee tekende hij voor de 4-5. In de slotfase kwamen er nog kansen op meer maar gescoord werd er niet meer en daarmee eindigde dit duel in een 4-5 eindstand.

Offinga Kappers – BSH Partyservice  5-1

Beide ploegen wonnen hun eerste wedstrijd en dus kon de winnaar vandaag goede zaken doen met betrekking tot de koppositie. Een spannende wedstrijd werd er dus verwacht want beide ploegen zouden op papier weinig voor elkaar onder hoeven te doen. Dat bleek ook wel in de openingsfase van dit duel. Beide ploegen gingen vol opzoek naar de openingstreffer en dus zagen we een spannende wedstrijd. Uiteindelijk duurde het tot de zevende minuut voordat de score geopend werd. Tjalling Feenstra kwam aan de rechterzijde van het veld aan de bal waarna zijn schot tegendraads in de verre hoek eindigde 0-1. De voorsprong was er en dus was het tijd om deze verder uit te breiden. Maar daar dacht de thuisploeg toch anders over want met nog zeven minuten te spelen is het Feike Nieuwhof die de bal krijgt waarna deze eindigde in de linker onderhoek 1-1. Alles was weer in evenwicht al was dat maar van korte duur want twee minuten na de gelijkmaker was er een voorzet vanaf de zijkant waarna Jelte Meijer wist binnen te werken 2-1. Met deze stand zou er uiteindelijk ook gerust worden en dus beloofde het een spannende tweede helft te gaan worden. De tweede helft was vier minuten onderweg toen Willem Nieuwhof de bal ontving, deze dacht niet na en schoot de bal hard in rechter bovenhoek 1-3. Het gaatje was geslagen en deze werd een minuut later nog groter. Na een voorzet vanaf de rechterkant was het Klaas Offenga die de bal raakte waarna deze eindigde in de korte hoek 1-4. Hiermee leek de wedstrijd wel gespeeld te wezen. De gasten probeerde het wel maar in de afronding was men niet scherp genoeg. De thuisploeg daarentegen wel want met nog vijf minuten op de klok is het Jelte Meijer met een actie over de rechterkant van het veld waarna zijn schot eindigde in de korte hoek 1-5. Dit doelpunt bleek ook de laatste van de wedstrijd te wezen en daarmee behaalde de mannen van Offinga een knappe overwinning.

Vierde klasse

Bouwbedrijf van Marrum – Visual Reklame 2-7

Waar de ene vorige week ten onder ging daar won de andere hun eerste pot. En dus zou je denken hoe groot is het verschil tussen beide ploegen. Het bal werd binnen een minuut al geopend. Het is Sem Andoh die de bal meeneemt over de linkerzijde van het veld waarna zijn schot eindigde in de verre hoek 0-1. En zo kende de gasten een flitsende start en moest de thuisploeg al snel in de achtervolging gaan. Hierna kwam de wedstrijd wat meer in evenwicht al waren de gasten wel iets de betere partij. Dit leidde na twaalf minuten spelen tot de volgende treffer van deze wedstrijd Thom Boskeljon zette op over de rechterzijde van het veld waarna zijn schot eindigde in de linkerhoek van het doel 0-2. Het gaatje was geslagen maar hiermee was het nog niet gedaan want vijf minuten voor de pauze was het Jesper Groeneveld met een actie over rechts en zijn schot vloog in de korte hoek binnen 0-3. Hiermee leek de wedstrijd wel gespeeld te wezen want met nog twee minuten op de klok was het Tom de Ruiter met een actie over de linkerzijde van het veld waarna zijn schot binnen viel in de verre hoek 0-4. Maar ondanks deze ruime achterstand wist de thuisploeg toch nog iets terug te doen. Het is bijna rust als Jelmer Uythof nog een actie inzet over de rechterzijde van het veld waarna hij de bal in de linkerhoek weet te schieten 1-4. Was een ommekeer dan toch mogelijk? Ja leek het antwoord te gaan worden want drie minuten in de tweede helft is het Laurens Looijenga die opstoomt om de bal vervolgens in de linkerhoek te deponeren 2-4. Alles kon weer en dus gingen de mannen van, van Marrum vol in de aanval. Hierdoor ontstond er steeds meer ruimte en daarvan wist Thom Boskeljon van te profiteren. Met nog acht minuten op de klok stoomt hij op over de linkerzijde van het veld waarna hij de bal in de verre hoek wist te schieten 2-5. Het gaatje was geslagen en deze werd in dezelfde minuut nog groter. Het was namelijk Sem Andoh die een actie inzette over de rechterzijde van het veld waarna zijn schot eindigde in de linkerkant van het doel 2-6.Hiermee was de wedstrijd wel gespeeld en was het alleen nog de vraag hoeveel doelpunten gaan er vallen. Uiteindelijk zou er nog eenmaal gescoord worden en wel door Sem Andoh en daarmee bepaalde hij de eindstand op 2-7.

Horeca de Trije – zaalvoetbalteam ex BTW 1-2

Waar de ene vorige week nipt verloor daar behaalde de andere wel de volle buit. En dus was het afwachten hoe beide ploegen zich vandaag tot elkaar zouden gaan verhouden. Al snel bleek dat beide ploegen vandaag weinig voor elkaar onder deden en dat het waarschijnlijk zou gaan uitkomen op wie het scherpst zou wezen in de afronding. Uiteindelijk duurde het tien minuten voordat de score dan eindelijk werd geopend. Pieter Sybren Scharringa zette een aanval in over de rechterzijde van het veld waarna zijn schot eindigde in de korte hoek 0-1. Hiermee was de ban gebroken en dus moest de thuisploeg extra gas geven om bij te komen. Dat deden ze ook wel maar men had niet geluk in de afronding en daardoor bereikte men de rust met een minimale achterstand. In de tweede helft veranderde er vrij weinig aan het spelbeeld. Beide ploegen kregen mogelijkheden om te scoren maar in de afronding was men niet scherp genoeg. Tot twaalf minuten voor tijd want toen was daar Jan Pieter Walda met een individuele actie over rechts waarna hij de bal hard in de korte hoek schoot 0-2. Het gaatje was geslagen en betekende dit dan ook de winst? Nee leek het antwoord te worden want met nog zeven minuten te spelen weet Patrick van Dijk de spanning terug te brengen door de bal vanaf de linkerzijde van het veld in de verre hoek te schieten en daarmee tekende hij voor de 1-2. In de laatste minuten werd er door de thuisploeg meer alles of niets gespeeld en hierdoor ontstond er meer ruimte voor de gasten. Gescoord werd er echter niet meer en dus behaalde de gasten hun tweede overwinning van het seizoen.

Martens Fish & Chips – Anytime Fitness Harl.  6-3

Ook voor deze ploegen is het seizoen begonnen en dus ging men met volle moet het veld op. Het was dan ook aftasten in het begin wie waar het beste kon gaan lopen. Toch duurde het maar vijf minuten voordat de score werd geopend. Na goed samenspel kwam de bal terecht bij Liam van den Heuvel en deze bleef ijzig kalm waarna hij de bal wist binnen te werken 0-1. De ban was gebroken en dat beloofde veel goeds voor deze wedstrijd. Beide ploegen speelde leuk voetbal maar met de geboden mogelijkheden werd niet altijd goed om gegaan. Hierdoor gingen we dan ook rusten met een 0-1 tussenstand.  Waar er in het eerste bedrijf weinig gescoord werd daar zou dat veranderen in het tweede bedrijf. Na drie minuten spelen was daar namelijk al de gelijkmaker. Na een goede diepte bal kwam de bal terecht bij Gerben Terpstra en deze schoot strak binnen 1-1. Alles weer in evenwicht dus al zou dat maar van korte duur wezen. Twee minuten na deze treffer was het namelijk alweer raak. Na een goede voorzet kon Simon van der Walt binnen koppen en daarmee tekende hij voor de 2-1. De wedstrijd was omgedraaid en dus moesten de mannen uit Harlingen aan de bak. Helemaal omdat de volgende goal al een minuut later viel. Vanaf de aftrap werd de bal onderschept waarna Dyano Watters de bal ontving en hard wist raak te schieten 3-1. Het gaatje was geslagen maar de spanning bleef in de wedstrijd. Zo werden de laatste vijf minuten van dit duel erg spannend want met nog vijf minuten te spelen was daar de aansluitingstreffer. Sven Jurre de Vos ontving de bal om vervolgens niet na te denken en de bal in de korte hoek binnen te schieten 3-2. Alle was nog mogelijk en dus gingen de gasten meer ruimtes weg geven. Hier wist Dyano Watters van te profiteren want na goed samenspel mocht hij binnen werken 4-2. Maar hiermee was het nog niet gedaan want met nog twee minuten op de klok schoot Marcel de Keizer de bal vanaf de middenlijn binnen en daarmee tekende hij voor de 5-2. Hiermee was de wedstrijd wel gespeeld maar een eretreffer kwam er nog wel want met nog een minuut te spelen kwam de bal voor de voeten terecht van Thom Posthumus en deze kon simpel binnen tikken 5-3. Het slotakkoord van deze wedstrijd was er uiteindelijk voor Allard de Jong en daarmee tekende hij voor de 6-3 eindstand en de eerste drie punten van dit seizoen.

Vijfde klasse

Connexa – VDV Techniek 1-7

Waar de thuisploeg nu pas voor het eerst in actie kwam daar verloren de gasten vorige week hun eerste potje. Beide ploegen waren dus gebrand op een overwinning. En of men gebrand was want binnen een minuut was het Symen Bootsma die iedereen te snel af was en hij wist gelijk binnen te werken 0-1. Een flitsende start dus en een domper voor de thuisploeg. Maar hier bleef het niet bij want ook in de tweede minuut was het raak. Auke Heida kwam aan de bal en met een prachtige actie schoot hij de bal door de benen van de keeper heen 0-2. Het gaatje was geslagen en die werd in minuut zeven nog groter. Pieter Schaafsma wist de bal goed bij zich te houden waarna hij knap wist binnen te werken 0-3. Hiermee leek de wedstrijd wel gespeeld te wezen! Ook omdat het drie minuten later wederom raak was voor de mannen van VDV-Techniek. Wederom was het Auke Heida die de bal ontving en middels een mooie curve schoot hij de bal in het doel 0-4. De thuisploeg was kansloos en men moest hopen dat de score niet al te hoog zou gaan uitvallen. Toch kreeg de thuisploeg ook mogelijkheden op een doelpunt maar in de afwerking was men niet scherp genoeg en dus werd er gerust met een stand van 0-4. In het tweede bedrijf veranderde er vrij weinig aan het spelbeeld. De gasten waren beter al scoorde het nu minder snel dan in de eerste helft. Het duurde even maar daar was dan toch de volgende treffer en deze kwam op naam van Hessel Jansma 0-5. De driepunten waren wel binnen maar het doelsaldo kan ook belangrijk zijn en dus bleef men zoeken naar meer goals. Deze kwamen er ook nog en wel zes minuten en eenenvijftig seconden voor tijd. Auke Heida schoot de bal door de benen van de keeper heen en daarmee bekroonde hij een goede wedstrijd met een hattrick. Maar dan met nog één minuut elf op de klok is daar een geweldig schot van Sem de Graaf die binnen viel en daarmee tekende hij voor de eretreffer 1-6. Het slotakkoord van deze wedstrijd was er uiteindelijk voor Pieter Schaafsma en daarmee tekende hij voor een 1-7 eindstand.

Stadsherberg catering – Team Le7nesh 2-4

Met nul versus drie punten was die een duel van uitlopen of in lopen. Voor beide stond er dus wel wat op het spel en daardoor beloofde het een leuke wedstrijd te gaan worden. Dat bleek ook wel want beide ploegen deden in deze wedstrijd weinig voor elkaar onder en stonden goed. Maar uiteindelijk viel dan toch de eerste treffer van dit duel. Wayne Cuttres kwam aan de bal en middels een mooi schot bracht hij de stand op 1-0. Hiermee was de ban gebroken en was het tijd voor meer. Dat kwam er ook want de tegen reactie was al gauw een feit. Kevin Menks nam de bal goed mee en middels een goed schot bracht hij alles weer in evenwicht 1-1. En dus zou je verwachten dat beide ploegen gebrand waren op meer. Dat klopte ook wel want de aanval werd veelvuldig gezocht en uiteindelijk ook met resultaat. Senna wist uiteindelijk de trekker over te halen en daarmee werd het 1-2. Nu moest de thuisploeg weer komen en helemaal omdat het twee minuten later wederom raak was. Het was Andreas Tsingros met een heerlijk schot en deze eindigde strak in de kruising 1-3. Het gaatje was geslagen en dus leken de punten binnen gehaald te worden. Zeker omdat het vier en een halve minuut voor tijd weer raak was voor de gasten. Ditmaal was het Oscar Ijpe die de bal kreeg en hij schoof deze beheerst door de benen van de keeper heen 1-4. Maar toch zou dit niet de eindstand gaan worden want met nog drie minuten op de klok was daar een goede en leuke aanval van de thuisploeg en deze werd goed binnen gewerkt door Evert Jan Broersma 2-4. Echter zou het hierbij blijven en daarmee behouden de gasten de koppositie na twee speelrondes.

Ventura systems – Van der Woude fietsen 1-1

Een wisselvallige start voor beide ploegen aan het begin van de competitie en dus wilde beide ploegen vol voor de drie punten gaan. Hierdoor ontstond er gelijk een leuke wedstrijd waarin beide ploegen weinig voor elkaar onder deden. Het spel golfde over en weer en mogelijkheden ontstonden er genoeg. Toch werd de trekker niet over gehaald en hierdoor werd de ruststand bepaald op 0-0. Waar er in het eerste bedrijf niet gescoord werd daar was het in de tweede helft wel snel raak. Twee minuten na de aftrap. Na goed samenspel kwam de bal terecht bij Ken Knoeff en deze wist de bal netjes in de korte hoek binnen te schieten 0-1. De thuisploeg zocht gelijk de aanval en daar leek men ook van te profiteren want Theo Ypma kreeg een gele kaart en dus een twee minuten straf. Maar binnen deze tijd werd er niet gescoord en dus werd de druk hoger en hoger. Lang leek het er dan ook op dat de gasten dit duel zouden gaan winnen. Maar niets was minder waar want met nog twee minuten op de klok is daar een goede aanval van de thuisploeg en deze werd vakkundig binnen gewerkt door Rients Hietkamp 1-1. Deze treffer bleek tevens de laatste treffer van dit duel te wezen en daardoor verdiende beide ploegen een puntje.